Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις
  • [02] Αναμένεται η απόφαση
  • [03] "Αγριεύει" ο καιρός
  • [04] Στη φυλακή οδηγήθηκε ο εργατολόγος
  • [05] Καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας
  • [06] Πέντε φορές ισόβια
  • [07] Συνεδρίαση της Ε. Ε. για το Θιβέτ
  • [08] Αρνητική δημοσκόπηση
  • [09] Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Εκτός Αστυνομίας
  • [11] Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ρεχάγκελ
  • [12] "Ξύπνησαν" μνήμες από το 2004
  • [13] Ο Ατρόμητος πήρε τον Πάουλο Κάμπος
  • [14] Τα παραλειπόμενα του τελικού
  • [15] Εκδικάζεται η αγωγή για την απεργία στον ΟΤΕ

    [01] Πολιτική

    Ομιλία Καραμανλή στην Κ.Ο της ΝΔ

    Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις

    27/3/2008 11:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 5:40:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. "Δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν δρόμους ευκαιριών", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε "κάναμε συμφωνία με τους πολίτες και είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη συμφωνία να την τηρήσουμε στο ακέραιο". Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ένα ακόμη παιχνίδι στον ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό και μικροπολιτική. Την κυβέρνηση, επισήμανε ο πρωθυπουργός, την απασχολεί η παραγωγή πολιτικής και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι η "επίλυσή του είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης".

    Έντονη κριτική στην αντιπολίτευση

    Σκληρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Δίνοντας απάντηση στην πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι στον ανταγωνισμό πυροτεχνημάτων, στον ευρύτερο χώρο της Αντιπολίτευσης, και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι με την πρόταση δυσπιστίας προσπαθεί να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εντυπωσιασμό και αντιδραστικότητα.

    Η πρόταση αυτή, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι από τη μάχη της Βουλής η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένη.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα επί του Ασφαλιστικού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πρόταση που εντάσσεται στο γενικότερο παιχνίδι εντυπώσεων της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί δύσκολα και περίπλοκα ζητήματα να απλουστεύονται και να ζητούμε από το λαό να αποφασίσει με ένα ναι ή ένα όχι.

    Καμία μεταρρύθμιση δεν θα είχε προχωρήσει εάν κάθε φορά χρειαζόταν να γίνει δημοψήφισμα, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής και επισήμανε:

    "Η μάχη εντυπώσεων στην αντιπολίτευση, δεν μας αφορά. Εμάς μας αφορά η παραγωγή πολιτικού λόγου." Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για λαϊκισμό, ανευθυνότητα, οξύτητα και σημείωσε ότι είναι λάθος αν νομίζουν ότι θα βάλουν τη χώρα σε κατάσταση ομηρίας.

    Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε αρκετές φορές την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει αταλάντευτα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

    Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι υπόθεση της δικής μας παράταξης. Έχουμε εντολή να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο, με ευθύνη και με στέρεα βήματα μπροστά. Αυτή είναι η συμφωνία μας με την πολιτική συμμαχία των πολιτών και θα την τηρήσουμε.

    Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, τονίζοντας, ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση αντιμετωπίζεται η πολυδιάσπαση του συστήματος, επιτυγχάνεται η συγκράτηση των δαπανών και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

    Ο κ. Καραμανλής τέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας και ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί η εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η επίλυση του προβλήματος της Ολυμπιακής και η μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι τα λιμάνια.

    [02] Οικονομία

    Αναμένεται η απόφαση

    27/3/2008 2:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 7:43:36 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συζητήθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του ΟΤΕ, με την οποία ζητείται να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων και να απαγορευτεί η επανάληψη της στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα. Οι δικηγόροι των δυο πλευρών κατέθεσαν τις προτάσεις τους και δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί έως το βράδυ της Πέμπτης. Στο δικαστήριο κατέθεσαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ του ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας) και της ΟΜΕ ΟΤΕ οι οποίοι υποστήριξαν ότι οδηγήθηκαν στη λύση της απεργίας, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία για τη μεταβίβαση του 20% των μετοχών στη γερμανική Deutsche Telekom και την εκχώρηση του μάνατζμεντ στη γερμανική εταιρεία. Συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. είχε το απόγευμα της Πέμπτης στη Ρηγίλλης αντιπροσωπεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας δήλωσε πως "η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θέλει εκχώρηση του μάνατζμεντ ή συνδιοίκηση", πρόσθεσε ότι "πιστεύουμε στον δημόσιο έλεγχο και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις". Ερωτηθείς για το τι τους είπε ο κ. Ζαγορίτης, απάντησε πως ο γραμματέας της Ν.Δ. επανέλαβε τα λόγια του κ. Αλογοσκούφη για συνδιοίκηση και προσπάθεια επίτευξης ισορροπίας.

