Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν μορατόριουμ και "κόκκινη γραμμή"
  • [02] Στόχος η ενίσχυση των αγροτών
  • [03] Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς
  • [04] Απέδρασε ανήλικος
  • [05] Έγκλημα πάθους
  • [06] Προαναγγελία για νέο μήνυμα Λάντεν
  • [07] Έναρξη για τη Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης
  • [08] Τελευταίο αντίο στη μικρή Ναταλί
  • [09] Μακελειό στο Ιράκ
  • [10] Παίρνει Ρομέρο ο ΠΑΟ
  • [11] "Σε 10 χρόνια ένα αποτελεσματικό εμβόλιο"
  • [12] Τεχνικό πρόβλημα για το Discovery
  • [13] Ο Axl Rose τα βάζει με την αστυνομία

    [01] Πολιτική

    Καταδικάζουν την ενέργεια των Γκρίζων Λύκων

    Ξεκίνησαν μορατόριουμ και "κόκκινη γραμμή"

    1/7/2006 2:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η "κόκκινη γραμμή" μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη στις 10 Ιουνίου, στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη και Τουρκίας, Αμπτουλάχ Γκιούλ. Από σήμερα οι διοικητές των δύο εθνικών Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων θα έχουν την δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας, τουλάχιστον για τα θέματα που αφορούν σε ελεγχόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα πεδία βολής. Επίσης, από σήμερα και έως τις 15 Σεπτεμβρίου ισχύει μορατόριουμ στο Αιγαίο, όσον αφορά στη διεξαγωγή ασκήσεων. Στο μεταξύ, χθες, Παρασκευή, η ελληνική Κυβέρνηση καταδίκασε τη νέα προκλητική ενέργεια των Γκρίζων Λύκων στο συνέδριο των Κωνσταντινουπολιτών στην Κωνσταντινούπολη, όταν μέλος της οργάνωσης ύψωσε την τουρκική σημαία φωνάζοντας ανθελληνικά συνθήματα, λίγο πριν την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου. Η κα. Μπακογιάννη, εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα αποδοκιμάσει και η τουρκική κυβέρνηση την πράξη αυτή, και τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις, δεν συνάδουν με τις αξίες της ΕΕ, για το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, δηλώνει ότι το Κυπριακό δε λύνεται με εκβιασμούς, ενώ για τη Χάγη λέει πως η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα τρόπο που να συμβάλει στις λύσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη

    [02] Πολιτική

    Στόχος η ενίσχυση των αγροτών

    1/7/2006 3:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, ανακοίνωσε από το βήμα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγινε στο Καστρί, ο Πρόεδρος του Κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μερικά από τα μέτρα που ανακοίνωσε, είπε, πως στόχος είναι η μηνιαία προνοιακή σύνταξη στο ζευγάρι των αγροτών να φτάσει ως τα 800 ευρώ, να ενισχυθούν οι γυναίκες αγρότισσες και ιδιαίτερα οι μητέρες, να ενταχθούν στην ασφάλιση του ΟΓΑ οι αγρότες που ζουν σε οικισμούς έως και 2000 κατοίκων έστω και αν ασκούν άλλο επάγγελμα και η μείωση του κόστους έκδοσης οικοδομικής άδειας για την πρώτη κατοικία κατά 50%, σε όσους μένουν ή θέλουν να εγκατασταθούν σε οικισμούς έως και 2000 κατοίκων. Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την Κυβέρνηση για επιφανειακές και αντιλαϊκές προτάσεις χωρίς συζήτηση και χωρίς αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων, ενώ έκανε λόγο και για αδιαφανή διαχείριση των δικαιωμάτων των αγροτών στις επιδοτήσεις και για ουσιαστική διάλυση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για αλλεπάλληλες ήττες στις Βρυξέλλες για μια σειρά αγροτικά προϊόντα.

