Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά
  • [02] Ισχυρή έκρηξη στην Υεμένη
  • [03] Αυστραλία: Ανακάλυψη κατά της παχυσαρκίας
  • [04] Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας
  • [05] Σε απόσταση αναπνοής Ομπάμα-Κλίντον
  • [06] Μεξικό: Πόλεμος κατά των καρτέλ
  • [07] Σεισμική δόνηση στη βόρεια Καλιφόρνια

    [01] Κοινωνία

    Από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

    30/4/2008 8:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2008 9:10:57 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν αύριο τα συνδικάτα για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας, ενώ μισή ώρα νωρίτερα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της Πρωτομαγιάς δεν θα κινηθούν αύριο λεωφορεία και τρόλεϊ στο λεκανοπέδιο. Για τον ίδιο λόγο, οι πρώτοι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ θα κινηθούν αύριο μετά τις 9 το πρωί. Επίσης, αύριο, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ, παρά μόνο τα δρομολόγια των κοινωνικών αναγκών γι αυτό οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να τηλεφωνούν στο 1110.

    Μόνο μια πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό και μια πτήση ανά χώρα στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αύριο, Πρωτομαγιά λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι επιβάτες των πτήσεων που ματαιώνονται ενημερώνονται εγκαίρως από την εταιρεία ενώ το επιβατικό κοινό μπορεί να παίρνει περισσότερες πληροφορίες από το κέντρο κρατήσεων της εταιρείας στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και ναυτεργατών. Όπως έχουν διευκρινίσει οι μηχανικοί, θα επιτρέπουν στα πλοία που επιστρέφουν από τα νησιά να προσεγγίζουν στο λιμάνι αλλά θα απαγορεύουν τις αναχωρήσεις.

    [02] Κόσμος

    Κοντά στην ιταλική πρεσβεία

    Ισχυρή έκρηξη στην Υεμένη

    30/4/2008 9:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2008 11:37:49 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκε σήμερα το πρωί με στόχο τη Διεύθυνση Τελωνείων της Υεμένης, στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαναά, κοντά στην πρεσβεία της Ιταλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ανοίξουν οι δημόσιες υπηρεσίες και προκλήθηκε από "δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε δύο αυτοκίνητα" σταθμευμένα κοντά στον τοίχο που χωρίζει την ιταλική πρεσβεία από την Διεύθυνση Τελωνείων, διευκρίνισε αστυνομικός που ανήκει στην ομάδα ερευνητών του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός δεν υπάρχουν θύματα από την έκρηξη, ούτε προκλήθηκαν ζημιές στα δύο κτίρια.

    Από τη Ρώμη, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως έχει ελάχιστες πληροφορίες για την επίθεση αυτή και πρόσθεσε πως το μόνο που γνωρίζει είναι ότι δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές στην πρεσβεία. Το πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο διπλωματική πηγή, μετέδωσε πως οι δύο εκρήξεις δεν είχαν στόχο την πρεσβεία, αλλά τα τελωνεία της Υεμένης.

    [03] Υγεία

    Αυστραλία: Ανακάλυψη κατά της παχυσαρκίας

    30/4/2008 11:04:00 πμ

    Έναν επαναστατικό τρόπο για την απώλεια βάρους φαίνεται ότι βρήκαν Αυστραλοί επιστήμονες. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε διαπίστωσαν ότι τα συνηθισμένα χαπάκια τα οποία προορίζονται για την πίεση του αίματος, μπορούν να επιταχύνουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού, έτσι ώστε να καίγεται περισσότερο λίπος αντί να αποθηκεύεται στο σώμα. Η ανακάλυψη αυτή ενδέχεται να είναι ένα ισχυρό όπλο κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Μάϊκλ Ματάϊ, η ανακάλυψη αυτή υπόσχεται πολλά, δεδομένου ότι περισσότεροι από το 50% των ενηλίκων και ένα στα τρία παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία ή είναι υπέρβαροι.

    Στην εν λόγω μελέτη, η οποία διάρκεσε τέσσερα χρόνια, πήραν μέρος επιστήμονες από τα πανεπιστήμια: Victoria University, Deakin University, Baker Institute και University of Melbourne.

    [04] Κόσμος

    Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας

    30/4/2008 10:05:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

    Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, έπειτα από την απόφαση της Μόσχας να αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στις φιλορωσικές αποσχισθείσες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, στη Γεωργία.

    Σύμφωνα με τη Μόσχα, η Γεωργία έχει συγκεντρώσει 1.500 στρατιώτες και αστυνομικούς στην περιοχή Κοντόρι, έναν θύλακα της αποσχισθείσας Αμπχαζίας που τελεί υπό τον έλεγχο της Τυφλίδας.

    "Η ανάλυση της σύνθεσης των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα προγεφύρωμα ετοιμάζεται για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Αμπχαζίας () Η εξέλιξη των γεγονότων κατέστησε αναγκαία την αύξηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στις περιοχές των συγκρούσεων, εντός των ορίων των δυνάμεων που καθορίζουν οι διεθνείς συμφωνίες", ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, που πριν από λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει ότι "θα υπερασπιστεί τους Αμπχάζιους συμμάχους, αν δεχθούν επίθεση".