    Επίσης, υποστήριξαν ότι διάλογος έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

    Στο δικαστήριο βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Λόγω των τριήμερων κινητοποιήσεων, τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης του ΟΤΕ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ υπολειτουργούν και τα περίπου 350 υποκαταστήματα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα.

    [03] Κοινωνία

    "Αγριεύει" ο καιρός

    27/3/2008 4:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 7:43:40 μμ)

    Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από τις επόμενες ώρες ο καιρός. Την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα έχουν μεγάλη διάρκεια και θα είναι κατά τόπους έντονα έως πολύ έντονα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ιδιαίτερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου, καθώς και σε ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ πιθανόν στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ωστόσο στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    [04] Κοινωνία

    Στη φυλακή οδηγήθηκε ο εργατολόγος

    27/3/2008 5:11:00 μμ

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα ο εργατολόγος, που κατηγορείται για απόπειρα εκβιασμού του Χρήστου Ζαχόπουλου, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας. Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο, αν και ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργατολόγος θα ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και όχι στο ψυχιατρείο των φυλακών.

    [05] Κόσμος

    Για τη σωτηρία Παλαιστίνιας καρκινοπαθούς

    Καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας

    27/3/2008 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Διεθνή καμπάνια για τη σωτηρία της Παλαιστίνιας καρκινοπαθούς Καρίμα Αμπού Νταλάλ, πραγματοποιεί η Διεθνής Αμνηστία. "Η ζωή της Καρίμα Αμπού Νταλάλ κρέμεται από μια κλωστή εξαιτίας της άρνησης του ισραηλινού στρατού να της δώσει άδεια να φύγει από τη Γάζα, για να λάβει εξειδικευμένη θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο που δεν είναι διαθέσιμη εκεί. Οι ισραηλινές αρχές πρέπει να της επιτρέψουν αμέσως να έχει πρόσβαση στην αγωγή που χρειάζεται", τονίζει στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της διεθνούς οργάνωσης, πάνω από 40 άτομα έχουν πεθάνει στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες επειδή δεν τους επιτράπηκε να βγουν από την περιοχή ώστε να λάβουν επείγουσα ιατρική βοήθεια που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στη Γάζα. Η 34χρονη Καρίμα Αμπού Νταλάλ πάσχει από μια μορφή καρκίνου που μπορεί να θεραπευτεί με κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πρόσφατα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και να περπατήσει. Οι γιατροί της στη Γάζα θεωρούν ότι η επιβίωσή της εξαρτάται από την επείγουσα μεταφορά της στο Ισραήλ για θεραπεία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, με δεδομένο ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη Γάζα δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό ικανό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθήσεις, όπως ορισμένες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα. Από τότε που οι ισραηλινές αρχές ενίσχυσαν τους αποκλεισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιούνιο 2007, κλείνοντας τα σύνορα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, ο κάθε ένας από τους 1,5 εκατομμύριο Παλαιστινίους που ζουν στη Γάζα πρέπει να αποκτήσει άδεια από τις στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ για να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας και να περάσει στο Ισραήλ. Τα αιτήματα για άδεια σχεδόν πάντα απορρίπτονται.

