Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρωματικές καταθέσεις
  • [02] Νέα σελίδα
  • [03] Στην τελική ευθεία το Ασφαλιστικό
  • [04] Σε συγκέντρωση καλλιτεχνών η Α. Παπαρήγα
  • [05] Ανακοινώθηκαν οι διώξεις για την 11/9/2001
  • [06] Κρίσιμες επαφές
  • [07] Ο χορός θανάτου συνεχίζεται
  • [08] Συνάντηση Λιάπη με τους θεατρικούς σκηνοθέτες
  • [09] Μέτρα για την ακρίβεια
  • [10] Πτολεμαΐδα: 40χρονος εξέδιδε 27χρονη
  • [11] Κλάπηκαν πίνακες γνωστών ζωγράφων στη Ζυρίχη
  • [12] Εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων
  • [13] Απόπειρα πραξικοπήματος στο Αν. Τιμόρ
  • [14] Eκτός δράσης 2-6 μήνες ο Καράμπελας
  • [15] Σκληρή ανακοίνωση του ΠΣΑΠ
  • [16] Αυτήν την εβδομάδα οι διώξεις
  • [17] "Πολυβόλο" η Ρεάλ ξέφυγε 8 βαθμούς
  • [18] Νέα επιτυχία για τη λαπαροσκοπική χειρουργική

    [01] Πολιτική

    Σε αναμονή της προσωποποίησης των διώξεων

    Συμπληρωματικές καταθέσεις

    11/2/2008 3:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 5:48:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Νέες διαστάσεις φέρεται να λαμβάνει η υπόθεση Ζαχόπουλου μετά και τις συμπληρωματικές καταθέσεις της Δευτέρας. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της προσωποποίησης των διώξεων. Στον 2ο ειδικό ανακριτή, Δημήτρη Οικονόμου, προσήλθε εκ νέου για κατάθεση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για το θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο. Νωρίτερα για το ίδιο θέμα κατέθεσε ο συνεργάτης του, Σωκράτης Γκιόλιας. Την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά και η προφυλακισμένη Εύη Τσέκου.

    Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Η 35χρονη έχει ανταλλάξει κλήσεις και μηνύματα με τουλάχιστον δυο καρτοκινητά που ανήκουν σε συνδρομητή, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει ψευδή στοιχεία, ενώ ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με τον Χρήστο Ζαχόπουλο ήταν ο Γιώργος Μυλωνάς. Κανένα μυστηριώδες τηλεφώνημα δεν προκύπτει για τον κ. Ζαχόπουλο, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    Η κατάθεση Τριανταφυλλόπουλου ελήφθη στο πλαίσιο ενδεχόμενου συσχετισμού του θέματος Κουκοδήμου με την υπόθεση της εκβίασης, αφού, κατά τα άλλα, η ξεχωριστή σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, καθώς η εισαγγελέας, που διενήργησε τη δικαστική έρευνα, δεν διαπίστωσε τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι θα προσκομίσει την ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία του με το βουλευτή.

    "Η ιστορία έχει παρά πολύ μεγάλη πλάκα. Μιλάμε για εκβιαστές, λωποδύτες και κλέφτες, σαν να πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα υπάρχει άλλη μια αρρωστημένη κατηγορία συνανθρώπων μας που πάνε και τους σφίγγουν τα χέρια και τους λένε μπράβο. Κλέφτες, λωποδύτες και εκβιαστές. Γι αυτούς καταθέτουμε" είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του και πρόσθεσε ότι "για τους ανθρώπους αυτούς , οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, κατέθεσα τα πάντα".

    Συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του ανακριτή, έδωσε νωρίτερα ο Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης τηλεοπτικών εκπομπών του M. Τριανταφυλλόπουλου.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Γκιόλιας δήλωσε ότι "επιβεβαίωσα στον ανακριτή όσα έχω καταθέσει τρεις φορές και τα οποία θα καταθέσω άλλες δέκα, αν χρειαστεί, χωρίς να αλλάξω τίποτα".

    "Κατέθεσα οτιδήποτε που ζητήθηκε. Στοιχεία αποδεικτικά. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι στραβή. Κάθε δικαστική απόφαση φέρει και μία υπογραφή, γιατί η δικαιοσύνη κρίνει αλλά και κρίνεται από όλον τον ελληνικό λαό" είπε ο συνεργάτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου.

    Η Κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αντίθετα με άλλους" ανέφερε ο Ευ. Αντώναρος. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Σπύρος Κλαδάς κατέθεσε στον ανακριτή ως ύποπτος, δήλωσε ότι για όλα αυτά τα θέματα έχουν δοθεί ικανοποιητικές και επαρκείς απαντήσεις και απέφυγε να προσθέσει κάτι περισσότερο, αρνούμενος να σχολιάσει και το ενδεχόμενο επιστροφής Κουκοδήμου στην ΚΟ της ΝΔ, μετά την κατάθεση της δικογραφίας στο αρχείο".

    [02] Πολιτική

    Νέα σελίδα

    11/2/2008 3:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 5:45:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νέα σελίδα στην Αριστερά ανοίγει η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, στην προεδρεία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο 33χρονος νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία 70,41%, έναντι 28,67% του Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την εκλογή του ως εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα, ενώ μήνυμα ενότητας έστειλε και ο Φώτης Κουβέλης, που ανέβηκε μαζί του στην εξέδρα, για να χαιρετήσουν του συνέδρους. Σήμερα Δευτέρα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Αλέκο Αλαβάνο. Προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος δήλωσε ότι η ευθύνη του είναι μεγάλη και ότι θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΣΥΝ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τον Αλέξη Τσίπρα συνεχάρησαν τηλεφωνικά για την εκλογή του, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Τον συνεχάρησαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    Συνάντηση με τον Αλέκο Αλαβάνο

    Συνεργασία με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στην εκλογή του κ. Τσίπρα έκανε λόγο για τολμηρή επιλογή η οποία θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

    "Νιώθω χαρά, περηφάνια και αισιοδοξία που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ και που δεκάδες συνομήλικοί του είναι πια στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ. Το είχαμε πει, θα γίνουμε το κόμμα της νέας γενιάς. Προχωράμε τολμηρά μπροστά και πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της νεολαίας από άκρου σε άκρο της Ελλάδας και θα είμαστε το κόμμα το οποίο θα φέρει τις μεγάλες και θετικές εκπλήξεις για να αλλάξει εντελώς το σκηνικό στη χώρα μας" τόνισε.

