Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία για το πετρέλαιο
  • [02] Ο Συνήγορος του Πολίτη για Ν.Μανωλάδα
  • [03] Στο νοσοκομείο από χάπι κατά της ανικανότητας
  • [04] Νέες τιμές στα εισητήρια
  • [05] Επικίνδυνα στυλό με λέιζερ
  • [06] Νεογέννητοι…Κόφι Ανάν -Ράιλα Οντίνγκα
  • [07] Ενίσχυση της αστυνόμευσης τη θερινή περίοδο
  • [08] Η ΑΕΚ "γάζωσε" 5-0 τον Πανιώνιο
  • [09] Ετοιμάζεται η Υπερειδική Τατόι
  • [10] "Αυλαία" στην Α1 μπάσκετ ανδρών
  • [11] Γλύτωσε στο 87΄ ο Παναθηναϊκός
  • [12] Πρώτοι Διαγόρας, Καβάλα

    [01] Οικονομία

    Προκαλεί το ράλι της τιμής του

    Ανησυχία για το πετρέλαιο

    23/4/2008 10:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παγκόσμια ανησυχία τόσο στους οικονομικούς παράγοντες όσο και στους καταναλωτές προκαλεί το ράλι της τιμής του πετρελαίου, καθώς αναλυτές προβλέπουν ότι ως το φθινόπωρο η τιμή μπορεί να αγγίξει τα 150 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε λίγο κάτω από τα 118 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο έφτασε στα 116 δολάρια, λόγω και της ενίσχυσης του δολαρίου. Ο επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να παρέμβει, καθώς η επέκταση του φαινομένου της φτώχειας σε όλο τον πλανήτη απειλεί.

    [02] Κοινωνία

    Πρωτοβουλία με επιστολή σε φορείς

    Ο Συνήγορος του Πολίτη για Ν.Μανωλάδα

    23/4/2008 10:26:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωτοβουλία για το θέμα που προέκυψε με τις συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα, ανέλαβε ο Συνήγορος του Πολίτη. Αποδέκτες της πρωτοβουλίας είναι οι αρμόδιοι φορείς, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ για θέματα ασφάλισης, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, για τις συνθήκες εργασίας, οι αστυνομικές αρχές για θέματα ύπαρξης κυκλωμάτων παράνομης ιδιωτικής "προστασίας" και παράνομης ευπορίας και διακίνησης, ανθρώπων (human trafficking), καθώς και οι ΟΤΑ για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, κοινής ωφέλειας, στέγασης και ελέγχου των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει τον προβληματισμό του "κατά πόσον η παρουσιαζόμενη συνολική εικόνα των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων των αλλοδαπών εργαζομένων στα θερμοκήπια φράουλας της Ηλείας παραπέμπει στις συνθήκες ανέλεγκτης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, καθώς και την απουσία ή την αποχή της δημόσιας ρύθμισης".

    [03] Κόσμος

    Χονγκ Κονγκ

    Στο νοσοκομείο από χάπι κατά της ανικανότητας

    23/4/2008 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Δύο άνδρες στο Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 48 υπέστησαν υπογλυκαιμία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη λήψη φαρμάκων τους τελευταίους έξι μήνες, τα οποία υποτίθεται ότι θεράπευαν την ανδρική ανικανότητα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο Χονγκ Κονγκ. Οι άνδρες, που έπαθαν υπογλυκαιμία, ήταν ηλικίας από 44 ως 86, μεταφέρθηκαν όλοι στο νοσοκομείο, όπου δύο από αυτούς κατέληξαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, όλοι τους παραδέχτηκαν ότι είχαν πάρει χάπια για να τονώσουν τη λίμπιντό τους, τα οποία όμως είχαν αγοράσει στη "μαύρη αγορά" και δεν ήταν εγκεκριμένα. Από τις εργαστηριακές αναλύσεις προέκυψε ότι τα χάπια περιείχαν, μεταξύ άλλων, και μια ουσία που χρησιμοποιείται για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στους διαβητικούς.