    [06] Κοινωνία

    Πέντε φορές ισόβια

    27/3/2008 6:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Πέντε φορές ισόβια -μία για κάθε θύμα του- επέβαλε το μικρό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου στον δολοφόνο των πέντε κυνηγών από τα Καλύβια Αγρινίου. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον πατέρα του δράστη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ηθικής αυτουργίας στις πέντε δολοφονίες. Ικανοποιημένοι για τη δικαστική ετυμηγορία δήλωσαν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι τόνισαν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

    [07] Κόσμος

    Την Παρασκευή

    Συνεδρίαση της Ε. Ε. για το Θιβέτ

    27/3/2008 6:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 7:26:40 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ, Γαλλικό

    Προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων επιχειρεί το Πεκίνο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Θιβέτ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή παίζει η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η δήλωση του Γάλλου πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί, από το Λονδίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: "Εγώ θα είμαι πρόεδρος της Ένωσης τη στιγμή της τελετής έναρξης, θα πρέπει επομένως να διαβουλευτώ με τους άλλους για τις θέσεις τους για να δω αν θα πάω στην τελετή έναρξης ή όχι. Ελπίζω ότι θα εκμεταλλευτούμε τους μήνες που μας μένουν για να ηρεμήσει η κατάσταση και ξεκινώντας από την κατάσταση στο Θιβέτ, επιφυλάσσομαι του δικαιώματος να πω αν θα πάω ή όχι στην τελετή έναρξης και αν υπάρχει λόγος να πάρουμε κι άλλες πρωτοβουλίες". Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο ήταν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, που δήλωσε: "Εμείς δεν θα μποϋκοτάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βρετανία θα μετάσχει στην τελετή έναρξης". Από την πλευρά της η Κίνα θεωρεί ότι το Θιβέτ είναι εσωτερική της υπόθεση και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση Ένωση να μη στείλει "λάθος μήνυμα" στον Δαλάι Λάμα. Επιχειρώντας όμως την αντιστροφή της εικόνας που δίνει στη διεθνή κοινή γνώμη, η κινεζική κυβέρνηση επέτρεψε σε 20 ξένους δημοσιογράφους να επισκεφτούν την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα, με αυστηρή όμως επιτήρηση. Σε επικοινωνία των δημοσιογράφων με μοναχούς, οι τελευταίοι δήλωσαν ότι το άνοιγμα των ναών και η προσέλευση προσκυνητών είναι ψέμα και πως οι προσκυνητές είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, με τηλεφωνική επικοινωνία, ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του, να αρχίσει διάλογο με τον, πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα. Ο τελευταίος δήλωσε πως: "Είναι ώρα η Κινεζική κυβέρνηση να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό. Στον 21ο αιώνα η υποκρισία και τα ψέματα δεν αποδίδουν".

    [08] Οικονομία

    Της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό

    Αρνητική δημοσκόπηση

    27/3/2008 5:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Διαφωνεί με τις ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα της ΑΛΚΟ, που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ το τριήμερο 17 έως 20 Μαρτίου. Ειδικότερα, 8 στους 10 απάντησαν ότι θεωρούν λάθος την αύξηση του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες, ενώ κρίνουν αρνητικά την αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να αποτρέψουν την ένταξη του ταμείου τους στο ΙΚΑ, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η σχετική διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι παράνομη.

    Γυναίκες και νέοι αντίθετοι με τις ρυθμίσεις

    Περισσότερο οι γυναίκες και οι νέοι μέχρι 24 ετών κρίνουν αρνητικά το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού.

    Συμφωνά με τηλεφωνική δημοσκόπηση της ALKO που διεξήχθη για λογαριασμό της ΓΣΕΕ σε δείγμα 1200 ατόμων οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, βαθμολογούνται με 3,76 με άριστα το 10.

    Οι άνδρες βαθμολογούν με 4,12 τα μέτρα, οι γυναίκες με 3,41 και οι το χαμηλότερο βαθμό βάζουν οι νέοι 18 έως 24 ετών 3,04.

    Παράλληλα εννέα στους δέκα ερωτηθέντες ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

    Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά την παρουσίαση δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην εφαρμοστεί ο εν λόγω νόμος.

    Στο τραπεζικό χώρο οι κινητοποιήσεις των υπάλληλων στη Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζονται και αύριο.

    Οι δικηγόροι Πειραιά και Θεσσαλονίκης συνεχίζουν και αύριο την αποχή τους, ενώ Δευτέρα και Τρίτη μπαίνει στο χορό των κινητοποιήσεων και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

    [09] Πολιτική

    Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

    27/3/2008 3:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 7:33:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για άγρια πολιτική, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα. Από τη Μεσσηνία, όπου περιοδεύει, η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, προέβλεψε νέα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι η ενδυνάμωση του κινήματος δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος.