    Ο κ. Αλαβάνος σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    "Ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς επιτιθέμαστε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό μας ξεχωρίζει από διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις που πολλές φορές είναι ιδιοτελείς και χωρίς νόημα", επισήμανε.

    Τολμηρό βήμα προς τα εμπρός χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του συνεδρίου και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μίλησε και για την εκλογή του τονίζοντας ότι αναλαμβάνει βαριά ευθύνη.

    "Το συνέδριο του ΣΥΝ ήταν ένα τολμηρό βήμα προς τα μπρος για το κόμμα μας. Έχουμε μια νέα Κεντρική Επιτροπή κατά 40% ανανεωμένη και νομίζω ότι έχουμε όλα τα βλέμματα πια της κοινωνίας στραμμένα πάνω μας. Άρα οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες. Για μένα προσωπικά, αν και είμαι σε ένα γνώριμο χώρο -το γραφείο αυτό δεν μου είναι άγνωστο- παρόλα αυτά φαντάζομαι όταν θα κλείσει η πόρτα, θα αισθανθώ βαριά την ευθύνη. Αλλά πρέπει να δώσω μια υπόσχεση ότι θα είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο εδώ μέσα, διότι η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά έξω από τα γραφεία, στους δρόμους, τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, με πρώτο μεγάλο ραντεβού αυτό της ερχόμενης Τετάρτης μεθαύριο, στη μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ".

    Παράλληλα επισήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προσωπική του συμπεριφορά, λόγω της εκλογής του και κάλεσε τα μέλη και στελέχη του κόμματος σε συλλογική δουλειά, πέρα από αξιώματα και θέσεις.

    "Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι στην προσωπική συμπεριφορά. Άλλωστε αυτό μας το δίδαξε πρώτα ο Αλέκος Αλαβάνος που άλλαξε λίγο και τον καθωσπρεπισμό των επικεφαλής των κομμάτων. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να του μοιάσω βέβαια, αλλά πρέπει να δείξουμε κι εμείς ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα αξιώματα. Αυτό που έχει σημασία είναι συλλογικά να δουλεύουμε και να πηγαίνουμε μπροστά".

    Τέλος αναφερόμενος στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν αντιλαμβάνονται τους ψηφοφόρους ως ψώνια στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, αλλά ως ενεργούς πολίτες με άποψη και κρίση και τόνισε ότι ήρθε η ώρα οι πολίτες να βγουν από το περιθώριο στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.

    Η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ

    Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε μέσω της ΝΕΤ 105,8 η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ:

    "Κάποιοι εύχονται πόλεμο εντός της Αριστεράς, στοιχείο το οποίο πιθανόν να σχετίζεται και με λάθη που γίνονται σε ομιλίες στελεχών του ΣΥΝ ,επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

    "Το ΠΑΣΟΚ, του οποίου στόχος είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της, δεν πρόκειται να παρασυρθεί", τόνισε.

    Μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ 105,8 ο έτερος υποψήφιος Φώτης Κουβέλης, σημείωσε ότι η σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από τον Γιώργο Παπανδρέου και συνεχίστηκε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει διαρροές προς το ΣΥΝ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    "Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές συγκλήσεις είναι απαραίτητες", πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

    Σ ερώτηση για το τι σηματοδοτεί η εκλογή του κ. Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Υπενθύμισε πάντως ότι και ο κ. Καραμανλής είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ σε νεαρή ηλικία.

    [03] Οικονομία

    Στην τελική ευθεία το Ασφαλιστικό

    11/2/2008 5:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 7:47:34 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς στο τέλος της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους άξονές της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει ενοποιήσεις ταμείων, περικοπή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αντισταθμιστικά οφέλη για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά. Των εξαγγελιών θα προηγηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο δημοσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ολες τις συγκοινωνίες, οι επιστημονικοί φορείς και τα Μέσα Ενημερωσης.

    Τι θα προβλέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα παρουσιάσει την Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προβλέπει την δημιουργία έξι Ταμείων κύριας ασφάλισης, οκτώ επικουρικής και δύο πρόνοιας.

    Στους φορείς κύριας ασφάλισης παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες:

    -Το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)

    -Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)

    -Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)

    -Το Ταμείο Επιστημόνων, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Ταμείων Νομικών, Γιατρών και Μηχανικών, και

    -Το Ταμείο Τύπου, που ενδέχεται να προκύψει από τη συγχώνευση όλων των Ταμείων που υπάρχουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Η ενοποίηση θα γίνει υπό μια διοικητική ομπρέλα, ενώ το κάθε Ταμείο -όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Απασχόλησης- θα έχει αυτοτέλεια ως προς τις παροχές και τις συντάξεις.

    Για την ενίσχυση των ελλειμματικών Ταμείων θα παρακρατείται από τα υγιή το 10% των κοινωνικών πόρων.

    Στους άξονες του νομοσχεδίου, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, θα περιλαμβάνονται επίσης:

    - Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του 60ού έτους. Και,

    -Μείωση των συντάξεων κατά 8% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης, αντί του 4,5% που ισχύσει σήμερα. - Πλασματικός χρόνος ασφάλισης έως και 6 χρόνια για 3 παιδιά ή

    -Άδεια ενός έτους, πέραν της άδειας λοχείας, με αποδοχές και ένσημα μετά τη γέννηση του παιδιού.

    Το νομοσχέδιο θα προβλέπει και περίοδο χάριτος έως το 2013. Δεν θα θιγούν δηλαδή όσοι βγουν στη σύνταξη μέχρι τότε.

