Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα
  • [02] Η ακρίβεια στο Συμβούλιο Υπ. Απασχόλησης της ΕΕ
  • [03] The Day After
  • [04] Έφοδος της βρετανικής αστυνομίας σε επιχείρηση
  • [05] Το 2008 θα είναι χρονιά των Απόδημων

    [01] Κοινωνία

    Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων

    Η επόμενη μέρα

    9/6/2008 9:08:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/6/2008 11:26:52)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με το φόβο ενός μεγάλου μετασεισμού ζουν οι κάτοικοι σε Ηλεία και Αχαΐα, που διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια τους, ενώ στην περιοχή εφαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή το σχέδιο "Ξενοκράτης". Ο χθεσινός σεισμός στην Ανδραβίδα, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, άφησε πίσω του δύο νεκρούς, 145 τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το χωριό Βάλμη, στο δήμο Πηνίας, όπου έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα, δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης και συνέστησε ψυχραιμία. Όπως είπε, ο μεγαλύτερος μετασεισμός, που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν 4,6 Ρίχτερ. Η κρατική μηχανή τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, κινήθηκε αμέσως για να συνδράμει τους πληγέντες. Άμεση και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Πελοποννήσου και άμεση αποκατάσταση όσων κατέρρευσαν τα σπίτια τους, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναμένεται στην Ανδραβίδα, για να προεδρεύσει σύσκεψης όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ εσπευσμένα επιστρέφει το μεσημέρι από την Αυστρία ο Πρωθυπουργός.

    Προσοχή και ψυχραιμία

    Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν εκατοντάδες μικροσεισμοί, ενώ, περίπου 15 μετασεισμοί ήταν εντάσεως 3,5 με 4,6 Ρίχτερ. Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε στις 4:32 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναμένεται να συνεχιστεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Θα είναι έκπληξη, τόνισε, εάν δεν σημειωθεί ισχυρότερος μετασεισμός, ο οποίος πιθανότατα θα είναι της τάξης των 5,5 με 6,2 Ρίχτερ, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή.

    Η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε άμεσα. Στην περιοχή βρίσκονται από χθες οι υφυπουργοί Παιδείας και Υγείας, κκ. Λυκουρέντζος και Κωνσταντόπουλος, καθώς και κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επί τόπου και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, καθώς και σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ από Αθήνα, Ιωάννινα και Λαμία.

    Στις πληγείσες περιοχές μετέβη χθες και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας τους τέσσερις βαρύτερα τραυματίες, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία Ηλείας με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, όπου εξετάστηκαν τα τρέχοντα ζητήματα. Σήμερα, από το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέπτεται την περιοχή της Κάτω Αχαγιάς.

    Κατόπιν εντολή του υπουργού Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προέβη άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:

    όλοι οι Υγειονομικοί Σχηματισμοί της περιοχής έθεσαν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο «ΠΕΡΣΕΑΣ», εδόθη εντολή για διενέργεια ελέγχου της στατικότητας και ασφάλειας όλων των κτηρίων των Υγειονομικού Σχηματισμών, προέβη σε καταγραφή των προσελεύσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία της περιοχής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ ενίσχυσε την δύναμη της περιοχής, καθώς επίσης έθεσε σε ετοιμότητα το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ), απέστειλε τρεις Ειδικές Ομάδες Ψυχολόγων, Ψυχίατρων και Κοινωνικών Λειτουργών, με σκοπό την Ψυχολογική Υποστήριξη των πληγέντων, απέστειλε την Ειδική Κινητή Ιατρική Μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με σκοπό την ενίσχυση των Υγειονομικών Υπηρεσιών της περιοχής.

    Ως πρώτη οικονομική αρωγή σε όσους έχασαν τη μόνιμη κατοικία τους θα δοθεί επίδομα 3.000 ευρώ, ενώ έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ θα χορηγήσει σε κάθε σεισμόπληκτο η ΚΕΔΚΕ. Έκκληση για αποστολή σκηνών, τροφίμων και νερού απεύθυνε ο Αντινομάρχης Ηλείας, Ευγένιος Μπαλκάμος.