    Με την ΝΔ στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό να κάνουν διαγωνισμό ομορφιάς μεταξύ τους, ποιος θα ξεγελάσει περισσότερο το λαό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πολύ περισσότερο που μετά το ασφαλιστικό έρχονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι το ΚΚΕ ξεκινά μια νέα πορεία στο λαό αυτή την περίοδο όπου θα αναπτύξει και τις θέσεις του πάνω στα μεγάλα προβλήματα, τις διεκδικήσεις του σήμερα αλλά και την πολιτική πρόταση διεξόδου που αυτή έχει ανάγκη ο λαός.

    Η κ. Παπαρήγα θα έχει συνάντηση αργότερα με σπουδαστές στο ΤΕΙ Καλαμάτας και το απόγευμα θα μιλήσει στο αμφιθέατρο της νομαρχίας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

    [10] Κοινωνία

    Εκτός Αστυνομίας

    27/3/2008 2:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 5:13:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Εκτός σώματος τέθηκαν από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί και δύο ειδικοί φρουροί που εμπλέκονται στο γνωστό βίντεο της ντροπής ,το όποιο είχε ληφθεί στα κρατητήρια του Α.Τ. Ομονοίας τον Ιούνιο του 2006 και παρουσίαζε βασανιστήρια δύο αλλοδαπών κρατουμένων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβούλιου της αστυνομίας, αποτάσσονται ο αρχιφύλακας που φαίνεται στο βίντεο να χαστουκίζει και να εξευτελίζει τους κρατουμένους και ο όποιος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση καθώς και ένας αστυφύλακας, ενώ απολύονται και οι δυο ειδικοί φρουροί που ήταν παρόντες και δεν αντιδρούσαν.

    [11] Euro 2008

    Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ρεχάγκελ

    27/3/2008 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στο Ντίσελντορφ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ, στη συνέντευξη Τύπου. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Το τεστ αυτό μας βοήθησε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την πρεμιέρα του EURO 2008. Αυτήν την εποχή δοκιμάζουμε το ρόστερ μας το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο και εύχομαι έως την έναρξη της τελικής φάσης να μην έχουμε τραυματισμούς και συνεπώς προβλήματα στη συγκρότηση της ομάδας.

    Αυτοί οι παίκτες συν τον Τραϊανό Δέλλα είναι οι παίκτες μας και πρέπει στη διάρκεια της προετοιμασίας να προσπαθούν σκληρά και να τα δίνουν όλα. Και στα φιλικά της Κύπρου και εναντίον της Πορτογαλίας έπαιξαν με πάθος, έδειξαν ότι θέλουν να είναι στο EURO, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε στην Αυστρία και την Ελβετία. Εμείς νικήσαμε και το ταξίδι της επιστροφής θα είναι ευχάριστο».

    Σε ερώτηση για το αγωνιστικό σύστημα που θα εφαρμόζει στο EURO 2008, απάντησε ότι «θα δούμε πως θα παίζουμε στην τελική φάση. Είμαστε ευέλικτοι και εξαρτώνται πολλά από το ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας».

    [12] Euro 2008

    "Ξύπνησαν" μνήμες από το 2004

    27/3/2008 1:51:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Δείγμα γραφής" θετικό για την εθνική ομάδα ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Euro 2008, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ, νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας με 2-1. Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 2-0 χάρις σε ισάριθμα, εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ του Καραγκούνη (32΄, 60΄), πριν μειώσει για τους Ιβηρες ο Νούνο Γκόμες στο 75΄. Τον αγώνα παρακολούθησαν 28.000 θεατές, στη μεγάλη πλειοψηφία τους Ελληνες ομογενείς της Γερμανίας και των όμορων χωρών.

    Πιο επιθετική η Ελλάδα στο ξεκίνημα του αγώνα, ανησύχησε τους Πορτογάλους στο 6ο λεπτό όταν ο Τοροσίδης σέντραρε και ο Χαριστέας πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο σώμα του εξερχόμενου Ρικάρντο, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί προ του Γκέκα. Δύο λεπτά αργότερα ο Χαριστέας πετάχτηκε πίσω από την πορτογαλική άμυνα και πλάσαρε, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14΄ ο Αντζας έπιασε την κεφαλιά στο κόρνερ του Μπασινά αλλά αστόχησε και στο 17΄ ο Σκολάρι υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μουτίνιο να αντικαθιστά τον Σιμάο.

