Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζάμπια: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη Ζιμπάμπουε
  • [02] Γυναικοκρατία την ισπανική Κυβέρνηση
  • [03] "Έσφαλα" λέει τώρα ο Ομπάμα
  • [04] "Εξάσφαιρη" η Άστον Βίλα
  • [05] Πέρασε δεύτερη η Βέρντερ
  • [06] Θέλει να "δέσει" Ρονάλντο η Μάντσεστερ

    [01] Κόσμος

    Ζάμπια: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη Ζιμπάμπουε

    12/4/2008 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ξεκίνησε σήμερα στη Λουζάκα της Ζάμπιας η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Περιφερειακής Αφρικανικής Κοινότητας των 14 χωρών του νότου της αφρικανικής ηπείρου (SADC), στην οποία κεντρικό θέμα είναι το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις εκλογές στη Ζιμπάμπουε. Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε δεν θα παραστεί στη σύνοδο που συγκάλεσε ο ομόλογός του της Ζάμπιας, Λέβι Μουαναουάσα. Ο τελευταίος, κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου, διαβεβαίωσε ότι οι ηγέτες της SADC δεν σκοπεύουν "να βάλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου" τον Μουγκάμπε. "Η Σύνοδος αυτή συνεκλήθη λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Ζιμπάμπουε που μοιάζει σήμερα να βρίσκεται σε αδιέξοδο και για να συζητηθεί η κατάσταση με αντικειμενικό και ανοιχτό τρόπο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η βία προκαλεί βία (...) Θα ήθελα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να καλέσω τους υπευθύνους τόσο του Zanu-PF (του κυβερνώντος κόμματος της Ζιμπάμπουε) όσο και της αντιπολίτευσης να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία για να γυρίσουν σελίδα", τόνισε.

    Οι τέσσερις Υπουργοί που έχει στείλει ο Μουγκάμπε στη Λουζάκα δεν ήταν παρόντες στην αίθουσα κατά την έναρξη της Συνόδου. Οι συμμετέχοντες αποσύρθηκαν στη συνέχεια στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, όμως ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε, Μόργκαν Τσβανγκιράι, που παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά των παρατηρητών, δεν τους ακολούθησε.

    [02] Κόσμος

    Γυναικοκρατία την ισπανική Κυβέρνηση

    12/4/2008 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη νέα του Κυβέρνησή παρουσίασε σήμερα ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισπανίας οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών υπουργών και επίσης για πρώτη φορά τίθεται επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας μια νεαρή γυναίκα. Ο κ. Θαπατέρο που χθες έλαβε την έγκριση της ισπανικής Βουλής για μια δεύτερη πρωθυπουργικού του θητεία κράτησε το "βαρύ πυροβολικό" της προηγούμενης θητείας του, την αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Τερέζα Φερνάντεζ ντε λα Βέγκα και τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Πέδρο Σόλμπες. Ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος εξακολουθεί να βρίσκεται επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, και ο Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα , παρά τις κάποιες επιφυλάξεις, ανέλαβε τον ευαίσθητο τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Κάρμεν Τσακόν, ανερχόμενο αστέρι του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Καταλονία, έγινε σε ηλικία μόλις 37 χρόνων η πρώτη γυναίκα Υπουργός Άμυνας στην Ισπανία. Στην κυβέρνηση του 47χρονου Θαπατέρο, που ορκίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του βασιλιά Χουάν Κάρλος και παρούσης της βασιλίσσης Σοφίας, οι γυναίκες καταλαμβάνουν οκτώ Υπουργεία έναντι επτά των ανδρών Υπουργών.

