Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Αγ. Όρος ο Πρωθυπουργός
  • [02] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα λιμάνια
  • [03] Στο ΣτΕ για τις κάμερες στους δρόμους
  • [04] Στόχοι αμερικανικά καταστήματα
  • [05] Συνεχίζονται οι επιδρομές
  • [06] Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα
  • [07] "Δεν υπάρχει εξέλιξη με τον στρατιώτη"

    [01] Πολιτική

    Για επίσημη επίσκεψη

    Στο Αγ. Όρος ο Πρωθυπουργός

    28/7/2006 8:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2006 8:56:32 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Επίσημη επίσκεψη στο Άγιο Ορός πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να φτάσει, το μεσημέρι της Παρασκευής, στις Καρυές, όπου θα συναντηθεί με την Ιερά Κοινότητα και θα παρακαθίσει σε γεύμα. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του, θα επισκεφθεί τις τρεις πρώτες, κατά ιεραρχική τάξη, Ιερές Μονές-Μεγίστης Λαύρας, Βατοπεδίου και Ιβήρων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Αθήνα.

    [02] Κοινωνία

    Ξεκινούν οι διακοπές των αδειούχων του Αυγούστου

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα λιμάνια

    28/7/2006 10:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2006 11:17:46 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, NEL LINES

    Με την αντικατάσταση όσων πλοίων παρουσίασαν βλάβες συνεχίζονται τα δρομολόγια από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας και οι αδειούχοι του Αυγούστου έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν για τα νησιά. Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, που είχαν προκύψει από τη βλάβη στο πλοίο "Αίολος Κεντέρης", καθώς οι επιβάτες τους αναχώρησαν, το πρωί της Παρασκευής, για Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, με το πλοίο "Ταξιάρχης". Όσοι επιβάτες είχαν εκδώσει εισιτήρια, για τις 28/7, με το "Ταξιάρχης" προς Μύκονο, θα ταξιδέψουν με το "Παναγία Θαλασσινή", ενώ όσοι είχαν προορισμό τη Μυτιλήνη και τη Χίο θα φύγουν από Πειραιά με το πλοίο "Θεόφιλος". Ομοίως, οι επιβάτες, που θα ταξίδευαν με το "Ταξιάρχης" από τη Μυτιλήνη, για Χίο και Πειραιά, θα μεταβούν στους προορισμούς τους με το πλοίο "Μυτιλήνη". Λόγω βλάβης σε μία από τις τέσσερις μηχανές του "Speed Runner", οι επιβάτες του θα ταξιδέψουν για Σίφνο και Σέριφο στις 15:00 με το "Άγιος Γεώργιος" και για Μήλο στις 18:50 με το "Βιντσέντζος Κορνάρος". Τέλος, το σαββατιάτικο δρομολόγιο του "Ταξιάρχης", από Μυτιλήνη προς Χίο-Μύκονο-Πειραιά, θα έχει καθυστέρηση τριών ωρών.

    [03] Κοινωνία

    Στο ΣτΕ για τις κάμερες στους δρόμους

    28/7/2006 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η μη κυβερνητική οργάνωση "Δημοκρατική Συσπείρωση για τα τις Λαϊκές Ελευθερίες", ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Μαγκάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής Ε. Κόρακας, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, κ.α. ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία παρατάθηκε για ένα χρόνο η λειτουργία των 49 καμερών της ΕΛ.ΑΣ. για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η λειτουργία των καμερών παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 1981 για την προστασία των ατόμων από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία όπως και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [04] Κοινωνία

    Εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα

    Στόχοι αμερικανικά καταστήματα

    28/7/2006 8:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2006 10:23:41 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τρεις ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις, σε ισάριθμα καταστήματα αμερικανικών συμφερόντων, σημειώθηκαν, στις 02:30 π.μ. την Παρασκευή, σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Στόχος έγιναν δύο εστιατόρια McDonalds, στη λεωφόρο Μεσογείων 454 και στη λεωφόρο Πεντέλης 81, στα Μελίσσια, καθώς και η καφετέρια Starbucks, στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου 82, στη Βούλα. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μπαράζ των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ από τις επιθέσεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    [05] Μ. Ανατολή