    Το -παραδοσιακά επί Ρεχάγκελ- "σφιχτό" παιχνίδι της εθνικής (συνεχές πρέσιγκ στο χώρο, αλληλοκάλυψη στα μαρκαρίσματα) δυσκόλευε τους τεχνίτες Πορτογάλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Νικοπολίδη. Οι Αμανατίδης, Χαριστέας είχαν καλές επιστροφές πιέζοντας διαρκώς τους αντίπαλους ακραίους αμυντικούς, ενώ οι Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης έκαναν αθόρυβη αλλά ουσιαστική και παραγωγική δουλειά στη μεσαία γραμμή.

    Στο 25΄, το σουτ του Καραγκούνη (πάσα Κατσουράνη) πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρικάρντο και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Ιβηρες δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση τους στον αγώνα, με τον Μάρτινς να πασάρει στον Μέιρα και αυτός να σεντράρει επικίνδυνα από δεξιά, αλλά η μπάλα να μη βρίσκει παραλήπτη αφού Γκόμες και Κουαρέσμα βρίσκονταν αρκετά πίσω.

    Στο 33ο λεπτό η εθνική άνοιξε το σκορ με τον Καραγκούνη, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που είχε κερδίσει ο Τοροσίδης από τον Πέπε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ματαίως εκτιναχθέντα Ρικάρντο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα καλό μακρινό σουτ του Βελόσο (36΄), που έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ελληνικής εστίας.

    Η ελληνική ομάδα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του «LTU Arena» του Ντίσελντορφ για το δεύτερο ημίχρονο αλλαγμένη περίπου κατά το ήμισι, καθώς ο Οτο Ρεχάγκελ προχώρησε σε πέντε αλλαγές. Παρά ταύτα, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όχι μόνο δεν έχασε σε συνοχή και ομοιογένεια αλλά συνέχισε να κυριαρχεί, και μάλιστα στην πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ ξανά τον Γιώργο Καραγκούνη, και πάλι με φάουλ: Στο 60ο λεπτό, λοιπόν, ο άσος του Παναθηναϊκού δέχθηκε την πάσα-στρώσιμο σε έμμεσο φάουλ από τον πρώην συμπαίκτη του στους "πράσινους" Αγγελο Μπασινά, και με αριστοτεχνικό τρόπο έστειλε τη μπάλα στο δεξί "παράθυρο" του Ρικάρντο, ο οποίος αυτή τη φορά έμεινε όρθιος.

    Η Ελλάδα έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 64΄, με τον Καραγκούνη να κάνει την προσποίηση και να σουτάρει, τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και τον Γιαννακόπουλο να πασάρει στον Μπασινά, που σούταρε άστοχα. Στο 75΄ η ομάδα του Σκολάρι μείωσε με κοντινό σουτ του Γκόμες, που τροφοδοτήθηκε με κεφαλιά από τον Αλμέιδα στη μοναδική ίσως φάση που η ελληνική άμυνα έδειξε να αδρανεί. Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης η Πορτογαλία έψαξε το γκολ, δημιούργησε μία καλή ευκαιρία με τον Ριμπέιρο (διαγώνιο σουτ που κόντραρε τον Κυργιάκο και έφυγε κόρνερ δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη) αλλά οι παίκτες της έφυγαν από το γήπεδο και αυτή τη φορά με "σκυμμένο κεφάλι", καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται σε "κακό δαίμονά" τους.

    Διαιτητής: Κνουτ Κίρχερ (Γερμανία)

    Κίτρινες: Χαριστέας, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος - Πέπε, Μουτίνιο

    ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (46΄ Σεϊταρίδης), Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Κυργιάκος, Αντζας (46΄ Γκούμας), Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (77΄ Τζιόλης), Χαριστέας (68΄ Σαλπιγγίδης), Αμανατίδης (46΄ Γιαννακόπουλος), Γκέκας (46΄ Σαμαράς).

