Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πνοή στον τουρισμό
  • [02] Οι πρώτοι 39 για την "Αθήνα πόλη της ζωής μας"
  • [03] Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Νέος Εισαγγελέας του Α.Π. ο Γ.Σανιδάς
  • [05] Στην ώρα τους τα σχολικά βιβλία
  • [06] Στο Βοτανικό το τέμενος
  • [07] Ανθρωπιστική έκκληση
  • [08] Τραγικό τέλος για δυο λαθρομετανάστες
  • [09] Λουκέτο σε ασφαλιστικές
  • [10] Συνάντηση Αλογοσκούφη-Σούπερ Λίγκας
  • [11] Αμφίβολος ο Ζιζί, εκτός ο Μάριον
  • [12] Κλήρωσε στα Κυπέλλα ΕΗF χάντμπολ
  • [13] "Φύγε εσύ, έλα εσύ" στη "βασίλισσα"

    [01] Πολιτική

    Νέα πνοή στον τουρισμό

    25/7/2006 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 6:14:39 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Το θέμα του τουρισμού βρέθηκε, την Τρίτη, στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενημερώθηκε από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, για τους στόχους και τις προοπτικές. Στην εισήγησή της, η κ. Πετραλιά είπε ότι ο τουρισμός είναι ο ταχύτερος αναπτυσσόμενος τομέας της διεθνούς οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, και εκτίμησε ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή δε θα επηρεάσει το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε τον τουρισμό "τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" και τόνισε ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής. Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της τουριστικής ανάπτυξης τα 2,5 τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πρωταρχικών στόχων του Υπουργείο είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και η αύξηση του αριθμού των τουριστών, ενώ ξεκινά σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, τον εκσυγχρονισμό των δομών και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού, που μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 10%.

    Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, η κ. Πετραλιά είπε ότι με αυτό ρυθμίζονται θέματα ιδιοκτησίας, χρήσης και διαχείρισης των ιαματικών πηγών της χώρας, δημιουργείται μητρώο ιαματικών πηγών και θεσμοθετείται το πλαίσιο για την ανάπτυξη των υποδομών, που σχετίζονται με τις ιαματικές πηγές.

    Επίσης, όπως είπε, περιορίζεται η γραφειοκρατία στη χορήγηση σημάτων λειτουργίας τουριστικών μονάδων και ρυθμίζονται μια σειρά χρονιζόντων προβλημάτων του τομέα του τουρισμού.

    Με το νομοσχέδιο, η κυριότητα όλων των πηγών περιέρχεται στον ΕΟΤ, δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ και τους ιδιώτες, που διαχειρίζονται ιαματικές πηγές, να προσαρμοστούν στις νέες ρυθμίσεις, ενώ ρυθμίζεται η διανομή και η διαχείριση των ιαματικών υδάτων καθώς και το πλαίσιο της λειτουργίας των spa.

    [02] Πολιτική

    Οι πρώτοι 39 για την "Αθήνα πόλη της ζωής μας"

    25/7/2006 3:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα ονόματα των πρώτων 39 υποψηφίων του συνδυασμού του "Αθήνα πόλη της ζωής μας", ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης. Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν απο τον ίδιο και τους συνεργάτες του και βασικά κριτήρια επιλογής ήταν η όρεξη για δουλειά και όχι η κομματική τους ταυτότητα. Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι όλοι έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο, δεν έχουν ανάγκη τη δημοσιότητα, και είναι έτοιμοι να συστρατευθούν σε ένα κοινό σκοπό, που είναι μια καλύτερη και πιο λειτουργική Αθήνα. Στο μεταξύ τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Δ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ζήτησε η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλία της για την παρουσίαση του αναπτυξιακού και επιχειρησιακού σχεδίου της Νομαρχίας Αθηνών. Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [03] Πολιτική

    Για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης

    Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ

    25/7/2006 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 3:52:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πρόταση νόμου για καταβολή επιδόματος θέρμανσης καταθέτει το ΠΑΣΟΚ. Το περιεχόμενο της πρότασης αποφασίστηκε, την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος και, όπως αναφέρεται σε αυτήν, η καταβολή του επιδόματος φέτος το χειμώνα καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία εξαιτίας της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στην αγορά.

