Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για το ασφαλιστικό
  • [02] Ρωσική στήριξη στο Κόσοβο
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση από τη διαδικασία
  • [04] Βίαια επεισόδια με νεκρούς στο Καμερούν
  • [05] Καταγγελίες πολιτών εναντίον συγκεκριμένου blog
  • [06] ΟΑΣΠ: Κανένα στοιχείο για επικείμενο σεισμό
  • [07] Απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ
  • [08] Ο ελληνικός πολιτισμός στην Κίνα
  • [09] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν
  • [10] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Β. Ιράκ
  • [11] Γαλλική ...αβροφροσύνη από το Σαρκοζί
  • [12] Αιματηρό επεισόδιο στο Ρέθυμνο
  • [13] Απήγαγε 55χρονο ζητώντας να του εξοφλήσει ένα χρέος
  • [14] Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Βουλής
  • [15] Κάμπος: "Με έδιωξαν χωρίς εξηγήσεις"
  • [16] Συμφωνία "αιωνίων" για τον τελικό
  • [17] Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Αλογοσκούφη

    [01] Οικονομία

    Αντιδράσεις από συνδικάτα

    Αντίστροφη μέτρηση για το ασφαλιστικό

    25/2/2008 4:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 6:28:22 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, αποκλείοντας όμως τη συζήτηση του θέματος στην κυβερνητική επιτροπή μεθαύριο Τετάρτη. Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα. Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είχε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης κ. Πετραλιά. Δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα των σημερινών και των αυριανών ασφαλισμένων στη ΔΕΗ, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά μετά τη συνάντηση. Σύμφωνα με την υπουργό Απασχόλησης, "η θωράκιση των συμφερόντων των σημερινών και των αυριανών εργαζομένων ταυτίζεται απόλυτα με τη λογική και την ειλικρίνεια, που είναι και η φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, από την οποία κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Η μεταρρύθμιση, έχει ένα και μοναδικό στόχο, την εξίσωση προς τα πάνω, με απόλυτο σεβασμό προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς με το νόμο του 1999. "Δεσμεύτηκα στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ότι τίποτα δεν θα αλλάξει", τόνισε η κ. Πετραλιά.

    Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "αποφάσισε να τα βάλει με την κοινωνία", δήλωσε "κάθετη και ριζική διαφωνία" με τις ασφαλιστικές προτάσεις και ζήτησε από την κυβέρνηση "να αναθεωρήσει τη στάση της", ζητώντας να εξαιρεθεί ο ασφαλιστικός φορέας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, τονίζοντας ότι πρόκειται ένα πρωτοποριακό ταμείο που δεν είναι ελλειμματικό και απεναντίας έχει τεράστια περιουσία, αναγνωρισμένη από το κράτος και ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Αύριο Τρίτη η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας και καλεί όλους τους εργαζομένους στην επιχείρηση στις 7πμ, στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, για να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο που αναμένεται να υπογράψει αύριο η διοίκηση της Επιχείρησης.

    Το μεσημέρι συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, με στόχο την απεργιακή αντίδραση της συνομοσπονδίας, ενώ 24ωρη απεργία, έχει ήδη εξαγγείλει ήδη η ΑΔΕΔΥ. Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ είναι:

    1) Πραγματοποίηση νέας 24ωρης Γενικής Απεργίας την ημέρα συζήτησης, του σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής.

    2) Πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων και κοινών αγωνιστικών εκδηλώσεων με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου.

    3) Στήριξη και υποστήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με θέμα το Ασφαλιστικό.

    4) Ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες με ομάδες εργαζομένων που πλήττονται από τις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις , όπως ΒΑΕ, Ενοποιήσεις Ταμείων, Κύριας και Επικουρικής σύνταξης, και κλάδων υγείας - πρόνοιας. (όπως Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ΓΕΝΟΠ, ΟΤΟΕ, Ναυτιλιακοί κλπ.)

    5) Το συντονισμό της δράσης και των κινητοποιήσεων με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Επιστημονικές Ενώσεις Εργαζομένων.

    6) Την έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που θα αξιολογήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει την συνέχιση του Αγώνα.