    Κατά προπυργίων της Χεζμπολάχ

    Συνεχίζονται οι επιδρομές

    28/7/2006 6:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2006 11:07:55 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Νέα καταιγίδα αεροπορικών βομβαρδισμών έπληξε, τη νύχτα της Πέμπτης, το νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με την τοπική λιβανική αστυνομία, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από 50 επιδρομές σε σημεία, που θεωρούνται θέσεις της Χεζμπολάχ για την εκτόξευση ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ. Από τις επιθέσεις, καταστράφηκαν πάνω από τα μισά σπίτια του μικρού χωριού Αϊταρούν, στα σύνορα, ενώ, λίγο νωρίτερα, 40 οβίδες, που εκτοξεύτηκαν από το ισραηλινό ναυτικό, κατά του χωριού Χαλουσίγιε, κοντά στην Τύρο, κατέστρεψαν 20 κτήρια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και από αέρος επιθέσεις κατά τοποθεσιών της Τύρου και της Ναμπατίγιε. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η αεροπορία έπληξε τουλάχιστον 130 στόχους, μεταξύ των οποίων 57 στρατηγικούς στόχους της Χεζμπολάχ, έξι εκτοξευτήρες και έξι διοικητικά φυλάκια. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι τα πρώτα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού κατάφεραν, μετά από προσπάθειες τεσσάρων ημερών, να φτάσουν στο χωριό Ρμάις, στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου επί δύο εβδομάδες βρίσκονται αποκλεισμένοι πάνω από 30.000 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον τοπικό εκπρόσωπο της οργάνωσης, Χίσαμ Χασάν, τα δύο ασθενοφόρα, που συνόδευαν την ανθρωπιστική φάλαγγα, απομάκρυναν έξι τραυματίες, ενώ πολλοί πρόσφυγες επωφελήθηκαν από την αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού και εγκατέλειψαν την περιοχή για το βορρά. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός αλλά και για την κατάσταση της επόμενης ημέρας, ενώ ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, τάχθηκε υπέρ μιας άμεσης εκεχειρίας, που θα επιτηρείται από το ΝΑΤΟ.

    Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ την επόμενη ημέρα

    "Θα πρέπει σήμερα να αναλάβουμε δράση για υπάρξει μία εκεχειρία", είπε ο Κλίντον μιλώντας σε συνέδριο για τις καναδο-αμερικανικές σχέσεις, στο Χάλιφαξ, αμφισβητώντας την ανάγκη βομβαρδισμού του αεροδρομίου της Βηρυτού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

    "Κατανοώ γιατί το Ισραήλ θέλει να εξουθενώσει το στρατιωτικό δυναμικό της Χεζμπολάχ, όμως αναρωτιέμαι εάν ήταν απαραίτητο να καταστρέψει το αεροδρόμιο της Βηρυτού, διότι το αεροδρόμιο αυτό ήταν το σύμβολο του νέου Λιβάνου", είπε.

    Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε ότι ο στενός συνεργάτης της Κοντολίζα Ράις, Φίλιπ Ζέλικοου, είχε, στις Βρυξέλλες, συνομιλίες με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας διεθνούς δύναμης για το Λίβανο.

    Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος, που συνοδεύει την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, στη Μαλαισία, για τη σύνοδο του ASEAN, δήλωσε ότι η Ράις παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες ειρήνευσης και είναι έτοιμη να επιστρέψει άμεσα στην περιοχή, μόλις αυτό κριθεί απαραίτητο. Στη Μέση Ανατολή, έχουν παραμείνει δύο κύριοι Αμερικανοί διαπραγματευτές, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Γουέλτς, και ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, Έλιοτ Έιμπραμς, που, σύμφωνα με τη Ουάσινγκτον, εργάζονται προς την κατεύθυνση της εκεχειρίας και ενημερώνουν την ΥΠΕΞ.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί τι θέλουν οι ΗΠΑ για την επόμενη ημέρα στο Λίβανο καθώς, όπως είπε, ένας ελεύθερος και ανεξάρτητος Λίβανος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα δημοκρατίας για την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα για τη Συρία.

