Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δε συμπράττω στην οξύτητα"
  • [02] Απάντηση από την Δράμα
  • [03] Επίθεση ΚΚΕ στα τρία κόμματα
  • [04] Κάλεσμα ΣΥΝ για ενίσχυση στις εκλογές
  • [05] Κρίσιμες ώρες
  • [06] Πορεία θανάτου
  • [07] Συγκίνηση για την εικόνα της Παναγίας
  • [08] Κακόγουστη φάρσα στο Ιντερσίτι
  • [09] Νέα ένταση στη Γάζα
  • [10] Πέρασε και από το Καυταντζόγλειο
  • [11] Όλα μηδέν στο Αιγάλεω
  • [12] Απίστευτο "χ" στο Παγκρήτιο
  • [13] Πήρε βαθμό στην Τούμπα η Καλαμαριά
  • [14] Με μπροστάρη τον Ντα Σίλβα
  • [15] Απτόητη η Λάρισα
  • [16] Μόνος πρώτος ο Λεβαδειακός
  • [17] Χωρίς αλλαγές στην Γ' Εθνική
  • [18] Κύπελλο: Στους "4" ο Κολοσσός
  • [19] Κύπελλο: Τεράστια έκπληξη στο Ρέθυμνο
  • [20] Στην κορυφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    [01] Πολιτική

    Δηλώσεις Καραμανλή στο Ζάππειο

    "Δε συμπράττω στην οξύτητα"

    1/10/2006 8:20:00 μμ

    Οι δράσεις της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους εστιάζονται στο τρίπτυχο: ενίσχυση τους πραγματικού τους εισοδήματος με την αύξηση των συντάξεων, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, προστασία της οικογένειας και ενίσχυση της συμμετοχής τους στην κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των συνολικών μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και την κοινωνία που προωθεί τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, με θέμα "Για μία κοινωνία όλων των ηλικιών", και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ., τη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ. και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Εξερχόμενος ο κ. Καραμανλής, ερωτηθείς για τον οξυμένο αντιπολιτευτικό λόγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι "είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο πως για χρόνια η οξύτητα, η πόλωση και ο διχασμός έβλαψαν τον τόπο. Θεωρώ ότι ιστορικά, πολιτικά και ηθικά είναι καταδικασμένο και δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξω σε αυτό".

    Δήλωση Π. Παυλόπουλου για διαφθορά-δημοσκοπήσεις.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος απηύθυνε επίσης χαιρετισμό στο συνέδριο, ερωτηθείς για την πρόσφατη θεματολογία περί διαφθοράς, τόνισε ότι η κυβέρνηση αποκαλύπτει τη διαφθορά και την πατάσσει, όταν άλλοι στο παρελθόν την συγκάλυπταν και την διόγκωναν. Είναι δραματικό να συγκαλύπτεις τη διαφθορά, η οποία για τόσα χρόνια δημιούργησε νέα νοοτροπία, βλάπτοντας δραματικά τον δημόσιο βίο και τον τόπο.

    Ερωτηθείς για το εάν οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πραγματικότητα, δήλωσε "όχι", παρά μόνο τη στιγμή που γίνονται και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την λαϊκή ετυμηγορία.

    Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής»

    Τα υψηλά ποσοστά απογοήτευσης των πολιτών για τις δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις είναι το βασικό χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο "Βήμα της Κυριακής". Στην περίπτωση της κυβέρνησης, οι δυσαρεστημένοι πλησιάζουν το 64% ενώ στην περίπτωση της αντιπολίτευσης ξεπερνούν το 69%.

    Ως προς την πρόθεση ψήφου, η διαφορά μειώνεται από το 1,7% στο 0,9%, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει στο 81%, ενώ μειώνεται και η διαφορά στην παράσταση νίκης, όπου ωστόσο εξακολουθεί να υπερέχει καθαρά η ΝΔ.

    Στο θέμα της διαφθοράς, το 36,5% πιστεύει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, το 34,1% ότι επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη και το 28,4% ότι έχει αυξηθεί επί των ημερών της ΝΔ. Στο ερώτημα, κατά πόσον είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πρόσφατα κρούσματα διαφθοράς, το 31,8% απαντά αρκετά ως πολύ ενώ το 65,6% λίγο ως καθόλου.

    Για την κατάσταση στην οικονομία, το 36,9% δηλώνει ότι ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το 19,6% η ΝΔ και το 41,9% και οι δύο.

    Το "δυνατό χαρτί" της ΝΔ, σύμφωνα με τη διατύπωση της εφημερίδας, παραμένει ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει σταθερό προβάδισμα έναντι του Γ Παπανδρέου ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αλλά και τη δημοτικότητα. Ο κ. Καραμανλής θεωρείται από το 39.9% ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του 32,2% που συγκεντρώνει ο κ. Παπανδρέου.

    [02] Πολιτική

    Δηλώσεις Παπανδρέου για την πόλωση

    Απάντηση από την Δράμα

    1/10/2006 8:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Με τη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται αλλού", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από τη Δράμα, αναφέρομενος στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν "συμπράττει στην οξύτητα και την πόλωση". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται από την πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός και θέλει να κρύβει την αλήθεια. "Εμείς εκπροσωπούμε την παραγωγική Ελλάδα, όπως σε αυτό το εργοστάσιο, την Ελλάδα της παραγωγής και των ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να σταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκπροσωπούμε μια Ελλάδα των αξιών, μια δίκαιη κοινωνία". Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "εκπροσωπεί μια κυβέρνηση ρουσφετολογική, μία κυβέρνηση διευθετήσεων, μία κυβέρνηση πελατειακών και συγγενικών σχέσεων, μία κυβέρνηση που βλέπει το κράτος ως λάφυρο". "Γι αυτό έχει αγανακτήσει και ξεσηκωθεί ο κόσμος, ο ελληνικός λαός έχει προβλήματα από τα οποία ο κ. Καραμανλής κρύβεται και προσπαθεί να κρύψει αυτή την αλήθεια", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Aνατροπή του πολιτικού σκηνικού