    Συνάντηση Πετραλιά-ΠΟΠΟΚΠ

    Την διαβεβαίωση ότι κανείς εργαζόμενος στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα χάσει την εργασία του, μετά τις ενοποιήσεις των ταμείων έδωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά η οποία συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

    Η κ. Πετραλιά κατέστησε σαφές ότι δεν θα χαθεί κανένα από τα δικαιώματά τους τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στην υπαλληλική και μισθολογική τους εξέλιξη αλλά και δεν θα θιγούν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

    "Η απόφασή μας για τις ενοποιήσεις των Ταμείων στοχεύει ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία", τόνισε η κ. Πετραλιά.

    Γενική απεργία την Τετάρτη

    Δυο ημέρες πριν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία. Σημεία τριβής κυβέρνησης - συνδικάτων οι ενοποιήσεις των Ταμείων αλλά και η ρύθμιση που προβλέπει ότι θα παρακρατείται το 10% των εσόδων από κοινωνικούς πόρους των υγειών Ταμείων με στόχο την χρηματοδότηση των ελλειμματικών.

    Κατά την απεργία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα Ταμεία, οι τράπεζες, τα νοσοκομεία, οι βιομηχανίες, οι οικοδομές.

    -Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κάνουν εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ.

    -Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ - ΤΡΑΜ.

    -24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα έχουν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία.

    -Από τα μεσάνυκτα της Τρίτης και έως τα μεσάνυκτα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

    Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι.

    Την Τετάρτη δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

    Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press.

    Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων να κρίνουν το πως θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα θέμα, που είναι σε εξέλιξη.

    Ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και πρόσθεσε ότι μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε εύλογο χρόνο θα έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

    [04] Πολιτική

    Παρουσίαση των θέσων του ΚΚΕ

    Σε συγκέντρωση καλλιτεχνών η Α. Παπαρήγα

    11/2/2008 7:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Ομιλία σε συγκέντρωση καλλιτεχνών πραγματοποίησε απόψε Δευτέρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναλύoντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε περισσότερο επίκαιρη από ποτέ την πρόταση του ΚΚΕ: "για την συγκέντρωση και συσπείρωση των αντιμονοπωλιακών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την οικοδόμηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου συμμαχίας, που θα δώσει νόημα και αποτελεσματικότητα στους καθημερινούς αγώνες, θα δώσει ώθηση στην διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που είναι ασύμβατη και ασυμβίβαστη με την ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων παντού". Σχολιάζοντας το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΝ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως το ζήτημα δεν είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για διαφοροποιήσεις και ελιγμούς στο επίπεδο της διαχείρισης, αλλά η εναλλακτική πρόταση εξουσίας που εδράζεται στο επίπεδο της οικονομίας, της κοινωνίας συνολικά.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, μπορεί να βρεθεί και χωρίς να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους τα μονοπώλια, χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση ούτε μια δέσμευση απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και στις λεόντειες συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Η κ. Παπαρήγα είπε τέλος, ότι "η ριζική ανατροπή δεν πρόκειται να έλθει σε μια νύχτα, δεν θα είναι ένα μονόπρακτο έργο, θα είναι μια συνεχής πορεία της λαϊκής αντεπίθεσης που φιλοδοξεί να αποσπάσει κατακτήσεις, να μειώσει ή να αμβλύνει τις συνέπειες των ταξικών αντιλαϊκών μέτρων, και στη βάση αυτή θα αποκτά πείρα για το επόμενο και μεθεπόμενο βήμα ως το μεγάλο άλμα της τελικής νίκης".

    [05] Κόσμος

    ΗΠΑ

    Ανακοινώθηκαν οι διώξεις για την 11/9/2001

    11/2/2008 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 7:40:36 μμ)

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα τη δίωξη έξι ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για άμεση εμπλοκή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ανάμεσά τους και του Χαλέντ Σέιχ Μοχάμεντ, θεωρούμενου και εγκεφάλου των γεγονότων του 2001 που συγκλόνισαν τον κόσμο. Ο Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ είχε δηλώσει την περασμένη χρονιά σε ακρόαση ενώπιον των αρμοδίων αρχών οτι οργάνωσε τριάντα επιθέσεις ή σχέδια επιθέσεων, κυρίως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου που προκάλεσαν περισσότερους από 3.000 νεκρούς το 2001. Όμως μια ενδεχόμενη δίκη δεν θα αρχίσει πριν από έξι μήνες.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Τζέφρι Γκόρντον, ο αρμόδιος στρατιωτικός σύμβουλος Τόμας Χάρτμαν, οι στρατοδίκες θα επιδιώξουν την καταδίκη των κατηγορουμένων στην εσχάτη των ποινών. Οι έξι έγκλειστοι βρίσκονται στο Γκουαντάναμο. Όπως δήλωσε ο κ. Χάρτμαν: "Σήμερα οι αρμόδιες αρχές (τα έκτακτα στρατοδικεία) έλαβαν τα κατηγορητήρια κατά έξι ατόμων που θεωρούνται ύποπτα ότι προετοίμασαν και πραγματοποίησαν τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ που έγιναν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001". Επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον δυο νέων κρατουμένων, που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάστηκαν για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [06] Πολιτική

    Για το Σκοπιανό

    Κρίσιμες επαφές

    11/2/2008 5:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τις ελληνικές θέσεις και προϋποθέσεις σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα αναπτύξει η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τις επικείμενες επαφές της στις ΗΠΑ, ενώ η γειτονική χώρα "εμμένει στην αδιαλλαξία" της σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας. Στην ατζέντα των συναντήσεων της κ. Μπακογιάννη με την Κοντολίζα Ράις την Πέμπτη, καθώς και με τους Αμερικανούς εκπροσώπους της Γερουσίας και του Κογκρέσου θα βρεθούν επίσης, όλα τα διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στο Κόσσοβο. Σήμερα, Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται στη Μάλτα, για να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο Ε.Ε.-Αραβικού Συνδέσμου.