    Προστασία του αγροτικού εισοδήματος

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική εντάσσεται μέσα στο συνολικό πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κράτους και της αποκέντρωσης της εξουσίας, της διαμόρφωσης συστήματος πρόνοιας, ασφάλειας και σιγουριάς του Έλληνα πολίτη και απελευθέρωσης και υποστήριξης των παραγωγικών δυνάμεων, ιδιαίτερα μέσα από την παιδεία.

    "Ο στόχος μας είναι ο σχεδιασμός μιας πολιτικής ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει την άνετη και ουσιαστική διαβίωση της αγροτικής οικογένειας, μέσα σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία, σε μια ανεπτυγμένη ύπαιθρο με κοινωνική συνοχή", τόνισε ο κ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης, είπε, πως "ως αυριανή κυβέρνηση εγγυόμαστε την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, μέσω της δικαιότερης κατανομής του εθνικού πλούτου, της εγγύησης του ελληνικού δημοσίου και της απόδοσης κινήτρων για επενδύσεις στην αγροτική οικονομία".

    Απάντηση Ε. Μπασιάκου

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου είπε τα εξής "αντί ο κ. Παπανδρέου να παραδεχθεί τα λάθη των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επιμένει να στηρίζει τις ίδιες επιλογές, που αποτελούν για μας παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλά και αν υπήρχαν θετικές προτάσεις, θα μπορούσε να τις έχει υλοποιήσει στα πολλά χρόνια των Κυβερνήσεών του. Εμείς εφαρμόζουμε αταλάντευτα, με κοινωνική ευαισθησία, μαζί με τους αγρότες, το κυβερνητικό πρόγραμμά μας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα κοινοτικής στήριξης. Για αυτό οι αγρότες αναγνωρίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία τους τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής μας".

    [03] Κοινωνία

    'Ερχονται' καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ

    Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς

    1/7/2006 4:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με τον Ιούλιο να μετρά την πρώτη του μέρα και τη θερμοκρασία να έχει "χτυπήσει" κόκκινο, το πρώτο κύμα των καλοκαιρινών εκδρομέων άρχισε να εγκαταλείπει την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ήδη, αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, όπου η πληρότητα στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει το 100%. Ωστόσο, ο καιρός έχει βάλει σκοπό να μας παιδέψει λίγο, καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου το σκηνικό αλλάζει θεαματικά και τη μεγάλη ζέστη αναμένεται να διαδεχθούν βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα, όπως έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, οι ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, πιθανώς στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, ενώ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν από αύριο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων έχουν τεθεί πάντως οι Αρχές. Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται και η ΔΕΗ για να μην υπάρξει πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

    Αποκαθίστανται οι βλάβες

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, με επιτυχία αντιμετωπίζονται οι βλάβες στο δίκτυο παραγωγής και ήδη μπήκαν στο δίκτυο οι μονάδες στην Καρδιά, τον Άγιο Δημήτριο και τη Μεγαλόπολη, που υπήρξε την Παρασκευή πρόβλημα.

    Παράλληλα, εργασίες αποκατάστασης γίνονται στο Αμύνταιο, όπου το πρωί έπαθε βλάβη μία από τις 3 μονάδες του σταθμού.

    Από την εταιρία επισημαίνεται, ότι δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος μπλακ άουτ και συνιστάται λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος από τους ιδιώτες στο διάστημα 11 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι για να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άνοιξε η Κακιά Σκάλα

    Στο 'κόκκινο' ο υδράργυρος

    [04] Κοινωνία

    Απέδρασε ανήλικος

    1/7/2006 2:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2006 2:43:58 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Μέσα από τα κάγκελα του κρατητηρίου κατάφερε να περάσει ένας 15χρονος τσιγγάνος, που είχε συλληφθεί για κλοπές. Ο ανήλικος, που βρισκόταν στα κρατητήρια της διεύθυνσης μεταγωγών Αττικής, πέρασε μέσα από τα κάγκελα του κρατητηρίου, που βρίσκεται στο 2ο όροφο του νέου κτηρίου στην οδό Πέτρου Ράλλη και από εκεί κατέβηκε στην είσοδο του κτηρίου απ όπου έφυγε ανενόχλητος. Ο 15χρονος θα μεταφερόταν σήμερα στις φυλακές Αυλώνα. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

