Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με ΓΣΕΕ και ΣΕΒ
  • [02] Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς
  • [03] "Μείζον εθνικό ζήτημα η Παιδεία"
  • [04] Συνάντηση Ντόρας με τον Ινδό ΥΠΕΞ
  • [05] Επιστρέφουν τα παρκόμετρα
  • [06] Μπουρίνι στην Κασσάνδρα
  • [07] Επιχείρηση "σκούπα" για τα κατεψυγμένα
  • [08] Νέο ωράριο
  • [09] Εισιτήριο με το χιλιόμετρο
  • [10] Επικίνδυνα προϊόντα
  • [11] Έντονη δυσφορία στην Κύπρο
  • [12] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [13] Συγκεντρώθηκε η αποστολή της Εθνικής
  • [14] Παραιτήθηκε ο Φιλίππου
  • [15] Ιστορική νίκη της Εθνικής Σόφτμπολ
  • [16] Παγκόσμιες επιδόσεις από Λέντον, Τζόουνς
  • [17] Ανακοίνωσε Χοακίν η Βαλένθια
  • [18] Στη Μπάγερν ο Φαν Μπόμελ
  • [19] Ξεψύχησε στο γήπεδο χτυπημένος από κεραυνό
  • [20] "Εραστής" της "βασίλισσας" παραμένει ο Μπέκαμ
  • [21] Αποχαιρέτησε νωρίς το Κύπελο η "Γιούβε"
  • [22] Επίσκεψη του Ορφανού δέχθηκε ο Ζήσης

    [01] Πολιτική

    Είχε ο Πρωθυπουργός ενόψει ΔΕΘ

    Συναντήσεις με ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

    28/8/2006 1:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2006 3:18:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Άνοιξε, τη Δευτέρα, ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αρχικά, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, παρουσία των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Κρίσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, τονίζοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων. Παράλληλα, κάλεσε τη ΓΣΕΕ να επανεξετάσει τη θέση της και να συμμετάσχει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. Από την πλευρά της, η Συνομοσπονδία ζήτησε επίδομα θέρμανσης, αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ, αύξηση 40% στο επίδομα ανεργίας και επιμήκυνση καταβολής του κατά ένα χρόνο. Απαντώντας σε ερώτηση για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε ότι "η Κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για το θέμα". Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ.

    Ζητά επιτάχυνση των αλλαγών ο ΣΕΒ

    "Η Κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το ΣΕΒ, προσθέτοντας ότι έγινε ενημέρωση για "τη θετική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας". Επίσης, τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι ισχυρή, η ανεργία μειώνεται και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων υλοποιείται, έκανε γνωστό ότι με τη φορολογική μεταρρύθμιση, που προωθεί η Κυβέρνηση, θα αντιμετωπιστούν οι αδικίες σε βάρος των μισθωτών και πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όσον αφορά στις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, σημείωσε ότι με την κυβερνητική πολιτική υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε ότι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Οικονομίας που προοδεύει και ευημερεί, ενώ ζήτησε επιτάχυνση των αλλαγών, που προωθούνται από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την επιτάχυνση ως την πιο σημαντική κοινωνική παροχή.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα το βήμα της ΔΕΘ να μην αποτελέσει "βήμα προεκλογικού ανταγωνισμού" σημειώνοντας πως οι πολίτες δε χρειάζονται πυροτεχνήματα αλλά θέλουν σοβαρότητα λόγων και συνέπεια έργου.

    Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, το Ασφαλιστικό, η Παιδεία, η ανεργία και η συνταγματική αναθεώρηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές ενόψει της ΔΕΘ

    [02] Πολιτική

    "Ασφυξία την αγορά"

    Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς

    28/8/2006 7:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ενόψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε από το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τα προεδρεία του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε τα ζητήματα που αφορούν στους κλάδους των εμπορικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζοντας τη συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η οποία οδηγεί σε ασφυξία την αγορά. Αναφέρθηκε επίσης σε ένα πλαίσιο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την επανεξέταση του ωραρίου των καταστημάτων, τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη που επενδύονται, τη φορολογία μερισμάτων μαζί με τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς σε φθίνουσες περιοχές.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποτέ δεν έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός την ελληνική μικρομεσαία και εμπορική επιχείρηση, προσθέτοντας ότι με τη φορολογική πολιτική της η Ν.Δ. δημιούργησε μείζονα προβλήματα, ενώ με το ωράριο των καταστημάτων ευνόησε τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

    Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόμμα του θα επεξεργαστεί ένα νέο σύστημα ανάθεσης των έργων, αφού το μειοδοτικό σύστημα της κυβέρνησης έχει αποτύχει, ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών σε πολλά έργα οδηγούν στο κλείσιμο εργοληπτικών επιχειρήσεων και στην απόλυση περίπου 70.000 εργαζομένων.

