Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο για τους μετανάστες
  • [02] Επαφές Ρουσόπουλου στη Νέα Υόρκη
  • [03] Δηλητηρίαση είναι η αιτία
  • [04] Ένοπλη σύγκρουση στο Κάιρο
  • [05] Αποκαταστάθηκε ο ...Ιδομενέας

    [01] Πολιτική

    Ομιλία Παυλόπουλου στη Μαδρίτη

    Συνέδριο για τους μετανάστες

    27/10/2006 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2006 9:24:09 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Την διοργάνωση συνεδρίου, τον προσεχή Μάιο στην Αθήνα, για τη νόμιμη μετανάστευση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη με θέμα "Μετανάστευση και κοινωνική ένταξη ως εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης και εθνικής οικονομικής ανάπτυξης". Πυξίδα για μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική είναι το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, που ενσωματώνει τις βασικές αρχές και αντιλήψεις για τη μετανάστευση. Στην ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2006 οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν το 3% του πληθυσμού της γης και πως το ποσοστό που κατευθύνεται προς την Ευρώπη είναι της τάξεως του 7,7%, ενώ αυξημένο παρουσιάζεται το ποσοστό στη Νότια Ευρώπη. "Η Ελλάδα απέκτησε ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μετανάστευση, ιδίως με το νόμο 3386/2005, ο οποίος ενσωματώνει σήμερα τις βασικές αρχές και αντιλήψεις για μία σύγχρονη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική", είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Πολιτική

    Σειρά επαφών

    Επαφές Ρουσόπουλου στη Νέα Υόρκη

    27/10/2006 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2006 9:27:54 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα 61 χρόνια του, είχε την ευκαιρία να έχει επαφές με αξιωματούχους του Οργανισμού, δημοσιογράφους και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο κ. Ρουσόπουλος παρακάθησε την Πέμπτη σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης. Στο γεύμα παραβρέθηκαν ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Δημόσιας Πληροφόρησης, Σάσι Ταρούρ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" Αντώνης Παπαδημητρίου και Αμερικανοί δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στα Ηνωμένα Έθνη. Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου είχε συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Δημήτριο. Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μια ώρα και ήταν παρόντες η γενική πρόξενος στη Νέα Υόρκη Αικατερίνη Μπούρα και η διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού, Αμαλία Κυπαρίσση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα και γενικότερα τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Το βράδυ, ο κ. Ρουσόπουλος παραβρέθηκε και χαιρέτησε τη δεύτερη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Λίνκολν Σέντερ του Μανχάταν, που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] Κοινωνία

    Πιθανότατα από αέριο σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

    Δηλητηρίαση είναι η αιτία

    27/10/2006 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε δηλητηρίαση, πιθανόν από αέριο, οφείλετε ο θάνατος των δύο παιδιών στην Κέρκυρα σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία - νεκροτομή στα δύο αδελφάκια. Ωστόσο οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν από τις τοξικολογικές αναλύσεις, τα αποτελέσματα των όποιων αναμένονται σε 10 έως 15 μέρες. Στο μεταξύ έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του πατέρα των παιδιών και της φίλης του, που νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση στην ΜΕΘ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Τα δύο παιδιά, έξι και επτά ετών, ο 38χρονος πατέρας τους και η 28χρονη φίλη του, όλοι τους Βρετανοί, βρήκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στα Γουβιά της Κέρκυρας, όπου διέμεναν, η καμαριέρα, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο νησί φθάνει σήμερα και η μητέρα των δύο παιδιών, ενώ, ήδη στην Κέρκυρα βρίσκονται οι γονείς της 28χρονης. Η υπόθεση, όπως αναμενόταν, πήρε διαστάσεις στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που δίνουν τη δική τους εκδοχή, με πολλή δόση μυστηρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη οι έρευνες

    [04] Κόσμος

    Ένοπλη σύγκρουση στο Κάιρο

    27/10/2006 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ένοπλη σύγκρουση εξελίχθηκε ο καβγάς μεταξύ δύο οικογενειών στο Κάιρο, με αφορμή την κλοπή μερικών καλαμποκιών από ένα χωράφι. Πέντε Αιγύπτιοι, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο κορίτσι, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μίνια, περίπου 250 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου, όταν ο 58χρονος Ουαγκί Ραχέμπ Αμπντούλ Σαγιέντ κατηγόρησε τον 38χρονο Ζενχαουέρ Λιζοέλ Καράσι ότι έκλεψε καλαμπόκια από το χωράφι του. Ο 38χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, οπότε η οικογένεια του Σαγιέντ επιτέθηκε στο σπίτι του Καράσι και σκότωσε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και το μικρό παιδί.

    [05] Πολιτισμός

    Αποκαταστάθηκε ο ...Ιδομενέας

    27/10/2006 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επανήλθε στο πρόγραμμα της Ντόιτσε Όπερ του Βερολίνου η όπερα Ιδομενέας του Μότσαρτ, που είχε απαλειφθεί από το πρόγραμμα παραστάσεων από το φόβο πιθανών αντιδράσεων των Ισλαμιστών για τις σκηνές με τον προφήτη Μωάμεθ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Όπερας της δόθηκαν οι δέουσες εγγυήσεις ασφαλείας, οπότε θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις του Ιδομενέα, χωρίς όμως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες. Ο επαναπρογραμματισμός του έργου, που ήταν αναμενόμενος, αποφασίσθηκε μετά την αναφορά της αστυνομίας πως "δε βλέπει κάποια συγκεκριμένη απειλή για την Όπερα". Η Ντόιτσε Όπερ είχε αποφασίσει ν αποκλείσει το έργο αυτό, σύνθεση του 1781, που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά της από το 2003, κρίνουσα πως η πλοκή του αποτελούσε "ανυπολόγιστο κίνδυνο" για την ασφάλειά της. Στην αμφιλεγόμενη σκηνή του, το έργο παρουσιάζει τον βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα ν αποκεφαλίζει τον Ποσειδώνα, τον Ιησού, τον Βούδα και τον Μωάμεθ και να τοποθετεί τις κάρες τους σε τέσσερις καρέκλες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 October 2006 - 20:50:27 UTC