    O Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε εκ νέου ότι η αποδοχή μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, θα δημιουργούσε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον και για τις δυο πλευρές αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

    "Δεν απειλούμε κανέναν με βέτο. Σκοπός μας δεν είναι να μη μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως, εμείς θέλουμε να μπει. Όμως, λέμε ξεκάθαρα ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν στέρεες βάσεις. Χωρίς στέρεες βάσεις δεν υπάρχουν συμμαχικές σχέσεις" ανέφερε από την πλευρά τουο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό, Αθήνα 9.84.

    Με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντάται την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: "Αναμένεται ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι δυνατότητες περαιτέρω προώθησης των διμερών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και των ΗΠΑ, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και η υποστήριξη των ΗΠΑ για την ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Συμμαχία".

    [07] Ιράκ

    Βαγδάτη

    Ο χορός θανάτου συνεχίζεται

    11/2/2008 4:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη των δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων στην Βαγδάτη είναι 11 νεκροί και 30 τραυματίες. Ένας ακόμη αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στην επαρχία Ντιγιάλα. Όπως ανακοινώθηκε από την ιρακινή αστυνομία, από τις εκρήξεις των δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων που σημειώθηκαν σήμερα στην νότια Βαγδάτη και ενώ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ολοκλήρωνε την επίσκεψή του, σκοτώθηκαν 11 και τραυματίστηκαν περί τα 30 άτομα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βόμβες που ήταν τοποθετημένες σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σε ένα πρατήριο καυσίμων, εξερράγησαν με λίγα μόλις λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας εξέχων σουνίτης Άραβας σεΐχης, αλλά τα τραύματά του δεν είναι σοβαρά. Οι επιθέσεις έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60% από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές λένε ότι η Αλ Κάϊντα εξακολουθεί να είναι ένας επικίνδυνος εχθρός. Εξάλλου, ένας ακόμη αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη βόμβας, την ώρα που διερχόταν το αυτοκίνητό τους από ένα δρόμο στην επαρχία Ντιγιάλα, ανακοινώθηκε σήμερα από τον αμερικανικό στρατό, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

    Από την αμερικανική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ, το 2003,έχουν σκοτωθεί 3.960 αμερικανοί στρατιώτες σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την αρχή Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί 16 αμερικανοί στρατιώτες. Επίσης ένοπλοι με δύο αυτοκίνητα απήγαγαν ένα άγγλο δημοσιογράφο ,τον Μπάτλερ Ρίτσαρντ του CBS και στον διερμηνέα του και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία", ανέφεραν προς το VOI πηγές της αστυνομίας της Βασόρας. Η απαγωγή σημειώθηκε χθες το βράδυ. Οι δύο άνδρες, που βρίσκονταν σε αποστολή, διέμεναν στο ξενοδοχείο Qasr al Sultan της Βασόρας,590 χιλιόμετρα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας. Άλλες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές προς το παρόν.

    [08] Πολιτισμός

    Συνάντηση Λιάπη με τους θεατρικούς σκηνοθέτες

    11/2/2008 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: NET-AΠΕ

    Για μια νέα συνεργασία με νέους όρους έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης αμέσως μετά τη συνάντησή του, σήμερα, με τους εκπροσώπους επιχορηγούμενων ιστορικών θεατρικών σχημάτων της Αθήνας. Όσον αφορά την καταβολή των επιχορηγήσεων, ποσό 700.000 ευρώ θα δοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

    Ο υπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την αρχική του ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των επιχορηγήσεων και υποσχέθηκε την καταβολή των οφειλόμενων ποσών στην ώρα τους, προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, "η Πολιτεία να είναι αξιοπρεπής ως προς τις δεσμεύσεις της". Διευκρίνισε ότι η επιχορήγηση δεν είναι "βοήθημα". "Είναι -τόνισε- ένα χρήσιμο εργαλείο άσκησης συγκεκριμένης πολιτικής εκ μέρους της Πολιτείας υπέρ της Τέχνης, υπέρ της κοινωνίας". Στο μέλλον, όπως έγινε γνωστό, οι συμφωνίες μεταξύ επιχορηγούμενων σχημάτων και υπουργείου Πολιτισμού θα γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, στο οποίο προεδρεύει ο Γιώργος Δραγώνας, που επίσης ήταν παρών στη συνάντηση. Στις συμφωνίες αυτές θα περιλαμβάνονται και άλλες παράμετροι, όπως η μετάβαση στην Περιφέρεια, η συνεργασία με τα ΔΗΠΕΘΕ, η φιλοξενία νεότερων ομάδων στα θέατρα.

    Τα θεατρικά σχήματα έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες, σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου.

    Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει τους ιστορικούς θιάσους της Αθήνας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, ενώ ο δεύτερος περιλαμβάνει τα υπόλοιπα θεατρικά σχήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Γνωμοδοτικών Επιτροπών και διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σχήματα, κάτοχοι ή χρήστες θεατρικών χώρων με σταθερή παρουσία αλλά μικρότερη διάρκεια ζωής και τα νεότερα σχήματα. Εξάλλου, εξετάζεται η εξεύρεση χώρων για πρόβες σε νεότερες ομάδες θεάτρου και χορού, καθώς και η εξασφάλιση αεροπορικών εισιτηρίων για συμμετοχή σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Όσον αφορά τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, ο υπουργός Πολιτισμού υποσχέθηκε "μια τάξη". Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί άμεσα η οφειλή ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα παρελθόντα έτη, ενώ το 2008 χαρακτηρίζεται "μεταβατική χρονιά" στην οποία θα ισχύσουν οι υπάρχουσες πιστώσεις.

    Ο κ. Λιάπης διεμήνυσε ότι η παλαιά τακτική πως όποιος έχει πολιτική γνωριμία απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση, ανήκει στο παρελθόν.

    Στη συνάντηση παρέστησαν οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί Αντώνης Αντύπας, Μπέττυ Αρβανίτη, Λευτέρης Βογιατζής, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ξένια Καλογεροπούλου, Κωστής Καπελώνης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Νικηφόρος Παπανδρέου, Βασίλης Πουλαντζάς και Διαγόρας Χρονόπουλος.