    [05] Κοινωνία

    Έγκλημα πάθους

    1/7/2006 4:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2006 4:34:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Νεκρός βρέθηκε σε αλσύλλιο στην Αγία Βαρβάρα ένας 43χρονος άνδρας. Ως δράστης φέρεται μία 30χρονη τσιγγάνα, που συνελήφθη μαζί με έναν 27χρονο. Ο 43χρονος είχε σχέση με την 30χρονη, η οποία διατηρούσε δεσμό και με τον 27χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε συμπλακεί με το θύμα.

    [06] Κόσμος

    Θα μεταδώσει προσεχώς ισλαμική ιστοσελίδα

    Προαναγγελία για νέο μήνυμα Λάντεν

    1/7/2006 6:21:00 μμ

    Μία νέα κασέτα με ηχογραφημένο μήνυμα, που αποδίδεται στον ηγέτη της Αλ Κάϊντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν θα μεταδοθεί προσεχώς από το διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ισλαμική ιστοσελίδα στο Ιντερνέτ. Η ιστοσελίδα από την οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή μία άλλη κασέτα, αναφέρει, ότι το νέο μήνυμα θα μεταδοθεί "προσεχώς" και θα είναι ένα "μήνυμα προς το έθνος γενικά, τους μουτζαχεντίν στο Ιράκ και τη Σομαλία ιδιαίτερα". Ωστόσο, δε διευκρινίζεται πότε ακριβώς θα μεταδοθεί. Σημειώνουμε, ότι στο τελευταίο μήνυμά του, που ήταν αυθεντικό όπως επιβεβαιώθηκε από την CIA, ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα διαβεβαίωσε, ότι ο ιερός πόλεμος θα συνεχιστεί στο Ιράκ παρά τον θάνατο του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    [07] Κόσμος

    Με το βλέμμα σε Νταρφούρ και Σομαλία

    Έναρξη για τη Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης

    1/7/2006 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- ΑΠΕ

    Άρχισαν σήμερα στην πρωτεύουσα Μπανζούλ της Γκάμπια, οι εργασίες της 7ης Συνόδου Κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης (UA), με την συμμετοχή ηγετών από 53 αφρικανικές χώρες. Στο επίκεντρο αναμένεται κυρίως να βρεθούν οι διενέξεις στο Νταρφούρ και τη Σομαλία. Ειδικότερα, όσον αφορά το Σουδάν, αναμένεται να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να εγγυηθεί, ότι θα επιτρέψει στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ να πάρει τη θέσει της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα. Η εντολή παραμονής της τελευταίας στο Νταρφούρ λήγει το Σεπτέμβριο, ωστόσο η Κυβέρνηση του Σουδάν δεν έχει επιβεβαιώσει, ότι θα επιτρέψει στα στρατεύματα του ΟΗΕ να αναλάβουν δράση στη συνέχεια.

    Παρουσία Τσάβες και Αχμαντινεζάντ

    Τη Σύνοδο θα απασχολήσει και το ζήτημα της δίκης του πρώην Προέδρου του Τσαντ, Χισέν Χαμπρ. Θα παρουσιαστεί μία αναφορά από ομάδα νομικών, η οποία αναμένεται να προτείνει τη δίωξή του στην Αφρική για τα εγκλήματα, που διέπραξε κατά τη διάρκεια, που ήταν στο αξίωμα.

    Στη Σύνοδο προσκεκλημένοι βρίσκονται ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

    Ήδη, ο Πρόεδρος του Ιράν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπάμπο στον οποίο δήλωσε, ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.

