Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η συζήτηση
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Λιάπη
  • [03] Σύλληψη 10χρονου
  • [04] Επεισόδιο στις Βρυξέλλες με τον Γ. Μίχα
  • [05] Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους
  • [06] "Όχι" στα μεταλλαγμένα
  • [07] Συλλαλητήριο για το άρθρο 16
  • [08] Ακατάλληλη σοκολάτα
  • [09] Αίτηση αποφυλάκισης από τον Μπέσκο
  • [10] Αμετακίνητος ο Μπους
  • [11] Πολωνίου συνέχεια…
  • [12] Γεγονότα που άλλαξαν(???) τον κόσμο
  • [13] Στην παγίδα αιρέσεων
  • [14] Νέες απειλές από τον Αλ Ζαουάχρι
  • [15] Ξαφνική παραίτηση Λεμονή
  • [16] Προκρίθηκε η Ξάνθη
  • [17] Για άλλα 2 χρόνια ο Πατσατζόγλου στον ΟΣΦΠ
  • [18] Ευχήθηκε νταμπλ στο αντίο του ο Κωστούλας
  • [19] Τρία παιχνίδια σήμερα για τους "16" του κυπέλλου
  • [20] Στους "8" του κυπέλλου ο Ολυμπιακός
  • [21] ’στραψε και βρόντηξε ο Τζίγκερ
  • [22] Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ οι Ρεμπόσιο, Σεγκάρα
  • [23] Δύο μεταγραφές ο Αρης
  • [24] Ο Ηλυσιακός στους "8"
  • [25] Νίκες ζητούν Ολυμπιακός, Αρης
  • [26] Πέρασε ο ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε η ΑΕΚ στο ULEB Cup
  • [27] Ο Ορφανός τίμησε τους αθλητές με αναπηρία
  • [28] Σοκ με 4 νεκρούς στην Ισπανία
  • [29] Σίγουρος για τον τίτλο ο Μουρίνιο
  • [30] Η"κυρία" των 360.000 ευρώ
  • [31] "’ξιον Εστί" και "Ρωμιοσύνη"
  • [32] Χριστουγεννιάτικη μελαγχολία

    [01] Πολιτική

    Ολοκληρώνεται η συζήτηση

    20/12/2006 11:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού που ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία. Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως προϋπολογισμό συνέπειας, αποτελεσματικότητας και προοπτικής που ενισχύει την πορεία για μια δυναμική ανάπτυξη, για οικονομία με ευκαιρίες για όλους και μια κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη. Ο υπουργός τόνισε ότι η επιτυχία της οικονομίας είναι πραγματική και όχι φαινομενική, και η πρόοδος δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Ακόμη, υπογράμμισε ότι απαιτείται ένας νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων και ανέδειξε για τη νέα χρονιά βασική προτεραιότητα την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με αναζήτηση στρατηγικού εταίρου. Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ επικεντρώθηκε σε τρεις φάσεις, την απογραφή, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων με καθήλωση μισθών και αυξήσεις παντού και το θέατρο των μεταρρυθμίσεων.

    "Το λυπηρό με την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ότι αποδεικνύει ότι δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό το κόμμα. Είναι προφανές ότι με καμία πολιτική της κυβέρνησης δεν διαφωνεί επί της ουσίας. Δεν συνειδητοποιείται πόσο πολιτικά ανεύθυνο είναι αυτό. Δεν περιμένουμε το καλό σας λόγο γιατί αυτό προϋποθέτει πολιτική γενναιότητα. Με τη πολιτική σας συμπεριφορά βλάπτετε συνολικά τη χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Μαγγίνας".

    "Αδιαφανή και εικονικό" χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2007, η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, παρατηρώντας ότι "ευτυχώς, είναι ο τελευταίος σας προϋπολογισμός: Οι εκλογές είναι κοντά και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να επανακαθορίσει τη μοίρα του".

    Απαντώντας στην κα Παπανδρέου, ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας, σχολίασε: "Θα περίμενα κάποια φρεσκάδα από το ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις σας. Αντί να βάλετε λίγο πλάτη σ αυτά που παμε να αλλάξουμε, βάζετε πλάτη στον συντηρητισμό. Σας ζητήσαμε εδώ και μήνες να διευκρινίσετε τι θα αλλάζατε στον Προϋπολογισμό και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι ίσως ανεβάζατε τους φόρους εισοδήματος".

    Σε μία συνολική, αρνητική αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή προέβη ο υπεύθυνος Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε το ακροατήριό του να αναρωτηθεί "ποιο είναι το έργο, το επίτευγμα, το σχέδιο, ο θεσμός με τον οποίον η κυβέρνηση Καραμανλή έχει συνδέσει τη θητεία της και ζητά να καταγραφεί στην ιστορία του τόπου;", για να απαντήσει: "Σε σύγκριση με το 2004, η χώρα μας είναι δυστυχώς λιγότερο ισχυρή, κοινωνικά συνεκτική, ασφαλής και δίκαιη".

    "Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπεί το 10% της Ελλάδας -τους έχοντες και κατέχοντες- και η άρση της επιτήρησης της ελληνικής Οικονομίας, δεν πρόκειται να ανατρέψει την αρχή αυτή", υποστήριξε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαξιφισμοί Μπακογιάννη-Σημίτη

    [02] Πολιτική

    Για θέματα του Υπουργείου Μεταφορών

    Συνάντηση Καραμανλή-Λιάπη

    20/12/2006 12:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τα θέματα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ενόψει και της νέας χρονιάς, συζήτησε ο Μιχάλης Λιάπης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Λιάπης, υπογράμμισε ότι η απόφαση της διαιτησίας για την Ολυμπιακή προσφέρει σημαντικά επιχειρήματα στο ελληνικό δημόσιο και για άλλη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, το όποιο κατατίθεται σήμερα και τον Ιανουάριο θα αρχίσει να συζητείται στη Βουλή.

    [03] Κοινωνία

    Αφέθηκε ελεύθερος

    Σύλληψη 10χρονου

    20/12/2006 6:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2006 8:40:44 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Το πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων που ολοένα και περισσότερο απασχολεί τα δικαστήρια, έφερε στο προσκήνιο η σύλληψη ενός 10χρονου, που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν στις 9 Δεκεμβρίου έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη. Ο μικρός παραδέχθηκε παρουσία της μητέρας και του συνηγόρου του ότι πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Το παιδί μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερο και για την περίπτωσή του ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να διωχθεί ποινικά λόγω της ηλικίας του αλλά θα του επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα.

    Ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης Στέργιος Αποστολίδης έκανε λόγο για θέμα όχι μόνο αστυνομικής, αλλά κυρίως κοινωνική φύσης, προσθέτοντας ότι ήδη ενημερώθηκαν κοινωνικοί φορείς. Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας, το παιδί έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για κλοπές κινητών τηλεφώνων, ποδηλάτων ενώ φέρεται να προσπάθησε να κλέψει και μία μοτοσικλέτα. Παράλληλα, εξετάζεται και η συμμετοχή του μεγαλύτερου αδερφού του ανήλικου στα επεισόδια. Τα παιδιά προέρχονται από φτωχή πολυμελή οικογένεια η οποία, όπως λέει ο διευθυντής ασφαλείας χρήζει άμεσης στήριξης.

    Τα στοιχεία της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων για την παραβατικότητα σε νεαρές ηλικίες, προκαλούν ανησυχία. Στα δικαστήρια φθάνουν καθημερινά, 12 υποθέσεις με δράστες ανήλικους, ενώ τον περασμένο χρόνο 4.085 παιδιά κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

    Οι επιμελητές ανηλίκων συμφωνούν ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι μεν επαρκές και λειτουργικό χρειάζεται όμως την στήριξη υποδομών οι οποίες λείπουν, παραδείγματος χάριν κέντρα θεραπείας, φροντίδας ανηλίκων παραβατών.

