Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλά εγκαίνια στη Ρόδο
  • [02] Στη Σάμο ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [03] Μας αποχαιρετά ο καύσωνας
  • [04] Αλ Κάιντα καλεί Τζαμάα Ισλαμίγια
  • [05] Νίκη της Χαρτς επί της Σέλτικ

    [01] Πολιτική

    Από τον Υπουργό Εσωτερικών

    Διπλά εγκαίνια στη Ρόδο

    6/8/2006 9:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 10:12:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στη Ρόδο, περιόδευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, που, την Κυριακή, εγκαινίασε τις καινούργιες εγκαταστάσεις πολλαπλών αθλητικών χρήσεων του Δημοτικού Σταδίου Καμείρου και το νέο Δημαρχείο του Δήμου Αταβύρου, στα ορεινά του νησιού, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το πρόγραμμα "Θησέας". Παρόντες στα εγκαίνια ήταν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλης Παυλίδης. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Έλαφος και Ελαφίνα" στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, η αποκατάσταση του οποίου υλοποιείται από το Δήμο Καμείρου μέσω προγράμματος του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανάπτυξης της Περιφέρειας και της έμπρακτης στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων προς όφελος του πολίτη, τονίζοντας ότι τα παραπάνω αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

    [02] Πολιτική

    Για την επέτειο της ναυμαχίας της Μυκάλης

    Στη Σάμο ο Δ. Αβραμόπουλος

    6/8/2006 8:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 9:48:11 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Παρουσία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, και του γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολου Σταύρου, εορτάστηκε στη Σάμο η 182η επέτειος της Ναυμαχίας της Μυκάλης. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το νοσοκομείο, συνομίλησε με ασθενείς και προσωπικό και τόνισε ότι το Νομαρχιακό Νοσοκομείο είναι ένα από τα καλά νοσοκομεία της χώρας. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τα προβλήματα από την έλλειψη του προσωπικού είναι γνωστά, έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να αντιμετωπιστούν και τόνισε τη σημασία της στήριξης των αποκεντρωμένων σχηματισμών του ΕΣΥ. Επίσης, έκανε γνωστό ότι εκπονείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, που θα ανακοινωθεί έως το τέλος του χρόνου και θα φέρει το σύστημα σε πλήρη επάρκεια λειτουργίας και το χειμώνα "αλλά και τους θερινούς μήνες με την αυξημένη τουριστική κίνηση".

    [03] Κοινωνία

    Από τη Δευτέρα

    Μας αποχαιρετά ο καύσωνας

    6/8/2006 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα επανέρχεται σταδιακά η θερμοκρασία, μετά το θερμότερο τριήμερο του φετινού χρόνου. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή από τα βόρεια της χώρας, όπου έχουν αρχίσει να σημειώνονται και σποραδικές βροχές. Σιγά-σιγά ενισχύονται τα βοριαδάκια, ενώ πέφτουν τα επίπεδα υγρασίας, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, είχαν δημιουργήσει ασφυκτική ατμόσφαιρα, ιδίως στην Αθήνα. Πολλοί οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων, που το Σαββατοκύριακο, δροσίστηκαν στις παραλίες, ενώ όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα, προτίμησαν τα σιντριβάνια στις πλατείες των πόλεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαζική έξοδος

    Μια ανάσα από τους 40οC

    [04] Μ. Ανατολή

    Νέο μήνυμα από τον Αλ Ζαουάχρι

    Αλ Κάιντα καλεί Τζαμάα Ισλαμίγια

    6/8/2006 8:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 9:07:55 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΝΕΤ

    Σε αγώνα κατά "των χειρότερων σταυροφοριών εναντίον του Ισλάμ" κάλεσε εκ νέου όλους τους Μουσουλμάνους ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που μεταδόθηκε, το Σάββατο, από το Αλ Τζαζίρα. Ο Ζαουάχρι υποστηρίζει ότι πολλοί μαχητές της αιγυπτιακή ισλαμικής οργάνωση Τζαμάα Ισλαμίγια έχουν προσχωρήσει στους κόλπους της Αλ Κάιντα για να δώσουν κοινό αγώνα, ένας εκ των οποίων, όπως λέει είναι ο αδερφός του Χαλέντ Ισλαμπούλι, που δολοφόνησε τον Αιγύπτιο πρόεδρος Σαντάτ, το 1981. Η κίνηση προσχώρησης στην Αλ Κάιντα επιβεβαιώθηκε και από ένα άτομο, που εμφανίστηκε στο βίντεο, και τον οποίο ο Ζαουάχρι παρουσίασε ως τον αρχηγό της Τζαμάα Ισλαμίγια. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πολλοί δεν ακολούθησαν το δρόμο αυτό. "Μία ομάδα αδερφών της Τζαμάα Ισλαμίγια, που δέχθηκαν πιέσεις [] ακολούθησαν το δρόμο της αιγυπτιακής κυβέρνησης και της Αμερικής", λέει χαρακτηριστικά ο αιγυπτιακής καταγωγής Ζαουάχρι για όσους δεν ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Αλ Κάιντα. Από την άλλη πλευρά, ένα πρώην μέλος της Τζαμάα Ισλαμίγια, υποστήριξε ότι ακόμη και αν ορισμένοι μαχητές της προσχώρησαν στην Αλ Κάιντα, πρόκειται για μία κίνηση, την οποία είναι μάλλον απίθανο να μιμηθούν οι περισσότεροι. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την αιγυπτιακή οργάνωση σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο.

    Ο 55χρονος Ζαουάχρι, που γεννήθηκε στο Κάιρο, το 1999, καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από αιγυπτιακό δικαστήριο με την κατηγορία της συμμετοχής στο κίνημα για την ανατροπή της κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους.

    Το 1997, η Τζαμάα Ισλαμίγια προχώρησε σε εκεχειρία με την Αίγυπτο και αποκήρυξε τη βία για την ανατροπή της κυβέρνησης, οπότε εκατοντάδες μέλη της απελευθερώθηκαν. Μέχρι τότε, όμως, ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις της είχε ξεπεράσει τους 1.200.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκη της Χαρτς επί της Σέλτικ

    6/8/2006 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ανεβασμένη ψυχολογία θα υποδεχθεί την Τετάρτη η Χαρτς την ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό γιατί η δευτεραθλήτρια Σκωτίας νίκησε 2-1 την πρωταθλήτρια Σέλτικ, στην αναμέτρηση που έκλεισε την «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής στην πρέμιερ λιγκ, και πέτυχε το «2 στα 2» στη διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Χαρτς ήταν ο Ρόμαν Μπέντναρ, ο οποίος έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του (49΄, 87΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 65΄ με το γκολ του Στίλιαν Πετρόφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή της Χαρτς για τη σημερινή αναμέτρηση συμπεριλήφθηκε και ο Χρήστος Καρυπίδης, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Τάκης Φύσσας. Ο Λιθουανός προπονητής, Βάλντας Ιβανάουσκας, παρέταξε στον αγώνα με τους «καθολικούς» την εξής σύνθεση: Γκόρντον, Ταλ (27΄ λ. τρ. Νίλσον), Πρέσλεϊ, Μπέρα, Ουάλας, Μικολιούνας, Αγκουϊάρ, Μπρεγέρ, ΜακΚάν (63΄ Τσεσνάουσκις), Μπέντναρ, Πόσπισιλ (83΄ Μάκελα).

    Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

    Αμπερντίν-Ινβερνες 1-1 Φόλκερκ-Ντανφέρμλιν 1-0 Κιλμάρνοκ-Χιμπέρνιαν 2-1 Ρέιντζερς-Νταντί Γιουνάιτεντ 2-2 Σεντ Μίρεν-Μάδεργουελ 2-0 Χαρτς-Σέλτικ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες) Φόλκερκ 6 Σεντ Μίρεν 6 Χαρτς 6 Ρέιντζερς 4 Σέλτικ 3 Κιλμάρνοκ 3


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 August 2006 - 20:50:27 UTC