Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς ρεύμα
  • [02] Σε απεργειακό κλοιό
  • [03] Κλιμακώνεται η ένταση
  • [04] Μην τον "σερνεται" σε ρομαντικές ταινίες!
  • [05] Ξέφρενη η κούρσα του πετρελαίου
  • [06] Απαντά ο Ομπάμα
  • [07] Το καλό σεξ περνάει από το... νεροχύτη!

    [01] Οικονομία

    Εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

    Χωρίς ρεύμα

    7/3/2008 10:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2008 11:05:45 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μεγαλώνει ο κίνδυνος γενικευμένου μπλακ άουτ κάθε μέρα που περνάει, καθώς σχεδόν το 50% των σταθμών παραγωγής τελεί υπό κατάληψη και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις έως την ερχόμενη Τετάρτη. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η ΔΕΗ συνεχίζει να προχωρά σε εκ περιτροπής περικοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη χώρα. Την Πέμπτη, εν μέσω επεισοδίων μεταξύ απεργών και αστυνομικών, αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η εταιρεία. Την ίδια ώρα, ενδέχεται να αποφασιστεί αναστολή των κινητοποιήσεων, σε συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κεντρικά της Χαλκοκονδύλη. Αναφερόμενος στην απεργία στη ΔΕΗ και τον κίνδυνο για μπλακ άουτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "το δικαίωμα της απεργίας υπάρχει αλλά και υπάρχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ουδείς έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό προκειμένου να πετύχει οτιδήποτε εκείνος θεωρεί δίκαιο".

    Περικοπές στην ηλεκτροδότηση

    Η ταλαιπωρία των καταναλωτών συνεχίζεται, καθώς οι περικοπές που κάνει η ΔΕΗ ξεκινούν από τις δύο ώρες και διαρκούν έως τέσσερις.

    Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες, με πολλά ευπαθή προϊόντα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

    Πληροφορίες για τις διακοπές στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ:

    Η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και τις επαναλαμβανόμενες διακοπές, λόγω της απεργίας:

    απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων κλπ., όλες τις ώρες του 24ώρου και κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή 10:00-14:00 και από 18:30-21:30 εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθούν εγκλωβισμοί για τη αποφυγήν ηλεκτροπληξίας, οι καταναλωτές θα πρέπει να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση, ακόμα και όταν σημειώνεται διακοπή του ρεύματος, επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

    Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται και τους ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στον εξορθολογισμό της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος.

    Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σήμερα το πρωί, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες έφτασαν τις 100.

    [02] Οικονομία

    ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 19 Μαρτίου

    Σε απεργειακό κλοιό

    7/3/2008 10:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2008 11:38:51 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την αντίθεσή τους στις προτεινόμενες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου διατυπώνουν τα εργατικά συνδικάτα και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ προγραμματίζει στάση εργασίας στις 12 Μαρτίου και 24ώρη πανελλαδική απεργία, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, στις 19 Μαρτίου, με απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ όλην την Ελλάδα. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Μηχανικών και Δικηγόρων - Δικαστικών επιμελητών αποφάσισαν απεργία για τις 12 και 13 Μαρτίου. Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και μέχρι τις 12 Μαρτίου, και οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας. Με 24ωρη απεργία σήμερα αποχή από την εργασία τους Σάββατο, Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα και 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Μαρτίου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην σχεδιαζόμενη ενοποίηση των ταμείων τους με άλλα ταμεία του Δημοσίου. Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της πρωτεύουσας να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.

    Στο μεταξύ ενδέχεται να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς σήμερα εκδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ο κίνδυνος μπλακάουτ, είναι πλέον ορατός, καθώς η ΔΕΗ, λειτουργεί με το 50% εκατό των μονάδων παραγωγής της. Ως εκ τούτου συνεχίζονται και σήμερα η εκ περιτροπής -και σε πολλές περιπτώσεις πολύωρη- διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί -κυρίως στην Αθήνα- καθώς τις ώρες αιχμής δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    Την απεργία τους συνεχίζουν κι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα dealing rooms των Τραπεζών.

    [03] Μ. Ανατολή

    Κλιμακώνεται η ένταση

    7/3/2008 8:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2008 9:40:58 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και την αιματηρή επίθεση σε Ινστιτούτο Μελέτης του Ταλμούδ, το βράδυ της Πέμπτης, στη δυτική Ιερουσαλήμ, που κόστισε τη ζωή σε οκτώ μαθητές, ηλικίας 15 και 16 ετών. Το βράδυ, η Λιβύη μπλόκαρε την έγκριση κειμένου για την καταδίκη της επίθεσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνεδρίασε εκτάκτως. Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισραήλ, η επίθεση αυτή δεν θα διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Την επίθεση καταδίκασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, Ουάσιγκτον και Μόσχα.

    Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, δράστης ήταν ένας Παλαιστίνιος που μπήκε στη σχολή με ένα πακέτο από το οποίο έβγαλε ένα αυτόματο όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των νεαρών μαθητών. Λίγο αργότερα, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ταξιαρχίες των Ελευθέρων Ανδρών της Γαλιλαίας.

    Σε κατάσταση συναγερμού, ειδικά στην Ιερουσαλήμ, βρίσκεται η αστυνομία. Στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας, η αστυνομία απαγόρευσε στους άντρες Παλαιστίνιους κάτω των 45 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από το 1967 βρίσκονται οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας του συνεχιζόμενου αποκλεισμού από τις ισραηλινές αρχές. Μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας.

    Καταδίκη της επίθεσης

    Στη συνεδρίαση του ΣΑ, κεκλεισμένων των θυρών, η Λιβύη επέμεινε ότι η πρόταση που κατέθεσαν οι ΗΠΑ για καταδίκη της χθεσινής επίθεσης στη δυτική Ιερουσαλήμ θα έπρεπε να είναι περισσότερο "ισορροπημένη" περιλαμβάνοντας και καταδίκη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

    Την επίθεση καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον στέκει στο πλευρό του Ισραήλ μετά την ένοπλη επίθεση.

    Και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, καταδίκασε την επίθεση. Στην ανακοίνωσή του, ο Μίλιμπαντ χαρακτηρίζει "σοκαριστική" την επίθεση και τονίζει ότι "ο μοναδικός τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη όσων πέθαναν είναι να δημιουργήσουμε μια Μέση Ανατολή απαλλαγμένη από την εξουσία των όπλων χάρη σε μια πολιτική διαδικασία όπου η ειρηνική πλειοψηφία θα εκτοπίσει τη δολοφονική μειοψηφία".

    Το Παρίσι "παρά τη βία που αποτελεί και επίθεση εναντίον της ειρήνης, ζητά να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους που θα υπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια πλάι στο Ισραήλ", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ.

    Εξάλλου, η ισπανική κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε την "ωμή τρομοκρατική επίθεση", όπως τη χαρακτηρίζει, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και τη συμπαράστασή της στις αρχές και το λαό του Ισραήλ.

    Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

    "Το να βλέπεις ανθρώπους να εισβάλλουν σε ένα θρησκευτικό σχολείο και να ανοιγουν πυρ εναντίον των φοιτητών, είναι πραγματικά κάτι που θα πρέπει να μας κάνει σκεπτικούς, ιδιαιτέρως εκείνους που ενδιαφέρονται για τη θρησκεία", δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής, Βιτάλι Τσούρκιν, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι στόχος του δράστη "δεν ήταν απλά η βία, αλλά να προκαλέσει περισσότερη βία".

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    Μην τον "σερνεται" σε ρομαντικές ταινίες!

    7/3/2008 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κάθε άλλο παρά "happy end" είχε η έξοδος ενός ζευγαριού για να παρακολουθήσουν μία ρομαντική ταινία στον κινηματογράφο. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Το ζευγάρι πήγε στο σινεμά για να δει την ταινία "PS I Love You", όμως ο άνδρας κοιμήθηκε στη διάρκεια της προβολής. Ενοχλήθηκε η γυναίκα και τον άφησε να κοιμάται όταν τελείωσε η ταινία. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι και έπεσε να κοιμηθεί. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό Newstalk ZB, στις 3 τα ξημερώματα, η γυναίκα ξύπνησε και διαπίστωσε ότι ο άνδρας της δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι. Τότε βγήκε να τον αναζητήσει και επέστρεψε στο εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται ο κινηματογράφος, που όμως είχε κλείσει. Η γυναίκα κάλεσε τον άνδρα της στο κινητό του τηλέφωνο και τον ξύπνησε... Ο άνδρας προσπάθησε να βγει από τον κινηματογράφο, αλλά ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού, με συνέπεια να σπεύσει η αστυνομία, που βρήκε μέσα στο σινεμά τον άνδρα και τη γυναίκα του απ έξω να τον περιμένει με άγριες διαθέσεις.