    [04] Κοινωνία

    Εγκρίθηκαν οι προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών

    Νέος Εισαγγελέας του Α.Π. ο Γ.Σανιδάς

    25/7/2006 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα για τις προαγωγές 14 ανωτάτων δικαστικών λειτουργών. "Οι επιλογές έγιναν με γνώμονα την αξιοκρατία και την επετηρίδα", τόνισε ο κ. Παπαληγούρας και πρόσθεσε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της ανεξάρτητης και ανεπίληπτης Δικαιοσύνης. Νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στη θέση του κ. Δημήτρη Λινού, που συνταξιοδοτήθηκε το Ιούνιο, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιεισαγγελέας Γιώργος Σανιδάς, που διενήργησε και την προκαταρκτική εξέταση για το παραδικαστικό κύκλωμα. Σε αντιπροέδρους προάγονται οι κ.κ. Πολύκαρπος Βούλγαρης, Γεώργιος Σαραντινός, Σπυρίδων Κολυβάς, Στέφανος Γαβράς, Δημήτριος Λοβέρδος, Γεώργιος Χλαμπουτάκης, Δημήτριος Κυριτσάκης και Βασίλειος Νικόπουλος. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο κ. Γεώργιος Κούρτης. Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Σχοινιωτάκης και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κανδρής και Αντώνιος Τομαράς. Τέλος Γενικός Επίτροπος διοικητικών δικαστηρίων ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    [05] Κοινωνία

    Πενήντα έξι νέα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου

    Στην ώρα τους τα σχολικά βιβλία

    25/7/2006 4:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 4:56:12 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πενήντα έξι νέα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου θα πάρουν τη φετινή χρονιά στα χέρια τους οι μαθητές, και τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να διανέμονται, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στα σχολεία. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοση και των βιβλίων Γενικής Παιδείας της Α τάξης, του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος και θα αντικαταστήσει σταδιακά τα ΤΕΕ. Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, που επισκέφθηκε, την Τρίτη, σχολεία της Νίκαιας, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό, Γιώργο Καλό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη διανομή των βιβλίων, ενώ αναφερόμενη στο περιεχόμενό τους είπε ότι είναι πολύ πιο ελκυστικά για τους μαθητές καθώς είναι εικονογραφημένα, πολυθεματικά και πιο ποιοτικά σε σχέση με τα παλαιά. Όπως είπε η κ. Γιαννάκου, τα νέα βιβλία θα κριθούν στην πράξη από μαθητές και δασκάλους και θα επαναξιολογηθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Από την πλευρά του, ο κ. Καλός αναφέρθηκε στα βιβλία του Επαγγελματικού Λυκείου για τα οποία είπε ότι είναι Γενικής Παιδείας αλλά και μαθημάτων ειδικότητας και εκτίμησε ότι ο νέος τύπος σχολείου θα αποδώσει υπέρ της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και υπέρ της ελληνικής οικονομίας.

    [06] Κοινωνία

    Αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή

    Στο Βοτανικό το τέμενος

    25/7/2006 3:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 7:20:39 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανέγερση μουσουλμανικού τζαμιού στην Αθήνα μετά και την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που ενέκρινε, την Τρίτη, την εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά. Το τέμενος θα χτιστεί, με χρηματοδότηση της Πολιτείας, στο Βοτανικό, στο "Ναυτικό Οχυρό" και σε απόσταση 700 μέτρων από το νέο σταθμό του Μετρό, στον Άγιο Σάββα. Η ανάπλαση του Βοτανικού και της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα θεωρείται η μεγαλύτερη μεταπολεμικά παρέμβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας, με πρώτο σημαντικό έργο υποδομής την επέκταση του Μετρό. Όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, ολοκληρώθηκε και ο χωροταξικός σχεδιασμός, που καλύπτει όλους τους αναπτυξιακούς τομείς και από το φθινόπωρο θα αρχίσει η σταδιακή προώθησή του. Πρώτο χωροταξικό σχέδιο θα είναι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα ακολουθήσει αυτό του τουρισμού και στη συνέχεια το βιομηχανικό.

    Υπέρ της δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα τάχθηκαν με δηλώσεις του οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Αλέξης Τσίπρας.

