Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτίμηση των εκλογών
  • [02] Συνεδρίαση συντονιστών Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Αναζητούν λύση
  • [04] Μακελειό σε γαμήλια τελετή

    [01] Πολιτική

    Διαγραμματειακό Συμβούλιο της Ν.Δ.

    Αποτίμηση των εκλογών

    31/10/2006 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Θετικό έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το Διαγραμματειακό Συμβούλιο της Ν.Δ. που συνεδρίασε την Τρίτη υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη. Στη συνεδρίαση μελετήθηκε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων, όπως για παράδειγμα να μην είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι, αλλά να κρίνεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι "το κλίμα στις νομαρχίες και στους δήμους είναι θετικό. Υπήρξαν κάποιες αστοχίες, τις οποίες μελετά το κόμμα σε βάθος, προκειμένου να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να κάνει τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις. Ακόμη, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές η Νέα Δημοκρατία πήγε καλά στις εκλογές, το δείχνουν τα στοιχεία, το δείχνει ο χάρτης και το δείχνει και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

    [02] Πολιτική

    Συνεδρίαση συντονιστών Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

    31/10/2006 7:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2006 8:10:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το μίνι ασφαλιστικό που κατατέθηκε την Δευτέρα στη Βουλή, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Οι συντονιστές τόνισαν ότι το νομοσχέδιο δεν λύνει το πρόβλημα των χρεών στα Ταμεία και της υποχρηματοδότησης του συστήματος και έκαναν λόγο για σκανδαλώδη εύνοια των μεγαλοφειλετών.

    [03] Κοινωνία

    Υπουργείο Παιδείας και ΔΟΕ

    Αναζητούν λύση

    31/10/2006 8:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2006 11:07:38 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σε καλό κλίμα η συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, σε μια κοινή προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία. Στη συνάντηση συζητήθηκε η παράταση του καθημερινού ωραρίου διδασκαλίας κατά μια ώρα, η αξιοποίηση της ευέλικτης ζώνης, ενώ για τις περιπτώσεις που οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι περισσότερες, θεωρούν ότι πρέπει να γίνει μικρή περικοπή των ημερήσιων εκδρομών ή και παράταση του διδακτικού έτους κατά μια εβδομάδα τον Ιούνιο. Διάθεση βούλησης για ουσιαστική αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, διαπίστωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, τονίζοντας "βρισκόμαστε κοντά στην κοινή λογική, ακούσαμε τις θέσεις των δασκάλων και θα έχουμε μία ακόμη συνεργασία. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πιο ουσιαστική εικόνα". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης ανέφερε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα τα σχολεία λόγω της απεργίας ευθύνεται το Υπουργείο Παιδείας που δεν έδωσε λύση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, την ερχόμενη Τετάρτη θα υποβάλλουν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας τις τελικές προτάσεις τους για την τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη πάνω από χίλια Γυμνάσια και Λύκεια. Έκκληση στους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία απηύθυνε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

    Ο Μιλτιάδης Έβερτ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για το ύψος των ζημιών που έχουν γίνει σε σχολεία και το ποιος θα τις πληρώσει.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καθιέρωση του 5% του ΑΕΠ για την παιδεία και στην απόσυρση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδρίαση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

    [04] Ιράκ

    Βόρεια της Βαγδάτης

    Μακελειό σε γαμήλια τελετή

    31/10/2006 8:15:00 μμ

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά και 19 τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη διάρκεια γαμήλιας τελετής στη συνοικία Ούρ κοντά στο σιιτικό προάστιο Σάντρ Σίτι στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης. Ένας τρομοκράτης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό του οχήματός του την ώρα που η οικογένεια που γιόρταζε το γάμο έφτανε με μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε αίθουσα δεξιώσεων, επεσήμανε εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, ενώ υπήρξε επιβεβαίωση και από το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, παρά την επιχείρηση ασφάλειας στην οποία μετέχουν τουλάχιστον 40 χιλιάδες Ιρακινοί στρατιωτικοί και 15 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες οι επιθέσεις και οι μαζικοί θάνατοι στη Βαγδάτη και σε άλλες μεγάλες ιρακινές πόλεις, είναι καθημερινό φαινόμενο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξάνονται οι νεκροί Αμερικανοί στο Ιράκ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 October 2006 - 21:50:43 UTC