Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
  • [02] Έφτασε το δεύτερο αεροπλάνο
  • [03] Υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων
  • [04] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων
  • [05] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Δερβενοχώρια
  • [06] Τραγικός θάνατος 6χρονου
  • [07] Εξουδετέρωση βόμβας
  • [08] Οργή Ερντογαν για PKK
  • [09] Ανησυχούν για το πετρέλαιο οι "8"
  • [10] Εφιάλτης πολέμου
  • [11] Διπλωματικό παρασκήνιο
  • [12] "Πράσινος" ο Γιαβτόκας
  • [13] "Καθάρισε" ο Σάκοτα
  • [14] Όγδοη η Εθνική νέων γυναικών
  • [15] Πλήγμα με Κόμπι Μπράιαντ η Αμερική
  • [16] Συνέχεια στις επιτυχίες για Παπαθανασίου
  • [17] Τα αποτελέσματα του γ' γύρου Ιντερτότο

    [01] Πολιτική

    Για την κρίση στη Μ. Ανατολή

    Πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    16/7/2006 4:18:00 μμ

    Πρόταση πέντε σημείων για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή επεξεργάστηκε το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη διήμερη συνεδρίασή του στη Σάμο, υπό την προεδρία του προέδρου της και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Την πρόταση ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η Διεθνής αναλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για επαφές και συζητήσεις, την ώρα που η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει καμία προθυμία να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η βούληση που έπρεπε να υπάρχει δεν υπάρχει στη G8 και αυτό, όπως είπε, είναι κακός οιωνός. Αν υπήρχε η βούληση στη G8, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Αυτή η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, πρόσθεσε, υποχρεώνουν άλλους παράγοντες, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

    Διπλωματικές προσπάθειες

    Η πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τα εμπλεκόμενα μέρη στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, όπως απελευθέρωση των απαχθέντων και από τις δύο πλευρές, εκεχειρία, διάλογος για ειρήνευση. Επίσης, αποστολή εκπροσώπων από την Σοσιαλιστική Διεθνή στη Μέση Ανατολή, συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, κινητοποίηση μελών και κομμάτων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, περιφερειακή διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κάιρο.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε έκκληση για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος βίας και αίματος, τονίζοντας ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι δυνατόν γι' αυτό.

    Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο ρόλος του έμπιστου και αξιόπιστου συνομιλητή για την προώθηση ειρηνικών λύσεων. Παράλληλα πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ως Έλληνας ενδιαφέρεται για την προώθηση ειρηνικής λύσης διότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας που πρέπει να είναι παρούσα στην περιοχή. Και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναλάβει σημαντικό ρόλο για να ακουστεί και πάλι η φωνή της.

    Ο κ. Παπανδρέου από χθες είχε πολλές επαφές και συνομιλίες στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Μίλησε τηλεφωνικά με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπρ Μούσα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του συνδέσμου και το στίγμα των προτάσεών του για τα επόμενα βήματα, με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου, Ουαλίντ Τζουμλάτ. Επίσης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργεια Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, θέμα το οποίο συζήτησε και με τον Κόφι Ανάν ο οποίος του διαβίβασε το μήνυμα που θα ήθελε ο ΟΗΕ να φθάσει στην Τεχεράνη μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ . Μοτακί ο οποίος χθες βρισκόταν στη Σάμο για να ενημερώσει το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το πυρηνικό πρόγραμμα. Εξάλλου, ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα προανήγγειλε πρωτοβουλίες τόσο από τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Φιλανδό υπουργό Εξωτερικών όσο και από τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών. Ο κ. Αγιάλα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που έχουν ήδη προταθεί στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι στην περιοχή αυτή η μονομέρεια οδήγησε πάντοτε σε δεινά και σ΄ αυτήν την κατάσταση δεν υπήρξαν ποτέ νικητές.

