Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου
  • [02] Προφυλάκιση Κωνσταντινίδη
  • [03] Φωτιά σε αστικό λεωφορείο
  • [04] "Λυπάται" ο Πάπας Βενέδικτος
  • [05] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
  • [06] Ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [07] "Απειλεί" ο τυφώνας Σανσάν
  • [08] "Ο πολιτισμός στο τραπέζι"

    [01] Πολιτική

    Επαφές με παραγωγικούς φορείς

    Στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου

    16/9/2006 1:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 4:50:58 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα και στις 20.30 θα μιλήσει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της HELEXPO. Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με το πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" και μετά θα έχει συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στα εργοστάσια Λιπασμάτων, Ζάχαρης και ΒΙΑΜΙΛ στο Βελλίδειο και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη, ο κ. Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής.

    [02] Κοινωνία

    Σύμφωνη γνώμη ανακριτή & εισαγγελέα

    Προφυλάκιση Κωνσταντινίδη

    16/9/2006 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 2:14:07 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας θεώρησαν την άρνηση του κατηγορουμένου να απολογηθεί για την υπόθεση ως τυπική απολογία και μετά από διάσκεψη έκριναν τον κ. Κωνσταντινίδη προφυλακιστέο. Ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της "Μεβγάλ" κ. Κωνσταντινίδης αρνήθηκε να απολογηθεί, ζητώντας από τον ανακριτή να καλέσει πρώτα σε κατάθεση τον πρόεδρο της "Μεβγάλ" κ. Πέτρο Παπαδάκη, καθώς και τον μέχρι πρότινος νομικό σύμβουλο της εταιρίας κ. Κρίτωνα Μεταξόπουλο. Στο αίτημά του ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει πως μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στην ΝΕΤ ο κ. Μεταξόπουλος δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στην υπόθεση τα οποία πρέπει να γνωρίζει για να απολογηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη "το περιεχόμενο της συνέντευξης Μεταξόπουλου κονιορτοποίησε το κατηγορητήριο και εξέθεσε τρία πρόσωπα, τους κκ. Παπαδάκη, Συμεωνίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της "Μεβγάλ" και Σπύρο Ζησιμόπουλο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωΐ ο έμπορος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Την Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο εκτελωνιστής από τη Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ενώ για την Κυριακή έχει κληθεί σε απολογία ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος. Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου έληξε η αντικατάσταση της κας Κακοκεφάλου στη θέση του 14ου τακτικού ανακριτικού γραφείου, καθώς επέστρεψε από τη θερινή του άδεια ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος και ανέλαβε τα καθήκοντά του στην υπόθεση.

    Στη συνέντευξη του πρώην νομικού συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ Κρίτωνα Μεταξόπουλου, στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι δεν ήταν εκβιασμός η δωροδοκία αλλά επρόκειτο για συζητήσεις της ΜΕΒΓΑΛ με ένα κύκλωμα και κάλεσε τον εισαγγελέα να παραλάβει 3 καταθέσεις στελεχών της εταιρείας, που αφορούν στο καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος.

    Οι Κωνσταντινίδης και Αδαμόπουλος, μέσω των δικηγόρων τους, αρνούνται ότι υπήρξε εκβιασμός της ΜΕΒΓΑΛ και υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για διακανονισμό, ώστε η βιομηχανία να υπαχθεί στο πρόγραμμα επιείκειας. Εν τω μεταξύ, την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης, ζήτησε η ανακρίτρια από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλο, ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον ανακριτή

    [03] Κοινωνία

    Δεν τραυματίστηκε κανείς

    Φωτιά σε αστικό λεωφορείο

    16/9/2006 12:23:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Φωτιά ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο που βρισκόταν στο 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Κατερίνης-Καρίτσας. Ο οδηγός και οι περίπου 15 επιβάτες του οχήματος πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς. Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου, στον δήμο Πέτρας, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

    [04] Κόσμος

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού

    "Λυπάται" ο Πάπας Βενέδικτος

    16/9/2006 3:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 4:47:31 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, Reuters

    Τη λύπη του που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προσβλητικές τις δηλώσεις του για το Ισλάμ εξέφρασε το Σάββατο ο Πάπας Βενέδικτος, τονίζοντας ότι σέβεται την πίστη τους και ελπίζει πως θα καταλάβουν την "πραγματική έννοια" των λόγων του. "Ο Άγιος Πατέρας λυπάται πολύ που ορισμένα εδάφια της ομιλίας του μπορεί να φάνηκαν προσβλητικά στους μουσουλμάνους πιστούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιος Ταρκίσιο Μπερτόνε. Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την Παρασκευή, ο Μπερτόνε σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Πάπα "ερμηνεύτηκαν κατά τρόπο που δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στις προθέσεις του". "Η άποψη του Πάπα, υπέρ του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου δεν αμφισβητείται", τόνισε.