    [03] Κόσμος

    "Έσφαλα" λέει τώρα ο Ομπάμα

    12/4/2008 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από τους αντιπάλους του στην προεδρική κούρσα ο γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα παραδέχτηκε σήμερα ότι "έσφαλε" όταν χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους των μικρών πόλεων ως ανθρώπους "προσκολλημένους στα όπλα ή τη θρησκεία". Τόσο η Χίλαρι Κλίντον, όσο και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Τζον ΜακΚέιν, υποστήριξαν ότι ο Ομπάμα βλέπει με συγκατάβαση τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα και στο οποίο ο γερουσιαστής προσπαθεί να εξηγήσει τις αγωνίες ορισμένων ψηφοφόρων της Πενσιλβάνια. Οι ψηφοφόροι αυτοί είναι "πικραμένοι" με την απώλεια θέσεων εργασίας και με άλλα οικονομικά ζητήματα και για αυτό "προσκολλώνται στα όπλα ή τη θρησκεία ή αισθάνονται αντιπάθεια για τους ανθρώπους που δεν είναι σαν αυτούς ή για τους μετανάστες, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν την απογοήτευσή τους", είπε ο Ομπάμα. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μάνσι της Ιντιάνα ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν απέδωσαν το νόημα όσων ήθελε να πει. Τόνισε πως πιστεύει ότι πολλοί ψηφοφόροι είναι όντως πικραμένοι με την οικονομία και ότι ήθελε να πει πως "όταν είσαι απογοητευμένος στρέφεσαι σε ότι μπορείς να βασιστείς".

    "Για αυτό ψηφίζουν για τα όπλα ή βρίσκουν παρηγοριά στην πίστη και στην οικογένεια και στην κοινότητά τους", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δεν εννοούσε ότι αυτό είναι κάτι κακό. "Η αλήθεια είναι πως αυτές οι παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά είναι σημαντικές. Αυτές μας στηρίζουν", είπε.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Εξάσφαιρη" η Άστον Βίλα

    12/4/2008 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη νίκη της ημέρας στην Αγγλία σημείωσε η Άστον Βίλα, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ντέρμπι Κάουντι με το εντυπωσιακό 6-0, σε αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ. Σημαντικές εκτός έδρας νίκες σημείωσαν επίσης οι Φούλαμ και Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησαν των Ρέντινγκ και Σάντερλαντ με 2-0 και 2-1, αντίστοιχα. Σπουδαία επίσης και η επιτυχία της Μπόλτον, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην κατηγορία, η οποία -με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να παρακολουθεί ολόκληρη την αναμέτρηση από τον πάγκο- κέρδισε 1-0 τη Γουέστ Χαμ, ενώ ισόπαλες με το ίδιο σκορ (1-1) έληξαν οι αγώνες της Μπέρμιγχαμ με την Έβερτον και της Τότεναμ με την Μίντλεσμπρο και 0-0 το ματς Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Μπέρμιγχαμ-Έβερτον 1-1 (83΄ Ζαράτε - 78΄ Λέσκοτ) Μπόλτον-Γουέστ Χαμ 1-0 (47΄ Ντέιβις) Ντέρμπι Κάουντι-Άστον Βίλα 0-6 (25΄ Γιανγκ, 26΄ Κάριου, 36΄ Πετρόφ, 58΄ Μπάρι, 76΄ Αγκμπονλάχορ, 85΄ Χέιργουντ) Τότεναμ-Μίντλεσμπρο 1-1 (27΄ αυτ. Γκράουντς - 69΄ Ντάουνινγκ) Ρέντινγκ-Φούλαμ 0-2 (24΄ ΜακΜπράιντ, 90΄ Νέβλαντ) Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (82΄ Γουάιτχεντ - 79΄ πεν. Ελάνο, 87΄ Βασέλ) Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ 0-0 Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 13/4 Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 13/4 Τσέλσι-Γουίγκαν 14/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 77 -33αγ. Τσέλσι 74 -33αγ. Αρσεναλ 71 -33αγ. Λίβερπουλ 63 -33αγ. Έβερτον 61 Πόρτσμουθ 57 Άστον Βίλα 55 Μάντσεστερ Σίτι 52 Μπλάκμπερν 51 -33αγ. Γουέστ Χαμ 44 Τότεναμ 41 Νιούκαστλ 39 Σάντερλαντ 36 Μίντλεσμπρο 36 Γουίγκαν 34 -33αγ. Ρέντινγκ 32 Μπέρμιγχαμ 31 Μπόλτον 29 Φούλαμ 27 Ντέρμπι 11

