Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικός πυρετός
  • [02] Σε παγωμένο κλοιό
  • [03] Σε απόσταση αναπνοής πριν από την "Μάχη του Πότομακ"
  • [04] Σε κρίσιμη κατάσταση η Αρλέτα
  • [05] Πτώση για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - Άνοδος του ΣΥΝ
  • [06] Κυβερνητική για θέματα του υπ. Ανάπτυξης

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις την Πέμπτη

    Διπλωματικός πυρετός

    12/2/2008 10:28:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εντείνονται οι διεργασίες για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εν όψει της νέας πρότασης που θα καταθέσει την Τρίτη ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Η Ουάσιγκτον, που θέλει να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρτ. Εξάλλου την Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ραις και με επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις -και προϋποθέσεις- σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στο Κόσσοβο. Εξάλλου η κα Μπακογιάννη κάλεσε χτες από τη Μάλτα ,όπου πραγματοποιείται η πρώτη Υπουργική Σύνοδος της Ε.Ε. με τον Αραβικό Σύνδεσμο, τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ να αφήσει "τους υψηλούς τόνους και την αδιαλλαξία και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για μια ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση". Η κρίσιμη φάση δεν εμπόδισε τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι να προβεί σε νέες προκλητικές δηλώσεις επαναλαμβάνοντας στην Άτυπη Σύνοδο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ότι το θέμα του ονόματος, είναι αδιαπραγμάτευτο για τη χώρα του. Σκληρή απάντηση έλαβε από τον παρόντα στη Σύνοδο Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμάράκη. Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαπραγματευτικός γύρος μεταξύ των εκπροσώπων Ελλάδας - ΠΓΔΜ με την παρουσία του κ. Νίμιτς.

    Τα σκοπιανά ΜΜΕ για τις συναντήσεις

    Οι συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, με τον ομόλογό της της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, σήμερα στην Ουάσιγκτον και με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών την Πέμπτη βρίσκονται στο επίκεντρο των αναφορών των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία εκτιμούν ότι οι συναντήσεις αυτές είναι κρίσιμες για το θέμα της ονομασίας και την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Μιλόσοσκι μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον από την Οτάβα, όπου χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά. Μαξίμ Μπερνιέ. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, εξετάσθηκε η πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Μιλόσοσκι επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στο Τορόντο, όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία στο εκεί Στρατιωτικό Ινστιτούτο, όμως η επίσκεψή του ματαιώθηκε λόγω της σημερινής του συνάντησής στην Ουάσιγκτον με την κ. Ράις.

    Ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε χθες το βράδυ, ότι στην συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα εξετασθούν κυρίως η πορεία ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, η εκκρεμότητα της ονομασίας και το ζήτημα του Κοσσόβου.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι δεν προβλέπεται συνάντησή του με την κ. Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την κ. Ράις, θα μεταβεί τις Βρυξέλλες.

    Η εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" σε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, επικαλούμενη "υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές", γράφει ότι η Ελλάδα κινείται διπλωματικά για να προωθηθεί πρόταση "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η οποία όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή για την επίσημη Αθήνα.

    Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Κανάλι 5", αναφέρει ότι μετά τις συναντήσεις της κ. Ράις στην Ουάσιγκτον με τους Υουργούς Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, ακολουθεί κρίσιμος γύρος διαβουλεύσεων στην Αθήνα του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, κ. Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους των δύο χωρών, κ.κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ και Αδαμάντιο Βασιλάκη αντίστοιχα.

    Η "Ντνέβνικ" γράφει ότι οι διαβουλεύσεις αυτές στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν στις 19 ή 20 Φεβρουαρίου.

    Ο Τσερβένκοφσκι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

    "Κορυφαίο γεγονός" στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της ΠΓΔΜ, αποτελεί, σύμφωνα με τον Πόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Απριλίου στο Βουκουρέστι, κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τη διεύρυνση της Συμμαχίας.

    "Η Μακεδονία, όλα αυτά τα χρόνια προχώρησε στην εφαρμογή σύνθετων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποιες αναγγελίες από κάποιες χώρες-μέλη της Συμμαχίας, ότι στην περίπτωση της χώρας μας θα μπορούσαν να τεθούν κάποια νέα, εκτός της συνηθισμένης πρακτικής, ενταξιακά κριτήρια.