    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Λουΐς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Φερέιρα, Κανέιρα (46΄ Μιγκέλ), Μέιρα (46΄ Αλμέιδα), Βελόσο (68΄ Μειρέλες), Καρβάλιο, Πέπε (46΄ Μπρούνο Αλβες), Μάρτινς, Κουαρέσμα (68΄ Ριμπέιρο), Γκόμες, Σιμάο (17΄ Μουτίνιο).

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ατρόμητος πήρε τον Πάουλο Κάμπος

    27/3/2008 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όπως είχε διαφανεί από χτες, ο Πάουλο Κάμπος είναι ο προπονητής που θα διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου τον Γκιγιέρμο Ογιος. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης, ύστερα από μια απόλυτα πετυχημένη συνεργασία, καθώς τον οδήγησε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος, συμφώνησε σε όλα με τον Γιώργο Σπανό και αναλαμβάνει την ομάδα μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την ΠΑΕ, έχει ως εξής:

    « Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο προπονητή, Πάουλο Κάμπος, που θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Βοηθός του Κάμπος αναλαμβάνει η παλιά δόξα του Ατρόμητου, Σταύρος Ηλιόπουλος».

    Αύριο στις 12.30 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Πάουλο Κάμπος, που θα γίνει στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Δημοτικού Γυμναστηρίου Περιστερίου.

    [14] Μπάσκετ

    Τα παραλειπόμενα του τελικού

    27/3/2008 1:42:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): "Ήταν ένας μεγάλος τελικός δύο μεγάλων ομάδων. Έτσι όπως εξελίχτηκε αυτός ο αγώνας αυξάνεται η ακροαματικότητα και το ενδιαφέρον, κάτι που χρειάζεται το άθλημά μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ουσιαστικά τον τελευταίο μήνα κάναμε μόνο δύο μεγάλα ματς.... και τα δύο απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εμείς ελέγξαμε τις δύο άκρες, αλλά ουσιαστικά διαβάσαμε την επίθεση. Είχαμε την ευκαιρία να μην φτάσουμε σε δραματικό φινάλε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ομάδα και μεγάλους παίκτες. Ιδιαίτερα ο Γκριρ ο οποίος έβαλε κάποια δύσκολα καλάθια. Παίξαμε ομαδικά. Είχαμε ξεκάθαρο προσανατολισμό και ιδέες. Το Κύπελλο δεν κατακτήθηκε μόνο σήμερα. Προηγήθηκαν πολλά ματς στα οποία βοήθησαν όλοι. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε αυτό το τρόπαιο. Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι μετά το αρνητικό αποτέλεσμα που είχαμε στην Ευρωλίγκα, είδαμε μόνο πρόσωπα να μας στηρίζουν. Επιτεύχθηκε ένας σημαντικός στόχος. Τώρα μπροστά μας είναι το πρωτάθλημα."

    Ο "Ζοτς" δεν ξέχασε ν΄ αναφερθεί στους αδερφούς Γιαννακόπουλους και στους φιλάθλους της ομάδας: "Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας. Οι φίλαθλοι συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως έκαναν πάντα. Εξάλλου κι εμείς τους έχουμε προσφέρει μεγάλες στιγμές. Όσο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού παραμένουν πάντα μια γροθιά. Η συμπεριφορά όλων των φορέων βοήθησε να διεξαχθεί ένας τελικός δύο αιωνίων σε αθλητικό πλαίσιο."

    Αναφερόμενος στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Ομπράντοβιτς σχολίασε: "Ο Γιασικεβίτσιους είναι από τους βασικούς ηγέτες μας. Ο ίδιος το ξέρει και όλοι στην ομάδα το ξέρουν. Το ίδιο είναι και ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης."

    Για το γεγονός πως ο Κώστας Τσαρτσαρής αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης για τρίτο διαδοχικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο τεχνικός των "πρασίνων" απάντησε: "MVP είναι η συνολική παρουσία της ομάδας μας. Όσο για τον Τσαρτσαρή, όλοι ξέρουν πως πέρασε έναν δύσκολο τραυματισμό, απουσίασε για καιρό, αλλά όπως είδατε είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα."

    Ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στους πρωτοεμφανιζόμενους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: "Οι Περπέρογλου και Ουίνστον έπαιξαν εξαιρετικά, αν και αυτή ήταν μόλις η πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό."

