Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Η στάση της Άγκυρας
  • [03] Η ώρα της επιλογής
  • [04] Νέες αποκαλύψεις για τον Άλεξ
  • [05] Σ' έφετη οι υποκλοπές
  • [06] Ασθενής σεισμική δόνηση
  • [07] "Καίγεται" το Καράκας σε ...videogame
  • [08] Κόλπα ...κινητής τηλεφωνίας
  • [09] Ν.Κορέα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν 1700 μαθητές
  • [10] Μάχη στο Ριάντ
  • [11] Στη Μπενφίκα ο Κατσουράνης
  • [12] Μη μιλάτε στη βροχή
  • [13] Τα "μαύρα φεγγάρια" του Πλούτωνα
  • [14] Τον έκαναν "τσακωτό"

    [01] Πολιτική

    Στο επίκεντρο τα θέματα της επικαιρότητας

    Στο Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης

    23/6/2006 10:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2006 11:15:06 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τα θέματα της επικαιρότητας συζήτησε το πρωί της Παρασκευής, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην Πρωθυπουργός που την ερχόμενη εβδομάδα αναχωρεί για διακοπές στα Χανιά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για τη δημοσκόπηση της MRB, είπε ότι "τα γκάλοπ αποτυπώνουν την πραγματικότητα της στιγμής. Τα πράγματα, κυλούν, αλλάζουν", Σε άλλη διευκρινιστική ερώτηση αν εννοεί ότι θα ενισχυθεί η θέση του ο Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά "τις απόψεις μου τις έχω πει από παλιά". Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια δέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα.

    [02] Πολιτική

    Νέες προκλήσεις των "Γκρίζων Λύκων"

    Η στάση της Άγκυρας

    23/6/2006 10:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2006 11:49:55 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επεισόδια σε βάρος του Οικουμενικού πατριάρχη προκάλεσαν πάλι ομάδες "Γκρίζων Λύκων", κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη. Η έξαρση των προκλήσεων από τουρκικά εθνικιστικά στοιχεία, συμπίπτει με την σκλήρυνση της στάσης της Άγκυρας όσον αφορά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και το ζήτημα της Κύπρου. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις στην Άγκυρα να εφαρμόσει το πρωτόκολλο τελωνειακής ένωσης, ανοίγοντας τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός υπενθύμισε στην Τουρκία ότι διαπραγματεύεται με 25 και όχι 24 χώρες. Η στάση της Άγκυρας και τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό κυριάρχησαν στη συνάντηση της κυρίας Μπακογιάννη με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Λιλλήκα, ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι ευρωτουρκικές σχέσεις αναμένεται να συζητηθούν στο δείπνο εργασίας που θα έχει απόψε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Γερμανό ομόλογό της, Φρανκ Βάλτερ, Σταινμάιερ.

    Προειδοποίηση Μάτι Βανχάνεν

    Την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, επεσήμαναν ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός και στενή συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας για την επίτευξη του κοινού στρατηγικού στόχου που είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    Η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με το υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, εθνικιστικά στοιχεία στην Τουρκία οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Χάλκη, όπου ο Αρμένιος Πατριάρχης Καρακίν ο Β επισκέφθηκε ως φιλοξενούμενος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου την θεολογική σχολή.

    Τα μέλη της οργάνωσης "Εθνικιστική Δύναμη είχαν οργανώσει διαδήλωση και κατά την άφιξη του Αρμένιου Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Ταγιπ Ερντογαν, που δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ζήτημα τιμής για την Τουρκία, θα βρεθεί στην κατεχόμενη Κύπρο στις 21 Ιουλίου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

    Η Τουρκία πρέπει να μάθει να διαπραγματεύεται και με τους "25", δήλωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν, που από την 1η Ιουλίου θα προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησε και για τη Τουρκία με τον Δανό ομόλογό του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Ο Φιλανδός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο φάκελος Τουρκία θα είναι ο δυσκολότερος στη θητεία του στην προεδρία της Ένωσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές για το Κυπριακό

    [03] Κοινωνία

    Για χιλιάδες υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Η ώρα της επιλογής

