Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο έλεος του τυφώνα Σαομάι
  • [02] Αλλεπάλληλες επιδρομές
  • [03] "Βαρύς" ο ΠΑΟ, αποθέωση ο Ρενέ
  • [04] "Σκόνταψε" ο ΑΠΟΕΛ

    [01] Κόσμος

    Βρίσκονται οι νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας

    Στο έλεος του τυφώνα Σαομάι

    11/8/2006 8:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 11:06:45 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Αντιμέτωποι με τη μανία του Σαομάι, του ισχυρότερου τυφώνα των τελευταίων 50 ετών, βρίσκονται οι κάτοικοι των νοτιοανατολικών περιοχών της Κίνας. Μέχρι στιγμής, 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 20 αγνοούνται, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και 7.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί από τις καταιγίδες και τις κατολισθήσεις. Ο Σαομάι, που στα βιετναμέζικα σημαίνει "πλανήτης Αφροδίτη", πνέει με ανέμους που φθάνουν τα 216 χλμ την ώρα και είναι ο όγδοος τυφώνας, που πέρασε φέτος από την Κίνα. Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη νοτιοανατολική Κίνα, τους μήνες Ιούλιο-Οκτώβριο, όμως, φέτος η συχνότητά τους είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του Πραπιρούν και τον Ιούλιο ο Μπίλις άφησε πίσω του 600 νεκρούς. Από την αρχή του χρόνου, 1.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και 415 αγνοούνται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σαρωτικός ο "Θεός της βροχής"

    [02] Μ. Ανατολή

    Της ισραηλινής αεροπορίας στο Λίβανο

    Αλλεπάλληλες επιδρομές

    11/8/2006 9:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 11:17:04 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, το πρωί της Παρασκευής, όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν γέφυρα, στο βόρειο Λίβανο, στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα βομβαρδιστικά χτύπησαν τη γέφυρα της Χίσα, στο οροπέδιο του Ακάρ, και επανέλαβαν τις επιθέσεις τους, όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο κάτοικοι της περιοχής για να δουν τι είχε συμβεί. Την ίδια ώρα, βομβαρδιστικά πραγματοποιούσαν αλλεπάλληλες επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, που σύμφωνα με το Ισραήλ αποτελούν προπύργια της Χεζμπολάχ. Στο νότο, μαίνονται οι μάχες μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της σιιτικής οργάνωσης, με τις συγκρούσεις να επικεντρώνονται στις πόλεις Χιάμ και Μαρζαγιούν, την οποία κατέλαβαν ισραηλινά στρατεύματα. Από τις μάχες, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 19 τραυματίστηκαν. Την Παρασκευή, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι θα απομακρύνει, με τη βοήθεια της δύναμης UNIFIL του ΟΗΕ, τη μικτή δύναμη του στρατού και της αστυνομίας, που είναι αποκλεισμένη σε στρατώνα της Μαρζαγιούν. Τουλάχιστον δύο τραυματίες, στη Χάιφα, από ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Στο μεταξύ, συνεχίζεται, στην Νέα Υόρκη, ο διπλωματικός μαραθώνιος για την εξεύρεση λύσης στην κρίση.

    Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω;

    Κι ενώ είχε αρχίσει να διαφαίνεται κάποια αχτίδα φωτός για συμφωνία όλων των εμπλεκομένων πλευρών και άρση του διπλωματικού αδιεξόδου, αργά το βράδυ της Πέμπτης, με νέες δηλώσεις του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σημεία στα οποία δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία και συνεχίζονται οι συνομιλίες.

    Φαίνεται ότι αιτία για το νέο αδιέξοδο στάθηκε η απόρριψη των αμερικανικών και γαλλικών προτάσεων για το σχέδιο ψηφίσματος, από το Λίβανο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φαουζί Σαλούχ, ο Λίβανος απορρίπτει και τις αμερικανικές και τις γαλλικές προτάσεις για το σχέδιο ψηφίσματος, επειδή: "Δεν ανταποκρίνονται στις ελπίδες του Λιβάνου, κυρίως επειδή δε θέτουν ως όρο την άμεση κατάπαυση του πυρός".

    Στο μεταξύ, η Ρωσία, που εκτιμά ότι το αμερικανογαλλικό σχέδιο δεν πρόκειται για γίνει άμεσα δεκτό, κατέθεσε ανεξάρτητη πρόταση ψηφίσματος ζητώντας "ανθρωπιστική εκεχειρία" 72 ωρών, στο Ισραήλ και το Λίβανο. Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, χαρακτήρισε απαραίτητη μια σύντομη εκεχειρία προκειμένου να περάσει στις φλεγόμενες περιοχές η ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους.

    Η ρωσική πρόταση απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Όπως είπε ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Νταν Γκίλερμαν, η εκεχειρία αυτή θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να ανασυνταχθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει την πρόταση ψηφίσματος "κακή ιδέα", ενώ ο Αμερικανός Πρεσβευτής εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα εκτρέψει την προσοχή από τις προσπάθειες επίτευξης μιας "μόνιμης και διαρκούς λύσης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σημαντική πρόοδος

    Σφοδρές μάχες

    Διευρυμένες επιχειρήσεις

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Βαρύς" ο ΠΑΟ, αποθέωση ο Ρενέ

