Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη συζυγοκτόνος με 15 χρόνια καθυστέρηση
  • [02] Με κυρώσεις απειλεί το ΥΕΝ
  • [03] Προτάσεις ΓΣΕΕ για την Παιδεία
  • [04] Στάση εργασίας στις Νομαρχίες Αττικής
  • [05] Ο ιδιοκτήτης πίσω από την έκρηξη
  • [06] Ικανοποιημένος ο Αλμούνια
  • [07] "Ποδαρικό" με πεντάρα η ΑΕΚ
  • [08] Ικανοποιημένος ο Ορφανός
  • [09] Κλήρωση μετά... μουσικής
  • [10] Άρχισε η προσπάθεια για το "σεντόνι"
  • [11] "Έφυγε" ο Σιντ Μπάρετ

    [01] Κοινωνία

    Στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

    Συνελήφθη συζυγοκτόνος με 15 χρόνια καθυστέρηση

    11/7/2006 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επί 15 ολόκληρα χρόνια λες και είχε ανοίξει η γη και τον είχε καταπιεί. Κουβαλούσε πίσω του ένα στυγερό έγκλημα και παρέμενε ατιμώρητος. Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του το 1991, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν επειδή δεν άντεχε την παράφορη ζήλια του και έκτοτε είχε εξαφανιστεί. Ο 40χρονος σήμερα Βασίλη Τζομπανόπουλο από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη τυχαία σήμερα το απόγευμα στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης σ έναν έλεγχο ρουτίνας από την Τροχαία κι ενώ οδηγούσε ποδήλατο! Ο συζυγοκτόνος που συνελήφθη με 15 χρόνια καθυστέρηση, ζούσε εδώ και πολύ καιρό στις Μοίρες και ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές. Ήταν λιγομίλητος, έμενε μόνος του και συντηρούνταν με μεροκάματα που έκανε στις οικοδομές και στα θερμοκήπια της περιοχής. Ο 40χρονος που συνελήφθη θα οδηγηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης όπου και θα απολογηθεί για την προ δεκαπενταετίας εγκληματική ενέργειά του.

    [02] Κοινωνία

    Με κυρώσεις απειλεί το ΥΕΝ

    11/7/2006 9:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με κυρώσεις απειλεί τις πλοιοκτήτριες εταιρίες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εάν δεν ενημερώνουν εγκαίρως τους επιβάτες για τις καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω καιρού. Οι εταιρείες, σύμφωνα με το υπουργείο, θα πρέπει να εκδίδουν ανακοινώσεις που θα μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης και θα κοινοποιούνται και στις λιμενικές αρχές, ώστε να μπορεί το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται και να αποφεύγει την ταλαιπωρία. Επίσης, το υπουργείο ενισχύει τα δρομολόγια. Έτσι, με απόφαση του υπουργού, Μανώλη Κεφαλογιάννη, το επιβατηγό πλοίο "Μυρτιδιώτισσα", θα πραγματοποιεί στο εξής ένα επιπλέον δρομολόγιο κάθε Δευτέρα για Κύθηρα. Η πλοιοκτήτρια εταιρία είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει δωρεάν τους μόνιμους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων από και προς το Γύθειο. Εξάλλου το "Εξπρές Σαντορίνη" θα προσεγγίζει την νήσο Ανάφη στο δρομολόγιο της Δευτέρας, Πειραιάς- Πάρος - Νάξος - Ίος Θήρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα για συχνότερη σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνει το τι πρέπει να γνωρίζει ο επιβάτης που πρόκειται να ταξιδέψει με πλοίο.

