Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη ΛΑΡΚΟ κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επαφές των υποψηφίων της Τ.Α.
  • [03] Στο Μαξίμου η Αγροτική Ανάπτυξη
  • [04] Ναι μεν αλλά...
  • [05] Προεκλογικές κόντρες
  • [06] Στήριξη στο θεσμό
  • [07] Αμεση κατάπαυση του πυρός
  • [08] Προφυλακιστέοι οι γονείς του 7χρονου
  • [09] Διώξεις για τη φωτιά στο Γαλάτσι
  • [10] Στη φυλακή ο παιδόφιλος
  • [11] Συνελήφθησαν νεαροί εμπρηστές
  • [12] Ζητούν να μάθουν την αλήθεια
  • [13] Πρόβλημα υγείας για τον Φ. Κάστρο
  • [14] Αιματηρά επεισόδια στην Κολομβία
  • [15] Ο Ερντογάν για την τουρκική εισβολή
  • [16] Πολύνεκρες επιθέσεις
  • [17] Επέκταση των επιχειρήσεων
  • [18] Η τελική απόφαση για την Εμπορική
  • [19] Ανακοίνωσε Νατσούρα ο Ιωνικός
  • [20] Ανακοίνωση Ολυμπιακού για Σαλπιγγίδη
  • [21] Νέο τεστ της Εθνικής με Ιταλία
  • [22] Στο πλευρό της ΚΑΕ Ηρακλής ο Ψωμιάδης
  • [23] "Χάλκινος" ο Γρηγοριάδης
  • [24] Νέο πανελληνιο ρεκόρ τα "δελφίνια" μας
  • [25] Κοντά στην Αϊντχόφεν ο Σαβιόλα
  • [26] Τα... μαζεύει για Ίντερ ο Βιερά
  • [27] 220 έργα "έκαναν φτερά" από το Ερμιτάζ
  • [28] Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας
  • [29] Αυγά… τελευταίας τεχνολογίας
  • [30] Αυτή τη Gucci τσάντα που κρατάς!
  • [31] Cafe προκαλεί διπλωματικό "επεισόδιο"
  • [32] Προσοχή σε γυαλιά και αντηλιακά
  • [33] Απαγορευμένο το Botox στη Μαλαισία

    [01] Πολιτική

    Στη ΛΑΡΚΟ κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

    1/8/2006 4:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 6:49:28 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Υπέρ της εξυγίανσης της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, με διαφανείς διαδικασίες, τάσσεται το ΠΑΣΟΚ, κλιμάκιο του οποίου συναντήθηκε, την Τρίτη, με τη διοίκηση της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία της εταιρείας και τις προοπτικές εξυγίανσης και ανάπτυξής της, καθώς και τα σενάρια για την εκποίησή της. Σε δηλώσεις του, ο συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του κόμματος, Χρήστος Πρωτόπαπας, είπε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαβεβαίωσαν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα και έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί. Επίσης, τόνισε ότι εάν δε δοθούν όλες οι πληροφορίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

    [02] Πολιτική

    Με φορείς και υπηρεσίες

    Επαφές των υποψηφίων της Τ.Α.

    1/8/2006 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 6:44:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες όλων των κομμάτων. Την Τρίτη, ο υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου, αντικρούοντας τον ισχυρισμό ότι η Αθήνα είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης και τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του εξοπλισμού της Διεύθυνσης για να είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία της. Το 5ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηνών, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, και πρότεινε, μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αρχή να υποβάλλει κάθε χρόνο προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεχωριστό κοινωνικό προϋπολογισμό, το μετασχηματισμό των Ιατρείων σε "Κέντρα Υγείας της Γειτονιάς" και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Περιοδεία στα Κύθηρα, πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι της ΝΔ για την Υπερνομαρχία, Αργύρης Ντινόπουλος, και οι υποψήφιοι νομάρχες, Φωτεινή Πιπιλή και Σπύρος Σπυρίδων. Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, αποδέσμευσε από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του "Η Αθήνα αλλα-Ζει" τη δημοτική σύμβουλο Υβέτ Τζάρβις. Σε επιστολή του προς την κ. Τζάρβις υπογραμμίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να τη διευκολύνει στην επίλυση των προβλημάτων, που του είχε θέση σε πρόσφατη συνάντησή τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προεκλογικές κόντρες

    [03] Πολιτική

    Συνεδρίασε η Κυβερνητική για τα βιολογικά προϊόντα

    Στο Μαξίμου η Αγροτική Ανάπτυξη

    1/8/2006 1:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 3:17:46 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Θέματα βιολογικών προϊόντων και καλλιεργειών απασχόλησαν, την Τρίτη, την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις νέες προοπτικές στην αγροτική καλλιέργεια και για τη στήριξη και αύξηση των βιολογικών προϊόντων, καθώς και για τους τρόπους προστασίας των καταναλωτών και του φυσικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα. Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Μπασιάκος είπε ότι πλέον οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις δίνονται σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα στους αγρότες και τόνισε ότι παραμένει ως στόχος η ανταγωνιστικότητα και η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, διαχωρίζοντας τη διαδικασία τιμολόγησης από τον παραγωγό, η οποία, όπως είπε, είναι σε λογικά επίπεδα σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων στην αγορά.

    [04] Πολιτική

    Ομιλία Βαληνάνακη στη Σύνοδο Πρέσβεων

    Ναι μεν αλλά...

    1/8/2006 12:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, στην ομιλία του κατά την δεύτερη ημέρα της Συνόδου των Πρέσβεων. Ωστόσο όπως διευκρίνισε σε καμία περίπτωση, η υποστήριξη της χώρας μας δεν θα είναι τυφλή, ιδιαίτερα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

    Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει το πρόσθετο πρωτόκολλο στη Συμφωνία της Άγκυρας "χωρίς παζάρια και προσπάθειες συμψηφισμού", επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ Βαληνάκης, τονίζοντας ότι η υποστήριξή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δεν είναι ούτε τυφλή ούτε πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    "Η Ελλάδα θα είναι απαιτητικός, αυστηρός και δίκαιος κριτής" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα υποστήριξε πως από εδώ και στο εξής οι διευρύνσεις της ΕΕ θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες και θα περιλαμβάνουν και "πολιτικά προαπαιτούμενα".

    " Δεν έχουμε μόνον τα γνωστά κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά πλέον οι υποψήφιες χώρες αξιολογούνται και από την ικανότητά τους να εκπληρώσουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα πολιτικής φύσεως. Προαπαιτούμενα, στα οποία δεν χωρούν και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εκπτώσεις", είπε ο κ Βαληνάκης.

    Από το ίδιο βήμα της Συνόδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, υπογράμμισε το ρόλο της οικονομικής διπλωματίας στην εξωτερική πολιτική και επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία της κεντρικής εξουσίας με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    [05] Πολιτική

    Προεκλογικές κόντρες

    1/8/2006 12:32:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των ελεύθερων χώρων στην Αττική, Αττική με διαδημοτική και διανομαρχιακή συνεργασία, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά από το Ίλιον, όπου επισκέφθηκε το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης". Η πρόταση της κα. Γεννηματά αποτέλεσε και την αφορμή για την πρώτη της δημόσια αντιπαράθεση με τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για "κίνηση εντυπωσιασμού που υποτιμά τους πολίτες", λέγοντας, πως "η προστασία του περιβάλλοντος και η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων απαιτεί πολιτική βούληση, δράση και προγραμματισμό, που να αποδεικνύεται κάθε μέρα.