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πέρασε δεύτερη η Βέρντερ

    12/4/2008 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εντυπωσιακή ήταν η Βέρντερ, η οποία συνέτριψε με 5-1 την Σάλκε στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Έτσι, η ομάδα της Βρέμης ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 50 βαθμούς, 7 λιγότερους από την Μπάγερν, η οποία αγωνίζεται αύριο κόντρα στην Ντόρτμουντ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε το Αμβούργο, που ηττήθηκε εντός έδρας από την Ντούισμπουργκ με 1-0 και παρέμεινε στους 47 βαθμούς. Σπουδαίες νίκες σημείωσαν η Κότμπους, που επικράτησε 1-0 της Αρμίνια Μπίλεφελντ (ο Καμπάνταης μπήκε στην αναμέτρηση στο 80΄ στη θέση του Τέσε) και η Χάνσα Ροστόκ, που έφυγε με το διπλό από την έδρα της Καρλσρούης (2-1). Τέλος, το Ανόβερο κατέβαλε την αντίσταση της Αϊντραχτ, την οποία κέρδισε με 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με την ομάδα της Φρανκφούρτης αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο ο Γιάννης Αμανατίδης, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61΄ στη θέση του Τάσκι.

    Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής έχει ως εξής: Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ Διεκόπη Κότμπους-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (51΄ πεν. Σκέλα) Αμβούργο-Ντούσιμπουργκ 0-1 (54΄ Γκρλιτς) Ανόβερο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 (35΄ Πίντο, 90΄ Σούλτς - 28΄ Ρους) Καρλρσρούη-Χάνσα Ροστόκ 1-2 (71΄ Φράις - 30΄, 85΄ Μπαρτέλς) Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου 1-1 (42΄ Γιαχιά - 29΄ Σκάτσελ) Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 5-1 (19΄ Μπάουμαν, 32΄ Σανόγκο, 58΄ Ρόζενμπεργκ, 76΄, 89΄ Κλάσνιτς - 42΄ Κουράνι) Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 13/4 Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 13/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 57 -27αγ. Βέρντερ Βρέμης 50 Σάλκε 48 Αμβούργο 47 Στουτγκάρδη 45 -27αγ. Λεβερκούζεν 44 -27αγ. Βόλφσμπουργκ 43 -27αγ. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 42 Καρλσρούη 38 Ανόβερο 38 Μπόχουμ 34 Ντόρτμουντ 34 -27αγ. Χέρτα Βερολίνου 33 Κότμπους 29 Χάνσα Ροστόκ 27 Ντούισμπουργκ 25 Αρμίνια Μπίλεφελντ 25 Νυρεμβέργη 23 -27αγ.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει να "δέσει" Ρονάλντο η Μάντσεστερ

    12/4/2008 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να «δέσει» τον Κριστιάνο Ρονάλντο, γι΄ αυτό είναι έτοιμη να του προσφέρει ένα νέο, πενταετές συμβόλαιο αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Sun».

    Σε αυτή την περίπτωση ο Ρονάλντο θα παραμείνει στους «κόκκινους διαβόλους» ως το 2013, με τις απολαβές του να ανέρχονται στις 150.000 στερλίνες την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που θα «εκτοξεύσει» τον Πορτογάλο άσο στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της Πρέμιερ Λιγκ.

    Οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο αναμένεται να «πέσουν» πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα των «μπέμπηδων», έχοντας ήδη σημειώσει 37 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει με την ομάδα του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 April 2008 - 20:49:56 UTC