    Έτσι σε περίπτωση αλλαγής της ώρας απόπλου, ή του πλοίου, οι πλοιοκτήτριες εταιρίες υποχρεούνται: -να ενημερώσουν τους επιβάτες εγκαίρως με κάθε μέσο. -να τους ειδοποιήσουν στα κινητά ή σταθερά τους τηλέφωνα ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους. Για αυτό, για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας, καλό θα είναι οι επιβάτες να αφήνουν στοιχεία επικοινωνίας στον πράκτορά τους:

    Σε έκτακτες αλλαγές οι εταιρίες οφείλουν: - να ενημερώνουν για αυτές τα ΜΜΕ, το ΥΕΝ, το Υπ. Αιγαίου και τις Λιμενικές αρχές με επείγουσα ανακοίνωση. -να ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια των πλοίων τους. Στις περιπτώσεις που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, το ΥΕΝ θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

    [03] Κοινωνία

    Προτάσεις ΓΣΕΕ για την Παιδεία

    11/7/2006 9:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τις επιπτώσεις του βαθμολογικού πλαφόν του 10 μελέτησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την έρευνα οι υποψήφιοι που στην ουσία μένουν φέτος εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπεται ότι θα είναι περίπου 13.500, γιατί από περίπου τους 37.500 μαθητές που έχουν μέσο όρο κάτω από τη βάση, οι 24.000 δε θα εισάγονταν ακόμη και αν δεν υπήρχε η βάση των 10.000 μορίων. Οι υποψήφιοι που μένουν εκτός, βρίσκονται στη βαθμολογική κλίμακα από οκτώ και πάνω και γι αυτό η ΓΣΕΕ προτείνει η βάση να μην είναι τα 10.000 μόρια άλλα προτείνει ως δικαιότερο κριτήριο, τον εθνικό μέσο όρο, χωριστά για κάθε επιστημονικό πεδίο. Ακόμα, η ΓΣΕΕ τονίζει, ότι η θέσπιση της βάσης του 10 προκαλεί κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς "αυξάνει κατά περίπου 13.000-15.000 τον αριθμό των αποφοίτων λυκείου, που είτε θα βγουν στην αγορά εργασίας με μειωμένο εκπαιδευτικό προφίλ, είτε θα επιλέξουν να φοιτήσουν σε μεταλυκειακές σπουδές με κοινωνικά αμφισβητούμενο κύρος".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους

    [04] Κοινωνία

    Τις πρώτες ώρες εργασίας

    Στάση εργασίας στις Νομαρχίες Αττικής

    11/7/2006 8:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, τις πρώτες ώρες εργασίας, οι σύλλογοι υπαλλήλων Νομαρχίας Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Νομαρχίας Πειραιώς. Σύμφωνα με κοινό ψήφισμα, οι παραπάνω σύλλογοι απαιτούν να μην ελαστικοποιηθεί το ωράριο εργασίας τους, να νομοθετηθεί η έννοια της μετάθεσης για τους εργαζόμενους στις Νομαρχίες, να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους εργαζόμενους των άλλων φορέων (ΟΤΑ α΄βαθμού) που εργάζονται για τη διενέργεια των εκλογών. Επίσης, καλούν την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, να αποδεχθεί το αίτημα για 7ωρο -πενθήμερο- 35ωρο με πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων και να επιλύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τις οικογενειακές υποχρεώσεις των εργαζομένων στις Νομαρχίες και αφορούν τους παιδικούς σταθμούς και τις κατασκηνώσεις, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών.

    [05] Κόσμος

    Ενδεχόμενο που εξετάζουν οι Αρχές της Νέας Υόρκης

    Ο ιδιοκτήτης πίσω από την έκρηξη

    11/7/2006 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Πάγωσε χθες η Νέα Υόρκη, όταν μία ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τριώροφου κτηρίου στο ανατολικό Μανχάταν. Το μυαλό όλων πήγε αρχικά στην τρομοκρατία, όμως η έκρηξη αποδείχτηκε ότι οφείλεται σε διαρροή αερίου. Οι Αρχές του Μεγάλου Μήλου, όμως, εξετάζουν το ενδεχόμενο η διαρροή να μην είναι τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια μίας ενδοσυζυγικής διαμάχης και απόπειρα μίας αυτοκτονίας. Μάλιστα, οι Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη ο 66χρονος ένοικος και ιδιοκτήτης του κτηρίου ο Δρ. Νίκολας Μπάρθα. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που έστειλε στην εν διαστάσει σύζυγό του λίγες ώρες πριν από την έκρηξη. Σε αυτό το 15σελιδο email, ο Μπάρθα προειδοποιούσε την εν διαστάσει σύζυγό του, που διεκδικούσε το κτήριο, ότι μόνο νεκρός θα το εγκατέλειπε. "Από χρυσοθήρας θα γίνεις ρακοσυλλέκτης. Πάντα ήθελες να πουλήσεις το σπίτι. Πάντα σου έλεγα ότι μόνο νεκρός θα φύγω από το σπίτι" έγραφε ο γιατρός στο email του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν καλά, τονίζουν ότι ποτέ δεν θα δεχόταν να στερηθεί το κτήριο, που αποτελούσε την απόδειξη της επιτυχίας του. Θα προτιμούσε να πεθάνει μέσα σε αυτό.