    23/6/2006 10:30:00 πμ

    Τα μηχανογραφικά τους δελτία, με τις σχολές της επιλογής τους, αρχίζουν να συμπληρώνουν από σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας καταγράφονται στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, καθώς η πλειοψηφία έγραψε κάτω από τη βάση ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά επιτυχίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθήματα Θετικής Κατεύθυνσης. Από τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι τέσσερεις στους 10 υποψηφίους για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, περίπου 35.000, βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 10 χιλιάδες θέσεις στην ανώτατη εκπαίδευση θα μείνουν κενές. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των αποτυχόντων θα προσδιορισθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, μόλις δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τους βαθμούς πρόσβασης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία από τις 10 έως τις 21 Ιουλίου

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη δημοσιότητα οι βαθμοί

    [04] Κοινωνία

    Συνεχίζεται το θρίλερ

    Νέες αποκαλύψεις για τον Άλεξ

    23/6/2006 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέα τροπή προσλαμβάνει η υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν δημόσια οι γονείς ενός από τους πέντε ανήλικους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, η μητέρα του ανήλικου συναντήθηκε με τη μητέρα του Άλεξ και της αποκάλυψε ότι ο γιος της ήταν έναν από τα παιδιά που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 11χρονο και στη συνέχεια εξαφάνισαν το πτώμα του τον περασμένο Φεβρουάριο στο κέντρο της μακεδονικής πόλης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και ο πατέρας του ανήλικου, ο γιος του μαζί με τους άλλους τέσσερις φίλους του άρχισαν να κυνηγούν τον Άλεξ στο κέντρο της Βέροιας και σε κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά του έβαλε τρικλοποδιά με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του σε σκαλοπάτια. Ο 11χρονος άρχισε να αιμορραγεί, έχασε τις αισθήσεις του αλλά οι ανήλικοι φοβούμενοι τις συνέπειες αντί να καλέσουν ασθενοφόρο, ή να ενημερώσουν τους γονείς τους, τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν στο υπόγειο του ερειπωμένου σπιτιού, το οποίο στη συνέχεια κατεδαφίστηκε. Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση για τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν στην υπόθεση.

    [05] Κοινωνία

    Αίτημα του Δημήτρη Λινού

    Σ' έφετη οι υποκλοπές

    23/6/2006 11:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Τη σύγκληση της ολομέλειας των Εφετών Αθηνών για να ανατεθεί, λόγω μείζονος ενδιαφέροντος, σε εφέτη ειδικό ανακριτή, η έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ζητεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εφετών Αθηνών, Αντώνη Πλωμαρίτη. Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Λινός "η εξαιρετική φύση και σοβαρότητα της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών που ευλόγως έχει ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερου βαθμού δικαστικό λειτουργό και τη σύντομη περάτωση της προδικασίας με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών". Εντός της ημέρας ο κ. Πλωμαρίτης αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος.

    [06] Κοινωνία

    Κοντά στη μάνδρα Αττικής

    Ασθενής σεισμική δόνηση

    23/6/2006 10:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δυο λεπτά πριν τις εννέα το πρωί 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας στη Μάνδρα Αττικής. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και δεν προκαλεί καμία ανησυχία στους σεισμολόγους. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν δεν αποκλείεται η δόνηση να εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία, του φονικού σεισμού της Πάρνηθας, έστω και αν έχουν περάσει από τότε σχεδόν επτά χρόνια.

    [07] Κόσμος

    Σάλος στη Βενεζουέλα

    "Καίγεται" το Καράκας σε ...videogame

    23/6/2006 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σάλο έχει προκαλέσει στη Βενεζουέλα ένα αμερικανικής κατασκευής videogame που δείχνει το Καράκας στις φλόγες, κατά τη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης με στόχο την απελευθέρωση της χώρας από έναν "τύρρανο διψασμένο για εξουσία", που παραπέμπει στον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες. "Το videogame που έχει τον τίτλο "Μισθοφόροι 2:Ο κόσμος στις φλόγες" δείχνει" τη μεγάλη διαστροφή της αμερικανικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών" υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Χοσέ Βιθέντε Ράνζελ, ο οποίος με την ευκαιρία χαρακτήρισε την αμερικανική Κυβέρνηση "φωλιά γκάνγκστερς, λαθρεμπόρων ναρκωτικών και εγκληματιών", υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να προκαλέσει πραξικόπημα κατά του Τσάβες. Το νέο videogame εξελίσσεται πάντως στη χερσόνησο της Κορέας, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι ένας πολέμαρχος που θέλει να πάρει τον έλεγχο της Βενεζουέλας και φυσικά των πετρελαίων της. Οι δημιουργοί του νέου παιγνιδιού, που ανήκουν στην εταιρία "Pandemic" η οποία εδρεύει στο Λος Άντζελες, διέψευσαν πάντως ότι επηρεάστηκαν από την πολιτική της Κυβέρνησης Μπους έναντι της Βενεζουέλας στην κατασκευή των "Μισθοφόρων".