    Περισσότεροι από τους μισούς ανήλικους που προσήχθησαν στα δικαστήρια καταδικάστηκαν, με το 95% να είναι αγόρια.

    [04] Κοινωνία

    Προφορικό διάβημα του ΥΠΕΞ προς τις βελγικές αρχές

    Επεισόδιο στις Βρυξέλλες με τον Γ. Μίχα

    20/12/2006 3:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2006 10:48:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Την προφορική διαμαρτυρία του υπουργείου Εξωτερικών προς τις βελγικές αρχές προκάλεσε το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, με πρωταγωνιστή τον Νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα. Ο κ. Μίχας βρέθηκε με χειροπέδες, όταν διαμαρτυρήθηκε για την ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος, η υπερνομάρχης Αθηνών Φώφη Γεννηματά, αλλά και όλη η ελληνική αντιπροσωπεία, λόγω της ακύρωσης της πτήσης προς Αθήνα, που οφειλόταν σε πυκνή ομίχλη. Εξαιτίας της ακύρωσης, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις αποσκευές της κυρίας Γεννηματά και όταν ο νομάρχης Πειραιά παρενέβη, ακινητοποιήθηκε και κρατήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα από την αστυνομία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τελικά, μετά από παρέμβαση Ελλήνων ευρωβουλευτών, ο κ. Μίχας αφέθηκε ελεύθερος. Το μεσημέρι η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε στην Αθήνα μέσω ’μστερνταμ. Κατά την άφιξή τους, ο Νομάρχης Πειραιά δήλωσε ότι στο όνομα της τρομοκρατίας παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών και οι πολίτες αντιμετωπίζονται με υστερικό τρόπο, ενώ η Υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας.

    [05] Κοινωνία

    Για Μπουρμπούλια-Νικολακόπουλο

    Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους

    20/12/2006 7:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ , ΝΕΤ 105.8

    Ελεύθεροι είναι από νωρίς το απόγευμα η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος, που κρατούνταν για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Οι δύο κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν λόγους υγείας και το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το αίτημά τους, μετατρέποντας την προφυλάκιση σε περιοριστικούς όρους.

    Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια εμφανίστηκε να βγαίνει από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, φανερά καταβεβλημένη. Η άλλοτε ισχυρή ανακρίτρια αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. "Είναι μια απόφαση την οποία δεν γνώριζα βέβαια, και την οποία προφανώς δεν μπορώ να κρίνω. Εκείνο που γνωρίζω, όμως είναι η αταλάντευτη απόφαση της δικαστικής ηγεσίας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης για λόγους υγείας της Δικαιοσύνης" σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας.

    Για λόγους υγείας αποφυλακίστηκε και ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Νικολακόπουλος. Ο δικηγόρος είχε προφυλακιστεί πριν περίπου ένα χρόνο για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Σε σχετικές δηλώσεις του βγαίνοντας από τις φυλακές είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και απέδωσε την εμπλοκή του σε σκοπιμότητες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γιώργος Νικολακόπουλος φέρεται να είχε συστήσει συμμορία με τον συνάδελφό του Σάκη Κεχαγιόγλου και τον προφυλακισμένο πρώην δικαστή Ευάγγελο Καλούση.

    [06] Κοινωνία

    Από έρευνα της οργάνωσης Greenpeace

    "Όχι" στα μεταλλαγμένα

    20/12/2006 4:48:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι ζωοτροφές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό καθαρές από μεταλλαγμένα. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία έρευνας της οργάνωσης Greenpeace, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2006 και τα οποία παρουσίασε σήμερα στον επικαιροποιημένο Οδηγό Καταναλωτών. Η έρευνα αφορούσε στις μεγαλύτερες εταιρείες ζωικών προϊόντων, δηλαδή εταιρείες παραγωγής αυγών, κοτόπουλων, γαλακτοκομικών προϊόντων, παγωτών, αλλαντικών και τυποποιημένων ψαριών. Όπως προκύπτει από τον Οδηγό Καταναλωτών, το 69% του γάλακτος που πίνουμε στη χώρα μας, εξακολουθεί να προέρχεται από αγελάδες που τρέφονται με μη μεταλλαγμένα, ενώ οι δέκα από τις 18 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής κοτόπουλων επιμένουν να μην αγοράζουν μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Η υπεύθυνη της εκστρατείας της οργάνωσης, Έλενα Δανάλη, τόνισε ότι: "Η επιμονή των Ελλήνων καταναλωτών που δεν θέλουν να τρώνε μεταλλαγμένα, συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα: πολλές ελληνικές εταιρείες ζωικών προϊόντων, προμηθεύονται αποκλειστικά μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε το 100% "καθαρών" ζωοτροφών για το 100% των ζωικών προϊόντων. Επίσης σύμφωνα με την έρευνα της Greenpeace, όλο και περισσότερες εταιρείες θέτουν σαν προτεραιότητα τους τη χρήση μη μεταλλαγμένης ζωοτροφής και αρκετές εταιρείες απευθύνονται σε ανεξάρτητους πιστοποιητικούς οργανισμούς, ώστε να εξασφαλίσουν ένα έγκυρο σύστημα επιθεώρησης και ελέγχου. Να προσκομίσουν γραπτές εγγυήσεις (πιστοποιητικά και εργαστηριακές αναλύσεις) όσον αφορά στη χρήση μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές, ζήτησε η οργάνωση από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωικών προϊόντων στην Ελλάδα και συνέταξε τον Οδηγό Καταναλωτών βάσει των απαντήσεων τους.

    [07] Κοινωνία

    Στο κέντρο της Αθήνας

    Συλλαλητήριο για το άρθρο 16

    20/12/2006 3:07:00 μμ

    Με συνθήματα ενάντια στην επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ της αύξησης των δαπανών για την Παιδεία, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί και καθηγητές όλων των βαθμίδων διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας . Η πορεία κατέληξε μπροστά στον ’γνωστο Στρατιώτη, όπου έκαψαν λάστιχα και ομοίωμα, της "ταφόπλακας" όπως είπαν, της ανώτατης εκπαίδευσης. Αύριο, φοιτητές, σπουδαστές, καθηγητές πανεπιστημίων, γυμνασίων και δάσκαλοι, καθώς και εργαζόμενοι, προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον προϋπολογισμό, αλλά και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Εξάλλου, πανεπιστημιακοί και φοιτητές προγραμματίζουν για τις 10 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή του επίμαχου ’ρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο πανεκπαιδευτικό το μεσημέρι

    [08] Κοινωνία

    Από την Καρφούρ Μαρινόπουλος Α.Ε.

    Ακατάλληλη σοκολάτα

    20/12/2006 2:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2006 9:07:41 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ανακλήθηκαν από την Ελληνική αγορά εκατοντάδες σοκολάτες, λόγω της ύπαρξης εντόμων σε διάφορα στάδια εξέλιξης. Οι ακατάλληλες σοκολάτες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Καρφούρ, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από διενεργούμενο έλεγχο, Ελεγκτών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας. Κατασχέθηκαν 336 τεμάχια των 100 γραμμαρίων σοκολάτες γάλακτος με σταφίδες και ξηρούς καρπούς, με διάφορες ημερομηνίες ανάλωσης, τα οποία παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Πολωνία από την INDA POLSKA Sp.z.o.o.43-430 Skoczow ul Rzeczna 3, Polska, αποκλειστικά για λογαριασμό της Καρφούρ Μαρινόπουλος Α.Ε., η οποία τα διακινεί μόνο στα καταστήματα της. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.