    [03] Πολιτική

    "Μείζον εθνικό ζήτημα η Παιδεία"

    28/8/2006 5:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, να συμβάλλει με τη στάση του στην προώθηση της μεταρρύθμισης στο χώρο της Παιδείας απηύθυνε, τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. "Για μια ακόμη φορά, θα ήθελα να καλέσω τον κ. Παπανδρέου [] να σκύψει μαζί με την Κυβέρνηση σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα και να βοηθήσει στην κατεύθυνση μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν για το καλό του τόπου, το καλό των νέων ανθρώπων, το καλό εν γένει της Παιδείας, αποφεύγοντας γενικόλογες αναφορές οι οποίες χαϊδεύουν τα αυτιά", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [04] Πολιτική

    "Εξαίρετες οι διμερείς σχέσεις"

    Συνάντηση Ντόρας με τον Ινδό ΥΠΕΞ

    28/8/2006 3:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2006 4:41:52 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με τον Ινδό αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Ανάντ Σάρμα, συναντήθηκε, τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το εξαίρετο κλίμα των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στον ΟΗΕ καθώς η Ινδία διεκδικεί μια θέση μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας και προωθεί την υποψηφιότητα Ινδού για την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Κόφι Ανάν. Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι έγινε μια πλήρης ανασκόπηση των εξαίρετων διμερών σχέσεων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς. "Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας. Το εμπόριο, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη της συνεργασίας σε ειδικότερους τομείς, όπως η τεχνολογία, η εμπορική ναυτιλία, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός, καθώς και βέβαια ο αγροτικός τομέας, βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας", τόνισε η ΥΠΕΞ. " Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο ενίσχυσης της συνεργασίας μας το οποίο ακόμη δεν έχουμε εκμεταλλευθεί και θα πρέπει στο μέλλον να το χρησιμοποιήσουμε καλύτερα. Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία και θα δημιουργήσει μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες στις διμερείς μας σχέσεις", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σάρμα. Στις 18:30, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή.

    [05] Κοινωνία

    Επιστρέφουν τα παρκόμετρα

    28/8/2006 12:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με στόχο να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας, επανέρχεται από το Σεπτέμβριο το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχή θα γίνει από το ιστορικό και εμπορικό τρίγωνο, την κεντρική ζώνη, τη Ρηγίλλης, την Πλάκα, του Ψυρρή και το Κολωνάκι, καθώς, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής φτάνουν τους 18.500. Οι θέσεις που έχουν εξασφαλισθεί φτάνουν τις 5.500, από τις οποίες οι 1.000 έχουν κατοχυρωθεί σε υπουργεία, φορείς και άτομα με ειδικές ανάγκες, οι 2.500 στους κατοίκους και οι υπόλοιπες 2.000 θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών.

    Οι κάτοικοι θα πληρώνουν συμβολικά 10 ευρώ ετησίως, ενώ για τους επισκέπτες το αντίτιμο θα είναι 50 λεπτά ανά μισή ώρα για το πρώτο 2ωρο και 4 ευρώ για την 3η ώρα.

    Στη δεύτερη φάση του μέτρου, ένα εξάμηνο αργότερα, το μέτρο έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί στο Θησείο, την ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και του γηπέδου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Εκεί προβλέπεται να διατεθούν άλλες 2.000 θέσεις για τους επισκέπτες με ανάλογες προβλέψεις για τους κατοίκους.

    [06] Κοινωνία

    Πλημμύρισε ρέματα, δρόμους και καταστήματα

    Μπουρίνι στην Κασσάνδρα

    28/8/2006 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2006 5:55:16 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μετά την καταστροφική πυρκαγιά "ήρθε" η νεροποντή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου ένα μπουρίνι, διάρκειας 30 λεπτών, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ρέματα, δρόμοι και ισόγεια καταστήματα και να μαυρίσει η θάλασσα από τα αποκαΐδια. Η νεροποντή, που συνοδευόταν από κεραυνούς, ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Κασσάνδρας προκαλώντας νέα αναστάτωση στους κατοίκους και κινητοποίηση των τοπικών υπηρεσιών, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σβήσουν οι περισσότερες εστίες φωτιάς, που σιγόκαιγαν τις τελευταίες μέρες στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου, αλλά προκλήθηκαν από κεραυνούς δύο νέες πυρκαγιές, στη Σίβηρη και στην Κρυοπηγή. Άνδρες της πυροσβεστικής τις έσβησαν έγκαιρα, ενώ από τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες εντοπίζονται σε δύο ρέματα, στη Χανιώτη και στο Πευκοχώρι. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΠΣΕΑ Χαλκιδικής Χαράλαμπος Στεργιάδης "συνεργεία της Νομαρχίας με μηχανήματα καθαρίζουν όλα τα ρέματα από τα αποκαΐδια, που παρέσυραν τα νερά της βροχής".