    Θετική η πρόταση του Ιράν για τα πυρηνικά του

    Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναφέρθηκε και στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, επισημαίνοντας ότι η τελευταία πρόταση προς την Τεχεράνη είναι θετική και ειλικρινής για την άρση του αδιεξόδου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της αναστολής του εμπλουτισμού ουρανίου το οποίο, όπως είπε, θα βοηθούσε, ώστε να ξεπεραστούν οι καχυποψίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ακόμη ότι ενημερώθηκε από τον κ. Μπαραντέϊ ο οποίος του υπογράμμισε πως υπάρχουν και οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις ώστε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κ. Μοτακί, αποδέχθηκε για λογαριασμό της χώρας του το θετικό του τελευταίου πακέτου προτάσεων, αλλά αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει το Ιράν να το αποδείξει και στην πράξη.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εξάλλου και στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει ο ίδιος ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πλαίσιο των οποίων επισκέφθηκε το Ιράν, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και τη Συρία όπου είχε επαφές υψηλού επιπέδου όπως με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλί Λαριτζανί, με τον πρόεδρο της Συρίας κ. Ασσαντ, με την υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, είχε επικοινωνία με τον Μαχμούντ Αμπάς και με τα κόμματα - μέλη της Διεθνούς στο Ισραήλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    Ζητείται ελπίδα

    Διάλογος η μόνη λύση

    Μ. Ανατολή και Ιράν στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    [02] Πολιτική

    Με Έλληνες του Λιβάνου

    Έφτασε το δεύτερο αεροπλάνο

    16/7/2006 1:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 8:45:23 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα το δεύτερο αεροπλάνο των Ολυμπιακών Αερογραμμών που μετέφερε 73 Έλληνες και 21 Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στο Λίβανο στην Ελλάδα. Νωρίτερα στις 12 το μεσημέρι το αεοπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα όπου αποβίβασε τους 40 Κύπριους υπηκόους. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να αποπλεύσει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για την μεταφορά περίπου 100 Ελλήνων που ζουν στον Λίβανο και οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα στις διπλωματικές αρχές. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει έτοιμα εναλλακτικά σενάρια απεμπλοκής και μεταφοράς Ελλήνων που ζουν στο Λίβανο. Ήδη και τέταρτο πλοίο αυτό που εκτελούσε περιπολία ρουτίνας στο Νότιο Αιγαίο διατάχθηκε να κατευθυνθεί νοτίως της Ρόδου για ενδεχόμενη ανάληψη αποστολής ακόμη και εντός των επόμενων ωρών. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εξωτερικών η γαλλική κυβέρνηση ναύλωσε το επιβατηγό πλοίο 'Ιεράπετρα', το οποίο ξεκίνησε από την Ρόδο με προορισμό την Βηρυτό, απ' όπου θα μεταφέρει Γάλλους και άλλους υπηκόους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες

    [03] Πολιτική

    Η κ. Γιαννάκου στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ

    Υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων

    16/7/2006 2:39:00 μμ

    Τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας για τις απαιτούμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, παρουσίασε χθες η Υπουργός Παιδείας Κα. Μαριέττα Γιαννάκου κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, που ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του σήμερα στη Λευκάδα. Η κ. Γιαννάκου σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με τη νεολαία, κατέστησε σαφές ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας χρήζει μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να μην βρεθούμε "προ εκπλήξεων" το 2010, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Όρος για την Ανώτατη Παιδεία. Παράλληλα αναφερομένη στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από μερίδα φοιτητών και καθηγητών, η οποία εμφανίζεται ως μη επιθυμούσα στις αλλαγές, τόνισε ότι όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί και να είναι "επαναστάτης" πρέπει να το κάνει με απόψεις και με τη δύναμη του μυαλού και της καρδιάς του και όχι με άλλες διαδικασίες. Η Υπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει φοιτητική εκπροσώπηση στα διεθνή φόρα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα η οποία δεν διαθέτει εκπρόσωπο από τις φοιτητικές οργανώσεις.