    "Ο μήνας θα τελειώσει με ανατροπή του πολιτικού σκηνικού", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο λαό της Δράμας από το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου νομάρχη Χριστόφορου Κορυφίδη, σήμερα το πρωί, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι το μήνυμα απ' όλη την Ελλάδα την οποία επισκέπτεται, είναι ότι ο κύκλος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την εξουσία είχε στα χέρια της σημαντικές παρακαταθήκες, που είχαν αφήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνές κύρος, θεσμούς και έργα και όλοι περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα έχτιζε πάνω σε αυτά τα οποία βρήκε, αλλά αντίθετα αυτή γκρέμισε ότι καλύτερο είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός με σκληρούς κόπους και θυσίες. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της δυσφημίζει τη χώρα και φθάσαμε στο σημείο ότι "μας θεωρούν απατεώνες" και τόνισε με έμφαση ότι "δεν έχουν φιλότιμο και ασχολούνται με τις υποθέσεις τους ξοδεύοντας χρήματα του ελληνικού λαού". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δοκίμασε και κατάλαβε στην πράξη τι σημαίνει δεξιά, καθώς αυτή έχει απογοητεύσει ακόμα και τους δικούς της ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι είναι εύκολος στα μεγάλα λόγια αλλά άφαντος μπροστά στα προβλήματα της χώρας, πρόσθεσε ότι κρύβει την αλήθεια και κρύβεται από την πραγματικότητα και έφερε ως παράδειγμα ότι "ο κ. Καραμανλής κρύβει αυτό που η ελληνική οικογένεια ονομάζει κρίση της τρίτης εβδομάδας", δηλαδή ότι από τα μέσα κιόλας ενός μήνα η ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στα έξοδα. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με κάθε μέτρο τους βολεύουν συμφέροντα των επίλεκτων της Νέας Δημοκρατίας, αναλώνονται σε πελατειακές διευθετήσεις συμφερόντων και κρατούν σε ομηρία και ανασφάλεια τον ελληνικό λαό για να του υποκλέψουν τη ψήφο.

    Αναφερόμενος σε θέματα παιδείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για απαράδεκτη ταξική πολιτική εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με την αυθαίρετη και χωρίς σχέδιο εισαγωγή της βάσης του "10" αποκληρώνει μια ολόκληρη γενιά. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η δεξιά προκειμένου να κάμψει το φρόνημα του ελληνικού λαού λέει "ότι είναι όλοι ίδιοι και τόνισε με έμφαση ότι εμείς αντιστεκόμαστε στην ηττοπάθεια και τη λογική της ισοπέδωσης , προσθέτοντας ότι τα έργα των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη αλλά και το ΠΑΣΟΚ στη νέα του τρίτη φάση δείχνουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε σαφώς τις ευθύνες για την απεργία των δασκάλων στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι κοροϊδεύει τους εκπαιδευτικούς, καθώς δεν τους δίνει αυτά που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έγκλημα με δύο απογραφές, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας. Μιλώντας για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού Δράμας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το βασικό για το νομό είναι η ανάπτυξη των υποδομών και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσεις προτάσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση των περιοχών που βρίσκονται σε κρίση. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε ενότητα και αγώνα τους φίλους και τα μέλη του κόμματος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την τοποική αυτοδιοίκηση.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου "έχει επιλέξει εδώ και καιρό το δρόμο της οξύτητας και της πόλωσης, του λαϊκισμού και του μηδενισμού". Σ αυτό το δρόμο βαδίζει μόνος. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πολίτες τον ακολουθούν", πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [03] Πολιτική

    Συγκέντρωση γυναικών στην Καισαριανή

    Επίθεση ΚΚΕ στα τρία κόμματα

    1/10/2006 9:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2006 10:14:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πολιτική χαρακτήρισε την μάχη των δημοτικών εκλογών η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας απο τους πολίτες να απεγκλωβιστούν από τα δυο μεγάλα κόμματα. Η κα. Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών στην Καισαριανή, μίλησε με υψηλούς τόνους και για τον ΣΥΝ. Συγκεκριμένα, η κα. Παπαρήγα, κάλεσε τους πολίτες στις 15 Οκτωβρίου να τιμωρήσουν το δικομματισμό και τόνισε ότι το κόμμα της δε θα έχει καμία συνεργασία στις αυτόδιοικητικές εκλογές με τα προαναφερθέντα κόμματα και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αστοχήσουν και πάλι στην κάλπη. Η ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συναινετική αποδοχή των μεταρρυθμίσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τον ΣΥΝ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το β΄ γύρο των εκλογών. Επίσης, η κα. Παπαρήγα κατηγόρησε την πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανήκει στα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας ότι δεν αντέδρασε στα βάρη που φορτώθηκαν οι πλάτες του λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με σημαία την ισοτιμία της γυναίκας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξησε κατά πέντε χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήρθε η ΝΔ και γενίκευσε το θέμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να αντισταθεί. Όμως η πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανήκει στα δύο μεγάλα κόμματα, δεν αντέδρασε στα βάρη που φορτώθηκαν οι πλάτες του λαού, υιοθετώντας το ψευτοεπιχείρημα ότι δεν αντέχει η οικονομία".

    [04] Πολιτική

    Από το Φεστιβάλ Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

    Κάλεσμα ΣΥΝ για ενίσχυση στις εκλογές

    1/10/2006 9:58:00 μμ

    Μιλώντας από το βήμα του Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζει ο ΣΥΝ, καθώς όπως είπε "η ενίσχυσή τους θα είναι ένα αυθεντικό μήνυμα για μια άλλη Θεσσαλονίκη πιο ανθρώπινη, πιο ανεκτική, πιο κοινωνική, πιο ανοικτή και οικολογική". Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι "με την πρόθεσή της να αυξήσει κατά 25% τον παραγόμενο πλούτο στη χώρα μας, οι δαπάνες για την Παιδεία ως ποσοστό του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος καταβαραθρώνονται και μας φέρνουν με μεγάλη διαφορά στον πάτο της Ε.Ε.", λέγοντας παράλληλα ότι "η Κυβέρνηση στερείται πλέον και τα τελευταία διάτρητα επιχειρήματα, με τα οποία αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα δασκάλων και καθηγητών. Για τη συζήτηση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού, είπε πως δεν έχει νόημα και "διασύρει την εθνική αντιπροσωπεία", λέγοντας, πως το προσχέδιο προϋπολογισμού συντάσσεται "με το παλιό ΑΕΠ και με την νέα λιτότητα και την περικοπή κοινωνικών δαπανών που προβλέπει θα κάνει τους εργαζόμενους ακόμα πιο φτωχούς".

