Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Αναμένοντας την Ανάσταση
  • [03] Ολοκληρώνεται η έξοδος
  • [04] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ν. Φιλαδέλφεια
  • [05] Αιματηρή επίθεση στη Σρι Λάνκα

    [01] Κοινωνία

    Ερωτηματικά για αίτια και ευθύνες

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    7/4/2007 10:01:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στον Εισαγγελέα Νάξου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο πλοίαρχος, o ύπαρχος, ο ανθυποπλοίαρχος και ο ναύτης βάρδιας του κρουαζιερόπλοιου "Sea Diamond", το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής, λίγο έξω από το λιμάνι της Σαντορίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπετάνιος στην κατάθεσή του δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς προσέκρουσε στον χαρτογραφημένο ύφαλο το πλοίο, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά όργανα προειδοποίησης κινδύνου. Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Γάλλου και της 16χρονης κόρης του, ενώ στο σημείο του ναυαγίου έχουν καταδυθεί εξειδικευμένοι βατραχάνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τους δύο αγνοούμενους.

    Σήμερα θα ξεκινήσει πλήρης βιντεοσκόπηση του ναυαγίου από ηλεκτρονικά μηχανήματα βαθιάς κατάδυσης,

    Αναφορικά με τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής, ήδη έχει απορρυπανθεί το 60% των ελαφρών πετρελαιοειδών που ανήλθαν στην επιφάνεια, ενώ την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για τους 410 τόνους ντίζελ, που είναι αποθηκευμένοι στις δεξαμενές του πλοίου

    Το πλοίο προσέκρουσε σε ξέρα, το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα στα ύφαλα και να εισρεύσει νερό πάνω ακριβώς από τα καταστρώματα 2 και 3, όπου υπήρχαν καμπίνες επιβατών, οι οποίοι ανέβηκαν στο κατάστρωμα 4.

    Η αρχική κλίση, σύμφωνα με το ΥΕΝ, ήταν 12 μοίρες δεξιά, με συνέπεια, ο πλοίαρχος να διατάξει την εγκατάλειψη του σκάφους.

    [02] Κοινωνία

    Αναμένοντας την Ανάσταση

    7/4/2007 11:11:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης προσμένουν όλοι οι Χριστιανοί. Το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα θα αρχίσει η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο θα μεταφερθεί απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα με έκτακτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, στις 18.25. Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και με πομπή θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, απ' όπου θα μοιραστεί σε όλη τη χώρα. Στα Γιάννενα θα γιορτάσουν το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, Ανάσταση στην Πάτρα θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα η ΓΓ του ΚΚΕ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην Τήνο. Αυτή την ώρα, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να συναντηθεί στη Νομαρχία Ιωαννίνων με βουλευτές του νομού και Νομάρχες και στη συνέχεια θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

    Το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως

    Με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, θα μεταφερθεί, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα, το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο. Την έκτακτη πτήση από το Τελ-Αβίβ στην Αθήνα, θα εκτελέσει αεροσκάφος τύπου Boeing 737-400, το οποίο είναι ναυλωμένο με δαπάνη του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Η πτήση θα αναχωρήσει για το Τελ-Αβίβ στις 07:00 το πρωί του Μ. Σαββάτου και θα επιστρέψει στην Αθήνα, την ίδια ημέρα, στις 18:25. Κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός, θα λάβει χώρα τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους, με την παράταξη αγήματος και μπάντας.

    To Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης, συνοδεία του Μητροπολίτη Διαυλείας Δαμασκηνού και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.

    Στην επίσημη αποστολή, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπ. Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης. Θα μετέχουν ακόμη εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Το Άγιο Φως θα μεταφέρουν, στη συνέχεια, οι Ο.Α. στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας και στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με 16 τακτικές πτήσεις της εταιρείας, για τις οποίες τροποποιήθηκαν οι ώρες αναχώρησης. Για τις αλλαγές έχουν ήδη ενημερωθεί οι επιβάτες.

    Επιπλέον, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Σύρος, Κέα, Πάτμος, Λέρος και Λειψοί, με ελικόπτερο νυχτερινής πτήσης.

    Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις τυχόν καθυστερήσεις που θα προκύψουν στις πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 16 πόλεις της χώρας, εν αναμονή της έκτακτης πτήσεις από το Τελ-Αβίβ.

    [03] Κοινωνία

    Ολοκληρώνεται η έξοδος

    7/4/2007 10:27:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με καλό καιρό αναμένεται να γιορταστεί το Πάσχα σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ολοκληρώνεται η έξοδος των εκδρομέων με όλα τα μέσα μεταφοράς. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται χωρίς προβλήματα, με την Τροχαία πάντως να παραμένει σε επιφυλακή.

    Όσον αφορά τις αγορές της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι, ανοιχτά έως τις 15.00 θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, έως τις 20.00 τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, έως στις 16.00 θα κλείσουν τα κρεοπωλεία, ενώ έως τις 18.00 θα μείνει ανοιχτή η Βαρβάκειος Αγορά. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για 3 ημέρες, καθώς αύριο τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά μόνο για ψήσιμο φαγητών.

    Επίσης, από σήμερα, θα ισχύσουν τροποποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τις 10 το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας. Το τελευταίο δρομολόγιο του μετρό θα είναι στις 23.00, του ηλεκτρικού και του προαστιακού στις 22.00, ενώ το τραμ σήμερα και αύριο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

    [04] Κοινωνία

    Μεγάλη πυρκαγιά στη Ν. Φιλαδέλφεια

    7/4/2007 10:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2007 10:51:07 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Κατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, σε διώροφο κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, επί της Λεωφόρου Δεκελείας 66. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6 το πρωί στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται εστιατόριο, και επεκτάθηκε στα διαμερίσματα στους δύο ορόφους. Επί τόπου έσπευσαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το εστιατόριο και ζημιές υπέστησαν τα διαμερίσματα των δύο ορόφων, χωρίς να κινδυνεύσουν οι ένοικοι.

    [05] Κόσμος

    Αιματηρή επίθεση στη Σρι Λάνκα

    7/4/2007 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, BBC

    Επτά νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός από έκρηξη νάρκης που έπληξε λεωφορείο στην πόλη Βαβουνίγια, 250 χλμ. βόρεια του Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Πρόκειται για την τελευταία πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, καθώς, η περιοχή μετά την Βαβουνίγια βρίσκεται υπό των έλεγχο των μαχητών Ταμίλ, στους οποίους οι αρχές και επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τυπικά ισχύει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης και των Τίγρεων των Ταμίλ, από το 2002.

    Από το 1972,σε βίαια επεισόδια σχετιζόμενα με την δράση των ανταρτών Ταμίλ που θέλουν ένα ανεξάρτητο κράτος στο ΒΑ τμήμα της χώρας, έχουν σκοτωθεί πάνω από 60.000 άνθρωποι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 April 2007 - 8:50:56 UTC