    [04] Κοινωνία

    Στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης

    Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων

    16/7/2006 4:53:00 μμ

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στη Βιομηχανία χρωμάτων "ΗΒ ΒΟDY ΑΕΒΕΕ" στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη και κατακαίει υποστρώματα χρωμάτων και χρώματα αυτοκινήτων. Από το εργοστάσιο ακούγονται ισχυρές εκρήξεις και φλεγόμενα υλικά εκσφενδονίζονται στα χωράφια, ενώ η Πυροσβεστική απομάκρυνε σε ασφαλή απόσταση τους υπαλλήλους εταιρείας που βρισκόταν στο εργοστάσιο, για να αποφευχθούν ατυχήματα. Σε μικρή απόσταση από τη βιομηχανία που φλέγεται βρίσκονται μια μονάδα κατασκευής παλετών και μια άλλη παραγωγής ηλεκτροστατικών βαφών, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά.Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος 30 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 100 άνδρες, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανά εργοστάσια. Ήδη, εκτός από το εργοστάσιο, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία φορτηγά αυτοκίνητα και ένα τζιπ της εταιρείας. Η ΔΕΗ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση, καθώς η φωτιά έκαψε ξύλινες κολώνες από τις οποίες διέρχονταν καλώδια ρεύματος, που τροφοδοτούσαν βιομηχανικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή.

    [05] Κοινωνία

    Έκαψε 200 στρέμματα δασικής έκτασης

    Υπό έλεγχο η φωτιά στα Δερβενοχώρια

    16/7/2006 3:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 9:17:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκίνη στα Δερβενοχώρια, αφού έκαψε περίπου 200 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεση της πήραν μέρος ισυχρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 30 άτομα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    [06] Κοινωνία

    Σε πισίνα ξενοδοχείου

    Τραγικός θάνατος 6χρονου

    16/7/2006 3:12:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα 6χρονο παιδί από την Αυστρία πνίγηκε μέσα σε πισίνα μονάδας ενοικιαζόμενων δωματίων στην Παρηγοριά Χανίων, όταν ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του που μόλις είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο με γκρουπ. Το μικρό παιδί, κάποια στιγμή και ενώ οι γονείς του βρισκόταν έξω από την πισίνα, βούτηξε στο νερό και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα βρέθηκε στο βυθό της πισίνας. Όταν το παιδί εντοπίσθηκε στο βάθος της πισίνας και ανασύρθηκε, κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ του παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες. Ο 6χρονος ανέπνεε ακόμα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων . Η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και άμεσα διασωληνώθηκε , προκειμένου να μεταφερθεί στο Ηράκλειο. Στην διαδρομή όμως δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 6χρονου θα αποφανθεί αύριο Δευτέρα ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης.

    [07] Κοινωνία

    Στο κέντρο της Αθήνας

    Εξουδετέρωση βόμβας

    16/7/2006 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 3:50:05 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυτοσχέδια βόμβα, αποτελούμενη από φιάλη υγραερίου, στουπιά και σπίρτα μέσα σε σακούλα, τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου στην Αθήνα, μπροστά από το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας. Στις 7.30, άγνωστος με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤ1 , ενημέρωσε για την επικείμενη έκρηξη, ζητώντας να ενημερωθούν οι αρχές. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι στη φιάλη υπήρχε ελεγχόμενη ροή υγραερίου, χωρίς όμως αυτή να πάρει φωτιά. Από τους αστυνομικούς εξουδετερώθηκε η βόμβα, ενώ την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημα, η οργάνωση "Επαναστατικές Ταξιαρχίες". Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για ενέργεια ατόμων μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι γνωρίζουν παλαιάς μορφής τεχνολογία.

