Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτουν στον εισαγγελέα
  • [02] Τέλος στις πλαστικές σακούλες
  • [03] Σε...τροχιά αποχώρησης η αφρικανική σκόνη
  • [04] Ιταλία: Δεύτερη ημέρα εκλογών
  • [05] Ζιμπάμπουε: Στη Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των εκλογών
  • [06] Ομπάμα και Κλίντον απαντούν για "την πίστη και τις αξίες"
  • [07] Γαλλία: Πέφτει η δημοτικότητα του Σαρκοζί
  • [08] Στο Ομάν η Ολυμπιακή Φλόγα
  • [09] "Συναγερμός" για τις αυξήσεις στα τρόφιμα

    [01] Αλλα σπορ

    Μέλη της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

    Καταθέτουν στον εισαγγελέα

    14/4/2008 10:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 11:23:19 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Στον Εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσουν σήμερα τα μέλη της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών, οι αθλητές στους οποίους ανιχνεύτηκαν οι παράνομες ουσίες, άλλα και ο καθηγητής φαρμακολογίας Νίκος Χούλης. Η ανάλυση που έκανε ο ΕΟΦ στις κάψουλες που κατασχέθηκαν στο ύποπτο φαρμακείο απέδειξε ότι επρόκειτο για απλές βιταμίνες. Εν τω μεταξύ, η έρευνα επικεντρώνεται στη διαλεύκανση της σκοτεινής διαδρομής του θανατηφόρου κοκτέιλ, από την Κίνα στη Λάρισα και από εκεί στο παρασκευαστήριο του Κολωνού. Ωστόσο, σημαντικές αποκαλύψεις για την χρήση αναβολικών στον αμερικανικό αθλητισμό, αναμένεται να κάνει ο 33χρονος Έιντζελ Γκιλέρμο Χερέντια, ο βασικός μάρτυρας στη δίκη του πλέον αμφιλεγόμενου προπονητή Τρέβορ Γκράχαμ. Στη διαδικασία που θα αρχίσει τον επόμενο μήνα, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως ο κομιστής των αναβολικών, είναι έτοιμος να αναφέρει πολλά και γνωστά ονόματα του αμερικανικού αθλητισμού που έκαναν χρήση αναβολικών ουσιών.

    [02] Κοινωνία

    Τέλος στις πλαστικές σακούλες

    14/4/2008 10:33:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η πιλοτική περίοδος εφαρμογής της αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με τσάντες ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον σε εννέα αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε πολλά ακόμη καταστήματα. Την έναρξη της πιλοτικής περιόδου κήρυξε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι ήδη πολλοί δήμαρχοι απ όλη τη χώρα ζητούν πληροφορίες ώστε να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και στους δικούς τους Δήμους.

    [03] Κοινωνία

    Σε...τροχιά αποχώρησης η αφρικανική σκόνη

    14/4/2008 11:32:00 πμ

    Σε...τροχιά αποχώρησης μπαίνει από το απόγευμα το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που "έπνιξε" τα τελευταία 24ωρα το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ενώ έφτασε μέχρι τη Βουλγαρία καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, την Τουρκία και την Κύπρο και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησε αφόρητες συνθήκες. Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εμφάνιση βροχών, σήμερα, στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας και η στροφή, από αύριο, των ανέμων σε βόρειους, αναμένεται να καθαρίσει τον ουρανό από τη γαλακτώδη όψη του και να βαθύνει επιτέλους, τις ανάσες των πολιτών απ άκρου σ άκρο της Ελλάδας. Υπομονή συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς, όπως επισημαίνουν, το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την αφρικανική ήπειρο στην Ελλάδα δεν είναι ασύνηθες. "Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, που παρουσιάζεται υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, βιώνουμε το φαινόμενο ως λασποβροχή. Τις τελευταίες μέρες, η άνοδος της θερμοκρασίας σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα, οι διαρκείς νοτιάδες και η υγρασία, έχουν ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια της σκόνης που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική να μένουν εγκλωβισμένα στην υγρή ατμόσφαιρα, βαραίνοντάς την και δίνοντας στον ουρανό αυτή τη γαλακτώδη όψη, η οποία μας προκαλεί την εντύπωση ότι περιμένουμε βροχή", εξηγεί η ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασιλική Κοτρώνη.

    Η αλήθεια είναι πως, αυτή τη φορά, το φαινόμενο είχε μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι τις προηγούμενες. Οι επιστήμονες, όμως, τονίζουν ότι αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού η επιμονή των νότιων ανέμων, που συνήθως έφερναν τη σκόνη ίσαμε το κατώφλι της Αττικής, έγινε η αιτία ο γαλακτώδης ουρανός να επεκταθεί ως τη Θεσσαλονίκη.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ, πάντως, για το απόγευμα και για αύριο, δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα δούμε την ατμόσφαιρα να καθαρίζει και τον ελληνικό ουρανό να επανέρχεται στο γνωστό του γαλανό χρώμα.