    [09] Οικονομία

    Μέτρα για την ακρίβεια

    11/2/2008 1:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 4:06:47 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κύριος Φώλιας κάλεσε τους καταναλωτές πριν προβούν σε αγορές να κάνουν έρευνα αγοράς τονίζοντας ότι ο πολίτης πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος και να επιβραβεύει τον καλό και να τιμωρεί τον κακό έμπορο. Σε ερώτηση για την καταναλωτική μανία, σημείωσε ότι αυτό αφορά όσους μπορούν να κάνουν "shoping therapy" και όχι όσους έχουν ανάγκη. Ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία οι έμποροι πετρελαίου απειλούν την Παρασκευή να μη δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, είπε "θα πάρετε τις απαντήσεις πολύ σύντομα". Και σε παρεμφερή ερώτηση ανέφερε "θα δούμε αν θα δώσουν ή δεν θα δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης".

    [10] Κοινωνία

    Την οποία κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι

    Πτολεμαΐδα: 40χρονος εξέδιδε 27χρονη

    11/2/2008 12:57:00 μμ

    Κλειδωμένη στο σπίτι του στην Πτολεμαΐδα κρατούσε μία 27χρονη Γερμανίδα, για περισσότερους από τρεις μήνες, ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος με τη χρήση βίας την εξέδιδε έναντι αμοιβής. Ο 40χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Κοζάνης κατηγορούμενος για βιασμό κατ εξακολούθηση, σωματεμπορία, παράνομη παρακράτηση, παράνομη βία, υπεξαγωγή εγγράφων και ναρκωτικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, ο δράστης από τον Οκτώβριο του 2007 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2008 κρατούσε κλειδωμένη και εσώκλειστη στο σπίτι του στην Πτολεμαΐδα μία 27χρονη γυναίκα, υπήκοο Γερμανίας, την οποία είχε βιάσει κατ επανάληψη και με τη χρήση σωματικής βίας την εξέδιδε σε άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων, έναντι ανταλλάγματος. Στο σπίτι του 40χρονου διενεργήθηκε έρευνα όπου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 53,3 γραμμαρίων, το διαβατήριο, η ταυτότητα και κάποια προσωπικά έγγραφα της γυναίκας.

    [11] Πολιτισμός

    Από το μουσείο Collection E.G Buehrle

    Κλάπηκαν πίνακες γνωστών ζωγράφων στη Ζυρίχη

    11/2/2008 12:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 4:08:31 μμ)

    Πολλοί πίνακες του Σεζάν, του Ντεγκά, του Βαν Γκονγκ και του Μονέ κλάπηκαν χθες από το μουσείο Collection E.G Buehrle της Ζυρίχης. Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, η αξία των έργων ανέρχεται σε περισσότερο από 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (66 εκατομμύρια ευρώ). Η αστυνομία της Ζυρίχης ανέφερε μόνον ότι την κλοπή διέπραξαν ένοπλοι "σε μουσείο του 8ου διαμερίσματος της Ζυρίχης" και πρόσθεσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας για την υπόθεση αυτή.

    Το μουσείο Collection E.G Buehrle, είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία της Ευρώπης, καθώς φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πλούσια σε έργα Γάλλων ιμπρεσιονιστών και άλλων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα.

    Η κλοπή αυτή ακολουθεί την κλοπή, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δυο ελαιογραφιών του Πικάσο, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, από έκθεση στην πόλη Pfaeffikon, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Ζυρίχη.

    [12] Ιράκ

    Στο κέντρο της Βαγδάτης

    Εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων

    11/2/2008 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 4:09:33 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων σήμερα στη Βαγδάτη, την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ολοκλήρωνε την επίσκεψή του στην ιρακινή πρωτεύουσα. Οι δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις συνοικίες Καράντα και Τζαντρίγια, στη νοτιο-ανατολική Βαγδάτη. "Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη των δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα σε λεωφόρο ανάμεσα στην Καράντα και τη Τζαντρίγια", δήλωσε πηγή του ιρακινού υπουργού Αμυνας. Στη λεωφόρο αυτή κυκλοφορούν φάλαγγες επίσημων αυτοκινήτων, καθώς και αμερικανικές περίπολοι. Ο τόπος της επίθεσης έχει αποκλεισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος έφθασε χθες στην ιρακινή πρωτεύουσα, είχε προηγουμένως εκφράσει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της ασφάλειας στη Βαγδάτη, αλλά πρότεινε μια ανάπαυλα στην περικοπή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ που είχε προγραμματισθεί για τους επόμενους μήνες.

    [13] Κόσμος

    Αποπειράθηκαν να σκοτώσουν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό

    Απόπειρα πραξικοπήματος στο Αν. Τιμόρ

    11/2/2008 11:29:00 πμ

    Σε κώμα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ Ζοζέ Ράμος-Όρτα, ο οποίος πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στην κοιλιακή χώρα σε δολοφονική απόπειρα εναντίον του από στασιαστές στρατιώτες στην προεδρική κατοικία στο Ντίλι. "Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και βρίσκεται σε κώμα", δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού παροχής άμεσης βοήθειας CareFlight μετά τη μεταφορά του Προέδρου του Ανατολικού Τιμόρ στο Ντάργουϊν, στην Αυστραλία. Πολύ σοβαρή, πλην όμως σταθερή, χαρακτήρισε την κατάσταση του Προέδρου και ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Κέβιν Ρούντ. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η Αυστραλία πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία της στο Ανατολικό Τιμόρ, στέλνοντας περισσότερους στρατιώτες κι αστυνομικούς. Η απόπειρα ωστόσο ήταν διπλή. Στόχος των συντονισμένων επιθέσεων ανταρτικών δυνάμεων υπό τον διοικητή Αλφρέντο Ρεΐνάντο, στρατιωτικό που αποτάχθηκε το 2006 από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη σημερινή ανταλλαγή πυρών ήταν εκτός από τον Πρόεδρο και ο Πρωθυπουργός της χώρας Ζανάνα Γκουσμάο. Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε κατά της κατοικίας του Ζοζέ Ράμος-Χόρτα στην πρωτεύουσα Ντίλι. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και της φρουράς της προεδρικής κατοικίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα ο Πρόεδρος, ιδρυτής του απελευθερωτικού κινήματος του Ανατολικού Τιμόρ, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης 1996 και πρώην δημοσιογράφος.

