Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέρασε και από την Τούμπα
  • [02] "Διπλό" τίτλου ο Ολυμπιακός
  • [03] Μόνη δεύτερη η ΑΕΚ
  • [04] "Βλέπει" ΟΥΕΦΑ ο ΟΦΗ
  • [05] Γλύτωσε στο 93' η Λάρισα
  • [06] Ηλυσιακός …για Σούπερ Λίγκα
  • [07] Πράσινος σίφουνας στο Μέλαθρο
  • [08] Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός
  • [09] Μεγάλη νίκη της Αρσεναλ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πέρασε και από την Τούμπα

    21/1/2007 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τους συνήθεις ύποπτους Ριβάλντο και Καστίγιο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου και να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 3-2. Η νίκη αυτή τού δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για την κούρσα του τίτλου, αφού αφ ενός μεν κράτησε τη διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ στους 6 βαθμούς, αφ ετέρου δε αύξησε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό σε 8 βαθμούς. Η ΑΕΚ νωρίτερα κέρδισε πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό σκορ τον Ατρόμητο με 3-0 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα, ενώ έχει και το πλεονέκτημα των δύο βαθμών για την έξοδο στο Champions League από τον τρίτο Παναθηναϊκό που περιορίστηκε χτες σε ισοπαλία με τη Σκόντα Ξάνθη. Στη μάχη της σωτηρίας σημαντική νίκη πέτυχε η Καλαμαριά επί του Ιωνικού με 1-0. Συνοπτικά σε αγώνες για την 18η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-0 Αρης - Αιγάλεω 3-1 (8΄ Κόκε, 43΄ Γκαρσία, +45΄ Πάουλο Κόστα - 81΄ Τσάτσος) Καλαμαριά-Ιωνικός 1-0 (22` Ορφανός) Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-0 (19` Πλετς, 62` Λουρέντζο) ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0 (12` Λυμπερόπουλος, 80` Σέζαρ, 88` Κονέ) Λάρισα - Κέρκυρα 2-2 (71` πεναλτι Διγκόζης, 90` Γκούγκα - Πελαγίας, 45` Σκούφαλης ΟΦΗ - Ηρακλής 1-0 (44` Τσίπεφ) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 (29` Μίετσελ, 90` Τόργκελε - 57` Τοροσίδης, 66` Ριβάλντο, 70` Καστίγιο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 46 2. ΑΕΚ 40 3. Παναθηναϊκός 38 4. ΟΦΗ 26 5. ΠΑΟΚ 25 6. Άρης 23 7. Αιγάλεω 22 . Πανιώνιος 22 9. Ηρακλής 21 . Ξάνθη 21 . Απόλλων Καλαμαριάς 21 . Κέρκυρα 21 13. Ατρόμητος 20 14. Εργοτέλης 19 . Λάρισα 19 16. Ιωνικός 3 * Από τον Ιωνικό έχουν αφαιρεθεί πέντε βαθμοί

    Ο πίνακας των σκόρερ 11 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Ριβάλντο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 9 γκολ: Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 8 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Κόκε (ΑΡΗΣ) 7 γκολ: Καστίγιο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Παπαδόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 6 γκολ: Ντρούλιτς (ΟΦΗ) 5 γκολ: Μερίνο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Διπλό" τίτλου ο Ολυμπιακός