    Η Β. Κοτρώνη λέει: "Από αύριο περιμένουμε βελτίωση της κατάστασης καθώς οι άνεμοι θα στραφούν από νότιοι σε βορείους. Ήδη, από σήμερα θα έχουμε κάποιες βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα και, ως εκ τούτου, περιμένουμε κάποια πρώτα δείγματα "καθαρισμού" της ατμόσφαιρας. Βέβαια, αντίστοιχες με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, αναμένονται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, και στο τέλος της εβδομάδας, οπότε ας μη μας ξενίσει η επανεμφάνιση του φαινομένου".

    Σ ό,τι αφορά την ενδεχόμενη επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης, είναι σαφής: "Σε τίποτε δεν μας βλάπτει. Είναι φαινόμενο φυσικό, δοκιμασμένο και ακίνδυνο. Μόνο για τους ανθρώπους, που πάσχουν από χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες ή άσθμα θα υπήρχε, ενδεχομένως, κάποιος κίνδυνος, αλλά κι αυτός μόνο στην περίπτωση που κουραστούν. Ας μη διυλίζουμε τον κώνωπα. Η ρύπανση της πόλης ή ένα τσιγάρο αναμμένο μέσα σ έναν κλειστό χώρο, είναι πολύ πολύ χειρότερα από αυτό το φαινόμενο, το οποίο στο κάτω-κάτω είναι ήπιο, φυσικό και δεν προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα".

    [04] Κόσμος

    Ιταλία: Δεύτερη ημέρα εκλογών

    14/4/2008 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα εκλογικά τμήματα στην Ιταλία άνοιξαν ξανά σήμερα για τη διεξαγωγή της δεύτερης ημέρας των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κατά τις οποίες ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας του Τύπου Σίλβιο Μπερλκουσκόνι, 71 ετών, εμφανίζεται να προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έναντι του 52χρονου Βάλτερ Βελτρόνι, ηγέτη της κεντροαριστεράς και πρώην δημάρχου της Ρώμης. Ο νικητής των εκλογών που θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της ιταλικής Κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί απόψε. Στις δεύτερες αυτές εκλογές που διενεργούνται μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφθασε χθες Κυριακή το 62,5%, καταγράφοντας μείωση 4 μονάδων σε σχέση με τη συμμετοχή το 2006, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Παραδοσιακά στην Ιταλία η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι υψηλή και μάλιστα από το 1994 ξεπερνά το 81%. Οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίζουν έως τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα exit polls θα ανακοινωθούν με το κλείσιμο της κάλπης. Οι σφυγμομετρήσεις προβλέπουν επιστροφή στην Κυβέρνηση για μια τρίτη θητεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιός θα έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία. Μια επικράτηση σε ψήφους δεν σημαίνει κατ ανάγκην πλειοψηφία στη Γερουσία, με βάση έναν εκλογικό νόμο που δίνει την πλειοψηφία στο κόμμα που αναδεικνύεται νικητής σε περιφερειακή βάση, κάτι που μπορεί να αναγκάσει το Μπερλουσκόνι να αρχίσει διαβουλεύσεις για πιθανές συμμαχίες.

    [05] Κόσμος

    Ζιμπάμπουε: Στη Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των εκλογών

    14/4/2008 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 11:08:42 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη της Ζιμπάμπουε για την άμεση δημοσίευση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 29ης Μαρτίου, τα οποία παραμένουν άγνωστα έως σήμερα, όπως αξιώνει η αντιπολίτευση, η οποία διατείνεται πως έχει κερδίσει στην αναμέτρηση. Ο δικαστής Τουντάι Ουτσένα πρόκειται ν ανακοινώσει την απόφασή του στις 15.30, ώρα Ελλάδας, στο δικαστήριο της Χαράρε. Έξι ημέρες μετά τις εκλογές, στις 4 Απριλίου, το αντιπολιτευόμενο Κίνημα για την Δημοκρατική Αλλαγή (MDC) του Μόργκαν Τσβανγκιράι προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Στις ακροάσεις της περασμένης εβδομάδας, οι δικηγόροι του Κινήματος επιχειρηματολόγησαν πως τίποτε δεν δικαιολογεί μία τόσο μακρά καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι υποστήριξαν πως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τα γνωρίζει. Η Επιτροπή αντέτεινε πως η συλλογή κι η επαλήθευση των ψηφοδελτίων δεν έχει περαιωθεί ακόμη. Παράλληλα, διέταξε να επανελεγχθούν τα ψηφοδέλτια σε 23 από τις 210 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, τονίζοντας πως υπάρχουν "επαρκείς ενδείξεις" για να υποθέσει κανείς πως διαπράχθηκαν σφάλματα κατά την καταμέτρηση. Ο νέος έλεγχος αφορά τις προεδρικές, βουλευτικές και τις εκλογές για τη Γερουσία.

