Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικές διαβουλεύσεις
  • [02] Πανελλαδικές δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο
  • [03] Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου
  • [04] Ρωσία-ΗΠΑ υπέρ ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας
  • [05] Διαδήλωση για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ
  • [06] Περιοδεία Τσίπρα στην Μακεδονία
  • [07] Εορτασμός εθνικής επετείου της Κύπρου
  • [08] Εκδήλωση μνήμης στο μαρτυρικό χωριό
  • [09] Χιλιάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους
  • [10] Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα
  • [11] Τέλος τα αρωματικά τσιγάρα
  • [12] Τσάρλτον Ήστον : " Έσβησε " ο τελευταίος θρύλος
  • [13] Στα χέρια Γκονζάλες και Γκαλίνοβιτς

    [01] Πολιτική

    Στόχος η επίτευξη συμφωνίας για το όνομα

    Εντατικές διαβουλεύσεις

    6/4/2008 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Μετά από το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι, η Αθήνα δηλώνει έτοιμη για νέο γύρο συνομιλιών με τα Σκόπια, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το πρωί της Δευτέρας θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας.

    Η Ελλάδα δεν θριαμβολογεί, αντιθέτως απευθύνουμε πρόσκληση στη γειτονική χώρα να ξεκινήσουμε άμεσα νέο γύρο διαπραγματεύσεων για να επιλυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό τονίζει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και προσθέτει ότι μετά από μία κοινά αποδεκτή λύση, τα Σκόπια θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της Ελλάδας. Ακόμα η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι δύο χώρες θα περάσουν μία φάση έντασης, σημειώνοντας ότι σέβεται τα αισθήματα ενός λαού.

    Την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση επανέναρξη των συζητήσεων γύρω από το όνομα, εξέφρασε επίσης η υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ.

    Ο διπλωματικός πόλεμος για την ονομασία των Σκοπίων δεν έχει κριθεί ακόμη, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας ενεργή συμμετοχή του κόμματος στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Μιλώντας για το θέμα του Κοσσόβου στη ΝΕΤ 105,8, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος, τόνισε ότι ΕΕ και ΗΠΑ κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις. Παράλληλα, το χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα ειδικότερα, λέγοντας πως η χώρα μας θα διατυπώσει τη θέση της με ψυχραιμία.

    Εντωμεταξύ, την Πέμπτη, μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ, θα υπάρξει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα την εξωτερική πολιτική.

    Η γειτονική χώρα πάντως προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αδιαλλαξία και την νηφαλιότητα. Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους στην Κροατία, η σκοπιανή ηγεσία ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσει εντατικές διαβουλεύσεις, με στόχο την εξεύρεση κατάλληλης λύσης, το συντομότερο δυνατό.

    Διαβουλεύσεις για το όνομα θα ξεκινήσει η ηγεσία της ΠΓΔΜ

    Εντατικές διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα, θα ξεκινήσει η ηγεσία της ΠΓΔΜ την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να εξευρεθεί κατάλληλη λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, το συντομότερο δυνατό, δήλωσαν ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    Χθες ο κ. Μπους παρακάθισε σε γεύμα εργασίας, στην κροατική πρωτεύουσα, με τις ηγεσίες των τριών χωρών που υπόγραψαν, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, την "Χάρτα της Αδριατικής" ( Κροατία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) Οι κ.κ. Τσερβένκοφσκι και Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ισχυροί υποστηρικτές για την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσαν ότι ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Μπους και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, για το ζήτημα της ονομασίας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθούν συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ καθώς και συνεδρίαση της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα της ονομασίας. Συμφώνησε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για εντατικές διαβουλεύσεις για να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. "Σίγουρα η Μακεδονία έχει τη δύναμη και θα πετύχει. Μερικές φορές ο χρόνος είναι σημαντικός. Οι επόμενες ημέρες δε είναι οι κατάλληλες να λάβουμε αποφάσεις. Πρέπει να καταλαγιάσουν τα συναισθήματα μετά το σοκ στο Βουκουρέστι.

    Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε βήματα, ευρύτατες διαβουλεύσεις με ειδικούς στην πολιτική, αλλά και παράγοντες της κοινωνίας", συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ο κ. Τσερβένκοφσκι σημείωσε ότι τα συναισθήματα δεν πρέπει να κυριαρχήσουν μετά την απογοήτευση του Βουκουρεστίου και να συνοδευθούν από βιαστικές αποφάσεις οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ. "Γνωρίζω ότι αυτή είναι μία περίοδος που όλοι αισθανόμαστε ότι υπήρξε μία μεγάλη αδικία απέναντι μας, κάτι το οποίο είναι αλήθεια. Παρ΄όλα αυτά γνωρίζω ότι πρέπει να καθορίσουμε και να επανακαθορίσουμε τη στρατηγική μας με λογικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ύψιστες προτεραιότητες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την προσεχή περίοδο", πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα παραβίασε ευθέως την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 μέσω του βέτο στο Βουκουρέστι.

    [02] Πολιτική

    Kαθολική η υποστήριξη των πολιτών

    Πανελλαδικές δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο

    6/4/2008 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: NET-NET 105,8

    Πολιτική ανοικτών θυρών προς τα Σκόπια από την κυβέρνηση μετά το βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, το οποίο συναντά την καθολική υποστήριξη των πολιτών σύμφωνα με 3 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

    Υπέρ του βέτο που άσκησε ο Κώστας Καραμανλής, τάσσεται το 95% των ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση της "Πάμπλικ Ίσιου" για την "Καθημερινή". Ικανοποίηση για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζει το 74%, ενώ το 53% θεωρεί ότι δύσκολα θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων το επόμενο 6μηνο, έναντι 40% που τη θεωρεί πιθανή.

    Σε δημοσκόπηση της "Ρας" για το "ΠΑΡΟΝ", το 94,5% απαντά θετικά στο ερώτημα πως κρίνετε την απόφαση του πρωθυπουργού να εναντιωθεί στις θέσεις των ΗΠΑ για ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ ασκώντας βέτο. Ακόμα, το 88,6% εκτιμά ότι το βέτο που άσκησε η ελληνική κυβέρνηση ήταν η καλύτερη απάντηση στην στάση των Σκοπίων, ενώ το 78,3% κρίνει θετικά για τη χώρα μας τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ.

    Στην ίδια εφημερίδα καταγράφεται και δημοσκόπηση για την εσωτερική πορεία των κομμάτων. Έτσι προβάδισμα με 3,1 μονάδες της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά για το ΣΥΝ δίνει η έρευνα. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31,3%, έναντι 28,2% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΝ με 16,8%, το ΚΚΕ με 6,3% και ο ΛΑΟΣ με 4%.

    Τέλος, σε δημοσκόπηση της "Παλς Ρισέρτς" για την Απογευματινή, το 92,8% συμφωνεί με το βέτο που άσκησε ο πρωθυπουργός.

    Δημοσκόπηση και στη Θεσσαλονίκη

    Η μεγάλη πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων εμφανίζεται ικανοποιημένη ως προς τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και την άσκηση βέτο από την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στην είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε, για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής», η εταιρία Interview, αμέσως μετά την έκδοση των συμπερασμάτων της συνόδου του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

    Σημαντικό είναι, εξάλλου, και το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν πως η διεθνής θέση της χώρας μας ενισχύεται και πιστεύουν πως η Ελλάδα κερδίζει πόντους στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Χαρακτηριστικό είναι, όμως, ότι το 62% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να ζητά να μη δεχτεί η Ελλάδα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία».

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σφυγμομέτρησης, το 80,2% των ερωτηθέντων εμφανίζεται «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο από τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και αφορούν στην Ελλάδα, έναντι του 19,2% που εμφανίζεται «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένο. Το ποσοστό όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι είναι σχεδόν εξίσου υψηλό με εκείνων που ζητούσαν πριν από τη Σύνοδο την άσκηση βέτο από την Ελλάδα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (92,7% σε έρευνα της Interview το Μάρτιο και 83,8% τον Οκτώβριο).

    Οι Θεσσαλονικείς εκτιμούν πως το βέτο, εκτός από την εθνική αυτοπεποίθηση, τόνωσε και τη διεθνή θέση της χώρας. Αντίθετα, αντιστρόφως ανάλογο των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί είναι το ποσοστό όσων περιμένουν αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 77,2% απαντά πως το βέτο ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας, το 14,4% πως θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, ενώ το 8,45% δεν έχει διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη.