    21/1/2007 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ολυμπιακός κατάφερε για μια ακόμη αγωνιστική ν` ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να σκοράρει πρώτος, αλλά τελικά να δεχτεί τρία τέρματα μέσα σε 13 λεπτά, με τους "ερυθρόλευκους" να κατακτούν μια σπουδαία νίκη με 3-2 στο γήπεδο της Τούμπας. Τα τέρματα των νικητών, που διατήρησαν τη διαφορά των έξι βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ κι αύξησαν στους οκτώ αυτή που τους χωρίζει από τον Παναθηναϊκό, σημείωσαν οι Τοροσίδης (57`), Ριβάλντο (66`) και Καστίγιο (70`), ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Μίετσελ 29` και Τόργκελε (90`). Οι γηπεδούχοι, που είχαν να αντιμετωπίσουν και την αρνητική παράδοση που έχουν δημιουργήσει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, αρχικά με το Μίετσελ στο 3`, ενώ στο 5΄ και 11΄ ήταν η σειρά του Τόργκελε να απειλήσει την εστία του Νικοπολίδη. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να ισορροπεί το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο, αυτός που έφτασε πρώτος στο γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ στο 29 με πλασέ του Μίετσελ μετά από σέντρα του Αραμπατζή. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 35` με τον "κεραυνό" του Τζόρτζεβιτς που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες, ο οποίος βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για ν αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Η είσοδος του Κωνσταντίνου αντί του Νε στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε πιο επιθετική πνοή στους "ερυθρόλευκους". Στο 47 ο Ντομί αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό ανάλογο σουτ του Μίετσελ δεν βρήκε το στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 52ο λεπτό με τον Μίετσελ, που απέφυγε τον Σέζαρ αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Νικοπολίδη, ενώ ο διεθνής τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα στο 55` το φάουλ του Μουμίν. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 57` με προβολή του Τοροσίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο και άστοχη έξοδο του Φερνάντες. Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Χαραλάμπους στο 60`, όμως ο Ολυμπιακός ήταν το "αφεντικό" και το απέδειξε στο 66` όταν ο Ριβάλντο με ατομική ενέργεια απέφυγε και τον Φερνάντες, πλάσαρε στην κενή εστία κι έκανε το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι θέλοντας να δώσουν πανηγυρικό τόνο στη νίκη τους έφτασαν και σε τρίτο γκολ με πλασέ του Καστίγιο από το ύψος της μικρής περιοχής μετά την πάσα του Ριβάλντο, ενώ ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90` με κεφαλιά του Τόργκελε διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών) Κίτρινες κάρτες: Ηλιάδης, Ντομί, Αραμπατζής, Νικοπολίδης, Γκονζάλες Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής (87` Χαραλαμπίδης), Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Χαραλάμπους (78` Γκονζάλες), Μελίσσης, Μουμίν (63` Γεωργιάδης), Μίετσελ, Τόργκελε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ντομί, Στολτίδης, Καστίγιο (84` Οκκάς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (92` Μάριτς), Ζεβλάκοφ, Νε (46` Κωνσταντίνου), Ανατολάκης, Τοροσίδης, Ζούλιο Σέζαρ.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μόνη δεύτερη η ΑΕΚ

    21/1/2007 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αν και δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο (σ.σ. η χειρότερη εφετινή εμφάνιση της ομάδας στο ΟΑΚΑ), η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με 3-0 και μετά από 18 αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα, ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με διαφορά δύο βαθμών από τον τρίτο, Παναθηναϊκό. Με αρκετά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν άρχισε ο αγώνας και το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Ωστόσο, στο 12ο λεπτό, ο Σέζαρ εκτέλεσε φάουλ κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη, πετάχθηκε στην πορεία της ο Λυμπερόπουλος που μάλλον την βρήκε ελάχιστα, ανοίγοντας το σκορ για την Ενωση. Ο Ατρόμητος δεν πτοήθηκε από το γκολ και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τον Σορεντίνο. Κάτι ανάλογο συνέβη και από την πλευρά των γηπεδούχων, που ναι μεν είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Μαντούκα στο 33ο λεπτό (σ.σ. ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ). Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος με την ΑΕΚ να αρκείται στο 1-0 και τον Ατρόμητο να προσπαθεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ντάνιελ Τόζερ να περιορίζεται αποκλειστικά σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, προκειμένου να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή του Σορεντίνο, καθώς ο Φερέρ διαπίστωσε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας με δεδομένη την απουσία των Ζήκου και Εμερσον. Στο 51` ο Λυμπερόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» τον αγώνα αφού βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά το «ψαλίδι» που επιχείρησε ήταν απελπιστικό. Ανάλογη φάση, αλλά με πρωταγωνιστή τον Λουστιάνο, σημειώθηκε πέντε λεπτά αργότερα. Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από τον συμπατριώτη του, Αντερσον και ενώ ήταν μόνος στην περιοχή της ΑΕΚ, σούταρε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 73` ο Μαντούκα στόπαρε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα, λίγο έξω από την εστία του Σορεντίνο. Η «λύτρωση» για την ΑΕΚ ήλθε στο 80ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Ζούλιο Σέζαρ με προβολή, διαμόρφωσε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, σημείωσε ο Κονέ με κεφαλιά, δύο λεπτά πριν το τέλος. Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες : Παουτάσο, Αντερσον, Σέζαρ, Δέλλας, Ροβας, Κατεμής, Λυμπερόπουλος, Ιωάννου, Ραγκουέλ ΑΕΚ: Σορεντίνο, Παουτάσο, Τσιρίλο, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Τόζερ, Χετεμάι (57` Λάκης), Μαντούκα (84` Κονέ), Σέζαρ, Καμπάνταης (77` Καπετάνος), Λυμπερόπουλος. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Γεωργίου, Γελαδάρης, Χάλαρης, Ρόβας (88` Μαγκντί), Κατεμής (46` Ραγουέλ), Ιωάννου, Αντερσον, Σανόκο, Λουτσιάνο, Ντόε (76` Λαζανάς).

