Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτει σήμερα ο Ζαχόπουλος
  • [02] Ανοιχτό και πάλι το οδόφραγμα της Λήδρας
  • [03] Συνελήφθη παιδόφιλος στην Κάρπαθο
  • [04] Ανεμοστρόβιλος χτύπησε γυναίκα στη Ζάκυνθο
  • [05] Περιοδεία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Μετατροπή της κατηγορίας ζητά η εισαγγελέας
  • [07] Φωτιά σε ξενοδοχείο που διέμεναν μαθητές
  • [08] Μειώνεται η διαφορά Ομπάμα-Χίλαρυ

    [01] Κοινωνία

    Καταθέτει σήμερα ο Ζαχόπουλος

    4/4/2008 9:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2008 10:58:02 πμ)

    Λίγο πριν τις 11 το πρωί μετέβη στον "Ευαγγελισμό" ο ανακριτής στον προκειμένου να πάρει καταθέσει από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, μετά την άδεια που έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου. Η κατάθεση αναμένεται να συνεχιστεί και την Δευτέρα αφού εκτιμάται ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος έχει πολλά να πει.

    [02] Κόσμος

    Ανοιχτό και πάλι το οδόφραγμα της Λήδρας

    4/4/2008 9:27:00 πμ

    Ανοιχτό παραμένει το οδόφραγμα της Λήδρας στη Λευκωσία -που άνοιξε για πρώτη φορά χθες το πρωί μετά από 44 χρόνια- και το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για δύο ώρες. Αίτια ήταν η παράνομη περιπολία τουρκοκύπριων αστυνομικών σε τμήμα της οδού Λήδρας, εντός της νεκρής ζώνης. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε την Κυπριακή κυβέρνηση ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτησε το άνοιγμα της οδού Λήδρας, ευχόμενο να οδηγήσει σε επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    [03] Κοινωνία

    Βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ

    Συνελήφθη παιδόφιλος στην Κάρπαθο

    4/4/2008 12:09:00 μμ

    Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Κάρπαθο συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί διοργάνωνε ταξίδια για σεξουαλικά όργια παιδόφιλων με ανηλίκους. Ο 36χρονος συνελήφθη βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ γιατί μέσα από το site καλούσε παιδόφιλους από την Ευρώπη και τον Καναδά να επισκεφτούν το ξενοδοχείο του στην Κάρπαθο έχοντας μαζί τους και τα παιδιά τους προκειμένου να τα ανταλλάσουν μεταξύ τους και να πραγματοποιούν σεξουαλικά όργια. Η σύλληψη του έγινε βάσει του νέου νόμου του ποινικού κώδικα (άρθρου 323β) που θεωρεί την διοργάνωση ταξιδιών με σεξουαλικά όργια κακούργημα και επιβάλει ποινή φυλάκισης από 10 χρόνια και πάνω. Το μεσημέρι οδηγείται στην εισαγγελία της Ρόδου.

    [04] Κοινωνία

    Ανυπολόγιστες ζημιές

    Ανεμοστρόβιλος χτύπησε γυναίκα στη Ζάκυνθο

    4/4/2008 11:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2008 12:33:09 μμ)

    Ανεμοστρόβιλος χτύπησε χθες το απόγευμα τη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον "Άγιο Ανδρέα" στην Πάτρα. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστησαν και οι καλλιέργειες του νησιού. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών και σε κολώνες ρεύματος.

    [05] Πολιτική

    Περιοδεία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

    4/4/2008 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Τώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσουν επαφές, συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δυστυχώς παραμένει άλυτο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και τη μη πρόσκληση στην ΠΓΔΜ, επισήμανε: "Εμείς θα είμαστε χαρούμενοι εάν είχαμε λύση στο πρόβλημα. Και, βεβαίως, είπαμε από την αρχή ότι δεν περιμέναμε να λυθεί η διαφορά μας με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ στην περιοχή. Επιδιώξεις που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και για την ευρύτερη προοπτική ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια". Σε ερώτηση για την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που του καταλόγισε άγνοια, λόγω ηλικίας, απάντησε: "Είδαμε τόσα χρόνια αυτούς που είναι μεγαλύτεροι που ξέρουν ιστορία και ξέρουν πολιτική που έχουν φέρει τον τόπο". Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μανώλη Λαμτζίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των δικηγόρων της πόλης που βρίσκονται σε αποχή μέχρι τις 16 Απριλίου για το Ασφαλιστικό.

    Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο νόμος για το Ασφαλιστικό δεν θα εφαρμοστεί, διότι βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, κι επισήμανε: "Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, διότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί έναν Ασφαλιστικό νόμο που συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εμείς θα σταθούμε δίπλα. Ευχόμαστε καλή δύναμη. Ηρθαμε εδώ, είδαμε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που εκλέχθηκε πριν από λίγες μέρες, και αυτό είναι ένα μήνυμα για μας. Ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς. Και μέσα στους συνδικαλιστικούς χώρους, μέσα στα συνδικάτα, και στους επιστημονικούς φορείς".

    Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει με την πρόταση για δημοψήφισμα, μέσα από μια μεγάλη καμπάνια συλλογής υπογραφών στους κοινωνικούς χώρους ώστε να απονομιμοποιηθεί ηθικά ο νόμος για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις "ΣΙΔΕΝΟΡ" και "ΝΕΣΤΛΕ" και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει περιοδεία στους νομούς Ημαθίας και Πιερίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο "Ιβανώφειο" αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    [06] Κοινωνία

    Στην υπόθεση Βρακατσέλη

    Μετατροπή της κατηγορίας ζητά η εισαγγελέας

    4/4/2008 11:09:00 πμ

    Τη μετατροπή της κατηγορίας του Δημήτρη Βρακατσέλη, που δικάζεται για τη δολοφονία του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, πρότεινε η Εισαγγελέας της Έδρας Ευδοκία Πούλου, η οποία ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Παράλληλα ζήτησε να διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη της συζύγου του κατηγορουμένου, η οποία παρότι γνώριζε ότι έξω από το διαμέρισμα της γινόταν συμπλοκή δεν βγήκε και δεν κάλεσε σε βοήθεια

    [07] Κοινωνία

    Δεν κινδύνευσαν

    Φωτιά σε ξενοδοχείο που διέμεναν μαθητές

    4/4/2008 10:10:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Φωτιά ξέσπασε στις 5.10 το πρωί σε ξενοδοχείο "Ναύπακτος" στη θέση Γρίμποβο της ομώνυμης πόλης, στο οποίο διέμεναν στο πλαίσιο της 5ημερης εκδρομής τους, μαθητές του 3ου Λυκείου Τζάνειου του Πειραιά. Συγκεκριμένα διέμεναν 53 μαθητές, τέσσερις καθηγητές ένας οδηγός, ένας συνοδός, καθώς και 11 ενοικιαστές του ξενοδοχείου. Η φωτιά ξέσπασε σε καροτσάκι που ήταν στο υπόγειο του ξενοδοχείου με χαρτικά και πετσέτες που χρησιμοποιούσαν οι καθαρίστριες από όπου βγήκαν πυκνοί καπνοί που κάλυψαν όλο το εσωτερικό του ξενοδοχείου. Η πυροσβεστική που επενέβη έγκαιρα εκκένωσε αμέσως το ξενοδοχείο, ενώ ένας μαθητής που βοηθούσε στην εκκένωση μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Ναυπάκτου χωρίς όμως να παραμείνει.

    [08] Κόσμος

    Μειώθηκε το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων

    Μειώνεται η διαφορά Ομπάμα-Χίλαρυ

    4/4/2008 8:34:00 πμ

    Μειώθηκε τον τελευταίο μήνα το ποσοστό υποστήριξης των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος προς τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας New York Times και του καναλιού CBS. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, στα τέλη Φεβρουαρίου, το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που τάσσονται υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα μειώθηκε κατά 7 μονάδες, φθάνοντας στο 62%. Η μείωση αφορά κυρίως τους άνδρες και τα άτομα με υψηλά εισοδήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σχεδόν εξανεμιστεί η διαφορά που είχε ο Ομπάμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον μεταξύ των ανδρών- υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Φεβρουάριο, το 67% των ανδρών ήθελε να δοθεί το χρίσμα του κόμματος για τη διεκδίκηση της προεδρίας στον Μπαράκ Ομπάμα, και μόλις το 28% υποστήριζε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον. Σήμερα το ποσοστό των ανδρών που υποστηρίζει τον αφροαμερικανό γερουσιαστή έχει μειωθεί στο 47%, ενώ τη Χίλαρι Κλίντον στηρίζει το 42%. Σε πανεθνικό επίπεδο οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος συγκεντρώνουν ουσιαστικά τα ίδια ποσοστά προτιμήσεων. Συγκεκριμένα, το 46% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος θέλουν να δοθεί το χρίσμα στον Ομπάμα, ενώ το 43% υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον.

    Δυσαρεστημένοι οι Αμερικανοί

    Ως προς τη μάχη για την προεδρία, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, Τζον Μακέιν μειώνει τη διαφορά που είχε στην πρόθεση ψήφου τόσο από τον Ομπάμα, όσο και από την Κλίντον. Εάν γίνονταν σήμερα προεδρικές εκλογές, ο Μακέιν θα είχε ποσοστό 42% και ο Ομπάμα 47%. Με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον ο Μακέιν θα είχε ποσοστό 43% και η Χίλαρι 48%. Στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν εξασφαλίσει ο Μακέιν το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ομπάμα είχε ποσοστό πρόθεσης ψήφου 50% έναντι 38% του Μακέιν. Στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρεται εξάλλου ότι τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς πιστεύουν ότι τα πράγματα "βρίσκονται σε λάθος δρόμο" στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 81% των ερωτηθέντων απαντά ότι "τα πράγματα έχουν μπει σε πολύ άσχημο δρόμο". Τον περασμένο χρόνο οι Αμερικανοί που πίστευαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα τους ήταν το 69% και στις αρχές του 2003, το 35%. Μόλις το 4% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι τα πράγματα είναι σήμερα καλύτερα απ' ότι πριν από πέντε χρόνια, ενώ το 78% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

    Η εφημερίδα Times επισημαίνει ότι από την αρχή της δεκαετίας του 1990, όταν άρχισε η διενέργεια της συγκεκριμένης δημοσκόπηση, ουδέποτε οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν περισσότερο δυσαρεστημένοι από την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα τους.

    Το μείζον θέμα για τους Αμερικανούς, ενόψει και των προεδρικών εκλογών, είναι η οικονομία, καθώς οι περισσότεροι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στους πολίτες τα σοβαρά προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Σύμφωνα με τους Times, μόνο το 21% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η συνολική κατάσταση της οικονομίας είναι καλή- ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το 1992.

    Η εθνική δημοσκόπηση έγινε από τις 28 Μαρτίου, έως την περασμένη Τετάρτη, με δείγμα 1368 ενηλίκων και το ποσοστό σφάλματος είναι 3 μονάδες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 April 2008 - 9:50:24 UTC