    [04] Κοινωνία

    Από την 1η Μαΐου

    Νέες τιμές στα εισητήρια

    23/4/2008 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 10:47:43 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, που θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Το νέο ενιαίο εισιτήριο που καθιερώνεται για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα κοστίζει 0,80 ευρώ, με δυνατότητα χρήσης για μιάμιση ώρα. Σήμερα το ενιαίο εισιτήριο κοστίζει ένα ευρώ. Ταυτόχρονα καταργούνται τα μεμονωμένα εισιτήρια που ως τώρα για τα λεωφορεία και τρόλεϊ κοστίζουν 0,50 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία, μειώνονται οι τιμές των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών και αρχίζει η διάθεση νέων καρτών για τον ηλεκτρικό και το μετρό. Το Μεγάλο Σάββατο τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα, θα βρίσκονται από τις 11μμ στα αμαξοστάσια, ενώ στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση (από αφετηρία και τέρμα) θα πραγματοποιηθούν στις 10 το βράδυ. Οι τροποποιήσεις γίνονται προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να κάνουν Ανάσταση με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

    Δρομολόγια ΗΣΑΠ

    Αλλαγή στα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου το Μεγάλο Σάββατο ανακοίνωσε η ΑΕ ΗΣΑΠ. Ετσι τη Μ. Παρασκευή δεν θα ισχύσει η δίωρη παράταση του δρομολογίου και τα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου το Μεγάλο Σάββατο έχουν ως εξής:

    Από Κηφισιά προς Πειραιά και αντίστροφα:

    Πειραιά 22:45 Φάληρο 22:48, 23:32 Μοναστηράκι 23:01, 23:19 Ομόνοια 23:04, 23:17 Αττική 23:09, 23:12 Νερατζιώτισσα 23:28, 22:52

    Κηφισιά 22:45

    και από την Ομόνοια προς τους ακόλουθους προορισμούς: Πειραιά 23:00 Φάληρο 23:03 Μοναστηράκι 23:16 Αττική 23:27 Νερατζιώτισσα 23:07 Κηφισιά 23:00

    [05] Κόσμος

    Σίδνει

    Επικίνδυνα στυλό με λέιζερ

    23/4/2008 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Το κρατίδιο της Νέας Νότιας Ουαλίας απαγόρευσε τη χρήση των στυλό με ακτίνες λέιζερ μετά από μια σειρά από περιστατικά, κατά τα οποία πιλότοι αεροσκαφών υπέστησαν προσωρινή τύφλωση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την απόφαση, όλα τα στυλό αυτού του τύπου- ανάμεσά τους και εκείνα που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι, θα χαρακτηριστούν ως "απαγορευμένα όπλα" στη Νέα Νότια Ουαλία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης έως και 14 ετών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι επιβατικές πτήσεις στην Αυστραλία έρχεται τελευταία από τις ακτίνες λέιζερ καθώς έχει γίνει της μόδας άγνωστοι να παρενοχλούν τα αεροπλάνα και να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών τους. Πολλοί κυβερνήτες αεροσκαφών ανέφεραν το τελευταίο διάστημα ότι ακτίνες λέιζερ διαπέρασαν το χειριστήριο είτε στη διάρκεια της απογείωσης, είτε της προσγείωσης και χρειάστηκε έρευνα της αστυνομίας για να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος.

    [06] Παράξενα

    Κένυα

    ΝεογέννητοιΚόφι Ανάν -Ράιλα Οντίνγκα

    23/4/2008 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Όλο και περισσότεροι γονείς στην δυτική Κένυα βαφτίζουν τα παιδιά τους Ράιλα Οντίνγκα- από το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας- και Κόφι Ανάν- από εκείνο του πρώην επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης. Παλαιότερα ένα από τα δημοφιλέστερα ονόματα για ένα νεογέννητο αγοράκι ήταν το Νέλσον Μαντέλα. Εκτός όμως από αυτά τα ονόματα, ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και το Μπαράκ Ομπάμα, ο πατέρας του οποίου ήταν Κενυάτης, αλλά και το Χίλαρι Κλίντον. Οι φυλές στο Κισούμου δίνουν μεγάλη σημασία στην επιλογή του ονόματος για το παιδί τους, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα πάρει μεγαλώνοντας τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου από τον οποίο πήρε το όνομά του.

