Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση εισαγγελέα
  • [02] Παραίτηση Κοστούνιτσα
  • [03] Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας
  • [04] Επαφές Μπακογιάννη στην Άγκυρα
  • [05] Άνετη νίκη της Λίβερπουλ
  • [06] Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπάγερν
  • [07] Συνομιλίες Ν. Μπακογιάννη με Α. Γκιούλ

    [01] Οικονομία

    Για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος

    Παρέμβαση εισαγγελέα

    8/3/2008 5:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2008 7:39:44 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πολύωρες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα μετά και το αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών στην κοινή ωφέλεια. Ο κ Σανιδάς με έγγραφό του προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητά την προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και την παράβαση καθήκοντος. Το ηλεκτροδοτικό σύστημα λειτουργεί στα όριά του, παρά την αποδέσμευση από τη ΓΕΝΟΠ μιας ακόμη μονάδας ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να ενισχυθεί η κατανάλωση. Ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίζονται και οι έμποροι απειλούν με μηνύσεις κατά της ΔΕΗ για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

    Στα άκρα η κόντρα

    Καζάνι που βράζει η ΔΕΗ με την κόντρα μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών να κορυφώνεται.

    Φιτίλι στο τεταμένο κλίμα βάζει η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για το ποιός πραγματικά ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος που ζήτησε κατ επειγόντως ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

    Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Σανιδά, οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν, αν κατά τη διάρκεια της απεργίας γίνονται εσκεμμένες περικοπές φορτίων από τη Δ/ση της ΔΕΗ ή τον ΔΕΣΜΗΕ, μολονότι υπάρχει επάρκεια ρεύματος και άν διατίθεται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας για την ακώλυτη λειτουργία των εργοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

    Ο κ. Σανιδάς στην παραγγελία του επισημαίνει ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, υπογραμμίζει όμως ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου η ακώλυτη απόλαυση του κοινωνικού αυτού αγαθού.

    Τέλος εφιστά την προσοχή, καθώς όπως αναφέρει στην περίπτωση που προκληθούν ζημιές στους πολίτες και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες, ότι είναι αυτονόητο, πως δεν θα είναι πλέον ανεύθυνοι για την καταβολή αποζημιώσεων αυτοί που κήρυξαν την απεργία και οι απεργοί.

    Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα δηλώνουν οι συνδικαλιστές με τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕη κ. Ρίζο, να παραδέχεται ότι λόγω της απεργίας, ανέμεναν διακοπές στην ηλεκτροδότηση αλλά όχι σε τέτοια έκταση.

    Την υποστήριξή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινή τηλεοπτική της παρέμβαση στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο" στη ΝΕΤ, διευκρινίζοντας χθεσινή σχετική δήλωσή της.

    Στην παρέμβαση της η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι το κόμμα της υποστηρίζει μεν τον αγώνα των εργαζομένων για το ασφαλιστικό, απορρίπτει ωστόσο το σύνθημα της ΓΕΝΟΠ σε πανό: "Δεν θέλουμε το ΙΚΑ σας".

    Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ χαλαρώνει τον ασφυκτικό κλοιό που απειλεί το σύστημα ηλεκτροδότησης παραχωρώντας ήδη από το πρωί μια μονάδα στο Λαύριο, ισχύος 560MW. Ωστόσο στα όρια αντοχής του λειτουργεί το σύστημα με την παράγωγη να έχει πέσει κάτω από το μισό.

    Εν τω μεταξύ, σε νέες εκ περιτροπής προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχώρησε και σήμερα η ΔΕΗ λόγω της απεργίας των εργαζομένων

    Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις περιοχές που θα γίνουν διακοπές στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.dei.gr.