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Βλέπει" ΟΥΕΦΑ ο ΟΦΗ

    21/1/2007 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα ανέβηκε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Ηρακλή στο Παγκρήτιο χάρη στο τέρμα του Τσίπεφ στο 44ο λεπτό και ενώ από το 32` αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σφακιανάκη. Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε λοιπόν ο ΟΦΗ και αυτό το οφείλει αποκλειστικά στην έμπνευση του κατά την εκτέλεση ενός φάουλ, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ουέλινγτον πάσαρε στον Ντρούλιτς και αυτός στον Τσίπεφ, που με σουτ... άνοιξε το τείχος και το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο είχαν χάσει δύο ακόμη ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα. Στο 18` το φάουλ του Ντρούλιτς πέρασε πάνω από την εστία του Αμπάρη ενώ στο 23` ο τερματοφύλακας του Ηρακλή σταμάτησε το σουτ του Σέρβου άσου. Η "απάντηση" του Ηρακλή ήρθε στο 25` όταν το σουτ του Ρίβας απέκρουσε ο Σηφάκης, ενώ στο 27` η κεφαλιά του Ερέρα έδιωξε και πάλι το τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί στο 32` απέκτησαν αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Σφακιανάκη (σ.σ. χτύπησε το Δρούγα), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσίπεφ αντικατέστησε τον Μπελεβώνη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τη θέση του αποβληθέντος. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο αφού στο 44` παραβίασε για πρώτη και μοναδική φορά στον αγώνα την εστία του Ηρακλή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, ενώ και οι κινήσεις του Μπουμπένκο να δώσει νέα επιθετική πνοή στην ομάδα του ρίχνοντας στον αγώνα τους Φορτούζι, Παπαποστόλου και Ίλιε δεν έπιασαν τόπο. Έτσι το 1-0 υπέρ των Κρητικών παρέμεινε, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Διαιτητής: Ζανετίδης (Δωδεκανήσου) Κίτρινες κάρτες: Μπελεβώνης, Αλιούτα, Κατσαμπής, Ίλιε, Μπιλίσκοφ, Αμπάρης Κόκκινες κάρτες: Σφακιανάκης (32`) ΟΦΗ: Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Αρβανίτης, Μπελεβώνης (35` Τσίπεφ), Πίτσος, Ντρούλιτς (74` Νουαφόρ), Οφορίκουε, Ισά (78` Κουνενάκης), Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κωνσταντιντίδης. ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Ρίβας (63` Φορτούζι), Σνάουτσερ, Μαυρογενίδης, Χλωρός, Ερέρα (78` Παπαποστόλου), Δρούγας (63` Ίλιε), Δέντσας, Αλιούτα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γλύτωσε στο 93' η Λάρισα