    [05] Οικονομία

    Ξέφρενη η κούρσα του πετρελαίου

    7/3/2008 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανοδικά, αλλά κάτω από τα 106 δολάρια το βαρέλι, κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω των ανησυχιών για την τροφοδοσία της αγοράς και την συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου. Η τιμή του ελαφρού αργού στην αγορά της Σιγκαπούρης καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο κατά οκτώ σεντς στα 105,55 δολάρια το βαρέλι, για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου. Αυξημένη κατά 8 σεντς, στα 102,69 δολάρια ήταν και η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του ελαφρού αργού είχε κλείσει χθες στα 105,47 δολάρια το βαρέλι αφού έφτασε μια ανάσα από τα 106 δολάρια, και στο Λονδίνο το Μπρεντ στα 102,61 δολάρια. "Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν καθώς το δολάριο έχει πέσει στο κατώτερο επίπεδο σε σχέση με το ευρώ", εκτιμά ο αναλυτής Βίκτορ Σουμ της εταιρίας Purvin και Gertz. "Οι τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών ανεβαίνουν καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να επενδύσουν σε πιο σίγουρα πράγματα από το χρηματιστήριο" πρόσθεσε.

    Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από την κυκλοφορία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος το 1999. Το ευρώ "σκαρφάλωσε" στα 1,538 δολάρια χτες, ενώ την ίδια ώρα, σημαντική πτώση καταγράφουν οι μεγάλες ξένες κεφαλαιαγορές: με -3,27% έκλεισε πριν λίγη ώρα το χρηματιστήριο του Τόκιο, με -1,75% έκλεισε λίγες ώρες νωρίτερα η Γουόλ Στριτ.

    [06] Κόσμος

    Απαντά ο Ομπάμα

    7/3/2008 9:42:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Παραδέχτηκε ότι "έχει κάνει λάθη" στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δύο ημέρες μετά τις νίκες της αντιπάλου του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον σε Τέξας και Οχάιο. "Πιστεύω ότι έχουμε κάνει λάθη και αυτό είναι αναπόφευκτο στη διάρκεια μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας" τόνισε ο Ομπάμα, σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στο ABC τα αποτελέσματα της αναμέτρησης σε Οχάιο και Τέξας. "Προχωρώντας, όμως, ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί μπήκα σε αυτήν την κούρσα, καταλαβαίνουν γιατί αντιτάχθηκα στον πόλεμο του Ιράκ από την αρχή ή γιατί αρνήθηκα να πάρω χρήματα από τις διάφορες ομάδες πίεσης, κάτι που είναι σε αντίθεση με ότι τυπικά γίνεται στην Ουάσινγκτον", σημείωσε ο Ομπάμα. Ο γερουσιαστής του Ιλλινόι εξακολουθεί πάντως να έχει προβάδισμα με 1571 εκλέκτορες έναντι 1457 της Χίλαρι Κλίντον και αναμένεται να το αυξήσει στις δύο επόμενες αναμετρήσεις στο Ουαϊόμινγκ και το Μισσισίπι.

    Αναφερόμενος στο θέμα της "εμπειρίας", που αποτελεί βασικό επιχείρημα της Χίλαρι Κλίντον, ο Ομπάμα τόνισε ότι "τόσο η Χίλαρι Κλίντον όσο και ο γερουσιαστής ΜακΚέιν πιστεύουν ότι η ζωή αρχίζει όταν φτάνεις στην Ουάσινγκτον. Έτσι δεν υπολογίζουν τη δουλειά που έχω κάνει ως οργανωτής κοινότητας, ως δικηγόρος για τα πολιτικά δικαιώματα, ως κάποιος που δίδαξε συνταγματικό δίκαιο ή ως πολιτειακός και ομοσπονδιακός γερουσιαστής". "Από την άλλη πλευρά, όλη η εμπειρία της Χίλαρι Κλίντον προέρχεται από την εργασία της στο νομικό γραφείο Ρόουζ και ως Πρώτη Κυρία".

    Αμφίρροπη μάχη

    Η αναμέτρηση Χίλαρι- Ομπάμα φαίνεται ότι θα είναι αμφίρροπη ως το τέλος. Στις 13 Πολιτείες όπου θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές το επόμενο διάστημα, οι δύο υποψήφιοι φαίνεται ότι θα μοιραστούν τους 611 εκλέκτορες, γεγονός που σημαίνει ότι ουδείς εκ των δύο θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 2.025 εκλεκτόρων για το χρίσμα. Στη βάση αυτή, τον καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι 796 σούπερ εκλέκτορες -μέλη του Κογκρέσου, Κυβερνήτες, πρώην Πρόεδροι και στελέχη των Δημοκρατικών. Μέχρι στιγμής, 240 σούπερ εκλέκτορες έχουν ταχτεί υπέρ της Κλίντον, 201 υπέρ του Ομπάμα και περισσότεροι από 350 παραμένουν αναποφάσιστοι.

    Η διαμάχη Ομπάμα-Χίλαρι είναι φυσικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης, γεγονός που ανησυχεί τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, Τζον ΜακΚέιν, καθώς τείνει να "ξεχαστεί" από τον Τύπο.