    [07] Κοινωνία

    Αποφάσισε ο αρχηγός της Αστυνομίας

    Ενίσχυση της αστυνόμευσης τη θερινή περίοδο

    23/4/2008 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με σκοπό την ενίσχυση της αστυνόμευσης, το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών καθώς και για να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος, με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, θα ενισχυθούν τη θερινή περίοδο οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και τα νησιά, με 3.145 αστυνομικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι δόκιμοι από τις σχολές. Συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτοι 1.414 δόκιμοι στην Αττική και Θεσσαλονίκη και την 1η Ιουνίου άλλοι 1.731 πρωτοετείς των σχολών. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Κέντρου της Αθήνας, οι υπηρεσίες Ασφάλειας των αεροδρομίων της χώρας με μεγάλη κίνηση την τουριστική περίοδο, καθώς και υπηρεσίες ασφάλειας και τάξης της Θεσσαλονίκης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ - Πανιώνιος 5-0

    Η ΑΕΚ "γάζωσε" 5-0 τον Πανιώνιο

    23/4/2008 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θριαμβευτική ήταν η πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας για την ΑΕΚ, καθώς αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο η Ένωση συνέτριψε στο Ο.Α.Κ.Α. τον (ελλιπή, πάντως) Πανιώνιο με 5-0 (28΄ Εντίνιο, 39΄, 77΄ Ριβάλντο, 74΄ Μπλάνκο, 90΄ Καλόν). Έτσι, από την πρώτη ημέρα των αγώνων κατάταξης οι "κιτρινόμαυροι" απέκτησαν διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

    Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 2ο λεπτό ο Ριβάλντο σέντραρε από αριστερά και ο Μπλάνκο έπιασε το δεξί βολέ στην κίνηση, αλλά αστόχησε. Στο 10΄ ο Αργεντινός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς στην προβολή που επιχείρησε από πολύ κοντά κι ενώ είχε προηγηθεί σέντρα του Λυμπερόπουλου, αστόχησε σχεδόν εξ επαφής. Στο 13΄ ο Γουνδουλάκης σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά δεν αιφνιδίασε τον Μάχο, για να ανοίξει το σκορ στο 28΄: Ο Ριβάλντο έκανε σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους κεντρικούς αμυντικούς του Πανιωνίου και ο Εντίνιο την κοντρόλαρε και με δεξί σουτ "τίναξε" τα δίχτυα του Κρέσιτς. Έντεκα λεπτά αργότερα (39΄) η ΑΕΚ απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων, καθώς σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ριβάλντο απόφυγε στην περιοχή τον Κοντοέ και πλάσαρε ωραία τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

    Οι "κυανέρυθροι" ξεκίνησαν επιθετικά στο β` ημίχρονο, επιζητώντας το γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 57΄ ο Κουτσόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Γουνδουλάκης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ και "σπαταλώντας" μια πολύ καλή ευκαιρία. Ο Τόζερ είχε ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ που αστόχησε για λίγο στο 65ο λεπτό, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο γκολ για την ΑΕΚ, στο 74΄ με τον Μπλάνκο από ασίστ του Καλόν και στο 77΄ με τον Ριβάλντο, ύστερα από σέντρα του Πλιάτσικα. Το τελικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν απογοητευμένο αντίπαλο διαμόρφωσε ο Καλόν, σκοράροντας στην εκπνοή της αναμέτρησης.

    Διαιτητής: Γερμανάκος (Σύνδεσμος Αθηνών)

    Κίτρινες: Εντίνιο - Νικολάου, Χετεμάι, Γουσούλης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Άλβες, Δέλλας, Πλιάτσικας, Καφές (71΄ Ενσαλίβα), Τόζερ, Εντίνιο (60΄ Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (46΄ Καλόν).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Κουτσόπουλος (78΄ Γουσούλης), Μάκος, Βάγκνερ (71΄ Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (71΄ Αραβίδης), Φερνάντες, Κοντοές, Νικολάου, Χετεμάι, Χούτος.

