Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή
  • [02] "Προβληματισμοί γύρω από τη Χάγη"
  • [03] Επαφές για το Κυπριακό
  • [04] Συνάντηση με την ΟΝΝΕΔ
  • [05] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση
  • [06] Στη δημοσιότητα οι βαθμοί
  • [07] Κάλεσμα σε διάλογο
  • [08] Στον Εισαγγελέα 11 σούπερ-μάρκετ
  • [09] Θάνατος από ηλεκτροπληξία
  • [10] Συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα
  • [11] Άμεσες προσλήψεις
  • [12] Διακοπή της παροχής νερού
  • [13] Ποινές για τους εισβολείς στην ΕΤ3
  • [14] Νεκρός από ηλεκτροπληξία
  • [15] Συλλαλητήρια και απεργίες
  • [16] Φονικές κατολισθήσεις και πλημμύρες
  • [17] Στη Βουδαπέστη ο Τ. Μπους
  • [18] Προειδοποιούν τη Β. Κορέα
  • [19] Μήνυμα αλ Ζαουάχρι
  • [20] Πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής
  • [21] Απολύσεις στην Allianz
  • [22] "Πρωταθλητές" φορολογίας
  • [23] Επί ποδός οι ελεγκτές του υπ. Οικονομίας
  • [24] Ο Καμπάνης φεύγει, ο Σαββίδης επανέρχεται
  • [25] Schoolwave στην Τεχνόπολη
  • [26] Συναυλία κατά των ναρκωτικών
  • [27] Επιστροφή έργων τέχνης στην Ιταλία
  • [28] Νέο κρούσμα "τρελών αγελάδων" στην Ολλανδία
  • [29] "Nein" στο κάπνισμα
  • [30] Μαθήματα για χάκερς
  • [31] "Από τους Αργοναύτες στους ...Αστροναύτες"
  • [32] Φασούλι το φασούλι… αδειάζει το σακούλι
  • [33] Ποδοσφαιρόπληκτοι… μοναχοί
  • [34] "Nein" στο κάπνισμα

    [01] Πολιτική

    Για Δημόσια Διοίκηση και Παιδεία

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    22/6/2006 2:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 3:59:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διαμηνύοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με όραμα και μακριά από προκαταλήψεις, χωρίς ιδεοληψίες και δογματισμούς. Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου, είναι τραγικός υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι κρύβεται και ότι ακολουθεί φαύλη πολιτική στο δημόσιο. Σφοδρή αντιπαράθεση για Παιδεία και Δημόσια Διοίκηση. Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άσκησε η ηγεσία του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.

    Κριτική σε υψηλούς τόνους

    "Η αρχή για την Ελλάδα που θέλουμε έγινε", υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ταυτίζεται με το κράτος και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με όσα κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.

    "Η Ελλάδα αγκαλιάζει με ευαισθησία και ανθρωπιά όλους όσοι ζουν και εργάζονται εδώ" επισήμανε.

    Καταγγέλλοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο κ Καραμανλής, εξέφρασε την έκπληξη του διότι στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε θέμα λειτουργίας του κράτους.

    "Μόλις τώρα! Μόλις έχασαν τις εκλογές, δύο χρόνια από τότε που βρέθηκαν στην αντιπολίτευση, ξέσπασε πρόβλημα κράτους!!! Έλεος!!" είπε ο κ. Καραμανλής και ρώτησε: "γιατί τόση αυθαιρεσία και ως προς το πρόβλημα και ως προς το χρόνο της διόγκωσης του, γιατί τόση προσποίηση άγνοιας και αμνησίας και γιατί τόσο κραυγαλέα αυτοδιάψευση;"

    Αναφερόμενος στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ κατά την οκταετία 1996-2004, μίλησε για προσλήψεις από τα παράθυρα, για εγκρίσεις εκτάκτων που βρίσκονταν, περίπου, στο 85% του συνόλου των προσλήψεων, και για δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς που φορτώνονταν προσωπικό που δεν χρειάζονταν.