    Πάντως, σε ό,τι αφορά στο πώς θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ, αφενός μεν τη διαδικασία εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, αφετέρου δε τη θέση των δύο χωρών στις διαπραγματεύσεις, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Έτσι το 28,7% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ΠΓΔΜ - μετά την αποφασιστική στάση της Ελλάδας και μπροστά στην ανάγκη εισόδου της χώρας τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς- θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

    Στον αντίποδα, το 24,6% των Θεσσαλονικέων διατυπώνει την άποψη ότι - σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις της ηγεσίας της γειτονικής χώρας- από αντίδραση, η ΠΓΔΜ θα παραμείνει στην αδιαλλαξία της. Επίσης, το 10,2% απαντά πως θα ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας, κρίνοντας προφανώς ότι έδειξε εμπράκτως πως διαθέτει αποφασιστικότητα και ισχυρά όπλα. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, το 19,2% εκτιμά πως εν τέλει θα συνεχιστεί κανονικά και το 8,4% πως θα παγώσει.

    Για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις παρατηρείται μικρή αλλαγή σε σχέση με την πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ χρονική περίοδο, καθώς το ποσοστό όσων θα αποδέχονταν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έχει αυξηθεί, αν και η πλειοψηφία εξακολουθεί να μη δέχεται χρήση του όρου «Μακεδονία», από το γειτονικό κράτος.

    Ειδικότερα στην ερώτηση «αν μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, η χώρα πρέπει να παραμείνει στη θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ή να μη δεχθεί τον όρο Μακεδονία», το 36,5% τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας και το 61,7% δηλώνει πως δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου από την ΠΓΔΜ. Πάντως, το ποσοστό εκείνων που δε δέχονται τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» ή παραγώγου της έχει μειωθεί, καθώς σε αντίστοιχη έρευνα του Μαρτίου το ποσοστό τους ανερχόταν σε 75,4% και τον Οκτώβριο του 2007 σε 72,3%.

    [03] Πολιτική

    "Καθημερινή της Κυριακής"

    Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου

    6/4/2008 3:28:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ο διπλωματικός "πόλεμος" για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν έχει ακόμη κριθεί, παρατηρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής και προτρέπει την κυβέρνηση να μείνει σταθερή μέχρι τέλους στην εθνική "κόκκινη γραμμή".

    Όσον αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι "ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, με θεσμική ευθύνη" ενώ χαρακτηρίζει περισσότερο επίκαιρη σήμερα την πρόταση του να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ για διαβουλεύσεις.

    Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι "θα είναι ένα ολέθριο λάθος που θα το βρούμε μπροστά μας" το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κοσόβου από την Ελλάδα.

    Όσον αφορά στο θέμα της συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου αφού σχολιάζει ότι "το ενδεχόμενο του λεγόμενου "μεγάλου συνασπισμού" δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα" και επαναλαμβάνει ότι στόχος μας είναι η αυτοδυναμία", εκτιμά ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ " μένει αγκυλωμένη σε ισοπεδωτικές διμέτωπες λογικές και διολισθαίνει σε μία πολιτική αυταρέσκειας. Εκφράζει δε την ευχή " να συνέλθουν γρήγορα από αυτόν τον ίλιγγο και να συναντηθούν μαζί μας στο δρόμο της ευρύτερης δυνατής δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας".

    Τέλος με αφορμή τη συμφωνία της Ντόιτσε Τέλεκομ με τον ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης " δεν είναι αποκρατικοποιήσεις αλλά μαθήματα ενός κλεπτοκρατικού μηχανισμού. Για μας το ζητούμενο είναι πολιτικές που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις αλλά το κάνουν σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος".

    [04] Κόσμος

    Σότσι Μαύρης Θάλασσας

    Ρωσία-ΗΠΑ υπέρ ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

    6/4/2008 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο Μπους και ο Πούτιν συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στα εδάφη Πολωνίας και Τσεχίας, υπό την προϋπόθεση ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα είναι ισότιμοι εταίροι. Αυτό δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με το ρώσο ομόλογό του στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Ο Τζορτζ Μπους τόνισε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να γίνει μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    [05] Κόσμος

    Παρίσι, Γαλλία

    Διαδήλωση για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ

    6/4/2008 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Mαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές στο Παρίσι ζητώντας την απελευθέρωση της Ινγκριντ Μπετανκούρ από τους κολομβιανούς αντάρτες. Το παρόν έδωσαν η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί και πολλά μέλη της γαλλικής κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στη συγκέντρωση πήραν μέρος περίπου 5.000 διαδηλωτές συμπαραστεκόμενοι στην Μπετανκούρ και την οικογένειά της, ενώ παράλληλα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν παρόμοιες διαδηλώσεις και σε άλλες 15 πόλεις της Γαλλίας.