    Το MDC απάντησε αμέσως, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να προσβάλει στη Δικαιοσύνη τη μερική αυτή επανακαταμέτρηση, προσφυγή που θα εξετασθεί την Τρίτη από δικαστήριο της Χαράρε, όπως τονίζει ο εκπρόσωπός του Νέλσον Τσαμίσα.

    "Με τη προοπτική της νέας καταμέτρησης, κανένα αποτέλεσμα δεν πρέπει ν αναμένεται σήμερα", εκτιμά έγκυρος συνταγματολόγος. Επιπλέον, υπενθυμίζει πως "ακόμη κι εάν η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι υπέρ του MDC, τότε η Εφορευτική Επιτροπή μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση".

    [06] Κόσμος

    Ομπάμα και Κλίντον απαντούν για "την πίστη και τις αξίες"

    14/4/2008 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τις θέσεις τους για "την πίστη και τις αξίες", εξήγησαν χθες, ξεχωριστά ο καθένας οι δύο αντίπαλοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις αμερικανικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, συχνά με κοινές τοποθετήσεις, όπως για τις αμβλώσεις, που αμφότεροι υποστηρίζουν, το AIDS, ή τη χρήση βασανιστηρίων, που και οι δύο καταδικάζουν. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία Τζον ΜακΚέιν, παρόλο που προσκλήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση που οργάνωσε το Μεσάια Κόλετζ στην Πενσιλβάνια και μεταδόθηκε απ ευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αρνήθηκε την πρόσκληση. Οι δύο αντίπαλοι, που διεξάγουν μία σκληρή μάχη στην Πολιτεία της Πενσιλβάνια για τις προκριματικές εκλογές του κόμματός τους, απάντησαν σε μία σειρά από ερωτήσεις ιερέων, παστόρων, ραβίνων και ιμάμηδων. Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή στις ΗΠΑ, ενώ στην Πενσιλβάνια το 40% των κατοίκων είναι Καθολικοί.

    "Η δυναμική της ζωής ξεκινά με τη σύλληψη", τόνισε η Κλίντον, προσθέτοντας πως "οι αμβλώσεις θα πρέπει να παραμείνουν νόμιμες". "Ωστόσο είναι ανάγκη να γίνουν ασφαλέστερες και να εφαρμόζονται σπάνια", τόνισε, ευχόμενη οι γυναίκες να έχουν "άλλες λύσεις" αντί για την άμβλωση. Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης τόνισε πως συχνά έχει νοιώσει "την παρουσία του Θεού στη ζωή της". Ο Ομπάμα εξήγησε πως ο ίδιος προσπαθεί να είναι "το καλύτερο δυνατό όργανο της θέλησης του Θεού". Υπενθύμισε πως τάσσεται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, όμως, κατ αυτόν, "εκείνοι που αντιτάσσονται στις αμβλώσεις θα πρέπει να μπορούν να συνεχίζουν τη νόμιμη προσβολή του νόμου και να προσπαθούν να τον αλλάξουν". Η "δύσκολη απόφαση" για την άμβλωση είναι "ευθύνη" των γυναικών, πρόσθεσε. Στην ερώτηση εάν η ζωή ξεκινά με τη σύλληψη, ο Ομπάμα τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει διαμορφώσει οριστική άποψη γι αυτό το θέμα.

    Ερωτηθέντες για την ευθανασία, οι δύο δημοκρατικοί υποψήφιοι τόνισαν πως μπορεί να αντιμετωπισθεί "μέσα από τον σεβασμό προς την απόφαση των οικογενειών", όπως είπε η Κλίντον, "για να δοθεί ανακούφιση σ έναν μεγάλο πόνο", όπως πρόσθεσε ο Ομπάμα.

    Όσον αφορά τη μάχη κατά του AIDS, αμφότεροι έκαναν έκκληση για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών. Ο Ομπάμα τόνισε πως η σεξουαλική αποχή αποτελεί έναν "σημαντικό παράγοντα" για την πρόληψη της ασθένειας, τονίζοντας επίσης τη σημασία της χρήσης προφυλακτικού.

