Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δριμεία επίθεση Παπανδρέου
  • [02] Η δράση των υποψηφίων
  • [03] "Αφήνει" το φρέσκο η ΦΑΓΕ
  • [04] Στον Εισαγγελέα ο 25χρονος
  • [05] Μικροπροβλήματα από το μπουρίνι
  • [06] Απείλησαν με βομβαρδισμούς το Πακιστάν
  • [07] Κατά μέτωπον επίθεση Τσάβες
  • [08] Σκάνδαλο υποκλοπών στην Ιταλία
  • [09] Επέστρεψε ο Βίκτορ
  • [10] Έτοιμος ο Λαγός

    [01] Πολιτική

    Από τη Χαλκίδα

    Δριμεία επίθεση Παπανδρέου

    21/9/2006 8:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Νέα οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι "αντί να ενισχύει τις δημοκρατικές λειτουργίες, τις υπονομεύει" και πως έφερε την ανισότητα ανάμεσα στους Έλληνες, την ακρίβεια και τη διαφθορά στο δημόσιο βίο. "Πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση, στην ενίσχυση των θεσμών της λαϊκής συμμετοχής και της διαφάνειας, στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών που δημιουργούν μια δίκαιη κοινωνία και μια κοινωνία αξιών" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου νομάρχη Θανάση Μπουραντά και του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συζήτησε με κατοίκους, όπου αναφερόμενος στα πρόσφατα θέματα της επικαιρότητας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι είδε "την εξουσία ως λάφυρο για τους ημέτερους, τους δικούς τους και την παρέα τους", τονίζοντας, ότι "το ΠΑΣΟΚ βάζει μπροστά τη σημαία της δίκαιης κοινωνίας για να προχωρήσουμε σε μια χώρα με ασφάλεια και σιγουριά για τον κάθε πολίτη". "Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο ρολό της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, πιστεύουμε στην αποκέντρωση, που θα την προχωρήσουμε αμέσως μετά τη νίκη μας στις επόμενες εθνικές εκλογές" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    [02] Πολιτική

    Η δράση των υποψηφίων

    21/9/2006 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Πλούσια ήταν και σήμερα η δράση των υποψηφίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η υπερνομάρχης Αθηνών, Φώφη Γεννηματά, παρέδωσε στους κατοίκους Χολαργού ένα νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής. Πρόκειται για τη διαμόρφωση της παιδικής χαράς του Δήμου Χολαργού η οποία έγινε σε έκταση 1.350 τ.μ., στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και Αρτέμιδος και περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρου αναψυχής για παιδιά 2-10 ετών και χώρου πρασίνου με διαμορφώσεις καθιστικών, κρήνης και στεγάστρων. "Αισθάνομαι μεγάλη χαρά γιατί εκτός από μια ανάσα για το Χολαργό, παραδίδουμε έναν χώρο που θα πλημμυρίσει από τα παιδικά χαμόγελα, το τρέξιμο και το παιγνίδι", τόνισε η κα. Γεννηματά.

    Το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασε το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η μείωση των καθημερινών προβλημάτων στην Αθήνα, η οικονομική ανάπτυξη για τον πολίτη της Αθήνας, η φροντίδα όλων των πολιτών της Αθήνας και η επένδυση στους νέους και στην παιδεία. Ο κ. Κακλαμάνης ανήγγειλε τη σύσταση Οργανισμού Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ), για τον οποίο είπε ότι θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, ανακοίνωσε δύο κείμενα-πλαίσια για την καθημερινή φροντίδα των χώρων πρασίνου και της αισθητικής της πόλης, αλλά και μία Χάρτα, η οποία προσδιορίζει τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους υλοποιούνται δράσεις για τους μετανάστες. Επίσης, είπε ότι θα δημιουργηθεί μία ομάδα για την αξιολόγηση του προγράμματος, ώστε να γνωρίζει ο Δήμος τις αρνητικές ή θετικές επιδράσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του.