    7) Ταυτόχρονα με την Απεργία στέλνουμε μήνυμα προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Νέα ΕΓΣΣΕ με σαφέστατα βελτιωμένη πρόταση, ουσιαστικών και πραγματικών αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος: "Αποφασίσαμε σήμερα, ως Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε., την πραγματοποίηση νέας γενικής απεργίας, την ημέρα που θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση με τα χαρακτηριστικά που τα περιέγραψε με απόλυτη καθαρότητα ο κ. Πρωθυπουργός στη Βουλή".

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση βασικών αεροδρομίων της χώρας είναι έγκλημα, ενώ για το ασφαλιστικό η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν άμεσα όλους τους ασφαλισμένους και ζήτησε κάθε εργασιακός χώρος να γίνει μια μεγάλη εστία δράσης κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    Mε ανακοίνωσή τους οι Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά, τονίζουν ότι: "Οι ενοποιήσεις Ταμείων κύριας, επικουρικής ασφάλισης αλλά και κλάδων υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερόμενων και με χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες, θα δώσουν τη χαριστική βολή στη βιωσιμότητα των Ταμείων και θα υποθηκεύσουν κι αυτήν ακόμα τη δυνατότητα παροχής συντάξεων, με συνέπεια την κατακρεούργησή τους".

    Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει η ανακοίνωση, αγώνα των ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό, οι οποίοι αγωνίζονται να υπερασπιστούν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Παρά το γεγονός ότι εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες, στις υπόγειες σήραγγες, με τεχνητό φωτισμό και αερισμό, κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η Διοίκηση και η Πολιτεία δεν έχουν αναγνωρίσει τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Τους καλούμε να υιοθετήσουν την πρόταση του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ για ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά".

    Την πραγματοποίηση 48ωρων απεργιών για το ασφαλιστικό, αποφάσισε να προτείνει στις δημοσιογραφικές ενώσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καθώς και συγκέντρωση των δημοσιογράφων όλης της χώρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Κόσμος

    Στη Σερβία ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

    Ρωσική στήριξη στο Κόσοβο

    25/2/2008 6:48:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Με τη διαβεβαίωση για ρωσική υποστήριξη στο ζήτημα του Κοσόβου, αλλά και με μία συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα διασχίζει τη Σερβία, αποχώρησε από το Βελιγράδι ο υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας και εκλεκτός του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο κ. Μεντβέντεφ αμέσως μετά τη συνάντησή του με το Σέρβο πρόεδρο Τάντις προειδοποίησε ότι δε θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων της Μόσχας με τα κράτη που αναγνώρισαν τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Εν τω μεταξύ η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα διατηρήσουν τις αποστολές τους στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου παρά την ένταση στην περιοχή.

    [03] Πολιτική

    Εκλογές αντιπροσώπων για το Συνέδριο

    ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση από τη διαδικασία

    25/2/2008 6:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 7:19:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Η επόμενη μέρα της εκλογής των αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου, βρίσκει τη Χαριλάου Τρικούπη ικανοποιημένη, παρά την ένταση και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν, κατά τη διαδικασία σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη.

    "Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης που συνεδριάζει την Τετάρτη θα εξετάσει τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και στη Νίκαια κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη 4.500 αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης πάντως έκανε λόγο για θετικό βήμα κατά τις διαδικασίες και ζήτησε η σύγκριση για τα μέλη να γίνει με τον αριθμό των μελών άλλων κομμάτων σε αντίστοιχη διαδικασία. Είπε ότι με τα μέχρις στιγμής στοιχεία, πάνω από 200.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν στις κάλπες και είπε ότι από τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 1.100 οργανώσεις, πραγματικά προβλήματα υπήρξαν μόνο σε δύο εξ αυτών, στη Νίκαια και στη Θεσσαλονίκη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις αν τίθεται θέμα διαγραφών για τα μέλη της οργάνωσης στο πρώτο δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης όπου έβαλαν την παράτυπη όπως τη χαρακτηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη κάλπη, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση τις επόμενες μέρες από το γραμματέα του κόμματος, το συντονιστή της ΚΟΕΣ και τον διευθυντή της Επιτροπής Καταστατικού.

