Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα πλοία
  • [02] Πυρά Αλαβάνου από τη Θεσσαλονίκη
  • [03] Κόντρες ενόψει δημοτικών εκλογών
  • [04] Μαζική έξοδος
  • [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά
  • [06] Στους 531 οι νεκροί στην Ινδονησία
  • [07] Κατηγορούνται για το θάνατο ασθενών
  • [08] Νέο μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη
  • [09] Στις φλόγες η Μ. Ανατολή
  • [10] "Καθαρές" και με τη... βούλα"
  • [11] Χιούστον καλεί... Σπανούλη

    [01] Πολιτική

    12ετεις συμβάσεις για τις άγονες γραμμές

    Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα πλοία

    19/7/2006 12:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2006 7:13:41 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε στη Βουλή τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα να υπογράφονται συμβάσεις 12ετούς διάρκειας για τη δρομολόγηση πλοίων στις άγονες γραμμές. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι οι συμβάσεις αυτές συνιστούν γενναίο κίνητρο για να δρομολογηθούν νεότευκτα πλοία καθώς, όπως είπε, "12ετής συμβάσεις θα υπογράφονται μόνο για πλοία, που η ηλικία τους είναι μικρότερη των οκτώ ετών". Αντίθετα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησαν ότι με ασαφείς διατυπώσεις αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την κατάργηση του ορίου ηλικίας των 30 ετών, που ισχύει για πλοία τα οποία επιδοτούνται για να εκτελούν δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε πρέπει να υπάρχει σαφή διατύπωση που θα ξεκαθαρίζει ότι κανένα πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές δεν θα υπερβαίνει το όριο ηλικίας των 30 ετών. Από την πλευρά του, ο υπουργός κατηγόρησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών.

    Νωρίτερα ο κ Κεφαλογιάννης είχε δεχθεί τις έντονες επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια της χώρας.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον υπουργό, ο οποίος απάντησε, ότι ναι μεν φέτος υπήρξε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τις δυτικές Κυκλάδες λόγω βλάβης που παρουσίασαν δύο πλοία της γραμμής, ωστόσο ότι σε ένα μήνα, από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου, έγιναν 600 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν δύο εκατομμύρια επιβάτες ενώ παρουσιάστηκαν 28 βλάβες, κάτι που όπως είπε δεν αντιστοιχούν ούτε στο ένα τις χιλίοις.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, μέχρι το τέλος του μήνα θα δρομολογηθεί ταχύπλοο στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

    [02] Πολιτική

    Πυρά Αλαβάνου από τη Θεσσαλονίκη

    19/7/2006 12:12:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, όπου επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Λιπασμάτων, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Επίσης, δήλωσε, πως "το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα όρια, και δυστυχώς, αυτό γίνεται γιατί υπάρχει πράσινο φως τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Ε.Ε.", ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επαμφοτερίζουσα στάση. Αναφερόμενος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ζήτησε συσπείρωση των δυνάμεων της προόδου για να απομακρυνθεί η "συντηρητική διοίκηση του δήμου και της νομαρχίας". Με αφορμή τη χωματερή Ταγαράδων είπε, πως η νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του νομού.

    Για την Παιδεία, ζήτησε "από όλους τους κοινωνικούς φορείς, από όλη την κοινωνία να στηρίξει τους αγώνες, οι οποίοι θα συνεχιστούν" και κάλεσε την κυβέρνηση "να αποσύρει την πρότασή της για την αναθεώρηση του άρθρου 16" και την αξιωματική αντιπολίτευση "να σταματήσει να δίνει την στήριξή της στην κυβέρνηση της ΝΔ".

    Μιλώντας στους εργαζόμενους στα Φωσφορικά Λιπάσματα, ζήτησε από την κυβέρνηση "να επαναλειτουργήσει σε μόνιμη και σταθερή βάση και όχι προσωρινά, το εργοστάσιο και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της σύμφωνα με τις απόλυτα, τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων".

    [03] Πολιτική

    Σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

    Κόντρες ενόψει δημοτικών εκλογών

    18/7/2006 11:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Εντείνουν τις προεκλογικές τους κινήσεις οι υποψήφιοι των δημαρχιακών και νομαρχιακών εκλογών. Αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους άφησε ο δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Μιλώντας για τους αντιπάλους του, τους χαρακτήρισε "επισκέπτες του Πειραιά που όψιμα ανακάλυψαν τα προβλήματα της πόλης", ενώ παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου, που έχει γίνει στην πόλη. Επίσης, συζήτησε με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών για το μέλλον του Πειραιά ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και πρότεινε να ξεκινήσει συζήτηση για την προοπτική ίδρυσης χρηματιστηρίου ναυτιλιακών αξιών στην πόλη.