    [09] Κοινωνία

    Αίτηση αποφυλάκισης από τον Μπέσκο

    20/12/2006 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Πλήρως μεταμελημένος δήλωσε ο ισοβίτης φυσιοθεραπευτής Σπύρος Μπέσκος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, προκειμένου να υποστηρίξει την υφ όρων απόλυσή του μετά από τα 23 χρόνια φυλάκισης που έχει εκτίσει σε διάφορες φυλακές της χώρας. Ο Μπέσκος είχε συλληφθεί το 1983 και από τότε εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για 2 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και ισάριθμους βιασμούς. Πρόσφατα, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών η αίτησή του για αποφυλάκιση. Ο ισοβίτης υποστήριξε ότι πληροί τόσο τις τυπικές, όσο και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση. Έχοντας καταδικαστεί σε δις ισόβια, του δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακιστεί συμπληρώνοντας 20 χρόνια -τα οποία έχει υπερβεί αφού κρατείται στον Κορυδαλλό εδώ και 23 χρόνια. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιδείξει άριστη διαγωγή κάτι που επιβεβαιώνουν και οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι υπεύθυνοι των φυλακών.

    [10] Κόσμος

    Αμετακίνητος ο Μπους

    20/12/2006 9:45:00 μμ

    Πηγή: Reuters, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δύσκολες επιλογές και επιπλέον θυσίες για το Ιράκ το 2007 ζήτησε από τους Αμερικανούς ο Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Μπέικερ, η οποία τον προτρέπει να αποσύρει μεγάλο μέρος των στρατευμάτων. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν απέκλεισε την πιθανότητα αποστολής κι άλλων στρατιωτικών ενισχύσεων για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια, όπως είπε. Όσον αφορά το ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών με το Ιράν και τη Συρία, ο Τζορτζ Μπους το απέρριψε κατηγορηματικά, προειδοποιώντας την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα και τη Δαμασκό για την ανάμιξή της στα εσωτερικά του Λιβάνου.

    "Δεν αποχωρούμε"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, μπορεί να απέφυγε να δηλώσει αν η χώρα του κερδίζει ή όχι τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το στρατηγικό θέατρο της Μ. Ανατολής, δηλώνοντας ότι "η αποστολή είναι δύσκολη αλλά δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Μ. Ανατολή".

    "Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Και μία από αυτές τις επιλογές είναι η αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας μας. Αλλά πρέπει πρώτα να υπάρξει μία συγκεκριμένη αποστολή που θα εκτελέσουν αυτές οι πρόσθετες δυνάμεις", σημείωσε ο ίδιος, αναφορικά με την πιθανότητα αύξησης του συνολικού αριθμού των μάχιμων μονάδων του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Hard Iraq choices loom, says Bush

    [11] Κόσμος

    "Αποκλείεται" λέει η Μόσχα

    Πολωνίου συνέχεια

    20/12/2006 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Η Μόσχα απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο κάθε διαρροής πολωνίου από τις εγκαταστάσεις της, αυτής της εξαιρετικά ραδιενεργής ουσίας που προκάλεσε στο Λονδίνο το θάνατο του ρώσου πρώην πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο. "Κάθε διαρροή πολωνίου αποκλείεται εντελώς. Έχουμε κάνει επαληθεύσεις αφότου λάβαμε πληροφορίες σχετικά με τη μόλυνση από πολώνιο. Δεν έχουμε ανακαλύψει καμία διαρροή", δήλωσε ο Κονσταντίν Πουλικόφσκι, διευθυντής της εταιρείας "Rostekhnadzor" που επιβλέπει τις ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις , σύμφωνα με τo πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    O Αλεξάντερ Λιτβινένκο, που δηλητηριάστηκε με πολώνιο, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο μετά από αγωνία θανάτου τριών εβδομάδων. Δύο Ρώσοι, ο Αντρέι Λουγκοβόι και ο Ντμίτρι Κοβτούν, οι οποίοι τον συνάντησαν στο Λονδίνο την ημέρα της δηλητηρίασής του είναι οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης. Ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στην παρούσα φάση υπό επιτήρηση σε κλινική της Μόσχας, ενώ ο δεύτερος σύμφωνα με το ρωσικό τύπο, έχει μολυνθεί από ραδιενεργά στοιχεία.

    [12] Κόσμος

    Η "αξιολόγηση"

    Γεγονότα που άλλαξαν(???) τον κόσμο

    20/12/2006 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όταν ο Τσου εν-Λάι ρωτήθηκε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της γαλλικής επανάστασης, έδωσε μια απάντηση που έμεινε στην ιστορία: «Είναι πολύ νωρίς για να το πω». Μια τέτοια απάντηση χαρακτηρίζεται σοφή όταν είσαι ένας κινέζος επαναστάτης, αλλά θα αποτελούσε επαγγελματική αυτοκτονία για ένα δημοσιογράφο. Σύμφωνα λοιπόν με τον Γκίντεον Ραχμάν των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, πέντε γεγονότα άλλαξαν τον κόσμο το 2006. Και τα γεγονότα αυτά είναι τα εξής: 1) Η διήμερη αναστολή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιανουάριο. Η απόφαση αυτή της Ρωσίας ερμηνεύτηκε από τους δυτικοευρωπαίους ως άμεση απειλή.

    2)Ο βομβαρδισμός του τεμένους της Σαμάρα, τον Φεβρουάριο. Κανείς δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη. Μετά το γεγονός αυτό, όμως, η κατάσταση στο Ιράκ ξέφυγε από τον έλεγχο.

    3) Η προβολή της ταινίας του Αλ Γκορ «Μια ενοχλητική αλήθεια» στις αμερικανικές αίθουσες, τον Μάιο. Η ταινία αυτή έγινε τρίτο σε εισπράξεις ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.

    4) Η σύρραξη στο Λίβανο, τον Ιούλιο. Η εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο με στόχο τη Χεζμπολάχ οδήγησε σε αιματηρές συγκρούσεις, μεγάλες απώλειες αμάχων, διεθνή κατακραυγή και μια ευάλωτη κατάπαυση του πυρός.

    5) Οι ενδιάμεσες εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο, τον Νοέμβριο. Η απώλεια του ελέγχου και των δύο σωμάτων από τους Ρεπουμπλικάνους μετέτρεψε σε μια νύχτα τον Τζορτζ Μπους σε έναν αδύναμο πρόεδρο.Την επομένη των εκλογών, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ παραιτήθηκε από το υπουργείο Αμύνης. Η ελπίδα, όμως, ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγή στάσης στο Ιράκ δεν επαληθεύεται.

    Από τον κατάλογο αυτών των γεγονότων, καταλήγει ο αρθρογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, λείπει εμφανώς η Ασία. Κι όμως, η σημαντικότερη οικονομική και πολιτική εξέλιξη της εποχής μας είναι πιθανότατα η τεράστια οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας και της Κίνας. Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός. Ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της; Ίσως στο ερώτημα αυτό η πιο κατάλληλη απάντηση να είναι εκείνη που είχε δώσει ο Τσου εν-Λάϊ.