    Παπανδρέου: "Να δώσουμε φωνή στον πολίτη"

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρεται στην οργανωτική δομή του κόμματος και παραδέχεται ότι το 2004 παρέλαβε ένα κόμμα "οργανωτικά χαλαρό και πολιτικά κατακερματισμένο".

    "Οι οργανώσεις μας αλλάζουν. Είχαν μετατραπεί σε κλειστά φέουδα. Αντιλήψεις παραγοντισμού είχαν ενσκήψει. Σύμβολα, γραφεία, σφραγίδες είχαν ιδιοποιηθεί. Πολλές φορές καλοπροαίρετα, ως φύλακες μιας υποτιθέμενης καθαρότητας. Η καθαρότητά μας όμως είναι ο αγώνας μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε ξανά φωνή στον πολίτη," σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος του κινήματος καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ και με την συμμετοχή τους να αλλάξουν το Κίνημα.

    [04] Κόσμος

    Ντουάλα

    Βίαια επεισόδια με νεκρούς στο Καμερούν

    25/2/2008 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τουλάχιστον 4 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στην οικονομική πρωτεύουσα του Καμερούν Ντουάλα, ανακοίνωσε η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά την απεργία των οδηγών ταξί στην πόλη αυτή σε διαμαρτυρία για τις υψηλές τιμές των καυσίμων. "Δύο άτομα απομακρύνθηκαν με τη βία από το αυτοκίνητό τους και ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στη γειτονιά του Μπονάμπερι. Ένας άνθρωπος απανθρακώθηκε όταν πυρπολήθηκε κτίριο της Ντουάλα και άλλος ένας άνδρας πέθανε από ασφυξία μετά την εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στη Ντουάλα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα και έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τις ομάδες των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης, όπως και να διώξει αυτούς που επιδίδονταν σε πλιάτσικο κυρίως στα πρατήρια καυσίμων. Οι οδηγοί ταξί που διαδήλωναν είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα και είχαν στήσει οδοφράγματα κατά μήκος των δρόμων, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, διευκρίνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Τα σημερινά βίαια επεισόδια έπονται συμπλοκής το Σάββατο στη Ντουάλα μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το σχέδιο του προέδρου Πολ Μπίγια να επεκτείνει την 25ετή διακυβέρνηση του Καμερούν από τον ίδιο. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από πυροβολισμούς το Σάββατο.

    [05] Κοινωνία

    Υποθέσεις εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφήμησης

    Καταγγελίες πολιτών εναντίον συγκεκριμένου blog

    25/2/2008 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που καταγγέλλουν ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού και προσβολής προσωπικότητας από συγκεκριμένα blogs στο διαδίκτυο. Έρευνα έγινε στο γραφείο δημοσιογράφου, ο οποίος είχε δημιουργήσει ανάλογη ιστοσελίδα, ενώ θα ελεγχθεί εάν εμπλέκονται σε αυτή και άλλοι δημοσιογράφοι με την κατηγορία της τροφοδοσίας δημοσιευμάτων που θίγουν πολίτες. Έτσι λοιπόν στο φως της δημοσιότητας έρχονται παλαιές υποθέσεις εκβιασμού, συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής προσωπικότητας από τα ίδια τα θύματα που καταγγέλλουν πλέον συγκεκριμένα blog στο διαδίκτυο. Ύστερα από πολύμηνη έρευνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό των εισαγγελικών αρχών σε συνεργασία με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ,εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη παράνομων πράξεων οι οποίες επισείουν ποινές έως και στο βαθμό κακουργήματος. Έρευνα έγινε και στο γραφείο του διευθυντή σύνταξης, εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας. Ο ίδιος, δηλώνει "μπλόγκερ" αλλά όχι κακοποιός.

    Μήνυση κατέθεσαν και δυο δικηγόροι από τη Λάρισα οι οποίοι είδαν με έκπληξη τα ονόματά τους να εμπλέκονται από το συγκεκριμένο blog σε υπόθεση που αφορά το κτηματολόγιο. Οι αρχές θα επεκτείνουν τις έρευνες και σε άλλους δημοσιογράφους που εντοπίστηκαν ως "τροφοδότες" του συγκεκριμένου blog με δημοσιεύματα που προκάλεσαν μηνύσεις από τους θιγομένους.