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αχαΐα, καθώς και το ΤΕΙ Πατρών. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο Τρίτη. Κλειστά είναι τα σχολεία και στον Νομό Ηλείας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, ζημιές έχουν υποστεί: το δημοτικό σχολείο στα Βραχνέικα, το δημοτικό και γυμνάσιο Λεχαινών και το σχολικό συγκρότημα στο Βαρθολομιό. Ελέγχους στα κτίρια διενεργούν πέντε κλιμάκια της Νομαρχίας.

    Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ανακοινώνεται ότι οι στρατεύσιμοι της 2008 Β΄ ΕΣΣΟ, που προέρχονται από τους πληγέντες, καλούνται να παρουσιαστούν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) την Τρίτη 17 Ιουνίου 2008 αντί της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2008.

    Επίσης, ανακοινώνεται ότι χορηγείται επταήμερη ειδική άδεια στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, στο προσωπικό στρατευμένης θητείας προγενέστερων της 2008 Β΄ ΕΣΣΟ καθώς και στο πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο κατάγεται από τους πληγέντες και έχει υποστεί σοβαρή ζημιά η περιουσία του ή η περιουσία συγγενών του Α΄ Βαθμού.

    Λόγω της σεισμικής δόνησης στην Ανδραβίδα, τίθενται σε 3ήμερη επιφυλακή τα συνεργεία γραμμής του ΕΔΙΣΥ, ώστε να παρακολουθείται και να εκτιμάται η μετασεισμική δραστηριότητα. Στη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα Κάτω Αχαϊά, τα σημερινά δρομολόγιαθα πραγματοποιούνται με λεωφορεία για το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής, μετά τη στρέβλωση που σημειώθηκε στις γραμμές.

    Ειδικότερα, στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

    20 (Κιάτο Πάτρα Πύργος Κυπαρισσία Καλαμάτα), 22 (Κιάτο Πάτρα Πύργος), 302 (Κιάτο Πάτρα Πύργος Κυπαρισσία Καλαμάτα), 24 (Κιάτο Πάτρα Πύργος Κυπαρισσία Καλαμάτα) και 21 (Καλαμάτα Κυπαρισσία Πύργος Πάτρα Κιάτο), 23 (Πύργος Πάτρα Κιάτο), 305 (Καλαμάτα Κυπαρισσία Πύργος Πάτρα Κιάτο), 25 (Καλαμάτα Κυπαρισσία Πύργος Πάτρα Κιάτο),

    η διαδρομή από Πάτρα μέχρι το σταθμό της Κάτω Αχαϊάς και αντιστρόφως θα εκτελείται με λεωφορεία. Καταργούνται τα τοπικά δρομολόγια των συρμών 1356 και 1353 (Πάτρα Πύργος Πάτρα), ενώ το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1357, Κυπαρισσία Πύργος Πάτρα, διαμορφώνεται σε Κυπαρισσία Πύργος Κάτω Αχαϊά.

    Επίσης, το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1350, Πάτρα Πύργος Καλαμάτα, καθώς και εκείνο της αμαξοστοιχίας 1359, Καλαμάτα Πύργος Πάτρα, στη διαδρομή Πάτρα Κάτω Αχαϊά και αντίστροφα, θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

    Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ στον τετραψήφιο αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους σταθμούς.

    Ελέγχονται τα κτίρια

    Αν δεν έχουμε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα η κατάσταση θα ελεγχθεί πλήρως, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Πρόσθεσε πως εκτός από τους δύο θανάτους καταγράφηκαν άλλα 145 περιστατικά τραυματισμών, τέσσερα από τα οποία χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

    Στο Δήμο Δύμης στην Αχαΐα, η καταστροφή είναι μεγάλη. Περίπου 150 σπίτια υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές (κατέρρευσαν ή κρίθηκαν κατεδαφιστέα), 4.000 άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη για νερό, ενώ όλοι οι κάτοικοι είναι στο δρόμο περιμένοντας οδηγίες από συνεργεία του ΤΑΣΚ.

    Συνολικά, περισσότερα από 15 χωριά στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ κάτοικοι που έμειναν άστεγοι, είτε φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών σε άλλες περιοχές, είτε οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία. Οι περιοχές που μετρούν τις μεγαλύτερες πληγές είναι η Κάτω Αχαγιά, το Σανταμέρι, η Φώσταινα, το Πέτα, ο Αγιος Στέφανος, οι Πόρτες, καθώς και ο Δήμος Βαρθολομιού.