    Στο τέλος, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απένειμε τα εύσημα στον προπονητή που καθόταν στον αντίπαλο πάγκο στον 33ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: "Είναι ξεκάθαρη η γνώμη μου για τον Γιαννάκη. Θα μιλήσω ιδιαίτερα μαζί του. Αξίζει τον σεβασμό όλων με όσα έχει πετύχει ως παίκτης και προπονητής... αναμφίβολα και τον δικό μου."

    Παναγιώτης Γιαννάκης (πρoπονητής Ολυμπιακού): "Ο κόσμος είχε την ευκαιρία ν απολαύσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο είχε τα... πάντα. Εμείς δεν είχαμε τη συγκέντρωση και την υπομονή που θα θέλαμε. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου που πέτυχαν τον στόχος μας. Αυτός δεν είναι άλλος από το να προσπαθούμε για 40 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Σήμερα ήταν η αρχή μιας νέας προσπάθειας. Στόχος μας είναι μία ακόμη καλύτερη συνέχεια. Το ματς κρίθηκε σε μία βολή και σ ένα ριμπάουντ. Αυτή είναι η ιδιαίτερη ομορφιά του μπάσκετ. Ο αγώνας κρίνεται πάντα και στα δύο μέρη του γηπέδου. Ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό μας, μας κάνει όλους πιο δυστακτικούς. Στο πρώτο μέρος δεν αντιδράσαμε όσο καλά θα θέλαμε. Εμείς θέλαμε να μην κοιτάμε το σκορ και να δείχνουμε υπομονή. Αν χτίσεις την άμυνα που έχεις οργανώσει θα φέρεις τον αντίπαλο εκεί που θες και ας φαίνεσαι αναποτελεσματικός στην αρχή."

    Στράτος Περπέρογλου (παίκτης Παναθηναϊκού): "Έγινε ένας μεγάλος τελικός ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Επιβάλαμε από νωρίς τον ρυθμό μας. Ο Ολυμπιακός το γύρισε. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια και στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Ήταν το πρώτο Κύπελλο για μένα. Ευχαριστώ τον Θεό που πήρα μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα. Για μένα ήταν ωραία που επέστρεψα στο γήπεδο του Ελληνικού, όπου έζησα ωραίες στιγμές με τον Πανιώνιο. Ήταν ωραία που συνδύασα τον πρώτο τίτλο Κυπέλλου για μένα στο κλειστό του Ελληνικού."

    Λιν Γκριρ (παίκτης Ολυμπιακού): "Έγινε ένα σπουδαίο ματς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά. Είμαι υπερήφανος γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε από το -13. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει."

    Θ. Γιαννακόπουλος: "Δικαιούμασταν τον τίτλο"

    Έναν ακόμη τίτλο πανηγύρισε σαν παιδί... όπως συνηθίζει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που μαζί με τον αδελφό του Παύλο έχουν δημιουργήσει την "πράσινη" αυτοκρατορία των τελευταίων χρόνων. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του Ερασιτέχνη δήλωσε μετά την στέψη: "Δικαιούμασταν το Κύπελλο. Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα." Ερωτηθείς για τον προπονητή των "πρασίνων", Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε γεμάτος ενθουσιασμό: "Ο Ομπράντοβιτς είναι ο άρχοντας των αποδυτηριών. Θα μείνει όσο θέλει σε μας. Δεν τίθεται καν ερώτημα."

    Στο τέλος, θέλησε να δηλώσει: "Αφιερώνω αυτό το Κύπελλο στην κόρη μου που τέλειωσε πρόσφατα τον πανεπιστήμιο."