    [02] Κόσμος

    Πολιτική κρίση στη Σερβία

    Παραίτηση Κοστούνιτσα

    8/3/2008 5:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2008 6:56:02 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σε βαθιά κυβερνητική κρίση εισέρχεται η Σερβία, καθώς ο πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του ανακοινώνοντας πως η κυβερνητική συμμαχία δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω έλλειψης ενότητας. Αφορμή στάθηκε η καταψήφιση από το κυβερνητικό συμβούλιο, πρότασής του να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν αναγνωρίσουν "ρητά και κατηγορηματικά" τη σερβική κυριαρχία στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Κοστούνιτσα ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του κοινοβουλίου για τις 10 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθεί η διάλυση του σώματος, με πιθανή ημερομηνία των πρόωρων εκλογών να είναι η 11η Μαΐου.

    Σε αδιέξοδο

    Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την απόφαση των πολιτικών του συμμάχων (Δημοκρατικό Κόμμα και G-17) να μην υποστηρίξουν διακήρυξη σύμφωνα με την οποία απαραίτητος όρος για την συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας είναι η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.

    Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κοστούνιτσα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την διαμόρφωση μίας νέας πλειοψηφίας που θα απέτρεπε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    "Είναι προτιμότερο αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε την εντολή στο λαό για να αποφασίσει ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον", δήλωσε.

    Ο κ. Κοστούνιτσα είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει "βαθειά κρίση" και είχε εμμέσως κατηγορήσει τους εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό ότι εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να παραμείνει το Κόσοβο στους κόλπους της Σερβίας.

    Η σερβική κυβέρνηση αντιτάχθηκε την Πέμπτη στον Πρωθυπουργό απορρίπτοντας μια απόφαση, που επρόκειτο να συζητηθεί προσεχώς στο κοινοβούλιο και η οποία προέβλεπε το πάγωμα κάθε προσέγγισης με την ΕΕ λόγω της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

    Η απόφαση αυτή, η οποία υποστηριζόταν από τον Κοστούνιτσα, είχε προταθεί από το υπερεθνικιστικό Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα.

    Την τελική απόφαση για την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών θα λάβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπόρις Τάντιτς αφού συμβουλευτεί τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για το σχηματισμό μίας νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

    [03] Οικονομία

    Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας

    8/3/2008 6:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2008 7:24:40 μμ)

    Αυξημένες από 5 έως 10 %, σε σύγκριση με πέρυσι, είναι οι τιμές των σαρακοστιανών στη Βαρβάκειο και τη Δημοτική Αγορά του Πειραιά. Συγκεκριμένα τα καλαμαράκια κυμαίνονται από 6,99 - 13 ευρώ το κιλό, το χταποδι από 9,90 - 13,80 τα κατεψυγμένα θράψαλα από 3,99, τα μύδια, από 3,98 και οι γαρίδες 7,5 - 35 ευρώ το κιλό. Αύριο Κυριακή η αγορά θα ανοίξει στις 11 το βράδυ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας, ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές. Αντίθετα, τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις οχτώ απόψε και θα ανοίξουν πάλι την Τρίτη. Κλειστοί θα είναι την Κυριακή οι φούρνοι, που φυσικά θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, με την παραδοσιακή λαγάνα, που θα κοστίζει φέτος 2 με 3 ευρώ. Εντατικοί έλεγχοι, γίνονται για να διαπιστωθεί, εάν τηρούνται οι ενδεικτικές τιμές, που έχει εκδώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και για την ποιότητα των αγαθών, που κινδυνεύουν από αλλοιώσεις, λόγω των διακοπών της ΔΕΗ. Στην κατάσχεση 767 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση σαρακοστιανών προχώρησε η νομαρχία Πειραιά κατά τους σημερινούς ελέγχους που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στην δημοτική αγορά Πειραιά και σε εργαστήρια επεξεργασίας αλιευμάτων.

