Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίμησαν τους ήρωες πιλότους
  • [02] Στη Μόσχα η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Παρατείνονται οι εργασίες της Βουλής
  • [04] Ο Πρόεδρος επιθεωρεί τον στόλο
  • [05] Το πόρισμα για τις υποκλοπές
  • [06] Έκρηξη σε ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ
  • [07] Συνεχίζονται οι καταθέσεις
  • [08] "Πα-τέρας" - βιαστής
  • [09] Ζητά άρση ασυλίας του Μαντούβαλου
  • [10] Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό
  • [11] Συνέδριο Economist
  • [12] Πραγματικότητα η Εθνική Γλυπτοθήκη
  • [13] Εβδομάδα επιστήμης και τεχνολογίας

    [01] Πολιτική

    Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία

    Τίμησαν τους ήρωες πιλότους

    28/6/2006 2:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 3:18:02 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με ειδική συνεδρίαση παρουσία των πολιτικών αρχηγών τίμησε σήμερα η Βουλή τη μνήμη των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από το 1974 έως σήμερα, με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του υποσμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο. Η πολιτική ηγεσία της χώρας απηύθυνε μήνυμα στην Τουρκία να αποδείξει στην πράξη, ότι σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι ο οφειλόμενος φόρος τιμής αποδίδεται με το να υπηρετήσουμε τη διαφύλαξη της ειρήνης και κάλεσε την Άγκυρα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της καλής γειτονίας, που έχει αναλάβει. Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τη γείτονα να αποδείξει, ότι επιθυμεί την ειρήνη και την καλή γειτονία, ενώ υπογράμμισε, πως ο κομματισμός και η αναξιοκρατία πληγώνουν το στράτευμα.

    Στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκαν και οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς.

    Επίσης, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε την Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των οικογενειών τους.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε, ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να μη χαθεί άλλος αεροπόρος, ενώ τόνισε, ότι πρέπει "να αξιοποιήσουμε τη Χάγη" και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία.

    Να δοθεί οικονομική βοήθεια στην οικογένεια του Κώστα Ηλιάκη πρότεινε η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα.

    Πριν από την συζήτηση ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την οικογένεια του Κώστα Ηλιάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

    [02] Πολιτική

    Σε Διεθνή Διάσκεψη για τα ναρκωτικά

    Στη Μόσχα η Ντόρα Μπακογιάννη

    28/6/2006 12:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 3:21:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα των ναρκωτικών, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη στη Διεθνή Διάσκεψη για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, που πραγματοποιείται στη Μόσχα. Θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος θα συζητήσει με το Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ. Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό της, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για εκτόνωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Γκιούλ είπε ότι Αθήνα και Άγκυρα μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους, βήμα προς βήμα. Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, η κα Μπακογιάννη εξήρε τις ελληνορωσικές σχέσεις, τονίζοντας πως η Ελλάδα και η Ρωσία είναι "παραδοσιακά φίλες χώρες και στρατηγικοί εταίροι".

    [03] Πολιτική

    Με απόφαση της Κυβέρνησης

    Παρατείνονται οι εργασίες της Βουλής

    28/6/2006 6:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 6:08:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την παράταση των εργασιών της Συνόδου της Βουλής αποφάσισε, την Τετάρτη, η Κυβέρνηση. Βασικός λόγος της παράτασης είναι η εκκρεμότητα με την απάντηση, από τις ελβετικές αρχές, του δικαστικού αιτήματος, για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, που σχετίζονται με την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων ΤOR M1, καθώς σε περίπτωση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για τη λήξη της Συνόδου, τυχόν αδικήματα που προέκυπταν για πολιτικά πρόσωπα θα οδηγούνταν σε παραγραφή. Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην εκδοθεί το διάταγμα για τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου, η Διάσκεψη των προέδρων καθόρισε τον τρόπο λειτουργίας των εργασιών της Ολομέλειας, που θα συνεχίσει το νομοθετικό της έργο με τρεις συνεδριάσεις την εβδομάδα. Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση "κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η παραγραφή τυχόν αδικημάτων".

    [04] Πολιτική

    Ο Πρόεδρος επιθεωρεί τον στόλο

    28/6/2006 2:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 5:19:21 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Δύναμη που εμπνέει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, το στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, τον οποίο επιθεώρησε από τη φρεγάτα "Λήμνος" στον όρμο του Φαλήρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ναυτικής εβδομάδας. Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την εμπειρία που είχε και ευχήθηκε σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του πολεμικού ναυτικού καλή δύναμη για την επιτυχή έκβαση της αποστολής τους.