    Από την έκρηξη το αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων κτήριο καταστράφηκε, ενώ τραυματίστηκαν και 15 άνθρωποι, πέντε πολίτες (ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης) και δέκα πυροσβέστες. Ο ιδιοκτήτης νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και προβλήματα στους πνεύμονες. Μάλιστα, σύμφωνα με ανώνυμη αστυνομική πηγή, αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια.

    Ο 66χρονος Μπάρθα και η γυναίκα του είναι σε διαδικασία διαζυγίου από το 2001.

    Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη η κοινή τους περιουσία να πάει σε πλειστηριασμό και θα μοιράζονταν το ποσό.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: NY building collapses after apparent suicide bid

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατέρρευσε κτήριο στη Νέα Υόρκη

    [06] Οικονομία

    Ικανοποιημένος ο Αλμούνια

    11/7/2006 9:11:00 μμ

    Πηγή: NET

    Ικανοποιημένος απο την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων εμφανίστηκε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, προβλέποντας ότι το 2006 το έλλειμμα θα κλείσει γύρω στο 3%. Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες χωρίς πρόσθετα μέτρα, υποστήριξε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι το έλλειμμα να περιοριστεί κάτω απο το 3%. Εξάλλου ο Χοακίν Αλμούνια διαπίστωσε από τις Βρυξέλλες σημαντική πρόοδο στην ελληνική Οικονομία τον τελευταίο χρόνο ωστόσο ο ευρωπαίος επίτροπος εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ποσοστό μείωσης του ελλείμματος το 2006. Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε και με την Ευρωπαία Επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ με την οποία συζήτησε την απορρόφηση των πόρων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και την χορήγηση ενός επιπλέον έτους ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως τα κονδύλια. Τέλος ο κ. Αλμούνια επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα περιμένει τα δεδομένα του νέου Προϋπολογισμού το φθινόπωρο, επιμένοντας στη ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων.

    Άρση για την Κύπρο

    Εξάλλου την άρση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, που είχε ενεργοποιηθεί για την Κύπρο τον Ιούλιο του 2004, αποφάσισε σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin. Στην απόφασή του το Συμβούλιο έκρινε, μετά από σχετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Κύπρος πέτυχε τη δημοσιονομική διόρθωση με αξιόπιστο και διατηρήσιμο τρόπο, επαναφέροντας το έλλειμμα κάτω από το ανώτατο όριο του 3% του ΑΕΠ. Στα συμπεράσματα της απόφασης του Συμβουλίου επισημαίνεται ότι το έλλειμμα μειώθηκε από 4,1% του ΑΕΠ το 2004 σε 2,4% το 2005, κυρίως με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έλλειμμα της Κύπρου αναμένεται να μειωθεί στο 2,25% το 2006 και στο 2% το 2007.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ποδαρικό" με πεντάρα η ΑΕΚ

    11/7/2006 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Με το δεξί" ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της ΑΕΚ, Ο Ισπανός τεχνικός Λορένσο Σέρα Φερέρ. Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες στο αυστριακό Φλαχάου, όπου οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν το πρώτο στάδιο της φετινής προετοιμασίας, η Ένωση επικράτησε εύκολα με 5-0 της τοπικής Γκρόντιγκ, ομάδα γ΄κατηγορίας. Ο κ. Φερέρ, που σε κάθε ημίχρονο χρησιμοποίησε και διαφορετική 11άδα είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά την ομάδα του να αγωνίζεται, εκτός των οικογενειακών διπλών, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα, αφού ο αντίπαλος δεν προσφέρονταν για κάτι τέτοιο. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας, που είχε πολλές ακόμη ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, πέτυχαν οι Καμπάνταης (19), Λυμπερόπουλος (55, 82, 90+), Λάκης (58).