    [08] Κόσμος

    Σοκαρισμένο το Βέλγιο

    Τελευταίο αντίο στη μικρή Ναταλί

    1/7/2006 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Σήμερα το πρωί στη Λιέγη του Βελγίου τελέστηκε η κηδεία της 10χρονης Ναταλί Μαχί, που βρέθηκε νεκρή μαζί με την επτάχρονη ετεροθαλή αδελφή της Στασί Λέμενς, 18 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με την επιθυμία των γονιών, η κηδεία της Ναταλί έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο και με τη συμμετοχή μόνο των συμμαθητών της. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην μικρή εκκλησία του Σεν Ζιλ, στα περίχωρα της Λιέγης. Η κηδεία της επτάχρονης Στασί, θα τελεστεί τη Δευτέρα στη συνοικία Σεν Λεονάρ της Λιέγης και πιθανότατα θα καλυφθεί από τη βελγική τηλεόραση. Πάντως, το Βέλγιο δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό των δύο μικρών κοριτσιών και η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένοι. Πολλοί είναι εκείνοι που αποτείνουν φόρο τιμής στα κορίτσια, στο Δημαρχείο της Λιέγης, όπου άνοιξαν βιβλίο συλλυπητήριων. "Η πόλη μας υποφέρει" είπε σε μήνυμά του ο δήμαρχος της Λιέγης, Γουίλι Ντεμεγιέ, τονίζοντας παράλληλα, πως η πόλη εκτός από θλίψη, αισθάνεται και οργή.

    Τα πτώματα των δύο κοριτσιών βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από 18 ημέρες εντατικών ερευνών κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή στη λαϊκή συνοικία Σεν-Λεονάρ της Λιέγης όπου τα δύο παιδιά είχαν εξαφανιστεί τη νύκτα της 9ης προς τη 10η Ιουνίου. Η αστυνομία θεωρεί ως βασικό ύποπτο, τον ο 38χρονο Αμπντελάχ Αίτ Ουντ, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Private funeral for Belgian girl

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θα ζητήσουν να απαγγελθούν κατηγορίες

    [09] Ιράκ

    Με τουλάχιστον 62 νεκρούς

    Μακελειό στο Ιράκ

    1/7/2006 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2006 5:31:39 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το θάνατο σε 62 ανθρώπους σκόρπισε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε υπαίθρια αγορά της σιϊτικής συνοικίας Σαντρ Σίτι, στην ανατολική Βαγδάτη. Από την ίδια έκρηξη άλλοι 114 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές. Η έκρηξη έγινε στην αγορά Αλ Ούλα την ώρα που εκατοντάδες Ιρακινοί έκαναν τα ψώνια τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος της επίθεσης ήταν μία περίπολος της ιρακινής αστυνομίας, αλλά τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ανατινάχθηκε ένα φορτηγάκι που οδηγούσε ένας καμικάζι, αλλά πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υποστηρίζουν ότι εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της αγοράς. Αμέσως μετά την έκρηξη, εκατοντάδες οργισμένοι σιίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν. Ορισμένοι τα έβαλαν μάλιστα και με τους δημοσιογράφους που έφτασαν στον τόπο του μακελειού. Η περιοχή, όπου έγινε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της σιϊτικής πολιτοφυλακής του κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ.

    Απήγαγαν βουλευτή

    Λίγο αργότερα, άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν μία βουλευτή-μέλος σουνιτικού κόμματος και οκτώ σωματοφύλακές της στη συνοικία Σάαντ, στη βόρεια Βαγδάτη. Πρόκειται για τη βουλευτή Ταϊσίρ Νάτζαχ αλ Μασχάντανι, που ανήκει στο Ιρακινό Μέτωπο Συμφωνίας, το μεγαλύτερο σουνιτικό κόμμα, που διαθέτει 44 έδρες στην ιρακινή βουλή.

    Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αμνηστίας, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Νουρί αλ-Μάλικι, 495 κρατούμενοι σε πολλά ιρακινά και αμερικανικά κέντρα κράτησης, απελευθερώθηκαν. Πρόκειται για άτομα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι διατηρούσαν σχέσεις με τους αντάρτες χωρίς να έχουν διαπράξει εγκλήματα.