    [05] Πολιτική

    Το πόρισμα για τις υποκλοπές

    28/6/2006 12:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Το πόρισμα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για την υπόθεση των υποκλοπών στη Vodafone αποστέλλεται σε λίγες ώρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Από νωρίς το πρωί, συνεδριάζει η ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του πορίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα δεν θα υπάρχει καμία ονομαστική αναφορά για ευθύνες στελεχών της εταιρείες. Οι μόνες αναφορές θα αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ενεργοποιήθηκε το παράνομο λογισμικό.

    [06] Κοινωνία

    Δεν υπήρξαν θύματα

    Έκρηξη σε ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ

    28/6/2006 4:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη μία το μεσημέρι, στην 4η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή να σημειωθούν τραυματισμοί. Η μονάδα, ισχύος 300 μεγαβάτ, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε πρόβλημα λειτουργίας και για την 1η μονάδα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης. Επίσης, σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ δε δημιουργείται πρόβλημα κάλυψης της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια. Επιτόπου βρίσκονται ο πρόεδρος της ΔΕΗ Κώστας Κυριακόπουλος και οι γενικοί διευθυντές παραγωγής και ορυχείων.

    [07] Κοινωνία

    Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη μητέρα του Άλεξ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις

    28/6/2006 1:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των ψυχιάτρων-ψυχολόγων με τους πέντε ανηλίκους, που εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ από τη Βέροια. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια Βέροιας λαμβάνει συμπληρωματικές καταθέσεις από συγγενείς των ανηλίκων για να εντοπίσει το ρόλο δύο προσώπων που θεωρούνται ύποπτοι. Στο μεταξύ χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που επισκέφθηκε τη Βέροια, είχε σύντομη συνάντηση με τη μητέρα και τον πατριό του Άλεξ.

    [08] Κοινωνία

    "Πα-τέρας" - βιαστής

    28/6/2006 12:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται 43χρονος, ο οποίος είχε ερωτικές σχέσεις με την κόρη του. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος "πατέρας", κάτοικος βορείων προαστίων, ασελγούσε επί έξι χρόνια εις βάρος της κόρης του, η οποία, 19 ετών σήμερα, δεν άντεξε, και μαζί με τη μητέρα της αλλά και το δικηγόρο τους παγίδευσαν τον αιμομίκτη. Σε βάρος του "πατέρα" υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του.

    [09] Κοινωνία

    Ο εφέτης ανακριτής, Ιωάννης Σίδερης

    Ζητά άρση ασυλίας του Μαντούβαλου

    28/6/2006 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 6:45:44 μμ)

    Πηγή: NET

    Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου ζήτησε ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης, που διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση του παραδικαστικύ κυκλώματος. Ο κ. Σίδερης ζητά την άρση για τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απάτης, εκβίασης και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων. Οι κατηγορίες αφορούν το χειρισμό υποθέσεων του δικηγορικού του γραφείου, καθώς στην ανάκριση υπήρχαν καταγγελίες από πελάτες του ότι τους ζητήθηκαν χρήματα έτσι ώστε οι υποθέσεις τους να τύχουν ευνοϊκής δικαστικής μεταχείρισης. Το σχετικό έγγραφο απεστάλη από τον κ. Σίδερη στην Εισαγγελία Εφετών και, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, θα αποσταλεί στη Βουλή. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που τίθεται θέμα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μαντούβαλου για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    [10] Οικονομία

    Συμβουλευτικός ο ρόλος του ΟΟΣΑ

    Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό

    28/6/2006 3:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχελ Γκουρία, με αντικείμενο την κοινωνική ασφάλιση. Εξάλλου, ο Οργανισμός σε συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση πρόκειται έως τα τέλη του 2006 να εκπονήσει μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας. Στη συνέχεια ο κ Γκουρία συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο κ. Γκουρία μίλησε για συγκράτηση των δαπανών, ενώ τόνισε, ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη κοινωνική ασφάλιση δεν θα πρέπει να πιέζουν τα δημοσιονομικά μεγέθη. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιτουρίδης ξεκαθάρισε, ότι ο ρόλος του ΟΟΣΑ είναι συμβουλευτικός και επεσήμανε, ότι δεν υπάρχουν πιέσεις από τον Οργανισμό. Επίσης, ο κ Τσιτουρίδης έκανε λόγο για ήπιες αλλαγές και μεταβατική περίοδο εφαρμογών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες

    [11] Οικονομία

    Έμφαση σε επιχειρηματικότητα-επενδύσεις

    Συνέδριο Economist

    28/6/2006 12:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 3:14:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις σε Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία τίθενται επί τάπητος στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιεί το περιοδικό Economist. "Την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων και της στενότερης συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ ανέφερε πως ήδη οι ελληνικές επενδύσεις στις δυο γειτονικές χώρες αγγίζουν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας στο Συνέδριο τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω διείσδυσης των ελληνικών τραπεζών στην ΝΑ Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας προέβλεψε για το μέλλον μικρότερο αριθμό εγχώριων τραπεζών, λόγω συγχωνεύσεων και εξαγορών, ενώ προανήγγειλε εμμέσως νέα αύξηση των επιτοκίων για το επόμενο διάστημα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, υπογράμμισε ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών ειναι το κλειδί για την ασφάλεια στην περιοχή. Στο συνέδριο ομιλητής θα είναι το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [12] Πολιτισμός