    Διαξιφισμοί και στη Θεσσαλονίκη

    Έντονοι όμως είναι οι προεκλογικοί ρυθμοί και στη Θεσσαλονίκη, όπου ξέσπασαν κόντρες ανάμεσα στους υποψηφίους για το δήμο και τη Νομαρχία.

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Βούλα Πατουλίδου αντάλλαξαν πυρά, με αφορμή την πρόταση θέσης αντινομάρχη που έκανε στην υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

    Στην πρόταση του κ. Ψωμιάδη η κα. Πατουλίδου απάντησε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το νομάρχη Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον του σχετικά με το πολιτικό μου μέλλον και να τον διαβεβαιώσω, για πολλοστή φορά, ότι προτίθεμαι να εξαντλήσω τη θητεία μου σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς με επιλέξουν στις προσεχείς εκλογές. Η εμμονή του στο θέμα, έρχεται σαφώς να επιβεβαιώσει την έντονη ανησυχία που τον διακατέχει για το δικό του πολιτικό μέλλον καθώς αντιλαμβάνεται τη δυναμική μας. Γι αυτό άλλωστε χρειάστηκε να διοχετεύσει στον τύπο και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις".

    Κόντρα όμως ξέσπασε και ανάμεσα στον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου. Αιτία, η απόφαση του δήμου να ξηλώσει παράνομα διαφημιστικά πλαίσια που φιλοξενούσαν πολιτικά μηνύματα υποψηφίων. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατηγόρησε την κα. Αράπογλου, ότι δε σεβάστηκε το νόμο που απαγορεύει πλήρως τις αφισοκολλήσεις.

    [04] Κοινωνία

    Μαζική έξοδος

    19/7/2006 8:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2006 10:40:26 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σε εξέλιξη και με γρηγορότερους ρυθμούς πραγματοποιείται η απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τον Λίβανο, καθώς πληθαίνουν τα πλοία που προσεγγίζουν σε λιμάνια της χώρας. Σήμερα μόνο, αναμένεται να καταπλεύσουν εκεί άλλα 20 σκάφη, ανάμεσά τους και το επιβατηγό "Κρήτη-2", προκειμένου να παραλάβει Έλληνες και υπηκόους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εξάλλου, το "Ιεράπετρα" αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στον Λίβανο, μεταφέροντας ιατρική βοήθεια, και μεταφέροντας στην επιστροφή Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατέπλευσε στη Λάρνακα η φρεγάτα "Ψαρά", φέρνοντας από τη Βηρυτό 190 Έλληνες, 68 Κύπριους και επτά υπηκόους άλλων χωρών. Μάλιστα, οι Έλληνες υπήκοοι έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", με εδική αλλά και τακτική πτήση από Κύπρο. Παράλληλα, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Θεμιστοκλής" και δύο αρματαγωγά βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου και περιμένουν εντολές, ενώ, έτοιμα να απογειωθούν εάν χρειαστεί, είναι αεροσκάφη των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο 210-3681912, της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τους Έλληνες βρίσκονται στο Λίβανο.

    Φιλοξενία Ελλήνων

    Νωρίς το πρωί έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και με μία τακτική πτήση, 198 Έλληνες, τους οποίους υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, σύμφωνα με τον οποίο είναι πιθανό το απόγευμα να αναχωρήσει και νέο πλοίο με 80 Έλληνες.

    Όσον αφορά στους Έλληνες που έχουν έρθει και δεν έχουν κατάλυμα, ο κ. Κασσίμης σημείωσε ότι θα φιλοξενηθούν από τη μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας "Αλληλεγγύη".

    Αδειάζει ο Λίβανος

    Η Κύπρος συνεχίζει να υποδέχεται ξένους υπηκόους, που φεύγουν από τον φλεγόμενο Λίβανο.

    Μέχρι στιγμής, 1.600 Γάλλοι και Ιταλοί έχουν καταφτάσει στο νησί, που και τις επόμενες μέρες θα είναι ο ασφαλής σταθμός μετεπιβίβασης για χιλιάδες ανθρώπους.

    Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έφτασαν στη Λεμεσό και οι πρώτοι Βρετανοί. Περίπου 200 από τους 22.000 υπηκόους Βρετανίας, που έχουν καταγραφεί ως κάτοικοι Λιβάνου, κατέπλευσαν με το αντιτορπιλικό "Γκλόστερ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    [05] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

    19/7/2006 7:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2006 9:17:02 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δεκάδες πυροσβέστες με 22 υδροφόρα οχήματα, έσπευσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στη χωματερή Άνω Λιοσίων όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όπως είχε δήλωσε και νωρίτερα στη ΝΕΤ 105,8 ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής, Στυλιανός Στεφανίδης.

    [06] Κόσμος

    Από το φονικό τσουνάμι

    Στους 531 οι νεκροί στην Ινδονησία

    19/7/2006 10:12:00 πμ

    Δραματική είναι η κατάσταση στην Ινδονησία, ύστερα από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ τη Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των νεκρών -από το φονικό τσουνάμι- αυξάνεται συνεχώς, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Καταστροφών της Ινδονησίας, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 531, ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 270. Στο μεταξύ, φήμες για δημιουργία ενός δεύτερου τσουνάμι πανικόβαλε τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκατοντάδες θύματα από το νέο τσουνάμι

    [07] Κόσμος

    Κατηγορούνται για το θάνατο ασθενών

    19/7/2006 8:43:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC

    Μία γιατρός και δύο νοσηλεύτριες νοσοκομείου της Νέας Ορλεάνης κατηγορούνται για φόνο, και συγκεκριμένα ότι έκαναν ένεση με θανατηφόρο διάλυμα σε τέσσερις ασθενείς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τον κυκλώνα Κατρίνα. Η γιατρός Άννα Που και οι νοσοκόμες Λόρι Μπάντο, και Σέρι Λάντρι αντιμετωπίζουν, η κάθε μία, τέσσερις κατηγορίες για δολοφονία β' βαθμού. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, Τσαρλς Φότι, τον περασμένο Οκτώβριο εξέδωσε 73 κλητεύσεις για εργαζομένους στο νοσοκομείο, καθώς δεκάδες άνθρωποι πέθαναν εκεί τις ημέρες που ακολούθησαν τον κυκλώνα. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 200 ασθενείς και ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας της περιοχής έχασαν τη ζωή τους στο χάος που προκλήθηκε από τον Κατρίνα.

    Δραματικές οι συνθήκες

    "Καθώς γνωρίζω τις φοβερές συνθήκες που υφίσταντο μετά τον κυκλώνα Κατρίνα, που σάρωσε τη Νέα Ορλεάνη και άφησε τόσους ανθρώπους άστεγους, χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρικό και να αναγκαία για διαβίωση, πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για μια εκ προθέσεως εξόντωση μιας ακόμα ζωής", δήλωσε ο εισαγγελέας.

    Ο Φότι είπε ακόμη ότι στα θύματα χορηγήθηκε θανατηφόρο διάλυμα μορφίνης και μιδαλοζαμίνης.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι συνθήκες στο νοσοκομείο Μεμόριαλ της Νέας Ορλεάνης είχαν επιδεινωθεί, με τη θερμοκρασία να έχει ξεπεράσει του 38 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κτήριο και με κατεστραμμένο το σύστημα αποχέτευσης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Three charged over Katrina deaths

    NY Times: 3 Arrested in Hospital Deaths After Katrina

    [08] Ιράκ

    Έξι νεκροί και 20 τραυματίες

    Νέο μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη

    19/7/2006 9:32:00 πμ

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ. Το πρωί σημειώθηκε μπαράζ εκρήξεων στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 20. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο διευθυντής της δικαστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, στρατηγός Φάχρι Αμπντέλ Χουσεΐν, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων έξω από το σπίτι του στη συνοικία Μανσούρ. Επίσης, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή. Ακολούθησαν ακόμα δύο εκρήξεις που προκάλεσαν το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τον τραυματισμό 17. Τέλος, στη Σουουέιρα, 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, η αστυνομία βρήκε τρία αποκεφαλισμένα πτώματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μακελειό στο Ιράκ

    [09] Μ. Ανατολή

    Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ

    Στις φλόγες η Μ. Ανατολή

    19/7/2006 7:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2006 8:37:22 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Το ολονύκτιο σφυροκόπημα που εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία κατά στόχων στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανάμεσά τους και μία βιομηχανική περιοχή, καθώς και στον ανατολικό και νότιο Λίβανο, συνεχίστηκε και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον φυλακίων της Χεζμπολάχ. Με τις σειρήνες να ηχούν ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι της Χάιφα, καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε νέα επίθεση με ρουκέτες. Οι ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 230 ανθρώπους, εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι, ενώ στους 25 ανέρχονται οι νεκροί στο Ισραήλ. Για "καταστροφική" κατάσταση στο Λίβανο κάνει λόγο η UNICEF και τονίζει πως 500.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Κύρια αιτία της κρίσης είναι η Χεζμπολάχ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για απόπειρα της Συρίας να επιστρέψει στον Λίβανο, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η απαγωγή των δύο Iσραηλινών στρατιωτών από τη σιιτική οργάνωση υποκινήθηκε από το Ιράν.