    Σε σημερινή του ομιλία, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στο "δημαρχείο της γειτονιάς", αλλά και στα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Παγκράτι, Μετς, Νέος Κόσμος) και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Για το "δημαρχείο της γειτονιάς", είπε ότι θα έχει δικούς του πόρους, σημαντικές αρμοδιότητες για τοπικά προβλήματα και πρωτοβουλίες για πολιτιστικά θέματα, για το περιβάλλον, κλπ.

    Στη δημοσιότητα έδωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αργύρης Ντινόπουλος 10 προτάσεις για την λειτουργία της Υπερνομαρχίας. Μερικές από τις προτάσεις είναι οι εξής: η διενέργεια δημοψηφίσματος για καίρια ζητήματα, καθιερώνεται για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση νέος σταθερός πόρος κοινωνικής ευαισθησίας -το 0,50% του ΦΠΑ-, η Υπερνομαρχία αναλαμβάνει να συντονίζει τον οδοκαθαρισμό και να κλείνει λακκούβες μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα, πρόγραμμα κατασκευής νέων παιδικών σταθμών.

    Στους εργαζόμενους στο Νομισματοκοπείο μίλησε ο Υποψήφιος Υπερνομάρχης, Γιώργος Μαυρίκος, τους οποίους κάλεσε "να μην εγκλωβιστούν στα γρανάζια του δικομματισμου" και παράλληλα υπογράμμισε ότι η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) και οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στους δήμους "είναι εξαρτημένοι και δεσμευμένοι από τη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων".

    Με αφορμή την αυριανή "Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" ο υποψήφιος για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά Γιάννης Πανούσης σε γραπτή ανακοίνωση τονίζει πως η μέρα αυτή "πρέπει να δίνει την ευκαιρία ανάδειξης αλλά και διαλόγου γύρω από το μεγάλο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αθήνας", επισημαίνοντας παράλληλα, ότι "το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας έχει τα σκήπτρα της πιο μολυσμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης".

    Το πρωί, η υποψήφια Νομάρχης Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή, επισκέφθηκε τον "Ευαγγελισμό" και στη συνέχεια το νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου". Κατά την έξοδό της από τον Ευαγγελισμό, η κα. Πιπιλή τόνισε, πως ο Ευαγγελισμός αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, για αυτό επεσήμανε, πως "είναι απαραίτητο να συνδράμουμε στις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος". Για το "Ελενα Βενιζέλου" κατηγόρησε τη Νομαρχία Αθηνών ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να προχωρήσει στη δημοπράτηση έργων που πρέπει να γίνουν άμεσα, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.

    Ο υποψήφιος Νομάρχης Πειραιώς Σπύρος Σπυρίδων μίλησε με ιδιοκτήτες, υπαλλήλους και καταναλωτές, κατά την περιήγησή του σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά. Οι έμποροι του τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Το νοσοκομείο Αλεξάνδρα επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής, όπου όπως δήλωσε, διαπίστωσε ακόμα μία φορά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. "Εμείς καλέσαμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, για δημόσια δωρεάν υγεία. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων, του λαού και πρέπει να παρέχεται ισότιμα, δωρεάν, αναβαθμισμένη" είπε ο κ. Χαλβατζής .

    Με το δίκτυο για τη δημόσια συγκοινωνία "Επιβάτης" συναντήθηκε ο υποψήφιος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για αδράνεια του Δήμου όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, τονίζοντας, πως "οι προτάσεις της Ανοιχτής Πόλης έχουν ως κεντρικό άξονα να προωθηθούν οι ανθρώπινες μετακινήσεις με τα ήπια περιβαλλοντικά δημόσια μέσα μεταφοράς, να αποθαρρυνθεί η κατάληψη του οδικού χώρου από τα ΙΧ, να απελευθερωθεί το κέντρο".

    Τα εγκαίνια της νέας έδρας του οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης που θα φιλοξενήσει και το πρότυπο μουσικό κέντρο εγκαινίασε ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης.