    "Είναι δύσκολο για μένα να κρατήσω επάνω μου τα φώτα σε εθνικό επίπεδο, γιατί είναι φυσικό ο Ομπάμα και η Χίλαρι να συγκεντρώνουν την προσοχή", στην μάχη τους για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τόνισε ο γερουσιαστής της Αριζόνα στη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλόριντα.

    Όπως τονίζει ο πολιτικός αναλυτής, Στιβεν Χες του ινστιτούτου Μπρούινγκς, για τον ΜακΚέιν "δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο, ιδιαίτερα όταν οι άλλοι υποψήφιοι δίνουν ειδήσεις που θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμες το φθινόπωρο".

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων εξαπέλυσε πάντως νέα επίθεση στον Ομπάμα για τις δηλώσεις που έχει κάνει ότι δεν θα διστάσει να συναντηθεί με εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Ερωτηθείς μάλιστα αν ο Ομπάμα είναι αφελής, επειδή κάνει τέτοιες δηλώσεις, ο ΜακΚέιν απάντησε: "Δεν ξέρω αν είναι αφελής ή όχι, ξέρω όμως ότι είναι άπειρος".

    Ρεκόρ στη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ομπάμα

    Στο μεταξύ ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 55 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές τον Φεβρουάριο, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί σε τέτοιες προεκλογικές εκστρατείες μέσα σε ένα μήνα και μεγαλύτερο κατά 20 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό που εξασφάλισε η αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον.

    Από το επιτελείο του Ομπάμα ανακοινώθηκε ότι 45 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές μέσω του διαδικτύου και το 90% αυτού του ποσού ήταν δωρεές που δεν ξεπερνούσαν τα 100 δολάρια. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα έχουν δώσει χρήματα μέχρι τώρα στον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το επιτελείο του.

    Ο Ομπάμα κέρδισε 11 προκριματικές εκλογές τον Φεβρουάριο, αλλά η Χίλαρι Κλίντον έκανε την αντεπίθεση κερδίζοντας τρείς από τις τελευταίες τέσσερις μάχες, μεταξύ των οποίων οι εκλογές στο Οχάιο και το Τέξας.

    Το Σάββατο οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στην πολιτεία του Ουάιομινγκ και την Τρίτη στο Μισσισιπί, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι οι προκριματικές στην Πενσιλβάνια, στις 22 Απριλίου, καθώς είναι Πολιτεία που δίνει πολλούς εκλέκτορες.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει ότι και οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών θα κέρδιζαν τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό τους, Τζον Μακέιν αν γίνονταν τώρα εκλογές για την προεδρία. Η δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε με διαφορά 6 μονάδων τον ΜακΚέιν, ενώ ο Ομπάμα θα είχε πιο άνετη εκλογή, με διαφορά που θα έφτανε στο 12%.

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    Το καλό σεξ περνάει από το... νεροχύτη!

    7/3/2008 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οι άνδρες που ασχολούνται με το νοικοκυριό βελτιώνουν την αρμονία στη σχέση τους και μπορεί να έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. "Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο ασχολούνται οι άνδρες με τις δουλειές του σπιτιού, τόσο πιο ευτυχισμένες γίνονται οι γυναίκες", εξήγησε ο Σκοτ Κολτρέιν, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας και εκ των συντακτών της μελέτης. Μια περίληψη της έρευνας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Συμβούλιο της Σύγχρονης Οικογένειας (CCF). Σύμφωνα με την έρευνα, όταν οι άνδρες κάνουν πολλές δουλειές στο σπίτι αυξάνεται η αίσθηση των γυναικών περί ισονομίας αλλά και η ικανοποίησή τους από το γάμο και έτσι το ζευγάρι έχει λιγότερες συγκρούσεις. "Εμείς οι κοινωνιολόγοι δεν ασχολούμαστε γενικά με αυτά τα ζητήματα, όμως οι θεραπευτές λένε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην αύξηση της ενασχόλησης των ανδρών με το νοικοκυριό και τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού", πρόσθεσε ο Κολτρέιν.

    Ένας ψυχολόγος, μέλος του CCF, ο Τζόσουα Κόουλμαν, επιβεβαίωσε ότι όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται τις δουλειές του νοικοκυριού συνδέεται "με μεγαλύτερη ικανοποίηση στο γάμο" και "μερικές φορές με περισσότερες σεξουαλικές επαφές" και αυτό γιατί οι γυναίκες δηλώνουν πως έλκονται περισσότερο ερωτικά προς τους συζύγους που συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

    Η μελέτη αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα στο ετήσιο συνέδριο του CCF στο Σικάγο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 March 2008 - 9:50:09 UTC