    "Τα στούντιο της Pandemic εργάζονται στον τομέα της διασκέδασης. Δεν είχαμε ποτέ κάποια επαφή με οποιαδήποτε αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία για το θέμα της παραγωγής του παιγνιδιού", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρίας.

    [08] Κόσμος

    Τους "ξετίναξαν" οι αναπάντητες κλήσεις

    Κόλπα ...κινητής τηλεφωνίας

    23/6/2006 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα νέο κόλπο της κινητής τηλεφωνίας που εκμεταλλεύεται τις αναπάντητες κλήσεις στην Αυστραλία έχει ξεκινήσει στην Κύπρο σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, που υποστηρίζουν ότι η εταιρία DC Marketing έχει στην διάθεσή της τα στοιχεία 16 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων της Αυστραλίας. Η εν λόγω εταιρία, που σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές λειτουργεί νόμιμα, φέρεται να ειδικεύεται σε ιστοσελίδας τζόγου και πορνό. Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή του στην κινητή τηλεφωνία της Αυστραλίας ένα νέο κύκλωμα, το οποίο εκμεταλλεύεται τις αναπάντητες κλήσεις. Οι Αρχές προειδοποιούν όσους έχουν κινητό τηλέφωνο, να μην επιστρέφουν ποτέ τις κλήσεις που δεν πρόλαβαν να απαντήσουν, αν δεν αναγνωρίζουν τον αριθμό, γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν τον... κούκο αηδόνι. Το κόλπο είναι απλό: οι απατεώνες τηλεφωνούν στην τύχη σε διάφορα κινητά και πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης τους να απαντήσει την κλήση κλείνουν το τηλέφωνο, αφήνοντας, όμως, έναν αριθμό μαζί με τη γνωστοποίηση ότι "κέρδισαν κάτι"

    Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι περισσότεροι καλούν τον αριθμό για να διαπιστώσουν ποιος τους τηλεφώνησε και μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τους πουν, "τι κέρδισαν" από την άλλη πλευρά, χρεώνονται με υπερβολικά ποσά, τα οποία και καταλήγουν στους ιδιοκτήτες του αριθμού που άφησαν στο κινητό των θυμάτων τους.

    Πάντως, σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές, τα δώρα που υπόσχονται τα προσφέρουν. Μόνο που το κόστος είναι δυσανάλογα μεγάλο.

    [09] Κόσμος

    Ν.Κορέα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν 1700 μαθητές

    23/6/2006 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 1.700 Νοτιοκορεάτες μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση αυτή την εβδομάδα ενώ η εταιρία που προμηθεύει με τρόφιμα τα σχολικά κυλικεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παροχή προμηθειών μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. Η εταιρία CJ Food System, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και έπαθαν τροφική δηλητηρίαση τα παιδιά. "Η CJ Food System δεν έχει διαπιστώσει προβλήματα, πέραν ενός συγκεκριμένου αριθμού σχολείων, αλλά προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε δυνατό κίνδυνο, διακόπτουμε την προμήθεια τροφίμων και λαμβάνουμε την πρωτοβουλία για λεπτομερή διερεύνηση του θέματος", ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. Κανένα από τα παιδιά που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση δεν κινδυνεύει, αλλά εκατοντάδες μαθητές υποχρεώθηκαν να απουσιάσουν από τα μαθήματά τους εξαιτίας των συμπτωμάτων της δηλητηρίασης, που είναι ναυτία, πυρετός και διάρροια.

    [10] Κόσμος

    Μεταξύ αστυνομίας και τρομοκρατών

    Μάχη στο Ριάντ

    23/6/2006 7:03:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έξι ένοπλοι, που υπάρχουν υποψίες ότι ανήκαν στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν τα ξημερώματα, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε προάστιο του Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ένοπλο, που τραυματίστηκε στη μάχη και θεωρείται συνεργός των έξι νεκρών. Η ανταλλαγή πυρών έγινε στο προάστιο αλ-Ναχίλ και σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Μπενφίκα ο Κατσουράνης

    23/6/2006 7:28:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Από τον "δικέφαλο αετό" της Αθήνας στον "αετό" της Πορτογαλίας. Ο Κώστας Κατσουράνης μετά από τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ από την Πέμπτη ανήκει στο δυναμικό της Μπενφίκα. Η συμφωνία μεταξύ των δυο συλλόγων οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο αμυντικός μέσος της "Ένωσης", έφτασε στη Λισσαβόνα, όπου υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τη νέα του ομάδα. Από την μεταγραφή του αρχηγού η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της μεταγραφής, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα σε φιλικό αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Τρίτη 1η Αυγούστου στις 20.00.