    [07] Κόσμος

    Γαλλία: Πέφτει η δημοτικότητα του Σαρκοζί

    14/4/2008 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μειώθηκε κατά τρεις και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της Opinionway που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στην εφημερίδα Metro. Το 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ενέργειες του Γάλλου Προέδρου και 61% (+5%) δυσαρεστημένοι. Σε ό,τι αφορά τον Πρωθυπουργό, η δημοτικότητά του έπεσε στο 51%. Ανάμεσα στους Υπουργούς, ο Μπερνάρ Κουσνέρ παραμένει ο πιο δημοφιλής με ποσοστό 58% -αν και μειώθηκε από τον περασμένο μήνα κατά 7 μονάδες- και ακολουθούν η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί (54%) και ο υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπαρλό (52%).Στην αντιπολίτευση, ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ ενίσχυσε τη δημοτικότητά του κατά 4% (66%) και ακολουθεί η "πράσινη" Ντομινίκ Βοϊνέ (51% +9%) και ο εκπρόσωπος του LCR (ακροδεξιά) Ολιβιέ Μπεζανσενό (50% +3%) Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 12 Απριλίου σε δείγμα 1008 ατόμων άνω των 18 ετών, μέσω τηλεφώνου.

    [08] Πολιτισμός

    Στο Ομάν η Ολυμπιακή Φλόγα

    14/4/2008 9:06:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο Σουλτανάτο του Ομάν έφθασε η Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα Δευτέρα στις 04.30, μέσω του Νταρ ελ Σαλάαμ της Τανζανίας για τη μοναδική διαδρομή της στη Μέση Ανατολή. Το πέρασμα της Φλόγας από το Σουλτανάτο αναμένεται να γίνει χωρίς επεισόδια, καθώς στη μικροσκοπική αυτή χώρα του Κόλπου θεωρείται απίθανο να διοργανωθούν διαδηλώσεις υπέρ του Θιβέτ. Η διαδρομή της Φλόγας μήκους 20 χλμ στο Μασκάτ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, εξαιτίας των υψηλότατων θερμοκρασιών, που φθάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή του Ομάν. Χθες η Φλόγα έκανε μία γρήγορη στάση στο Νταρ ελ Σαλάαμ, μοναδικό σταθμό της στην Αφρική.

    [09] Κόσμος

    "Συναγερμός" για τις αυξήσεις στα τρόφιμα

    14/4/2008 8:14:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Την άμεση επέμβαση των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε ο πρόεδρός της Ρόμπερτ Ζέλικ, προκειμένου η κρίση που έχει προκύψει λόγω των αυξημένων τιμών στα ήδη διατροφής να μην πλήξει περισσότερο 100 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. "Με βάση τις αναλύσεις, εκτιμούμε ότι ο διπλασιασμός των τιμών στα είδη διατροφής τα τελευταία τρία χρόνια έχει σπρώξει ακόμα περισσότερο στην ένδεια 100 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις φτωχές χώρες", τόνισε ο Ζέλικ. Από την πλευρά του, ο Ζαν Ζιγκλέρ, συντάκτης της ειδικής έκθεσης του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Λιμπερασιόν" ότι ο κόσμος οδεύει "προς μία παρατεταμένη περίοδο εξεγέρσεων και συγκρούσεων, που σχετίζονται με την άνοδο των τιμών και την έλλειψη των ειδών διατροφής".

    "Παρατεταμένη περίοδος συγκρούσεων"

    "Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (ΡΑΜ) ζήτησε από τις χώρες να απαντήσουν στην έκκλησή του για βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων πριν την 1η Μαΐου και οι απαντήσεις που έλαβε μέχρι τώρα αφορούν μόνο το μισό του ποσού αυτού", είπε ο Ζέλικ και τόνισε: "Αυτό δεν είναι αρκετό . Είναι απαραίτητο να επέμβουν οι κυβερνήσεις".

    Σύμφωνα με τον Ζίγκλερ "βαδίζουμε προς μία μακρά και παρατεταμένη περίοδο εξεγέρσεων , συγκρούσεων, κι ανεξέλεγκτων κυμάτων περιφερειακής αποσταθεροποίησης, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της απόγνωσης των πλέον ευάλωτων πληθυσμών".

    "Πριν την ανάφλεξη των τιμών, ήδη 854 εκατ. άνθρωποι υπέφεραν από σοβαρό υποσιτισμό. Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα εκατόμβη", προειδοποιεί ο Ζιγκλέρ.

    Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού είναι η πλέον σημαντική ανθρωπιστική υπηρεσία στον κόσμο και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ασφάλεια των τροφίμων. Παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα σε συνολικά 73 εκατομμύρια ανθρώπους.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί πως 33 χώρες στον κόσμο απειλούνται με πολιτική και κοινωνική κρίση εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και στην ενέργεια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 April 2008 - 8:50:17 UTC