    Επίσκεψη σε λαϊκή αγορά του Πειραιά έκανε ο Υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας ο οποίος τόνισε ότι καθημερινά διαπιστώνει το αίτημα αλλαγής νέας σελίδας για τη πόλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπροστά η Γεννηματά

    [03] Κοινωνία

    Ισχυροποιεί το παστεριωμένο

    "Αφήνει" το φρέσκο η ΦΑΓΕ

    21/9/2006 9:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ραγδαίες είναι οι επιχειρηματικές εξελίξεις στην αγορά γάλακτος, σε μια περίοδο που κυριαρχεί στο προσκήνιο η υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πολιτική τιμών στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας. Η ΦΑΓΕ προχώρησε σε κίνηση στρατηγικής σημασίας για το μέλλον και τη θέση της στην αγορά. Όπως ανακοίνωσε αφήνει το μερίδιό της από την αγορά του φρέσκου γάλακτος, διακόπτοντας την παραγωγή και διάθεσή του για να ισχυροποιήσει το μερίδιό της στην κατηγορία γάλακτος υψηλής παστερίωσης. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει: "στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία γάλακτος επικεντρώνεται η ΦΑΓΕ με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς στο γάλα ψυγείου. Στα πλαίσια αυτά διέκοψε την παραγωγή και διάθεση του φρέσκου γάλακτος και εντείνει τις προσπάθειές της, αξιοποιώντας το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο υψηλής παστερίωσης στο Αμύνταιo Φλωρίνης". Σύμφωνα με πληροφορίες η ΦΑΓΕ εισέπραττε από το φρέσκο γάλα μόλις το 5% των εσόδων της, ενώ ήδη με το γάλα της υψηλής παστερίωσης συγκεντρώνει μερίδιο αγοράς 36,5%.

    Πιθανή η συνάντηση γαλακτοβιομηχάνων-αγελαδοτρόφων

    Όσο για τον τρόπο που λειτουργούν σε επίπεδο ανταγωνισμού οι γαλακτοβιομηχανίες στη χώρα μας, σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα η επιτροπή ανταγωνισμού το πόρισμα της. Την Τετάρτη, η ΔΕΛΤΑ με ανακοίνωσή της, τόνισε, ότι δεν υπήρξε ποτέ καρτέλ γάλακτος, ούτε μπορεί να υπάρξει.

    Την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγελαδοτρόφων Ελλάδας διατύπωνε τις θέσεις του κλάδου για την παραγωγή και εμπορία του γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για εκβιαστική συμπεριφορά από την πλευρά των εταιριών και μυστικές συμφωνίες προκειμένου να ελέγξουν τις τιμές. Επίσης, οι αγελαδοτρόφοι ανησυχούν και για το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες που ελέγχουν και το 75% της αγοράς προσανατολίζονται και ζητούν επίμονα να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος από 5 μέρες που είναι σήμερα στις 10. Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τις εισαγωγές φθηνού φρέσκου γάλακτος.

    Μάλιστα, δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση των γαλακτοβιομηχάνων με τους αγελαδοτρόφους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέχρι τέλους

    "Καμία παρατυπία"

    Μάχη με τα καρτέλ στην αγορά

    [04] Κοινωνία

    Για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

    Στον Εισαγγελέα ο 25χρονος

    21/9/2006 8:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στον Εισαγγελέα Καβάλας οδηγήθηκε ο 25χρονος, που συνελήφθη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet. Τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του ο νεαρός σόκαραν ακόμα και τους αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος: μικρά παιδία, μωρά ακόμα και βρέφη στα χέρια αρρώστων διεστραμμένων ανθρώπων, που τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Συνολικά 250.000 αρχεία βρέθηκαν στον υπολογιστή του τα οποία πουλούσε στο Διαδύκτιο μέσω πιστωτικών καρτών, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον τρόπο δράσης του νεαρού καθώς και για τον εντοπισμό πιθανών σύνεργων του. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα παιδιά και τα βρέφη, που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι απο χώρες του εξωτερικού, ενώ έχει σταλεί και σήμα στην Interpol. O 25χρονος ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Στο μεταξύ, κανένας δικηγόρος της Καβάλας δε δέχτηκε να τον εκπροσωπήσει και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στον Εισαγγελέα με δικηγόρο απο την Θεσσαλονίκη.