    Η Γαλλία απέστειλε στην Κολομβία ένα ιατρικό επιτελείο για να επισκεφθεί την Γαλλο-κολομβιανή όμηρο η οποία κρατείται τα τελευταία έξι χρόνια στη ζούγκλα από τους αντάρτες των FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέχρι στιγμής πάντως οι αντάρτες δεν έχουν δώσει το πράσινο φως στους γιατρούς να την επισκεφθούν.

    "Αυτή η ιστορία με έχει συγκινήσει αφάνταστα", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κάρλα Μπρούνι. "Η Ινγκριντ πρέπει να αφεθεί ελεύθερη το ταχύτερο δυνατό. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο σύζυγός μου δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες".

    Από την πλευρά της η Κριστίνα Κίρσνερ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι "αυτή η ανθρωπιστική υπόθεση πρέπει να έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι κάθε άλλης".

    Η Μπετανκούρ, πρώην υποψήφια για την προεδρία της Κολομβίας, απήχθη το 2002 ενώ πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με γαλλικές πηγές πάσχει από ηπατίτιδα και άλλα νοσήματα και ο γιός της έχει προειδοποιήσει ότι η ζωή της μητέρας του κινδυνεύει άμεσα, εάν δεν της γίνει μετάγγιση αίματος.

    [06] Πολιτική

    "Η περίοδος παθητικής αποδοχής τελείωσε"

    Περιοδεία Τσίπρα στην Μακεδονία

    6/4/2008 6:51:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας θα κάνουν δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης και ο ΣΥΝ θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση του κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο "Ιβανώφειο" αθλητικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και προανήγγειλε την οικοδόμηση κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί, όπως είπε, σε αυτή την πολιτική.

    Αναφερόμενος στην τριήμερη περιοδεία του στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς, είπε ότι διαπίστωσε τα προβλήματα της ανεργίας, της εγκατάλειψης της περιφέρειας, της αποβιομηχάνισης, των αγροτών. Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη παρατήρησε: "Το εθνο-θρησκευτικό, συντηρητικό κατεστημένο της πόλης και του νομού την έχει μεταβάλει σε προπύργιο και βάση εξόρμησης του εθνικισμού και του συντηρητισμού. Η Αριστερά ανασυγκροτείται για να αμφισβητήσει την ηγεμονία του συντηρητισμού και του εθνικισμού στην πόλη. Και η απάντηση στο συντηρητικό κατεστημένο που διοικεί την πόλη, δεν μπορεί να βρεθεί ούτε με από τα πάνω συνεννοήσεις, ούτε με συμβιβασμούς με πρόσωπα και δυνάμεις που οραματίζονται, πατώντας πάνω στην ιστορία της Αριστεράς να κινητοποιήσουν προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες για τοπική εξουσία. Η απάντηση βρίσκεται στη συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου απέναντι στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό".

    Οξύτατη επίθεση Τσίπρα

    Οξύτατη επίθεση στην ΝΔ με αφορμή το Ασφαλιστικό, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    "Ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει γενικό ξεπούλημα, λόγω κατεδάφισης. Ξεπουλάει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τρένα, ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Ξεπουλάει δυο και τρεις φορές τον ΟΤΕ, οδηγεί την Ολυμπιακή σε κατάρρευση, σπρώχνει τη ΔΕΗ στην αγκαλιά ιδιωτικών συμφερόντων", είπε ο κ. Τσίπρας. Επισήμανε ότι ο ΣΥΝ επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αλλαγής, ανατροπής του συναινετικού δικομματισμού, να αλλάξει τους συσχετισμούς και παρατήρησε: "Δεν θέλουμε να εκμεταλλευθούμε τις αγωνίες των πολιτών για να αναδειχθούμε στην εξουσία, για να πάρουμε καρέκλες και υπουργικές θέσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι συμφωνίες κορυφής με τις δυνάμεις του δικομματισμού. Μας ενδιαφέρει όμως και αγωνιζόμαστε για να πορευθούμε μαζί με τους πολίτες, που μπορεί να ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. και σήμερα βλέπουν μια νέα ελπίδα να γεννιέται από τα αριστερά στην πολιτική ζωή του τόπου".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό αν έχει δώσει ανταλλάγματα για το βέτο στην πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν έχει κάνει βήματα πίσω σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας στη βάση της Σούδας ή αν έχει δεσμευθεί σε ζητήματα εξοπλισμών, να στείλει περισσότερο στρατό εκτός συνόρων, να κάνει εγκωμιαστικές δηλώσεις για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα.

    Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τον ΣΥΝ ότι έχει πάθει ίλιγγο από τα υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις κι αυτό καθιστά ανέφικτη τη συνεργασία του προοδευτικού χώρου, λέγοντας: "Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ζαλιστεί, αλλά όχι από την εμπιστοσύνη του προοδευτικού κόσμου, από την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες που τρέφουν για μας πολίτες από τον σοσιαλιστικό χώρο, από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Εχουμε ζαλιστεί από τις παλινωδίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί αυτή την κοινωνική δυναμική".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται από το ΚΚΕ τονίζοντας ότι ο ΣΥΝ δεν κάνει δίκη προθέσεων, όπως ο Περισσός. Σε όσους λένε ότι "πήραν αέρα" τα μυαλά των στελεχών του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: "Πατάμε γερά στα πόδια μας. Εχουμε υπερβεί τα όρια μας, όμως ο πόθος της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει όρια. Δεν αρκούμαστε στη διαμόρφωση ενός ρεύματος συμπάθειας, μιας δημοσκοπικής καταγραφής. Αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει δεν είναι να κερδίσουμε τη συμπάθεια των πολιτών στην πρόθεση της ψήφου τους, αλλά να κερδίσουμε συνειδήσεις. Για να φτιάξουμε το μεγάλο πολιτικό ρεύμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα αλλάξει με μόνιμο τρόπο τους συσχετισμούς, τόσο στο πολιτικό πεδίο, όσο και στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων".

    [07] Πολιτική

    Αθήνα

    Εορτασμός εθνικής επετείου της Κύπρου

    6/4/2008 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό της Αθήνας και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της Κύπρου, (1η Απριλίου 1955). Στην εθνική επέτειο της Κύπρου την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης. Η επέτειος διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και τα κυπριακά σωματεία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Σταματάρης στην πανηγυρική ομιλία του στη μητρόπολη είπε, πενήντα τρία χρόνια μετά από μια ξεχωριστή χρονολογία που σημάδεψε την πορεία της Κύπρου, με την έναρξη ενός μεγάλου αγώνα ενάντια στη βρετανική κατοχή, πρέπει να διδαχθούμε και να εμπιστευθούμε τις ίδιες αξίες του ελληνισμού. Το σημαντικό μήνυμα πρόσθεσε, είναι η αναγκαιότητα ενότητας και ομοψυχίας γύρω από την ηγεσία μας για να πετύχουμε στόχους που είναι κοινοί για όλους, ανεξάρτητα από κομματικές διαφορές. Ο κ. Σταματάρης τόνισε ότι ο αγώνας για την επίλυση του Κυπριακού συνεχίζεται για μια επανενωμένη πατρίδα, όπου ο λαός θα απολαμβάνει ειρήνη και ευημερία.

    Στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στεφάνια στη μνήμη των Κυπρίων αγωνιστών κατέθεσαν εκπρόσωποι των κυπριακών οργανώσεων και κομμάτων στην Ελλάδα, των κομμάτων της Ελλάδας, της Βουλής και της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [08] Κοινωνία

    Αγία Ευθυμία Φωκίδας

    Εκδήλωση μνήμης στο μαρτυρικό χωριό

    6/4/2008 3:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εκδήλωση μνήμης στο μαρτυρικό χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδας το οποίο πυρπολήθηκε δυο φορές, τη μία από τους Ιταλούς και την άλλη από τους Γερμανούς. Στους πρόποδες τη Γκιώνας, κοντά στην Άμφισσα, στέκει το χωριό Αγία Ευθυμία. Εκεί το πρωί τιμήθηκε η αντίσταση των κατοίκων του κατά των Ιταλών και Γερμανών, αλλά και η μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Η αντίσταση κατά των κατακτητών στάθηκε η αιτία για να καεί δύο φορές το χωριό. Η πρώτη φορά ήταν στις 9 Απριλίου 1943 οπότε και κατέκαψαν την Αγιαθυμιά οι Ιταλοί και ό,τι απέμεινε το έκαψαν οι Γερμανοί τον Αύγουστο του 1944. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τα 423 σπίτια του χωριού 365 κατεστράφησαν ολοσχερώς. Ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Αγιαθυμιά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πολύ βαρύς. Τριανταεπτά άτομα σκοτώθηκαν άμεσα από τους κατακτητές ενώ οι συνολικές απώλειες εξαιτίας του πολέμου ήταν 120 άτομα. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το μέγεθος της θυσίας του χωριού συμπεριέλαβε την Αγία Ευθυμία στον κατάλογο των «Μαρτυρικών πόλεων και χωριών» της περιόδου 1940-1944.