    Από την αρχή Ιουνίου έχουν απελευθερωθεί περίπου 3.000 κρατούμενοι.

    Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού στρατού, περίπου 14.000 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται σε κέντρα κράτησης που ελέγχει ο στρατός.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παίρνει Ρομέρο ο ΠΑΟ

    1/7/2006 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Παναθηναϊκου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, από τη νέα περίοδο ο Σεμπάστιαν Αριέλ Ρομέρο. Όπως έγινε γνωστή η είδηση αργά χθες το βράδυ μέσω του επίσημου site της Ρασίνγκ Κλουμπ ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο "τριφύλλι". Αυτή θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση για την ομάδα του Παναθηναϊκού, μετά από αυτή του Άντονσον. Ο αρχηγός της Ρασίνγκ Κλουμπ, αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επίθεσης ενώ διακρίνεται για την εντυπωσιακή ντρίμπλα αλλά και την ταχύτητα που διαθέτει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ρομέρο θα δώσει το παρών στην "πρώτη" του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα. Όσον αφορά το οικονομικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρασίνγκ θα πάρει περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ρομέρο θα εισπράττει περίπου 600.000 ευρώ.

    Το who is who

    Για τον Ρομέρο, αυτός αποτελεί τον 3ο του ευρωπαϊκό σταθμό στην καριέρα του. Ο 28χρονος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στη Χιμνάσια λα Πλάτα το 1998, ενώ το 1999 "μετακόμισε" στην Μπέτις. Το 2000 δόθηκε δανεικός στην Τουλούζ, ενώ μετά από έξι μήνες πήγε και πάλι ως δανεικός στην Κόρδοβα. Η επιστροφή του στην Αργεντινή έγινε το 2002 οπότε και πήρε μεταγραφή για τη Ρασίνγκ Κλουμπ, με τα χρώματα της οποίας αγωνιζόταν έως πρόσφατα.

    [11] Υγεία

    "Σε 10 χρόνια ένα αποτελεσματικό εμβόλιο"

    1/7/2006 12:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Την ώρα που στη βορειοδυτική Κίνα εντοπίστηκε νέα εστία της γρίπης των πουλερικών, στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τη Γρίπη των Πτηνών σε Ανθρώπους, που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι πρέπει να ενταθούν οι έρευνες και να αυξηθούν τα κεφάλαια, προκειμένου να παραχθεί ένα εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό και θα φτάνει για όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι ειδικοί τόνισαν, ότι με δεδομένη την παρούσα κατάσταση, η παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα. Μιλώντας στο Συνέδριο ο Δρ. Ντέιβιντ Φέντσον, τόνισε, ότι για την ώρα, παγκοσμίως, μπορούν να παραχθούν 300 εκατομμύρια εμβόλια, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρά και αποτελεσματικά. Για αυτό μετά από έξι μήνες παραγωγής θα μπορέσουν να εμβολιαστούν μόνο 100 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που δεν επαρκεί. Για αυτό, ο Δρ. Φέντσον, υπογράμμισε, ότι οι χώρες που παράγουν εμβόλια, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, θα πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις στην παραγωγή εμβολίων, αν θέλουν να δημιουργήσουν αρκετές δόσεις για όλο τον πληθυσμό, παγκοσμίως. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν, πως αν συμβεί πανδημία στο άμεσο μέλλον, θα υπάρχουν τρομερές ελλείψεις εμβολίων.

    Νέα εστία γρίπης πτηνών στην Κίνα

    Στο μεταξύ, στην περιοχή Νιγκτζιά, στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας στο Πεκίνο, εντοπίστηκε νέα εστία του ιού Η5Ν1. Μάλιστα το υπουργείο τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Νόσο των Πτηνών ανακοίνωσε ότι ο θανατηφόρος ιός της γρίπης H5N1 εντοπίστηκε σε πουλερικά στην πόλη Ξουανξέ, χωρίς να διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αν ο ιός βρέθηκε σε άγρια ή οικόσιτα πτηνά.

