Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιήγηση στη ΔΕΘ
  • [02] Περιοδεία Παπανδρέου
  • [03] Επτά ύποπτοι για τη ληστεία με την μπουλντόζα
  • [04] Αποτυπώματα και των 10 δακτύλων
  • [05] Συνελήφθη "βαρόνος" της κοκαΐνης
  • [06] Διευκρινίσεις από Σολάνα ζητούν οι ΗΠΑ

    [01] Πολιτική

    Απόψε η ομιλία του Πρωθυπουργού

    Περιήγηση στη ΔΕΘ

    9/9/2006 11:08:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεναγείται αυτή την ώρα ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της πόλης. Εξάλλου, απόψε στις 20.00, αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού στο επίσημο δείπνο, που παραθέτει η διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης. Χθες το βράδυ, εγκαινιάζοντας την 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέρθηκε στα έργα της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, και επεσήμανε το νέο διεθνή γεωπολιτικό και στρατηγικό ρόλο της χώρας μας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, ενώ η αστυνομία θα κλείσει τους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο. Σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα οδηγούνται επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες το βράδυ έξω από το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια κατά την τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης.

    Επτά στον εισαγγελέα

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία κατηγοριών, ενώ αρχικά είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου 27 άτομα.

    Οι 7 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, αντίσταση, απείθεια και για παράνομη κατοχή όπλων, κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, προκλήθηκαν καταστροφές σε κάδους, σε ένα περίπτερο και τρία καταστήματα, μεταξύ των οποίων και ένα υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ

    Τολμηρές αλλαγές

    [02] Πολιτική

    Περιοδεία Παπανδρέου

    9/9/2006 9:55:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Περιοδεία σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Ιωάννινα ξεκινά από σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Λευκάδας, που θα συνέλθει με διευρυμένη σύνθεση. Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, ενώ θα έχει σειρά επαφών με τις παραγωγικές τάξεις.

    [03] Κοινωνία

    Σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Χανιά

    Επτά ύποπτοι για τη ληστεία με την μπουλντόζα

    8/9/2006 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ραγδαίες ήταν απόψε οι εξελίξεις στην υπόθεση της ληστείας με μπουλντόζα στο υποκατάστημα Καλυβών της Αγροτικής Τράπεζας. Μετά τις σύλληψη χθες και σήμερα 10 ατόμων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των 8 από αυτούς για συμμετοχή τους στην ληστεία στην ΑΤΕ και αργά το βράδυ, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα. Εναντίον των οκτώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος, για σύσταση συμμορίας από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και για παρακώλυση συγκοινωνιών. Σε ένα από τους οκτώ απαγγέλθηκε και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Από τους οκτώ ο ένας φέρεται να έχει ομολογήσει, τη συμμετοχή του στην ληστεία, ενώ οι άλλοι επτά αρνούνται κάθε συμμετοχή τους. Την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Χανίων.

    [04] Κόσμος

    Αποτυπώματα και των 10 δακτύλων

    9/9/2006 10:33:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Αποτυπώματα και από τα δέκα δάκτυλα των αλλοδαπών που εισέρχονται στις ΗΠΑ, θα παίρνουν οι αρχές της χώρας και θα τα συγκρίνει με εκείνα που έχουν βρεθεί σε τοποθεσίες που συνδέονται με τρομοκράτες, δήλωσε ο Μάικλ Τσέρτοφ, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το υπουργείο θα εγκαταστήσει νέα μηχανήματα που θα "διαβάζουν" και τα δέκα δακτυλικά αποτυπώματα σε σύνορα και αεροδρόμια, έτσι ώστε το σύστημα να είναι συμβατό με τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων του FBI.

    "Στόχος η αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων"

    "Θα είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε τα αποτυπώματα οποιουδήποτε με τα δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέγουμε σε ολόκληρο τον κόσμο από τρομοκρατικά κρησφύγετα, θραύσματα βομβών ή πεδία μάχης όπου πολεμούν τρομοκράτες", ανέφερε ο Τσέρτοφ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν.

    Τα δακτυλικά αποτυπώματα συλλέγονται στο πλαίσιο του προγράμματος US-VISIT που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2004, προκειμένου να ενισχύσει τα σύνορα των ΗΠΑ και να αποτρέψει επιθέσεις όπως εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [05] Κόσμος

    Συνελήφθη "βαρόνος" της κοκαΐνης

    9/9/2006 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - Γερμανικό Πρακτορείο

    Τον Κολομβιανό Χάιμε Μάγια Ντουράν, ο οποίος φέρεται να είναι από τους επικεφαλής του καρτέλ Νόρτε Βάγιε, που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, συνέλαβαν οι αρχές του Μεξικό, και εξέδωσαν στις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή 5 εκατ. δολάρια για τη σύλληψη του Μάγια Ντουράν, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ως "ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της συμμορίας που είναι υπεύθυνη για την παράνομη εισαγωγή της μισής κοκαΐνης που πωλείται στη χώρα".

    Ο συλληφθείς και απελαθείς Κολομβιανός κατηγορείται ότι ήταν σημαντικός συνεργάτης του Λουίς Ερνάντο Γκόμες Μπουσταμάντε - φερόμενος ως ο ηγέτης του καρτέλ Νόρτε Βάγιε - ο οποίος κρατείται στην Κούβα μετά την απόπειρά του να εισέλθει στην χώρα αυτή με πλαστό διαβατήριο πριν δύο χρόνια.

    [06] Κόσμος

    Για τις δηλώσεις του κατά των κυρώσεων στο Ιράν

    Διευκρινίσεις από Σολάνα ζητούν οι ΗΠΑ

    8/9/2006 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις κατά των κυρώσεων στο Ιράν του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Είδα ένα μέρος των δηλώσεων του κ. Σολάνα. Δεν είδα το σύνολο των δηλώσεών του. Επιθυμούμε διευκρινίσεις", είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ. "Έχουμε μια συμφωνία. Βασιζόμαστε σε όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία αυτή", πρόσθεσε ο κ. Μακόρμακ. Στην Κοπεγχάγη, ο Χαβιέ Σολάνα δήλωσε ότι "δεν θα υπάρξει μια κίνηση στη Νέα Υόρκη -προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων- όσο θα διαρκούν οι συναντήσεις με τον κ. Λαριτζανί", επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα προβλέπει κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του θα πρέπει να ετοιμαστεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Με εντολή των Ευρωπαίων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σολάνα αναμένεται να συναντηθεί με τον Λαριτζανί αύριο, σε τόπο που έχει κρατηθεί μυστικός, για να συζητήσουν το φάκελο των πυρηνικών του Ιράν. Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι χώρες που εμπλέκονται στις συνομιλίες για τον ιρανικό πυρηνικό φάκελο (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, καθώς και η Γερμανία). Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κατηγορούν το Ιράν ότι παρατείνει τις διαπραγματεύσεις ώστε να κερδίσει χρόνο προκειμένου οι επιστήμονές του να συνεχίσουν τον εμπλουτισμό ουρανίου, έθεσαν ως προϋπόθεση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με το Ιράν την αναστολή του εμπλουτισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 September 2006 - 8:50:47 UTC