    Διευκολύνσεις και κρατική αρωγή σε Χαλκιδική-Λακωνία

    Εν τω μεταξύ ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την Κοινή υπουργική απόφαση με την οποία παρέχονται πιστωτικές διευκολύνσεις και δωρεάν κρατική αρωγή για την αποκατάσταση των ζημιών στους κατοίκους των 18 δημοτικών διαμερισμάτων των τριών Δήμων του Νομού Λακωνίας, καθώς και στους πληγέντες των δήμων Παλλήνης και Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

    Συγκεκριμένα θα χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή που αποτελείται κατά 1/3 από δωρεάν κρατική αρωγή και 2/3 από άτοκο δάνειο για την ανακατασκευή κτιρίων που κατέρρευσαν ή κρίνονται κατεδαφιστέα ή κτιρίων των οποίων η δαπάνη επισκευής κρίνεται ασύμφορη ή για την επισκευή κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές. Η διάρκεια εξόφλησης των δανείων είναι 15ετής, ενώ η πρώτη δόση θα καταβληθεί 24 μήνες μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης.

    [07] Κοινωνία

    Νέοι έλεγχοι για το βοδινό του 1999

    Επιχείρηση "σκούπα" για τα κατεψυγμένα

    28/8/2006 5:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σε νέους ελέγχους για τον εντοπισμό των παρτίδων του βελγικού κρέατος πού είχε καταψυχθεί πριν από 7,5 χρόνια, επιδόθηκαν σήμερα τα συνεργεία της Νομαρχίας Πειραιά. Η επιθεώρηση αποθηκών στη Μαγούλα που ανήκουν στην εταιρεία που φέρεται ότι εισήγαγε τις επίμαχες ποσότητες δεν έφερε αποτέλεσμα και τώρα οι έρευνες στρέφονται στις άλλες αποθήκες της, στον Ασπρόπυργο. Στο φως όμως ήρθαν νέα στοιχεία που περιορίζουν την ποσότητα του βελγικού βοδινού βαθιάς κατάψυξης, στους 94 τόνους από τους 250, όπως είχε αρχικά αναφερθεί στον Τύπο.

    Επίσης, ακόμη μια επιχείρηση με έδρα το Πέραμα εισήγαγε πέντε, ίσως και περισσότερους, τόνους βέλγικο κρέας που καταψύχθηκε το 1999, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να διατεθεί, ενώ και η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών κατέσχεσε σε ψυγεία στον Ταύρο 367 κιλά κατεψυγμένο βοδινό που είχε ημερομηνία κατάψυξης τον Απρίλιο του 1999.

    Να σημειωθεί ότι η παρτίδα ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλη με αποτέλεσμα οι 28,5 τόνοι να διατεθούν, ενώ οι υπόλοιποι 65 τόνοι μετά το θόρυβο των ημερών και με απόφαση του Νομάρχη κρατούνται προς επανεξέταση. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, τους ελέγχους και τις εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποίησαν οι ελληνικές κτηνιατρικές αρχές το κρέας αν και 7,5 ετών δεν είναι επικίνδυνο ή ακατάλληλο και ως εκ τούτου η κατάσχεση ή ακόμη η καταστροφή του θα ήταν παράνομη και θα έβαζε σε δικαστικές περιπέτειες όποιον το έκανε. Από την άλλη πλευρά, μάλλον κανένας δεν θα έβαζε εν γνώσει του στο πιάτο του κρέας που παράχθηκε το 1999.

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός με νεότερη ανακοίνωση και απαντώντας στις χθεσινές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, που επέρριπταν ευθύνες στην κυβέρνηση έκαναν λόγο για ύποπτη αδράνεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΦΕΤ, επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα νομοθετικού κενού όσον αφορά τις ημερομηνίες λήξης των κρεάτων βαθιάς κατάψυξης, ότι εδώ και 20 χρόνια κανείς δεν τροποποίησε τη νομοθεσία, αλλά ούτε κατατέθηκε σχετική πρόταση από οποιονδήποτε φορέα.

    Εντωμεταξύ, νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται ότι η ημερομηνία λήξης του κατεψυγμένου κρέατος δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη ζητάει η υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο.

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η δημόσια υγεία θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους του κέρδους "οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι να μην καθορίζουν την ημερομηνία λήξης των κρεάτων".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του ΣΥΝ που κατήγγειλε την απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου στην ασυδοσία των κερδοσκοπικών κυκλωμάτων και στην ποιότητα των τροφίμων και ζήτησε την εφαρμογή ημερομηνίας λήξης σε όλα τα τρόφιμα.

    Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν ότι δεν διακινούνται συχνά κρέατα βαθειάς κατάψυξης στην Ε.Ε καθώς η συντήρηση τους κοστίζει πολύ ακριβά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νόμοι προς απόψυξη...

    Στην κατάψυξη από το 1999

    [08] Κοινωνία

    Νέο ωράριο

    28/8/2006 2:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Υποχρεωτική θα είναι η παρουσία όλων των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας τους από τις 09.00 - 15.00, ανεξάρτητα από το ωράριο που έχουν επιλέξει. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων επιλέγει το πρωινό ξύπνημα, το οποίο συνεπάγεται πιο έγκαιρο σχόλασμα. Έτσι, μεταξύ των δύο νέων ωραρίων, που τίθενται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι επέλεξαν αυτό με ώρα προσέλευσης 7.30 το πρωί και ώρα αποχώρησης στις 3 το μεσημέρι. Ελάχιστοι επέλεξαν το εναλλακτικό ωράριο και συγκεκριμένα να εργάζονται από τις 9.00 έως τις 16.30.

    Το νέο ωράριο θα εξυπηρετεί καλύτερα το κοινό, καθώς σε δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, θα εξυπηρετείται 9.00 15.00, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

    Αλλαγές δεν θα υπάρξουν στις υπηρεσίες όπου ίσχυε το περιορισμένο ωράριο κοινού, δηλαδή από 14.00 έως τις 14.30, κάτι που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται ως έχει.

    [09] Κοινωνία

    Εισιτήριο με το χιλιόμετρο

    28/8/2006 12:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2006 2:20:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2007, η τιμολόγηση του οποίου θα γίνεται με βάση τη διανυόμενη απόσταση, το μέσο μεταφοράς αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Σε σύσκεψη που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, με διοικητές των συγκοινωνιακών οργανισμών, έδωσε το πλαίσιο των αλλαγών που θα ολοκληρωθούν το προσεχές τρίμηνο, ώστε να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του νέου έτους.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", το νέο σύστημα αυτόματης είσπραξης κομίστρων θα εξυπηρετεί τρεις κατηγορίες εισιτηρίων:

    σκληρή ηλεκτρονική κάρτα, όπως αυτές για τις αυτόματες συναλλαγές των τραπεζών, η οποία θα φορτίζεται με ποσά για τις επιβατικές μετακινήσεις, χάρτινη κάρτα, η οποία θα εξυπηρετεί τους επιβάτες για συντομότερα χρονικά διαστήματα της μίας εβδομάδας ή του ενός μηνός, απλό χάρτινο εισιτήριο, το οποίο θα εκδίδεται από εκτυπωτές στις στάσεις και τους σταθμούς, με τα χαρακτηριστικά του δρομολογίου έκδοσής του.

    Θεαματικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν συνολικά στις συγκοινωνίες της Αθήνας:

    το υπουργείο Μεταφορών προχωρά τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, χωρίς ιδιώτες και εταιρικές συγχωνεύσεις, που θα έχει την εποπτία και το συντονισμό και των έξι οργανισμών της πρωτεύουσας θα γίνει αναδιοργάνωση των δρομολογίων και επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές θα χρησιμοποιηθεί η τηλεματική για τη διαχείρηση των δρομολογίων και ενημέρωση των επιβατών σε σταθμούς και στάσεις θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ.

    Ο κ. Λιάπης μιλώντας στην ΝΕΤ τόνισε ότι "το υπουργείο θα συνεχίσει να κεφαλαιοποιεί την "προίκα" των Ολυμπιακών Αγώνων προς όφελος του πολίτη και της καθημερινότητάς του".

    [10] Κοινωνία

    Επικίνδυνα προϊόντα

    28/8/2006 6:19:00 μμ

    Απαγορεύθηκε προσωρινά η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την αγορά, προέκταση καλωδίου, μήκους 7 μέτρων με ρευματοδότη τύπου σούκο, κινέζικης προέλευσης και μάρκας Silver Star της εταιρίας Ningbo Kaifeng. Η προέκταση παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από τα ισχύοντα πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας με ενδεχόμενο κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς ή και ηλεκτροπληξίας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά σε όσους καταναλωτές το έχουν αγοράσει, να μην το χρησιμοποιούν.

    Επίσης η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έδωσε εντολή για απαγόρευση πωλήσεων του δείκτη λέιζερ - μπρελόκ σε σχήμα περιστρόφου για το οποίο διαπιστώθηκε κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στην όραση. Πωλείται σε συσκευασία γκρι χρώματος (μοντέλο: P37, κώδικος: 923156978334 και χώρα προέλευσης η Κίνα).