    Εγκαινιάστηκε από τον Κ. Παπούλια την Τρίτη

    Πραγματικότητα η Εθνική Γλυπτοθήκη

    28/6/2006 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Τα εγκαίνια της Εθνικής Γλυπτοθήκης, στο Άλσος Στρατού στο Γουδί, έκανε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη. Τα εγκαίνια προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση κοινού. Στη Γλυπτοθήκη, για πρώτη φορά βγήκαν από τις αποθήκες και βρήκαν μόνιμη πια στέγη σημαντικά έργα δύο αιώνων νεοελληνικής γλυπτικής. Η διεθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα, είπε πως η Γλυπτοθήκη είναι "μία μεγάλη ιστορική στιγμή", ενώ για την ελληνική γλυπτική είπε, πως "υπερβαίνει την φθορά και τον θάνατο και μνημειώνει τη ζωή, λόγω και της αντοχής των υλικών της". Στην Εθνική Γλυπτοθήκη, οι λαϊκοί μαρμαρογλύπτες, που μεταμορφώθηκαν σε έντεχνους γλύπτες τον 19ο αιώνα, με την ίδρυση του Σχολείου Τεχνών, το 1836 στην Ελλάδα, προϋπαντούν με το έργο τους τον επισκέπτη, ενώ υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας αίθουσα συνομιλούν αρμονικά Τηνιακοί παραδοσιακοί μαρμαροτεχνίτες, ο Γιαννούλης Χαλεπάς, Επτανήσιοι , κλασικιστές γλύπτες, ρεαλιστές, μοντερνιστές. "Είναι", όπως είπε και ο πρόεδρος της Πινακοθήκης Παναγιώτης Τέτσης, "ένα μέρος του θαύματος της ελληνικής μετεπαναστατικής γλυπτικής γιατί η άλλη μισή βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο". Παράλληλα με τις μόνιμες συλλογές, στη Γλυπτοθήκη παρουσιάζεται το έργο του κορυφαίου Τοσκανού γλύπτη, Μαρίνο Μαρίνι.

    Οι κ.κ. Λαμπράκη-Πλάκα και Τέτσης ευχαρίστησαν από καρδιάς τους συναρμόδιους για το Άλσος Στρατού και τη λειτουργία της Γλυπτοθήκης, υπουργούς Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, για την πολύχρονη προσπάθεια, συντονισμό και αποπεράτωση του έργου, κ.κ. Τσοχατζόπουλο, Πάγκαλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο, Τατούλη και Βουλγαράκη.

    Πολλά από τα έργα, που αποτελούν πλέον τις μόνιμες συλλογές της Γλυπτοθήκης, στοιβάζονταν για χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες τη Εθνικής Πινακοθήκης.

    Η Γλυπτοθήκη έγινε πραγματικότητα χάρη στην γενναία χορηγία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι μελέτες ανακαίνισης των δύο ιστορικών κτιρίων, στο Άλσος Στρατού, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Γ΄ΚΠΣ.

    [13] Τεχνολογία

    Στο Ζάππειο

    Εβδομάδα επιστήμης και τεχνολογίας

    28/6/2006 4:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 5:08:10 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία σημαντική έκθεση με εντυπωσιακά ελληνικά τεχνολογικά επιτεύγματα θα φιλοξενείται έως τις 5 Ιουλίου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας". Τα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν με τα έργα τους 35 ερευνητικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες, πραγματοποίησε, την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος μάλιστα οδήγησε και το οικολογικό αυτοκίνητο, που κινείται με υδρογόνο. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής Γιάννης Τσουκαλάς, και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης. Μετά τα εγκαίνια, ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, ενώ ο κ. Παπαθανασίου οδήγησε προσομοιωτή συνδεδεμένο με σύστημα καταγραφής των αντιδράσεων του οδηγού πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Παράλληλα, ο κ. Σιούφας διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξή του στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, προαναγγέλλοντας την παρουσίαση σχετικού νομοσχεδίου σε 10 ημέρες και καλώντας τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλλει με επενδύσεις στην ανάπτυξη της ελληνικής καινοτομίας. Η Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του αφιερώματος στην "Καινοτομία" κατά τη διάρκεια της 71ης ΔΕΘ, (9-17/9/2006).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 June 2006 - 16:50:19 UTC