    Ζημιές σημειώθηκαν ακόμη και στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στο Αγρίνιο και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Εκτός λειτουργίας, λόγω ρωγμών, ετέθη ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, αλλά λειτουργεί ο εφεδρικός.

    Όχι πανικός, όχι εφησυχασμός, δεν μπαίνουμε σε πληγωμένα σπίτια, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας. Όπως είπε, τα συνεργεία έχουν αρχίσει έρευνες από το πρωί, πέντε πολυκατοικίες έχουν εκκενωθεί, ενώ, από τις 55 πολυκατοικίες που ελέχθησαν, οι 15 είναι μη κατοικήσιμες.

    Σημειώνεται ότι στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ζήτησε την αποστολή δυνάμεων του Στρατού για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κλιμάκιο του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντή, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των κτιρίων στην Ηλεία και την Αχαϊα, καθώς επίσης και τη στήριξη των πληγέντων ζητάει το ΚΚΕ.

    Μαίνεται ο "πόλεμος" των σεισμολόγων

    Κι ενώ οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές ζουν με το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού, οι επιστήμονες κάνουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

    Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακακης είπε ότι θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα η μετασεισμική ακολουθία.

    Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης υποστήριξε ότι όπως προκύπτει από τα δεδομένα, αναμένεται ισχυρός μετασεισμός που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 ρίχτερ, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα ΒΑΝ είχε προβλέψει το σεισμό.

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Κωνσταντίνος Μακρόπουλος σημείωσε ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη ένας μετασεισμός της τάξης των 5,5 ή και 5,8 Ρίχτερ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιοδήποτε σήμα γιά πρόγνωση του σεισμού.

    Τέλος, ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Βασίλης Παπαζάχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα και σημείωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη για ενεργοποίηση άλλου ρήγματος.

    Όλοι οι επιστήμονες, πάντως, συμφωνούν ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφεύγουν να μπαίνουν σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, αν προηγουμένως δεν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς.

    [02] Οικονομία

    Μποϊκοτάζ στο γάλα από σήμερα

    Η ακρίβεια στο Συμβούλιο Υπ. Απασχόλησης της ΕΕ

    9/6/2008 9:13:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το θέμα της ακρίβειας θα θέσει σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης στο Λουξεμβούργο η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ζήτημα που θα απασχολήσει και την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, ενόψει και του συλλαλητηρίου κατά της ακρίβειας.

    Εν τω μεταξύ, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών μας καλεί όλους σε μποϊκοτάζ του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος που πωλείται ακριβότερα από ένα ευρώ. Παρά την μείωση της τιμής του, από 1,38 στα 1,32 ευρώ, η τιμή του φρέσκου γάλακτος, έχει αυξηθεί, μέσα σε ένα χρόνο, περισσότερο από 10%, ενώ σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αυξημένη έως και 40%. Πάντως, ως τώρα, το 70% των εταιρειών, ανταποκρίθηκαν στην προτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης, για πάγωμα ή μείωση των τιμών.

    [03] Relevant Bodies Hold Meeting

    The Day After

    09 Ιουν 2008 09:08:0

    Sources: ΝΕΤ 105.8, ANA-MPA

    Fearing a major aftershock could follow, the people of the Prefectures of Ilia and Achaia spent the night outside their houses. Measuring 6.5 on the Richter scale, the earthquake that rocked Andravida, southern Greece, on Sunday left two people dead, dozens injured and extensive damage in its wake. The village of Valmi has been flattened. Aftershocks will keep jolting the area for quite some time, said the head of the Greek Institute of Geodynamics Giorgos Stavrakakis, who suggested calm. As he said, the strongest aftershock so far occurred during the night and was measured 4.6 on the Richter scale. The aid to be offered to the quake victims of the Peloponnese will be direct and free of red tape, while the houses that collapsed will be immediately restored, promised Interior Minister Prokopis Pavlopoulos, who is expected in Andravida to chair a meeting of the relevant bodies. Prime Minister Kostas Karamanlis cut his trip to Austria to return to Greece.