    Τα αποτελέσματα και βαθμολογία

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχουν ως ακολούθως:

    Άρης-Παναθηναϊκός 1-1 (74΄ Κόκε - 87΄ πεν. Παπαδόπουλος) ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-0 (28΄ Εντίνιο, 39΄, 77΄ Ριβάλντο, 74΄ Μπλάνκο, 90΄ Καλόν)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. ΑΕΚ 11 2. Παναθηναϊκός 8 3. Άρης 3 4. Πανιώνιος 0

    [09] Μήκους 4,6 χλμ με κοινή φορά

    Ετοιμάζεται η Υπερειδική Τατόι

    23/4/2008 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αγγελος Σταθακόπoυλος

    Ακόμα μια καινοτομία του BP Ultimate Acropolis Rally 2008, η νέα Υπερειδική διαδρομή, βρίσκεται στην τελική της μορφή και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των τεχνικών έργων. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου, πέραν του Service Park, θα υποδεχτεί τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και σε ρυθμούς αγώνα, σε νέα χωμάτινη Υπερειδική διαδρομή. Η SSS Tatoi, μήκους περίπου 4,6 χλμ. θα διαφοροποιείται ως προς τη διεξαγωγή της, συγκριτικά με αυτές των προηγούμενων ετών, προσφέροντας θέαμα και δράση καθ όλη τη διάρκειά της. Συγκεκριμένα, 2 αυτοκίνητα θα παίρνουν ταυτόχρονα εκκίνηση, με τη φορά τους όμως να μην είναι παράλληλη, αλλά κοινή! Ακολουθώντας την ίδια πορεία σε όλο το μήκος της διαδρομής, θα τερματίζουν μετά από έναν πλήρη κύκλο «κυνηγώντας» ουσιαστικά το ένα το άλλο!

    [10] Μπάσκετ

    "Αυλαία" στην Α1 μπάσκετ ανδρών

    23/4/2008 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε 95-84 του Πανελληνίου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σε αναμέτρηση για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, και κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία, αφήνοντας στην πέμπτη τον «σύλλογο των Ολυμπιονικών», ο οποίος γνώρισε σήμερα την τρίτη συνεχή ήττα του.

    Τα δεκάλεπτα: 24-21, 50-36, 69-63, 95-84.

    Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 8-0 και προηγήθηκαν 11-3, ωστόσο οι «Ολυμπιονίκες» αντέδρασαν και με δίποντο του Γκράντι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 19-18 στο 8΄. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν με τρίποντο του Ράντσιτς σε 24-24, ωστόσο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και με τρίποντο του Σπανούλη προηγήθηκαν 36-28 στο 15΄. Με τον Ντικούδη να κάνει... όργια στο εν λόγω δεκάλεπτο, αφού σημείωσε τους 16 από τους τελευταίους 21 του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +14 (50-36). Το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο και στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να περιορίζει τους παίκτες του Πανελληνίου (2/8 εντός πεδιάς), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί 64-42. Με ένα κοντό σχήμα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και, με «αιχμή» στην επίθεση τον Γκράντι και επιμέρους σκορ 2-14, μείωσαν σε 66-56. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου, μάλιστα, ο Πανελλήνιος με δίποντο του Σκλάβου πλησίασε στο -4 (69-65), όπως και λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα με τρίποντο του Ράντσιτς (88-84), ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ηλία Ζούρου να γίνουν πιο απειλητικοί και πανηγύρισαν την 23η νίκη τους στην κανονική περίοδο.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Πηλοϊδης, Καλδίρης.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου, Σπανούλης 11 (2), Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 22 (3), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 19 (2), Ουίνστον 2, Γιασικεβίτσιους 24 (5).

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 3, Αργυρόπουλος 5 (1), Καλαϊτζίδης 5 (1), Καράμπουλας 2, Γκράντι 30 (1), Ντόζετ 4, Πέτρουλας, Ράντσιτς 9 (3), Σκλάβος 5 (1), Κέλι 4, Γκόλεματς 15, Παπαϊωακείμ 2.

    Ολυμπιακός - ΑΓΟ Ρεθύμνου 80-48

    Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΑΓΟ Ρεθύμνου στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α1, και ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, επικράτησαν 80-48 του ΑΓΟ Ρεθύμνου, ο οποίος θα ακολουθήσει την Ολυμπιάδα Πατρών στην Α2 κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.