    [06] Κοινωνία

    Τις φήμες για μεγάλους σεισμούς

    ΟΑΣΠ: Κανένα στοιχείο για επικείμενο σεισμό

    25/2/2008 5:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 6:31:07 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Οι σεισμολογικοί φορείς της χώρας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά σεισμολογικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς περί επικείμενων μεγάλων σεισμών, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας, καθηγητής Κώστας Μακρόπουλος και καλεί τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να μη δίνουν βάση σε επιστημονικά αστήρικτες εκτιμήσεις που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν. Τέλος ο ΟΑΣΠ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει καμία σχετική με το θέμα πληροφορία από πουθενά.

    [07] Οικονομία

    Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Γ.Αλογοσκούφη

    Απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ

    25/2/2008 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 3:58:23 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Χωρίς ουσιαστικό απότέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Λέγκα και του γενικού γραμματέα Οικονομίας Γιάννη Σιδηρόπουλου. Δεν θα πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η οικονομία, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας. Κατά τη συνάντηση, η ΑΔΕΔΥ έθεσε τα αιτήματά της εν όψει της ανακοίνωσης της εισοδηματικής πολιτικής για το 2008 και του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, τον ερχόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να έχει ονομαστική απόκλιση από τον πληθωρισμό και ότι η ΑΔΕΔΥ ζητεί ριζική αναδιάρθρωση του μισθολογίου με κατώτατο μισθό 1.300 ευρώ.

    Με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι: "Η στάση της Κυβέρνησης όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του κ. Υπουργού, υποδηλώνει εμμονή στη μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων και μειώνει τα δικαιώματα εργαζομένων. Η στάση αυτή τροφοδοτεί με νέα δυναμική τις αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις, που σε συνδυασμό με την αιχμή του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού θα εκφραστεί και στην άμεση απεργιακή κινητοποίηση που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποφασίσει και η οριστικοποίησή της είναι ήδη σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και με δεδομένο ότι και στον Ιδιωτικό Τομέα είναι ανοιχτή η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης".

    Επίσης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα εφαρμογής του θεσμού των Β.Α.Ε. στο Δημόσιο, όπως ισχύει στον Ιδιωτικό Τομέα, την υποστήριξη των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών - Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια - σε ζητήματα χρηματοδότησης και στελέχωσης, την προστασία των Δημοσίων Υπηρεσιών με τον τερματισμό της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

    [08] Πολιτισμός

    Μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

    Ο ελληνικός πολιτισμός στην Κίνα

    25/2/2008 2:31:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, γρ. Τύπου ΥΠΠΟ

    Συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, παραχώρησε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ Λιάπης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κινεζικού κοινού στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Έτους στην Κίνα, ενώ αναφέρθηκε στην προετοιμασία μιας ανοικτής - μουσικής εκδήλωσης, βασισμένης στην ελληνική μουσική παράδοση κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, την περίοδο που το Πεκίνο θα είναι το επίκεντρο του κόσμου.

    Ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στην παρουσίαση που θα γίνει την Τετάρτη, στο National Centre for Performing Arts της ιστορικής παράστασης των Ορνίθων του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης. Αύριο Τρίτη το μεσημέρι εγκαινιάζεται μια σημαντική έκθεση η οποία αφορά στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενός - κατά κοινή ομολογία - εκ των σημαντικότερων μουσείων του κόσμου. Με αυτή την έκθεση, η οποία ξεκινά στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο, θα δοθεί η ευκαιρία στους κινέζους και σε όλους τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν το χρονικό και το σκεπτικό της ανέγερσης του μουσείου. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, αναδεικνύεται το Μουσείο ως αρχιτεκτόνημα και η σύνδεσή του με την Ακρόπολη, η θέση του και το εκθεσιακό πρόγραμμα.

    Επίσης αύριο Τρίτη θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για την πάταξη της Αρχαιοκαπηλίας, μεταξύ του κ. Λιάπη, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Shan. Τέλος ο κ. Λιάπης αναφερόμενος στις ενέργειες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στην Ολυμπία και την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, δήλωσε ότι: "Όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει σε ένα περιβάλλον που θα αρμόζει στην ιστορία και το κύρος του θεσμού".