    [08] Κόσμος

    Μετά από επίθεση Κούρδων ανταρτών

    Οργή Ερντογαν για PKK

    16/7/2006 3:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την οργή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την Κυριακή, η επίθεση Κούρδων ανταρτών σε μονάδες του τουρκικού στρατού, που είχε ως αποτέλεσμα οχτώ στρατιώτες να σκοτωθούν. "Το PKK συνεχίζει αδίστακτα τις επιθέσεις της. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να είμαστε υπομονετικοί και να λύσουμε το ζήτημα με δημοκρατικό τρόπο. Εκείνοι όμως και πάλι σκότωσαν οκτώ παιδιά μας. Δεν υποφέρεται πια." Τόνισε με έμφαση ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προαναγγέλλοντας "σημαντικές αποφάσεις" για την καταστολή της δράσης των κούρδων ανταρτών. Η επίθεση έγινε στην επαρχία Σιίρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Την Παρασκευή οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας είχαν ανακοινώσει ότι σκότωσαν τρία μέλη του PKK σε μάχη στις παρυφές του όρους Κούντι της ίδιας επαρχίας. Οι ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή κλιμακώθηκαν από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις 40.000 ανδρών στα σύνορα με το Ιράκ, απ όπου πιστεύει ότι οι αντάρτες του PKK διεισδύουν στην Τουρκία.

    [09] Κόσμος

    Ανησυχούν για το πετρέλαιο οι "8"

    16/7/2006 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Την ανησυχία τους για την θεαματική άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που πήραν περαιτέρω ώθηση μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, εξέφρασαν οι ηγέτες των της G8 που συνεδριάζουν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Με την τιμή του πετρελαίου να ξεπερνά τα 78 δολάρια το βαρέλι οι οχτώ πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου έκριναν ότι για την κάλυψη των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών και την διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων οφείλουν και πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα της συνεχόμενης αύξησης των τιμών. Παράλληλα συμφώνησαν ότι διαφωνούν στα θέματα της πυρηνικής ενέργειας και του κλίματος.

    "Αναγνωρίζουμε ότι τα μέλη της G8 κινούνται σε διαφορετικούς δρόμους προκειμένου να επιτύχουν την ενεργειακή ασφάλεια και τους στόχους τους για την προστασία του κλίματος" αναφέρεται σε ένα σημείο του ανακοινωθέντος που εξέδωσαν την Κυριακή.

    Ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, προειδοποίησε ότι "Η ανθρωπότητα χορεύει πάνω σε ένα ηφαίστειο" και τους κάλεσε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να εργασθούν για μία "φιλόδοξη συμφωνία" για "μετά το Κιότο", το 2012.

    Οι χώρες που έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο έχουν δεσμευθεί να περιορίσουν έως το 2012 τις εκπομπές αερίων που συμβάλλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, κατά 5,2% σε σύγκριση με το 1990.

    [10] Μ. Ανατολή

    Με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις

    Εφιάλτης πολέμου

    16/7/2006 8:52:00 μμ

    Φόβοι για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Αντολή εκφράζονται μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Λίβανο, το οποίο βάλλεται αδιάκοπα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τους 112 και τους τραυματίες τους 300. Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σε αντίποινα για τις επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ, έπληξαν τη Βηρυτό για πέμπτη ημέρα. Επίσης, 16 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν εναντίον στόχων στην Τύρο, λιμάνι στο νότιο Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, προειδοποίησε το Λίβανο για μακροπρόθεσμες συνέπειες, μετά την πρωινή επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στη Χάιφα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ αυτών και πέντε με διπλή καναδική και λιβανική υπηκοότητα από επιδρομή ισραηλινού αεροσκάφους στο χωριό Αϊταρούν του νοτίου Λιβάνου. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ισραήλ, που βρίσκεται ένα στάδιο πριν την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται και περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ. Στη Βηρυτό σε τηλεοπτική εμφάνισή του από το κανάλι της οργάνωσης, Αλ-Μανάρ, ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολάχ, σεΐχης Χάσαν Νασράλα, δήλωσε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά του Ισραήλ και ότι ο βομβαρδισμός της Χάιφα "είναι μόνο η αρχή". Ωστόσο, ο πρόεδρος της λιβανικής Βουλής μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στο Λίβανο Γκίερ Πέντερσεν, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξει κατάπαυση του πυρός "μέσα σε 24 ώρες" μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Αν δεν συμβεί αυτό, είπε, "ολόκληρη η περιοχή της Μ. Ανατολής θα κινδυνεύσει". Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του λιβανικού στρατού κατήγγειλε ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί βόμβες διεθνώς απαγορευμένες στους βομβαρδισμούς των νοτίων προαστίων της Βηρυτού. Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν εντολή για την αναχώρηση μέρους του προσωπικού της πρεσβείας τους στο Λίβανο. Ήδη οι πρώτοι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ, αλλά και Αμερικανοί πολίτες που χρίζουν ιατρικής βοήθειας απομακρύνθηκαν από το Λίβανο με ελικόπτερο του Σώματος Πεζοναυτών και προορισμό την Κύπρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    Ζητείται ελπίδα