    [05] Κοινωνία

    Κρίσιμες ώρες

    1/10/2006 8:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο νεαροί που τραυματίστηκαν το Σάββατο απο την εισβολή ενός ΙΧ αυτοκινήτου σε καφετέρια στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος οδηγός είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα για κατοικημένη περιοχή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου έπεσε πάνω στην εξωτερική τζαμαρία της καφετέριας, την οποία συνέτριψε και παρέσυρε τραπέζια και καθίσματα. Αποτέλεσμα της τρελής πορείας του ΙΧ ήταν να τραυματιστούν 14 άτομα. Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας 24 ετών και άλλος ένας με σοβαρά προβλήματα στα κάτω άκρα. Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ ένας υπολοχαγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα με C130 στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Στο πολιτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου παραμένουν πέντε τραυματίες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΙΧ εισέβαλλε σε καφετέρια

    [06] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ο οδηγός

    Πορεία θανάτου

    1/10/2006 8:41:00 μμ

    Πηγή: NET

    Δυο νέοι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη λεωφόρο Συγγρού, όταν ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος, ξέφυγε απο την πορεία του και καρφώθηκε πάνω σε στάση λεωφορείου. Νεκροί είναι μία 23χρονη φοιτήτρια κι ένας 25χρονος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μια 20χονη κοπέλα, η οποία νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο νεαρός οδηγός τραυματίστηκε πολύ ελαφρά στο μέτωπο, ενώ οδηγήθηκε στην Τροχαία Καλλιθέας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας απο αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών και μετά την απολογία του, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Το τροχαίο έγινε στις έντεκα και είκοσι την νύχτα, τη στιγμή που η κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού ήταν φυσιολογική. Το διαλυμένο ΙΧ, και οι ζημιές στη στάση, προδίδουν την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Μάλιστα, το ψυγείο του οχήματος, πετάχτηκε σε απόσταση πενήντα μέτρων. Όπως έδειξε το αλκοτέστ ο οδηγός του αυτοκινήτου, δεν οδηγούσε μεθυσμένος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ένα άλλο όχημα του έκλεισε το δρόμο, φρενάρισε και έχασε τον έλεγχο. Πάντως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, ο νεαρός οδηγός φέρεται να έκανε ελιγμούς στη λεωφόρο Συγγρού.

    [07] Κοινωνία

    Επέστρεψε στη μονή Έλωνας η εικόνα

    Συγκίνηση για την εικόνα της Παναγίας

    1/10/2006 9:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με μια πανηγυρική τελετή, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας και σε κλίμα κατάνυξης απο τους πιστούς, επέστρεψε στη μονή Έλωνας η εικόνα της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας. Η ανεκτίμητης αξίας εικόνα είχε κλαπεί απο το μοναστήρι στις 17 Αυγούστου απο έναν 28χρονο Ρουμάνο, και βρέθηκε απο τις αστυνομικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση. Στην τελετή παράδοσης παρευρέθησαν χιλιάδες πιστοί. Την εικόνα παρέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη. Ο υπουργός, κρατώντας την εικόνα στα χέρια του, εξέφρασε τη συγκίνησή του που παραδίδει την "πάνσεπτη και αγία εικόνα της Παναγίας της Έλωνας". "Ως Αστυνομία, ως πιστοί, ως ευλαβείς, παραμένουμε αιώνιοι και σταθεροί προσκυνητές της χάριτός της", πρόσθεσε. Απευθυνόμενος στο μητροπολίτη, ο υπουργός είπε: "Στη συνείδηση του λαού και όλων ημών η Παναγία της Ελωνας είναι η Μάνα μας, είναι η πλατυτέρα αγκαλιά, είναι η σκέπη και το καταφύγιο όλων μας".

    [08] Κοινωνία

    Άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα

    Κακόγουστη φάρσα στο Ιντερσίτι

    1/10/2006 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στην αμαξοστοιχία 503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Άγνωστος προειδοποίησε με τηλεφώνημα για βόμβα σε βαλίτσα επιβάτη, με αποτέλεσμα το τρένο να ακινητοποιηθεί στο σταθμό της Κατερίνης για να ελεγχθεί από τους αστυνομικούς. Μπορεί πάντως το τηλεφώνημα να αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα, οι περισσότεροι από 250 επιβάτες του τρένου ταλαιπωρήθηκαν, καθώς έφυγαν με τρία τέταρτα καθυστέρηση.

    [09] Μ. Ανατολή

    Έκκληση Χανίγια για τερματισμό της βίας

    Νέα ένταση στη Γάζα

    1/10/2006 10:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2006 11:08:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν συνολικά σε αιματηρά επεισόδια μεταξύ μελών του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς και οπαδών της Φάταχ στη Γάζα, στη διάρκεια διαδηλώσεων δημοσίων υπαλλήλων. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι υπεύθυνοι και να αφήσουν τις διαφορές τους. Συνολικά πάνω από 50 άτομα τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας δημοσιογράφος του "Αλ Αραμπίγια". Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα αγόρι, ένας μαχητής της Χαμάς και ένας υπάλληλος ασφαλείας. Τα επεισόδια πρωτοξεκίνησαν στη Γάζα κοντά στο κοινοβούλιο και τους κεντρικούς γύρω δρόμους, όταν δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της πορείας δημοσίων υπαλλήλων που εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών (Χαμάς) και των δυνάμεων ασφαλείας, πιστών στη Φάταχ. Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα ήταν στην πλειοψηφία τους μέλη ή συμπαθούντες του κινήματος Φάταχ του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, που παράκουσαν την έκκλησή του να μη μετάσχουν στη διαδήλωση ώστε να μην υπάρξει ένταση και επεισόδια.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πέρασε και από το Καυταντζόγλειο