    Για τις μοτοσικλέτες "Buell" Τύπος/ μοντέλο: XB12X Ulysses. (μοντέλα μοτοσικλετών 2006 Buell XB12X Ulysses, κατασκευασμένα από τις 15 Μαρτίου 2005 έως τις 16 Ιουνίου 16, 2006. Χώρα προέλευσης: Ηνωμένες Πολιτείες) αναφέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, εξαιτίας δύο ζητημάτων στη συναρμολόγηση, τα οποία μπορούν να περιορίσουν την απόδοση της πλαϊνής στήριξης της μηχανής, είτε το μπουλόνι άξονα για το πόδι στήριξης της μηχανής, είτε τα μπουλόνια υποστηριγμάτων θα μπορούσαν να σπάσουν, ενδεχομένως χωρίς ειδοποίηση. Εάν οποιαδήποτε από αυτές τις βλάβες συμβεί, η μοτοσικλέτα θα μπορούσε να πέσει, προκαλώντας ενδεχομένως τραυματισμό ή και θάνατο Ο εισαγωγέας προέβη σε εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες (αφορά σε 9 μοτοσικλέτες).

    [11] Κόσμος

    Με αφορμή το Γκραν Πρι της F1, στην Τουρκία

    Έντονη δυσφορία στην Κύπρο

    28/8/2006 5:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2006 6:05:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πολιτικές διαστάσεις πήρε η απονομή του βραβείου στο νικητή του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, στην Τουρκία, την Κυριακή. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι Τούρκοι διοργανωτές επέλεξαν το πρώτο βραβείο να απονεμηθεί από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που προσφωνήθηκε ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Την απονομή του βραβείου στο νικητή Φελίπε Μάσα παρακολούθησαν πάνω από 2,5 εκατ. τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο. Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, θα προχωρήσει σε διάβημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου από την οποία θα ζητήσει να πάρει θέση "σε αυτή την απαράδεκτη πρόκληση". Ο κυπριακός Τύπος κάνει λόγο για σκόπιμη υστεροβουλία, αδιαφορία και άγνοια της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για "απόφαση-έκπληξη", καθώς η απονομή θα γινόταν από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σχετικά Links:

    Μετά την pole... η νίκη!

    [12] Κόσμος

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    28/8/2006 12:42:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, τη Δευτέρα, στο Λάσκαρ Γκαχ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στο Αφγανιστάν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 17 νεκρούς και 30 τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας καμικάζι επιτέθηκε σε έναν πρώην στρατηγό της αφγανικής αστυνομίας υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που είχε στο σώμα του και σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους.

    Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, όμως, εκπρόσωπος των νατοϊκών δυνάμεων στο νότιο Αφγανιστάν, επιβεβαίωσε ότι έκρηξη σημειώθηκε σε παζάρι του Λάσκαρ Γκαχ, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία για την επίθεση.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συγκεντρώθηκε η αποστολή της Εθνικής

    28/8/2006 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τον άερα της πρωταθλήτριας Ευρώπης η αποστολή της Εθνικής συγκεντρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη στη Βουλιαγμένη η εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τη Μολδαβία για τον 3ο προκριματικό όμιλο του EURO 2008. Στόχος των διεθνών του Ότο Ρεχάγκελ, που θέλουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην τελική φάση, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη διατήρηση του ευρωπαϊκού θρόνου, είναι η νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα στη γηπεδούχο Μολδαβία. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι Έλληνες άσοι συμφώνησαν, ότι το έργο τους στις 2 Σπετεμβρίου στο Κισινάου δεν θα είναι εύκολο.

    Πίστη για μία νέα αρχή

    "Παίζουμε ένα ματς εκτός έδρας κόντρα σε μια ομάδα πολύ καλή, ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο της, η οποία θα προσπαθήσει και αυτή να ξεκινήσει με νίκη την διοργάνωση" δήλωσε αρχικά ο Κώστας Κατσουράνης, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναπαιχθεί το περυσινό έργο του εκτός έδρας αγώνα με την Αλβανία: "Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι, αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε και να ξαναβρούμε την ομοιογένεια και τη συνοχή που είχαμε. Να βάλουμε όλοι τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα, γιατί αλλιώς δεν θα πετύχουμε τίποτα. Ετσι πήραμε το EURO και μ΄ αυτό τον τρόπο θα προκριθούμε στο επόμενο EURO. Για μένα δεν υπάρχουν βατοί όμιλοι. Το άκουσα και για τις ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό όμως είναι ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, η Νορβηγία, η Τουρκία, η Βοσνία, η Ουγγαρία, σχολές ποδοσφαιρικές. Ολοι οι όμιλοι είναι ανοικτοί σε όλα τα αποτελέσματα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο" είπε ο Κώστας Κατσουράνης,