    Πριμ 100.000 ευρώ στους παίκτες του Παναθηναϊκού

    Η κατάκτηση του 4ου διαδοχικού τίτλου στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας δεν θα αποφέρει μόνο γόητρο και δόξα στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν έδειξαν ποτέ φειδώ στα οικονομικά και δεν θα το κάνουν ούτε αυτή τη φορά. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Γιαννακόπουλος, κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια που φιλοξένησαν την ομάδα του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ελληνικού και μετά τους πανηγυρισμούς υποσχέθηκε το πριμ των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μοιραστούν όλοι οι συντελεστές στο αγωνιστικό τμήμα των "πρασίνων". Όσον αφορά τους παίκτες, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως τα χρήματα αυτά είναι έξτρα απ΄όσα προβλέπει το συμβόλαιο κάθε ενός ξεχωριστά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Δυσαρέσκεια με τη διαιτησία στον Ολυμπιακό

    Με σκυμμένα κεφάλια ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του 33ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που βρήκε νικητή και Κυπελλούχος 2008 τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν μόνο η απώλεια ενός τίτλου που θα ήταν ο πρώτος από το 2002 για τους "ερυθρόλευκους" αλλά και η δυσαρέσκεια για τα σφυρίγματα των διαιτητών και κυρίως των Ζαβλανού και Βορεάδη. Αυτή η απογοήτευση αντικατοπτρίζεται στη δήλωση του Γιάννη Μπουρούση: "Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν κάποιοι ότι κάτι πρέπει ν αλλάξει στον αθλητισμό," είπε γεμάτος πικρία ο Καρδιτσιώτης σέντερ των "ερυθρόλευκων".

    Ποιες φάσεις ήταν άδικες για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους παίκτες του; Ήταν πολλά τα λανθασμένα σφυρίγματα κατά την αποψή τους, αλλά τα πιο κύρια συνοψίζονται ως εξής: Αρχίζοντας από το τέλος, στην ομάδα του Πειραιά θεωρούν πως υπήρξε φάουλ στον Βασιλόπουλο, στην φάση που ο Κώστας Τσαρτσαρής μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή του Λιν Γκριρ (79-80), 5.7 πριν τη λήξη. Επίσης, στο φάουλ που κέρδισε πάλι ο Γκριρ με εναπομείναντα χρόνο 12.7 χάρη στο οποίο, ο Αμερικανός αστοχώντας στη δεύτερη βολή, ισοφάρισε σε 78-78, μετά από ριμπάουντ του Μπουρούση, στον Ολυμπιακό θεωρούν πως οι διαιτητές έπρεπε να το δώσουν αντιαθλητικό, αφού ο Τσαρτσαρής έβαλε τρικλοποδιά στον Αμερικανό πόιντ γκαρντ. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φάουλ, αλλά κλέψιμο του Γκριρ στον Σπανούλη επίσης στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, πάντα σύμφωνα με τις συζητήσεις στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

    Αναφορικά στην τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Τεόντοσιτς στα τέλη της τρίτης περιόδου για... θέατρο μετά από σκριν παίκτη του Παναθηναϊκού, στον Ολυμπιακό αισθάνονται αδικημένοι και παραπέμπουν σε θέατρο του Σπανούλη σε σκριν παίκτη του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο όμως δεν τιμωρήθηκε από τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης. Τέλος, στην ομάδα του Πειραιά αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ισορροπία στον τομέα των φάουλ (από 26 κάθε ομάδα) στα 40 λεπτά του αγώνα, όταν οι "πράσινοι" βάσισαν το παιχνίδι τους κυρίως στην περιφέρεια (σε 16/30 τρίποντα ευστόχησε ο Παναθηναϊκός), ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός ανέπτυξε το παιχνίδι του κυρίως μέσα στη ρακέτα.

    [15] Οικονομία

    Εκδικάζεται η αγωγή για την απεργία στον ΟΤΕ

    27/3/2008 11:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2008 5:18:34 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΤΕ κατά ΟΜΕΟΤΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταβίβαση του 20% των μετοχών του Οργανισμού στη γερμανική Deutsche Telekom. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χθες και είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν έως την Παρασκευή. Η διοίκηση του ΟΤΕ ζητά να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Το θέμα απασχόλησε χθες και την κυβερνητική επιτροπή, και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας εξετάζεται η ισορροπημένη συνεργασία με τον γερμανικό κολοσσό, στο ζήτημα της μελλοντικής διοίκησης του ΟΤΕ. Θέση πήρε και ο Γιώργος Σουφλιάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.

    Λόγω των τριήμερων κινητοποιήσεων, τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης του ΟΤΕ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ υπολειτουργούν και τα περίπου 350 υποκαταστήματα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 March 2008 - 17:50:02 UTC