Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κερατέα
  • [02] Έντονη αντίδραση από Μπους
  • [03] Άνοιξαν πυρ εναντίον προσκυνητών
  • [04] Ισραηλινά αεροσκάφη πάνω από το Λίβανο
  • [05] Μη πετάτε τις βαλίτσες στα σκουπίδια

    [01] Κοινωνία

    Στο Δασκαλιό και την Πλάκα

    Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κερατέα

    18/8/2006 10:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/8/2006 11:46:09 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές στις περιοχές Δασκαλιό και Πλάκα στην Κερατέα, οι οποίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 21.15 και 21.20. Οι δυο πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά η ταχύτατη επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής, είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στην Κερατέα μετέβη και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, που συντόνισε το έργο της κατάσβεσης. Η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή για να αποφευχθεί η περίπτωση αναζωπύρωσης των πυρκαγιών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

    [02] Κόσμος

    Διέταξε να ασκηθεί έφεση

    Έντονη αντίδραση από Μπους

    18/8/2006 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με έντονο τρόπο, δήλωσε, ότι καταδικάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η δικαστής, Αννα Ντίγκς Τέϊλορ διατάσσοντας να ανασταλούν άμεσα οι ηλεκτρονικές υποκλοπές του περιεχομένου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που γίνονται στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίαςαπό την αμερικανική Κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Τζωρτζ Μπους εναντιώθηκε σε όσους, όπως υποστήριξε "δεν κατανοούν την φύση που έχει ο κόσμος" σήμερα. Όπως πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπ Ντέιβιντ, τη θερινή του κατοικία, έδωσε εντολή στο υπουργείο της Δικαιοσύνης να καταθέσει, αμέσως, έφεση. "Πιστεύω, ότι θα δικαιωθεί αυτή η έφεση", ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο Πρόεδρος Μπους επιτέθηκε σε όσους με αφορμή τη δικαστική απόφαση τον κατηγόρησαν, ότι υπερβαίνει τις εξουσίες του, διεξάγοντας τον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Πάντως, η δικαστής επικαλέστηκε ακριβώς την υπέρβαση των συνταγματικών προεδρικών εξουσιών, για να διατάξει την άμεση αναστολή των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    [03] Ιράκ

    Με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άτομα

    Άνοιξαν πυρ εναντίον προσκυνητών

    18/8/2006 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πυρ εναντίον σιιτών προσκυνητών άνοιξαν δύο ένοπλοι σε σουνιτικό προάστιο της Βαγδάτης την ώρα που δεκάδες χιλιάδες σιίτες συνέρεαν στην ιρακινή πρωτεύουσα για να τιμήσουν τη μνήμη του σιίτη ιμάμη Μούσα αλ-Καζίμ. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν οκτώ προσκυνητές και ακόμη τέσσερις να τραυματιστούν. Η επίθεση αυτή έγινε λίγα λεπτά μετά από επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά πιστών στο σιιτικό προάστιο Ντούρα, κατά την οποία ένας προσκυνητής σκοτώθηκε και τέσσερεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη Βαγδάτη και οι αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση όλων των οχημάτων σε όλη τη διάρκεια του διήμερου σιιτικού προκυνήματος, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν αιματηρά επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, στο ίδιο προσκύνημα, τουλάχιστον 1000 πιστοί έχασαν τη ζωή τους, όταν ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού, που τους προκάλεσε μια λανθασμένη πληροφορία, ότι μεταξύ τους βρισκόταν ένας καμικάζι βομβιστής έτοιμος να ανατιναχθεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρώτη επίθεση γυναίκας καμικάζι στο Ιράκ

    [04] Μ. Ανατολή

    Ισραηλινά αεροσκάφη πάνω από το Λίβανο

    18/8/2006 11:28:00 μμ

    Πηγή: Reuters- ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την κοιλάδα Μπεκάα στο Λίβανο. Σύμφωνα με τη λιβανέζικη Αστυνομία, τα αεροσκάφη βομβάρδισαν τέσσερις φορές αδιευκρίνιστους στόχους σε ακατοίκητη περιοχή βορειοανατολικά της Μπαααλμπέκ, στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου και ακολούθησε η ρίψη πυρών προς την κατεύθυνση των αεροσκαφών. Ωστόσο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διέψευσε την πληροφορία. "Δεν έχουμε επιτεθεί στο Λίβανο από τη στιγμή, που ξεκίνησε η εκεχειρία", δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε ισραηλινή πηγή ασφαλείας και ανταποκριτής του Reuters στην περιοχή τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την περιοχή, αλλά δεν εξαπέλυσαν επίθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την περιοχή, 60 χλμ ανατολικά της Βηρυτού, δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά, αλλά δεν επλήγησαν και δεν εξαπέλυσαν πυρά.

    [05] Παράξενα

    Μη πετάτε τις βαλίτσες στα σκουπίδια

    18/8/2006 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί ο Βρετανός, Φιλ Νιούμπον να είχε επιστρέψει όλο χαρά από τις διακοπές του και να πίστευε, ότι τίποτα δε θα μπορούσε να χαλάσει την καλή του διάθεση, όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι αυτόν. Φαίνεται πως είχε έρθει και για τον Φιλ η ώρα να γνωρίσει καλά, όπως λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι, πως, "ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο". Έτσι πριν καλά καλά προλάβει να μπει σπίτι του είδε όλες του τις αποσκευές να κάνουν φτερά και να καταλήγουν στο απορριμματοφόρο, που πραγματοποιούσε την καθιερωμένη του συγκομιδή στην περιοχή. Καθώς συνομιλούσε με ένα φίλο του λίγα μέτρα πιο πέρα από την πόρτα του, συνειδητοποίησε, ότι υπάλληλοι του δήμου πετούσαν στο απορριμματοφόρο τις βαλίτσες, που είχε αφήσει στο πεζοδρόμιο, θεωρώντας, ότι κάποιος τις είχε παρατήσει εκεί για αυτό το λόγο.

    Ο Φιλ έμεινε αποσβολωμένος, παρατηρώντας, όλα του τα ρούχα, το κινητό τηλέφωνο, η ψηφιακή κάμερα και τα δώρα, που είχε αγοράσει για την οικογένεια και τους φίλους, είχαν μετατραπεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε άμορφη μάζα.

    Όπως δήλωσε ο ίδιος στην αρχή νόμιζε, ότι επρόκειτο για φάρσα και δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του.

    Μιας, όμως, και δεν ήταν αστείο, κίνησε τις διαδικασίες για να μπορέσει τουλάχιστον να πάρει κάποια αποζημίωση!

    Ωστόσο, όπως τον ενημέρωσαν, πως το πιθανότερο είναι, ότι δε θα λάβει ...δεκάρα τσακιστή!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 August 2006 - 20:51:36 UTC