    Translated by Areti Christou

    [04] Κόσμος

    Κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά, έργα τέχνης

    Έφοδος της βρετανικής αστυνομίας σε επιχείρηση

    9/6/2008 10:25:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η βρετανική αστυνομία κατέσχεσε όπλα, ναρκωτικά, έργα τέχνης και 39 εκατ. λίρες (48,7 εκατ. ευρώ) σε χρηματοκιβώτια που χρησιμοποιούσαν ύποπτοι εγκληματίες στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν 39 εκατ. λίρες σε μετρητά, καθώς και πλαστά χαρτονομίσματα, πλαστά διαβατήρια, επιταγές και πιστωτικές κάρτες. Ένας άνδρας 60 ετών και μία 44χρονη γυναίκα συνελήφθησαν με την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος, για να αφεθούν κατόπιν ελεύθεροι με εγγύηση.

    "Είμαι βέβαιος πως αυτή η επιχείρηση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο οργανωμένο έγκλημα στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα", τόνισε ο Άλαν Γκίμπσον, ένας από τους υπεύθυνους της λονδρέζικης αστυνομίας.

    Ένοπλοι αστυνομικοί εξακολουθούν να φρουρούν τρία κτήρια στο Λονδίνο, ενώ έρευνες είχαν διεξαχθεί και σε άλλα επτά σημεία προ μίας εβδομάδας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, τρία από τα τέσσερα έργα τέχνης που κατασχέθηκαν ανήκουν στην ολλανδική σχολή του 17ου αιώνα, ενώ το τέταρτο είναι μία προσωπογραφία του 20ου αιώνα.

    [05] Πολιτική

    Δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς.

    Το 2008 θα είναι χρονιά των Απόδημων

    9/6/2008 9:01:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το 2008 θα είναι η χρονιά των Απόδημων όσον αφορά στην εξασφάλιση του δικαιώματος ψήφου. Αυτό μεταξύ άλλων, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέο Κόσμο", η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Η εξασφάλιση για τους αποδήμους της δυνατότητας να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τους τόπους διαμονής τους αποτελεί ρητή δέσμευση αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά. Γι αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα εκπληρωθεί", είπε χαρακτηριστικά.

    Για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να συνεργαστεί διακομματικά ώστε να προωθήσει την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου εντός του έτους. Επίσης, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη.

    Η ομογένεια για το Μακεδονικό

    Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Ωστόσο, δεν θα παρακολουθήσει τη γειτονική χώρα στην "εθνικιστική και προκλητική ρητορική" που υιοθέτησε η οποία αποτελεί στοιχείο ενός "ξεπερασμένου βαλκανικού παρελθόντος".

    Σε ερώτηση πως αξιολογεί την συνεισφορά του Ελληνισμού της Διασποράς στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για το Μακεδονικό, η κα Μπακογιάννη είπε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης και των διεθνών συνομιλητών μας επί των ελληνικών θέσεων, η ελληνική ομογένεια έδωσε δυναμικό, εξαιρετικά πολύτιμο "παρών". Τόσο στην Αυστραλία, όπου είναι γνωστή η ευαισθησία των αποδήμων για τα εθνικά θέματα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, όσο και παντού όπου υπάρχει Ελληνισμός, η ομογένεια κινητοποιήθηκε άμεσα και με τρόπο μεθοδικό κι οργανωμένο, προωθώντας αποτελεσματικά τις ελληνικές θέσεις. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους αποδήμους για την δυναμική, την ανεκτίμητη υποστήριξη που προσέφεραν στους στόχους της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι, για άλλη μία φορά, αποδείξαμε πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε εμείς οι Έλληνες, όταν προγραμματισμένα και με καλό σχεδιασμό ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μεγάλους, κοινούς στόχους. Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν τελείωσε, αλλά, συνεχίζεται μέχρι να επιτύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο, την εξεύρεση λύσης. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να υπολογίζουμε πολύ στην υποστήριξη της ομογένειας και θα εξακολουθήσουμε να επιδιώκουμε η συνεργασία μας να γίνεται ολοένα στενότερη και πιο παραγωγική, προς όφελος της πατρίδας μας και των εθνικών μας στόχων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 June 2008 - 8:55:06 UTC