Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για αναβολή
  • [02] Σκάνδαλο με AIDS σε παιδάκια στο Καζακστάν
  • [03] Φιλοφρονήσεις Πούτιν...

    [01] Πολιτική

    Της συζήτησης για το άρθρο 16

    Συμφωνία για αναβολή

    20/10/2006 8:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2006 9:31:53 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέα δεδομένα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργεί η αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Το επίμαχο άρθρο επρόκειτο να απασχολήσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί έξω από τη Βουλή νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από τους απεργούς εκπαιδευτικούς. Την πρόταση για αναβολή διατύπωσε γραπτά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Κυβέρνηση από τη μεριά της την αποδέχτηκε. Κατά τον εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ήδη από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε συμφωνηθεί ότι επίμαχα άρθρα που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση, τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, τη δασοπροστασία κ.ά., θα έφταναν ξεχωριστά στην Επιτροπή στο τέλος της σχετικής διαδικασίας, τον Ιανουάριο. "Δε θ αφήσουμε τη ΝΔ να κάνει την ατζέντα της συζήτησης για το Σύνταγμα με βάση την πολιτική επικαιρότητα και όχι τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους βουλευτές όλων των κομμάτων", δήλωσε σχετικά ο κ. Λοβέρδος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης, δεσμεύθηκε να έχει απαντήσει στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ έως αύριο. Ωστόσο απαντώντας απόψε σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το γραπτό αίτημα του δήλωσε: "Συνεννοήθηκα με την Κυβέρνηση και αποφασίστηκε πως αφού το ΠΑΣΟΚ, ζητά, επίσημα, αναβολή δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το διευκολύνουμε".

    [02] Κόσμος

    10.000 τα πιθανά θύματα

    Σκάνδαλο με AIDS σε παιδάκια στο Καζακστάν

    20/10/2006 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εβδομήντα οκτώ παιδάκια μολύνθηκαν τους τελευταίους μήνες από το ιό του AIDS -επτά από τα οποία έχουν ήδη πεθάνει- στο νότιο τμήμα του Καζακστάν λόγω των ιατρικών ελλείψεων, όπως κατήγγειλε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της περιοχής και μεταδίδει το Ιντερφάξ του Καζακστάν. "Μέχρι σήμερα είχαμε εντοπίσει 78 παιδάκια μολυσμένα με AIDS, επτά από αυτά δεν υπάρχουν πια και τώρα εκείνο που μας ενδιαφέρει πάνω απ όλα είναι να εντοπιστούν και άλλα 255 που πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν και αυτά μολυνθεί από τη θανατηφόρο νόσο", τόνισε ο διευθυντής του τμήματος Υγείας για το νότιο τμήμα του Καζακστάν, Βιατσεσλάβ Ντούντνικ. Σημειώνεται ότι αυτά τα 255 παιδάκια αποτελούν ένα μόνο μικρό μέρος των δέκα χιλιάδων παιδιών που υπάρχουν φόβοι ότι ήρθαν σε επαφή με τον ιό του ΑΙDS στη διάρκεια της νοσηλείας τους από την αρχή του χρόνου σε διάφορα νοσοκομεία του νότου της χώρας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές τα παιδιά μπορεί να έχουν μολυνθεί είτε κατά τη διάρκεια μεταγγίσεων με αίμα που δεν είχε ελεγχθεί είτε μέσω της χρήσης ιατρικών εργαλείων που δεν είχαν αποστειρωθεί. Ήδη το σκάνδαλο με τα παιδάκια στοίχισε στον υπουργό Υγείας των τοπικών αρχών τη θέση του και την έντονη καταδίκη των τοπικών υγειονομικών αρχών από τον πρόεδρο του Καζακστάν.

    [03] Κόσμος

    Για τον εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο Ισραηλινό Πρόεδρο

    Φιλοφρονήσεις Πούτιν...

    20/10/2006 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για συνομιλίες σχετικά με τις σχέσεις της χώρας του με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ βρέθηκε στη Μόσχα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ. Ωστόσο ένα φραστικό ατόπημα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε το γύρο του κόσμου επισκιάζοντας κατά κάποιον τρόπο τις διμερείς επαφές, όταν το στρογγυλό τραπέζι στο Κρεμλίνο έγινε πεδίο παραπολιτικών σχολίων. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχτηκε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ με μια αθώα φιλοφρόνηση. "Μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον Πρόεδρό σας". Εκείνη την ώρα κλείνουν τα μικρόφωνα και οι άντρες ασφαλείας απομακρύνουν φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Ταυτόχρονα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η ομήγυρής ξεσπούν σε γέλια. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου μόλις έχει αστειευτεί με αφορμή την κατηγορία που βαραίνει τον Ισραηλινό Πρόεδρο Μοσέ Κατσάβ λέγοντας: "Αποδείχθηκε πολύ ισχυρός άνδρας Βίασε δέκα γυναίκες. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Τον ζηλεύουμε". Το διπλωματικό χαμόγελο του Εχούντ Όλμερτ κρύβει την αμηχανία του. Το σχόλιο όμως του Βλάντιμιρ Πούτιν μεταφέρθηκε αυτούσιο από τους αυτήκοους μάρτυρες δημοσιογράφους και προκάλεσε δυσμενή σχόλια. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόταν στο Πρόεδρο του Ισραήλ ο οποίος ενέχεται σε σκάνδαλο σχετικά με το βιασμό δύο γυναικών, που εργάζονταν στην Προεδρία, τη σεξουαλική παρενόχληση άλλων επτά καθώς και για τηλεφωνικές υποκλοπές και απάτες. Το Κρεμλίνο προσπάθησε μέσω εκπροσώπου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν ρίχνοντας την ευθύνη στην περιπλοκότητα και την ευαισθησία στη διατύπωση της ρωσικής γλώσσας. Ως εκ τούτου δεν μπορεί μερικές φορές να αποδοθεί σωστά η μετάφραση ενός αστείου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 October 2006 - 20:50:34 UTC