    21/1/2007 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε σήμερα η Λάρισα στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Κέρκυρα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν 2-0 και κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως, όπως και να΄χει, το σημερινό αποτέλεσμα έβαλε «φωτιά» στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν καθώς στο 7ο λεπτό, ο Γκουστάβο εκτέλεσε πλάγιο, ο Σκούφαλης πέρασε την μπάλα στην περιοχή με κεφαλιά, εκεί όπου ο Πελαγίας έπιασε «σκαστή» κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Παρά το γκολ που δέχθηκαν, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 14` έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά μετά το σουτ του Καλαντζή, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σιντιμπέ. Στην εξέλιξη της φάσης, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, αλλά ο Γκαλίτσιος πρόλαβε την κατάλληλη στιγμή τον Γκουέλα, ενώ στο 23` ο Γκούγκα έχασε νέα ευκαιρία, καθώς από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 38` ο Διγκόζης δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Σιντιμπέ και δύο λεπτά αργότερα ο Τζαβέλας απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γκαλίστιο. Και ενώ η Λάρισα πίεζε για την ισοφάριση, σε μία αντεπίθεση της Κέρκυρας, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σκούφαλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ «πάγωσε» το Αλκαζάρ. Στην επανάληψη, η Λάρισα πήρε τα ηνία από νωρίς, όμως κάτι το άγχος και κάτι η καλή αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 56` οι «βυσσινί» έχασαν μία καλή ευκαιρία να μειώσουν, αλλά ο Σιντιμπέ απέκρουσε την μπάλα μετά το σουτ του Κλέιτον. Στο 68` ο Ντα Σίλβα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Καγκιούζης από τον Βενετίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Διγκόζης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», καθώς ο Αργυρόπουλος υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» σε χέρι του Σίκοφ. Η πίεση της Λάρισας ήταν ασφυκτική και στο 80` ο Γκούγκα είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Σιντιμπέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Διγκόζης σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας «απογειώθηκε» και απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελικά, οι γηπεδούχοι «λυτρώθηκαν» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκούγκα με πλασέ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς) Κίτρινες : Τζαβέλας, Γκουστάβο, Βενετίδης, Κλέιτον, Σίκοφ, Αλωνεύτης, Σιντιμπέ Κόκκινες : Τζαβέλας (δεύτερη κίτρινη) ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσώλης, Βάλλας (12` Φέρστερ), Γκαλίτσιος (60` Αλωνεύτης), Διγκόζης, Καλαντζής, Βενετίδης, Νταμπίζας (46` Κόζλεϊ), Μπασιλά, Κλέιτον, Φωτάκης, Γκούγκα. ΚΕΡΚΥΡΑ: Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Ντα Σίλβα (80` Καραδήμος), Καγκιούζης, Αναστασιάδης, Γκουστάβο, Σκούφαλης (61` Σίκοφ), Γκουέλα (53` Φότι), Πελαγίας, Τζαβέλας, Φούφουλας.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηλυσιακός για Σούπερ Λίγκα