    [11] Μ. Ανατολή

    Για εξεύρεση λύσης στη Μ. Ανατολή

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    16/7/2006 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 9:05:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-Reuters

    Σε μία κοινή στάση κατέληξαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι ηγέτες των οχτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών για την αντιμετωπιση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η ομάδα G8 επιρρίπτει ευθύνες στην Χεζμπολάχ, απαιτεί να αφήσει ελεύθερους τους απαχθέντες Ισραηλινούς και να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ ώστε να σταματήσει η έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα ζητά από το Ισραήλ να επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης του Ισραήλ με την Χεζμπολάχ στο Λίβανο, οι ηγέτες της Ομάδας των 'Οκτώ' επιθυμούν να εγκατασταθεί στη χώρα μία νέα στρατιωτική δύναμη επιτήρησης. Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι τηλεφώνησε στον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, από τον οποίο ζήτησε η Τεχεράνη να αναλάβει "ενεργό ρόλο" στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ιταλική κυβερνητική πηγή δήλωσε πως η ιρανική πλευρά δεν απάντησε αμέσως, αλλά ότι θα απαντήσει "μέσα τις επόμενες ημέρες". Στο μεταξύ, στη Βηρυτό έφτασε το απόγευμα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα, προκειμένου να εκφράσει "την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του" στο Λίβανο. Αναμένεται να συναντήσει στη λιβανική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι ενώ στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Σολάνα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει άλλο σταθμό στην περιοχή και αναμένεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για μία σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

    Κινητοποίηση με ευχολόγια

    Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο κινητοποιούν την διπλωματία.

    Ακόμη και η σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των οκτώ βιομηχανικά περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της αναζωπύρωσης της σύγκρουσης, σε κλίμα ζωηρής ανησυχίας.

    Η G8 κατέληξε αργά το απόγευμα σε μία κοινή απόφαση για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης του Ισραήλ με την Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ επιθυμούν να εγκατασταθεί στη χώρα μία νέα στρατιωτική δύναμη επιτήρησης. "Είμαστε πεπεισμένοι πως η λιβανική κυβέρνηση πρέπει να υποστηριχθεί με όλους τους τρόπους για να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Ζητάμε επιπρόσθετα από τις δραστηριότητες του ΟΗΕ, να συσταθεί μια επιπλέον αποστολή επιτήρησης και ασφάλειας. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του ΟΗΕ", είπε στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, επιρρίπτουν την ευθύνη για την έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή στην Χεζμπολάχ και απαιτούν να αφήσει ελεύθερους τους απαχθέντες Ισραηλινούς, ενώ ταυτόχρονα ζητούν από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Βέβαια κάνουν δεκτό το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. "Απαιτούμε πρώτα οι Ισραηλινοί στρατιώτες να επιστραφούν υγιείς στο Ισραήλ, να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και τότε, φυσικά, το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική δράση", δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

    Νωρίτερα, ο προεδρεύων της συνόδου, Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε πως "το Ισραήλ, πέρα από την απελευθέρωση των απαχθέντων έχει και άλλους, μεγαλύτερους στόχους" και τόνισε: "Δεν πιστεύουμε πως όλες η πιθανότητες επίτευξης ειρηνικής λύσης στη Μέση Ανατολή έχουν εξαντληθεί. Πρέπει να καταβληθεί το μέγιστο των προσπαθειών για να διευθετηθεί η παρούσα κρίση με ειρηνικό τρόπο".