    Ο Ποντίφικας "επαναλαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμησή του στους πιστούς του Ισλάμ. Ελπίζει ότι θα μπορέσουν να καταλάβουν τα λόγια του στην ορθή τους έννοια αφού περάσει αυτή η δύσκολη στιγμή" αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή "τις αντιδράσεις εκ μέρους των μουσουλμάνων αναφορικά με πολλά αποσπάσματα της ομιλίας του Άγιου Πατέρα στο Πανεπιστήμιο του Ρέτισμπουργκ". Η θέση του Πάπα για το Ισλάμ είναι "αυτή που εκφράζεται στο Συνοδικό Κείμενο Nostra Aetate", προστίθεται στην ανακοίνωση. Το κείμενο αυτό, που αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας με τις μη χριστιανικές θρησκείες, αναφέρει ότι "η Εκκλησία έχει σε υπόληψη τους μουσουλμάνους που λατρεύουν τον μοναδικό ζώντα και υπαρκτό Θεό, το δημιουργό Ουρανού και Γης, που μίλησε στους ανθρώπους", υπενθύμισε ο Μπερτόνε.

    Ο καρδινάλιος τόνισε επίσης ότι ο Ποντίφικας ανέφερε στην ομιλία του τις απόψεις του Βυζαντινού αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου, χωρίς ωστόσο να τις υιοθετεί αλλά "τις χρησιμοποίησε ώστε να αναπτύξει ορισμένες σκέψεις για τις σχέσεις μεταξύ θρησκείας και βίας γενικότερα".

    Έντονη αντίδραση των Μουσουλμάνων

    Την ίδια ώρα, "τραγικές και επικίνδυνες" χαρακτηρίζουν οι New York Times τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου XVI για το Ισλάμ, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη. Σε κύριο άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. "Το 2004, ο Πάπας είχε ταχθεί κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση επειδή η χώρα αυτή βρίσκεται σε διαρκή αντίθεση με την Ευρώπη. Ο κόσμος ακούει προσεκτικά τις δηλώσεις κάθε Πάπα. Και είναι τραγικό και επικίνδυνο να σπέρνει κάποιος τον πόνο, εκουσίως ή ακουσίως. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη με πειστικό τρόπο, δείχνοντας ότι οι λέξεις μπορούν και να επουλώσουν τις πληγές", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

    Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του Βενέδικτου για το Ισλάμ και το Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) και τη σύνδεση της θρησκείας με τη βία προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών από το μουσουλμανικό κόσμο, ενώ έχουν σημειωθεί και πολλές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών στα παλαιστινιακά εδάφη. Επίσης, μια ένοπλη ιρακινή οργάνωση, η Τζαϊέχ αλ-Μουτζαχεντίν, απειλεί με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο ότι θα χτυπήσει τη Ρώμη και το Βατικανό. Η οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα και έξι ταινίες που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών στόχων στο Ιράκ, τις οποίες αφιερώνει "στο σκύλο των σταυροφόρων" (σ.σ. τον Πάπα). "Δεν θα ησυχάσουμε παρά μόνο όταν οι θρόνοι σας και οι σταυροί σας καταστραφούν στα ίδια τα δικά σας εδάφη", προσθέτει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλούν τον Πάπα να ανακαλέσει

    [05] Κόσμος

    6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

    Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    16/9/2006 2:15:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο στην ανατολική Ινδονησία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με την υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο νησί Σεράμ, σε απόσταση 177 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Αμπόν, στο αρχιπέλαγος των Μολούκας. Οι σεισμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Ινδονησία. Τον περασμένο Μάιο είχε σημειωθεί παρόμοια δόνηση στην πόλη Γιογκιακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 6.000 άνθρωποι.

    [06] Κόσμος

    Για τις θρησκευτικές ελευθερίες

    Ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    16/9/2006 1:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 3:10:19 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η φετινή ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι αυστηρή για την Τουρκία, καθώς εκφράζει επικρίσεις για τους χειρισμούς σε θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και απογοήτευση για τη μη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο αρμόδιος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, πρέσβης Τζον Χάνφορντ, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, πιστεύει πως η Θεολογική Σχολή είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει εντός ημερών. Ακόμη, ανέφερε ότι ο περιορισμός ανάδειξης του Οικουμενικού Πατριάρχη μόνο στους Τούρκους πολίτες, συνεχίζει να θέτει σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα, στην ίδια έκθεση για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, καθώς διαπιστώνει βελτιώσεις στον τομέα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών. Στη φετινή έκθεση όπως και στην περσινή γίνεται η διάκριση μεταξύ της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης, που εμπίπτει στο ειδικό καθεστώς που τέθηκε από τη Συνθήκη της Λοζάνης και η οποία απολαμβάνει ειδικά προνόμια, και στους μουσουλμάνους μετανάστες που κατοικούν κυρίως στην Αθήνα. Η έκθεση είναι ιδιαίτερα θετική για την αντιμετώπιση της ιουδαϊκής κοινότητας στη χώρα μας.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ

    [07] Κόσμος

    Νοτιοδυτικά νησιά της Ιαπωνίας

    "Απειλεί" ο τυφώνας Σανσάν

    16/9/2006 12:11:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο τυφώνας Σανσάν με ανέμους ταχύτητας έως και 180 χλμ. ανά ώρα, απειλεί νοτιοδυτικά νησιά της Ιαπωνίας, καθώς σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο Σανσάν βρισκόταν 70 χλμ. βόρεια του μικροσκοπικού νησιού Ισιγκακιτζίμα και κινείτο βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 15 χλμ. ανά ώρα. Η καταιγίδα, που χαρακτηρίζεται ως "υπερτυφώνας" κατηγορίας 4 από Βρετανούς μετεωρολόγους, ενδέχεται να πλήξει τη νήσο Κιούσου την Κυριακή, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και περίπου 20.000 νοικοκυριά στο Ισιγκακιτζίμα έχουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών σε πυλώνες, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

    [08] Πολιτισμός

    Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

    "Ο πολιτισμός στο τραπέζι"

    16/9/2006 11:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 12:09:50 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Cultureguide

    Στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία είναι αφιερωμένες οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που γιορτάζονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή γιορτή που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να προωθήσει την κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται σε 34 σημεία της Ελλάδας εκδηλώσεις με θέμα: "Ο πολιτισμός στο τραπέζι-Ποικίλες προσεγγίσεις της ιστορίας της διατροφής", οι οποίες επιχειρούν να μας γνωρίσουν τις διατροφικές συνήθειες σε διάφορες εποχές. Η μεγάλη αυτή γιορτή των μουσείων και ιστορικών μνημείων ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείο Πολιτισμού το 1984 με τίτλο "Ανοιχτές Μέρες σε Ιστορικά Μνημεία" προσβλέποντας στο άνοιγμα μνημείων και χώρων δύσκολα προσβάσιμων στο πλατύ κοινό τον υπόλοιπο χρόνο. "The European Heritage Days" ή "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς" θεσπίστηκαν επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991. Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό από το 1994. Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από το 1998 έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις. Οι εκδηλώσεις "Γευστικά Ταξίδια" στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος θα επεκταθούν από την 1η έως 30 Σεπτεμβρίου. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

    "Γευστικά Ταξίδια"

    Με την εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος "Γευστικά Ταξίδια" θα γνωρίσουμε τις διαδρομές που ακολούθησαν διάφορα τρόφιμα μέχρι να διαδοθούν σ όλο τον πλανήτη αλλά και άλλες διαστάσεις της ιστορίας της διατροφής, όπως είναι "οι διατροφικές συνήθειες πάνω στα πλοία" και "τα τροφικά υπολείμματα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τέχνης".

    Τα "Γευστικά Ταξίδια" θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο Μουσείου με τρόπο τέτοιο ώστε ο επισκέπτης παρακολουθώντας την εξέλιξη της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας να μπορέσει να ανακαλύψει μικρές γωνιές πληροφόρησης σε σχέση με το τι συνέβαινε παράλληλα στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τα ταξίδια των φαγητών που έχουν επιλεγεί. Θα γνωρίσουμε πόσο συνέβαλλαν στην διαμόρφωση των σημερινών μας διατροφικών συνηθειών μεγάλοι θαλασσοπόροι, όπως ο Μάρκο Πόλο και ο Κολόμβος, όμορφους κινεζικούς, ιαπωνικούς και ινδιάνικους θρύλους και παραμύθια για το τσάι, την πατάτα, την σοκολάτα και το ρύζι, πως ο έρωτας μιας γυναίκας έσπασε το μονοπώλιο του καφέ από την Ολλανδία , γιατί οι αιγύπτιοι σκλάβοι που έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα έτρωγαν καθημερινά μια σκελίδα σκόρδο αλλά και πως οι αρχαίοι έλληνες γνώρισαν το καρπούζι.

    Τους "γευστικούς θρύλους, μύθους και παραμύθια" θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οργανωμένες ομάδες μαθητών καθώς και να φτιάξουν τον δικό τους "γευστικό χάρτη" ώστε να ανακαλύψουν τα σταυροδρόμια των γευστικών ταξιδιών.

    Για τους ενήλικες επισκέπτες το Μουσείο θα ενσωματώσει και τα "γευστικά ταξίδια" στις ξεναγήσεις που προσφέρονται σε ομάδες πάνω των 20 ατόμων.

    Τέλος, εκπαιδευτικοί από την Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το προσωπικό του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος θα εφαρμόσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μουσειοσκευή σε σχέση με "Τα θαλασσινά ταξίδια με αφορμή το εμπόριο"¨, σε μαθητές γυμνασίου.

    Για πληροφορίες και συμμετοχή μαθητικών ομάδων και ενηλίκων στα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις επικοινωνήστε με την εκπαιδευτική ομάδα του Μουσείου στο 210 4516264.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Επικράτεια Πολιτισμού

    Σχετικά Links:

    Συμβούλιο της Ευρώπης

    Ελληνικός Πολιτισμός

    Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 September 2006 - 16:50:50 UTC