    "Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τον τόπο λατρείας του. Ναι, είμαι υπέρ του να δημιουργηθεί Τζαμί. Ο τόπος είναι ήσσονος σημασίας. Αν ο χώρος του Ελαιώνα έχει ψαχθεί και είναι ο καταλληλότερος, κανένα πρόβλημα" σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης δεχόμενος σχετική ερώτηση στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης των ονομάτων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

    "Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας δικαιούνται χώρους θρησκευτικής λατρείας, εύκολα προσβάσιμους, κοντά στις περιοχές όπου ζουν και μέσα στον αστικό ιστό. Ενδεχομένως η περιοχή του Βοτανικού να είναι μια από αυτές. Όχι όμως χωρίς σχεδιασμό και όχι χωρίς μελέτη των αναγκών του μουσουλμανικού στοιχείου της πόλης" υπογράμμισε στη δική του δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας.

    [07] Κοινωνία

    Από τους "Γιατρούς του Κόσμου"

    Ανθρωπιστική έκκληση

    25/7/2006 1:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 3:16:31 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνέντευξη Τύπου για την ανθρωπιστική κρίση, που έχει ξεσπάσει στο Λίβανο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων, παραχώρησε, την Τρίτη, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου", απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση για βοήθεια. Όπως τόνισαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, Ελευθερία Παρθενοπούλου και Βάσος Βογιατζόγλου, η κατάσταση στην περιοχή είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτή, που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, ενώ ήδη Έλληνες γιατροί της οργάνωσης βρίσκονται στη Βηρυτό για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τραυματίες, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά. Όπως τονίστηκε, όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε το δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου είτε προσφέροντας φάρμακα παντός τύπου και τρόφιμα, όπως παιδικές τροφές, γάλατα μακράς διαρκείας και ξηρά τρόφιμα-εκτός από κονσέρβες χοιρινού-είτε χρήματα. Οι καταθέσεις, όσων θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια των "Γιατρών του Κόσμου", μπορούν να γίνουν στους παρακάτω λογαριασμούς:

    Εθνική Τράπεζα 141/29611217 Εμπορική Τράπεζα 001-29534144 (Αθήνα) και 428/59749064 (Θεσσαλονίκη) Alpha Bank 199-00-2002-002401

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με ασφάλεια η μεταφορά των προσφύγων

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    Σχετικά Links:

    http://www.mdmgreece.gr/

    [08] Κοινωνία

    Σκοτώθηκαν σε ναρκοπέδιο

    Τραγικό τέλος για δυο λαθρομετανάστες

    25/7/2006 7:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Το ταξίδι για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης είχε τραγική κατάληξη για δύο λαθρομετανάστες. Οι δύο άνδρες, αγνώστων στοιχείων, προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα μας τα ξημερώματα, διασχίζοντας εν αγνοία τους ναρκοπέδιο στις Καστανιές Έβρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό επενέβη η τοπική Στρατιωτική Διοίκηση, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως "το ναρκοπέδιο διέθετε την απαραίτητη σήμανση με φωσφορούχες πινακίδες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και ήταν διπλής περιφράξεως". Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών περισυλλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

    [09] Οικονομία

    "Εκτός αγοράς όποιος δεν τηρεί το νόμο"

    Λουκέτο σε ασφαλιστικές

    25/7/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Εντολή για παύση λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών "Γαλαξίας" με έδρα στην Αθήνα και "Αργοναυτική" με έδρα στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω αναξιοπιστίας και οικονομικής αφερεγγυότητας, που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των δικαιούχων ασφαλίσματος. "Αυτό που είχαμε πει, αυτό κάνουμε. Όποια ασφαλιστική εταιρεία δεν τηρεί το νόμο θα τίθεται εκτός αγοράς" δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου προσθέτοντας ότι "το κράτος οφείλει να προστατεύει τους χιλιάδες ασφαλισμένους και όχι να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα πολύ μικρό αριθμό αναξιόπιστων επιχειρήσεων".

    Η υπουργική απόφαση εκδόθηκε έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, που διαπίστωσε ότι οι εν λόγω εταιρίες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους για αναμόρφωση των κεφαλαίων τους για τις χρήσεις από το 2004 έως τον Ιούνιο 2006 ώστε να καλύψουν το μεγάλο έλλειμμα που υπήρχε στα ταμεία τους και να κατέχουν το αναγκαίο περιθώριο φερεγγυότητας. Μετά από την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους θα ακολουθήσει και ασφαλιστική εκκαθάριση. Όσο για δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από τις ασφαλιστικές συμβάσεις για οχήματα, θα υπαχθούν στο επικουρικό κεφάλαιο.