    [09] Κόσμος

    Από βομβιστή αυτοκτονίας

    Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

    25/2/2008 1:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 2:59:16 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Βομβιστική επίθεση με επτά νεκρούς, ανάμεσά τους και ο βομβιστής, σημειώθηκε στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν, με στόχο όχημα του πακιστανικού στρατού, το οποίο βρίσκονταν κοντά στο αρχηγείο του στρατού. Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου, ανάμεσα στα θύματα είναι ο αντιστράτηγος, Μουστάκ Μπαίγκ, γενικός χειρουργός του πακιστανικού στρατού και δύο μέλη του προσωπικού του. Ήταν η πρώτη τέτοιου είδους επίθεση μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την προηγούμενη βδομάδα. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετές παρόμοιες επιθέσεις τον προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και αυτή της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007.

    [10] Ιράκ

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Β. Ιράκ

    25/2/2008 12:18:00 μμ

    Τουρκικά καταδιωκτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ορεινή περιοχή του Χάκουρκ, σύμφωνα με τοπικές πηγές ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές των κούρδων ανταρτών, οι τουρκικές επιδρομές ξεκίνησαν χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα και αποτελεί προπύργιο των ανταρτών του PKK. Το πρακτορείο ειδήσεων Firat News, που πρόσκειται στο PKK, μετέδωσε ότι τα τουρκικά καταδιωκτικά απογειώθηκαν χθες το βράδυ από τη βάση του Ντιγιάρμπακιρ. Πηγές των ιρακινών Κούρδων έκαναν λόγο για ενίσχυση των συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τους αντάρτες του PKK στην ορεινή περιοχή του Χάκουρκ.

    [11] Κόσμος

    Γαλλική ...αβροφροσύνη από το Σαρκοζί

    25/2/2008 12:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: Le Parisien - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί να λέει σ έναν πολίτη που βρίσκεται δίπλα του "άντε χάσου" έχει γίνει η κουβέντα της ημέρας, χάρη στο Ίντερνετ. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραβρέθηκε στην ετήσια Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι το Σάββατο και μάλλον για κακή του τύχη η συνομιλία του με τον διπλανό του πολίτη μαγνητοσκοπήθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας "Le Parisien" που βεβαίως στη συνέχεια πέρασε στην ιστοσελίδα της. Στην εικόνα (υπάρχει και ήχος) ο κ. Σαρκοζί απλώνει το χέρι του να χαιρετίσει έναν άνδρα που βρίσκεται δίπλα του και εκείνος του απαντά: "Μη με αγγίζεις, θα με βρωμίσεις". Τότε ο Σαρκοζί χωρίς να χάσει το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη του και χωρίς να δείξει έκπληξη, απάντησε: "Άντε χάσου βρε παλιοηλίθιε"! Το βίντεο που μπήκε αμέσως στην ιστοσελίδας της εφημερίδας, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής το είχαν δει τουλάχιστον 350 χιλιάδες πολίτες, ανέφερε η εκπρόσωπος της "Le Parisien", επισημαίνοντας ότι έχει προκληθεί μια αναστάτωση και η ιστοσελίδα της εφημερίδας έγινε το χιτ των ημερών. Μετά από το επεισόδιο ο Γάλλος Πρόεδρος -που είχε και το Νοέμβριο ένα υβριστικό επεισόδιο με εκπρόσωπο των ψαράδων- δήλωσε ότι αρνείται να δεχτεί επικριτικές παρατηρήσεις και αποδέχεται μόνο διάλογο μεταξύ "πολιτισμένων ανθρώπων". Το επεισόδιο έδωσε αφορμή στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ να συστήσει στον κ. Σαρκοζί να βελτιώσει τη συμπεριφορά του γιατί αυτή που έχει δεν αρμόζει σε αρχηγό κράτους. Από το γραφείο Τύπου της γαλλικής Προεδρίας δεν έγινε κανένα σχετικό σχόλιο.