    21/1/2007 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με νέες ανατροπές συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Ο Ηλυσιακός νίκησε δύσκολα αλλά δίκαια με 1-0 την Προοδευτική και έπιασε στην δεύτερη θέση την Καστοριά με 27 βαθμούς. Ο Ρέϊζερ πέτυχε στο 19 το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηλυσιακό και την Προοδευτική, ενώ από το 55 ο Ηλυσιακός αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοζανίδη. Η Καστοριά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία εντός έδρας με το Χαϊδάρι με 2-2 στο ντέρμπυ της 16ης αγωνιστικής, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απρόσμενη ήττα του ΠΑΣ Γιάννενα στη Βέροια με 1-0, λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική νίκη του στο κύπελλο επί του Ολυμπιακού. Με αυτή την ήττα ο ΠΑΣ έχασε πολύτιμο έδαφος για την άνοδο. Συνοπτικά σε αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής στην Β Εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηλυσιακός-Προοδευτική 1-0 Μεσσηνιακός - Εθνικός Αστέρας 0-1 Εθνικός - Καλλιθέα 2-1 Καστοριά - Χαϊδάρι 2-2 Θρασύβουλος - Αστέρας Τρίπολης 2-2 Πανσερραϊκός - Πανθρακικός 2-1 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 Αγροτικός Αστέρας - Λεβαδειακός 22/01 Νίκη Βόλου - Καλαμάτα 22/01 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 16 αγώνες) Λεβαδειακός 29 -15αγ. Ηλυσιακός 27 Καστοριά 27 Χαϊδάρι 25 ΠΑΣ Γιάννινα 23 Καλλιθέα 23 Αγροτικός Αστέρας 22 -15αγ. Αστέρας Τρίπολης 22 -15αγ. Βέροια 22 Εθνικός Αστέρας 21 Εθνικός 21 Θρασύβουλος 20 Πανθρακικός 19 Πανσερραϊκός 18 -15αγ. Καλαμάτα 17 -15αγ. Μεσσηνιακός 16 Προοδευτική 15 Νίκη Βόλου 14 -15αγ.

    [07] Μπάσκετ

    Πράσινος σίφουνας στο Μέλαθρο

    21/1/2007 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ απλά δεν έχει αντίπαλο! Ο Παναθηναϊκός σάρωσε και τον Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με 96-60 και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ανταγωνιστές του. Αύξησε την διαφορά του από την δεύτερη θέση σε 2 βαθμούς και θέτει ήδη σοβαρή υποψηφιότητα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1. Ο Ολυμπιακός επούλωσε τις πληγές του από την ήττα με την Εφες Πίλσεν με άνετη νίκη επί της Λάρισας με 91-60. Ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντική νίκη μέσα στο Αιγάλεω που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της 4ης θέσης. Ο Πανιώνιος δεν συνάντησε καμμιά αντίσταση από τον Μακεδονικό και πήρε εύκολη νίκη με 89-59. Ο αγωνιστικός κατήφορος της ΑΕΚ δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη φορά έχασε εντός έδρας από τον Πανελλήνιο με 92-85, μια ήττα που δεν την αφήνει να πάρει διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Συνοπτικά σε αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Μακεδονικός 89-59 Ολύμπια Λάρισας-Μαρούσι 80-74 Ολυμπιακός-ΑΕΛ 91-60 Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 65-71 ΑΕΚ-Πανελλήνιος 85-92 Αρης-Παναθηναϊκός 60-96 Ολυμπιάδα Π.-Απόλλων Π. 90-63 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 27 ΑΡΗΣ 25 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 24 ΠΑΟΚ 23 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 21 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 20 ΜΑΡΟΥΣΙ 20 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 20 ΑΕΚ 19 ΑΙΓΑΛΕΩ 19 ΑΕΛ 17 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 17 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 17

