Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένει ο συναγερμός στη Βρετανία
  • [02] Διακοπή ρεύματος στο Τόκιο
  • [03] Φονικό πέρασμα τυφώνα στην Κίνα
  • [04] Σε ισχύ η εκεχειρία

    [01] Κόσμος

    Μειώθηκε ωστόσο από 'κρίσιμο' σε 'σοβαρό'

    Παραμένει ο συναγερμός στη Βρετανία

    14/8/2006 10:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/8/2006 11:44:05 πμ)

    Οι αρχές της Βρετανίας μείωσαν σήμερα το επίπεδο του τρομοκρατικού συναγερμού από κρίσιμο σε σοβαρό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αίρεται σταδιακά και η απαγόρευση μεταφοράς χειραποσκευών σε πτήσεις προς και από αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, η Ουάσινγκτον μείωσε το επίπεδο κινδύνου στις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ από κόκκινο σε πορτοκαλί. Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο Χίθροου απειλεί ν απαγορεύσει την παροχή υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις του σε όσες αεροπορικές εταιρείες δεν δεχθούν να μειώσουν κατά 30% την κυκλοφορία τους σ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς του Λονδίνου. Εξάλλου, συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και άλλων υπόπτων του σχεδίου που ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα που σχεδιάζουν επιθέσεις κατά της Βρετανίας. Στο μεταξύ, αεροσκάφος της British Airways, που πετούσε προς Νέα Υόρκη, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, λόγω ενός υπόπτου κινητού τηλεφώνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραμένει η απειλή

    [02] Κόσμος

    Λόγω βιομηχανικού ατυχήματος

    Διακοπή ρεύματος στο Τόκιο

    14/8/2006 9:10:00 πμ

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παρέμειναν για περισσότερες από δύο ώρες πολλές περιοχές του Τόκιο αλλά και τα περίχωρα, λόγω βιομηχανικού ατυχήματος. Η διακοπή προκλήθηκε στις 07.40, τοπική ώρα (1.40 π.μ. ώρα Ελλάδας), όταν πλωτός γερανός χτύπησε και έκοψε μία γραμμή μεταφοράς ρεύματος. Στο σκοτάδι βυθίστηκαν σπίτια και γραφεία, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην κυκλοφορία και στις συγκοινωνίες, ενώ πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε ανελκυστήρες. Η παροχή του ρεύματος αποκαταστάθηκε νωρίς το μεσημέρι και οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες άρχισαν να πραγματοποιούνται κανονικά. Εκπρόσωπος της ηλεκτρικής εταιρείας του Τόκιο (ΤΕΡ), που εξυπηρετεί τη μείζονα περιοχή με πληθυσμό 30 εκατ. κατοίκων, τόνισε πως από τη βλάβη επλήγησαν 800.000 νοικοκυριά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο, οι φωτεινοί σηματοδότες έσβησαν σε περίπου 260 σημεία, ενώ πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία των πληροφορικών συστημάτων τους. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο συνέχισε απρόσκοπτα τη συνεδρίασή του, ωστόσο πολλοί ξένοι επενδυτές και τράπεζες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω προβλημάτων με τους υπολογιστές. Η διακοπή ρεύματος ανάγκασε τους υπευθύνους της Ντίσνεϊλαντ και της Ντίσνεϊ Σι του Τόκιο να καθυστερήσουν για περίπου μία ώρα ν' ανοίξουν τις πύλες των δύο μεγάλων θεματικών πάρκων διασκέδασης, τα οποία ανέμεναν για σήμερα πάνω από 100.000 επισκέπτες. Ορισμένες γραμμές του υπογείου σιδηροδρόμου επέτρεψαν σε άνδρες να επιβιβαστούν στα βαγόνια "αποκλειστικά για γυναίκες" ώστε να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος συνωστισμός των επιβατών έπειτα από την επαναλειτουργία των συρμών. Σημειώνεται ότι τα ειδικά αυτά βαγόνια άρχισαν να λειτουργούν ώστε να αποφεύγονται οι παρενοχλήσεις των γυναικών από τους άνδρες συνεπιβάτες τους.

    [03] Κόσμος

    214 οι νεκροί, ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές

    Φονικό πέρασμα τυφώνα στην Κίνα

    14/8/2006 8:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/8/2006 11:39:28 πμ)

    Στους 214 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του τυφώνας Σάομάι στην Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στο Πεκίνο. Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν το πρωί και άλλους νεκρούς από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο τυφώνας στην επαρχία Φουτζιάν, στην νοτιοανατολική Κίνα. Ο τυφώνας έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, δίκτυα και 50.000 κατοικίες στις κινεζικές επαρχίες Ζεζιάνγκ, Φουτζιάν. Στο "μάτι" του τυφώνα, η ωριαία ταχύτητα του ανέμου έφθασε τα 244 χιλιόμετρα.

    [04] Μ. Ανατολή

    Σε εφαρμογή η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ

    Σε ισχύ η εκεχειρία

    14/8/2006 8:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/8/2006 8:53:05 πμ)

    Από τις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδας, τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν την κατάπαυση του πυρός, οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση. Συγκεκριμένα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές στον ανατολικό Λίβανο αλλά και κοντά στην Σιδώνα. Τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από τις αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Μπριτάλ, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό. Την κατάπαυση του πυρός είχε ζητήσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτζ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ολμέρτ είχε δώσει εντολή στον ισραηλινό στρατό απο τις 2 τα ξημερώματα -ώρα Ελλάδας- να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, με εξαίρεση όταν πρόκειται για περιπτώσεις αυτοάμυνας.

    Σφοδρές εχθροπραξίες

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδιζε αδιάκοπα τον Λίβανο με αποτέλεσμα 32 άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

    Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά, το οποίο η Χεζμπολάχ ήθελε να πυροδοτήσει σε μία από τις εισόδους της παραμεθόριας κοινότητας Μετούλα, στο βόρειο Ισραήλ. Νωρίτερα, η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ, το ένα εντός του λιβανικού εναέριου χώρου και το άλλο πάνω από την περιοχή της Άνω Γαλιλαίας.

    Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ εξαπέλυσε και η σιϊτική οργάνωση με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 20.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    Κατάπαυση του πυρός


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 August 2006 - 8:50:15 UTC