    Τα δεκάλεπτα: 17-10, 46-23, 67-34, 80-48.

    Με τον Τσακαλίδη να μπαίνει... ορεξάτος (8π. στο α΄ δεκ.) και να κερδίζει τις «μάχες» κάτω από το αντίπαλο καλάθι, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ από τα πρώτα λεπτά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (17-10), χωρίς να... ιδρώσει. Στη δεύτερη περίοδο ένα 4-0 του ΑΓΟ Ρεθύμνου έφερε τους φιλοξενούμενους για τελευταία φορά σε «απόσταση βολής» (17-14). Τι ακολούθησε; Ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού, το πέρασμα του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και η αστοχία των Κρητών από τα 6.25 (0/8) «γκρέμισαν» τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξοξενούμενοι για ενδεχόμενη έκπληξη στο ΣΕΦ. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι, ενώ περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της με 25 πόντους, (46-21) για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο 46-23.

    Το δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος έφτασε άνετα στο τελικό 80-48. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τσακαλίδης με 13 πόντους, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Γουντς με 10. Από τους ηττημένους, ο Βουγιούκας με «νταμπλ-νταμπλ φίγκιουρ» σε πόντους και ριμπάουντ (14π., 11ρ.) ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Σπυρίδωνος, Πανταζής

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 8 (2), Παπαμακάριος 8 (2), Γουντς 10 (1), Πρίντεζης 7, Σεϊμπούτις 3 (1), Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 13, Γκριρ 7 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Βασιλόπουλος 5 (1), Βασιλειάδης 6, Σχορτσιανίτης 6.

    ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σ. Νικολαϊδης 2, Κούμουλος 1, Μακρής, Τόπιτς 5, Βαγενάς 1, Καραποστόλου 7 (1), Γιάνγκ, Νάτζφεϊ 2, Γκιζογιαννης, Πιστόλιεβιτς 9, Ντέιβισον 7 (1), Βουγιούκας 14 (11ρ.).

    ΠΑΟΚ - Αρης 74-75

    Η ήττα, με την οποία ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Α1, δεν εμπόδισε τους φιλάθλους του «Δικέφαλου του Βορρά» να πανηγυρίσουν την παραμονή, στόχος που επετεύχθη με το «διπλό» της ΑΕΚ στη Ρόδο. Ο Άρης ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς πέρασε νικηφόρα με 75-74 από το κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας, κατέλαβε την τρίτη θέση και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το Μαρούσι.

    Τα δεκάλεπτα: 12-12, 36-36, 53-59, 74-75.

    ΠΑΟΚ και Αρης δικαιολόγησαν τον τίτλο του ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, παρά τις συχνές διακοπές του αγώνα λόγω... χαρτοπόλεμου. «Δυνατές» άμυνες, χαμηλό σκορ, νευρικότητα, λάθη και αστοχία ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο -όπως και το πρώτο δεκάλεπτο- 36-36. Η σκυτάλη της πρωτοπορίας του σκορ άλλαξε πολλές φορές χέρια, ενώ Τσιάκος από πλευράς γηπεδούχων (11π.) και Μάσεϊ (11π.) από τους φιλοξενούμενους προσπαθούσαν να «οικοδομήσουν» για τις ομάδες τους μία διαφορά ασφαλείας. Από τα χάι-λάιτ του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ξεχώρισε το σερί του 6-0 του ΠΑΟΚ με δύο «κολλητά» τρίποντα από Κουτλουάι και Ντιαρά, τα οποία έφεραν τους γηπεδούχους και πάλι σε ρόλο οδηγού στο σκορ (20-19 στο 13΄).

    Το αγωνιστικό κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά τη γνωστοποίηση της νίκης της ΑΕΚ στη Ρόδο επί του Κολοσσού, με την οποία ο ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος έμενε στην Α1. Ωστόσο, ο Αρη έκοψε πρώτος το... νήμα της τρίτης περιόδου με 59-53 και τον Τσιάκο από το αντίπαλο στρατόπεδο να έχει φτάσει τους 20 πόντους και να κρατά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, προσφέροντας λύσεις και στην άμυνα. Με την παραμονή εξασφαλισμένη, η νευρικότητα έφυγε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιζαν πλέον με στόχο τη νίκη γοήτρου. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι, με τον Μάσεϊ να οδηγεί την επίθεση, κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Πυλαία με το τελικό 75-74, το οποίο διαμορφώθηκε με μια βολή του Ουάσινγκτον.