    Για τα θέματα των εταιρειών "Οικονομική", "Interhellas" και "Εγνατία" κατόπιν γνωμοδότησης της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, το υπουργείο αποφάσισε τα εξής:

    Για την "Οικονομική" λόγω αδυναμίας τεκμηρίωσης στοιχείων των ελέγχων σχετικά με το κεφάλαιο και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας για το 2005 (κάτι που αποδόθηκε στην τη κακή μηχανογραφική οργάνωση της) αποφασίστηκε η συνέχιση τους και επανεξέταση του προβλήματος μετά την ολοκλήρωση τους.

    Το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση της "Interhellas", η οποία πήρε δίμηνη προκειμένου να συμπληρώσει το ελάχιστο εγγυητικό κεφάλαιο, που ορίζει ο νόμος.

    Για την εταιρεία "Εγνατία", διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν υψηλές οφειλές φόρων, οι οποίες κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών παρουσίασαν σημαντική αύξηση και έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο περίπου του ύψους των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε συνέχιση του ελέγχου, ενώ ζητήθηκε από την εταιρεία να καταθέσει πρόγραμμα εξυγίανσης 12 μηνών.

    Τέλος, το υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα του Αλληλοασφαλιστικού Συνεταιρισμού Αχαΐας Ιδιοκτήτων Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας να παύσει να λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία και να μετατραπεί σε απλό Συνεταιρισμό.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάντηση Αλογοσκούφη-Σούπερ Λίγκας

    25/7/2006 2:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΕΡΑ

    Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και εκπροσώπων της "Σούπερ Λίγκα" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας. Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την έκδοση των εισιτηρίων για τους αγώνες με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να πραγματοποιείται και η ταυτοποίηση των εισιτηρίων, την καθιέρωση ενιαίου λογιστικού σχεδίου για τις ΠΑΕ και το θέμα της φύλαξης των γηπέδων.

    Θετική η στάση του υπουργού

    Ο κ. Αλογοσκούφης, μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι τα ανωτέρω θέματα συνδέονται μεταξύ τους και ότι εκπρόσωποι της "Σούπερ Λίγκα" θα υποβάλουν αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο θα εξεταστεί από τον υπουργό Οικονομίας και τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς. Σχετικά πάντως με το θέμα της φύλαξης των γηπέδων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι οι εξωτερικοί χώροι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε σε ποιόν ανήκει η ευθύνη της φύλαξης εντός γηπέδων.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι ομάδες προτείνουν η ευθύνη για τη φύλαξη του εσωτερικού χώρου των γηπέδων να ανήκει στις ποδοσφαιρικές εταιρίες και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του γηπέδου να είναι συμβολική, ενώ η διατήρηση της τάξης εκτός των γηπέδων να είναι ευθύνη κυρίως της πολιτείας με αναλογική κατανομή του κόστους και στις ΠΑΕ όταν πρόκειται για έκτακτα γεγονότα.Γεγονός πάντως είναι ότι ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίστηκε θετικός απέναντι στα ζητήματα που "έπεσαν στο τραπέζι".

    [11] Μπάσκετ

    Αμφίβολος ο Ζιζί, εκτός ο Μάριον

    25/7/2006 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετ εμποδίων συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Κίνας και των ΗΠΑ, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στην Ιαπωνία. Ο κορυφαίος παίκτης στα μέχρι τώρα φιλικά της ασιατικής ομάδας, Βανγκ Ζιζί αντιμετωπίζει πρόβλημα στους χιαστούς συνδέσμους από τον προχθεσινό φιλικό αγώνα με την Γαλλία. Ο 29χρονος γίγαντας των 2.16μ που δε θέλει όπως ο συμπατριώτης του Γιαο Μινγκ (2.26μ) να χάσει το σημαντικό ραντεβού της "πορτοκαλί" μπάλας, με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να προλάβει να δώσει το παρών και σύμφωνα με τους γιατρούς θα είναι έτοιμος σε 2-3 εβδομάδες. Αντίθετα όμως με τον Ζιζί, στις ΗΠΑ, Ο Σον Μάριον, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο, θα απουσιάσει από το Μουντομπάσκετ της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου". Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του μέλους του τεχνικού τιμ των Αμερικανών και προπονητή του Μάριον στους Φοίνιξ Σανς, Μάικ Ντ΄Αντόνι: "Το γόνατό του "φούντωσε" και το σώμα του είναι λίγο εξαντλημένο. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι είναι 100% έτοιμοι να παίξουν. Δεν αισθανόταν 100% έτοιμος".