    [13] Κόσμος

    Περισσότερα από 40.000 παιδιά στη Γαλλία

    Στην παγίδα αιρέσεων

    20/12/2006 3:30:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Καταδικάζει την "ολιγωρία" των δημόσιων υπηρεσιών, έρευνα που έγινε για λογαριασμό της γαλλικής Βουλής και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, περίπου 40.000 έως 80.000 παιδιά είναι θύματα αιρέσεων στη Γαλλία. Οι ανήλικοι αυτοί βρίσκονται σε "κατάσταση κινδύνου", εξαιτίας του προσηλυτισμού, των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. Ως πρωταρχική αιτία θεωρούν "τον εγκλεισμό" που ορισμένες κοινότητες επιβάλλουν, όπου τα παιδιά των "πιστών" ζουν με το φόβο του έξω κόσμου και γίνονται ανίκανα να προσαρμοστούν σε αυτόν, εάν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την αίρεση. Ένοχες για "αδιαφορία ή ακόμα και ανοχή" σε σχέση με αυτά που δημιουργούν οι αιρέσεις, είναι σύμφωνα μ αυτή την έρευνα οι γαλλικές δημόσιες υπηρεσίες, ως αναφορά την έλλειψη ελέγχου της εκπαίδευσης, αλλά επίσης και τους ιδιωτικούς οργανισμούς σχολικής υποστήριξης- που βρίσκονται σε πλήρη εξάπλωση στην Γαλλία- στους οποίους μπορούν να εισχωρήσουν οι προσήλυτοι. Τα μέλη της επιτροπής, που έκαναν 50 προτάσεις για την πάταξη του φαινομένου, επιθυμούν να επιβάλλονται κυρώσεις στην άρνηση εμβολιασμού, όπως και να μην είναι πλέον δυνατή η άρνηση μετάγγισης αίματος. Η επιτροπή αυτή δεν έχει κάνει κατάλογο με αιρέσεις κρίνοντας ότι "το τοπίο συνεχώς μεταβάλλεται" και ότι ορισμένα κινήματα αιρέσεων εξαφανίζονται για να αναγεννηθούν με ένα άλλο όνομα. Επίσης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα χαρακτηριστικά τους (των αιρέσεων): διανοητική αποσταθεροποίηση, υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις, στρατολόγηση παιδιών και δόλια εκμετάλλευση της κατάστασης άγνοιας ή αδυναμίας.

    [14] Κόσμος

    Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα

    Νέες απειλές από τον Αλ Ζαουάχρι

    20/12/2006 2:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2006 5:19:34 μμ)

    Με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα απειλεί τη Δύση σε νέο βίντεο ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων. Όσο δεχόμαστε επίθεση στη γη μας δεν θα σταματήσουμε τις επιθέσεις εναντίον σας στις δικές σας χώρες, Θεού θέλοντος", εμφανίζεται να λέει ο αλ Ζαουάχρι σε βιντεοταινία που προβλήθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. "Η φόρμουλα για την ασφάλειά σας είναι η εξής: Δεν θα δείτε ασφάλεια ούτε στον ύπνο σας έως ότου εμείς τη βιώσουμε ως πραγματικότητα στην Παλαιστίνη και σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες", προσθέτει. Στο ίδιο βίντεο ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης εκτιμά ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται να βρουν διέξοδο από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά προσεγγίζουν τις λάθος πλευρές για να το επιτύχουν.

    Στην ίδια βιντεοταινία ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι διατυπώνει την πρόβλεψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκασθούν στο τέλος να διαπραγματευθούν με τις "πραγματικές δυνάμεις" στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. "Όπως φαίνεται θα εμπλακείτε σε μία οδυνηρή φάση διαπραγματεύσεων καταδικασμένων στην αποτυχία για να αναγκαστείτε τελικά να προχωρήσετε σε διαπραγματεύσεις με τις πραγματικές δυνάμεις" στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, υποστηρίζει ο υπαρχηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, σε μία σαφή αναφορά στις ισλαμιστικές οργανώσεις που μάχονται τα αμερικανικά στρατεύματα στις δύο αυτές χώρες.

    "Συνεχίζετε να σκέπτεστε με την ίδια ηλίθια νοοτροπία. Προσπαθείτε να διαπραγματευτείτε με ορισμένες πλευρές για να βρείτε μία διέξοδο, αλλά αυτές οι πλευρές δεν διαθέτουν διέξοδο για σας", τονίζει. "Οι προσπάθειές σας αυτές θα σας επιφυλάξουν απογοήτευση, διότι δεν διαπραγματεύεσθε με τις πραγματικές δυνάμεις, τόσο οι ρεπουμπλικάνοι όσο και οι δημοκρατικοί" καταλήγει ο αλ Ζαουάχρι.

    Η αυθεντικότητα της βιντεοταινίας, η οποία προβλήθηκε σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα" χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία βιντεοσκόπησής της, δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξαφνική παραίτηση Λεμονή

    20/12/2006 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αιφνιδίασε τους πάντες ο Τάκης Λεμονής, καθώς αμέσως μετά τη λήξη του σημερινού αγώνα Κυπέλλου της Ξάνθης με τον Πανιώνιο, ο οποίος μάλιστα ήταν νικηφόρος (1-0), υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας. Μοιραία φούντωσαν οι φήμες ότι θα αναλάβει τον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχε αποχωρήσει το 2002. Αλλωστε τα τελευταία 24ωρα ήταν έντονη η αίσθηση πως το χτεσινό ματς με το Χαϊδάρι ήταν το τελευταίο του Τροντ Σόλιντ στην πειραϊκή ομάδα, αφού ήδη ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποφασίσει να τον αντικαταστήσει.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προκρίθηκε η Ξάνθη

    20/12/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου πήρε η Ξάνθη, καθώς σε αγώνα για την 5η φάση της διοργάνωσης επιβλήθηκε με 1-0 του Πανιωνίου μέσα στη Νέα Σμύρνη. Το γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Μπάρκογλου στο 35. Ο Πανιώνιος έδειξε πιο δραστήριος στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο αδυνατούσε να γίνει απειλητικός για την εστία της Ξάνθης. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, που έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την άμυνά τους, ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ, όταν στο 35 ο Μπερτέ ανέτρεψε τον Μπαϊκαρά μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Τεροβίτσας υπέδειξε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπάρκογλου. Στο β ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση, όμως στο 63 ο Μάλαρζ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Καρνέιρο, ενώ στο 78 ο Σιαλμάς μόνος μπροστά στην εστία έστειλε την μπάλα άουτ κι ένα λεπτό αργότερα, το ανάποδο «ψαλίδι» του Αραβίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μάλαρζ κράτησε τη νίκη για την ομάδα του, όταν ο Σιαλμάς βρέθηκε απέναντί του και σούταρε, αλλά αυτός απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο. Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Βασίλη Τοροσίδη με τη φανέλα της Ξάνθης, αφού τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. «Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός, τι ΑΕΚ, για μένα το ίδιο είναι και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», δήλωσε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) Κίτρινες: Ενσαλίβα, Μπερτέ, Γκάσπαρ - Γαρπόζης, Φλίσκας Οι συνθέσεις: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Γκάσπαρ, Σπυρόπουλος, Μάκος (46 Αραβίδης), Κουτσόπουλος, Γουνδουλάκης (74 Σιαλμάς), Μπρέσκα (81 Ζωγραφάκης), Ενσαλίβα, Καρνέιρο. ΞΑΝΘΗ (Τάκης Λεμονής): Μάλαρζ, Τοροσίδης, Κοντοδήμος, Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Ζουέλα, Γαρπόζης (90 Βρύζας), Μπάρκογλου, Μπαϊκαρά, Ντελγκάδο (83 Φονγκάσα), Φλίσκας (90΄+ Δαβουρλής)

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Για άλλα 2 χρόνια ο Πατσατζόγλου στον ΟΣΦΠ

    20/12/2006 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2009 θα φοράει ο Χρήστος Πατσατζόγλου τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ανανέωσε γι΄ ακόμη δύο χρόνια τη συνεργασία του με τους «ερυθρολεύκους». Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς στην καριέρα του, αγωνίζεται στους Πειραιώτες από το καλοκαίρι του 2000, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 είχε ανανεώσει για πέντε χρόνια το συμβόλαιό του. Η λακωνική ανακοίνωση των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδας για την ανανέωση της συνεργασίας με τον διεθνή άσο αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας της με τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας.»