    Συνάντηση με το ΕΣΡ

    Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών με το συνδυασμό "Ανοιχτή Πόλη" Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας τόνισε, ότι την ανάγκη για ισότιμη προβολή όλων των απόψεων στα μέσα ενημέρωσης και ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς αποτελεί δείκτη της ποιότητας της δημοκρατίας και της ισονομίας. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε μετά τη συνάντηση, ότι "το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις" και πως ζήτησαν "από τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη να συμπεριλάβει στις μετρήσεις που διεξάγει την προβολή των δημοτικών και νομαρχιακών συνδυασμών τουλάχιστον στους τρεις μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες και παράλληλα να καλέσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να διαθέσουν ισότιμο χρόνο προβολής μηνυμάτων αλλά και να διεξάγουν debates με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες αναμετρήσεις".

    [06] Πολιτική

    Συνάντηση Αλαβάνου με Συνήγορο του Πολίτη

    Στήριξη στο θεσμό

    1/8/2006 1:25:00 μμ

    Με το Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, συναντήθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο κ. Αλάβανος μετά τη συνάμτηση επισήμανε ότι ο θεσμός έχει ριζώσει για τα καλά στην ελληνική πραγματικότητα και κάνει πολύ καλή δουλειά, σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, την οποία όπως τόνισε πρέπει όλοι να στηρίξουμε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία ο κ.Καμίνης επέδωσε στον πρόεδρο του Συνασπισμού. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, και αντάλλαξε χρήσιμες απόψεις για τα θέματα εν γένει που αντιμετωπίζει ο Συνήγορος.

    [07] Πολιτική

    Αναμένεται να ζητήσουν οι "25"

    Αμεση κατάπαυση του πυρός

    1/8/2006 12:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 7:24:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Όπως ανακοίνωσε η Φινλανδική προεδρία, οι "25" θα προσπαθήσουν να υιοθετήσουν μία κοινή διακήρυξη με την οποία θα απευθύνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Παράλληλα απέκλεισε το γεγονός να αποσταλεί ευρωπαϊκή δύναμη σταθεροποίησης στην περιοχή, τονίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να οργανωθεί από τον ΟΗΕ με τη συμμετοχή και Ευρωπαίων, που θα μπορούσαν να έχουν την ευθύνη συντονισμού. Από την πλευρά της, η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κομίζει πέντε προτάσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ όπως δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο, η χώρα μας τάσσεται υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων. Η κ. Μπακογιάννη αναμένεται αμέσως μετά την έκτακτη Σύνοδο των "25" να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Κανένα αίτημα για στρατιωτική αποστολή

    Εν τω μεταξύ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα για στρατιωτική αποστολή στο Λίβανο, χαρακτηρίζοντας θεωρητικά τα σενάρια, τα οποία, όπως είπε, μπορεί κάποιοι να συζητούν.

    Σημείωσε, ωστόσο, πως εάν προκύψει αίτημα μέσω του ΟΗΕ και με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, τότε τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα, που θα πρέπει να εξεταστεί με βάση κάποιες παραμέτρους, όπως επίσημη απόφαση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων για ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης αλλά και μια επί της ουσίας διαδικασία, που θα βοηθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

    Συλλαλητήριο του ΚΚΕ

    Στην Αθήνα, το απόγευμα της Τρίτης, το ΚΚΕ πραγματοποιεί νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία προς την Αμερικανική και Ισραηλινή πρεσβεία.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, επανέλαβε και σήμερα το αίτημα του προς τον Πρωθυπουργό για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στο Λίβανο.

    Ζήτησε επίσης να παύσει η πολεμική επιδρομή του Ισραήλ και κάλεσε την ΕΕ να μην παίρνει μέτρα μόνο κατά των Παλαιστινίων.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το Γιώργο Παπανδρέου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Αμίρ Πέρετζ, ο οποίος, όπως είπε, είναι συνυπεύθυνος για τη σφαγή στην Κάνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επέκταση των επιχειρήσεων

    Έκκληση προς όλους τους Έλληνες

    [08] Κοινωνία

    Μη αναστρέψιμη η κατάστασή του

    Προφυλακιστέοι οι γονείς του 7χρονου

    1/8/2006 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 4:13:24 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν απο τον ανακριτή, ύστερα απο την απολογία τους, οι γονείς του 7χρονου αλβανικής καταγωγής παιδιού, που νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρό ύστερα από βάναυση κακοποίηση. Το ζευγάρι, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκθεσης ανηλίκου και σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αποδέχθηκε εν μέρει τις κατηγορίες, καθώς, όπως είπε η συνήγορός τους, Ελένη Μπαλάσκα, αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τόσο πολύ το παιδί, ώστε να φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει η ζωή του. Ο 7χρονος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και οι ζωτικές του λειτουργίες υποστηρίζονται μηχανικά, ενώ η κατάστασή του κρίνεται ως μη αναστρέψιμη. Σημειώνεται ότι, τη Δευτέρα, οι συνήγοροι των γονιών, παρέλαβαν την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία, το παιδί είχε κακώσεις ακόμη και στα γεννητικά του όργανα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σβήνουν οι ελπίδες για τον 7χρονο

    Κακοποιήθηκε 7χρονος

    [09] Κοινωνία

    Ασκήθηκαν στους δύο νεαρούς εμπρηστές

    Διώξεις για τη φωτιά στο Γαλάτσι

    1/8/2006 2:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 2:23:57 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί, που το βράδυ της Δευτέρας, έβαλαν φωτιά στο νταμάρι Λεβεντάκη, στο Άλσος Βεΐκου, και συνελήφθησαν μετά από τηλεφώνημα περίοικων στην Αστυνομία. Ο 18χρονος φοιτητής και ο 16χρονος μαθητής Λυκείου δεν αρνήθηκαν την πράξη τους, ωστόσο, υποστήριξαν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο υλικών ζημιών. Ο 18χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ο μαθητής στον εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ ο ένας εκ των δύο είπε στην Αστυνομία ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε βάλει άλλες έξι πυρκαγιές. Η φωτιά, που κατασβέστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση 30 πυροσβεστών με 10 οχήματα, αλλά και τη συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων και δύο ελικοπτέρων, έκαψε ξερά χόρτα και πρόσφατα φυτεμένα δεντράκια, σε έκταση 10 στρεμμάτων, και έφτασε μέχρι και την αυλή ενός σπιτιού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνελήφθησαν νεαροί εμπρηστές

    Φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

    [10] Κοινωνία

    Μετά την απολογία του

    Στη φυλακή ο παιδόφιλος

    1/8/2006 12:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 3:05:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 37χρονος παιδοψυχολόγος, στέλεχος κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, που κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καθώς μετά την απολογία του στην πέμπτη ειδική ανακρίτρια κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, η δράση του παιδαγωγού ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών, το 1984. Ο 37χρονος, που εργαζόταν και στο Ιδρυμα Χατζηκώστα, στο Μαρούσι, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα Ολλανδών παιδόφιλων, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του. Στο αρχείο του βρέθηκαν περίπου 40 DVD και φωτογραφίες, που απεικονίζουν αγόρια που κακοποιούνται σεξουαλικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα συγκλονιστικά στοιχεία

