Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμίνι" η χώρα
  • [02] Ισχυρός σεισμός στον νότιο Ατλαντικό
  • [03] "Παραβίαση της εκεχειρίας"

    [01] Κοινωνία

    Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    "Καμίνι" η χώρα

    20/8/2006 9:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2006 10:08:50 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105.8

    Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά στη δυτική Ελλάδα ακόμη και τους 42 βαθμούς, ενώ η κατάσταση επιτείνεται καθώς εξασθενούν τα αυγουστιάτικα μελτέμια. Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός και ιδιαίτερα οι υγειονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά. Εξάλλου, την προσοχή μας εφιστούν οι ειδικοί, καθώς αυτές τις ημέρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος θερμοπληξίας, μιας διαταραχής του ανθρώπινου οργανισμού που εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας ξεπερνά το 70%. Υπενθυμίζεται ότι οι νομαρχίες και οι δήμοι της χώρας διαθέτουν κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες, ενώ, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Τρίτη και από τα δυτικά.

    Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαραθώνα

    Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στις δωρεάν Γραμμές Επικοινωνίας:

    1539 και 210-6928378 (Νομαρχία Αθηνών). Η Νομαρχία Αθηνών θα διαθέσει και μεταφορικό μέσο για όσους πολίτες χρειαστεί να μεταφερθούν σε κλιματιζόμενους χώρους. 800 11 40 50 60 (Νομαρχία Πειραιά), 210-4174996 (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Πειραιά).

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για μπλακάουτ, διαβεβαίωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, σημειώνοντας ότι το δίκτυο είναι πανίσχυρο.

    Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στις κεραίες του Μαραθώνα. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

    Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυτική Κρήτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πύρινα μέτωπα

    Κύμα καύσωνα

    [02] Κόσμος

    Ισχυρός σεισμός στον νότιο Ατλαντικό

    20/8/2006 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, στον Ατλαντικό, στα νησιά Σάντουιτς, στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Αμερικής, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Θάλασσα της Σκωτίας, 495 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νησί του συμπλέγματος. Όπως δήλωσε ο Ντέιλ Γκραντ, γεωφυσικός από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Σεισμούς στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο σεισμός προκλήθηκε από την οριζόντια μετακίνηση δύο πλακών, ενώ το τσουνάμι προκαλείται από την κάθετη μετακίνηση των πλακών, και τόνισε πως εξαιτίας του απομακρυσμένου σημείου που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Powerful quake hits S. Atlantic

    [03] Μ. Ανατολή

    Σε τεντωμένο σχοινί

    "Παραβίαση της εκεχειρίας"

    20/8/2006 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΝΕΤ 105.8

    Την έντονη αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε η χθεσινή αεροπορική και χερσαία επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον ανατολικό Λίβανο. Μάλιστα, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε πως η ισραηλινή επιδρομή συνιστά παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Από την πλευρά του, ο Εχούντ Ολμέρτ απάντησε στον Κόφι Ανάν πως η επιδρομή στόχο να εμποδίσει την διοχέτευση όλων στη Χεζμπολάχ και κατά την άποψη του Ισραήλ δεν συνιστά παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Περιβάλλοντος, Γκιντεόν Έζρα, στενός συνεργάτης του Ολμέρτ, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις για να εμποδίσει την τροφοδοσία της Χεζμπολάχ με όπλα από το Ιράν και τη Συρία.

    Προβληματισμός για τη σύνθεση της διεθνούς δύναμης

    Για ωμή παραβίαση της εκεχειρίας μίλησε και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας απείλησε με διακοπή της ανάπτυξης του λιβανέζικου στρατού στα νότια.

    Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα όσον αφορά στη σύνθεση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που θα αναπτυχθεί στην περιοχή.

    Σαφέστερη εντολή για τη δύναμη του ΟΗΕ, ζήτησε η Γαλλία, επισημαίνοντας την ανάγκη ισορροπίας στη σύνθεσή της, που θα αντανακλά τη δέσμευση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών χωρών.

    Σε συνομιλία που είχε ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθούν χωρίς καθυστέρηση τα πρώτα στοιχεία της δύναμης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Israeli commando raid alarms UN

    ABC: Lebanon Gives Warning After Israeli Raid

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισορροπία τρόμου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 August 2006 - 8:50:30 UTC