    1/10/2006 11:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα εντυπωσιακό γκολ φάουλ από τα 25 μέτρα του Μίλος Μάριτς στο 25, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Με αυτή τη νίκη οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν στο έξι στα έξι, έχοντας την απόλυτη συγκομιδή των 18 βαθμών και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Παγκρήτιο με τον ΟΦΗ, αύξησαν τη διαφορά στους πέντε βαθμούς. Από την άλλη ο Ηρακλής, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, (απυθείας κόκκινη κάρτα του Παπαζαχαρία στο 63), έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 βαθμούς.

    Ο Τροντ Σόλιντ παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές (Σέζαρ, Πατσατζόγλου, Κωστούλας), συνεπεία των πολλών "ερυθρόλευκων" απουσιών. Αυτό όμως δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπήκε καύτερα στο παιχνίδι. Πρώτη καλή φάση στο 13΄όταν ο Καστίγιο με σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Αμπάρη να τιναχτεί για να αποκρούσει. Στο 15΄ ο "Γηραιός" απάντησε με τον Ρίβας (σουτ άουτ) και στο 21΄ ο Πατσατζόγλου προσπάθησε από μακριά να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Στο επόμενο λεπτό ο Αμπάρης αντέδρασε σωστά σε σουτ του Κωνσταντίνου, όμως στο 25΄ δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, δίνοντας στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μάριτς εκτέλεσε φάουλ από περίπου 25 μέτρα, η μπάλα πήρε ελαφρό φάλτσο αλλά ακολούθησε σχεδόν ευθεία πορεία και ο Αμπάρης, που έδειξε να αιφνιδιάζεται, την είδε να περνά δίπλα του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Ένα διαγώνιο σουτ του Επαλέ, στο 33΄ που πέρασε άουτ ήταν η απάντηση του Ηρακλή, ενώ στο 39ο λεπτό ο Τσίκινης διέκοψε προσωρινά το ματς (περίπου 2 λεπτά), για αντεθνικά συνθήματα, για να κλείσει το πρώτο μέρος με ένα σουτ του Κωνσταντίνου στο 42΄, που έστειλε τη μπάλα άουτ.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες του Οκκά, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 50΄ (το πλασέ σε άδεια εστία απέκρουσε ο Κατσαμπής), ούτε στο 54΄ (απέκρουσε ο Αμπάρης). Στο 63΄ η αριθμητική σορροπία του ματς άλλαξε καθώς ο Παπαζαχαρίας ανέτρεψε (τελευταίος παίκτης) τον Καστίγιο που έμπαινε μόνος του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως, ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που απώλεσε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 72΄ ο Επαλέ σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε τον Νικοπολίδη σε σωτήρια απόκρουση, σουτάροντας από πλάγια δεξιά. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

    Διαιτητής: Η. Τσίκινης (Σύνδεσμος Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Μαυρογενίδης, Επαλέ - Πάντος, Σέζαρ

    Κόκκινες: 63΄ Παπαζαχαρίας

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Μαυρογενίδης (46΄ Πουρσανίδης), Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Διαμαντίδης (68΄ Παπαστεργιανός), Ρίβας (46΄ Καπετάνος), Επαλέ, Γεωργιάδης, Ερέρα.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Πάντος (78΄ Νε), Ντομί, Σέζαρ, Κωστούλας, Πατσατζόγλου, Στολτίδης (78΄ Ταραλίδης), Μάριτς, Οκκάς (85΄ Παππάς), Κωνσταντίνου, Καστίγιο.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μηδέν στο Αιγάλεω

    1/10/2006 9:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αιγάλεω και Ατρόμητος στο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και το τελικό 0-0 απεικονίζει εν πολλοίς την πραγματικότητα. Έτσι το "Σίτι" έφτασε τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα ενώ ο Ατρόμητος στους τέσσερις.

    Επιφυλακτικές και οι δύο ομάδες στο α ημίχρονο, πρόσεχαν περισσότερο το να αμυνθούν σωστά και να κρατήσουν τον αντίπαλό τους μακριά από την περιοχή, παρά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην επίθεση. Έτσι, το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στη μεσαία γραμμή και πρόσφερε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ατρόμητο να απειλεί δύο φορές, στο 9 σε σέντρα του Μερίνο και κεφαλιά του Λουτσιάνο και στο 22 σε αντεπίθεση του Γελαδάρη, που έφυγε μόνος μπροστά, όμως και τις δύο φορές ο Τζενάμο αντέδρασε σωστά και αποσόβησε το γκολ.

    Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το β ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 70, όταν ο Κορακάκης σούταρε, ο Τζενάμο απέκρουσε, στην επαναφορά ο Ντοέ επιχείρησε νέο σουτ και ο Παπουτσής έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Από εκεί και πέρα οι λίγες προσπάθειες των δύο ομάδων δεν έφεραν αποτέλεσμα και αρκέστηκαν στον έναν βαθμό της "λευκής" ισοπαλίας. Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Παπουτσής, Σκοπελίτης, Νικολόπουλος - Γεωργίου, Κορακάκης, Κατεμής

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Παπουτσής, Ψωμάς, Σίμανεκ, Ποπόφ, Ομο, Σκοπελίτης, Μάριτς (66 Τσάτσος), Πετρόπουλος (81 Εντουσέι), Νικολόπουλος, Αγρίτης (92 Σέζαρεκ).

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Γεωργίου, Ρότσα, Ολιβέιρα, Κατεμής, Σανόκο, Γελαδάρης, Κορακάκης (87 Παγώνης), Κούτσης, Λουτσιάνο (46 Κουτσοσπύρος), Μερίνο (49 Ντόε).