    Ομιλία Ανάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Ακόμα και σήμερα είναι πιθανή μία νέα επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα, στη Μ. Άνατολή, όπου ίσως βρεθεί και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, έως το τέλος της εβδομάδας.

    Την Πέμπτη, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα μιλήσει σχετικά με την κατάσταση στη Μ. Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο καλεί η Γαλλία να υιοθετήσει ψήφισμα για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση των Ισραηλινών στρατιωτών και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών στον Λίβανο.

    Διά του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη, η Γαλλία προτείνει το 15μελές Συμβούλιο να αρχίσει τις εργασίες του αυτή την εβδομάδα με στόχο "να υιοθετηθεί ουσιαστικό ψήφισμα για λύση διαρκείας στην κρίση".

    Στο σχετικό έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τρίτη στην έδρα του ΟΗΕ, προτείνεται να διαφαίνεται στο ψήφισμα η ετοιμότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας να σκεφτεί την πιθανότητα μιας "ενισχυμένης διεθνούς παρουσίας παρατήρησης και ασφάλειας" στην περιοχή.

    Τα Ηνωμένα Έθνη και χώρες της Δύσης έχουν προτείνει την αποστολή διεθνούς δύναμης , αυξημένης σε αριθμό και καλύτερα εξοπλισμένης από αυτή που βρίσκεται ήδη στον Λίβανο, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

    Το έγγραφο της Γαλλίας, που έχει την προεδρία του Σ.Α. για τον Ιούλιο, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν τις ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των αμάχων και να επιτρέψουν την πρόσβαση των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

    Σε έμμεση αναφορά στην Χεζμπολάχ, το γαλλικό έγγραφο ζητά "τον αφοπλισμό και την διάλυση όλων των παραστρατιωτικών στον Λίβανο", ώστε η κυβέρνηση της Βηρυτού να αποκτήσει τον έλεγχο σε όλα τα εδάφη της.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bush accuses Damascus over crisis

    CNN: Israeli troops enter southern Lebanon

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σειρήνες πολέμου

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    Διπλωματικές δυσκολίες

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Καθαρές" και με τη... βούλα"

    18/7/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΓΓΑ

    Με τη χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής ομάδων στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ασχολήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Από την Α' Εθνική, πιστοποιητικά έλαβαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ιωνικός, Λάρισα, Πανιώνιος και Ξάνθη, από την Β', οι ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός, Θρασύβουλος, Καστοριά και Πανσερραϊκός και από την Γ', οι ΠΑΕ Θήβα, Αχαρναϊκός, Διαγόρας, Θερμαϊκός, Λαμία και Πολύκαστρο. Όπως αναφέρεται πάντως στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ, "η επιτροπή θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τον έλεγχο των φακέλων την Τρίτη 25 Ιουλίου".

    [11] Μπάσκετ

    Χιούστον καλεί... Σπανούλη

    18/7/2006 11:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά την αρπαγή του Λιθουανού διεθνή Ρομπέρτας Γιαβτόκας μέσα από τα χέρια του Σαν Αντόνιο, από τους "πράσινους", το ΝΒΑ δείχνει αποφασισμένο να πάρει "ρεβάνς", από την Α1 Ανδρών στερώντας από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό το διεθνή Βασίλη Σπανούλη. Συγκεκριμένα οι Χιούστον Ρόκετς, ομάδα του ΝΒΑ, κατέθεσαν στο "τριφύλλι" την απίστευτη πρόταση ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση του Έλληνα άσου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάνατζερ του Σπανούλη βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της "πράσινης" ΚΑΕ, με το ποσό που απαιτείται για την αποδέσμευσή του να φτάνει τις 350.000 δολάρια. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Σπανουλης, που πριν από δύο χρόνια είχε επιλεγεί στο Νο 50 του ντραφτ από το Ντάλας, νιώθει ιδιαίτερη τιμή για την πρόταση, αλλά εξετάζει προσεκτικά, αν η παρούσα χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για ένα τόσο μεγάλο άλμα στην καριέρα του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 July 2006 - 8:50:41 UTC