    Εμμένοντας στην άποψη ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, έκανε ακόμα μια φορά έκκληση για αυτοσυγκράτηση, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του Λιβάνου.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις εξέφρασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ την ανησυχία της για τις συνέπειες που υφίστανται οι πολίτες επισημαίνοντας ότι είναι σώφρον να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις έτσι ώστε να μην υποφέρουν αθώοι.

    Παράλληλα η κ. Ράις απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι εάν δεν αντιμετωπισθούν οι βασικές αιτίες της σύγκρουσης, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

    "Θέλουμε ο τερματισμός της βίας να έχει διάρκεια", είπε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ αποδεικνύουν ότι κυριαρχούσε στη Μέση Ανατολή μία "ψευτοσταθερότητα" η οποία υπέκρυπτε την επιδείνωση των πραγματικών συνθηκών.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ απηύθυνε και αυτός έκκληση για αυτοσυγκράτηση, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η επιβολή μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός, στην περιοχή.

    Την αλληλεγγύη της χώρας του στον Λίβανο, εξέφρασε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, που όπως δήλωσε, η Συρία θα θέσει τους πόρους της στη διάθεση του Λιβάνου για να βοηθηθεί και να αντεπεξέλθει στις καταστρεπτικές επιθέσεις του Ισραήλ.

    Από την άλλη, άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συμφωνήσει σε ένα κείμενο με το οποίο να ζητείται η κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, μετά από αίτημα της Βηρυτού να υιοθετηθεί το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία των αμάχων. Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την αυτή την εξέλιξη ο εκπρόσωπος του Λιβάνου, Νουάντ Μαχμούντ, σημείωσε ότι η αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας "θα στείλει ένα πολύ άσχημο μήνυμα όχι μόνο στο λαό του Λιβάνου αλλά και στους Άραβες και σε όλες τις μικρές χώρες που αντιμετωπίσουν μόνες την ισχύ του Ισραήλ". Ελπίδες για εξεύρεση λύσης αφήνει η διαβίβαση μέσω της Ιταλίας αιτήματος του Ισραήλ στις λιβανέζικες αρχές να παραδώσουν οι αντάρτες της Χεζμπολάχ τους δύο ισραηλινούς στρατιώτες και να αποχωρήσουν από τη μεθοριακή ζώνη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

    Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων από τον Λίβανο με την Βρετανία και την Ιταλία να στέλνουν πολεμικά πλοία στη περιοχή για να βοηθήσουν σε μια ενδεχόμενη μαζική απομάκρυνση δικών τους ή άλλων ξένων υπηκόων που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη.

    Σχέδιο για την απομάκρυνση των υπηκόων της ετοιμάζει και η Αυστραλία

    Στο μεταξύ, περίπου 100 Γερμανοί που ζούσαν στο Λίβανο αναχώρησαν οδικώς για τη Συρία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητείται ελπίδα

    Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

    [12] Μπάσκετ

    "Πράσινος" ο Γιαβτόκας

    16/7/2006 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι από τη νέα σεζόν ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Ο Λιθοθανός σέντερ φέρεται να έχει στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του με τους "πράσινους" και πλέον η "πράσινη" ΚΑΕ " χρωστάει μόνο την επίσημη ανακοίνωση του, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, όπου θα παρουσιαστούν και τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν. Η συνεργασία των δύο πλευρών ήταν από καιρό όπως φαινόταν δεδομένη και το μόνο που ήταν το μόνο που απέμενε για να γίνει και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Πλέον ο Λιθουανός είναι και με τη βούλα πράσινος, αφού έστειλε το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο και τώρα η ΚΑΕ ετοιμάζει την ανακοίνωσή της. Το "θηρίο" θα είναι παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά αν υπάρξει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, ο Λιθουανός έχει το δικαίωμα να πάει ΝΒΑ και το καλοκαίρι του 2007. Η επίσημη παρουσίασή του λογικά θα καθυστερήσει, καθώς ο Γιαβτόκας είναι στην προετοιμασία της Εθνικής Λιθουανίας.