    "Μιλάτε δύο χρόνια μετά, για πελατειακό κράτος; Εσείς που περηφανευόσασταν ότι για να χτυπηθούν όσοι δεν δήλωναν ΠΑΣΟΚ είχατε ισοπεδώσει τα πάντα; Εσείς που διακηρύσσατε ότι μοιράσατε τις καίριες θέσεις του δημοσίου στους φίλους και τους παραφίλους σας; Πώς γίνεται να τα καταγγέλλετε προεκλογικά και να τα υπερασπίζεστε μετεκλογικά; Γιατί ταυτίζεστε, σήμερα, με τη συντήρηση του χτες; Τί κάνατε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που, ο ίδιος, θεωρούσατε αναγκαίες;", ρώτησε τον κ. Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα και στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία -όπως είπε- είναι αναγκαία για την εξέλιξη της κοινωνικής κινητικότητας, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας, και την οικοδόμηση αξιόπιστης, ποιοτικής, αλλά και ευρύτατα προσφερόμενης ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης: "Γι αυτό εργαζόμαστε. Και γι αυτό, θέτω ευθέως το ερώτημα: Χρειάζονται ή δεν χρειάζονται αλλαγές; Πάρτε, επιτέλους, θέση. Θέση ευθύνης".

    Σφοδρή επίθεση

    Σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε, παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι συνετέλεσε στην αναβίωση ενός "παρακράτους", που ξεκινά από την προώθηση των κομματικών συμφερόντων στο δημόσιο τομέα και φθάνει μέχρι την λειτουργία παρανόμων μηχανισμών που πρωταγωνίστησαν στις υποθέσεις των υποκλοπών και των απαγωγών των Πακιστανών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις στις ΔΕΚΟ με την εισαγωγή της "γαλάζιας συνέντευξης", την "πρόσληψη χωρίς κριτήρια 312.000 συμβασιούχων την ώρα που μονιμοποιείται μόνον το 1/10 των συμβασιούχων των προηγούμενων χρόνων", την "πρόσληψη 107.000 υπαλλήλων χωρίς κριτήρια και ΑΣΕΠ και με εικονικές προκηρύξεις", την "ίδρυση 400 νέων αμειβόμενων επιτροπών και ομάδων εργασίας και τη δημιουργία 120 νέων θέσεων συμβούλων".

    Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για τις εξελίξεις στην Παιδεία, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έχει υποβαθμίσει τις σπουδές δίνοντας προτεραιότητα στο ρουσφέτι.

    "Σήμερα θα συνειδητοποιήσουν χιλιάδες νέοι ότι τέλειωσε η ελπίδα τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ότι κοπήκανε με το δικό σας νόμο. Υπήρξε κάποια πρόνοια πριν νομοθετήσετε αυτό τον αυταρχικό νόμο; Μοιάζετε με τον πατέρα που, απογοητευμένος από το παιδί του, το αποκληρώνει. Είστε ο πατέρας που αποκληρώνει χιλιάδες παιδιά, που αποκληρώνει τη νέα γενιά. Μόνον αδιέξοδα φέρνει στην κοινωνία αυτός ο αυταρχισμός" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τις υποθέσεις των απαγωγών των Πακιστανών και των υποκλοπών.

    "Στη δημοκρατική Ελλάδα του 2006, άνθρωποι έπεσαν θύματα απαγωγών από όργανα της κρατικής εξουσίας. Όργανα κρατικής εξουσίας παρανόμησαν. Αυτό καλύπτετε, αυτό υιοθετείτε με τη στάση σας. Δεν προστατεύετε τη Δημοκρατία και τον πολίτη, αλλά πουλάτε προστασία σε αδιαφανείς μηχανισμούς που παραμένουν ανενόχλητοι. Όταν προστατεύετε τον υπουργό σας, μην νομίζετε ότι τον έχετε στο χέρι σας και σας χρωστά χάρη - το αντίστροφο συμβαίνει: Γίνεστε εσείς ένας αδύναμος πρωθυπουργός που άγεται και φέρεται. Και αυτό είναι η ύψιστη ύβρις" ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Κριτική και στα δυο κόμματα

    Για προσχηματικό διάλογο στο θέμα της παιδείας, για να καλυφθεί, το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει, μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό το κόμμα της επέλεξε την αποχή.

    Παράλληλα κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ για αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική.

