Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή επίθεση
  • [02] Κριτική Παπαρήγα
  • [03] Δημοτικές εκλογές
  • [04] Αλ Ζαουάχρι κατά Μπους και Πάπα

    [01] Πολιτική

    Του Γ. Παπανδρέου από το Περιστέρι

    Σφοδρή επίθεση

    29/9/2006 10:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/9/2006 10:38:53 μμ)

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Περιστέρι, με αφορμή τα φαινόμενα διαφοράς, την αιφνίδια αύξηση του ΑΕΠ κατά 25 % και τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι εμπαίζει τους πολίτες, κρύβει την αλήθεια και κρύβεται από μια δεινή πραγματικότητα που δημιούργησε η κυβέρνησή του και υπογράμμισε ότι το σεμνά και ταπεινά ήταν μια κακόγουστη ιστορία.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην αιφνίδια αύξηση κατά 25% του ΑΕΠ, έκανε λόγο για μηχανουργίες και κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι οδηγεί τη χώρα σε σοβαρές περιπέτειες.

    "Δεν δέχομαι και δεν δέχεται ο Έλληνας εργαζόμενος να θεωρείται η Ελλάδα, όπως έγραψαν οι ξένες εφημερίδες, μια παραοικονομία, του ξεπλύματος χρήματος, του τζόγου και της πορνείας", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για "δεύτερη δήθεν απογραφή", η οποία βάζει την Ελλάδα εκ νέου σε άσκοπες περιπέτειες.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για συστηματική οργάνωση καθεστώτος αυθαιρεσίας και αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών τα συνέδεσε με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, πρακτικές και αντιλήψεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

    Παράλληλα χαρακτήρισε αδιαφανή τη συνεργασία της ΔΕΗ με την αμερικανική επιχείρηση Condour.

    Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να "σκύψει πάνω στα προβλήματα των δασκάλων, να μην κρύβεται και να βρει τα απαραίτητα ποσά - με μια αμοιβαία συμφωνία για την αξιολόγηση και την βελτίωση της ποιότητας των σχολείων".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα ιδιαίτερα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων και για εγκατάλειψη της περιοχής και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για μια νέα αρχή για την χώρα καθώς "ο κύκλος της ΝΔ κλείνει".

    [02] Πολιτική

    Κριτική Παπαρήγα

    29/9/2006 7:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ ζήτησε από τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα από την Πάτρα, όπου περιοδεύει. Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία και το ΠΑΣΟΚ για δημαγωγία, ενώ άσκησε κριτική κατά του Συνασπισμού επειδή, όπως είπε, συνέπραξε επί δύο τετραετίες με την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    "Στις 15 Οκτωβρίου θα βγει ένα αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση θα μετρήσει τους γαλάζιους δημάρχους και νομάρχες για να δει αν σηκώνει η πλάτη των εργαζομένων και νέα μέτρα, ενώ το ίδιο θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Θα μετρήσει τις πράσινες σημαίες για να δει αν οι εργαζόμενοι είναι ανθεκτικοί στη δημαγωγία", τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην πάτρα η κ. Παπαρήγα καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων.

    Επίσης η κ. Παπαρήγα άσκησε κριτική και κατά του Συνασπισμού λέγοντας ότι "συνέπραξε επί δύο τετραετίες με την πολιτική των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ. Αντιπολίτευση σημαίνει εναντίωση στα δύο μεγάλα κόμματα".

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Πάτρα, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εργαζομένους στην εταιρία "ΙΝΤΡΑΚΟΜ", συνοδευόμενη από τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο Πάτρας και την Νομαρχία Αχαΐας, Κώστα Πελετίδη και Στάθη Κεραμιδά αντίστοιχα.

    [03] Πολιτική

    Δημοτικές εκλογές

    29/9/2006 10:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τις Νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Οι επικεφαλής των συνδυασμών συνέχισαν τις επισκέψεις τους σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη Ψαρούδα, δέχθηκε την Υπερνομάρχη Αθηνών Πειραιώς, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε την καλύτερη δυνατή συνεργασία της Βουλής με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ. Στις γειτονιές του Φαλήρου περπάτησε ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής. Με εργαζομένους της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ συναντήθηκε ο υποψήφιος Υπερομάρχης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος.

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα Μέθανα είχε την ευκαιρία να ακούσει ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, Γιάννης Πανούσης.

    Στο Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαιδάρι και την Σαλαμίνα, επισκέφθηκε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Βαγγέλης Παπαδόπουλος, που υποστηρίζεται απο τον ΛΑΟΣ.

    Πάγωμα στα Δημοτικά τέλη για την επόμενη τετραετία υποσχέθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, στην ομιλία του στο 6ο Δημοτικό διαμέρισμα στην Κυψέλη.

    Με εργαζομένους στους σταθμούς των ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο και την Αττική συνομίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής.

    Ο Αλέξης Τσίπρας που υποστηρίζεται από τον Συνασπισμό εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, Αθήνα Ανοιχτή πόλη.

    Τον Οίκο του Ναύτου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης.

    [04] Κόσμος

    Σε νέο βιντεομήνυμα

    Αλ Ζαουάχρι κατά Μπους και Πάπα

    29/9/2006 11:10:00 μμ

    Νέο βίντεο του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι μεταδόθηκε σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Ο υπ αριθμόν 2 στην ιεραρχία του τρομοκρατικού δικτύου, επιτέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο για τον πόλεμο στο Ιράκ, αποκαλώντας τον "ψεύτη" και λέγοντας πως απέτυχε στον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα. "Μπους, είσαι μια ψευδόμενη αποτυχία και ένας τσαρλατάνος. Έχουν περάσει 3,5 χρόνια (από τις συλλήψεις)... Τι μας συνέβη; Αποκτήσαμε περισσότερη δύναμη και είμαστε πιο επίμονοι στο μαρτύριο", ανέφερε ο αιγύπτιος ισλαμιστής ηγέτης. Ο Αλ Ζαουάχρι καταφέρθηκε και εναντίον του Πάπα, αποκαλώντας τον "τσαρλατάνο" για τα σχόλιά του για το Ισλάμ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αυτός ο τσαρλατάνος κατηγόρησε το Ισλάμ ότι είναι ασύμβατο με τον ορθολογισμό, ενώ ξεχνά ότι ο δικός του Χριστιανισμός είναι απαράδεκτος για ένα λογικό μυαλό". Παράλληλα κάλεσε τους μουσουλμάνους σε ιερό πόλεμο εναντίον της προτεινόμενης ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Νταρφούρ του Σουδάν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 September 2006 - 20:50:26 UTC