    [13] Μπάσκετ

    "Καθάρισε" ο Σάκοτα

    16/7/2006 8:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, η Εθνική Ελλάδας Νέων πήρε τη νίκη επί της Βουλγαρίας με 78-77, ολοκληρώνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες για τον 4ο όμιλο για την Εθνική μας, και πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση, όπου θα διεκδικήσει στο 6ο γκρουπ (18-20/7) μια θέση από την 1η έως την 8η. Η Εθνική μας κατέλαβε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο, αφού εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ισπανίας από τη Λιθουανία με 92-88. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, Ελλάδα και Λιθουανία έχουν από 5 βαθμούς, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού νίκησε 81-71 στην πρεμιέρα.

    Τα δεκάλεπτα: 19-26, 38-40, 56-57, 78-77.

    ΕΛΛΑΔΑ: Γκουντής, Μιλόσεβιτς 26, Βεργίνης 5 (1), Νοέας 2, Λόλας 7 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατιάκος 5, Τεβετζίδης 1, Σάκοτα 26 (4), Τουτζιαράκης, Νεοφυτίδης 3.

    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ντ. Ιβάνοβ 10 (2), Κ. Ιβάνοβ 15 (1), Ντοϊτσίνοβ 6 (1), Λίλοβ 1, Ντίκοβ 5 (1), Σλαβέικοβ 28 (4), Γκεοργκίεβ, Στογιάνοβ 4, Βελίκοβ 8 (2), Οστρεβ.

    [14] Μπάσκετ

    Όγδοη η Εθνική νέων γυναικών

    16/7/2006 8:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την όγδοη θέση κατέλαβε η Εθνική μπάσκετ των νέων γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Σοπρόν της Ουγγαρίας. Το συγκρότημα του Τάκη Μπακογεώργου ηττήθηκε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 από το αντίστοιχο της Βουλγαρίας με 73-63 και αποχαιρετά τη διοργάνωση τέσσερις θέσεις πιο κάτω εν συγκρίσει με πέρυσι. Με απολογισμό επτά ήττες και μόλις μία νίκη (απέναντι στην Τσεχία στη δεύτερη ημέρα της α΄ φάσης), το σύνολο του Μπακογεώργου δεν είχε ελπίδες να επαναλάβει την περυσινή επιτυχία. Το κενό της Λολίτα Λίμουρα ήταν ευδιάκριτο, όπως αποδεικνύεται και από την 8η θέση που κατέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

    Τα δεκάλεπτα: 14-33, 25-52, 36-67, 63-73

    ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Μπακογεώργος): Γκότση, Βλάνη, Δημητράκου 28, Παραγυιού 2, Παπαμιχαήλ 4, Σταυρίδου 12 (1), Παντελή 2, Μπαλτά 10, Κατωπόδη 2, Μπόνη 3 (1), Γλυνιαδάκη, Ισκίογλου