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευχήθηκε νταμπλ στο αντίο του ο Κωστούλας

    20/12/2006 2:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η χθεσινή αναμέτρηση του Κυπέλλου με το Χαϊδάρι ήταν η τελευταία για τον Θανάση Κωστούλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ο 30χρονος αμυντικός δέχθηκε να ενταχθεί στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη από την Ξάνθη στους Πειραιώτες. Σε ευχαριστήρια δήλωσή του, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των "ερυθρολεύκων", ο Κωστούλας αναφέρει τα εξής: "Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας και ιδιαίτερα τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Γιώργο Λούβαρη. Επίσης, τους Σάββα Θεοδωρίδη και Κούλη Δουρέκα, με τους οποίους συνεργάστηκα πολύ καλά, σε καθημερινή βάση. Κι ακόμη την τεχνική ηγεσία, όλους τους συμπαίκτες μου -τωρινούς και παλαιότερους-, το προπονητικό και το ιατρικό τιμ, τους φροντιστές της ομάδας, τους υπαλλήλους του Ρέντη, αλλά και εκείνους της ΠΑΕ για όλες τις στιγμές που μοιραστήκαμε μέσα σε ένα διάστημα 7,5 χρόνων. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη βοήθεια και τη στήριξή του. Εύχομαι η ομάδα να κατακτήσει και φέτος το νταμπλ. Όσο για το ευρωπαϊκό όραμα, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό. Αυτό που θα χρειαστεί είναι η βοήθεια όλων".

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τρία παιχνίδια σήμερα για τους "16" του κυπέλλου

    20/12/2006 1:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αγωνιστική του ανάσταση ψάχνει ο Παναθηναϊκός το απόγευμα που υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ΟΑΚΑ για την φάση των "16" του κυπέλλου. Μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στην Κέρκυρα που τον έφερε 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή, οι "πράσινοι" θέλουν να κλείσουν με θετικό τρόπο τη χρονιά προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις αλλά και για να μην μείνουν έξω από την διεκδίκηση του τροπαίου που είναι ένας από τους στόχους τους. Με αρκετές απουσίες θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στην αποστολή για τον αποψινό (18:45 ΝΕΤ) αγώνα του ΟΑΚΑ δεν συμπεριλήφθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που χειρουργήθηκε (αρθροσκόπηση) στην Ιταλία, ο Νασίφ Μόρις, ο Ρικάρντο Μπόβιο, ο Λουκάς Βύντρα, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Ηλίας Κώτσιος. Για να συμπληρωθεί 18άδα, ο Μουνιόθ κάλεσε το νεαρό Αυγερινό Κατράνα, ενώ οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι: Μάριο Γκαλίνοβιτς, Πιέρ Εμπεντε, Γιάννης Γκούμας, Αντονι Σέριτς, Φίλιππος Δάρλας, Μίκαελ Νίλσον, Μίκαελ Αντονσον, Σρνταν Αντριτς, Σεμπαστιάν Ρομέρο, Εζεκίελ Γκονζάλες, Γιώργος Θεοδωρίδης, Σωτήρης Λεοντίου, Αλέξανδρος Τζιόλης, Βίκτορ Σάντσεθ, Ιγκόρ Μπίσκαν, Αντρέας Ίβανσιτς και Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Από την άλλη πλευρά η Καλαμαριά έχει ανεβασμένο ηθικό μετά την εκτός έδρας νίκη της στο Αλκαζάρ την Κυριακή επί της Λάρισας. "Ο συγκεκριμένος αγώνας για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, δεν είναι μέσα στους στόχους της ομάδας. Έχουμε πολλούς τραυματίες και αρκετοί παίκτες μας είναι κουρασμένοι. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε, αν δοθεί η ευκαιρία, να κυνηγήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας φέρει στην Καλαμαριά για τον επαναληπτικό αγώνα", τόνισε για τη μάχη με τους "πράσινους" ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς Μάκης Κατσαβάκης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΤ όπως και η αναμέτρηση του Πανιώνιου με την Ξάνθη που θα αρχίσει στις 16:00. Μπορεί ο Έβαλντ Λίνεν να συμπεριέλαβε τον Μαρτσέλο Πλετς στην αποστολή του Πανιωνίου για τον αγώνα με την Ξάνθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ωστόσο η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού είναι αμφίβολη. Ο Πλετς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και το αν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ανάλογα με το πώς θα αισθάνεται. Οι παίκτες που επέλεξε ο Λίνεν για την αποστολή είναι οι: Κένινγκ, Κρέσιτς, Μανιάτης, Γκάσπαρ, Μπερτέ, Κουτσόπουλος, Πλετς, Μάκος, Εξουζίδης, Ενσαλίβα, Ζέζελι, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Ζωγραφάκης, Μπρέσκα, Καρνέιρο, Αραβίδης, Κόντι και Σιαλμάς. Η Ξάνθη θέλει να κλείσει θετικά τη χρονιά, ωστόσο ο τεχνικός της Τάκηυς Λεμονής έχει να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες, αφού δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν οι τραυματίες ’ντζας, Βίσιο, Παπαδημητρίου, Κιντάνα, Μάνσο και Παβιό. Η αυλαία των σημερινών αναμετρήσεων θα ανοίξει στις 14:30 με το παιχνίδι της Νίκης Βόλου με τον Ηλυσιακό. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός (14:30) Πανιώνιος-Ξάνθη (16:00) ΝΕΤ Παναθηναϊκός-Απόλλων Καλ. (18:45) ΝΕΤ

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στους "8" του κυπέλλου ο Ολυμπιακός

    20/12/2006 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα προημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε αντίθεση με την ΑΕΚ, δεν έπεσε θύμα έκπληξης κόντρα στο Χαϊδάρι. Σε αγώνα για την 5η φάση της διοργάνωσης στο γήπεδο του Αιγάλεω, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 3-1. Το Χαϊδάρι αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν σε σέντρα του Νεντέλκοβιτς, ο Τουρνάς με κεφαλιά "κρέμασε" τον Νικοπολίδη. Ο Τροντ Σόλιντ δεν υποτίμησε τον αντίπαλό του. Παρέταξε όλες τις βασικές μονάδες (με εξαίρεση τον Παππά αντί του Καστίγο), μόνο που επέλεξε για σύστημα το 3-5-2. Οπως ήταν φυσικό, μετά το γκολ του ΑΟΧ, οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν πίεση για να ισοφαρίσουν και το πέτυχαν στο 36, όταν αρχικά ο Οκκάς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια αυτή "στρώθηκε" στον κορυφαίο του αγώνα, Χάρη Παππά, που δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα (1-1). Ο μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο β ημίχρονο, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Χαϊδαρίου συνέχισαν να εντυπωσιάζουν με το πάθος και την ομαδικότητά τους. Παράλληλα, ο Κοτταράς έδειξε ετοιμότητα στο σουτ του Μπόρχα στο 53 και στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 62. Νικήθηκε όμως από τον Νοτιοαμερικανό επιθετικό στο 67, όταν ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ κι αυτός πετάχθηκε την κατάλληλη στιγμή και με κεφαλιά έκανε το 1-2. Ο Ολυμπιακός απείλησε κι άλλες φορές στη συνέχεια, κυρίως με σουτ του Ταραλίδη, έφτασε κοντά στο 3-1, όταν σε κόρνερ του Καστίγιο, ο Σέζαρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90, με σουτ του Οκκά. Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Θανάση Κωστούλα με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ξάνθη. Χαϊδάρι (Βασίλης Βούζας): Κοτταράς, Χωριανόπουλος, Μπελεγρίνης, Κριπιντίρης, Τσιρογιάννης, Γκουντελίτσας (80 Τσεκιτσίδης), Φρίμποργκ (70 Υφαντής), Τσαμπούρης, Νεντέλκοβιτς (61 Σαγανάς), Τουρνάς, Λαμπρόπουλος. Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Κωστούλας, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Μάριτς, Παππάς (62 Καστίγιο), Οκκάς, Μπόρχα (85 Μενδρινός), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (75 Ταραλίδης). Κίτρινες: Σαγανάς, Τσιρογιάννης Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ’στραψε και βρόντηξε ο Τζίγκερ