    Παιδοψυχολόγος ασελγούσε σε ανήλικους

    [11] Κοινωνία

    Συνελήφθησαν νεαροί εμπρηστές

    1/8/2006 11:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 2:19:05 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται δύο νεαροί, ένας 18χρονος φοιτητής και ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου, οι οποίοι συνελήφθησαν την Δευτέρα το βράδυ για εμπρησμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι νεαροί έβαλαν τρεις πυρκαγιές από το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στο Άλσος Παπάγου, στο Άλσος Βεϊκου και στο αλσύλλιο της οδού Ωρωπού στο Γαλάτσι, πετώντας στα ξερά χόρτα αναμμένες εφημερίδες. Στην τελευταία περίπτωση μια παρέα νεαρών που περνούσε από το σημείο είδε τους εμπρηστές, τους καταδίωξε και τους εγκλώβισε, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής που τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

    [12] Κοινωνία

    Συμπαράσταση στη Νατέλα

    Ζητούν να μάθουν την αλήθεια

    31/7/2006 11:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 12:10:39 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, οι μητέρες της Βέροιας, έδειξαν τη συμπαράστασή τους στη μητέρα του μικρού Άλεξ, Νατέλα, ενώ η υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου συνεχίζει να ταλανίζει την κοινωνία της πόλης. Το πρωί οι γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την Εισαγγελία, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την εξεύρεση του ανήλικου. Αργότερα το απόγευμα, οι γυναίκες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Οι γυναίκες της Βέροιας είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στη Νατέλα και την περασμένη Παρασκευή, όπου προκλήθηκε ένταση, όταν οργισμένοι κάτοικοι, επιτέθηκαν στον δικηγόρο του Βορειοηπειρώτη ανήλικου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λογοδοτούν δικηγόροι

    Συγκέντρωση συμπαράστασης

    Διώξεις για την υπόθεση "Άλεξ"

    [13] Κόσμος

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης

    Πρόβλημα υγείας για τον Φ. Κάστρο

    1/8/2006 8:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 12:07:55 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε χειρουργική επέμβαση στο έντερο υποβλήθηκε την Δευτέρα ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Προσωρινά μεταβίβασε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης από την Αβάνα. Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, υπογράφεται από τον ίδιο το Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός ηγέτης, που θα κλείσει τα 80 χρόνια τους στις 13 Αυγούστου, ανέθεσε στον αδελφό του τα καθήκοντά του ως πρώτου γραμματέα του κυβερνώντος Κομουνιστικού Κόμματος, ως ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων και ως προέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου του κράτους. Σε φόρτο εργασίας αποδίδει ο πρόεδρος της Κούβας τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε. Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος "παρακολουθεί την κατάσταση" στην Κούβα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Πίτερ Γουότκινς "παρακολουθούμε την κατάσταση. Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες για την υγεία του. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ημέρα που η Κούβα θα είναι ελεύθερη".

    "Μερόνυχτα συνεχούς εργασίας, σχεδόν χωρίς ύπνο, είχαν ως αποτέλεσμα η υγεία μου, που αντιστάθηκε σε όλες τις δοκιμασίες, να καμφθεί. Αυτό μου προκάλεσε μια οξεία εντερική κρίση, με σοβαρή αιμορραγία που με ανάγκασε να υποβληθώ σε σύνθετη χειρουργική επέμβαση" αναφέρεται στην ανακοίνωση που διάβασε ο ιδιαίτερος γραμματέας του Κάστρο, Κάρλος Μανουέλ Βαλενσιάγκα. "Η εγχείριση με αναγκάζει να ξεκουραστώ για πολλές εβδομάδες" προσθέτει ο Κάστρο, σημειώνοντας ότι μεταβιβάζει "προσωρινά" στον αδελφό του, τον 75χρονο Ραούλ, τις βασικές εξουσίες.

    Για να εξηγήσει πώς προέκυψε το "πρόβλημα υγείας" ο Κουβανός ηγέτης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Αργεντινή για τη σύνοδο του Mercosur (22-24 Ιουλίου) και στην ετήσια ομιλία του στο Μπαγιάμο, στις 26 Ιουλίου.

    Να σημειωθεί ότι ο Κάστρο αναμένεται να αναλάβει την προεδρία του κινήματος των Αδεσμεύτων στην προσεχή σύνοδο που θα διεξαχθεί στην Αβάνα από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

    Παράλληλα, εκατοντάδες Κουβανοί αντικαθεστωτικοί γιόρτασαν στο Μαϊάμι της Φλόριντας "το επεισόδιο της υγείας" του Φιντέλ Κάστρο. Ανεμίζοντας κουβανικές σημαίες το πλήθος φώναζε "Ζήτω η ελεύθερη Κούβα", ενώ ορισμένοι προσπαθούσαν να μιλήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα με φίλους και συγγενείς στο νησί. Για τον Νίνοσκα Πέρες, ηγέτη των αντικαθεστωτικών του Μαϊάμι, η κατάσταση της υγείας του Φιντέλ Κάστρο είναι σοβαρή και ο θάνατός του είναι "το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στην Κούβα".

    [14] Κόσμος

    Αιματηρά επεισόδια στην Κολομβία

    1/8/2006 7:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 11:35:52 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεκαπέντε στρατιώτες που ανήκαν σε τάγμα που πολεμά τους αριστερούς αντάρτες, βρήκαν τον θάνατο σε ενέδρα του κινήματος FARC στην επαρχία Νόρτε ντε Σαντανδέρ, στην Κολομβία. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την παραμεθόριο επαρχία, ένας αξιωματικός, ένας υπαξιωματικός και 13 επαγγελματίες στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο στην ενέδρα. Οι στρατιώτες εκτελούσαν αποστολή στην πετρελαιοφόρο επαρχία, όταν δέχθηκαν επίθεση το πρωΐ της Τρίτης από τους αντάρτες. Την ίδια ώρα, ένας πολίτης βρήκε τον θάνατο κι οκτώ στρατιώτες τραυματίσθηκαν, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στα δυτικά της Μπογοτά. Όπως ανακοινώθηκε από τον στρατό της Κολομβίας το αυτοκίνητο εξερράγη κατά τη διάβαση δύο φορτηγών της στρατονομίας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οκτώ από τους επιβαίνοντες στρατονόμους.

    [15] Κόσμος

    Ο Ερντογάν για την τουρκική εισβολή

    1/8/2006 12:12:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η εισβολή του 1974 "έθεσε τα θεμέλια της ΤΔΒΚ", είπε σε διάγγελμά του στον τουρκικό λαό, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στην 32η επέτειο της τουρκικής εισβολής, είπε ότι η επιχείρηση αυτή "τερμάτισε την τυραννία που αντιμετώπιζε ο τουρκοκυπριακός λαός" και "έθεσε και τα θεμέλια της ΤΔΒΚ". Επίσης, είπε, πως "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητεί μονομερείς υποχωρήσεις από την Τουρκία στο Κυπριακό". Σχετικά με τη διαδικασία γύρω από το Σχέδιο Ανάν, σημείωσε ότι "είναι άκρως σημαντική, διότι έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι η τουρκική πλευρά είναι αυτή που επιθυμεί τη λύση". Ακόμα είπε, πως "σήμερα η θέση μας είναι ισχυρότερη όσο ποτέ άλλοτε και στο σημείο αυτό ζητούμε την άρση των άδικων περιορισμών που αντιμετωπίζει ο τουρκοκυπριακός λαός" και επανέλαβε τη θέση για "ταυτόχρονη άρση όλων των περιορισμών, από πλευράς των ενδιαφερομένων πλευρών, μέχρι την εξεύρεση δίκαιης λύσης".