    Αποδοκιμασίες από τον κόσμο

    Η αποχώρηση του 25χρονου από το γραφείο του Εισαγγελέα έγινε υπό τις αποδοκιμασίες του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Καβάλας.

    Φραστικά του επιτέθηκε και ο πατέρας του, ο οποίος δήλωσε, ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του

    Σημειώνουμε, ότι ο 25χρονος, που σπούδαζε Ιατρική στη Ρουμανία είναι παντρεμένος και ζει στην Νικησιανή Καβαλας και όσοι των γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα σύλληψη για παιδική πορνογραφία

    [05] Κοινωνία

    Μικροπροβλήματα από το μπουρίνι

    21/9/2006 10:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Προβλήματα δημιούργησε το μπουρίνι, που ξέσπασε το απόγευμα στην Αθήνα και έπληξε περισσότερο το Χαλάνδρι, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, τα Άνω Πατήσια και τους Αμπελόκηπους. Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, δημιουργήθηκαν κυρίως στην Πέτρου Ράλλη με Χαμοστέρνας και την Καλλιρρόης. Επίσης από τις 9:30 το βράδυ διεκόπη η λειτουργία του ηλεκτρικού από Αττική μέχρι Πειραιά, επειδή κεραυνός, που έπεσε στο σταθμό του Θησείου προκάλεσε πρόβλημα στη σηματοδότηση. Οι επιβάτες μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τη λεωφορειακή γραμμή 500 Αττική - Πειραιάς. Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 80 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα.

    [06] Κόσμος

    Απείλησαν με βομβαρδισμούς το Πακιστάν

    21/9/2006 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με βομβαρδισμούς είχαν απειλήσει οι ΗΠΑ το Πακιστάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση, που δε συνεργαζόταν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αυτό αποκάλυψε ο Πακιστανός Πρόεδρος, Περβέζ Μουσάραφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. "Ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών μου δήλωσε ότι -ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Άρμιτεϊτζ- είχε πει: Ετοιμαστείτε να σας βομβαρδίσουμε. Ετοιμαστείτε να επιστρέψετε στη λίθινη εποχή" υποστήριξε ο Μουσάραφ σε εκπομπή του καναλιού CBS. Όπως διευκρίνισε, η απειλή προερχόταν μεν από τον Άρμιτεϊτζ αλλά του ίδιου του κοινοποιήθηκε μέσω του διευθυντή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Ολόκληρη η συνέντευξη πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή.

    [07] Κόσμος

    Κατά μέτωπον επίθεση Τσάβες

    21/9/2006 10:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Άναψαν τα πνεύματα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όταν ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, αποκάλεσε "δαίμονα" τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. "Ακόμη μυρίζει θειάφι εδώ στο βήμα που μιλάω. Χθες κυρίες και κύριοι, από αυτό το ίδιο μέρος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τον οποίο εγώ αποκαλώ διάβολο-ήρθε και μίλησε εδώ σαν ο κόσμος να ήταν δικός του" είπε για τον Αμερικανό Πρόεδρο ο Τσάβες, για να λάβει την απάντηση του Τζον Μπόλτον, πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ "δε θα ασχοληθούμε με αυτή την καρτουνίστικη προσέγγιση στα διεθνή ζητήματα". Η επίθεση του Τσάβες όμως, δεν περιορίστηκε στα έδρανα του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τον Τζορτζ Μπους "αλκοολικό" και "άρρωστο", τονίζοντας, ότι "δεν ξέρει τίποτα από πολιτική. Έφθασε το αξίωμα του χάρη στον μπαμπά".

    "Επικίνδυνος" ο Αχμαντινετζάν

    Πάντως, για τον Πρόεδρο Μπους, επικίνδυνος είναι ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμεντινετζάν. "Όταν ένας ηγέτης λέει ότι θα ήθελε να καταστρέψει το Ισραήλ πρέπει να τον πάρεις στα σοβαρά. Αν πεις βρε παιδιά δεν το εννοούσε και αποδειχθεί ότι έκανες λάθος δεν έχεις κάνει το καθήκον σου ως ηγέτης", ανέφερε ο Τζορτζ Μπους για τον Ιρανό ομόλογό του. Ωστόσο, ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει την ανάγκη μιας ατομικής βόμβας και επομένως δεν επιδιώκει να την αποκτήσει.