    [12] Κοινωνία

    Αιματηρό επεισόδιο στο Ρέθυμνο

    25/2/2008 12:01:00 μμ

    Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στην οδό Μελισσηνού όταν ένας νεαρός άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τραυματίστηκε ένας ακόμη άνδρας ελαφρά στο κεφάλι. Μετά το περιστατικό ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και διασκέδαζε με την παρέα του στο συγκεκριμένο μπαρ ενώ από την προανάκριση προέκυψε ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 23χρονος ο οποίος αναζητείται. Εξάλλου, χθες στις 4 το απόγευμα συνελήφθη ο αδελφός του δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού, για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την αστυνομία, δακτυλικό αποτύπωμα του συλληφθέντα είχε βρεθεί σε νάιλον σακούλα που περιείχε 750 γραμμ. κάνναβης. Στο ίδιο σημείο και συγκεκριμένα, στα Λειβαδιώτικα όρη του δήμου Κουλούκωνα, στις 23 Δεκεμβρίου είχαν βρεθεί 4,5 κιλά κάνναβης.

    [13] Κοινωνία

    Απήγαγε 55χρονο ζητώντας να του εξοφλήσει ένα χρέος

    25/2/2008 11:45:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται 55χρονος με την κατηγορία ότι απήγαγε συνομήλικό του στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη ο 55χρονος έδωσε εντολή σε τρεις συνεργούς του να απαγάγουν το συνομήλικό του, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, στην περιοχή "Μπότσαρη". Οι τρεις άνδρες επιβίβασαν το θύμα τους σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια τν οδήγησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή Τούμπας. Εκεί ο δράστης, που ισχυρίζεται ότι ο 55χρονος του χρωστούσε 10.000 ευρώ, φέρεται ότι με απειλές και με τη χρήση σωματικής βίας ζητούσε από το θύμα να εξοφλήσει το χρέος. Την επόμενη ημέρα ο γιος του απαχθέντα συμφώνησε να παραδώσει 9.000 ευρώ, αλλά αστυνομικοί της Ασφάλειας πήγαν στο ραντεβού και συνέλαβαν το δράστη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Από την Ασφάλεια αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του, καθώς επίσης και ένας 44χρονος με την κατηγορία ότι συμμετείχε και αυτός στην υπόθεση απαγωγής.

    [14] Πολιτική

    Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Βουλής

    25/2/2008 11:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 6:39:45 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου συζήτησαν για το κοινοβουλευτικό έργο και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι συζήτησαν και για την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο θα γίνει η συνάντηση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών που συμμετέχουν στην οικονομική συνεργασία του Ευξείνου Πόντου. Αυτή την περίοδο, όπως είπε ο κ. Σιούφας, η Ελλάδα προεδρεύει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

    Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ήταν η συνάντηση του προεδρείου της Ευρωμεσογειακής διακοινοβουλευτικής συνέλευσης, την Παρασκευή, όπου και πάλι προεδρεύει η Ελλάδα, ενόψει της μεγάλης συνέλευσης που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Αθήνα. Την Παρασκευή το προεδρείο θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκονται στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου Αχμέτ Σορούρ, και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τυνησίας κ. Μπαμπάζα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κάμπος: "Με έδιωξαν χωρίς εξηγήσεις"

    25/2/2008 4:07:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρελθόν αποτελεί από χτες για τον Αστέρα Τρίπολης ο Πάουλο Κάμπος. Ο προπονητής, που ανέβασε την αρκαδική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα και δημιούργησε αυτό το «μικρό θαύμα» στο φετινό πρωτάθλημα, με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ», αναφέρθηκε στο «διαζύγιο». «Δεν μου έδωσαν καμιά εξήγηση για την απόλυσή μου από τον Αστέρα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου, όσο καλύτερα μπορούσα και χάσαμε μόνο τέσσερα παιχνίδια», είπε συγκεκριμένα, ενώ τόνισε ακόμη: «Ηταν μεγάλη έκπληξη. Μετά από πολύ καιρό, είναι η πρώτη Δευτέρα χωρίς να έχω να πάω στην προπόνηση του Αστέρα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ηταν μεγάλη η τιμή, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρω την ομάδα στη πρώτη κατηγορία. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα και είμαι εδώ. Παραμένω στην Ελλάδα και περιμένω τα καλά νέα. Αν μια πόρτα κλείσει, πολλές άλλες μπορούν να ανοίξουν αύριο. Δεν περιμένω καλά νέα συγκεκριμένα από την ΑΕΚ, αλλά περιμένω ν ακούσω καλά νέα εδώ στην Ελλάδα ή από την Ευρώπη. Απ όπου κι αν έρθουν. Μου αρέσει, πάντως, να μείνω στην Ελλάδα».