    20/12/2006 12:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης μιλώντας για τους παίχτες του "τριφυλιού" στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας. Ο "Τζίγγερ" χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δύο τελευταίες εμφανίσεις που συνοδεύθηκαν με ήττες από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Κέρκυρα, θεωρώντας υπεύθυνους κάποιους από τους παίκτες που "Είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να είναι μέλη αυτής της ομάδας". Πάντως, δήλωσε πως θεωρεί συγκυριακή την αποτυχία του Παναθηναϊκού να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και υποστήριξε πως το "μέγεθος" του συλλόγου φαίνεται μέσα από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του. "Πριν από λίγες ημέρες συζήτησα με τους παίκτες για τα προβλήματα της ομάδας, προβλέποντας κάποιες εξελίξεις που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ήμουν μάντης! Ακολούθησε η απαράδεκτη εμφάνιση με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου οι παίκτες κατάφεραν να ξενερώσουν τους οπαδούς τους, να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο και κανείς δεν πανηγύρισε. Μετά ήλθε η νέα απαράδεκτη εμφάνιση με την Κέρκυρα που δεν αρμόζει με την υπόσταση του Παναθηναϊκού. Τα μέτρα που θα πάρουμε δεν θα τα ανακοινώσω τώρα. Πρέπει στον Παναθηναϊκό να υπάρχουν παίκτες με καρδιά πρωταθλητή, να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις σε κάθε παιχνίδι. Κάποιοι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να είναι μέλη αυτής της ομάδας. Είναι συνδυασμός προβλημάτων που η ομάδα δεν αγωνίζεται με βάση τις δυνατότητές της. Στην Ευρώπη μετράει πόσο καλή ομάδα είσαι και ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ελληνική που παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Μάρτιο και φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα. Σε άλλες ομάδες το ελληνικό δημόσιο χαρίζει δισεκατομμύρια. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Το γεγονός ότι δεν παίρνει το πρωτάθλημα, είναι συμπτωματικό. Μην ξεχνάτε ότι πριν από δύο χρόνια το χάσαμε για ένα δοκάρι". Όσον αφορά στα πρόσφατα επεισόδια, ο Γ. Βαρδινογιάννης δήλωσε: "Τα επεισόδια δημιουργούν 100-150 άτομα που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά. Θεωρώ ότι δικαιολογημένα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και πήγαν στο αεροδρόμιο, αλλά το έχουν κάνει και χωρίς αφορμή. Αυτοί δεν εκφράζουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν μπορούν να δημιουργούν καταστάσεις. Εμείς είμαστε ισχυρή διοίκηση και δεν μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα". Επίσης, για τους στόχους του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν, είπε: "Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση στο πρωτάθλημα είναι μη αναστρέψιμη. Πέρσι ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση, αλλά τερματίσαμε τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Έχει πρόβλημα η ομάδα, ίσως να μην έχουν γίνει σωστές κινήσεις, αλλά δεν ήλθε η συντέλεια του κόσμου κι εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά. Χρειαζόμαστε ενίσχυση και θα γίνουν κινήσεις". Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μία φορά σε εκπροσώπους του Τύπου που -κατά την άποψή του- "πολεμούν" την ομάδα: "Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μάλιστα άλλων ομάδων, που υποδεικνύουν τί πρέπει να κάνουν οι δικοί μας φίλαθλοι στο ματς με την Καλαμαριά. Ψάξτε το" Όσον αφορά το θέμα της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας, που είχε να κάνει με τη διαιτησία, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τόνισε: "Υπάρχει πρόθεση από τον κ. Γκαγκάτση να γίνουν αλλαγές και νομίζω ότι σύντομα θα τις έχουμε. Θεωρώ δεδομένη τη διάθεση της ΕΠΟ να αλλάξει κάποια πράγματα, αφού ο κ. Γκαγκάτσης μας είπε ότι θα ήθελε να μην είναι διαιτησία στα χέρια του. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό, καθώς σε άλλες χώρες εφαρμόζονται συστήματα που επιτρέπουν τη διαχείριση της διαιτησίας είτε αποκλειστικά από τη Λίγκα είτε σε συνεργασία με ομοσπονδία".

    Πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στους παίχτες Μπορεί να απέφυγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να ανακοινώσει δημόσια τα μέτρα που θα λάβει για την κακή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, όμως το έκανε λίγο αργότερα και μάλιστα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου! "Μετά από το τέλος της προπόνησης, ανακοινώθηκε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συνολικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ" είναι η λακωνική αναφορά για την "καμπάνα" που δέχθηκαν οι "πράσινοι" μετά τις διαδοχικές ήττες από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Κέρκυρα.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ οι Ρεμπόσιο, Σεγκάρα

    20/12/2006 11:56:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμβιβασμό κατέληξαν οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ με τους Περουβιανούς Ρεμπόσιο και Σεγκάρα για τη λύση των συμβολαίων τους. Η "χρυσή τομή" στην οικονομική διαφορά που χώριζε τις δύο πλευρές βρέθηκε, κι έτσι επιτεύχθηκε ο τερματισμός της συνεργασίας τους. Οι δύο ποδοσφαιριστές πέρασαν, μάλιστα, από την προπόνηση και αποχαιρέτησαν τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες τους. Στο μεταξύ, στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε έγγραφο από τη ΦΙΦΑ, με το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία πιστοποιεί ότι ο Σικαμπάλα υπέγραψε συμβόλαιο (στις 13 Οκτωβρίου) με την Ζάμαλεκ και καλεί τους "ασπρόμαυρους" μέχρι το τέλος του χρόνου να καταθέσουν εγγράφως τη θέση τους για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2009.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύο μεταγραφές ο Αρης

    20/12/2006 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ’ρης. Πρόκειται για τον βραζιλιάνο Κάρλος Εντουάρντο Φεράρι, «Κακά» και τον ισπανό Πάμπλο Κόϊρα, που θα ενταχθούν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από τον ερχόμενο μήνα. Ο «Κακά» είναι βραζιλιάνος με κοινοτικό διαβατήριο και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ φορ. Eχει γεννηθεί στις 19/02/1979 στο Παρανά της Βραζιλίας και έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: 2000 - 2001 Ρέϊντζερς 2001 - 2002 Μπέρμιγχαμ 2002 - 2003 Σαλαμάνκα 2003 - 2004 Αλμπαθέτε 2004 - 2005 Aκαντέμικα 2005 - 2006 Λας Πάλμας Ο Πάμπλο Κοϊρα είναι Ισπανός κι έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα των Νέων (U-20) της πατρίδας του το 1999. Είναι γεννημένος στις 18/10/1979 στην Ποντεβέδρα και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού αμυντικού. Ως τώρα στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: 1998 - 1999 Κομποστέλα 1999 - 2003 Θέλτα Βίγκο 2003 - 2005 Aλαβές 2005 - 2006 Ρεκρεατίβο Χουέλβα

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ηλυσιακός στους "8"

    20/12/2006 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ηλυσιακός έγινε η δεύτερη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ζωγράφου, σε αγώνα για τη 5η φάση της διοργάνωσης, επικράτησε 1-0 της Νίκης στο Βόλο και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση, εκεί όπου το "παρών" θα δώσει και ο Ολυμπιακός. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Μανωλιάδης στο 90ο λεπτό, ενώ να σημειωθεί ότι η Νίκη Βόλου από το 78΄ αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Σίμιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [25] Μπάσκετ

