Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ψήφους 5-1 στην Ολομέλεια
  • [02] "Κουνήθηκε" η νότια Ιταλία
  • [03] Σημαντική υποχώρηση
  • [04] "Συνήγορος" κατά ΕΠΑ για το αέριο

    [01] Πολιτική

    Με ψήφους 5-1 στην Ολομέλεια

    26/10/2006 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την ερχόμενη Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για την άρση η μη της ασυλίας του ανεξάρτητου Βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου που φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Με πέντε ψήφους υπέρ και μία αποχή η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αποφάσισε την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου. Υπέρ τάχθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιώργος Σούρλας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Χωματάς, καθώς καιι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, του Κομμουνιστικού κόμματος Αντώνης Σκυλάκος και του ΣΥΝ Φώτη Κούβέλη. Η Βουλευτής της ΝΔ Ζέτα Μακρή επιφυλάχθηκε για προσωπικούς λόγους όπως είπε, να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό"ΑΛΦΑ" ο κ Μαντούβαλος δήλωσε: "όχι μόνο την άρση ασυλίας μου θέλω, αλλά θέλω αυτή η υπόθεση να πάει στο δικαστήριο. Ούτε βουλεύματα θέλω ούτε παραγραφές αλλά να ισχύσει για μένα ότι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη". Στην Επιτρόπή Δεοντολογίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, όταν κλήθηκε από την κ. Μακρή να διευκρινήσει αν ζητά να αρθεί η ασυλία του απάντησε αρνητικά. "Αυτό που ζήτησα τόσο στον επιστολή που απέστειλα στην πρόεδρο της Βουλής όσο και στην Επιτροπή σας, ήταν να συζητηθεί άμεσα η υπόθεση μου", δήλωσε ο κ Μαντούβαλος. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά συνυποψηφίων του βουλευτών λέγοντας χαρακτηριστικά: "κάποιοι πολιτικοί κακοποιοί θεωρούν τον Πειραιά πολιτική τους ιδιοκτησία. Δεν θέλουν απλά να με στήσουν αλλά να με χτίσουν στον τοίχο". Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σούρλας, επιβεβαίωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι ουδέποτε ο κ. Μαντούβαλος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του.

    [02] Κόσμος

    "Κουνήθηκε" η νότια Ιταλία

    26/10/2006 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας μεταξύ της Σικελίας και της Καλαβρίας. Σεισμολόγοι στη Ρώμη θεωρούν ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Καλαβρίας.

    [03] Οικονομία

    Ο "μαύρος" χρυσός

    Σημαντική υποχώρηση

    26/10/2006 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Υποχώρησαν οι τιμές των πετρελαϊκών φορτίων άμεσης παράδοσης, ένα μόλις 24ωρο μετά την απότομη άνοδο που σημείωσαν 2,5 δολαρίων το βαρέλι την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με δηλώσεις συναλλασσομένων συνέδραμε αποφασιστικά στον "κατευνασμό των πνευμάτων" στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έστω κι αν κράτη μέλη του ΟΠΕΚ φανερώνουν το ένα μετά το άλλο τη βούλησή τους άμεσα να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους (το Κουβέιτ κατά 100.000 βαρέλια). Στη Νέα Υόρκη, το βαρέλι ελαφρού "αργού" πετρελαίου, εμπορευόταν την Πέμπτη στα 60,95 δολάρια, μειωμένο σε σύγκριση με την Τετάρτη, κατά περίπου μισό δολάριο. Ωστόσο, οι συναλλαγές με φορτία "μαύρου χρυσού" κυριαρχούν από ηπιότερες αντιδράσεις, επειδή τα αμερικανικά αποθέματα χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές "πολύ υψηλά". Μέλη του ΟΠΕΚ που προχωρούν σε άμεση μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους είναι: η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νιγηρία κι η Λιβύη.

    [04] Οικονομία

    Να επισπεύσει συνδέσεις-Να αποζημιώσει καταναλωτές

    "Συνήγορος" κατά ΕΠΑ για το αέριο

    26/10/2006 8:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σύσταση προς την "Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Α.Ε." απηύθυνε η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή" για την αδυναμία της να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις της και συγκεκριμένα να ενεργοποιήσει συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και να ικανοποιήσει εμπρόθεσμα νέες αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου. Τη σύσταση παραπέμψε και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με το αίτημα να ελεγχθεί κατά πόσο η συμπεριφορά της εταιρείας συνιστά κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

    Ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα πολιτών που δέχθηκε, παρενέβη αυτεπαγγέλτως και απηύθυνε σύσταση στην εταιρεία ζητώντας της να καταρτίσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων και να τροποποιήσει την τυποποιημένη σύμβαση προβλέποντας και αναδρομικά, για τις ήδη υπογραφείσες συμβάσεις, ρήτρα αποζημίωσης των καταναλωτών για την εκ μέρους της μη προσήκουσα και εμπρόθεσμη εκτέλεση της σύμβασης.

    Επίσης κάλεσε τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρίας σε ακρόαση και παροχή εξηγήσεων για το ζήτημα αυτό την Τετάρτη.

    Σχετικά Links:

    Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 October 2006 - 20:50:28 UTC