    Αρης-Παναθηναϊκός 60-96

    Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο η αναμέτρηση Αρης-Παναθηναϊκός τίμησε τον τίτλο του ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Ο Παναθηναϊκός 4 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 20 λεπτών πάτησε... γκάζι και έφτασε άνετα στο τελικό 96-60 επί του Αρη. Οι «πράσινοι» αποσπάστηκαν δύο βαθμούς από τους διώκτες τους, Ολυμπιακό και Αρη, ενώ οι Θεσσαλονικείς, που υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους, ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ομπράντοβιτς τελείωσαν τον αγώνα με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (17/25β., 20/31δ., 13/22τρ.!), ενώ τα «φονικά-όπλα» του Αρη (Καστλ, Σκέιλς, Μάσεϊ, Ηλιάδης) έμειναν στα... ρηχά μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν επί της Μπενετόν Τρεβίζο. Τα δεκάλεπτα: 22-22, 35-49, 42-72, 60-96 Τα μαρκαρίσματα του Αρη λειτούργησαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα και οι Θεσσαλονικείς, αφού έκοψαν τα «πικ εν ρολ» του Παναθηναϊκού, κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να ξεφύγουν με 7-3. Ωστόσο, ο Ομπράντοβιτς επικέντρωσε τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού στην περιφερειακή γραμμή και Μπετσίροβιτς, Σισκάουσκας τον δικαίωσαν. Με πρωταγωνιστή τον Σλοβένο σούτινγκ γκαρντ οι «πράσινοι» σημείωσαν ένα επιμέρους σκορ 15-8 και στο 8 πήραν το προβάδισμα με 18-15. Ο Αρης απάντησε από τα 6.25 με τον Καλαϊτζή και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (22-22). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις «εκτελέσεις» του από τα 6.25 (9/12) και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Διαμαντίδης «χάρισε» στην ομάδα του την πρώτη διαφορά με διψήφιο αριθμό (45-35), για κλείσει το πρώτο 20άλεπτο στο +14 (49-35). Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε την τιμητική της. Οι «πράσινοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο και περιόρισαν τον Αρη στη συγκομιδή μόλις 7 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο. Στον επιθετικό τομέα, οι φιλοξενούμενοι, που κυριάρχησαν στη «μάχη» των ριμπάουντ, πέρασαν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο +30 (72-42). Ο Παναθηναϊκός δεν «χαλάρωσε» ούτε στον... επίλογο του αγώνα και με τον Ντελκ να ανεβάζει και αυτός... στροφές στην επίθεση οι «πράσινοι» έφτασαν απρόσκοπτα στο τελικό 96-60. Διαιτητές: Κορομηλάς, Μαστραφτσής, Πηλοΐδης Οι συνθέσεις: ΑΡΗΣ (ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΣΟΝ): Καστλ 6, Σιγάλας 5 (1), Τσαλδαρης 1, Σεραπίνας 10 (3), Σκέιλς 1, Καλαϊτζής 5 (1), Ηλιάδης 8 (1), Ουίλκινσον 7 (1), Φλέτσερ, Παντελιάδης 5, Μάσεϊ 8, Γιαννούλης 4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 7 (2), Ντελκ 19 (1), Παπανικολάου 2, Μπετσίροβιτς 20 (4), Σάκοτα, Σισκάουσκας 14 (2), Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 5 (1), Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 7 (1), Γιαβτόκας 5, Βούγιανιτς 5 (1).

    Ολυμπιακός-Λάρισα 91-60

    Ο Ολυμπιακός «ξέσπασε» πάνω στην ΑΕΛ, μετά τη συντριβή από την Εφές Πίλσεν στην Ευρωλίγκα, επέστρεψε στις νίκες και παραμένει στο «κυνήγι» της κορυφής. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον νεοαποκτηθέντα Στεφάνοφ να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία οργάνωσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών, συνέτριψαν 91-60 της ΑΕΛ στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Από τους φιλοξενούμενους, που έχουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, προσπάθησαν οι Ρομέρο (12π.), Παπανικολόπουλος (12π.) και Λι (12π.), ενώ από τους γηπεδούχους «έλαμψε» και πάλι ο Αλεξ Ακερ (15π.). Τα δεκάλεπτα: 28-21, 54-30, 75-41, 91-60 Το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του Ολυμπιακού που ήταν ασύνδετος σε άμυνα και επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ, να προηγηθεί μέσα στο ΣΕΦ με 11-6 και 13-8 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση και η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των Ακερ, Πεν, που πήραν την κατάσταση στα χέρια του και έδωσαν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 28-21 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η είσοδος του Βρίμπισα Στεφάνοφ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών ήταν η «κίνηση ματ» του Γκέρσον. Ο Σκοπιανός πλέι μέικερ οργάνωσε άψογα άμυνα και επίθεση και οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 18-0 «καθάρισαν» το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έκοψαν τους διαδρόμους στον Λι ενώ Στακ και Βασιλόπουλος έκαναν ότι ήθελαν μέσα στη ρακέτα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» στο +14 (54-30). Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δε χρειάστηκε να... ιδρώσει. Οι γηπεδούχοι με εξαιρετική άμυνα, γρήγορο ρυθμό, επιθετικό πλουραλισμό και 19 ασίστ δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες της ΑΕΛ που έπεσαν με το βαρύ 91-60. Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Μπήτης, Αφεντουλίδης Οι συνθέσεις: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ): Πεν 13 (1), Παπαμακάριος 8 (2), Ακερ 15 (1), Στεφάνοφ 8 (2), Ζίζιτς 2, Μπουρούσης 12, Ντόμερκαντ 3 (1), Χαρίσης 5, Μπάρλος 4, Βασιλόπουλος 11 (1), Στακ 10. ΑΕΛ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Λι 12, Λεπόγιεβιτς 6 (2), Παπανικολόπουλος 12 (1), Παπαχρήστος, Ρομέρο 12 (1), Ορφανός 5 (1), Μπόλιτς 1, Παυλίδης 2, Γκουλας, Τραϊανός, Νάγκις 4, Τσιάκος 6 (1).