    Νίκες ζητούν Ολυμπιακός, Αρης

    20/12/2006 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την 7η νίκη του αναζητά ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ (20:45) απέναντι στην Κλίμαμιο Μπολόνια και παράλληλα θα ελπίζει σε στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Ταού (8-2) στη Μόσχα με αντίπαλο τη Ντιναμό. Στόχος της ομάδας του Πειραιά είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης του ’ ομίλου, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ταού διατηρεί πλεονέκτημα λόγω της διαφοράς πόντων στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Χωρίς τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς για έκτο διαδοχικό αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός. Οι Ιταλοί θα έχουν άλλον προπονητή εν συγκρίσει με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, αφού ο Εργκίν Αταμάν αντικατέστησε τον Φαμπρίτσιο Φρατές. Επιστρέφει πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ ο Τάιους Έντνι, ενώ γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους είναι και ο Βάσκο Εφθίμοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» προβάλλουν φαβορί, δεν θα πρέπει, όμως να αφήσουν τις δύο διαδοχικές ήττες από Ταού και Πανιώνιο να επηρεάσουν την ψυχολογία τους.

    «Sold out» στο Μέλαθρο !

    Πουλήθηκαν ήδη από προχθές τα εισιτήρια για τον αγώνα ’ρης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Αλεξάνδρειο (21:00). Απόδειξη της ανυπομονησίας των φιλάθλων του ’ρη να δουν την ομάδα τους. Ο Αντρέα Ματσόν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νίκη έκπληξη απέναντι στο σύνολο του Έτορε Μεσίνα. Στην Ελλάδα επιστρέφει ο διεθνής γκαρντ Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι Ρώσοι ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου (7-1) με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο ’ρης αναζητά την 5η νίκη του που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στη φάση των «16».

    [26] Μπάσκετ

    Πέρασε ο ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε η ΑΕΚ στο ULEB Cup

    20/12/2006 12:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πέμπτη νίκη του στον Δ όμιλο του ULEB Cup πανηγύρισε στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ, απέναντι στη Ντέξια Μονς. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη, επικράτησαν 82-80, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, με τον Καλαμπόκη να ευστοχεί στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και να «σφραγίζει» τη νίκη. Με την επιτυχία αυτή ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16». Κορυφαίος των νικητών ο Ουάσινγκτον με 18 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 25-20, 46-48, 61-62, 80-82. Ντέξια Μονς: Μέριξ 9 (1), Χιούστον 17, Μάρκοβιτς 6 (2), Ρότζερς 14 (4), Εβανς 16, Μέιτζορ, Ντεσέβερ 5, Πότερ 5 (1), Νίκολσον 8 ΠΑΟΚ: Καλαμπόκης 8, Σκεπάνοβιτς 15 (4), Σέκουλιτς 17, Ουάσιγκτον 18 (3), Χαριτόπουλος 4, Πάρκερ 6, Κούβελας, Πάσαλιτς 10 (1), Αγαδάκος 2, Βεργίνης 2

    Η ΑΕΚ υπέστη συντριβή με 93-67 από τη Χέμοφαρμ στη Σερβία και απώλεσε και την τελευταία ελπίδα της για πρόκριση στη φάση των "16" του ULEB Cup. Οι "κιτρινόμαυροι" κατέθεσαν τα... όπλα στην τρίτη περίοδο και με την έκτη ήττα σε οκτώ αγωνιστικές στον Α όμιλο της διοργάνωσης «αποχαιρετούν" την υπόθεση-πρόκριση. Κορυφαίος της Ένωσης ο Ταπούτος με 15 πόντους, ενώ από τους νικητές "έλαμψε" ο Γιοκσίμοβιτς με 23. Εκτός "μάχης" έμεινε ο Νέστορας Κόμματος. Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-37, 62-51, 93-67. Χέμοφαρμ: Αρναούτοβιτς 5 (1), Μαριάνοβιτς 3, Μάρκοβιτς, Ράκιτς 7, Μπορίσοφ 8 (2), Μάρκοβιτς 7 (1), Σουπούτ 15 (1), Βουκοσάβλιεβιτς 4, Γιοκσίμοβιτς 23 (4), Τόπιτς 15 (1), Ραντίνοβιτς 6. ΑΕΚ: Ταπούτος 15, Πέρκοβιτς 10 (1), Σ. Νικολαϊδης 7 (1), Γκαγκαλούδης 7 (1), Π. Νικολαϊδης 10 (2), Σκοτ 8, Αθανασούλας, Παπανικολάου, Βετούλας 10 (2).

    [27] Ο Ορφανός τίμησε τους αθλητές με αναπηρία

    20/12/2006 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τίμησε τους αθλητές με αναπηρία, που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1η έως και 8η θέση), το 2006. Την εκδήλωση οργάνωσαν σε συνεργασία, το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Ο κ. Ορφανός στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: Το 2006 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, σε μετάλλια, για τον χώρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, που προοιωνίζει μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρο συμμετοχή, στους Παρολυμπιακούς Αγώνες τους Πεκίνου. Οι αθλητές και αθλήτριες μας κέρδισαν, συνολικά 29 μετάλλια (14 χρυσά, 8 ασημένια, 7 χάλκινα) σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου Νοητικής Αναπηρίας, κατακτήσαμε 4 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 1 χάλκινο). Στόχος μας η ηθική επιβράβευση τους από την Πολιτεία για την ουσιαστική συμβολή τους, στην ανοδική πορεία του Ειδικού Αθλητισμού. Στην συνέχεια ο Υφυπουργός αναφέρθηκε, αναλυτικά, στις επιτυχίες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, στα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ατόμων με Αναπηρίες. Για το 2007 - συνέχισε- η χώρα μας έχει αναλάβει 2 μεγάλες διοργανώσεις, στον χώρο των ΑμεΑ. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τυφλών και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών σε πάγκο. Τέλος, ο Υφυπουργός ευχαρίστησε αναλυτικά τους αθλητές και όλους τους φορείς, που ασχολούνται με τον Ειδικό Αθλητισμό. Χάρη στις επιτυχίες σας -είπε- η Ελλάδα κατέχει πλέον μια ριζικά διαφορετική θέση στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Παρολυμπιακό κίνημα. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλή οργάνωση και παρουσία των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Ειδικού Αθλητισμού. Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα καταγραφής των δράσεων τους, ώστε να αξιολογηθεί το καθένα ξεχωριστά και να έχει τις ανάλογες παροχές της Πολιτείας. Και κατέληξε: "Η πολιτεία είναι κοντά σας και στηρίζει τις προσπάθειές σας. Συνεχίστε να δίνετε χαρές σε όλους τους Έλληνες. Εμείς θα φροντίσουμε, όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά να στηρίζουμε την προσπάθειά σας. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια". Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία τίμησε τον Γιώργο Ορφανό προσφέροντάς του αναμνηστικό δώρο. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων τόνισε: Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής για τους αθλητές με αναπηρία, για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους και τους βοηθάνε, τους παράγοντες των Ομοσπονδιών. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια. Το Υφυπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα που στοχεύει στο μέλλον. Καταγράφουμε τα άτομα με αναπηρίες, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αυξήσουμε τον αριθμό εκείνων που συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα. Απώτερος στόχος μας είναι να βγάλουμε τα νέα παιδιά από το σπίτι τους και να ασχοληθούν με δράσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή τους και θα αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Παιδιά που θα πάρουν τις θέσεις των αθλητών, που τιμούμε σήμερα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Χαιρετισμό απηύθυναν και οι: Κυριάκος Γριβέας και Γιώργος Φουντουλάκης, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Σταυριανόπουλος.