    [16] Ιράκ

    Με 44 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

    Πολύνεκρες επιθέσεις

    1/8/2006 11:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 7:09:05 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον περιπόλου στη σιιτική συνοικία Καράντα στο κέντρο της Βαγδάτης. Νεότερος απολογισμός της ιρακινής Αστυνομίας έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς πολίτες, αλλά πηγές του νοσοκομείου Ιμπν αλ Νάφις δήλωσαν ότι τα πτώματα δέκα στρατιωτών διακομίστηκαν εκεί, ενώ εξακολουθούν να φθάνουν ασθενοφόρα και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί. Νωρίτερα, έκρηξη βόμβας σημειώθηκε κατά τη διέλευση λεωφορείου που μετέφερε 35 στρατιώτες από το Τικρίτ στο Μπαϊτζί, βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 Ιρακινοί στρατιώτες και να τραυματιστούν 13. Η τρίτη επίθεση που σημειώθηκε στο Ιράκ, η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Μοκνταντίγια στην επαρχία Ντιγιάλα προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Τα υπόλοιπα θύματα προέρχονται από άλλες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών περιπόλων. Δύο μήνες ύστερα από την ορκωμοσία του στην πρωθυπουργία, ο Νούρι αλ Μαλίκι δεν μπορεί να επιβληθεί στη βία που συγκλονίζει τη χώρα του και έχει ενισχύσει τους φόβους για εμφύλιο πόλεμο.

    [17] Μ. Ανατολή

    Πρόωθηση των ισραηλινών δυνάμεων

    Επέκταση των επιχειρήσεων

    1/8/2006 11:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 4:59:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: AΠΕ-Reuters-Associated

    Ούτε 48 ώρες δεν κράτησε η αναστολή των βομβαρδισμών στο Λίβανο, καθώς το Ισραήλ, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ότι μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν θα προχωρήσει σε επιδρομές, έπληξε δια ξηράς και αέρος θέσεις της Χεζμπολάχ στις νότιες περιοχές. Παράλληλα το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε στο Τελ Αβίβ, άναψε το "πράσινο φως" για διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων μέχρι τον ποταμό Λιτάνι που εκτείνεται από 5 έως 40 χιλιόμετρα εντός του Λιβάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους ορισμένων περιοχών στο ποταμό Λιτάνι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο στρατός από την πλευρά του ανέφερε ότι ελέγχει την είδηση. Παρά τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, ειδικά μετά το μακελειό της Κάνα, το Ισραήλ δείχνει αποφασισμένο να ολοκληρώσει το σχέδιό του για απομάκρυνση των ανταρτών της Χεζμπολάχ από τα βόρεια σύνορά του και επιστρατεύει επιπλέον 15.000 εφέδρους. Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να βρει τρόπους για την επιβολή μιας εκεχειρίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Ο παραλογισμός του πολέμου συνεχίζεται με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τους 600 στο Λίβανο. Βαρύς ο φόρος αίματος και για το Ισραήλ, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν τα 50 άτομα.

    Οι βομβαρδισμοί άνοιξαν το δρόμο

    Λίγες ώρες, πριν εκπνεύσει η αναστολή των αεροπορικών επιδρομών το κυβερνητικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο.

    Στόχο της νέας στρατηγικής αποτελεί η καταστροφή πριν από την Πέμπτη των θέσεων της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων, η προώθηση των ισραηλινών δυνάμεων μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, αλλά και η απομάκρυνση των βάσεων εκτόξευσης των πυραύλων Κατιούσα, ώστε να μην είναι σε θέση να πλήξουν την περιοχή της Χάιφα, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη μεθόριο με τον Λίβανο.

    Το νέο στίγμα των επιχειρήσεων είχε δώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ που είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εφαρμογής κατάπαυσης του πυρός.

    "Θα σταματήσουμε τον πόλεμο όταν η απειλή που πλανάται επάνω από τα κεφάλια μας θα έχει διαλυθεί, όταν οι στρατιώτες μας που έχουν απαχθεί θα έχουν επιστρέψει και όταν θα μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια στα σπίτια μας", είπε.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Αμίρ Περέτζ δήλωσε ότι στόχος των επιχειρήσεων είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης.

    Σε άμεση εφαρμογή των νέων διαταγών οι ισραηλινές δυνάμεις, σπάζοντας την 48ωρη κατάπαυση του πυρός που είχε αποφασισθεί μετά την τραγωδία της Κάνα, έβαλαν από αέρα και ξηρά εναντίον χωριών της λιβανο-ισραηλινής μεθορίου.

    Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν και κατά μήκος του ποταμού Λιτάνι, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, στην περιοχή της κοιλάδας Μπεκάα αλλά και κατά χωριών στο βόρειο-ανατολικό Λίβανο.

    Με το τέλος των βομβαρδισμών, χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στο Ν. Λίβανο, όπου ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με ισχυρές δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο τρίγωνο Αΐτα αλ-Σάαμπ Αλ-Καουάζ- Ραμιέ αλλά και κοντά στα χωριά Κφαρ-Κίλα, Αανταϊσέ και Ταϊμπέ, οι κάτοικοι των οποίων τα έχουν εγκαταλείψει.

    Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν 20 μέλη της Χεζμπολάχ, γεγονός που όμως δεν επιβεβαιώνει η ισλαμική οργάνωση.

    Απώλειες έχουν και οι ισραηλινοί καθώς σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

    Την ίδια ώρα, ο βομβαρδισμός θέσεων της Χεζμπολάχ και δρόμων σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προκάλεσε την αντίδραση τη Δαμασκού με τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να καλεί τον στρατό να ενισχύσει την κατάσταση ετοιμότητάς του, εξαιτίας της διεθνούς κατάστασης και των περιφερειακών προκλήσεων.

    Η συγγνώμη δεν έγινε δεκτή

    ¨Όσον αφορά την τραγωδία της Κανά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, που όμως ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα, αρνήθηκε να δεχθεί.

    Αφησε μάλιστα να εννοηθεί πως το βίντεο που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι Ισραηλινοί για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό τους ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυε πυραύλους από την Κάνα, μπορεί να ήταν αποτέλεσμα μοντάζ.

    Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να σταματήσει -όπως είπε- "αυτή η σφαγή", χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό της Κάνα "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

    Πρόσθεσε δε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσουν τις επιθέσεις, εκτιμώντας ότι όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα "δεν αρκούν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αμεση κατάπαυση του πυρός

    Επεκτείνεται η παραμονή της UNIFIL

    Αναστολή με εξαιρέσεις

    Αποτροπιασμός και θλίψη

    [18] Οικονομία

    Συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή

    Η τελική απόφαση για την Εμπορική

    1/8/2006 12:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τις τελικές αποφάσεις για την εξαγορά της Εμπορικής τράπεζας από την "Credit Agricole" θα λάβει σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το απόγευμα υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, και με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη. Η κυβέρνηση εξετάζει θετικά την πρόταση της γαλλικής τράπεζας και διαβεβαιώνει ότι δεν θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα. Τα καταστήματα της Εμπορικής, πάντως, θα μείνουν σήμερα και αύριο κλειστά, αφού οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πώλησή της. Αντίθετος στην πώληση της τράπεζας, ανεξάρτητα από τίμημα και τον αριθμό των υποψηφίων αγοραστών δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν στην Εμπορική

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Νατσούρα ο Ιωνικός

    1/8/2006 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην απόκτηση ακόμη ενός ποδοσφαιριστή προχώρησε σήμερα ο Ιωνικός, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεοαποκτηθέντων εν όψει της νέας σεζόν στους 12. Πρόκειται για τον Αντώνη Νατσούρα, ο οποίος, μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Ιταλία, επιστρέφει στον Ιωνικό, και πλέον ο Σάκης Τσιώλης θα έχει στη διάθεσή του ακόμη ένα πολύτιμο «εργαλείο» στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην άμυνα, καθώς ο Νατσούρας έχει αγωνιστεί με επιτυχία και στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Νατσούρας γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1979, έχει ύψος 1,85μ., βάρος 80 κιλά και στον Ιωνικό είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2005, ενώ, μετά το τέλος του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου, είχε παραχωρηθεί στην Τορίνο. Ωστόσο, οι ιταλικές αρχές δεν επέτρεψαν στην Τορίνο να αγωνιστεί στην Serie A (σ.σ. λόγω χρεών) και έτσι ο βορειοελλαδίτης ποδοσφαιριστής κατέληξε στην Κιέβο, από την οποία στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Κρεμονέζε.

    Αμέσως μετά την υπογραφή του διετούς διάρκειας συμβολαίου του με τον Ιωνικό, ο Νατσούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα και ο κ. Χρήστος Κανελλάκης μου έκανε μια πάρα πολύ καλή πρόταση, την οποία αποδέχθηκα αμέσως. Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος που γύρισα στον Ιωνικό, μια πολύ σοβαρή και νοικοκυρεμένη ομάδα, για να την βοηθήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει τους στόχους της».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Κανελλάκης δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι είχαμε συμπληρώσει το ρόστερ, προχωρήσαμε σε μια επιπλέον μεταγραφή, γιατί ο Αντώνης Νατσούρας, πέρα από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι και πολύ καλός χαρακτήρας και ο Ιωνικός θέλει και αγκαλιάζει τέτοιους ανθρώπους. Εκτός από αυτό το βασικό στοιχείο, ο Ιωνικός δεν πρέπει να βασίζεται σε κανένα μεμονωμένο ποδοσφαιριστή, αλλά σε ένα πανίσχυρο σύνολο. Δεν στηριζόμαστε στις μονάδες, ανεξάρτητα από ονόματα και την όποια αξία του καθενός, αλλά στην ομάδα, αποκλειστικό αφεντικό της οποίας είναι ο Σάκης Τσιώλης, τον οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σέβονται και να υπακούουν. Με τον Αντώνη συμφωνήσαμε μέσα σε δύο λεπτά και προσθέσαμε έναν πολύ καλό και πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας μας. Εμείς ως διοίκηση κάναμε το καλύτερο δυνατόν για την ενίσχυση του Ιωνικού και πλέον τώρα τον λόγο έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και οι φίλαθλοι, που πρέπει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την ομάδα».

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωση Ολυμπιακού για Σαλπιγγίδη

    1/8/2006 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΠΑΕ Ολυμπιακός

    Με αφορμή καθημερινά, τον τελευταίο καιρό, δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία φέρουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να έχει καταθέσει πρόταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με σημερινή της ανακοίνωση γνωστοποίησε τα ακόλουθα: α) Ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε πρόταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και β) εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσει να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενδεχομένως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

    [21] Μπάσκετ

    Νέο τεστ της Εθνικής με Ιταλία

    1/8/2006 11:43:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το επιτυχημένο τεστ της πρεμιέρας κόντρα στην Κροταία, την οποία συνέτριψε χθες με 79-54, μπροστά σε 5000 φίλους της στο ΟΑΚΑ, η Εθνική υποδέχεται σήμερα στις 21:00 (ΕΤ1) την φιλόδοξη Ιταλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ακρόπολις. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους στο προσεχές Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες, οι οποίες όμως δεν έχουν και πολλή σημασία σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, που θέλει να μοντάρει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα. Για αυτό και απόψε ο "Δράκος" αναμένεται να δώσει πολλά σχήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Από την άλλη πλευρά οι "ατζούρι" του Κάρλο Ρεκαλκάτι, που χθες γνώρισαν την ήττα από την "τρικολόρ" παρέα του ΝΒΑer Τόνι Πάρκερ, θα προσπαθήσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά επί των πρωταθλητών Ευρώπης, που θα τους δώσει σαφές ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ακρόπολις

    Νίκη της Γαλλίας στην αυλαία

    [22] Μπάσκετ

    Στο πλευρό της ΚΑΕ Ηρακλής ο Ψωμιάδης

    1/8/2006 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με την Επιτροπή Σωτηρίας της ΚΑΕ Ηρακλής συναντήθηκε το πρωί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος συζήτησε τους τρόπους προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή, από την πλευρά της νομαρχίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΚΑΕ. Μάλιστα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει οικονομικά , ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, σημειώνοντας την πάγια θέση της νομαρχίας να στηρίζει όλα τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά αθλητικά σωματεία, για την ανάδειξή τους εντός και εκτός Ελλάδος.

    [23] "Χάλκινος" ο Γρηγοριάδης

    1/8/2006 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η χθεσινή εμφάνιση του Άρη Γρηγοριάδη, στον ημιτελικό, όπου με τον τρίτο καλύτερο χρόνο πήρε την πρόκριση για τον τελικό, ήταν το πρώτο δείγμα. Η επιβεβαίωση για την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και φέτος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Μόντρεαλ, ήρθε σήμερα στον τελικό, που ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο. Ο Γρηγοριάδης κάλυψε την απόσταση σε 54 δεύτερα και 34 εκατοστά και παράλληλα, σημείωσε για ακόμη μια φορά πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του ιδίου από τα χθεσινά προκριματικά με 54.51.

    [24] Νέο πανελληνιο ρεκόρ τα "δελφίνια" μας

    1/8/2006 2:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το βιολί τους συνεχίζουν οι διεθνείς κολυμβητές και κολυμβήτριες και τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα των "ελληνικών χρωμάτων" ο Νίκος Ξυλούρης πρόσθεσε ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ στη λίστα που άνοιξε χθες ο Γιαννιώτης, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως σε συνδυασμό και με την πρόκριση του πρωταθλητή του Πανελληνίου στα ημιτελικά στα 200μ. ελεύθερο. Την πρόκριση όμως στα απογευματινά ημιτελικά των αγωνισμάτων τους "σφράγισαν" άλλα τέσσερα "δελφίνια" μας στα προκριματικά, ο Ανδρέας Ζήσιμος, Νέρι Νιαγκουάρα, Βασιλική Καβαρνού και Γιάννης Κοκκώδης. Απογοήτευσε ο Ρωμανός Αλυφαντής, ο οποίος μετά τη χθεσινή του απουσία στα 100μ. πρόσθιο, όπου κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, καταποντίστηκε σήμερα στα 200μ. μικτή.