    Με τον συμπαίκτη του συμφώνησε και ο διεθνής άσος της αγγλικής Μπόλτον, Στέλιος Γιαννακόπουλος, που θέλει να το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει μία καινούρια αρχή: "Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επαναληφθεί το σενάριο της Αλβανίας. Θέλω να πιστεύω ότι το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι στην Αγγλία, που δεν πήγαμε καλά, θα λειτουργήσει αφυπνιστικά. Το παιχνίδι της Μολδαβίας είναι μια καινούρια αρχή. Πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί, για να ανέβει η ψυχολογία μας και να ζεσταθεί ο κόσμος, που είναι λογικό να είναι κάπως παγωμένος από τα τελευταία αποτελέσματα. Το πρώτο παιχνίδι για όλους είναι παιχνίδι-κλειδί. Αν ξεκινήσουμε με νίκη, θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό βήμα, βαθμολογικό και ψυχολογικό, το οποίο θα μας βοηθήσει στη συνέχεια" υποστήριξε ο "Stelios"

    Τέλος, ο ένας εκ των δύο γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Κώστας Χαλκιάς, είπε: "Οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κίνητρο να την κερδίσει. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάθε αρχή έχει δυσκολίες, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

    Οι "εκλεκτοί" του Τερίμ με τη Μάλτα

    Για τον ίδιο όμιλο θα διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, στην Φρανκφούρτη, λόγω της γνωστής τιμωρίας που έχει επιβληθεί στην τουρκική ομοσπονδία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα-μπαράζ με την Ελβετία για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2006, η αναμέτρηση Τουρκίας-Μάλτας.

    Για την εν λόγω αναμέτρηση ομοσπονδιακός τεχνικός των Τούρκων, Φατίχ Τερίμ κάλεσε τους εξής διεθνείς:

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Ρουστού Ρεκμπέρ (Φενερμπαχτσέ)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ορχάν Ακ, Εργκούν Πενμπέ, Τολγκά Σεϊχάν (Γαλατασαράι), Καν Αράτ (Φενερμπαχτσέ), Ουζντέν Ουνγκούν (Κόνιασπορ), Νουρί Σαχίν (Ντόρτμουντ), Ιμπραϊμ Τοραμάν (Μπεσίκτας)

    ΜΕΣΟΙ: Χαμίτ Αλτιντόπ (Σάλκε), Μεμέτ Αουρέλιο (Φενερμπαχτσέ), Γιλντιράι Μπαστούρκ (Χέρτα Βερολίνου), Χουσεϊν Τσισμίρ (Τραμπζονσπόρ), Νιχάτ Καχβετσί (Βιγιαρεάλ), Μεμέτ Τοπούζ, Γκοκχάν Ουνάλ (Καϊσερισπόρ), Γκοκχάν Ζαν (Μπεσίκτας)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χαλίλ Αλτιντόπ (Σάλκε), Τουνκάι Σανλί, Τουμέρ Μετίν (Φενερμπαχτσέ), Χακάν Σουκούρ, Αρντά Τουράν (Γαλατασαράι), Φατίχ Τεκέ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)

    [14] Μπάσκετ

    Παραιτήθηκε ο Φιλίππου

    28/8/2006 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν από την ΚΑΕ ΑΕΚ αποτελεί ο Γιάννης Φιλίππου, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος μέσω της ιστοσελίδας του, υπέβαλε «την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο και την προεδρία» της εταιρείας. Η σχετική ανακοίνωση της «Ενωσης» αναφέρει τα εξής: «Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο και την προεδρία της ΑΕΚ ΚΑΕ υπέβαλλε ο κ. Γιάννης Φιλίππου. Οι ενδιαφερόμενοι για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ αντί ενός ευρώ μπορούν να απευθυνθούν στο νομικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Σωκράτη Λαμπρόπουλο.» Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Φιλίππου είχε υποβάλει ξανά την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΑΕ στις 20 Σεπτεμβρίου 2005, όταν κατέθεσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Ερασιτέχνη.

    [15] Ιστορική νίκη της Εθνικής Σόφτμπολ

    28/8/2006 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ακόμη "χρυσή σελίδα" στην ιστορία του ελληνικού σόφτμπολ έγραψε σήμερα στην Κίνα η Εθνική ομάδα. Στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι διεθνείς μας, μετά την ήττα της πρεμιέρας με 5-1 από την ασημένια Ολυμπιονίκη, Αυστραλία ξέσπασε στην Μποτσουάνα. Οι κοπέλες της Αμερικανίδας ομοσπονδιακής τεχνικού, Λίντας Γουέλς έκαναν περίπατο επικρατώντας 8-0 της Μποτσουάνας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο inning και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Αύριο το πρωί στις 05:00 η Εθνική αντιμετωπίζει την -"χάλκινη" Ολυμπιονίκη ομάδα της Ιαπωνίας.