    Διαιτητές: Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Σώμος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Τζον Κόρφας): Γκιλέσπι 3 (1), Βεργίνης, Δεμερτζής 2, Ντιαρά 15 (3), Χαριτόπουλος 18 (2), Κουτλουάι 3 (1), Σφέικος, Τζόρνταν 8 (2), Κούβελας 2, Τσιάκος 23 (1).

    ΑΡΗΣ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Παντελιάδης, Τέρι 2, Τσαλδάρης 6 (2), Ουάσιγκτον 19 (3), Ράιτ 7, Καλαϊτζής, Ηλιάδης 11 (2), Μπόισα 5 (1), Μότολα 3 (1), Μάσεϊ 22.

    Σε αναμετρήσεις για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αιγάλεω-Ολυμπιάδα Π. 102-66 ΠΑΟΚ-Άρης 74-75 Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 74-79 Ολύμπια Λ.-Πανιώνιος 84-73 Μαρούσι-ΑΕΛ 90-74 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 95-84 Ολυμπιακός-ΑΓΟΡ 80-48

    Τα ζευγάρια των πλέι οφ: Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λάρισας Ολυμπιακός-ΑΕΚ Αρης-Μαρούσι Πανιώνιος-Πανελλήνιος

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες) Παναθηναϊκός 49 Ολυμπιακός 48 Άρης 44 Πανιώνιος 40 Πανελλήνιος 40 Μαρούσι 39 ΑΕΚ 39 Ολύμπια Λάρισας 38 Αιγάλεω 38 ΑΕΛ 37 Κολοσσός Ρόδου 35 ΠΑΟΚ 35 ----------------------- ΑΓΟ Ρεθύμνου 35 --ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ολυμπιάδα Πατρ. 29 --ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρης - Παναθηναϊκός 1-1

    Γλύτωσε στο 87΄ ο Παναθηναϊκός

    23/4/2008 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας, ο οποίος άνοιξε την «αυλαία» των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στο Αρη και τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αποτέλεσμα που μειώνει πλέον στο ελάχιστο τις όποιες πιθανότητες διατηρούσαν οι «κιτρινόμαυροι» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης της τελικής κατάταξης. Ο Κόκε «άνοιξε το σκορ» στο 74΄ και ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε με πέναλτι στο 87΄. Στην αρχή το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, ωστόσο στο 22΄ ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αουρέλιο γύρισε την μπάλα προς την περιοχή, ο Κόκε πετάχθηκε στην πορεία της, αλλά ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε. Από τη δική του μεριά, ο Παναθηναϊκός απείλησε μια φορά στο 36΄, με ένα απευθείας φάουλ-«βολίδα» του Μάτος, που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

    Στο β΄ ημίχρονο ο Αρης μπήκε πολύ πιο δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ στο 62΄, όταν Κόκε και Σανσόν άλλαξαν την μπάλα, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά ο Σαριέγκι, που ακολούθησε τη φάση, πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την ανωτερότητά τους στο 74΄. Ο Σανσόν εκτέλεσε κόρνερ και ο Κόκε με διαγώνια κεφαλιά έκανε άνοιξε το σκορ.

    Το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψή του στην περιοχή του Αρη έφτασε στην ισοφάριση, καθώς στο 87΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αουρέλιο, ο Κύρκος καταλόγισε το πέναλτι και ο «παθών» το εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

    Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ρονάλντο Γκιάρο διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη 2η κίτρινη κάρτα.

    Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

    Κόκκινες: Ρονάλντο (2η κίτρινη, μετά τη λήξη του αγώνα)

    Κίτρινες: Χαλκιάς, Ρονάλντο, Παπαδόπουλος, Πρίττας, Νεμπεγλέρας - Ρομέρο, Τζιόλης, Σαριέγκι

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο Γκιάρο, Νεμπεγλέρας, Πρίττας (89΄ Τιάγκο), Κάλβο (64΄ Παπάζογλου), Ίβιτς, Σανσόν (79΄ Γιάχιτς), Κόκε.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σπυρόπουλος (67΄ Σιμάο), Γκούμας, Σαριέγκι, Μάτος (54΄ Καραγκούνης), Τζιόλης, Νίλσον, Ρομέρο, Μανούτσο, Ποστίγκα (72΄ Παπαδόπουλος).

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτοι Διαγόρας, Καβάλα

    23/4/2008 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας μετά την 25η αγωνιστική. Ο Διαγόρας αναδείχθηκε νικητής στο ροδίτικο ντέρμπυ επί της Ρόδου με 2-1 και διατηρεί την απόσταση ασφαλείας των 5 βαθμών από την δεύτερη Ηλιούπολη. Η αθηναϊκή ομάδα νίκησε εύκολα με 2-0 τον Αστέρα Ρεθύμνου και παραμένει στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Η Κόρινθος μάλλον εγκαταλείπει την προσπάθεια για άνοδο αφού μετά τη νέα ήττα με 1-0 από τον Φωστήρα έμεινε εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στον δεύτερο όμιλο την ήττα της Καβάλας από τον Εορδαϊκό δεν κατάφεραν να την εκμεταλλευτούν ούτε η Αναγέννηση Καρδίτσας που έχασε στα Γιαννιτσά, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΝΕ ο οποίος έμεινε στο 1-1 στο Πολύκαστρο.

    Σε αγώνες για την 25η ημέρα του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αιολικός - Αίας Σαλαμίνας 3-1 Διαγόρας - Ρόδος 2-1 Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή 3-2 Παναιτωλικός - Βύζας Μεγάρων 3-0 Ηλιούπολη - Αστέρας Ρεθύμνου 2-0 Φωστήρας - Κόρινθος 1-0 Μεσσηνιακός - Αχαρναϊκός 1-0 Θήβα - Ατσαλένιος 0-1 Θύελλα Πατρών - Κορωπί 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγ.) Διαγόρας 54 Ηλιούπολη 49 Κόρινθος 45 Παναιτωλικός 45 Παναχαϊκή 37 Φωστήρας 37 Αιολικός 36 Ατσαλένιος 35 Αίας Σαλαμίνας 33 Ρόδος 32 Θύελλα Πατρών 32 Βύζας Μεγάρων 31 Αχαρναϊκός 30 Αστέρας Ρεθύμνου 28 Μεσσηνιακός 27 Παναιγιάλειος 26 Κορωπί 24 Θήβα 13

    Η Ρόδος έχει έναν μηδενισμό και της έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    Σε αγώνες για την 25η ημέρα του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πολύκαστρο-ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-1 Ένωση Θράκης-Εθνικός Κατερίνης 1-1 Προσοτσάνη-Εθνικός Ολυμπιακός Β. 0-0 Αναγ. Γιαννιτσών-Αναγ. Καρδίτσας 4-2 Εορδαϊκός-Καβάλα 1-0 Θερμαϊκός-Λαμία 1-0 Αναγέννηση Άρτας-ΑΕ Γιάννενα 2-1 Νίκη Β.-Δόξα Δράμας 3-0 (α.α.)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Καβάλα 54 2. Αναγέννηση Καρδίτσας 44 3. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 43 4. Εθνικός Ολυμπιακός Β. 41 5. Θερμαϊκός 39 6. Αναγέννηση Γιαννιτσών 37 7. Νίκη Βόλου 35 8. Εθνικός Κατερίνης 32 9. Πρέβεζα 31 . Εορδαϊκός 31 11. Λαμία 28 . Αναγέννηση Αρτας 28 13. Ενωση Θράκης 27 14. Προσοτσάνη 25 . Πολύκαστρο 25 16. ΑΕ Γιάννενα 15 17. Δόξα Δράμας -45

    * Η Δόξα Δράμας έχει 17 μηδενισμούς και της έχουν αφαιρεθεί 51 βαθμοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 April 2008 - 20:50:01 UTC