    "Στην ουσία όμως δεν έχουμε αλλαγή εξουσίας αλλά αλλαγή διακυβέρνησης. Το θέμα είναι από ποια πλευρά μπορεί κάποιος να δει τα θέματα της δημοκρατίας; Πέρα από τα ζητήματα ελευθεριών, που συρρικνώνονται είναι αλήθεια, εμείς πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι μόνο βιτρίνα, όπου πίσω από την ωραία συσκευασία υπάρχουν σάπια προϊόντα" τόνισε για να καταλήξει:

    "Για το ΚΚΕ δημοκρατία, είναι ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Στην εργασία, στην παιδεία, στην ελευθερία". Έμφαση στα θέματα της παιδείας έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί και ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Παράλληλα ζήτησε να καταργηθεί το όριο του 10 στα πανεπιστήμια, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να συνταχθεί μαζί του ώστε, όπως είπε, να μην εισχωρήσουν στα πανεπιστήμια τα ιδιωτικά συμφέροντα.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αλαβάνος, έκανε λόγο "για συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων, για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και στοιχεία υποβάθμισης της δημοκρατίας που δημιουργούνται" και κάλεσε "σε κοινή δράση όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν, όπως είπε, να βάλουν φρένο σε αυτές τις αυταρχικές λογικές."

    Δυτερολογίες Καραμανλή-Παπανδρέου

    Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι οι ακρότητες και οι υπερβολές ζημίωσαν παλαιότερα τον τόπο. Ξεκαθάρισε, ότι ζητεί διάλογο και συνεννόηση για όλα, και δεν έχει ούτε εξαρτήσεις ούτε δεσμεύσεις, λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.

    Κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ότι βρίσκει προφάσεις φυγής από τον διάλογο, ενώ χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων και λανθασμένη την αναφορά του για βήματα προς τα πίσω.

    Παράλληλα, εξήγησε ότι παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης του Α. Παπανδρέου τόσο γιατί ήταν πατέρας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και γιατί τιμά της πολιτική του διαδρομή και αισθάνθηκε την παρουσία του ως χειρονομία στην ενημέρωση των πολιτικών ηθών.

    Ανταπαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ο πολιτικός πολιτισμός μας επιτρέπει τις φιλικές προσωπικές σχέσεις, αλλά επιβάλλει και το καθήκον να κάνουμε κριτική.

    Ακόμη, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, μη αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του και ότι απέχει από την ώρα του Πρωθυπουργού αφού από τις 70 ερωτήσεις απάντησε μόνο σε μία.

    Τέλος, ανέφερε ότι η πολιτική ευθύνη είναι άγνωστη για τους υπουργούς της κυβέρνησης , αναφερόμενος και στην απόδραση του Παλαιοκώστα, στις απαγωγές πακιστανών και τις υποκλοπές.

    Κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο κ. Καραμανλής, ανέφερε ότι ο νέος πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει αυστηρή αλλά τεκμηριωμένη κριτική και αποφυγή της πόλωσης, της οξύτητας και της χρήσης ψευδών επιχειρημάτων.

    Έτσι, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να ξαναεξετάσει τον τρόπο που πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του. Όσον αφορά στην Παιδεία υπογράμμισε ότι η ανώτατη εκπαίδευση σήμερα είναι κατώτερη των περιστάσεων και συμφωνούν όλοι ενώ θα πρέπει να αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο.

    Κάλεσε όλους σε διάλογο συνεννόησης και όχι σκοπιμοτήτων για τον σχεδιασμό αλλαγών σύμφωνα με τον νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον και όχι βάσει κομματικών κριτηρίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

    [02] Πολιτική

    Ημερίδα του ΣΥΝ για τα ελληνοτουρκικά

    "Προβληματισμοί γύρω από τη Χάγη"

    22/6/2006 9:28:00 πμ

    Με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου και ευρεία συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων και διακεκριμένων πανεπιστημιακών θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα οι εργασίες της ημερίδας του κόμματος με θέμα "Προβληματισμοί γύρω από τη Χάγη", στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων .

    Εισηγήσεις θα κάνουν οι πανεπιστημιακοί Αντ. Μπρεδήμας, Στέλιος Περράκης και Στ. Αλειφαντής, ο πολιτικός επιστήμονας-ειδικός σε θέματα Τουρκίας Ηρ. Μήλλας, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και του ΕΣΕΠ Ν. Κωνσταντόπουλος και η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.