    [15] Μπάσκετ

    Πλήγμα με Κόμπι Μπράιαντ η Αμερική

    16/7/2006 6:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 6:29:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντική απώλεια για την ομάδα της Αμερικής, που προετοιμάζεται για το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας στις 19 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου, καθώς αναμένεται να παραταχθεί χωρίς ένα από τα μεγάλα της αστέρια, το Κόμπι Μπράιαντ. Ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ που ολοκληρώθηκε και των Λος Άντζελες Λέικερς, υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση στο δεξί γόνατο και πλέον θεωρείται απίθανο να προλάβει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γινει τον επόμενο μήνα, όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ. Ο Μπράιαντ αναμενόταν να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην προετοιμασία που θα γίνει στο Λας Βέγκας και στη συνέχεια σε φιλικούς αγώνες στην Ασία και βέβαια στη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που ακολουθεί στην Ιαπωνία 19 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου. Η σχεδόν σίγουρη απουσία του Μπράιαντ από το μεγάλο event της Ιαπωνίας, αποτελεί σαφώς ένα τεράστιο πλήγμα για την Αμερική, στην προσπάθεια που θα κάνει για να επιστρέψει στην κορυφή, , μετά τις αποτυχίες τους στις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, το παγκόσμιο της Ινδιανάπολης το 2002 όπου πήραν την έκτη θέση, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δύο χρόνια αργότερα, όπου περιορίστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τραυματισμός τους 28χρονου άσου δεν αναμένεται να τον επηρεάσει στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Λέικερς.

    [16] Συνέχεια στις επιτυχίες για Παπαθανασίου

    16/7/2006 5:59:00 μμ

    Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Φιν, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σπλιτ της Κροατίας, κατέκτησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα μία σημαντική διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στη διοργάνωση με την επωνυμία "FINN GOLD CUP 2006", στην οποία έλαβαν μέρος 99 σκάφη από 31 χώρες, κατετάγη δεύτερος με 26 βαθμούς ποινής, πίσω από τον Δανό Γιόνας Χογκ Κρίστενσεν, που συγκέντρωσε 23 βαθμούς ποινής. Η δεύτερη θέση αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από το γεγονός πως ο Παπαθανασίου, καθώς αγωνιζόταν με διάστρεμμα από την πρώτη ιστιοδρομία, ύστερα από σύγκρουση του σκάφους του, ενώ είχε μια κίτρινη κάρτα από την τρίτη ιστιοδρομία και μια ακύρωση. Το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε ο Βρετανός Εντουαρντ Ράιτ με 32 βαθμούς ποινής. Στο μεταξύ, ο Αλέξανδρος Δραγούτσης κατέλαβε την 32η θέση στη διοργάνωση με 219 βαθμούς ποινής, ενώ ο Παναγιώτης Δαβουρλής κατετάγη 84ος με 539 βαθμούς ποινής. Ο Παπαθανασίου επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στη Γερμανία για αποθεραπεία.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τα αποτελέσματα του γ' γύρου Ιντερτότο

    16/7/2006 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι, με τον οποίο έκλεισε η «αυλαία» των πρώτων αγώνων για τον γ γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο, ανάμεσα στη Χέρτα Βερολίνου και FK Μόσχας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα παιχνίδια, λίγες ήταν οι ομάδες που πήραν σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Χαρακτηριστικά, η γαλλική Οσέρ επικράτησε με 4-1 της Φάρουλ Κονστάντζα, ο Εθνικός Άχνας της Κύπρου επικράτησε εκτός έδρας της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα με 2-0 αλλά και η Μάριμπορ από τη Σλοβενία επικράτησε εκτός έδρας της ισπανικής Βιγιαρεάλ με 2-1. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 22 Ιουλίου.

    Στις πρώτες αναμετρήσεις για τον γ γύρο της διοργάνωσης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα

    Οσέρ (Γαλλία)-Φάρουλ Κονστάντσα (Ρουμανία) 4-1

    Λάρισα (ΕΛΛΑΔΑ)-Καϊσερίσπορ (Τουρκία) 0-0

    Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)-Εθνικός Αχνας (Κύπρος) 0-2

    Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Γάνδη (Βέλγιο) 2-1

    Μαρσέιγ (Γαλλία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 0-0

    Ριντ (Αυστρία)-Τιρασπόλ (Μολδαβία) 3-1

    Νιούκαστλ (Αγγλία)-Λίλεστρομ (Νορβηγία) 1-1

    Κάλμαρ (Σουηδία)-Τβέντε (Ολλανδία) 1-0

    Οντένσε (Δανία)-Χιμπέρνιαν (Σκωτία) 1-0

    Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-2

    Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-FK Μόσχας (Ρωσία) 0-0


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 July 2006 - 20:51:14 UTC