Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη φυλακή ξανά ο Γιοσάκης
  • [02] Υποχρεωτική θητεία εκτός κέντρου
  • [03] Τρία χρόνια κάθειρξη για τον πρόεδρο της Hyundai
  • [04] Σύσκεψη για αιτήματα των αγροτών
  • [05] Η γλωσσομάθεια καθυστερεί την άνοια
  • [06] Γκορμπατσόφ καλεί Γκέιτς

    [01] Κοινωνία

    Αναίρεσε το βούλευμα αποφυλάκισης του

    Στη φυλακή ξανά ο Γιοσάκης

    5/2/2007 10:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2007 11:08:28 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνελήφθη απόψε ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, με εντολή του εισαγγελέα Εφετών, από αστυνομικούς της εισαγγελίας.

    Η σύλληψη του αρχιμανδρίτη διατάχθηκε μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, να κάνει δεκτή την αναίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξή κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στερείται της απαιτούμενης από το Σύνταγμα ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ περιέχει ατελή, αυθαίρετη, αντιφατική και με λογικά κενά αιτιολογία

    Ο αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, όπου και θα παραμένει στη διάρκεια της νύχτας ενώ το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προκειμένου να κρίνει και πάλι την αίτηση αποφυλάκισης του Ι. Γιοσάκη.

    [02] Κοινωνία

    Για λόγους ισότιμης μεταχείρισης

    Υποχρεωτική θητεία εκτός κέντρου

    5/2/2007 8:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη επανέρχεται η υποχρεωτική τετράμηνη θητεία εκτός κέντρου και για τους υπηρετούντες στο Πολεμικό Ναυτικό.

    Αυτό σημαίνει ότι οι νεοσύλλεκτοι ναύτες θα τοποθετούνται πλέον σε ναυστάθμους, ναυτικά παρατηρητήρια και βοηθητικά πλοία που βρίσκονται εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    Με αυτό το μέτρο οι ναύτες αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους στρατεύσιμους, ενώ υπενθυμίζεται ότι στα μάχιμα πολεμικά πλοία υπηρετούν αποκλειστικά επαγγελματίες οπλίτες.

    [03] Κόσμος

    Κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 67 εκατ. δολ.

    Τρία χρόνια κάθειρξη για τον πρόεδρο της Hyundai

    5/2/2007 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε σήμερα δικαστήριο της Νότιας Κορέας τον πρόεδρο της Hyundai Motor Group, της έκτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, ο οποίος κατηγορείτο για κατάχρηση κεφαλαίων της εταιρείας και καταπάτηση εμπιστοσύνης. Ο Τσουνγκ Μονγκ-κου, 68 ετών, κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 63 δισεκατομμυρίων γουόν (67 εκατομμύρια δολάρια) με σκοπό να δωροδοκήσει πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους. Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών. Οι συνήγοροι του Μονγκ-κου ανέφεραν ότι μελετούν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση.

    [04] Οικονομία

    Δεσμεύσεις από Μπασιάκο

    Σύσκεψη για αιτήματα των αγροτών

    5/2/2007 8:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος στους αγρότες της Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Ο Ευάγγελος Μπασιάκος, τόνισε ότι τα έργα υποδομής που ζητούν οι αγρότες ήδη έχουν δρομολογηθεί, το εισόδημά τους μπορεί να ενισχυθεί μέχρι και με 52 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης στη Θεσσαλία και δεσμεύθηκε για την άμεση καταβολή των ενισχύσεων. "Δεσμευτήκαμε για την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στο σύνολο τους στη Θεσσαλία ως τα τέλη Φεβρουαρίου και την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από βροχές ως τα τέλη Φεβρουαρίου", δήλωσε.

    Οι αγρότες ζητούν να ικανοποιηθούν και αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας, όπως η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ και η ρύθμιση χρεών από πανωτόκια της ΑΤΕ και πιέζουν εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Ο κ. Μπασιάκος είπε ότι θα θέσει εντός της εβδομάδας στον υφυπουργό Οικονομίας κ. Μπέζα τα παραπάνω, όπως και το θέμα με το εργοστάσιο της βιοαιθανόλης.