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απίστευτο "χ" στο Παγκρήτιο

    1/10/2006 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα από τα πιο θεαματικά και συγκλονιστικά παιχνίδια ήταν αυτό που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Τελικά οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3, με τους Κρητικούς να προηγούνται στο σκορ με 3-0 χάρις σε γκολ των Ντρούλιτς (22΄ πέναλτι), Οφορίκουε (23΄) και Πίτσου (58΄), για να απαντήσουν οι "πράσινοι" με τους Ιβανσιτς (64΄, 68΄) και Σαλπιγγίδη (81΄).

    Ο αγώνας διακόπηκε μόλις στο πρώτο λεπτό, για να ξαναρχίσει με τρίλεπτη καθυστέρηση, αφού ο διαιτητής Τσαχειλίδης απαιτούσε την αποκαθήλωση ενός πανό που είχαν αναρτήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού, με περιεχόμενο κατά της Σούπερ Λίγκας. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πέρασαν ένα "αναγνωριστικό πρώτο εικοσάλεπτο και στη συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία. Αφού πρώτα έχασε μία καλή ευκαιρία στο με το σουτ του Νουαφόρ να περνάει άουτ, στις φάσεις 23 και 24 κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Συγκεκριμένα ο Ντρούλιτς κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού -για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι"πράσινοι"- σε ασυνεννοησία των Εμπέντε-Μόρις, και με εύστοχη εκτέλεση (η μπάλα βρήκε πρώτα το αριστερό δοκάρι) έκανε το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα "ψυχρολουσία" για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο δραστήριος Οφορίκουε έκλεψε τη μπάλα από τον Μόρις και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 27΄ διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ισά στον Μάντζιο, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με ένα σουτ του Λεοντίου από καλή θέση, στο 45΄, που πέρασε άουτ.

    Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βέλιτς θέλησε να κάνει πιο ευέλικτο το «βαρύ» επιθετικό σχήμα που χρησιμοποιούσε, περνώντας τον Ρομέρο στη θέση του Μάντζιου. Στο 51΄, ο Παπαδόπουλος πέρασε πέφτοντας στο έδαφος στον Ιβανσιτς, το σουτ οποίου βρήκε τον συμπαίκτη του και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Στο 54΄ ο Ντρούλιτς σούταρε άουτ και στο 58 ο ΟΦΗ πέτυχε και τρίτο γκολ στο 58΄ με τον Πίτσο, που σκόραρε παίρνοντας το "ριμπάουντ" μετά την κεφαλιά του Ντρούλιτς και την απόκρουση του Εμπεντε (η μπάλα βρήκε και το πόδι του Μόρις).

    Από εκείνο το λεπτό και μετά ο Παναθηναϊκός άρχιζε να "ξυπνάει" και στο 64 ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του Ίβανσιτς με διαγώνιο σουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι "πράσινοι" γύρισαν για τα καλά, αφού και πάλι γκολ του Αυστριακού έκανα ν το 3-0. Η "ολική επαναφορά" των "πράσινων" ολοκληρώθηκε στο 81ο λεπτό, με τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει με θεαματικό γυριστό σουτ, απέναντι σε μια άμυνα που "πελαγοδρομούσε". Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη. Πρώτα ο ΟΦΗ με τον Ντρουλίτς που έπιασε ωραίο βολέ αλλά ο Εμπέντε απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ οι "πράσινοι" πήγαν να πάρουν τη νίκη και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ουέλινγκτον απόκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά την κεφαλιά του Μπόβιο.

    Διαιτητής: Γ. Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Ουέλινγτον, Μπελεβώνης, Ισά - Εμπέντε, Ιβανσιτς, Παπαδόπουλος

    ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Στεφανής (69΄ Τσίπεφ), Ισά, Ουέλινγκτον, Πίτσος (77΄ Σιλά), Ντρούλιτς, Μπελεβώνης, Οφορίκουε (54΄ Νουαφόρ), Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Δέντσας.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Εμπέντε, Βύντρα (40΄ Λεοντίου), Αντονσον (77΄ Μπίσκαν), Μόρις, Σέριτς, Μπόβιο, Ιβανσιτς, Νίλσον, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (46΄ Ρομέρο).

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε βαθμό στην Τούμπα η Καλαμαριά

    1/10/2006 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2006 9:29:53 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Για μια ακόμη χρονιά ο Απόλλωνας Καλαμαριάς κατάφερε να κάνει ζημιά στον ΠΑΟΚ, αφού απέσπασε έναν βαθμό με το 1-1 της ισοπαλίας μέσα στην Τούμπα. Με μεγάλη προσοχή στη διάταξη της αμυντικής γραμμής, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τον ΠΑΟΚ στην αρχή του αγώνα. Σταδιακά, όμως, οι παίκτες του Ιλιε Ντουμιτρέσκου άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό. Στο 25΄ σουτ του Χαραλαμπίδη, μπλόκαρε ο Κόβατς, ενώ στο 27΄ μετά από σέντρα του Αραμπατζή ο Μίετσελ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι «ροσονέρι» ήθελαν να κρατήσουν το «μηδέν» στο ημίχρονο, όμως τα σχέδιά τους χάλασε ο... Μπαλάφας. Στο 45΄ ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ βγήκε τετ-α-τετ μετά από κάθετη πάσα του Ζαγοράκη, απέφυγε τον Κόβατς και από κοντά έγραψε το 1-0.

    Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Απόλλων έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, όμως ο Ντάνιελ Φερνάντεζ είπε «όχι» στο εξ επαφής σουτ του Ορφανού, μετά την κεφαλιά-πάσα του Μπούσι. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης οι προπονητές είχαν εξαντλήσει τις εναλλακτικές τους λύσεις, με τον ΠΑΟΚ να αφήνει χώρο στους φιλοξενούμενους, προκειμένου να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 78΄ ο Μουράφσκι είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα αφήνοντας την Καλαμαριά με 10 παίκτες και κάπου εκεί όλα έμοιαζαν να τελειώνουν. Ομως, τέσσερα λεπτά αργότερα (82΄) από κόρνερ του Ουέλινγκτον, ο Μπούσι με εκπληκτικό γυριστό σουτ διαμόρφωσε το 1-1. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν τόσο μεγάλο το «σοκ» για τους γηπεδούχους, που στο τελευταίο δεκάλεπτο κινδύνευσαν ακόμη και με ήττα.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Τόργκελε - Μπούσι, Σαμουηλίδης, Μουράφσκι Κόκκινη: 78΄Μουράφσκι (2η κίτρινη)

    ΠΑΟΚ (Ιλιε Ντουμιτρέσκου): Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Μπαλάφας, Ηλιάδης (65΄ Τσίγκας), Ζαγοράκης (70΄ Μαλεζάς), Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης, Μίετσελ (51΄ Βαγγελής), Τόργκελε ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Κόλτσης, Αμπονσά, Σαμουηλίδης (46΄ Γαλανόπουλος), Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος (51΄ Γκαϊδαρτζής), Μπούσι, Ορφανός, Μουράφσκι, Φαβάλι (71΄ Μανίκας), Ουέλινγκτον

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με μπροστάρη τον Ντα Σίλβα

    1/10/2006 9:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο γκολ του Ντα Σίλβα, η Κέρκυρα νίκησε 2-0 στην έδρα της τον Ιωνικό, σε παιχνίδι για την 6η ημέρα της Σούπερ Λίγκα συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή τους πορεία στο πρωτάθλημα. Το πρώτο τέρμα του Βραζιλιάνου και της ομάδας του σημειώθηκε στο 31 με πέναλτι και το δεύτερο στο 91. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Οφρυδόπουλος κι έτσι για μια ώρα οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι στο 4, όταν υποστήριξαν πως σε σουτ που επιχείρησε ο Γκουέλα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πουλόπουλου. Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχοντας ως κεντρικό άξονα τον δραστήριο Ρέμπελο και δημιούργησαν δύο ευκαιρίες, στο 10 με τον Ονουάτσι και στο 24 με τον Οφρυδόπουλο, όμως στο 30 ήρθε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Οφρυδόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκουέλα, ο διαιτητής Φωτιάδης έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αρχηγό του Ιωνικού. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ντα Σίλβα κι έτσι το α ημίχρονο βρήκε την Κέρκυρα να προηγείται 1-0.

    Στην επανάληψη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και προς το τέλος του αγώνα να πλησιάσει στο δεύτερο γκολ. Δεν το κατάφερε στο 81, όταν ο Σκούφαλης σούταρε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, το πέτυχε όμως στο 91 και πάλι με τον Ντα Σίλβα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπεντενίκ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)

    Κόκκινες: 30 Οφρυδόπουλος

    Κίτρινες: Καρβάλιο, Ντ Ακόλ, Μοσχογιάννης, Καγκιούζης - Ρέμπελο, Φαμπίνιο, Πουλόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Γκουστάβο, Μοσχογιάννης, Ντα Σίλβα, Καραδήμος (79 Τόσκας), Φούφουλας, Βαρτζιώτης (27 λ.τ. Αναστασιάδης), Καρβάλιο, Γκουέλα (54 Καγκιούζης), Σκούφαλης, Ντ Ακόλ.

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπεντενίκ, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Ξενίδης, Γκούτμαν (56 Μακόρ), Ουκάρ, Ντα Κόστα, Ρέμπελο (67 Τριανταφύλλου), Ονουάτσι (72 Φαμπίνιο).

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απτόητη η Λάρισα

    1/10/2006 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ένα γκολ του Στάθη Αλωνεύτη στο 74 της αναμέτρησης η Λάρισα επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι "βυσσινί" πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και με αυτό το τρίποντο κατάφεραν να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις τους βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Ξάνθη έμεινε χωρίς νίκη βέβαια στο πρωτάθλημα και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Μοιρασμένο με λίγες φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού στο Αλκαζάρ. Η πιο σημαντική ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Διγκόζη στο 29΄, με τον Μάλαρζ να αντιδρά σωστά και να αποκρούει δύσκολα. Κάποια σουτ του Ζουέλα (1΄), του Διγκόζη (7΄) και Γκαλίτσιου (7΄) και μια προσπάθεια του Βρύζα (51΄), που καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της ΑΕΛ, δεν αρκούσαν για να «ζεστάνουν» τον κόσμο, που βρέθηκε στο γήπεδο της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

    Ο Δώνης διαφοροποίησε εντελώς το σύστημα της ομάδας, όταν πέρασε τον Γαβριλόπουλο στη θέση του Γκαλίτσιου στο 59,΄ με στόχο να ασκήσει μεγάλη πίεση στην άμυνα της Ξάνθης. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 74΄ το Αλκαζάρ πήρε «φωτιά»! Ο Καλαντζής βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μάλαρζ, ο οποίος απέκρουσε, αλλά ο Στάθης Αλωνεύτης πήρε το "ριμπάουντ" και με το πρώτο φετινό του γκολ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ σ΄ένα καθοριστικό σημείο.

    Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και μάλιστα ο Λαμπριάκος ήταν αυτός που απεσώβησε το 2-0, όταν έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, στο πλασέ του Κλέιτον στο 90΄. Ετσι η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε σε μία πολύ σπουδαία νίκη που την διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (προσωρινά ισόβαθμη με τον δεύτερο Παναθηναϊκό), μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Κλέιτον, Μπασιλά - Κοντοδήμος

    Οι συνθέσεις:

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (59΄ Γαβριλόπουλος), Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Μπασιλά, Διγκόζης, Γκίκας (68΄ Αλεξάνδρου), Κλέιτον, Αλωνεύτης, Καλαντζής (79΄ Στουρνάρας)

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ισπυρλίδης): Μάλαρζ, Βίσιο (26΄ λ.τρ. Μπάρκογλου), Κοντοδήμος, Τοροσίδης, Μεσέρα, Κιντάνα, Μαχράτζε, Ζουέλα (81΄ Καζάκης), Κιντάνα (73΄ Κόρσος), Λαμπριάκος, Βρύζας