    Αναφερόμενος στην ομάδα του είπε: «Δεν είναι σωστό αυτό που λέγεται ότι η ομάδα δεν είχε καλό κλίμα. Φυσικά οι άνθρωποι αρχίζουν να λένε πολλά, αφού ξέρουν ότι ο Κάμπος δεν μιλάει ελληνικά. Ισως είναι φυσιολογικό ως ένα σημείο, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι στις πέντε πρώτες του πρωταθλήματος, άρα δεν γίνεται να ισχύουν αυτές οι φήμες. Κανείς δεν περίμενε μια ομάδα τόσο μικρή, με την πρώτη της συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα και με στόχο -όπως τον είχαν θέσει οι ιδιοκτήτες- να παραμείνει στην κατηγορία, θα μπορούσε με την καλή δουλειά να είναι μέσα στις πέντε ομάδες της Ελλάδας, έχοντας νικήσει και τις τέσσερις ιστορικά μεγάλες ομάδες της λίγκας. Κανείς δεν θα μπορούσε να το προβλέψει αυτό. Είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία».

    [16] Μπάσκετ

    Συμφωνία "αιωνίων" για τον τελικό

    25/2/2008 2:08:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Την επιθυμία να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών σε κλειστό γήπεδο εντός της Αττικής εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ των δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας. Εξαιρούνται οι έδρες των δύο «αιωνίων», ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Ο τροπαιούχος για το 2008 θα αναδειχτεί την Κυριακή, 23 Μαρτίου. Την προσεχή Πέμπτη (28 Φεβρουαρίου) στις 11:00 θα γίνει νέα σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ παρουσία της αστυνομίας για να γίνουν γνωστές οι θέσεις της και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Εφόσον, η ΕΟΚ κάνει αποδεκτό το αίτημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για διεξαγωγή του τελικού εντός της Αττικής, το κλειστό του Ελληνικού συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς είναι από τα καλύτερα γήπεδα εντός λεκανοπεδίου.

    Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν ο Πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Β Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο ταμίας Απόστολος Τασούλας και το μέλος του ΔΣ, Αριστείδης Γολέμης. Την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι Γιάννης Τσιρώνης και Χρήστος Σταυρόπουλος και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάσος Στεφάνου.

    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε: «Το κλίμα ήταν πολύ καλό και όλες οι πλευρές έδειξαν μεγάλη διάθεση για συνεργασία. Πρόθεση όλων είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας πραγματική γιορτή, που θα διαφημίσει το ελληνικό μπάσκετ».

    [17] Οικονομία

    Για μισθολόγιο και εισοδηματική πολιτική

    Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Αλογοσκούφη

    25/2/2008 1:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη ριζική αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπάλληλων, με ένταξη των επιδομάτων στο βασικό μισθό, ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.300 ευρώ στο πρώτο κλιμάκιο, ζήτησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ από τον Υπουργό Οικονομίας, κατά τη διάρκεια συνάντηση τους. Σ ότι αφόρα στην εισοδηματική πολική του 2008, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα, η ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί ονομαστικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό. "Για μας, τόνισε ο κ. Παπασπύρου, πρέπει να υπάρξει ένα δίκαιο, αξιοκρατικό σύστημα αμοιβών". Από την πλευρά του κ. Αλογοσκούφη τονίστηκε ότι θα ξεκινήσει φέτος η σταδιακή ενσωμάτωση στο βασικό μισθό είτε του κινήτρου απόδοσης, είτε του ειδικού επιδόματος των 176 ευρώ. Παράλληλα επισημαίνεται άτι η εισοδηματική πολιτική θα πρέπει να συμβαδίζει με την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας, ενώ τονίζεται ότι η διαπραγμάτευση για το νέο μισθολόγιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 February 2008 - 17:50:14 UTC