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σοκ με 4 νεκρούς στην Ισπανία

    20/12/2006 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2006 4:23:54 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ισπανικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο τεσσάρων οπαδών της Ουέλβα, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ενώ κατευθύνονταν προς τη Μαδρίτη για τον αποψινό αγώνα πρωταθλήματος με τη Ρεάλ. Το δυστύχημα έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά το ξεκίνημα του λεωφορείου, το οποίο μετέφερε τους υποστηρικτές της Ρεκρεατίβο από την Ουέλβα στην ισπανική πρωτεύουσα. Οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το λεωφορείο ήταν γεμάτο οπαδούς της Ουέλβα, οι οποίοι πήγαιναν στη Μαδρίτη για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στη σημερινή αναμέτρηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Λίγο μετά την αναχώρησή του από την Ουέλβα, το λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο A-49, κοντά στο χωριό Τσουκένα, συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με φορτηγάκι. Το δυστύχημα είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, να βρουν ακαριαίο θάνατο. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 15 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλα 22 υπέστησαν πιο ελαφρά τραύματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ουέλβα θα διεξαχθεί κανονικά ή εάν θα αναβληθεί. Ομως, οι πρόεδροι των δύο συλλόγων εξέφρασαν σήμερα την επιθυμία να αναβληθεί η συνάντηση, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Marca», ο πρόεδρος της Ουέλβα, Φρανσίσκο Μεντόθα, τόνισε: «Ζητήσαμε την αναβολή του αγώνα, είναι το πιο λογικό και ανθρώπινο πράγμα που πρέπει να γίνει. Μια γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία. Βρισκόμαστε σε επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις αρμόδιες αρχές. Καταλαβαίνω ότι ίσως δεν είναι δυνατό να αναβληθεί ο αγώνας, επειδή είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί κενή ημερομηνία στο καλεντάρι, αλλά εγώ δεν θα πάω στο παιχνίδι. Η θέση μου βρίσκεται πίσω στην Ουέλβα.»

    [29] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σίγουρος για τον τίτλο ο Μουρίνιο

    20/12/2006 1:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι δύο βαθμοί που χωρίζουν τους μπλε από την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ που βρίσκεται στη κορυφή της Πρέμιερσιπ δεν ανησυχούν τον προπονητή της Τσέλσι Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, δήλωσε σίγουρος ότι ο τίτλος θα καταλήξει και φέτος στην ομάδα του Λονδίνου: "Είμαι το ίδιο σίγουρος, όπως ήμουν πριν τρεις- τέσσερις μήνες, πως θα κερδίσουμε και τον εφετινό τίτλο. Έχω κερδίσει τέσσερις συνεχείς τίτλους, αλλά δεν έχω χορτάσει. Πιστεύω ότι και φέτος ο τίτλος θα είναι δικός μας", τόνισε Πορτογάλος τεχνικός και κατέληξε: "Δεν είναι εύκολο για έναν σύλλογο να πετύχει τόσο πολλά, πόσο μάλλον ένας προπονητής. Την δουλειά την οποία κάνει ένας σύλλογος και οι ποδοσφαιριστές πάντα είναι υπό αμφισβήτηση. Ποτέ δεν μας δίνουν τα εύσημα που πιστεύουμε πως αξίζουμε. Ήμασταν πρωταθλητές από την πρώτη χρόνια και καταφέραμε να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη. Εάν δεν κατακτήσουμε και φέτος το αγγλικό πρωτάθλημα η δουλειά μας θα σχολιαστεί με αρνητικό τρόπο".

    [30] Πολιτισμός

    Δημοπρασία για πίνακα του Τιτσιάνο

    Η"κυρία" των 360.000 ευρώ

    20/12/2006 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Μια άγνωστη έως πρότινος ελαιογραφία του ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Βετσέλιο Τιτσιάνο, του λεγόμενου Τισιέν, πωλήθηκε σε πλειστηριασμό στη Μαδρίτη αντί 360.000 ευρώ, τιμή που όμως δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών. Ο πίνακας παρουσιάζει μια κομψή νεαρή γυναίκα με το κεφάλι γερμένο προς τα αριστερά καρφώνοντας με το βλέμμα το θεατή και με φόντο ένα βραχώδες τοπίο. Το έργο κατά τα φαινόμενα φιλοτεχνήθηκε το 1549-1550 στο απόγειο της καριέρας του βενετσιάνου ζωγράφου. Η οικογένεια στην οποία ανήκε το "Πορτρέτο κυρίας" δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για έργο του Τιτσιάνο όταν ζήτησε τον Μάρτιο από ειδικούς να τον εκτιμήσουν. Ο νέος αγοραστής του ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    "Για τον οίκο μας η δημοπρασία αυτή είναι η πιο σημαντική και σίγουρα από τις πιο συνεπείς που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ισπανία", είπε η διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών Segre σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε τον πίνακα. "Πρόκειται για ένα άγνωστο έργο ενός εξαίρετου καλλιτέχνη που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση". Ζωγράφος μυθολογικών και θρησκευτικών θεμάτων και τοπίων ο Τιτσιάνο διακρίθηκε στην τέχνη της προσωπογραφίας. "Το πορτρέτο κυρίας" είναι ένα σπάνιο έργο καθότι σπανίζουν οι γυναικείες προσωπογραφίες στα έργα του ζωγράφου. Από τα 117 πορτρέτα που ζωγράφισε μόνο 15 παρουσιάζουν γυναικείες μορφές.

    [31] Πολιτισμός

    Χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ

    "’ξιον Εστί" και "Ρωμιοσύνη"

    20/12/2006 10:24:00 μμ

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Δύο από τα κορυφαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το "’ξιον Εστί" και η "Ρωμιοσύνη", επανακυκλοφορούν 40 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση τους, με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη, που δόθηκε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής, με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα, τον Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον Γιώργο Κιμούλη, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων "Η Επιστροφή", ενώ, χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    [32] Ζωής ...σΤάσεις

    Εσωστρεφή και κοινωνικά απομονωμένα άτομα

    Χριστουγεννιάτικη μελαγχολία

    20/12/2006 4:12:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για αρκετούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα σημαίνουν ακόμη μεγαλύτερη μοναξιά. Για κλιμάκωση της μελαγχολίας, της μοναξιάς και των οικογενειακών προβλημάτων τις ημέρες των εορτών προειδοποίησε σήμερα η Αυστραλιανή Ιατρική Ένωση. Η περίοδος Των εορτών για τους περισσότερους ανθρώπους σημαίνει οικογενειακές συγκεντρώσεις ,ανταλλαγή δώρων και χαρούμενες συναντήσεις με φίλους και την οικογένεια. Δυστυχώς για ορισμένους, σημαίνει μόνο μοναξιά και απόγνωση. Οι τηλεφωνικές κλήσεις στις υπηρεσίες παροχής συμβουλών αυξάνονται ραγδαία, όπως και τα περιστατικά των αυτοκτονιών. Η τηλεφωνική υπηρεσία παροχής συμβουλών Mensline, κρούει παρόμοιο κώδωνα κινδύνου, αναφέροντας ότι 50.000 πρόσφατα διαζευγμένοι άνδρες στη χώρα, πρόκειται να περάσουν τα πρώτα τους Χριστούγεννα μακριά τη θαλπωρή της οικογένειας. Αυτή η περίοδος του έτους, για τους περισσότερους ανθρώπους σημαίνει χαρούμενες συναντήσεις με φίλους και την οικογένεια. Για ορισμένους, όμως, σημαίνει μόνο μοναξιά και απόγνωση. Το κοινωνικό περιβάλλον, η ανταλλαγή δώρων και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη για τα εσωστρεφή και κοινωνικά απομονωμένα άτομα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 December 2006 - 21:51:39 UTC