    Βελτιωμένη η Εθνική

    Στην βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η ομάδας μας στο β αγώνα της στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, σε σχέση με την πρεμιέρα, στάθηκε στις δηλώσεις της Ιωάννα Μπούζιου: "Η ομάδα προσαρμόζεται στο κλίμα των αγώνων. Παίξαμε πολύ καλύτερα από ότι στην πρεμιέρα με την Αυστραλία. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα προκριθούμε στην οκτάδα" τόνισε η Ελληνίδα άσος.

    Αντίθετα με τη Μπούζιου, η συμπαίκτρια της Γιάννα Δοντά προτιμά να βλέπει τα παιχνίδια βήμα βήμα: "Με την απόδοσή μας κάναμε το παιχνίδι εύκολο. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο ματς, αυτό με την Ιαπωνία, που είναι δύσκολο, αλλά η ομάδα θα παραταχθεί έτοιμη στο παιχνίδι".

    [16] Παγκόσμιες επιδόσεις από Λέντον, Τζόουνς

    28/8/2006 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δύο παγκόσμια ρεκόρ σε 25άρα πισίνα κατέρριψαν χθες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος Αυστραλίας οι κολυμβήτριες της χώρας Λέιζελ Τζόουνς και Λίμπι Λέντον. Η πρώτη με επίδοση 1:04.12 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ πρόσθιο, που κατείχε από τις 19 Μαρτίου του 2004 η Αμερικανίδα Τάρα Κιρχ με 1:04.79. Στους ίδιους αγώνες η Λέντον, στο αγώνισμα των 100μ. πεταλούδα κάλυψε την απόσταση σε 55.95, χρόνο που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Λέιζελ Τζόουνς από την Αυστραλία σε μικρή πισίνα, στους εθνικούς αγώνες της χώρας της. Το προηγούμενο ρεκόρ 56.34 ανήκε στην Αμερικανίδα Νάταλι Κάφλιν από το 2002.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανακοίνωσε Χοακίν η Βαλένθια

    28/8/2006 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σημαντική ενίσχυση για τη Βαλένθια αποτελεί η προσθήκη του Χοακίν, καθώς η διοίκηση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού από την Μπέτις. «Η Βαλένθια συμφώνησε με την Μπέτις για τη μεταγραφή του Χοακίν, που θα παίζει στην ομάδα μας τα επόμενα έξι χρόνια» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που φιλοξενείται σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα των «νυχτερίδων». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Χοακίν, ο οποίος μετρά 42 διεθνείς συμμετοχές με απολογισμό τέσσερα τέρματα, διεκδικούσε και η Λιόν, όμως ο ισπανικός σύλλογος κατέβαλε 25 εκατομμύρια ευρώ και τον απέκτησε από την Μπέτις.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη Μπάγερν ο Φαν Μπόμελ

    28/8/2006 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην μπουντεσλίγκα θα συνεχίσουν την καριέρα τους δύο διεθνείς που έλαμψαν με τις ομάδες τους στα γερμναικά γήπεδα κατά τη διάρκεια τουπρόσφατου Μουντιάλ 2006, ο Ολλανδός Φαν Μπόμελ και ο Αργεντίνος Σορίν. Ο παίκτης των "οράνιε" θα αντικαταστήσει τον διεθνή άσο της Μπάγερν και αρχηγό της "νάσιοναλμανσαφτ" Μίκαελ Μπάλακ, που μετακόμισε στην Αγγλία για χάρη της Τσέλσι. Ο διεθνής πρώην μέσος της Αίντχόβεν πέρασε το πρωί από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Γερμανίας, έναντι 7.65 εκατομμυρίων δολαρίων (5.97 εκατ. ευρώ). Ο Φαν Μπόμελ θα πραγματοποιήσιε το νεμπούτο του με τη φανέλα της Μπάγερν στις 9 Σεπτεμβρίου και τον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τη Σαντ Πάουλι στο Αμβούργο.

    Κατεβαίνει από το "κίτρινο υποβρύχιο"

    Στην περίπτωση του άσου της "μπιανκοσελέστε", που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2008 με την Βιγιαρεάλ, η διοίκηση του ισπανικής ομάδας ανακοίνωσε, ότι ο διεθνής αμυντικός δεν συμπεριλαμβάνεται στα φετινά πλάνα της ομάδας κι έτσι όπως όλα δείχνουν στην γερμανική ομάδα. "Διαπραγματευόμαστε για την αποχώρηση του Σορίν, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο Αμβούργο" δήλωσε ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ρόιγκ, και συμπλήρωσε: "Προσέφερε πολλά στην ομάδα, αλλά είναι καιρός να λύσουμε τη συνεργασία μας. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του στην Γερμανία".