    "Το κεφάλαιο ΑΕΚ δεν έχει κλείσει"

    Την είδηση ανακοίνωσε κι επισήμως η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

    "Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η διοίκηση της Benfica συμφώνησαν για τη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στο σύλλογο της Πορτογαλίας.Η διοίκηση της ΑΕΚ, ευχαριστεί τον Κώστα Κατσουράνη για την πολύτιμη προσφορά του και την αφοσίωση που επέδειξε στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη διεθνή του καριέρα".

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Kώστας Κατσουράνης δήλωσε στο aekfc.gr:

    "Η ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να εκπληρώσω τη φιλοδοξία που έχω ως ποδοσφαιριστής και να αγωνιστώ σε έναν μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού. Χαίρομαι πολύ που η ΑΕΚ εκτίμησε την προσφορά μου απέναντί της, χαίρομαι που η μεταγραφή μου ενισχύει οικονομικά την ομάδα. Το κεφάλαιο ΑΕΚ για μένα δεν έχει κλείσει. Ευχαριστώ κάθε έναν που συνεργάστηκα από την πρώτη μου ημέρα στην ΑΕΚ, ευχαριστώ τον Ντέμη Νικολαΐδη, ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΚ για τα τέσσερα καλύτερα χρόνια που πέρασα μέχρι σήμερα στην καριέρα μου".

    "Διάλεξα ένα σπουδαίο έμβλημα"

    Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στην αίθουσα Τύπου του "Ντα Λουζ", παρουσία του πρόεδρου της Μπενφίκα, Λουϊ Φελίπε Βιεϊρα και του προπονητή, Φερνάντο Σάντος, ο πρώην πλέον αρχηγός της ΑΕΚ, τόνισε:

    "Διάλεξα ένα σπουδαίο έμβλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σ΄έναν μεγάλο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή της Μπενφίκα που με εμπιστεύθηκαν. Είναι αλήθεια ότι είχα πρόταση από τη Γκλάντμπαχ, αλλά επέλεξα τη Μπενφίκα γιατί είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα και γιατί θα έχω έναν προπονητή με τον οποίο έχω συνεργαστεί και με γνωρίζει καλά".

    Το εγκώμιο Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος μόλις χθες γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του, έπλεξε ο Φερνάντο Σαντος. "Είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Επαιξε σε όλα τα παιχνίδια του EURO 2004 με την εθνική. Μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνιστεί στην άμυνα και στο κέντρο, ενώ διακρίνεται για το σύνθετο παιχνίδι του και τα 7-8 γκολ που βγάζει κάθε χρονιά. Είναι σίγουρο ότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, όμως θα πρέπει να δείξει στο γήπεδο την αξία του για να κερδίσει μια θέση στην ομάδα".

    Το ίδιο εγκωμιαστική ήταν και η αναφορά στο επίσημο site της Μπενφίκα, που σχολιάζοντας την τελευταία κουβέντα του Σάντος αναφέρει: «Βέβαια, με όλα αυτά που έχει δείξει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο μέσος θα δικαιώσει τις προσδοκίες του προπονητή και των εκατομμυρίων οπαδών της Μπενφίκα, που περιμένουν με ανυπομονησία να τον δουν να αγωνίζεται».

    Τέλος, ο πρόεδρος των "Αετών" Λουϊς Φελίπε Βιέιρα εκτός από τον ενθουσιασμό του για την απόκτηση του Κατσουράνη, είχε κι ένα μήνυμα να δώσει: "Έχουμε αρχές και δεν πρόκειται να τις καταπατήσουμε. Η Μπενφίκα αποφασίζει και όχι οι διάφοροι μάνατζερ που θέλουν να πάρουν προμήθεια και νομίζουν ότι ρυθμίζουν τις μεταγραφές".