    Τον περασμένο μήνα ο ιός Η5Ν1 είχε εντοπιστεί στην βόρεια επαρχία Σανξί και οι αρχές προχώρησαν στον σφαγιασμό κάπου 1.500.000 πουλερικών.

    Στην Κίνα, από τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι από τη νόσο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bird flu vaccine '10 years away'

    [12] Τεχνολογία

    Τεχνικό πρόβλημα για το Discovery

    1/7/2006 7:39:00 μμ

    Τεχνικό πρόβλημα ανέκυψε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Disccovery. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Nasa δε λειτουργεί ένας από τους θερμοστάτες και οι υπεύθυνοι της πτήσης προσπαθούν να προσδιορίσουν αν το πρόβλημα αυτό μπορεί να καθυστερήσει την εκτόξευση. Ωστόσο, τόνισε, πως υπάρχει αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Παρά το πρόβλημα αυτό, συνεχίζονται κανονικά οι προετοιμασίες για την εκτόξευση, που αναμένεται να γίνει στις 22:48 ώρα Ελλάδας με ένα περιθώριο συν/πλην δέκα λεπτών.

    [13] Ζωής ...σΤάσεις

    Αυτόγραφο σε... δαγκωματιά

    Ο Axl Rose τα βάζει με την αστυνομία

    1/7/2006 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Γνωστός όχι μόνο για τις ιδιαίτερες φωνητικές του ικανότητες, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το "κακό παιδί" των Guns n Roses, ο Axl Rose έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Στοκχόλμη, αλλά όχι μόνο για τις συναυλίες που έδωσε με το συγκρότημά του στη Σουηδία. Βλέπετε ο 44χρονος πλέον ρόκερ την έκανε τη ζημιά του και στη σουηδική πρωτεύουσα. O Axl είπε να επισκεφθεί ένα σουηδικό μπαράκι, αλλά μάλλον το παράκανε λιγάκι με το αλκοόλ και όταν γύρισε στο Berns Hotel, τα έκανε "γης μαδιάμ" και πιάστηκε στα χέρια με τον φύλακα, τον οποίο δάγκωσε στο πόδι. Αποτέλεσμα της συμπλοκής, ήταν να βρεθεί στη "στενή" και να πληρώσει περίπου 4.500 ευρώ πρόστιμο και άλλα 1000 ευρώ ως αποζημίωση στον υπάλληλο για τη δαγκωματιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν τον συνέλαβαν, ο Axl ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να μιλήσει, για αυτό έπρεπε να περιμένουν μέχρι να περάσει η επίδραση του αλκοόλ.

    H απάντηση του Axl

    Πάντως, ο Axl δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και έδωσε τη δική του απάντηση στη σουηδική αστυνομία. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Μερκ Μερκουδιάδη, η αστυνομία τον κράτησε για τα λύτρα και τον απείλησαν πως αν δε συνεργαστεί πλήρως, θα τον κρατήσουν για τρεις εβδομάδες, θέτοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος.

    "Ήξεραν πως αν τον κρατούσαν, αυτό θα σήμαινε ότι θα διακινδύνευαν και εκατομμύρια δολάρια, αλλά και τις ελπίδες χιλιάδων θαυμαστών, που θέλουν να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους τραγουδιστή". Για αυτό είπε, πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και για αυτό, αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, ο Axl ίσως και να προτιμούσε να μείνει παραπάνω στη φυλακή, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

    Επίσης, είπε, πως ο φύλακας τον προκάλεσε, ενώ η μεταχείρισή του από τους αστυνομικούς, δεν ήταν καθόλου καλή.

    Φέτος, οι Guns n' Roses, μετά από 15 χρόνια, επιστρέφουν στην Αθήνα για να ανοίξουν το φεστιβάλ Rockwave, στις 10 Ιουλίου, στη Μαλακάσα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Rock star Axl Rose accuses police

    BBC: Rocker Rose admits hotel violence

    BBC: Rocker Rose arrested in Stockholm


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 July 2006 - 16:50:22 UTC