    Πέντε προκρίσεις και ένα... Βατερλώ

    "Θρύψαλα" έκανε σήμερα στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο ο Νίκος Ξυλούρης το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε ο Θανάσης Οικονόμου από το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2002, με 1:49.24. Ο πρωταθλητής του Πανελληνίου, με χρόνο 1:49.08 όχι μόνο έγραψε το όνομα του στη Χρυσή Βίβλο της ελληνικής κολύμβησης με "κεφαλαία γράμματα", αλλά παράλληλα "έκλεψε" την παράσταση, καθώς κολυμπώντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Ολλανδός Πίτερ Φαν ντεν Χούγκενμπαντ και ο Ιταλός Φίλιπο Μανίνι, τερμάτισε 4ος και κατετάγη συνολικά ένατος στα προκριματικά. Πέρασε όμως ως όγδοος, αφού πιο πάνω υπήρχαν τρεις Βρετανοί, ενώ μόνο δύο μπορούν να προκριθούν στα ημιτελικά. Αυτός που έμεινε έξω μάλιστα ήταν ο Ρος Ντάβενπορτ, που με 1:47.29 είχε την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

    Μετά το ρεκόρ ο Ξυλούρης παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε ούτε ο ίδιος τέτοια επίδοση: "Δεν περίμενα το ρεκόρ, πήγε όμως πολύ γρήγορα η κούρσα και με τράβηξε", παραδέχθηκε ο 24χρονος πρωταθλητής μας μετά τον αγώνα. "Στόχος μου εδώ ήταν η πρόκριση στη 16αδα και από εδώ και πέρα πάω για ό,τι καλύτερο το απόγευμα. Βασικός μου στόχος παραμένει η σκυταλοδρομία 4Χ200μ".

    Στα ημιτελικά όμως του αγωνίσματος πέρασε μαζί με τον Ξυλούρη και ο Ανδρέας Ζήσιμος. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε 6ος στη σειρά του με 1:50.66 (έχει φετινό 1:49.56) και κατετάγη συνολικά 19ος, αλλά καθώς στη 16αδα υπήρχαν τρεις "υπεράριθμοι" (δύο Βρετανοί κι ένας Ιταλός), κατάφερε να μπει ως τελευταίος στα ημιτελικά. "Δεν ήμουν καλά και δεν αισθανόμουν τόσο άνετα μέσα στην κούρσα. Θα έχω όμως άλλη μία ευκαιρία το απόγευμα και πιστεύω ότι θα πάω καλύτερα".

    Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τους αγώνες του στη διοργάνωση και ο Γιάννης Κοκκώδης, που έδειξε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες στο αυτί. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στα ημιτελικά των 200μ. μικτή ατομική. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του με 2:03.12 και κατετάγη 8ος στο σύνολο, πήρε όμως ως έβδομος το εισιτήριο για τους "16" (υπήρχαν τρεις Ούγγροι στην πρώτη πεντάδα!). Ο χρόνος του βέβαια ήταν μακριά από τις δυνατότητές του (έχει 2:01.18 φέτος), αλλά, όπως έλεγε κι ο ίδιος "... αφού περάσαμε, καλά ήταν. Ελπίζω το απόγευμα να είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Στόχος μου είναι ο τελικός ή και κάτι ακόμη καλύτερο». Ο Ρωμανός Αλυφαντής απογοήτευσε στο ίδιο αγώνισμα, αφού κατετάγη 7ος στη σειρά του και 28ος συνολικά (στους 35 που αγωνίστηκαν), με χρόνο 2:06.39, ενώ είχε έρθει στη Βουδαπέστη με τον έκτο καλύτερο χρόνο.

    Η Νέρι Νιαγκουάρα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει τον τρόπο της στις μεγάλες διοργανώσεις. Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού τερμάτισε 3η στην τελευταία προκριματική σειρά των 100μ. ελεύθερο και με χρόνο 55.35 εξασφάλισε ως 7η το εισιτήριο για τον απογευματινό ημιτελικό, δείχνοντας παράλληλα ικανή να δώσει το "παρών" σε έναν ακόμη τελικό. Η ίδια φάνηκε συγκρατημένη βγαίνοντας από την πισίνα: "Πρωί είναι, την πρόκριση θέλαμε και την πήραμε. Γενικά έγιναν γρήγοροι χρόνοι για προκριματικό και αυτό δείχνει ότι το επίπεδο είναι πολύ ψηλό".

    Στο ίδιο αγώνισμα, η Βασιλική Τσαμπασιάν ήταν 5η στη σειρά της και 31η στο σύνολο με χρόνο 57.21. Για τη 17χρονη κολυμβήτριά μας, η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό είναι μία εμπειρία. "Έκανα κάποια λάθη μέσα στην κούρσα. Ομως ήρθα στη Βουδαπέστη μόλις χθες το βράδυ και είμαι λίγο κουρασμένη. Βασικός μου στόχος είναι τα 4Χ200μ. ελεύθερο", επισήμανε. Να σημειωθεί ότι εκτός ημιτελικών έμεινε η Μάλια Μετεγιά (5η φέτος στην Ευρώπη), καθώς ο χρόνος της ήταν ο χειρότερος από τις τέσσερις Γαλλίδες που συμμετείχαν.

    Ένα εκατοστό του δευτερολέπτου χώρισε τις δύο Ελληνίδες που συμμετείχαν στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο, αλλά ήταν αρκετό για να στείλει τη μία στα ημιτελικά και την άλλη εκτός. Η Βασιλική Καβαρνού με 1:10.85 ήταν 7η στη σειρά της και 18η στο σύνολο, παίρνοντας το εισιτήριο επειδή υπήρχαν στη 16αδα δύο "υπεράριθμες" (από Βρετανία και Ουκρανία). Η Αγγελική Εξάρχου με 1:10.86 τερμάτισε 5η στη σειρά της και 19η στο σύνολο και είναι πρώτη επιλαχούσα για τα ημιτελικά.

    [25] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στην Αϊντχόφεν ο Σαβιόλα

    1/8/2006 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μια ακόμη χρονιά ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού, ο Αργεντίνος Χαβιέ Σαβιόλα, δύσκολα θα ντυθεί στα "πράσινα". Παρά την εξαιρετική πρόταση του "τριφυλλιού" και την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Άρσεναλ, που έδειχνε προς στιγμήν να ανοίγει τον δρόμο του παίκτη για τον ερχομό του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο "Πιμπίτο" φαίνεται να προτιμά τις τουλίπες. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Αργεντινός φορ είναι πολύ κοντά στους ολλανδική Αιντχόφεν, η οποία προσφέρει συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του άσου της "μπιανκοσελέστε".