    Ο Ζοζέ Ράμος-Χόρτα εγχειρίσθηκε επειγόντως επιτόπου, σε κλινική της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο του Ντάργουΐν, της πλησιέστερης πόλης της Αυστραλίας, όπου νοσηλεύεται σε κώμα και υποστηριζόμενος μηχανικά.

    Η δεύτερη επίθεση εκδηλώθηκε με τη μορφή ενέδρας των ανταρτών κατά του αυτοκινήτου του Ζανάνα Γκουσμάο, ιστορικής φυσιογνωμίας του αγώνα της ανεξαρτησίας της πρώην πορτογαλικής αποικίας, ο οποίος διέφυγε σώος. Σύμφωνα με σωματοφύλακα του πρωθυπουργού, επίθεση δέχθηκε και η κατοικία του Ζανάνα Γκουσμάο στο Ντίλι.

    Λίγη ώρα αργότερα ο Ζανάνα Γκουσμάο έδωσε συνέντευξη Τύπου για να διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ βρίσκεται υπό έλεγχο. "Παρά το ότι το κράτος δέχθηκε επίθεση από ένοπλη ομάδα και ο Πρόεδρος έχει τραυματισθεί, το κράτος διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης", είπε ο Γκουσμάο προσθέτοντας ότι θεωρεί τις συντονισμένες επιθέσεις απόπειρα πραξικοπήματος.

    Τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα και ιδιαίτερα στο Ντίλι, έχουν ενισχυθεί, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά.

    Η Κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει αυξήσει τις περιπολίες και την παρακολούθηση της μεθορίου με το Ανατολικό Τιμόρ. Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ρουντ δεσμεύθηκε για την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στη χώρα, ενώ η Νέα Ζηλανδία επιστρατεύει ενισχύσεις για πιθανή αποστολή στο Ανατολικό Τιμόρ.

    Η πρώην πορτογαλική αποικία, με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, απέκτησε την ανεξαρτησία της το 2002 μετά από δημοψήφισμα που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έπειτα από δύο δεκαετίες βάναυσης ινδονησιακής κατοχής.

    Έπειτα από την αποσταθεροποίηση που ξεκίνησε κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2006 με τη δράση των ανταρτών υπό τον Αλφρέντο Ρεΐνάντο, ξένες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην χώρα, εν μέρει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να εγγυηθούν την ασφάλεια.

    Η ένταση κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες όταν ανταρτικές δυνάμεις υπό τον Αλφρέντο Ρεΐνάντο επετέθησαν εναντίον αυστραλιανών στρατιωτικών δυνάμεων που περιπολούσαν στο Ντίλι.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Eκτός δράσης 2-6 μήνες ο Καράμπελας

    11/2/2008 3:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 4:03:43 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε μαγνητική εξέταση, η οποία φέρνει δυσάρεστα νέα, υποβλήθηκε σήμερα ο Νίκος Καράμπελας, μετά τον τραυματισμό που του προκάλεσε ο Γιώργος Γεωργιάδης στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή του Αρη αφορά σε κόψιμο συνδέσμων στο γόνατο και στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες και στη χειρότερη για έξι. Η οριστική διάγνωση αναμένεται να προκύψει το απόγευμα με την εκ νέου εξέταση του 24χρονου αμυντικού από το ιατρικό επιτελείο των «κίτρινων».

    Γεωργιάδης: «Δεν είχα πρόθεση να τραυματίσω συνάδελφο ποδοσφαιριστή»

    Τη λύπη του για τον τραυματισμό που προκάλεσε στο ντέρμπι της Τούμπας στον Νίκο Καράμπελα, δίχως πρόθεση όπως αναφέρει, κατέθεσε με σημερινή γραπτή του τοποθέτηση, μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Γεωργιάδης.

    Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

    "Στα 18 χρόνια που παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρώτο μου μέλημα είναι να δίνω τα πάντα στις ομάδες που αγωνίζομαι, με σεβασμό στον αντίπαλο και στους κανόνες του παιχνιδιού.

    Στον χθεσινό αγώνα, με μια δυνατή, αλλά χωρίς πρόθεση, ενέργειά μου, τραυμάτισα έναν συνάδελφο ποδοσφαιριστή κι αυτό με στενοχωρεί αφάνταστα. Ζήτησα από τον ίδιο προσωπικά συγγνώμη και του εξήγησα ότι δεν είχα καμία πρόθεση να τον τραυματίσω κι ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Του εύχομαι γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους."

    Καράμπελας: «Υπήρχε πρόθεση»

    Ο αμυντικός του Άρη, Νίκος Καράμπελας, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extrasport» και εξήγησε γιατί καταλογίζει πρόθεση στον Γιώργο Γεωργιάδη για τον χθεσινό τραυματισμό του. Επίσης, ζήτησε συγνώμη για την εμφάνιση και την ήττα της ομάδας του από τους φιλάθλους των «κίτρινων». Συγκεκριμένα, ο Καράμπελας δήλωσε:

    «Όλοι είδαν τι ακριβώς έγινε σε αυτή τη φάση, το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόθεση, ακόμη και στο ριπλέι της τηλεόρασης αυτό φαίνεται. Δεν είναι δουλειά μου να αποδώσω ευθύνες, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι έγινε. Βέβαια, ποδόσφαιρο είναι και οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του αθλήματος, αλλά υπάρχει το ευ αγωνίζεσθαι. Για μερικούς ανθρώπους, δεν ξέρω αν αυτός ο όρος σημαίνει κάτι, όπως και το φερ πλέι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν με πήρε τηλέφωνο ο Γεωργιάδης για να μου πει οτιδήποτε. Αυτό που θέλω εγώ να κάνω, είναι να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους του Άρη -αν και δεν είναι αρκετό- για τη στεναχώρια που τους προκαλέσαμε με την εμφάνιση μας στο ντέρμπι».