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Στο παιχνίδι, που όπως μαρτυρά και η άνετη επικράτηση των "κιτρινόμαυρων" δεν αντέχει σε σχολιασμό, αφού η αναμετρηση θύμιζε περισσότερο... ξεμούδιασμα η AEK ξεκίνησε με τους: Χιώτη, Κουτρουμάνο, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Γεωργέα, Κυριακίδη, Χέτεμαϊ, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Καμπάνταη, Κομβολίδη. Στην επανάληψη έπαιξαν οι: Αραμπατζής, Παουτάσο, Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Έμερσον, Ίβιτς, Ζούλιο Σέζαρ (71΄ Τόζερ), Λάκης, Λυμπερόπουλος, Καπετάνος

    Για την αυστριακή γηπεδούχο Γκρόντιγκ αγωνίστηκαν οι εξής: Έμπνερ, Ροϊμόζερ, Βάλινγκερ, Μ. Τσένκι, Στ. Τσένκι, Μποϊσέσκι, Βοϊτσβίνκλερ, Γκρίεσνερ, Γκέιερ, Ουζέλ, Αλισέχατζιτς

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποιημένος ο Ορφανός

    11/7/2006 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ιδιαίτερα αισιόδοξος του για την επικείμενη ανάκληση της ποινής αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, από την FIFA εμφανίστηκε σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο "Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Επαγγελματικών Ενώσεων και άλλες διατάξεις", ο κ. Ορφανός δεν έκρυψε την ανακούφισή του για την εκτόνωση της κρίσης που δημιουργήθηκε αίφνης στο ποδοσφαιρικό τοπίο της χώρας μας.

    Απομένουν τα τυπικά

    Οταν ο κ. Ορφανός ρωτήθηκε αν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη FIFA για την άρση της ποινής, και πως υπάρχει η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων για να εκδώσει τη σχετική απόφαση, απάντησε: "Αυτή την ενημέρωση έχουμε κι εμείς. Περιμένουν ένα τυπικό "εντάξει", ότι τελείωσε η ψηφοφορία. Θα φροντίσουμε σήμερα, αργά το βράδυ, το γεγονός αυτό να τους γνωστοποιηθεί. Επίσημα θα τους αποσταλεί αύριο το πρωί και από την ΕΠΟ, αλλά και από την πλευρά της Πολιτείας. Αισιοδοξούμε ότι τάχιστα θα έχουμε την απόφαση που περιμένουμε".

    Στην επόμενη ερώτηση που υποβλήθηκε στον υφυπουργό, αν νιώθει ικανοποιημένος που ξεπεράστηκε η κρίση, υπογράμμισε: "Αισθάνομαι ικανοποιημένος, γιατί μετά από είκοσι χρόνια η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτή την οποία πλέον οριοθετεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. Αυτόνομη λειτουργία, όπως την περιέχει το Σύνταγμα, κάτι που έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, και έλεγχος του κράτους στους τομείς που του ανήκουν, έτσι ώστε ο καθένας να αισθάνεται ότι οι νόμοι εφαρμόζονται".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποδέχθηκε την τροποποίηση η ΕΠΟ