    Από την πλευρά των αγροτών, ο εκπρόσωπος τους Θανάσης Κοκκινούλης δήλωσε ότι η συζήτηση με την κυβέρνηση θα συνεχιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν κανονικά και τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις. Αύριο θα γίνει στα Φάρσαλα, την Τετάρτη στην Ελασσόνα, την Πέμπτη στο Βελεστίνο και την άλλη Δευτέρα στο Κιλελέρ.

    [05] Υγεία

    Η γλωσσομάθεια καθυστερεί την άνοια

    5/2/2007 9:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η συνεχής χρήση σ όλη μας τη ζωή πέραν της μιας γλώσσας είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσει κατά αρκετά χρόνια την εμφάνιση άνοιας, υποστηρίζει μελέτη Καναδών επιστημόνων γράφει η γερμανική επιθεώρηση Aerzte Zeitung.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το αποτέλεσμα αυτό πιθανότατα να ευθύνεται η συνεχής δραστηριότητα μεγαλύτερου αριθμού εγκεφαλικών κυττάρων.

    Η Ελεν Μπιαλιστόκ, νευροφυσιολόγος από το Πανεπιστήμιο Γιορκ του Τορόντο, μελέτησε 230 άτομα μα συγγενείς ανωμαλίες και κατέληξε ότι τα 184 έπασχαν από άνοια.

    Τα πρώτα συμπτώματα άνοιας στα άτομα που μιλούν μόνο μια γλώσσα εμφανίζονται στην ηλικία των 71 χρόνων. Στα δίγλωσσα άτομα η μέση ηλικία εμφάνισης είναι τα 75,5 έτη.

    [06] Τεχνολογία

    Παρέμβαση για δάσκαλο-"πειρατή"

    Γκορμπατσόφ καλεί Γκέιτς

    5/2/2007 11:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διευθυντής δημοτικού σχολείου στην Ρωσία, που κατηγορείται ότι αγόρασε υπολογιστές για το σχολείο του με πειρατικό λογισμικό, έλαβε απροσδόκητη βοήθεια από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο πρόεδρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που ζήτησε την παρέμβαση του Μπιλ Γκέιτς.

    Ο Γκορμπατσόφ ζήτησε από τον Γκέιτς "να δείξει επιείκεια και να αποσύρει τις κατηγοίες κατά του Αλεξάντερ Πονόσοβ", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

    Σε ανοιχτή επιστολή που γράφτηκε από κοινού από τον πρώην Σοβιετικό ηγέτη και τον ρώσο δισεκατομμυριούχο βουλευτή Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, αναφέρονται τα εξής: "Αυτό το βήμα καλής θέλησης θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από όλους τους χρήστες προιόντων της Microsoft στην Ρωσία".

    Ο Γκέιτς που φυσικά δεν αναμειγνύεται άμεσα με θέματα που χειρίζεται το νομικό τμήμα της εταιρείας του, δεν έχει απαντήσει ακόμα.

    Η ζημιά που υφίσταται η εταιρεία λογισμικού από την ενέργεια του ρώσου διευθυντή σχολείου ανέρχεται σε περίπου 10.400 δολάρια. Η Ρωσία συγκαταλέγεται στις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό και αποτελεί εύλογη απορία, κατά τον Ντμίτρι Γιανίν, επικεφαλής της ρωσικής Συνομοσπονδίας για τα δικαιώματα των καταναλωτών, γιατί επελέγη ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου από ένα εκτιμώμενο ποσοστό 80% επί του συνόλου των Ρώσων που χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό.

    Δεδομένης της κακής παράδοσης που έχει η Ρωσία στο παραπάνω θέμα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι "η μάχη , στην οποία η Ρωσία είναι σύμμαχος της microsoft πρέπει να δοθεί κατά των προμηθευτών και των διανομέων και όχι κατά των χρηστών".

    Η επιστολή των Γκορμπατσόφ και Λεμπέντεφ ανέφερε ακόμα ότι η αυθαίρετη φύση των κατηγοριών κατά του Πονόσοβ υποδηλώνει ότι η υπόθεση του διευθυντή χρησιμοποιείται για παραδειγματισμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 February 2007 - 21:50:53 UTC