    [12] Τεχνολογία

    Αυστηρά για χρήστες κινητών

    Μη μιλάτε στη βροχή

    23/6/2006 7:58:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια καταιγίδας θα μπορούσε να ήταν επιζήμια για τους χρήστες προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες, καθώς οι χρήστες θα μπορούσαν να χτυπηθούν από κεραυνό. Αφορμή για την αυστηρή προειδοποίηση στάθηκε η περίπτωση μιας 15χρονης η οποία, εν μέσω καταιγίδας, βρισκόταν σε ένα πάρκο και μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο. Το κορίτσι χτυπήθηκε από κεραυνό και, μολονότι επέζησε, υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας και σήμερα, ένα χρόνο μετά το περιστατικό, παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι.

    Όπως είπαν πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο όμως εξηγείται επιστημονικά.

    "Αυτό το σπάνιο φαινόμενο αποτελεί θέμα δημόσιας υγείας και απαιτείται περισσότερη πληροφόρηση για τον κίνδυνο που παρουσιάζει η χρήση κινητών τηλεφώνων στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, ώστε να προληφθούν μελλοντικά δυστυχήματα από κεραυνούς" ανέφερε η Σουίντα Έσπριτ, γιατρός του Νοσοκομείου Νόρθγουικ Παρκ.

    Σε επιστολή τους προς την επιθεώρηση British Medical Journal η Έσπριτ και άλλοι γιατροί του νοσοκομείου σημειώνουν πως εφημερίδες στην Κίνα, τη Μαλαισία και τη Νότια Κορέα έχουν περιγράψει τρία θανατηφόρα περιστατικά.

    Επίσης, η υπηρεσία προστασίας από τους κεραυνούς της Αυστραλίας συνιστά οι άνθρωποι να μην έχουν επάνω τους μεταλλικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κινητών ή ασύρματων τηλεφώνων, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.

    [13] Τεχνολογία

    Τα "μαύρα φεγγάρια" του Πλούτωνα

    23/6/2006 8:53:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Και τα ονόματα αυτών Νυξ και Ύδρα. Ο λόγος για τις ονομασίες του δεύτερου και του τρίτου φεγγαριού του Πλούτωνα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και "βαφτίστηκαν" επισήμως την Πέμπτη με τα αρχαιοελληνικά ονόματα, που εγκρίθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Αστρονομίας η οποία είναι υπεύθυνη για τα ονόματα των ουρανίων σωμάτων. Η Νύχτα και η Ύδρα ανακαλύφθηκαν τον Μάιο του 2005 από μια ομάδα ερευνητών που χρησιμοποιούσαν το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ στο πλαίσιο της αποστολής "Νέοι Ορίζοντες" της NASA. Οι δύο δορυφόροι απέχουν δύο με τρεις φορές περισσότερο από τον Πλούτωνα απ ότι το μεγαλύτερο φεγγάρι του, ο Χάρων, που ανακαλύφθηκε το 1978. Η Νύχτα πήρε το όνομα της θεάς του σκότους ενώ η ονομασία Ύδρα, που παραπέμπει στο μυθικό τέρας με τα εννέα κεφάλια, θεωρήθηκε κατάλληλη για το απώτατο φεγγάρι του Πλούτωνα, του ένατου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

    [14] Ζωής ...σΤάσεις

    Παπράτσι στη φυλακή εν ώρα υπηρεσίας...

    Τον έκαναν "τσακωτό"

    23/6/2006 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: Reuters

    Ένας παπαράτσι, συνελήφθη προσπαθώντας να βγάλει το ψωμάκι του ουπς λάθος! Προσπαθώντας να βγάλει μια φωτογραφία του τετράχρονου υιοθετημένου γιου, των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, την ώρα που αυτός βρισκόταν στο σχολείο του στο Λος Άντζελες. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές ο 25χρονος Κλιντ Μπρουερ, έγινε αντιληπτός από άτομο της ιδιωτικής ασφάλειας, την ώρα που κρυμμένος στους θάμνους του σχολείου, περίμενε την άφιξη του ζεύγους, για να αποθανατίσει τον μικρό Μαντοξ. Ο νεαρός και φιλόδοξος φωτογράφος, οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα και μέχρι να πληρώσει την εγγύηση για να αποφυλακιστεί. Ο Μπρουερ θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για παραβίαση ιδιωτικού χώρου, αδίκημα που επιφέρει ποινή ενός έτους. Πρόσφατα οι Πιτ και τζολί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ζήτησαν ένα υπέρογκο ποσό για τις φωτογραφίες της νεογέννητης κόρης τους. Εκτός του Μάντοξ έχουν επίσης υιοθετήσει και ένα 16 μηνών κοριτσάκι από την Αιθιοπία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 June 2006 - 8:50:54 UTC