    11/8/2006 12:02:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ένα γκολ-πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 38 της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Άντερλεχτ στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ και αποτέλεσε το τελευταίο παιχνίδι των "πράσινων" πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τιμώμενο πρόσωπο στην αποψινή αναμέτρηση ήταν ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός, που τίμησε τη φανέλα με το "τριφύλλι", βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αργύρη Μήτσου, και αποθεώθηκε από τους περίπου 10.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Δεν εντυπωσίασε

    Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο ΠΑΟ φάνηκε να είναι αρκετά "βαρύς". Δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση απέναντι σε μία Αντερλεχτ που ήρθε στην Αθήνα με πολλές ελλείψεις, αφού άλλωστε το βελγικό πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε είδε στους παίκτες του να έχουν πρόβλημα στον οργανωτικό τομέα, ενώ και η άμυνα έδειξε να έχει κάποιες ολιγωρίες, κάτι που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Επιθετικά οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να δείξουν πολλά πράγματα, πέραν του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Παπαδόπουλου, που ήταν πιο απειλητικός. Ο "Παπ" ήταν μάλιστα αυτός που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα, χαρίζοντας της νίκη στους "πράσινους".

    Διαιτητής: Τσίκινης

    Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Βύντρα - Μπουσουφά, Βαντερχέιγκε

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Άντονσον (80΄ Κώτσιος), Μόρις, Σέριτς (46΄ Νίλσον), Μπόβιο (46΄ Δάρλας), Μπίσκαν, Τζιόλης (77΄ Αντριτς), Ρομέρο (66΄ Χαραλαμπίδης), Παπαδόπουλος, Γκέκας (46΄ Μάντζιος)

    ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ζίτκα (46΄ Ουσκάνι), Ντεσάχτ, Βαντερχέιγκε, Λέιβα (84΄ Κάγκε), Μπενζά (84΄ Κόλαρ), Μποκανί (60΄ Τσίτε), Αλαγκί (60΄ Μπουσουφά), Λεζεάρ, Σιανί (60΄ Μπίλια), Ουτζιζά, Λαμά

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σκόνταψε" ο ΑΠΟΕΛ

    11/8/2006 12:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρι του Κυπέλλου UEFA για τον ΑΠΟΕΛ. Η κυπριακή ομάδα δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στο παιχνίδι για τον Β προκριματικό γύρο, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την τουρκική Τραμτζονσπόρ στο παιχνίδι που έγινε στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο αγώνας έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ,που είχε πάρει η Κυπριακή Αστυνομία. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 18 χιλιάδες φίλαθλοι ,από τους οποίους περίπου δύο χιλιάδες ήταν τουρκοκύπριοι. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ισπανός Ζουλιάν Σαντιάγκο. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Τραπεζούντα στις 24 Αυγούστου. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 3 με τέρμα του Φερναντές, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν στο 48 κέρδισε πέναλτι αλλά ο Χρύσης Μιχαήλ έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη, αφού στο 89 της αναμέτρησης η τουρκική ομάδα ισοφάρισε με τον Γιαταρά. Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς άφησε και ο Εθνικός Άχνας ο οποίος έχασε στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 από τη Ρόζελαρ στο Βέλγιο και στον επαναληπτικό θέλει νίκη με "καθαρό" σκορ.

    Σε αγώνες για τον Β΄ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    Ομόνοια (Κύπρος)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 0-0

    OFK Βελιγραδίου (Σερβία)-Οσέρ (Γαλλία) 1-0

    ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 1-1

    Ροζελάρ (Βέλγιο)-Εθνικός Αχνας (Κύπρος) 2-1

    Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ)-Λοκομοτίβ Σόφιας (Βουλγαρία) 0-2

    ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Χάιντουκ Κούλα (Σερβία) 0-0

    Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 1-0

    Ράντερς (Δανία)-Κάουνας (Λιθουανία) 3-1

    Αρτμέντια (Σλοβακία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 2-1

    Βασιλεία (Ελβετία)-Βαντούζ (Λιχτενστάιν) 1-0

    Βιντεότον (Ουγγαρία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 1-1

    Τβέντε (Ολλανδία)-Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) 1-1

    Τσερνομόρετς (Ουκρανία)-Βίσλα Πλοκ (Πολωνία) 0-0

    Καρβάν Εβλάκ (Αζερμπαϊτζάν)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-2

    Σαράγεβο (Βοσνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-0

    Βέντσπιλς (Λετονία)-Νιούκαστλ (Αγγλία) 0-1

    Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)-Μπρόντμπι (Δανία) 0-0

    Γκρέτνα (Σκοτία)-Ντέρι (Ιρλανδία) 1-5

    Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ντομζάλε (Σλοβενία) 1-2

    Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Αμέρι Τιφλίδας (Γεωργία) 1-0

    Σταρτ (Νορβηγία)-Ντροχέντα (Ιρλανδία) 1-0

    Μόλντε (Νορβηγία)-Σκόντο Ρίγα (Λετονία) 0-0

    Οντένσε (Δανία)-Λανέλι (Ουαλία) 1-0

    Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 3-3

    Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 2-1

    Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-BAΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 3-0

    Μπραν (Νορβηγία)-Αντβίνταμπεργκ (Σουηδία) 3-3

    Τίρανα (Αλβανία)-Καϊσερίσπορ (Τουρκία) 0-2

    Σούντουβα (Λιθουανία)-Μπριζ (Βέλγιο) 0-2

    Μάτερσμπουργκ (Αυστρία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 1-1

    Ριντ (Αυστρία)-Σιόν (Ελβετία) 0-0

    Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία)-Μέταλουργκ Ζαπορίζια (Ουκρανία) 0-0

    * Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 24/8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 August 2006 - 8:50:25 UTC