Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η γιορτή…
  • [02] Ευρωπαϊκή υπόθεση η ακρίβεια
  • [03] Απειλείται από τα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη

    [01] Euro 2008

    Άρχισε η γιορτή

    8/6/2008 0:15:00

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: NET

    Με μια φαντασμαγορική και ταυτόχρονα απέριττη τελετή έναρξης άρχισε η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που συνδιοργανώνουν η Ελβετία και η Αυστρία. Στην τελετή κυριάρχησαν όπως ήταν αναμενόμενο χρώματα και εικόνες από την παράδοση της Ελβετίας, μέσα στο κατάμεστο γήπεδο της Βασιλείας. Στην τελική φάση όπου διαγωνίζονται 16 ομάδες τα βλέμματα και οι καρδιές των Ελλήνων είναι στραμμένα στην επίσημη αγαπημένη που θα αγωνιστεί στο Σάλτσμπουργκ, αρχής γενομένης την προσεχή Τρίτη με αντίπαλο την Σουηδία. Η αυλαία όμως του Γιούρο άνοιξε στο γήπεδο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" στη Βασιλεία με την Τσεχία να επικρατεί δύσκολα με 1-0 της γηπεδούχου Ελβετίας που ήταν άτυχη, ενώ στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα στον πρώτο όμιλο η Πoρτογαλία ήταν σαφώς καλύτερη και νίκησε δίκαια την Τουρκία με 2-0.

    [02] Οικονομία

    Πόλεμος ευθυνών για την ακρίβεια

    Ευρωπαϊκή υπόθεση η ακρίβεια

    8/6/2008 10:53:00 (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2008 11:04:58)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κι ενώ η ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά, πόλεμος ευθυνών έχει ξεσπάσει μεταξύ βιομηχάνων, σούπερ μάρκετ, πολυεθνικών και λιανεμπόρων. Το θέμα θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι επεσήμαναν πως η Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της. Εξάλλου η Κυβέρνηση προτίθεται να θέσειτο θέμα της ακρίβειας και αύριο, στη Σύνοδο Υπουργών Απασχόλησης, στο Λουξεμβούργο. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία αναφέρθηκε στο πρόβλημα μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό. "Τα καρτέλ πρέπει να χτυπηθούν", τονίζει ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στη σωστή κατεύθυνση, πρέπει όμως να εφαρμοστούν για ν αποδώσουν. Ακόμα, ο κ.Χατζηδάκης ζητάει μεγαλύτερα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν.

    Στο μεταξύ από αύριο και για μία εβδομάδα οι καταναλωτικές οργανώσεις καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν φρέσκο γάλα με τιμή άνω του 1 ευρώ, επικαλούμενες στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα είναι αυξημένη κατά 45% σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού, η τιμή του οποίου έχει πενταπλασιαστεί από το 2003 και με τους οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τον Ιούλιο στα 150 δολάρια το βαρέλι. Χαρακτηριστικό της παγκόσμιας κρίσης είναι η ανακοίνωση από τη Νότια Κορέα πακέτου βοήθειας ύψους 10,2 δισ. δολαρίων για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του κόστους των καυσίμων.

    Εξάλλου οι βιομηχανικές χώρες της G8, η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπάρχει "επείγουσα ανάγκη" να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου ώστε να αντιμετωπιστεί η άνοδος των τιμών. Οι Υπουργοί Ενεργείας των χωρών αυτών, που συνεδρίασαν στο Αομόρι της βόρειας Ιαπωνίας, δήλωσαν επίσης ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

    [03] Κοινωνία

    Απειλείται από τα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη

    8/6/2008 11:06:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αντιμέτωπη με το φάσμα των σκουπιδιών είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής, στη Μαυροράχη, παραμένει αποκλεισμένος από κατοίκους των γύρω δήμων, που θεωρούν ότι το έργο είναι ημιτελές και απειλεί την υγεία τους. Αποκλεισμένη είναι και η χωματερή των Ταγαράδων, η οποία, όπως λένε κάτοικοι και δ0ημοτικές αρχές της περιοχής είναι υπερκορεσμένη και δεν μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 June 2008 - 8:49:47 UTC