    [08] Βόλεϊ

    Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός

    21/1/2007 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αέρα έξι βαθμών πήρε σήμερα ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Α1 βόλεϊ ανδρών με την νίκη του επί του αιωνίου του αντιπάλου του Ολυμπιακού με 3-0 σετ και στέφθηκε πρωταθλητής χειμώνα. Ο Ηρακλής υπέστη οδυνηρή ήττα στην έδρα του από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ που τον καθήλωσε στους 24 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 3η θέση με 23 βαθμούς και από πίσω ακολουθεί ο ΠΑΟΚ ο οποίος παίζει αύριο με τον Αρη. Συνοπτικά για την 11η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ είχαμε τα αποτελέσματα: Λαμία-Πανελλήνιος 0-3 (23-25, 26-28, 19-25) Ηρακλής-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2-3 (23-25, 15-25, 27-25, 25-22, 14-16) Ορεστιάδα-ΑΕΚ 1-3 (18-25, 25-22, 26-28, 23-25) Παγκράτι-ΕΑ Πατρών 1-3 (25-23, 18-25, 12-25, 23-25) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0 (25-20, 25-20, 25-21) Αρης-ΠΑΟΚ 22/1 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες) Παναθηναϊκός 30 32-7 Ηρακλής 24 29-14 Ολυμπιακός 23 26-11 -10αγ. ΠΑΟΚ 17 20-18 -10αγ. ΑΕΚ 17 23-22 ΕΑ Πατρών 17 24-22 Πανελλήνιος 16 22-23 Λαμία 12 17-26 Εθνικός Αλεξ. 12 18-28 Αρης 11 16-22 -10αγ. Παγκράτι 6 14-28 -10αγ. Ορεστιάδα 6 10-30

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μεγάλη νίκη της Αρσεναλ

    21/1/2007 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Oλοκληρώθηκε σήμερα με δύο αγώνες η 24η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ. Στο σούπερ ντέρμπυ που έγινε στο Χάϊμπουρι η Αρσεναλ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πήρε μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με 2-1. Με αυτή τη νίκη η φορμαρισμένη Αρσεναλ έφτασε τους 45 βαθμούς, διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την 3η στη βαθμολογία Λίβερπουλ και είναι μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων της Πρέμιερσιπ. Στον άλλο αγώνα η Εβερτον πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας με 2-0 επί της Γουίγκαν που την κρατά ζωντανή στο κυνήγι της εξόδου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχοντας 35 βαθμούς. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 57 Τσέλσι 51 Λίβερπουλ 46 Αρσεναλ 45 Μπόλτον 40 Πόρτσμουθ 37 Έβερτον 35 Ρέντινγκ 34 Τότεναμ 33


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 January 2007 - 21:50:46 UTC