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ξεψύχησε στο γήπεδο χτυπημένος από κεραυνό

    28/8/2006 1:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα ασυνήθιστο γεγονός κόστισε τη ζωή νεαρού Δανού ποδοσφαιριστή, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές. Κατά την διάρκεια αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της χώρας Ούλφμποργκ-Μπάμπεργκ, κεραυνός έπληξε το γήπεδο. Αρκετοί άλλοι παίκτες σωριάστηκαν στο έδαφος από την δύναμη του κεραυνού, αλλά ευτυχώς κανείς από αυτούς δεν τραυματίστηκε, σε αντίθεση με τον άτυχο παίκτη που βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο που έπεσε το αστροπελέκι. Παρά την παροχή των πρώτων βοηθειών στον ποδοσφαιριστή, ο πάικτης δεν μπόρεσε να επανέλθει και άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Εραστής" της "βασίλισσας" παραμένει ο Μπέκαμ

    28/8/2006 12:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην υπηρεσία της "βασίλισσας" θα παραμείνει και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ντείβιντ Μπέκαμ, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2009. Ο Βρετανός άσος, που πρόσφατα αποχαιρέτησε τα "λιοντάρια", εξέφρασε την ικανοποίησή του του για αυτή την εξέλιξη και το ίδιο συνέβη και με τον πρόεδρο της ομάδας Ραμόν Καλντερόν. "Μιλήσαμε με τον ατζέντη του Μπέκαμ και συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του έως το 2009. Ο Μπέκαμ μου έχει πει ότι είναι χαρούμενος στη Μαδρίτη, πως τα παιδιά του είναι χαρούμενα. Είναι πολύ ευχαριστημένος και για τη Ρεάλ είναι ένας ουσιώδης παίκτης, για τη συμβολή του στους αγωνιστικούς χώρους και γι΄ αυτό που αντιπροσωπεύει" τόνισε ο ισχυρός άνδρας των "γκαλάκτικος".

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αποχαιρέτησε νωρίς το Κύπελο η "Γιούβε"

    28/8/2006 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Ενός κακού μύρια έπονται" για τη Γιουβέντους, που ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο τη φετινή χρονιά. Μετά την τιμωρία του υποβιβασμού των "μπιανκονέρι" στην β κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος και την αφαίρεση του τίτλου, για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες του καμοπιονάτο, η "Μεγάλη Κυρία" από χθες εμεινε και εκτός του Κυπέλλου Ιταλίας. Έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα με τη Νάπολη, η παράταση του οποίου έληξε 3-3 (2-2 ο κανονικός αγώνας), η ομάδα του Τορίνο έχασε 7-6 στα πέναλτι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μπούκι (39) , Γκαλαϊς (54), Π. Καναβάρο (116), ενώ τα γκολ της Γιουβέντους πέτυχαν οι Κιελίνι (27) και Ντελ Πιέρο (78/, 115). Έκπληξη όμως σημειώθηκε και στο ματς της Μεσίνα, όπου η πρώην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απέκλεισε με 4-3 στην παράταση τη Λάτσιο. Στην παράταση επίσης του αγώνα με την Αταλάντα, η Τριεστίνα του Κυριαζή απέκλεισε με 3-2 τηναντίπαλό της και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17 με τον Καροτσιέρι στην εκπνοή του ματς ο Κυριαζής ισοφάρισε σε 1-1 και στην παράταση η ομάδα του κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-2.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Νάπολη-Γιουβέντους 3-3 (7-6 στα πέναλτι)

    Αρέτσο-Ουντινέζε 1-1 (6-5 στα πέναλτι)

    Μπολόνια-Σαμπντόρια 2-3

    Κροτόνε-Ρετζίνα 0-1 (παράταση)

    Μεσίνα-Λάτσιο 4-3 (παράταση)

    Τριεστίνα-Αταλάντα 3-2 (παράταση)

    Μπρέσια-Κάλιαρι 1-0 (παράταση)

    Τζένοα-Μοντένα 3-1 (παράταση)

    [22] MundoBasket

    Επίσκεψη του Ορφανού δέχθηκε ο Ζήσης

    28/8/2006 1:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού δέχθηκε σήμερα στην Σαϊτάμα ο άτυχος διεθνής Νίκος Ζήσης. Ο κ. Ορφανός, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο παρέδωσε στον άσο της Εθνικής Ομάδας το πριμ για την κατάκτηση του EUROBASKET 2005 στο Βελιγράδι, ενώ οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη νικηφόρα αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στην Βραζιλία και την αντιαθλητική ενέργεια του Βαρεχάο, που κόστισε τον τραυματισμό του παίκτη της ιταλικής Μπενετόν Τρεβίζο. Από την πλευρά του ο Ζήσης εξέφρασε στον Υφυπουργό την αισιοδοξία του για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στην συνέχεια της διοργάνωσης στο πλαίσιο της "8άδας" του Μουντομπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Γαλλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 August 2006 - 16:51:35 UTC