    [03] Πολιτική

    Επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

    Επαφές για το Κυπριακό

    22/6/2006 9:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 6:34:30 μμ)

    Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Λιλλήκας. Ο Κύπριος υπουργός το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του γι αυτή τη συνάντηση. Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Λιλλήκα τι κάνει ο πρόεδρος της Κύπρου και δέχθηκε απ αυτόν τους θερμούς χαιρετισμούς του κ. Παπαδόπουλου. Νωρίτερα, ο κ. Λιλλήκας είχε μακρά συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη . Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου επεσήμαναν ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός και στενή συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας για την επίτευξη του κοινού στρατηγικού στόχου που είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Αναφορικά με το χρονικό όριο που υπάρχει για το πρωτόκολλο της Άγκυρας, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η απάντηση δόθηκε στα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ενώ ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το μεσοδιάστημα μέχρι τον Οκτώβριο Νοέμβριο με τρόπο παραγωγικό για την επίλυση του Κυπριακού. Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και στο βέτο από την πλευρά της Κύπρου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε "εκείνο που θέλαμε ήταν να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο συγκεκριμένες πρόνοιες και αλλαγές για το πρωτόκολλο της Άγκυρας, πράγμα που πετύχαμε". Σε ερώτηση αν είναι εφικτή η απόλυτη ταύτιση στρατηγικής μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι "θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε απόλυτη ταύτιση στους στρατηγικούς στόχους και απόλυτη γνώση και ενημέρωση στα διάφορα βήματα κατά την άσκηση της τακτικής". Εάν υπάρχουν επιμέρους τακτικοί χειρισμοί, αντιμετωπίζονται, είπε η υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι "δεν υπάρχει διαφορά στους στρατηγικούς στόχους Ελλάδας και Κύπρου, ούτε θα μπορούσε να υπάρξει. Εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση. "Το ίδιο θα απαντούσα και εγώ", συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Λιλλήκας.

    Συναντήσεις με Παπανδρέου και Σιούφα

    Στη συνέχεια, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ο κυπριακός λαός χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, την οποία και έχει. "Εγώ και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε συνεργασία και συνεννόηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας", επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση που έχει ο κυπριακός λαός στον αγώνα του για την επανένωση της Κύπρου από το σύνολο του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας και υπογράμμισε και αυτός ότι ο κ. Παπανδρέου και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, και μέσα από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και τις δυνατότητες που του παρέχει αυτή καθώς υπάρχουν αρκετές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ. Επίσης, δήλωσε ότι η Κυπριακή δημοκρατία από τη μια πλευρά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, από την άλλη όμως η Τουρκία θα πρέπει έμπρακτα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Εάν δεν το κάνει, τόνισε ο κ. Λιλλήκας, κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι η στήριξή μας.

    Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι "η Κυβέρνηση, η Ελλάδα, οι Έλληνες θα είμαστε δίπλα του, δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας, στον αγώνα για τη λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Από την πλευρά του ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι "πέρα από την πολιτική και την κυβερνητική συνεργασία, έχουμε μια δυνατή προσωπική φιλία, την οποία θέσαμε στην υπηρεσία των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου". Είπε ακόμα ότι "χωρίς την ουσιαστική βοήθεια, ιδιαίτερα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το υπουργείο Ανάπτυξης χάρη στις προσωπικές παρεμβάσεις του φίλου Δημήτρη, δεν θα μπορούσε εύκολα η Κύπρος να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα".

    [04] Πολιτική

    Άμεση επικοινωνία αυτοδιοίκησης με τους νέους

    Συνάντηση με την ΟΝΝΕΔ

    22/6/2006 12:15:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ είχαν την πρώτη γνωριμία τους ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς Αργύρης Ντινόπουλος και η υποψήφια νομάρχης Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, οι οποίοι άκουσαν τα προβλήματα των νέων και τάχθηκαν υπέρ της άμεσης επικοινωνίας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τους νέους, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας. Μιλώντας στα μέλη της ΟΝΕΔ, ο κ. Ντινόπουλος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε ότι πιστεύει στα ανοιχτά πανεπιστήμια και σε ένα φοιτητικό κίνημα, που ζητά και διεκδικεί. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. για την υπερνομαρχία θα "κόψουν πρώτοι το νήμα". Από την πλευρά της, η κα. Πιπιλή ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που της έκανενα την επιλέξει για την νομαρχία, καθώς, όπως είπε, δεν είναι κομματικό στέλεχος αλλά αυτοδιοικητικό. Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρης Ζαγορίτης, στην ομιλία του χαρακτήρισε τους υποψηφίους ικανά πρόσωπα, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη σημερινή διοίκηση της υπερνομαρχίας για μηδενικό έργο. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Παπανικολάου, είπε ότι αποτελεί μεταρρύθμιση και τόνισε ότι είναι τόλμη αυτής της κυβέρνησης να λύσει θέματα που λιμνάζουν όλα αυτά τα χρόνια.