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μόνος πρώτος ο Λεβαδειακός

    1/10/2006 10:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2006 11:26:00 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Λεβαδειακός μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής της Β Εθνικής. Η ομάδα της Λειβαδιάς επικράτησε του Πανθρακικού με 2-0 και έφτασε έτσι τους 10 βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Θρασύβουλο που πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας, με 1-0 από τον Εθνικό. Το αποτέλεσμα μάλιστα για τον Θρασύβουλο ήταν ακόμη καλύτερο αν σκεφτεί κανείς πως εκμεταλλεύτηκε άψογα τα "στραβοπατήματα" του ΠΑΣ και του Πανσερραϊκού. Ο ΠΑΣ αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή , με 1-1 και με το ίδιο σκορ ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Αθήνα και ο Πανσερραϊκός που αντιμετώπισε τον Ηλυσιακό.

    Αποτελέσματα

    Αστέρας Τρίπολης - Προοδευτική 1-1 Χαϊδάρι - Καλαμάτα 1-0 Λεβαδειακός - Πανθρακικός 2-0 Καλλιθέα - Βέροια 1-2 Εθνικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 Ηλυσιακός - Πανσερραϊκός 1-1 Μεσσηνιακός - Νίκη Βόλου 4-0 Εθνικός - Θρασύβουλος 0-1 Αγροτικός Αστέρας - Καστοριά (2/10)

    Βαθμολογία

    1. Λεβαδειακός 10 2. Θρασύβουλος 9 3. Πανσερραϊκός 8 -. ΠΑΣ Γιάννινα 8 5. Καλλιθέα 7 -. Ηλυσιακός 7-. Βέροια 7 8. Πανθρακικός 6 -. Μεσσηνιακός 6 -. Χαϊδάρι 6 11. Αστέρας Τρίπολης 5 12. Αγροτικός Αστέρας 4 (3 αγ.) -. Εθνικός 4 -. Εθνικός Αστέρας 4 15. Καστοριά 2 (3 αγ.) -. Προοδευτική 2 17. Καλαμάτα 1 18. Νίκη Βόλου 0

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς αλλαγές στην Γ' Εθνική

    1/10/2006 10:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2006 10:18:38 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το εύκολο 3-0 του Παναιτωλικού επί του Απόλλωνα Αθηνών ήταν αρκετό για να τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Γ Εθνικής, καθώς έστω και αν οι διώκτες του επικράτησαν στις δικές τους αναμετρήσεις, η ομάδα του Αγρινίου διατήρησε τον έλεγχο στα χέρια της. Το Κορωπί που ακολουθούσε με έξι βαθμούς επικράτησε 2-0 της Ρόδου εντός έδρας και έφτασε τους εννέα, όπως εξάλλου και ο Διαγόρας που νίκησε τον Πανηλειακό με το ίδιο σκορ.

    Όλοι νίκες

    Με νίκες συνέχισαν και οι πρώτες ομάδες του δευτέρου ομίλου. Ο ΑΣΚ Ολυμπιακός ταξίδεψε στα Γιάννενα και επέστρεψε με τους 3 βαθμούς του 0-1 που απέσπασε εκεί, με αποτέλεσμα να παραμένει μόνος πρώτος με 12 βαθμούς. Πίσω του η τριπλή ισοβαθμία εξακολουθεί να υφίσταται αφού κανείς από τους τρεις ισόβαθμους της δεύτερης θέσης δεν υπέστη πλήγματα. Ο Θερμαϊκός νίκησε στην Δράμα την Δόξα με 1-0 και η Λαμία έκανε το ίδιο επί της Ένωσης Θράκης με σκορ 2-1. Την ίδια στιγμή ο Πιερικός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ναυπακτιακού Αστέρα με 1-0. Έτσι όλοι έφτασαν τους εννέα βαθμούς και διεκδικούν την δεύτερη θέση, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Διαγόρας - Πανηλειακός 2-0Βύζας Μεγάρων - Αιολικός 3-1 Ζάκυνθος - Θύελλα Πατρών 0-3 ΟΦ Ιεράπετρας - Αχαρναϊκός 1-1 Αγιος Δημήτριος - ΠΑΟ Βάρδας 1-0 Παναιτωλικός - Απόλλων Αθηνών 3-0 Ηλιούπολη - Παναχαϊκή 1-1 Κορωπί - Ρόδος 2-0 Θήβα - Ατσαλένιος 0-0

    1ος όμιλος - Βαθμολογία

    1. Παναιτωλικός 10 2. Διαγόρας 9 3. Κορωπί 9 4. Βύζας Μεγάρων 8 -. Παναχαϊκή 8 6. Ρόδος 7 -. Θύελλα Πατρών 7 -. Θήβα 7 9. Ηλιούπολη 6 10. Άγιος Δημήτριος 5 -. Ατσαλένιος 5 12. Αιολικός 4 13. Απόλλων Αθηνών 3 -. Αχαρναϊκός 3 15. ΟΦ Ιεράπετρας 2 16. Πανηλειακός 1 -. Ζάκυνθος 1 -. ΠΑΟ Βάρδας 1

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Πιερικός-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0 ΑΕ Γιάννενα-ΑΣΚ Ολυμπιακός 0-1 ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Ανδρούτσος Γραβιάς 1-0 Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1 Ενωση Θράκης-Λαμία 1-2 Δόξα Δράμας-Θερμαϊκός 0-1 Δόξα Γρατινής-Πολύκαστρο 0-1 Αναγέννηση Αρτας-Εθνικός Κατερίνης 0-2 * Ρεπό: Καβάλα

    2ος όμιλος - Βαθμολογία

    1. ΑΣΚ Ολυμπιακός 12 2. Θερμαϊκός 9 -. Πιερικός 9 -3αγ. -. Λαμία 9 5. Τρίκαλα 7 -. Εθνικός Κατερίνης 7 7. Πολύκαστρο 6 8. Καβάλα 4 -3αγ. -. Αναγέννηση Άρτας 4 -. Ναυπακτιακός Αστέρας 4 -. Ένωση Θράκης 4 -. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 4 -3αγ. 13. Δόξα Γρατινής 3 14. Ανδρούτσος Γραβιάς 2 -3αγ. -. Δόξα Δράμας 2 -. ΑΕ Γιάννενα 2 17. Αναγέννηση Καρδίτσας 1