    [09] Κοινωνία

    Σε 21 Ελληνικούς δρόμους

    Χιλιάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους

    6/4/2008 3:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κάθε ποδηλάτης ισοδυναμεί με ένα λιγότερο αυτοκίνητο στους ήδη πνιγμένους ελληνικούς δρόμους. Για το λόγο αυτό, οι έλληνες ποδηλάτες αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο και να αποδείξουν ότι το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής! Χιλιάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους εικοσιενός ελληνικών πόλεων, ζητώντας να μπορούν να κινούνται ελεύθερα μόνο με το ποδήλατό τους. Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι να μπορούν να χρησιμοποιούν το μετρό, όταν είναι με ποδήλατο, αλλά και να γίνουν οι ελληνικοί δρόμοι πιο φιλικοί απέναντι στου ποδηλάτες. Στην Αθήνα οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στο πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον μετρό των Αμπελοκήπων, το Σύνταγμα, αλλά και τη πλατεία Κοτζιά. Ο δήμαρχος Αθηναίων εγγυήθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια Αθήνα με περισσότερα ποδήλατα.

    [10] Πολιτική

    Περιοδεία σε Α. Μακεδονία και Θράκη

    Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα

    6/4/2008 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιεί η Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν εκτός από το θέμα του ονόματος των Σκοπίων πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα τα οποία όμως δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής. Μίλησε ακόμη για την ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να συμβεί, προκειμένου να εξασφαλίσει ο ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

    Η κ. Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ξάνθη χαρακτήρισε την περιοδεία της στην περιοχή ως πορεία του ΚΚΕ προς τον λαό, λέγοντας ότι λειτουργούμε ως αντί ντόπινγκ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τόνισε ότι το κόμμα της δεν θα παράσχει καμία βοήθεια στο διάτρητο πολιτικό σύστημα επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ είναι κοινωνικό και ταξικό αντίπαλος του συστήματος, σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ οι οποίοι ουσιαστικά προτείνουν αλλαγή κόμματος στην εξουσία.

    Τέλος τάχθηκε εναντίον της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου λέγοντας ότι ορισμένες χώρες όπως η δική μας απλώς έχουν αναβάλει την αναγνώριση, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές όπως π.χ. στην Κύπρο και ορισμένοι μπορεί να ονειρευτούν κάτι και για την Θράκη.

    [11] Κόσμος

    Αυστραλία

    Τέλος τα αρωματικά τσιγάρα

    6/4/2008 12:33:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ολική απαγόρευση πώλησης αρωματικών τσιγάρων σε ολόκληρη την Αυστραλία αναμένεται να προτείνει η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σε Διεθνές Συνέδριο που διεξάγεται στην Μελβούρνη, τα τσιγάρα με άρωμα μέντας, σοκολάτας κ.α., όχι μόνο θεωρούνται πιο καρκινογόνα, αλλά χρησιμοποιούνται από τις καπνοβιομηχανίες για να προσελκύουν νεαρά άτομα στην βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Ο Δρ Νάιτζελ Γκρέι, μέλος της Επιτροπής Έρευνας κατά του Καρκίνου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε ότι στα αρωματικά τσιγάρα δεν αναγράφονται όλα τα συστατικά τους και αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνα.

    Αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία απαγορεύεται η πώληση αρωματικών τσιγάρων στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας, Νότιας Αυστραλίας και Τασμανίας, ενώ επιτρέπεται η πώληση τους στην Βικτόρια, την Κουινσλάνδη και τη Βόρεια Επικράτεια. Στην πολιτεία περιοχής Πρωτευούσης και στην δυτική Αυστραλία πωλούνται αλλά δεν είναι διαθέσιμα από κάθε καπνοπωλείο. Η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον ανέφερε πάντως, ότι κατά την επερχόμενη συνάντηση της με τους πολιτειακούς ομολόγους της, στην Μελβούρνη, σε ένα δεκαπενθήμερο, θα θέσει υπό συζήτηση το θέμα της απαγόρευσης.