    "Γνωρίζουμε, ότι οι προσπάθειες για την εγκαθίδρυση βιώσιμης δημοκρατίας στο Ιράκ και στο Λίβανο επηρεάζουν περιοχές όπως η Συρία όπου οι κάτοικοι είναι καλλιεργημένοι και [] αναρωτιούνται: Εφόσον ψηφίζουν στο Λίβανο και στο Ιράκ γιατί να μην ψηφίζουμε και στη Συρία;", είπε.

    Υπέρ των επιχείρησεων στο Λίβανο το 82% όλων των Ισραηλινών

    Εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών και να δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να είναι ακόμα πιο αποφασιστική στις ενέργειες της, αναφέρουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Η έρευνα καταδεικνύει ότι το 82% όλων των Ισραηλινών και το 92% του εβραϊκού πληθυσμού πιστεύει πως οι επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών της Χεζμπολάχ είναι δικαιολογημένες. Η πλειοψηφία των Ισραηλινών εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να επιστρατεύσει κι άλλες δυνάμεις για τις επιχειρήσεις της στο Λίβανο και το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ ΄Ολμερτ. Μόλις το 10% του εβραϊκού πληθυσμού δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αρχίσει τις συνομιλίες. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 513 ατόμων που εκπροσωπούν το σύνολο του ισραηλινού πληθυσμού, ο οποίος απαρτίζεται από 80% Εβραίους και 20% μη Εβραίους, στους οποίους περιλαμβάνονται Άραβες μουσουλμάνοι, Άραβες χριστιανοί και Δρούζοι.

    Δύο γαλλικά πλοία στη Βηρυτό

    Δυο γαλλικά πολεμικά πλοία, το Mistral, το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο του γαλλικού στόλου και το Siroco, έφθασαν σήμερα το πρωί στη Βηρυτό, με σκοπό να επιβιβάσουν περίπου 2.000 Γάλλους υπηκόους, αλλά και άλλους ξένους. Τα δυο πλοία απέπλευσαν χθες το βράδυ από τη Λάρνακα της Κύπρου και έφθασαν στη Βηρυτό στις 9 το πρωί. Δυο ακόμα γαλλικά πολεμικά πλοία, οι φρεγάτες Jean-de-Vienne και Jean-Bart αναμένεται να φθάσουν στη Βηρυτό το μεσημέρι. Περίπου 1.300 άτομα θα αναχωρήσουν από το Λίβανο με το Mistral, 300 με το Siroco, 200 με το Jean-Bart και 200 με το Jean-de-Vienne. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό Γάλλων και ξένων που απομακρύνονται από το Λίβανο με τη βοήθεια της Γαλλίας, από τότε που άρχισαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι ερμηνείες της Διάσκεψης

    Αγριεύουν οι μάχες

    Θέση πέντε σημείων

    Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

    16η ημέρα συγκρούσεων

    [06] Μ. Ανατολή

    Αυξάνει τα επίπεδα ετοιμότητας το Ισραήλ

    Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα

    28/7/2006 10:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2006 11:27:16 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ισραηλινών στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας ενώ στην περιοχή βρέθηκε και το πτώμα ενός στελέχους της Χαμάς, ανακοίνωσαν νοσοκομειακοί κύκλο. Ο 13χρονος Ανας Ζόμλοτ δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έφευγε από το καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια. Το πτώμα του στελέχους της Χαμάς βρέθηκε πολύ κοντά στον καταυλισμό, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Συνολικά 145 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στην περιοχή, στις 28 Ιουνίου. Στο μεταξύ ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επέδραμαν κατά κατοικιών και μία μεταλλουργίας στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές κι αυτόπτες μάρτυρες. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον κτηρίων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή και την αποθήκευση όπλων. Ορισμένα από αυτά ανήκαν σε ενόπλους της κυβερνώσας ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς. Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα άρχισαν ν αποχωρούν από τις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας μετά το πέρας διήμερης επιχείρησής τους εναντίον ενόπλων, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου 30 Παλαιστίνιοι, οι μισοί εξ αυτών άμαχοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας. Ο στρατός επιβεβαίωσε την αποχώρηση, τονίζοντας πως η επιχείρηση έληξε.