    Η θέση μας είναι ότι, αν κάτι τέτοιο πράγματι συμβεί, αυτό θα σήμαινε αδόκιμη προσέγγιση των ατομικών εις βάρος των συλλογικών συμφερόντων της Συμμαχίας και επικίνδυνους πειραματισμούς στην περιοχή, όπου η σταθερότητα και η ασφάλεια ακόμη δεν έχουν εδραιωθεί", ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι σε χθεσινοβραδινή του ομιλία στο Μόναχο της Γερμανίας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η BMW Herbert Quandt Foundation.

    [02] Κοινωνία

    "Βουτιά" του υδράργυρου

    Σε παγωμένο κλοιό

    12/2/2008 10:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2008 11:05:55 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εξασθενούν πρόσκαιρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τρίτη. Από το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα Λιμεναρχεία.

    Γενικό απαγορευτικό εξακολουθεί να ισχύει από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια για Χίο και Μυτιλήνη. Από Ραφήνα γίνονται τα δρομολόγια μόνον προς Μαρμάρι. Απαγορευτικό για τον απόπλου και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Ο παγετός και το χιόνι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

    Αλυσίδες απαραίτητες σε πολλές περιοχές

    Αλυσίδες απαιτούνται ακόμα σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου Εύβοιας, Αρκαδίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας και Καρδίτσας.

    Αλυσίδες χρειάζονται και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των Τριών-Πέντε Πηγαδιών στο νομό Ημαθίας.

    Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

    Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

    Έν τω μεταξύ, συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν και σήμερα να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλά ορεινά χωριά του Πάρνωνα.

    Χαμηλές θερμοκρασίες και προγνώσεις

    Στους 4 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ μηδέν βαθμούς είχαν το Κιλκίς, η Βέροια, και ο Πολύγυρος. Στον 1 βαθμό Κελσίου καταγράφηκε η θερμοκρασία στις Σέρρες, 2 βαθμούς είχε η Κατερίνη. Στους -1 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία στην Έδεσσα και στα Γρεβενά, ενώ στους -2 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία στην Καστοριά. Η θερμοκρασία στην Κοζάνη και στη Φλώρινα ήταν αντίστοιχα στους -3 και στους -6 βαθμούς Κελσίου.

    Βροχές και χιονόνερο στην ανατολική Ελλάδα καθώς και στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις στο Αιγαίο και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά, άνεμοι βόρειο ισχυροί, έως θυελλώδεις και θερμοκρασία από 4 έως 9 και από 1 έως 5 βαθμούς αντίστοιχα, προβλέπονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Για την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις στα νοτιοδυτικά με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αργότερα τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια και τα δυτικά. Εξασθένιση των ανέμων και θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα.

    Την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στην αρχή της ημέρας με γρήγορη βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κι άλλο, ενώ η θερμοκρασία: θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα πέσουν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν νοτιότερα. Ο υδράργυρος: θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια.

    [03] Κόσμος

    Σε απόσταση αναπνοής πριν από την "Μάχη του Πότομακ"

    12/2/2008 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προβάδισμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον ελπίζει να αποκτήσει ο Μπάρακ Ομπάμα στις αναμετρήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που διεξάγονται σήμερα στη Βιρτζίνια, το Μέριλαντ και την περιφέρεια της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο γερουσιαστής του Ιλλινόι προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Στη "μάχη του Πότομακ" από τον ομώνυμο ποταμό που διασχίζει τις τρεις Πολιτείες, κρίνονται 168 εκλέκτορες και ο Ομπάμα αναμένεται να αποσπάσει τους περισσότερους, μετά τις νίκες του στο Μέιν, την Νεμπράσκα, την Λουϊζιάνα και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο. Οι κάλπες κλείνουν στις 02.00 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας, στην Βιρτζίνια και στις 03.00 στο Μέριλαντ και την περιφέρεια της Ουάσινγκτον ,οπότε και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με το CNN, μέχρι τώρα -περιλαμβανομένων και των λεγόμενων "σούπερ εκλεκτόρων"- η Χίλαρι Κλίντον έχει αποσπάσει 1148 εκλέκτορες και ο Μπάρακ Ομπάμα 1121. Στη λαϊκή ψήφο όμως προηγείται ο Ομπάμα έχοντας εξασφαλίσει 943 εκλέκτορες έναντι 895 της Κλίντον, σύμφωνα με υπολογισμούς του MSNBC. Για να εξασφαλίσει κάποιος υποψήφιος το χρίσμα των Δημοκρατικών χρειάζεται 2.025 εκλέκτορες από τους συνολικά 4.049 εκλέκτορες στο συνέδριο του Ντένβερ στις 25-28 Αυγούστου.

    Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι δύο υποψήφιοι να βρίσκονται μέχρι τέλος σε απόσταση αναπνοής και η έκβαση της αναμέτρησης να εξαρτηθεί από τους 796 "σούπερ εκλέκτορες" - μέλη του Κογκρέσου, Κυβερνήτες, πρώην Προέδρους και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα ποσωρινά αποτελέσματα της καταμέτρησης των εκλεκτόρων πριν από τις προκριματικές του Πότομακ από το RealClearpolitics ο Μπάρακ Ομπάμα εξασφαλίζει 1.143 εκλέκτορες, εκ των οποίων 139 σούπερ εκλέκτορες και η Χίλαρι Κλίντον 1.138 εκλέκτορες, εκ των οποίων 213 σούπερ εκλέκτορες.

    Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε αισιόδοξη για την έκβαση της μάχης παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα προηγείται στις σημερινές αναμετρήσεις αλλά στις προκριματικές της επόμενης εβδομάδας στο Ουϊσκόνσιν και την Χαβάη. Στόχος της Χίλαρι Κλίντον είναι να αποσπάσει την πλειοψηφία στις μεγάλες Πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο, στις εκλογές που διεξάγονται στις 4 Μαρτίου.

    "Προσβλέπω στο Οχάιο και το Τέξας γιατί αυτές οι Πολιτείες εκπροσωπούν ένα ευρύ εκλογικό σώμα. Εκπροσωπούν το είδος των ψηφοφόρων που θα πρέπει να πειστούν ότι θα νικήσουμε στις προεδρικές εκλογές", τόνισε η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης.

    Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Τζον ΜακΚέιν θεωρείται το απόλυτο φαβορί έχοντας εξασφαλίσει μέχρι τώρα 723 εκλέκτορες έναντι 217 του Μάικ Χάκαμπι. Για την εξασφάλιση του χρίσματος απαιτούνται 1191 εκλέκτορες από τους συνολικά 2.380 -εκ των οποίων 582 σούπερ εκλέκτορες, στο συνέδριο της Μινεάπολης -Σεν-Πολ στη 1-4 Σεπτεμβρίου. Η προσωρινή εκτίμηση από το RealClearpolitics του αριθμού των εκλεκτόρων σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση είναι: Τζον ΜακΚέιν 724, Μάικ Χάκαμπι 234 και Ρον Πολ 14. Ο ΜακΚέιν αντιμετωπίζει πάντως τη δυσπιστία της συντηρητικής πτέρυγας των Ρεπουμπλικάνων, λόγω των μετριοπαθών θέσεών του για διάφορα θέματα, όπως η μετανάστευση.

    [04] Πολιτισμός

    Υπέστη εγεκφαλικό επεισόδιο χθες βράδυ

    Σε κρίσιμη κατάσταση η Αρλέτα

    12/2/2008 9:33:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε κρίσιμη κατάστασή νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η τραγουδίστρια Αρλέτα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη χθες βράδυ, λίγο πριν από προγραμματισμένη συναυλία της στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

    [05] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση

    Πτώση για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - Άνοδος του ΣΥΝ

    12/2/2008 9:12:00 πμ

    Πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων και εντυπωσιακή άνοδο του ΣΥΝ ο οποίος αναδεικνύεται τρίτη δύναμη, δείχνει το βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue, για λογαριασμό της εφημερίδας "Καθημερινή" και του Σκάϊ.

    Η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 3,5 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ.

    Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 35%, ΣΥΡΙΖΑ με 11,5%, ΚΚΕ με 7,5%, ΛΑΟΣ με 4,5%.

    Το 49% θεωρεί ως "καταλληλότερο πρωθυπουργό" τον Κώστα Καραμανλή, το 20% τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και το 28% "κανέναν".

    Συντριπτικά είναι τα ποσοστά δυσαρέσκειας απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα. Δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 80% των ερωτηθέντων, από το ΠΑΣΟΚ το 94%.

    [06] Πολιτική

    Κυβερνητική για θέματα του υπ. Ανάπτυξης

    12/2/2008 8:57:00 πμ

    Θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που θα συνεδριάσει, υπό τον Πρωθυπουργό, στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα, ο κ. Κώστας Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

    Το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση της Siemens.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας μέχρι το τέλος του μήνα θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα σωστής ενημέρωσης των καταναλωτών.

    Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών τονίζοντας πως η κυβέρνηση περιορίζεται σε εκκλήσεις και συστάσεις, καταδικάζοντας τους πολίτες σε ομηρία.

    Η κυβέρνηση ζητάει από τους εργαζόμενους τα ρέστα, ανέφερε το ΚΚΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 February 2008 - 9:50:09 UTC