    Επίσης στο πλευρό του εκπροσώπου του ΠΟΥ, τάχθηκαν τόσο ο Αντικαπνιστικός Οργανισμός Quit, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το μέτρο, αφού, εκτός των άλλων, πολλές είναι οι γυναίκες που καταλήγουν στα αρωματικά τσιγάρα για λόγους αδυνατίσματος και, στο τέλος, γίνονται καπνίστριες.

    [12] Πολιτισμός

    Μπεβερλι Χιλς

    Τσάρλτον Ήστον : " Έσβησε " ο τελευταίος θρύλος

    6/4/2008 12:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Τσάρλτον Ήστον, ένας από τους τελευταίους θρύλους του Χόλυγουντ, πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών στην κατοικία του στο Μπεβερλι Χιλς, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    Ο Ηστον που είχε τιμηθεί το 1959 με το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ταινία "Μπεν Χουρ" και ο οποίος είχε υποδυθεί τον Μωυσή στην ταινία "Οι Δέκα Εντολές" του Σεσίλ Ντε Μιλ το 1956, έπασχε τα τελευταία χρόνια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

    Στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του Λίντια Κλαρκ, επίσης ηθοποιός, με την οποία παντρεύτηκαν το 1944 και έζησαν μαζί 64 χρόνια. "Κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει μια πιο γεμάτη ζωή από αυτήν. Κανένας δεν θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στην οικογένειά του, στη δουλειά του, στην πατρίδα του. Όπως έλεγε και ο ίδιος: Έζησα μια υπέροχη ζωή. Έζησα αρκετά για δυο ανθρώπους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του η οποία ευχαριστεί τους αγαπημένους φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές του ηθοποιού για την αγάπη και τη στήριξή τους. Ωστόσο, ο πιο αμφιλεγόμενος ρόλος του Ήστον δεν ήταν κάποιος ρόλος σε ταινία, αλλά αυτός του προέδρου της Εθνικής Ένωσης Οπλοκατοχής, ενός πανίσχυρου λόμπι στις ΗΠΑ που προασπίζει τα δικαιώματα των κατόχων και κατασκευαστών όπλων.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα χέρια Γκονζάλες και Γκαλίνοβιτς

    6/4/2008 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα χέρια πιάστηκαν οι Έκι Γκονζάλες και Μάριο Γκαλίνοβιτς στην Παιανία πριν τη μάχη της Κρήτης με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού γρονθοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού μπροστά στον τεχνικό επιτελείο. Έξαλλος ο ο Ζοζέ Πεσέιρο, ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση των συμπαικτών τους.

    Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του διτέρματος. Η ομάδα του Γκαλίνοβιτς είχε δεχτεί τέσσερα γκολ και ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» ήταν εκνευρισμένος. Όταν σε μια αμφισβητούμενη φάση, ο Γκονζάλες που αγωνιζόταν στην αντίπαλη ομάδα (αυτή που νικούσε) επέμεινε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και είχε μπει το πέμπτο γκολ, ο Γκαλίνοβιτς αντέδρασε χρησιμοποιώντας άσχημη γλώσσα με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να χιμήξει πάνω στον Κροάτη και να του ρίξει γροθιά. Ο Γκαλίνοβιτς αντέδρασε πιάνοντας τον Γκονζάλες από τον λαιμό με «κεφαλοκλείδωμα» και τον έριξε στο έδαφος, όπου για κάποια δευτερόλεπτα οι δύο παίκτες κυλιόντουσαν στο χορτάρι.

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φώναξε προς τους δύο παίκτες: «Σταματήστε αμέσως. Αν δεν σταματήσετε τώρα τελειώσατε και οι δύο από την ομάδα. Θα λυθούν τα συμβόλαιά σας και θα φύγετε αμέσως.» Οι δύο παίκτες υπάκουσαν στο κέλευσμα του προπονητή τους, έδωσαν τα χέρια μπροστά στους συμπαίκτες τους και τους κάλεσε στο γραφείο του, όπου τους ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψουν και οι δύο στην Κρήτη και με την επιστροφή στην Αθήνα, θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

    Ο Πεσέιρο, αποφάσισε να βάλει στο ίδιο δωμάτιο τους δύο πρωταγωνιστές στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Κρήτη ενόψει του σημερινού αγώνα με τον ΟΦΗ (19:00) και στο κυνήγι των «πρασίνων» να καλύψουν την απόσταση του ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 April 2008 - 16:50:32 UTC