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τα... μαζεύει για Ίντερ ο Βιερά

    1/8/2006 11:57:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Γάλλος Πατρίκ Βιεϊρά θα είναι ένας ακόμη παίκτης της Γιουβέντους, που δεν θα ακολουθήσει τη "Μεγάλη Κυρία" του καμπιονάτο στον κατήφορο της Serie B που την έριξε η τιμωρία της αθλητικής διακισούνης, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που συγκλόνισε την Ιταλία. Ο διεθνής Γάλλος άσος ς ακόμη παίκτης της Γιουβέντους Νταβίντ Τρεζεγκέ θα παραμείνει στην Γιουβέντους φεύγει από την πρωταθλήτρια στους αγωνιστικούς χώρους και πηγαίνει στην πρωταθλήτρια "στα χαρτιά", την Ίντερ Μιλάνου. Αυτό αποκάλυψε, με δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα "LEquipe", ο γενικός διευθυντής της "Γιούβε", Ζαν Κλοντ Μπλαν, που τόνισε ότι "είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ιντερ για τον Βιεϊρά". Από την πλευρά του ο Βιερά είχε προτάσεις από Αγγλία και Ισπανία, αλλά τελικά θα καταλήξει στην Ίντερ, η οποία έχει συμφωνήσει με την Γιουβέντους στα 9.5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα του Τορίνο είναι και ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

    Μένει ο Τρεζεγκέ

    Αντίθετα με τους δύο παραπάνω άσους, πιστός εραστής της "Κυρίας" θα παραμείνει και φέτος ο συμπατριώτης του Βιερά, Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο διεθνής της φιναλίστ ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Γερμανίας μολονότι είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες προτίμησε να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ντελ Πιέρο, Νέτβεντ και Μπουφόν και να παραμείνει για να βοηθήσει την ομάδα του Τορίνο.

    [27] Πολιτισμός

    Αξίας άνω των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων

    220 έργα "έκαναν φτερά" από το Ερμιτάζ

    1/8/2006 2:22:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Περισσότερα από 220 έργα τέχνης, αξίας άνω των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, "έκαναν φτερά" από το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Οι ρωσικές αρχές διεξάγουν έρευνες προσπαθώντας να ρίξουν φως στην υπόθεση. Η κλοπή, κυρίως κοσμημάτων και έργων τέχνης από σμάλτο, ήρθε στο φως στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, οι οποίοι υποψιάζονται ανάμιξη του προσωπικού. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε ότι τα αντικείμενα που εκλάπησαν πιστεύεται ότι αφαιρέθηκαν από το μουσείο σταδιακά, αλλά η εξαφάνισή τους έγινε αντιληπτή μόλις πρόσφατα. Το Ερμιτάζ, το οποίο ίδρυσε το 1764 η Αικατερίνη η Μεγάλη, έχει γίνει στόχος και άλλων κλοπών τα τελευταία χρόνια. Το 2001 άγνωστοι αφαίρεσαν από την κορνίζα έργο του γάλλου ζωγράφου του 19ου αιώνα Ζαν Λεόν-Ζερόμ. Πέντε χρόνια νωρίτερα, είχε συλληφθεί, λίγο πριν εγκαταλείψει τη χώρα, Ρώσος στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν έγγραφα, σχέδια και γραμματόσημα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

    [28] Υγεία

    "Μπλοκάρει" τη γκρελίνη

    Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας

    1/8/2006 1:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Αμερικανών επιστημόνων, που "ανοίγει" το δρόμο για την παρασκευή εμβολίου κατά της παχυσαρκίας. Οι δοκιμές πάνω σε ποντίκια έδειξαν, πως το εμβόλιο μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στους ανθρώπους. Το εμβόλιο ωθεί τον οργανισμό να παράγει αντισώματα για την γκρελίνη, μία ορμόνη που ενεργοποιεί το αίσθημα της πείνας, αλλά και την αύξηση βάρους. Οι ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps στην Καλιφόρνια, παρασκεύασαν τρία συνθετικά εμβόλια, που αναγνωρίζουν διαφορετικά μέρη της γκρελίνης. Αφού είχαν χορηγηθεί στα ποντίκια, δύο από τα εμβόλια παρήγαγαν αντισώματα που μπλόκαραν τη δράση της γκρελίνης. Τα ποντίκια που είχαν εμβολιαστεί έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες φαγητού με τα υπόλοιπα, αλλά έπαιρναν λιγότερο βάρος και παρουσίαζαν μειωμένα ποσοστά σωματικού λίπους, κάτι που δείχνει ότι η γκρελίνη είχε άμεση σχέση με το μειωμένο μεταβολισμό τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της γκρελίνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του βάρους αλλά και για τη μείωση λίπους στα θηλαστικά.

    Ερευνάται η αποτελεσματικότητά του στους ανθρώπους

    Ο επικεφαλής της έρευνα Κιμ Τζάντα τονίζει ότι απώτερος στόχος της έρευνας είναι να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους στους ανθρώπους, πάντως όπως λέει μπορεί να μην πρόκειται για ενεργητική ανοσοποίηση. [Παθητική ανοσοποίηση είναι η χορήγηση έτοιμων αντισωμάτων από άνθρωπο ή ζώο, που έχει ανοσοποιηθεί σε συγκεκριμένη νόσο, ενώ ενεργητική ανοσοποίηση είναι α) η φυσική ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων από τον ίδιο τον οργανισμό και β) ο εμβολιασμός].

    Πάντως, επισημαίνει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο εμβολιασμός εναντίον της γκρελίνης βοηθά στην αποτροπή αύξησης βάρους, δεδομένου ότι η δυτική διατροφή είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, ή θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

    Όσον αφορά για τη χορήγηση του εμβολίου σε ανθρώπους, είπε ότι γίνονται δοκιμές και ίσως σε ένα χρόνο μπορεί να έχουμε αποτελέσματα, αλλά όπως τόνισε "πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοί.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: 'Anti-obesity vaccine' developed

    [29] Τεχνολογία

    Αυγά τελευταίας τεχνολογίας

    1/8/2006 4:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 6:01:31 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Μπορεί το αυγό να θεωρείται μία εύκολη και θρεπτική τροφή, δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να το πετύχει κανείς όσο μελάτο ή όσο σφιχτό το θέλει. Και μια και η τεχνολογία έχει συμβάλει τα μέγιστα για να "λύσει τα χέρια" της σύγχρονης νοικοκυράς, το αυγό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με στόχο λοιπόν το τέλειο βραστό αυγό, οι ειδικοί σκέφτηκαν έναν τρόπο, που θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Σε λίγους μήνες λοιπόν, στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται αυγά που θα φέρουν ένα ειδικό λογότυπο. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία του βρασμού, πάνω στο αυγό θα εμφανίζεται ένα θερμοχρωμικό σχέδιο που θα δείχνει αν το αυγό είναι πολύ μελάτο, μελάτο ή σφιχτό. Σύμφωνα με την εταιρία Lion Quality, που βρήκε το πρωτότυπο κόλπο, το ενδιαφέρον της κέντρισε ο αριθμός των ερευνών που έχουν γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που αποδεικνύει, ότι τελικά δεν είναι και τόσο απλό το γεγονός ότι τόσος πολύς κόσμος δεν μπορεί να βράσει ένα αυγό

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Hi-tech ink perfects egg boiling

    Σχετικά Links:

    Lion Quality Eggs

    [30] Παράξενα

    Έλα που δεν μπορεί άλλο να αντισταθεί...