    "Εάν η Γεωργία εφαρμόσει την απειλή για τη χρήση βίας στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, θα είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε ανταποδοτικά μέτρα για να προστατεύσουμε τις ζωές των πολιτών μας" , δήλωσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

    Γεωργιανοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι υπάρχει πρόθεση για επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας, ενώ η Τιφλίδα αντέδρασε με οργή αποκαλώντας "ανεύθυνα" τα σχέδια της Ρωσίας. "Πιστεύουμε ότι το βήμα αυτό, εάν γίνει, θα είναι τελείως αποσταθεροποιητικό για την περιοχή μας", είπε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Λάντο Γκουγκενίτζε.

    Η ΕΕ απηύθυνε έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή, ενώ χαρακτήρισε τη απόφαση για την αύξηση της δύναμης του ρωσικού εκστρατευτικού σώματος στις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, ως "μη συνετή".

    Ακόμη και αν το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα παραμένει με αυτή την αύξηση "μέσα στα όρια" που προβλέπονται από την συμφωνία με την οποία δημιουργήθηκε αυτή η ρωσική δύναμη παρεμβολής στην Αμπχαζία και τη νότια Οσετία -μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τους αυτονομιστές στις περιοχές αυτές στην αρχή της δεκαετίας του 1990- δεν θα είναι "ένα συνετό μέτρο" να αυξηθεί τώρα η δυναμή του, σημείωσε ο αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, μετά τη συνάντηση του με τον Λαβρόφ.

    [05] Κόσμος

    Ενόψει της αναμέτρησης στην Ιντιάνα

    Σε απόσταση αναπνοής Ομπάμα-Κλίντον

    30/4/2008 9:56:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, είναι πρακτικά ισοδύναμοι ενόψει των προκριματικών που θα διεξαχθούν την επόμενη Τρίτη 6 Μαΐου στην Ιντιάνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

    Ο γερουσιαστής του Ιλινόι θα έπαιρνε το 47% των ψήφων έναντι 45% της Κλίντον, αλλά το περιθώριο λάθους είναι συν/πλην 4,1 μονάδες, κάτι που καθιστά τους δύο υποψηφίους πρακτικά ισοδύναμους.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Χάουι-Γκάουτζ, το 8% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 23 και 24 Απριλίου σε δείγμα 600 ανθρώπων. Μαρόκο.

    [06] Κόσμος

    Μεξικό: Πόλεμος κατά των καρτέλ

    30/4/2008 9:32:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-BBC

    Η κυβέρνηση του Μεξικό έστειλε την Τρίτη περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στην Τιχουάνα, εντείνοντας τον πόλεμο εναντίον των λαθρεμπόρων ναρκωτικών έπειτα από το θάνατο 17 ενόπλων σε οδομαχία μεταξύ των καρτέλ. Οι χιλιάδες στρατιώτες και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που έχουν ήδη αναπτυχθεί από τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Τιχουάνα, κατά μήκος των συνόρων από το Σαν Ντιέγκο, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη βεντέτα των συμμοριών ναρκωτικών.

    Σε ένα από τα πιο φονικά επεισόδια στον ακήρυκτο πόλεμο των ναρκωτικών στο Μεξικό, που μαίνεται τρία χρόνια, η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενόπλων αντιπάλων φατριών του καρτέλ Αρεγιάνο Φελίξ το περασμένο Σάββατο άφησε πίσω της πτώματα και περιβλήματα σφαιρών εδώ κι εκεί κατά μήκος ενός δρόμου της πόλης.

    Ο Καλδερόν έστειλε κάπου 25.000 στρατιώτες και ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για να πολεμήσουν τα καρτέλ των ναρκωτικών κοντά στη μεθόριο με τις ΗΠΑ και σε άλλα σημεία σε ολόκληρο το Μεξικό, ωστόσο η βία συνεχίστηκε και μάλιστα αυξήθηκε σε ορισμένες περιοχές.

    Η συμμορία Αρεγιάνο Φελίξ ήταν για πολλά χρόνια η κυρίαρχη οργάνωση λαθρεμπορίου στην Τιχουάνα η οποία διοχέτευε ναρκωτικά στην Καλιφόρνια. Πρόσφατα η οργάνωση δέχεται επιθέσεις από μία αντίπαλη συμμορία, από την πολιτεία Σιναλόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, της οποίας ηγείται ο πλέον καταζητούμενος άνδρας στο Μεξικό, ο Χοακίν "Σόρτι" Γκουσμάν.

    [07] Κόσμος

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί

    Σεισμική δόνηση στη βόρεια Καλιφόρνια

    30/4/2008 9:25:00 πμ

    Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην πόλη Γιουρίκα στη βόρεια Καλιφόρνια στις 20:03 χθες Τρίτη (06:03 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), χωρίς πάντως να αναφερθούν σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με το Εθνικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ή USGS. Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 307 χλμ. βόρεια του Σακραμέντο και σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή από τον Ειρηνικό έως τα διοικητικά όρια του Όρεγκον. Περίπου μία ώρα αργότερα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα στη Γιουρίκα δεν είχε δεχθεί αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Η περιοχή βόρεια του Σαν Φρανσίσκο είναι αραιοκατοικημένη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 April 2008 - 8:50:23 UTC