    [04] Πολιτική

    Επαφές Μπακογιάννη στην Άγκυρα

    8/3/2008 6:57:00 μμ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και θέματα οικονομικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος στο επίκεντρο των επαφών της υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα. Η κ. Μπακογιάννη μετά τις διαδοχικές συναντήσεις της με τον Αμπντουλαχ Γκιούλ, τον Ταγίπ Ερντογάν και Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε ότι η Αθήνα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αρκεί η γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η υπουργός εξωτερικών έλαβε μέρος στην 4η Διεθνή Σύνοδο για τις Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία διοργανώνεται από το κόμμα του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

    Κυπριακό και ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας στο επίκεντρο

    Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του διεθνούς δικαίου αλλά και το Κυπριακό βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε στην Άγκυρα η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογο της .

    "Επιβεβαιώσαμε τη βούληση της Ελλάδας και της Τουρκίας να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα μπροστά. Κεντρικός μας στόχος είναι η συνεχής βελτίωση και η πλήρης εξομάλυνση των διμερών σχέσεων", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της.

    Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό, "υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων", τονίζοντας ότι "ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας", που "οφείλουμε και εμείς να συμβάλουμε στην αξιοποίησή του".

    Η προσεχής περίοδος αποτελεί ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου μια βάση που μπορεί να οδηγήσει σε λύση.

    Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών "διαβεβαίωσε" τον Τούρκο ομόλογό της ότι "η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι θερμός υποστηρικτής της πορείας της Τουρκίας προς στην ευρωπαϊκή οικογένεια" και επεσήμανε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη στην περιοχή

    Οι δύο υπουργοί εκτίμησαν επίσης στην ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

    Από την πλευρά του ο κος Μπαμπατζάν είπε πως τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με θετικό τρόπο αυτή την περίοδο και ότι οι πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται ραγδαία.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Άνετη νίκη της Λίβερπουλ

    8/3/2008 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εύκολο απόγευμα είχε η Λίβερπουλ απέναντι στη Νιόυκαστλ στο "Άνφιλντ" καθώς νίκησε άνετα με 3-0. Η ομάδα του λιμανιού πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και ουσιαστικά εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες είχαν οι "ανθρακωρύχοι" για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Ρέντινγκ νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα", ενώ στο 89 η Φούλαμ "τσίμπησε" το βαθμό της ισοπαλίας από τη Μπλάκμπερν (1-1) και ανέκτησε κάποιες ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ως εξής: Μπλάκμπερν-Φούλαμ 1-1 (59 Πέντερσεν 89 Μπούλαρντ) Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-0 (43 Πέναντ, 45+ Τόρες, 51 Τζέραρντ) Ρέντινγκ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (62 Λονγκ, 88 Κίτσον) Σάντερλαντ-Εβερτον 9/3 Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 9/3 Γουίγκαν-Αρσεναλ 9/3 Αστον Βίλα-Μίντλεσμπρο 12/3 Τσέλσι-Ντέρμπι 12/3 Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ 12/3 Μάντσεστερ Γ.-Μπόλτον 19/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες) Αρσεναλ 65 Μάντσεστερ Γ. 64 Τσέλσι 58 -27αγ. Λίβερπουλ 56 -29αγ. Εβερτον 53 Αστον Βίλα 48 Μπλάκμπερν 46 -29αγ. Μάντσεστερ Σίτι 45 -29αγ. Πόρτσμουθ 44 Γουέστ Χαμ 40 Τότεναμ 32 -27αγ. Μίντλεσμπρο 29 Νιούκαστλ 28 -29αγ. Ρέντινγκ 28 -29αγ. Γουίγκαν 27 Σάντερλαντ 27 Μπέρμιγχαμ 26 Μπόλτον 25 Φούλαμ 20 -29αγ. Ντέρμπι 10