    Αυξημένη ετοιμότητα

    Στο μεταξύ το Ισραήλ αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας των δυνάμεων ασφαλείας μετά από απειλές που διατύπωσε η Χεζμπολάχ ότι θα αρχίσει την εκτόξευση ρουκετών και πέραν της Χάιφας προς τα νότια της χώρας, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του στρατού. Η ισραηλινή αεροπορία αποφάσισε αργά χθες να τοποθετήσει μια αμυντική συστοιχία πυραύλων Πάτριοτ και Άροου στην περιοχή Σαρόν του κεντρικού Ισραήλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

    Εξάλλου ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον ενός σπιτιού που ανήκει στην οικογένεια ενός μέλους της Χαμάς στην περιοχή της Γάζας αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η οικογένεια είχε εγκαταλείψει το κτήριο, όμως μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε το σπίτι για να αποθηκεύει όπλα.

    Κτήρια κι άλλες κατασκευές εντός της Λωρίδας της Γάζας σχεδιάζει να ισοπεδώσει το Ισραήλ με σκοπό να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι μαχητές για να κρύβουν σήραγγες για τις επιθέσεις τους και για τη λαθραία εισαγωγή οπλισμού, μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα YNet επικαλείται για τις πληροφορίες της μη κατονομαζόμενο ανώτατο αξιωματικό του νότιου τομέα διοίκησης, ο οποίος δηλώνει πως στόχος είναι να "καθαρισθεί" μία εδαφική ζώνη πλάτους 1 χλμ.

    "Συνήθως το σκάψιμο ξεκινά από μία κατοικία, ένα θερμοκήπιο, ή από οπουδήποτε αλλού μπορεί να προσφερθεί κάλυψη στις δραστηριότητες αυτές. Συνεπώς αποφασίσαμε ν ακολουθήσουμε μία διαφορετική πολιτική κι απλώς να ισοπεδώσουμε και να επιτεθούμε σε όποια κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιείται ως κάλυψη για μία σήραγγας. Με αυτόν τον τρόπο κάθε απόπειρα Παλαιστινίου να σκάψει μία σήραγγα θα σταματά", τόνισε ο ίδιος στρατιωτικός.

    Ασαφές είναι εάν ο Ισραηλινός αξιωματικός εννοεί μόνον τον τομέα της νοτίου Γάζας, όπου έχουν ανακαλυφθεί πολλές τέτοιες σήραγγες, ή σε όλο το μήκος της. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας και του στρατού ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν τίποτε για το σχέδιο.

    Το Ισραήλ προ πολλού έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρονται κρυφά όπλα από την Αίγυπτο, ή για να πραγματοποιούνται επιθέσεις κατά του ισραηλινού εδάφους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεν υπάρχει εξέλιξη με τον στρατιώτη"

    [07] Μ. Ανατολή

    Διαψεύδει τον Αμπάς η Χαμάς

    "Δεν υπάρχει εξέλιξη με τον στρατιώτη"

    28/7/2006 12:40:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Την εκτίμηση ότι οι ένοπλοι που κρατούν εδώ και ένα μήνα τον 19χρονο Ισραηλινό στρατιώτη μπορεί να τον απελευθερώσουν σύντομα, αν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, έκανε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, από τη Ρώμη. "Συνεχίζουμε αδιαλείπτως τις προσπάθειες μας, μπορεί λοιπόν η απελευθέρωση να γίνει σύντομα", ανέφερε ο Μαχμούντ Αμπάς στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι, αλλά σύντομα, το ένοπλο τμήμα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς διέψευσε την ανακοίνωση του. "Τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει στο ζήτημα του Ισραηλινού στρατιώτη", τονίζει ο Αμπου Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Κάσαμ, προσθέτοντας, ότι ο στρατιώτης "παραμένει στην αρμοδιότητα των μαχόμενων παρατάξεων, όχι των πολιτικών". Από την πλευρά του ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε, πως προσπάθειες γίνονται, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος δεν ήθελε να πει πως η απελευθέρωση μπορεί να είναι σύντομη. "Δε θα έβγαζα γρήγορα συμπεράσματα σε αυτή τη φάση", τόνισε ο Ερεκάτ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 July 2006 - 8:50:32 UTC