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σκληρή ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

    11/2/2008 2:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 5:03:03 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα σκληρά μαρκαρίσματα που παρατηρήθηκαν στους αγώνες της 20ης ημέρας της Σούπερ Λίγκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο ΠΣΑΠ με σημερινή του ανακοίνωση καταδίκασε συγκεκριμένες αντιαθλητικές ενέργειες μελών του που φανερώνουν πρόθεση για τραυματισμό συναδέλφων τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αυτές οι αντισυναδελφικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και δεν ταιριάζουν σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ειδικά μάλιστα όταν αυτοί είναι έμπειροι κι έχουν μακρά κι αξιοσημείωτη διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου.

    Είναι απαράδεκτο κι ανεπίτρεπτο να παρασύρονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την ατμόσφαιρα φανατισμού που επικρατεί στα γήπεδα, και μάλιστα σε αγώνες οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω βαθμολογικής σημασίας ή τοπικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να κερδίσουν την συμπάθεια της εξέδρας.

    Άραγε θα ήθελαν αυτοί που συμπεριφέρονται βίαια και αντισυναδελφικά να ήταν εκείνοι που θα δέχονταν παρόμοια χτυπήματα με τα οποία θα απειλείτο η σωματική ακεραιότητα κι η καρριέρα τους; Θα τους άρεσε αυτό;

    Σε θέματα συναδελφικής αλληλεγγύης έχει δώσει αγώνα ο ΠΣΑΠ κι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συμμόρφωση και σωστή συμπεριφορά από όλα τα μέλη μας αλλά και μεγαλύτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσοχή από τους διαιτητές οι οποίοι πρέπει να ελέγχουν πειθαρχικά τέτοια παραπτώματα και να είναι περισσότερο παρατηρητικοί αλλά και πιο αυστηροί σε τέτοιες συμπεριφορές.

    Ευχόμαστε στον ταλαντούχο συνάδελφο του Αρη ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ, έναν ποδοσφαιριστή με ήθος και δυνατότητες για λαμπρή σταδιοδρομία, να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό στην αγωνιστική δράση. Πιστεύουμε ότι δε θα αντικρίσουμε ξανά παρόμοιες αντιαθλητικές ενέργειες από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σαν κι αυτές που είδαμε στους αγώνες της Κυριακής στη Σούπερ Λίγκα (Τούμπα - Νέα Σμύρνη) και οπωσδήποτε τέτοιες συμπεριφορές ποτέ ξανά δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.»

    Τι απάντησε ο ΠΑΟΚ

    Με γραπτή της τοποθέτηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ για τον τραυματισμό του Νίκου Καράμπελα από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ..."η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έκπληκτη από τό ότι ο ΠΣΑΠ έγινε "μαριονέτα" στους επικοινωνιακούς ελιγμούς άλλων ομάδων, επιτεθέμενος σε έναν ποδοσφαιριστή με αποδεδειγμένο ήθος". Επίσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από την ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον της εκπομπής "Αθλητική Κυριακή" για μεροληπτική στάση υπέρ των ομάδων που έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

    [16] Πολιτική

    Ο ανακριτής θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες

    Αυτήν την εβδομάδα οι διώξεις

    11/2/2008 12:15:00 μμ

    Θέμα ημερών είναι πλέον η προσωποποίηση των διώξεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Την Παρασκευή θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση η προφυλακισμένη Εύη Τσέκου, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει καθοριστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για το ποιος μόνταρε το επίμαχο DVD αλλά και για το που βρίσκεται το υπόλοιπο υλικό, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτό που διακινήθηκε είναι μονό το 1/3 του αρχικού. Συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έδωσαν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής του, Σωκράτης Γκιόλιας. Εξάλλου ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, μολονότι σήμερα αναμενόταν να βγει από το Αιγινήτειο, όπου νοσηλεύεται επί 16 ημέρες με αρχική διάγνωση τον "αυτοκτονικό ιδεασμό" και του χορηγούνται αντικαταθλιπτικά φάρμακα, παραμένει νοσηλευόμενος καθώς οι γιατροί δεν υπογράφουν το εξιτήριο.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πολυβόλο" η Ρεάλ ξέφυγε 8 βαθμούς