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπάγερν

    8/3/2008 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν χάνει με τίποτα τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος η Μπάγερν Μονάχου καθώς η διαφορά της από την δεύτερη Βέρντερ Βρέμης αυξήθηκε στους 7 βαθμούς 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η συντριβή της Βέρντερ Βρέμης από τη Στουτγκάρδη με 6-3 (χατ τρικ ο Γκόμεζ), σε συνδυασμό με το άνετο 2-0 της Μπάγερν επί της Καρλσρούης, έδωσε στους Βαυαρούς "αέρα" επτά βαθμών από την ομάδα της Βρέμης, η οποία στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος δείχνει να "μένει" από δυνάμεις. Με τους Αμανατίδη και Κυργιάκο στο αρχικό σχήμα (ο Μάντζιος έμεινε στον πάγκο), η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπόχουμ (1-1). Ο διεθνής αμυντικός αντικαταστάθηκε στο 86. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ με 2-0 πέτυχε η Σάλκε, παρά το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη αγωνίστηκε για 120 λεπτά με την Πόρτο στη ρεβάνς των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής: Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-1 (45 Κελ 50 Πάντελιτς) Αρμίνια Μπίλεφελντ-Σάλκε 0-2 (24 Βαρέλα, 74 Αλτιντοπ) Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 6-3 (20, 43, 65 Γκόμες, 66, 87 Κακάου, 84 Μερτεζάκερ αυτ. 9 Ούγκο Αλμέιδα, 60 Μπένις, 77 Ρόζενμπεργκ) Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ 1-1 (49 Τόσκι 67 Αζάουα) Βόλφσμπουργκ-Κότμπους 3-0 (18 Γκέντνερ, 19, 76 Μαρσελίνιο) Μπάγερν Μονάχου-Καρλσρούη 2-0 (41 Τόνι, 64 Ριμπερί) Ντούισμπουργκ-Χάνσα Ροστόκ 1-1 (8 Γκρλιτς 20 Αγκάλι) Νυρεμβέργη-Αμβούργο 9/3 Λεβερκούζεν-Ανόβερο 9/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 50 Βέρντερ Βρέμης 43 Αμβούργο 41 -22αγ. Λεβερκούζεν 38 -22αγ. Σάλκε 38 Καρλσρούη 36 Στουτγκάρδη 34 -22αγ. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 33 Βόλφσμπουργκ 33 Ανόβερο 32 -22αγ. Χέρτα Βερολίνου 31 Μπόχουμ 30 Ντόρτμουντ 29 Χάνσα Ροστόκ 23 Αρμίνια Μπίλεφελντ 19 Ντούισμπουργκ 18 Νυρεμβέργη 17 -22αγ. Κότμπους 17 -22αγ.

    [07] Πολιτική

    Σήμερα στην Τουρκία

    Συνομιλίες Ν. Μπακογιάννη με Α. Γκιούλ

    8/3/2008 12:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2008 7:19:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν έχει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Άγκυρα. Στη συνάντησή της με τον κ. Μπαμπατζάν, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι κεντρικός στόχος είναι η βελτίωση και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη βάση του διεθνούς δικαίου. Το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ήταν στην ατζέντα των θεμάτων της συζήτησης με τον κ. Μπαμπατζάν. Από την πλευρά του ο κ. Μπαμπατζάν τόνισε πως τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με θετικό τρόπο αυτή την περίοδο. Οι πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές μας σχέσεις βελτιώνονται ραγδαία δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών. Μιλούμε τώρα για τα προβλήματα μας ανοιχτά και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Νωρίτερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η κ. Μπακογιάννη μίλησε στην τέταρτη Διεθνή σύνοδο των γυναικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσία του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

    Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπαμπατζάν, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν, με τις συνομιλίες να διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα.

    Με σημερινές δηλώσεις του, ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι η κ. Μπακογιάννη θα εγείρει το κυπριακό κατά τις επαφές της στην Άγκυρα, αλλά διέψευσε ότι έχει μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα ειδικά γι αυτό το θέμα. Επίσης ο κ. Χριστόφιας απαντώντας σε ερώτηση εάν η κ. Μπακογιάννη μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ηγεσία της Τουρκίας απάντησε: "Ασφαλώς όχι". Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί βάσιμη ελπίδα ότι το διεθνές ενδιαφέρον θα λειτουργήσει ως ισχυρός μοχλός πίεσης για την κάμψη της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους "να συναντήσουν με καλή πίστη την κοινή προσπάθεια για λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και κανενός άλλου".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 March 2008 - 17:50:04 UTC