    [12] Κλήρωσε στα Κυπέλλα ΕΗF χάντμπολ

    25/7/2006 3:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια πρόκρισης για τις επόμενες φάσεις των διοργανώσεων, έμαθαν σήμερα οι ελληνικές ομάδες ανδρών και Γυναικών, στην κλήρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ που διεξήχθη στη Βιέννη. Στους άνδρες πιο τυχερός στάθηκε ο πρωταθλητής Πανελλήνιος, που θα κληθεί στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ να αντιμετωπίσει την κυπριακή ομάδα της Λευκωσίας, τον Στρόβολο. Οι πρώτες ευρωπαϊκές μονομαχίες θα διεξαχθούν στις 2-3 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 9-10 Σεπτεμβρίου. Από τους αγώνες αυτούς οι επτά νικητές θα προκριθούν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι επτά ηττημένοι θα περάσουν στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στο Τσάλεντζ Καπ, βατή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κλήρωση για το ΓΑΣ Κιλκίς, που στη φάση των ομίλων κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ και κατά συνέπεια θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Γκρέιτ Ντέιν Λονδίνου (Αγγλία), Κισινάου (Μολδαβία) και Μούσκι Μπεράνε (Μαυροβούνιο). Την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πάρουν οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο.

    Με τη φιναλίστ Ουκρανίας η Άρτα

    Στις γυναίκες η αυτοκράτειρα του ελληνικού χάντμπολ, Αναγέννηση Άρτας στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ "έπεσε" με την ουκρανική Μινσκ Ρεγκιόν, τη φιναλίστ ομάδα του πρωταθλήματος της Ουκρανίας. Ο στόχος της πρόκρισης τηςελληνικής ομάδας, θα έλεγε κανείς ότι είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Άρτας, που θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 16-17 Σεπτεμβρίου και τον επαναληπτικό στις 23-24 Σεπτεμβρίου. Οι έξι νικητές θα προκριθούν στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ισάριθμοι ηττημένοι θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στις 22 Αυγούστου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τον β΄ προκριματικό γύρο

    Οι οκτώ νικητές του β΄ προκριματικού γύρου προκρίνονται στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι ισάριθμοι ηττημένοι θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Οι αναμετρήσεις του 2ου γύρου θα διεξαχθούν στις 14-15 Οκτωβρίου και στις 21-22 Οκτωβρίου. Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου.

    Θα χρειαστεί όλη την... Ορμή της

    Στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου του Κύπελλου Κυπελλούχων γυναικών η πατρινή ομάδα της ΑΣΕ Ορμής αναμενεται να έχει δύσκολο έργο, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία σκανδιανβική ομάδα, τη σουηδική Όνερεντς. Μολονότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την υπόθεση πρόκρισης η αχαίκή ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Τέλος στον δεύτερο όμιλο του β΄ γύρου στο Τσάλεντζ Καπ γυναικών ο Παναθλητικός κληρώθηκε στον β' όμιλο της διοργάνωσης. Αντίπαλοι της ομάδας των Συκεών, προκειμένου να σφραγίσει το ένα από τα δύο προνομιούχα εισιτήρια πρόκρισης από κάθε όμιλο, θα είναι οι Φλερί Λεζ Ομπρέ (Γαλλία), Καρπάτι Ούζγκοροντ (Ουκρανία) και Ουσκουντάρ Μπελεντίγεσι Σπορ (Τουρκία),

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Φύγε εσύ, έλα εσύ" στη "βασίλισσα"

    25/7/2006 2:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την ανταλλαγή του Βραζιλιάνου άσου της "σελεσάο" Ρονάλντο με το συμπατριώτη του στην Ίντερ αξιώνει η πλειοψηφία των οπαδών της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με ψηφοφορία που διοργάνωσε μέσω του διαδικτυακού τόπου της η εφημερίδα "AS". Το 52% των φίλων των "μερένγκες" δήλωσε, ότι θα προτιμούσε να έρθει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέουο ο άσος των νερατζούρι στη θέση του φαινόμενου, τον οποίο μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Γερμανίας, θεωρούν μάλλον ανεπιθύμητο στη "βασίλισσα" Το ασξιοσημέιωτο πάντως είναι ότι τη συγκεκριμένη κίνηση φέρεται να έχει εγκρίνει ο νέος τεχνικός των "μερένγκες", ο Ιταλός Φάμπιο Καπέλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 July 2006 - 16:51:18 UTC