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κλήρωση μετά... μουσικής

    11/7/2006 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής η τελετή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής, της περιόδου 2006-2007. Η λιτή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 13:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του νέου φορέα. Μετά την κλήρωση, στην οποία όπως έγινε γνωστό θα μπουν και δυο - τρεις κλειδάριθμοι, θα γίνει και νέα ολομέλεια, στην οποία θα συζητηθούν κάποια επί μέρους θέματα, όπως αυτό των τηλεοπτικών μεταδόσεων και συγκεκριμένα πόσα παιχνίδια θα καλυφθούν σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση. Εξάλλου μία μέρα πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα ολομέλεια, στη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να συγκροτηθεί σε σώμα ο νέος φορέας. Ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, με τη συναίνεση και του Παναθηναϊκού, για την ανάληψη της προεδρίας, προβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης. Πάντως κατά τη σημερινή διώρης συζήτηση που διεξήχθη στην έδρα της Λεωφόρου Κηφισίας οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκαν επίσης σε διαδικαστικά και νομικής φύσεως θέματα, στο νέο αθλητικό νόμο, καθώς και σ αυτό της χορηγίας.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Άρχισε η προσπάθεια για το "σεντόνι"

    11/7/2006 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο κυνήγι της χρυσοφόρας πρόκρισης των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ ρίχνονται από σήμερα 22 ομάδες που συμμετέχουν στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η αυλαία της πρώτης φάσης, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 19/7/2006, ανοίγει απόψε με επτά συνολικά αναμετρήσεις, ενώ αύριο διεξάγονται οι υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις. Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Απόλλωνα Λεμεσού με την Κορκ Σίτι στο Εϊρε. Η προσπάθεια της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πολύτιμου εισιτηρίου των ομίλων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στον γ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ.

    Το πρόγραμμα του α' προκριματικού γύρου

    Τρίτη 11/7/2006 Ελμπασάνι (Αλβανία) - Εκράνας (Λιθουανία) Ταλίν (Εσθονία) - Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) Σιόνι Μπολνίσι (Γεωργία) - Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Ρομποτκίσνι (ΠΓΔΜ) Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Τόρσαβν (Ν. Φερόες) Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) - Γκόριτσα (Σλοβενία) Πιούνικ (Αρμενία) - Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)

    Τετάρτη 12/7/2006 Λιέπαγας (Λετονία) - Ακτομπε (Καζαχστάν) Μιλικόσκι (Φινλανδία) - Νιου Σέιντς (Ουαλία) Κορκ Σίτι (ΕΪΡΕ) - Απόλλων Λεμεσού Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία) - Σιρόκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

    [11] Πολιτισμός

    "Έφυγε" ο Σιντ Μπάρετ

    11/7/2006 9:42:00 μμ

    Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των Πινκ Φλόιντ, ο Σιντ Μπάρετ, έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στο συγκρότημα. "Πληροφορήθηκα από τον Ντέιβιντ (Γκίλμορ) πως επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του. Συνέβη την Παρασκευή", τόνισε η ίδια πηγή. Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ εντάχθηκε στους Πινκ Φλόιντ το 1968, αμέσως μετά την έξοδο του Μπάρετ από το συγκρότημα , του οποίου ήταν ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης στις περισσότερες πρώιμες επιτυχίες του και υπεύθυνος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για τον πρωτοποριακό του ήχο. Ο Μπάρετ, που τα τελευταία 30 χρόνια ζούσε ως ερημίτης, έπασχε από διαβήτη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια του θανάτου του. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του στα τέλη της δεκαετίας του 60 αποδίδεται στον πειραματισμό του με ψυχεδελικά ναρκωτικά και μάλιστα πιστεύεται πως αυτός ήταν ο λόγος που το έτερο ηγετικό μέλος της μπάντας, ο μπασίστας και συνθέτης Ρότζερ Γουότερς τον απομάκρυνε. Ωστόσο, η παρουσία του έμμεσα υπήρξε ζωντανή στο συγκρότημα. Μάλιστα θεωρείται πως το τραγούδι "Shine on you Crazy Diamond" από τον δίσκο "Wish You Were Here" του 1975, αποτελούσε έναν φόρο τιμής στον Μπάρετ. Ο Μπάρετ γεννήθηκε ως Ρότζερ Κιθ Μπάρετ, στο Κάιημπριτζ της Αγγλίας και υιοθέτησε το παράνομα Σιντ όταν ήταν 15 ετών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 July 2006 - 20:50:45 UTC