    11/2/2008 1:46:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος είναι το... αφεντικό στην πριμέρα ντιβιζιόν έστειλε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, έκανε «φύλλο και φτερό» τη Βαγιαδολίδ με 7-0. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η «βασίλισσα» ξέφυγε οκτώ βαθμούς από την Μπαρτσελόνα και μόνο αν... «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον εφετινό τίτλο. Το σκορ «άνοιξε» ο Μπαπτίστα στο 9΄, ο Ραούλ στο 31΄ έκανε το 2-0, δύο λεπτά αργότερα ο Ρόμπεν πέτυχε το 3-0 και στο 39΄ πάλι ο Ραούλ με πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 45΄ ο Γκούτι πέτυχε και πέμπτο γκολ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 62΄ έκανε το 6-0. Ο Ντρέντε στο 80΄ «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη των «μερένχες» (7-0). Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι του «Σάντσεθ Πιθχουάν» στην Ισπανία, καθώς Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την πρώτη στη βαθμολογία Ρεάλ ενώ οι Σεβιγιάνοι παρέμειναν στην 7η θέση με 33 βαθμούς. Με δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν στο β΄ ημίχρονο, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Σανταντέρ και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στο τσάμπιονς λιγκ. Η μεγάλη έκπληξη της 23ης αγωνιστικής σημειώθηκε στη Βαρκελώνη, όπου η Ουέλβα νίκησε με 2-1 την Εσπανιόλ και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Με τον Άγγελο Μπασινά στη βασική ενδεκάδα (αντικαταστάθηκε στο 69΄ από τον Βαρέλα), η Μαγιόρκα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αλμερία και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Με ισοπαλία συνέχισε η Χετάφε τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ», σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν. Η Ντεπορτίβο προηγήθηκε στο 43΄ με το αυτογκόλ του Μάριο, αλλά ο Ούτσε χάρισε στο 68΄ τον βαθμό στους φιλοξενούμενους. Ο τεχνικός της Χετάφε, Μίκαελ Λάουντρουπ, χρησιμοποίησε στη σημερινή αναμέτρηση την εξής σύνθεση: Αμποντανζιέρι, Κορτές, Κάτα Ντίας, Μάριο, Λιχτ, Γκρανέρο, Κασκέρο, Ντε Λα Ρεντ, Γκαβιλάν (60΄ Ούτσε), Μανού ντελ Μοράλ (79΄ Μπραούλιο), Αλμπίν (72΄ Κόντρα). Με «λυτρωτή» τον Φράνκο στο 90΄ η Βιγιαρεάλ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μούρθια, σε αγώνα για την 23η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και «αναρριχήθηκε» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Συνοπτικά σε αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μούρθια-Βιγιαρεάλ 0-1 (90΄ Φράνκο) Λα Κορούνια-Χετάφε 1-1 (43΄ αυτ. Μάριο - 68΄ Ούτσε) Σεβίλη-Μπαρτσελόνα 1-1 (35΄ Καπέλ - 76΄ Τσάβι) Οσασούνα-Σαραγόσα 1-0 (45΄ Πλάσιλ) Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεβάντε 1-0 (54΄ Γιορέντε) Σανταντέρ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (55΄, 73΄ Φορλάν) Μαγιόρκα-Αλμερία 0-0 Εσπανιόλ-Ουέλβα 1-2 (39΄ Εβερτον - 17΄, 25΄ Σιναμά Πονγκόλ) Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 7-0 (9΄ Μπαπτίστα, 31΄, 39΄ Ραούλ, 33΄ Ρόμπεν, 45΄, 62΄ Γκούτι, 80΄ Ντρέντε) Βαλένθια-Μπέτις 3-1 (16΄, 89΄ Βίγια, 28΄ Σίλβα - 47΄ Εντου)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) Ρεάλ Μαδρίτης 56 Μπαρτσελόνα 48 Βιγιαρεάλ 42 Ατλέτικο Μαδρίτης 41 Εσπανιόλ 39 Σανταντέρ 34 Σεβίλη 33 Αλμερία 33 Βαλένθια 33 Σαραγόσα 29 Χετάφε 28 Μαγιόρκα 28 Βαγιαδολίδ 27 Αθλέτικ Μπιλμπάο 26 Οσασούνα 26 Μπέτις 25 Ουέλβα 25 Λα Κορούνια 24 Μούρθια 23 Λεβάντε 13

    [18] Υγεία

    Από τον Κ.Κωνσταντινίδη και την ομάδα του

    Νέα επιτυχία για τη λαπαροσκοπική χειρουργική

    11/2/2008 10:41:00 πμ

    Στο σπίτι του βρίσκεται από την Παρασκευή το μεσημέρι ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Κώστας Τσαρτσαρής, μετά την επιτυχή λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης κοιλιακών προσαγωγών που υποβλήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Την πρωτοποριακή αναίμακτη επέμβαση έκανε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής με τους συνεργάτες του και διήρκησε περίπου μία ώρα. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας μετά από παραμονή μίας μόλις ημέρας στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, το μεσημέρι της Παρασκευής βγήκε και επέστρεψε στο σπίτι του. Το σύνδρομο κοιλιακών αμφοτερόπλευρων προσαγωγών, είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές, με πόνους στη βουβωνική χώρα που δεν τους επιτρέπει να αγωνίζονται κανονικά και συχνά εγκαταλείπουν ακόμα και την καριέρα τους. Ο Κώστας Τσαρτσαρής, που υπέφερε από Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών, σε απόλυτη συμφωνία με την ομάδα του, χειρουργήθηκε από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στον τομέα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

    Όπως ανακοίνωσε, αμέσως μετά την επέμβαση ο κ. Κωνσταντινίδης, στο διεθνή καλαθοσφαιριστή, για την αποκατάσταση του προβλήματός του, τοποθετήθηκε πλέγμα, όπως ακριβώς εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές βουβωνοκήλης από τον ίδιο τη τελευταία δεκαπενταετία με απόλυτη επιτυχία.

    "Ήταν για το νοσοκομείο μας μια συνηθισμένη επέμβαση, καθώς παρόμοιες έχουμε κάνει αρκετές εκατοντάδες σε Έλληνες και ξένους αθλητές πάσχοντες από το Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών ή όπως αλλιώς αποκαλείται Κήλη των Αθλητών. Ο Κώστας θα είναι σύντομα κοντά στην ομάδα του, που τον έχει ανάγκη", τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης.

    Για την υπερσύγχρονη αυτή τεχνική που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια ο καθηγητής και η ομάδα του βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Διεθνές Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής , λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει. Ο κ. Κωνσταντινίδης στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.500 επιτυχής λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις.

    Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα στο 90% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι ασθενείς χρειάζονται 3-4 μήνες.

    Η επιτυχής αυτή επέμβαση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η ιατρική στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και σε πολλούς τομείς προηγείται πολλών ανεπτυγμένων χωρών. Τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Κωνσταντινίδης για την ίδια πάθηση χειρούργησε το διεθνή ποδοσφαιριστή Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος αγωνίζεται στην Αγγλία.

    Τον Γιαννακόπουλο συνόδευε το ιατρικό τιμ της αγγλική ομάδας Bolton, με επικεφαλής τον αρχίατρό της κύριο Richard Freeman , ο οποίος παρακολούθησε την επέμβαση με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί, όπως ο ίδιος δήλωσε "στην Αγγλία οι επεμβάσεις αυτές δεν γίνονται λαπαροσκοπικά αλλά με ανοιχτή χειρουργική πράγμα που καθυστερεί την αθλητική αποκατάσταση τους".

    Επίσης επιτυχής ήταν και η επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο διεθνής μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Παπανικολάου. Ακόμη ο κ. Κωνσταντινίδης έχει χειρουργήσει με τον ίδιο τρόπο και δεκάδες άλλους γνωστούς αθλητές από το χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ κ.λ.π.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 February 2008 - 17:50:16 UTC