    Αυτή τη Gucci τσάντα που κρατάς!

    1/8/2006 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Τη συνδρομή ένοπλων αστυνομικών αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι αεροσυνοδοί των Cathay Pacific, προκειμένου να βγάλουν από το αεροπλάνο μία γυναίκα η οποία με τίποτα δεν μπορούσε να αντισταθεί στη Gucci τσάντα της. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων, οι επιβάτες δεν πρέπει να έχουν στα χέρια τους αποσκευές κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης. Έτσι, το προσωπικό ζήτησε από τη γυναίκα να τοποθετήσει τη τσάντα της στο ντουλαπάκι πάνω από το κάθισμά της, ή κάτω από το κάθισμα. Εκείνη όμως δε δεχόταν με τίποτα να στριμώξει την ακριβή τσάντα της και επέμενε να την κρατά στα χέρια. Ως αποτέλεσμα, η πτήση από το Χονγκ Κονγκ στο Τόκιο καθυστέρησε περισσότερη από μία ώρα και πλέον το προσωπικό μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, ζήτησε τη βοήθεια των αρχών του αεροδρομίου και τελικά η γυναίκα βγήκε κακήν κακώς από το αεροπλάνο, συνοδεία χειροκροτημάτων από τους υπόλοιπους αγανακτισμένους επιβάτες. Η κυρία με τη Gucci τσάντα πάντως, ζήτησε συγγνώμη για την επιμονή της και πήγε στον προορισμό της με άλλη πτήση της ίδιας εταιρίας, χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση στους κανόνες ασφαλείας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Gucci, Gucci, gone

    [31] Παράξενα

    Λόγω συνωνυμίας

    Cafe προκαλεί διπλωματικό "επεισόδιο"

    1/8/2006 11:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2006 4:37:08 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τον μπελά του κόντεψε να βρει ένας ιδιοκτήτης μίας μικρής καφετέριας στο Βελιγράδι, ο οποίος αποφάσισε να ονομάσει την επιχείρησή του "Οσάμα". Το πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς η συγκεκριμένη καφετέρια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη σερβική πρωτεύουσα. Κάθε μέρα που οι διπλωματικοί υπάλληλοι πήγαιναν στη δουλειά τους, έρχονταν αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ, καθώς το όνομα της καφετέριας, τους έφερνε στο νου το διαβόητο ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Έτσι ο ιδιοκτήτης του καφέ, Milomir Jeftic, αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα της επιχείρησής του. Πάντως, μη νομίζετε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα γιατί ήθελε να κάνει κάποια πολιτική δήλωση στις ΗΠΑ, αφού η λέξη οσάμα στα σερβοκροάτικα σημαίνει "απόμερος" και όπως λέει ο ίδιος, σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί τον ηγέτη της Αλ Κάιντα. Εξάλλου, όπως τονίζει, δεν είχε κανένα σκοπό να προσβάλει τους Αμερικανούς και παραδέχεται ότι ναι μεν είχε ακουστά τον Μπιν Λάντεν, αλλά δε ήταν και τόσο σίγουρος όσον αφορά στο ποιος ακριβώς είναι.

    [32] Ζωής ...σΤάσεις

    Προσοχή σε γυαλιά και αντηλιακά

    1/8/2006 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι μετρούν αντίστροφα τις μέρες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, άλλοι απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ άλλοι προσπαθούν να συμβιβαστούν στην ιδέα ότι φέτος το καλοκαίρι θα παραμείνουν στην πόλη. Όπως και να έχει πάντως, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και να βρίσκεται κανείς μπορεί να απολαμβάνει τον ήλιο, με προσοχή όμως, γιατί ο ήλιος δε λάμπει απλώς, καίει κιόλας. Για αυτό, τα γυαλιά ηλίου και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για να είναι ασφαλής η έκθεσή μας στον ήλιο, τόσο στην παραλία, όσο και στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, καθώς η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προφύλαξη μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη ζήτηση, λόγω καλοκαιριού, που παρατηρείται τόσο στα γυαλιά ηλίου, όσο και στα αντηλιακά, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς, επισημαίνει, ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε απαραίτητα τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα όταν μένουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ.

    Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:

    1. Προσέχουμε να φέρουν την ένδειξη CE, που σημαίνει, ότι ο κατασκευαστής του δηλώνει, ότι αυτό έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των ευρωπαϊκών προτύπων.

    2. Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν τη μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μην δημιουργούν παραμορφώσεις

    3. Φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού

    4. Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα

    5. Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσουμε.

    6. Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας και δεν παρασυρόμαστε από τις αντιγραφές μοντέλων και Οίκων Μόδας που είναι μεν μικρής αξίας, αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί για την ποιότητα κατασκευής τους.

    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά προϊόντα:

    Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας, όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι κανένα αντηλιακό προϊόν δεν μπορεί να μας προστατεύσει πλήρως από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, όπως ο καρκίνος του δέρματος, που συνδέονται με την ανεπαρκή προστασία από τον ήλιο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχουν αντηλιακά προϊόντα "ολικής προστασίας" ή "sun blockers".

    Προκειμένου να αποφύγουμε τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας το καλοκαίρι προσέχουμε :

    1. Αποφεύγουμε την έκθεσή μας στο ήλιο τις ώρες του μεσημεριού.

    2. Φροντίζουμε να επιλέγουμε αντηλιακά προϊόντα που να προστατεύουν από την ακτινοβολία UVA & UVB

    3. Επιλέγουμε επώνυμα αντηλιακά προϊόντα και δεν τα προμηθευόμαστε από πλανόδιους πωλητές.

    4. Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντηλιακό στα εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία του σώματός μας, όταν πρόκειται να βρεθούμε σε ανοιχτούς χώρους.

    5. Όταν είμαστε στην παραλία, καλύπτουμε με αντηλιακό όλο μας το σώμα φροντίζοντας να το ανανεώνουμε τακτικά. Για την επιπλέον προστασία μας φοράμε απαραίτητα καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

    6. Αποφεύγουμε να εκθέτουμε μωρά ή μικρά παιδιά στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

    Σχετικά Links:

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [33] Ζωής ...σΤάσεις

    Απαγορευμένο το Botox στη Μαλαισία

    1/8/2006 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Με τις ρυτίδες τους θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν οι μουσουλμάνοι της Μαλαισίας, αφού το κορυφαίο θρησκευτικό όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο της Φάτουα, απαγόρευσε στους πιστούς να κάνουν ενέσεις Botox, καθώς το συγκεκριμένο σκεύασμα περιλαμβάνει ουσίες απαγορευμένες για τους μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων και κάποιες που λαμβάνονται από χοίρους. Επίσης, αποφάσισαν να απαγορεύσουν την black metal μουσική, ενώ απεφάνθησαν ότι οι μουσουλμάνοι μπορούν να τρώνε άφοβα τυρί. Πάντως, όσον αφορά στο Botox, ναι μεν το απαγόρευσαν στη χώρα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουν κάποια ρύθμιση η οποία να απαγορεύει στους πιστούς να "διορθώνουν" με Botox τις ρυτίδες τους στο εξωτερικό.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Botox ban for Malaysian Muslims


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 August 2006 - 16:51:09 UTC