    [18] Μπάσκετ

    Κύπελλο: Στους "4" ο Κολοσσός

    1/10/2006 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πέρυσι υποβιβάστηκε στην Α2 αλλά ο Κολοσσός Ρόδου έδειξε πως μπορεί να ανέβει άμεσα στα "μεγάλα σαλόνια" της Α1 μπάσκετ. Οι Ροδίτες, μετά τον Πανελλήνιο, έδιωξαν μία ακόμα ομάδα της Α1 από την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησαν του ΓΣ Λάρισας με 83-67 και προκρίθηκαν στους "4" της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον ΑΓΟΡ Ρεθύμνου που επικράτησε του ΠΑΟΚ. Τα δεκάλεπτα: 18-18, 44-36, 64-60, 86-67.

    Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μάνος. Κολοσσός: Σκορδαλός 8(2), Μοσχοβίτης 12(2), Κεφαλάς, Μητρόπουλος 2, Τσαμάτος, Παναγιωταράκος 3(1), Κουπίδης 15(2), Τσάτσος, Λάτοβιτς 10(2), Χαρτ 15, Πετροδηπούλος 4, Μαχαίρας 17. ΑΕΛ: Ουϊλιαμς 12, Λεπόγεβιτς 14(2), Παπανικολόπουλος 5(1), Παπαχρήστος 2, Άρθουρ 9, Ορφανός 2, Μπόλιτς 12(1), Παυλίδη 2, Τζόνσον 7, Τσιάκος 2.

    [19] Μπάσκετ

    Κύπελλο: Τεράστια έκπληξη στο Ρέθυμνο

    1/10/2006 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας έγινε στο Ρέθυμνο, όπου ο τοπικός ΑΓΟΡ νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν το "εισιτήριο" για τους "4", όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλή αναμέτρηση τον Κολοσσό Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΓΟΡ στην προηγούμενη φάση είχε κάνει μία ακόμα έκπληξη, αφού είχε αφήσει εκτός διοργάνωσης τον Πανιώνιο. Έτσι, μία από αυτές τις δύο ομάδες θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου. Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-41, 74-61, 93-82.

    Οι συνθέσεις:

    ΡΕΘΥΜΝΟ: Κυριακόπουλος 18 (4), Κούμουλος 16 (2), Σπανός 15 (2), Λιάτσος 6 (2), Χουλιάρας 6, Τσιριγωτάκης 11 (2), Πανάρας 10 (2), Βέλιος, Βαρδαβάς 11, Σκαμνάκης, Μπιρλιράκης, Μλαντένοβιτς.

    ΠΑΟΚ: Βεργίνης, Στσεπάνοβιτς 1, Σέκουλιτς 22, Χαριτόπουλος 1, Καλαμπόκης 16 (2), Τόμας 15 (2), Πάνκο 20 (3), Αγαδάκος 7.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην κορυφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    1/10/2006 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην κορυφή της βαθμολογίας της πρέμιερ λιγκ επέστρεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν της Νιουκάστλ στο "Όλντ Τράφορντ" με 2-0 και σε συνδυασμό με την "γκέλα" της Τσέλσι (1-1 χθες με την Αστον Βίλα), επέστρεψε στην πρώτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος. Το ματς "καθάρισε" ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ σκοράροντας στο 41ο και το 49ο λεπτό. Επίσης, εκπληκτική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ρέντινγκ, που επικράτησε 1-0 της Γουέστ Χαμ στο "Απτον Παρκ". Η νεοφώτιστη ομάδα του Στιβ Κόπελ έφτασε στο θρίαμβο αφού κατάφερε να διαφυλάξει το γκολ που πέτυχε μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Κορεάτης Κι Χιέον Σέολ και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερσιπ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής: Μπόλτον-Λίβερπουλ 2-0 (30΄ Σπιντ, 51΄ Ιβάν Κάμπο)

    Τσάρλτον-Αρσεναλ 1-2 (21΄ Μπεντ - 32΄, 49΄ Φαν Πέρσι)

    Τσέλσι-Αστον Βίλα 1-1 (2΄ Ντρογκμπά - 45΄ Αγκμπονλαχόρ)

    Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (44΄ Τζόνσον - +90΄ Ρίτσαρντς)

    Σέφιλντ Γιουν.-Μίντλεσμπρο 2-1 (35΄ Χαλς, 90΄ Γιατζέλκα - 49΄ Αγεγκμπένι)

    Γουέστ Χαμ-Ρέντινγκ 0-1 (2΄ Σέολ)

    Μπλάκμπερν-Γουϊγκαν 2-1 (45΄ Μπέντλεϊ, 81΄ ΜακΚάρθι - 2΄ Χέσκι)

    Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 2-0 (41΄, 49΄ Σόλσκιερ)

    Τότεναμ-Πόρτσμουθ 2-1 (2΄ Μέρφι, 35΄πεν. Ντεφόε - 40΄ Κανού)

    Γουότφορντ-Φούλαμ 2/10

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

    Μάντσεστερ Γ. 16 Τσέλσι 16 Μπόλτον 14 Πόρτσμουθ 13 Ρέντινγκ 13 Αστον Βίλα 13 Εβερτον 13 Αρσεναλ 11 -6αγ Μπλάκμπερν 11 Λίβερπουλ 10 Φούλαμ 8 -6αγ Μάντσεστερ Σίτι 8 Τότεναμ 7 Νιούκαστλ 7 Γουϊγκαν 5 -6αγ Γουέστ Χαμ 5 Σέφιλντ Γιουν. 5 Μίντλεσμπρο 5 Γουότφορντ 3 -6αγ Τσάρλτον 3


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 October 2006 - 20:51:07 UTC