    Τα νερά της Γενικής Συνέλευσης τάραξε και ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, όταν ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί το φυτό της κόκας. Ο Μοράλες ανέβηκε στο βήμα των Ηνωμένων Εθνών κρατώντας ένα φύλλο κόκας, λέγοντας, πως "αυτό το φύλλο κόκας αντιπροσωπεύει των πολιτισμό των Άνδεων. Δεν είναι δυνατόν ένα φύλλο κόκας να είναι νόμιμο για την Coca Cola και παράνομο για την παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο".

    [08] Κόσμος

    Σκάνδαλο υποκλοπών στην Ιταλία

    21/9/2006 9:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σκάνδαλο υποκλοπών συγκλονίζει την Ιταλία. Την Τετάρτη συνελήφθησαν 21 άτομα ως ύποπτα για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ενώ ανάμεσα τους ήταν και ο πρώην επικεφαλής ασφάλειας της Telecom Italia. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τηλεφωνικές υποκλοπές φαίνεται ότι ξεκίνησαν το 1997, με θύματα πολιτικούς, επιχειρηματίες , ποδοσφαιριστές ακόμη και διαιτητές.

    Ωστόσο, αναμένονται αποκαλύψεις, που θα ρίξουν φως και στη μυστηριώδη αυτοκτονία ενός στελέχους της Telecom Italia, που είχε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας στο λογισμικό.

    Σήμερα, η αντιπολίτευση ζήτησε από το Ρομάνο Πρόντι άμεσα απαντήσεις. Ειδικότερα, ο Μάουρο Φάμπρις, βουλευτής του UDEUR (κυβερνητική πλειοψηφία) και ο Τεοντόρο Μπουοντέμπο, της Εθνικής Συμμαχίας (AN, συντηρητική δεξιά), ζήτησαν "να παρουσιασθεί κατεπειγόντως η Κυβέρνηση ενώπιον του Κοινοβουλίου για να δώσει εξηγήσεις".

    "Αυτό που ανακαλύπτουμε είναι ανησυχητικό. Κάτω από την ομπρέλα της Telecom Italia λειτουργούσε το μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο κατασκοπείας στην ιστορία της χώρας μας", σχολίασε ο Πίνο Σγκόμπιο, επικεφαλής των κομμουνιστών του PDCI στην ιταλική Βουλή.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε ο Βίκτορ

    21/9/2006 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το "παρών" στην προπόνηση του Παναθηναϊκού έδωσε ο Βίκτορ Σάντσεθ, που επέστρεψε σήμερα από την Ισπανία όπου βρέθηκε για να ρυθμίσει προσωπικές του υποθέσεις. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αύριο θα δοκιμάσει να μπει στο ομαδικό, αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρει θεωρείται πολύ δύσκολο να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής (21.00 Supersport) εναντίον του ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι παίκτες έκαναν ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας και στο πρέσινγκ και στη συνέχεια διεξήχθη «οικογενειακό» διπλό. Ενοχλήσεις στη μέση ένιωσε ο Σωτήρης Λεοντίου και αποχώρησε. Ο Έκι Γκονζάλες συνέχισε το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος ο Λαγός

    21/9/2006 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στη διάθεση του Λορένσο Σέρα Φερέρ θα τεθεί από αύριο ο Παναγιώτης Λαγός. Ο πρώην άσος του Ηρακλή, ακολούθησε προληπτικά και σήμερα ατομικό πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και έτσι αύριο θα τεθεί στη διάθεση του Ισπανού προπονητή για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ακόμη, σήμερα, ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει από χθες στον αριστερό τετρακέφαλο (σ.σ θλάση δευτέρου βαθμού), ενώ ο Τραϊανός Δέλλας συνεχίζει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Όσον αφορά στον Παναγιώτη Κονέ ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης και πρόγραμμα επανένταξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 September 2006 - 20:50:52 UTC