    [05] Πολιτική

    Για τη Λειτουργία Κράτους και Θεσμών

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

    22/6/2006 12:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 2:43:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    "Συνεχίζουμε σταθερά και υπεύθυνα την στρατηγική των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που διεξάγεται από το πρωί στη Βουλή. Θέμα της συζήτησης, που γίνεται μετά από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, είναι η λειτουργία του κράτους και των θεσμών.

    [06] Κοινωνία

    Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων μαθητών

    Στη δημοσιότητα οι βαθμοί

    22/6/2006 12:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 6:06:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τα μαθηματικά τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης, η φυσική και τα αρχαία ελληνικά φαίνεται πως είναι τα μαθήματα που δυσκόλεψαν περισσότερο τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σε μεγάλο βαθμό οι μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση. Συγκεκριμένα, στα 15 από τα 22 μαθήματα έχουν αυξηθεί τα ποσοστά αποτυχίας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, ενώ ξεκινά σταδιακά σε όλα τα σχολεία της χώρας η ανάρτηση των πινάκων με τις βαθμολογίες.

    Αυξημένα τα ποσοστά επιτυχίας και αποτυχίας

    Αυξημένα ποσοστά επιτυχίας πέτυχαν φέτος οι υποψήφιοι σε βασικά μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, στην Ελληνική Γλώσσα η επιτυχία έφθασε στο 74,52%, στα Μαθηματικά και στα Στοιχεία Στατιστικής στο 62,16%, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στο 63,74%, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η επιτυχία των υποψηφίων στη Χημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, που έφθασε στο 82,47%, στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης στο 82,60% και στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης στο 86,78%. Τα ποσοστά αποτυχίας είναι αυξημένα στα μαθήματα Νεοελληνική Λογοτεχνία 52,28%, Ηλεκτρολογία 23,26% και Αρχαία Ελληνικά 56,02%.

    Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Ανδρέας Καραμάνος, επισήμανε ιδιαίτερα ότι δεν είναι δυνατόν με αυτά τα στοιχεία να εξαχθεί ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση. "Αυτό θα το γνωρίζουμε με ακρίβεια την ερχόμενη εβδομάδα", είπε, ωστόσο εκτιμά ότι οι υποψήφιοι που δεν θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν βαθμό πρόσβασης πάνω από τη βάση, είναι λιγότεροι από πέρυσι, όπου και ανήλθαν στις 17 χιλιάδες. Επισήμανε ακόμη ότι φέτος το ποσοστό των αναβαθμολογήσεων είναι μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.

    Σήμερα, θα αρχίσουν να αναρτώνται στα λύκεια οι βαθμολογίες, ενώ μέχρι τις 7 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες εκείνων που εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα. Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου θα αρχίσει η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, όσων επιθυμούν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενώ η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων θα λήξει τη Παρασκευή 21 Ιουλίου. Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται για οποιονδήποτε λόγο δεκτή η υποβολή μηχανογραφικού δελτίου.

    Η κλιμάκωση της βαθμολογίας κατά τάξη μεγέθους στα διάφορα μαθήματα , επισήμανε ο γενικός γραμματέας, παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πρόχειρης αντιμετώπισης για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Συγκεκριμένα, αν περιοριστούμε μόνο στο κλιμάκιο των αρίστων επιδόσεων (18-20) θα βρούμε τα υψηλότερα ποσοστά στα μαθήματα της Χημείας (49,46%), της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης (37,54%), της Χημείας και Βιοχημείας (35,80%) και της Φυσικής Γενικής Παιδείας (31,58%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα (0,66%), Νεοελληνική Λογοτεχνία (1,83%), Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (2,06%) και στα Αρχαία Ελληνικά (3,60%).

    Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις αν το υπουργείο φοβάται ότι θα κλείσουν ορισμένα ΤΕΙ λόγω των κενών θέσεων, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την Πέμπτη οι βαθμολογίες

    [07] Κοινωνία

    Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

    Κάλεσμα σε διάλογο

    22/6/2006 3:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 5:52:09 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε ανοιχτό διάλογο, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, κάλεσε η υπουργός Παιδείας, όλους τους ενδιαφερόμενους, από την εκπομπή της ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα". Σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες, τα συγγράμματα παραμένουν δωρεάν, ενώ όσον αφορά το άσυλο και τις πρυτανικές εκλογές, το υπουργείο εισηγείται σημαντικές αλλαγές στο ισχύον καθεστώς. Προτείνει ακόμη να μπουν όρια στη διάρκεια των σπουδών, αλλά και στη δυνατότητα διακοπής τους. Από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη στάση της για το αν θα συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο για τη Παιδεία. Η ΝΔ έχει υποβαθμίσει τις σπουδές δίνοντας προτεραιότητα στο ρουσφέτι υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να συμπληρώσει "Υπήρξε κάποια πρόνοια πριν νομοθετήσετε αυτό τον αυταρχικό νόμο; Μοιάζετε με τον πατέρα που, απογοητευμένος από το παιδί του, το αποκληρώνει". Το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν παίρνει καμία αλλαγή, γι αυτό και απορρίπτεται. Φοιτητές και καθηγητές, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία, πραγματοποίησαν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε η ΑΔΕΔΥ με 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας. Για ακόμα μια φορά οι πορείες σημαδεύτηκαν από επεισόδια.

    Ένταση και επεισόδια

    Ένταση επικράτησε τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων.

    Συγκεκριμένα στην Αθήνα λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πανσπουδαστική πορεία από τα Προπύλαια, μια ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων που κατέβαινε από την οδό Ακαδημίας προς τα Προπύλαια με σκοπό να μπουν στην πορεία, αποκόπηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

    Οι νεαροί αλλά και άτομα μέσα από το μπλοκ των φοιτητών άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που έκαναν χρήση δακρυγόνων και καταδίωξαν τους νεαρούς

    Η πορεία ξεκίνησε χωρίς να πάρουν έκταση τα επεισόδια.

    Ωστόσο η ένταση λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, όπου κατέφυγαν μετά το πανσπουδαστικό συλλαλητήριο αρκετοί νεαροί μαζί με τους φοιτητές.

    Ομάδες κουκουλοφόρων συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    Στη Θεσσαλονίκη επεισόδια, με συμπλοκές και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά αστυνομικών, σημειώθηκαν στις 14:30 το μεσημέρι, στον περίβολο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου εισέβαλαν φοιτητές μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν από τον χώρο του υπό κατάληψη Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

    Ομάδες φοιτητών έσπασαν την αυλόπορτα και εισέβαλαν στον χώρο, όπου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να τους απομακρύνουν.

    Μικροεπεισόδια έγιναν και κατά την επιστροφή των φοιτητών στις υπό κατάληψη σχολές, όταν στην οδό Αγίου Δημητρίου, ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες στο αστυνομικό τμήμα Άνω Πόλης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συλλαλητήρια και απεργίες

    Το σχέδιο-πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    [08] Κοινωνία

    Για αγορανομικές παραβάσεις

    Στον Εισαγγελέα 11 σούπερ-μάρκετ

    22/6/2006 4:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 7:00:44 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στον Εισαγγελέα παρέπεμψε ο υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου τους υπευθύνους έντεκα αλυσίδων σούπερ-μάρκετ. Ο λόγος είναι ότι δεν τηρούν την αγορανομική διάταξη σχετικά με τον τρόπο αναγραφής των τιμών στις πινακίδες των προϊόντων που πωλούνται. Πρόκειται για τα σούπερ μάρκετ :ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΡ , ΑΤΛΑΝΤΙΚ , ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΙΔΗ , ΒΑΖΑΑR , ΔΟΥΚΑΣ , EXTRA ΠΡΩΤΑ & ΦΤΗΝΑ , MARKET IN , NOVA ΑΛΙΜΕΝΤΑ , ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΤΡΟΦΙΝΟ . Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά μονάδα μέτρησης του προϊόντος.

    [09] Κοινωνία

    Από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ

    Θάνατος από ηλεκτροπληξία

    22/6/2006 4:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 21χρονος το πρωί της Τετάρτης στις Αχαρνές. Ο δυνατός αέρας έκοψε καλώδιο από κολώνα της ΔΕΗ από το οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά σε ξερόχορτα. Ο άτυχος νέος στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, ήρθε σε επαφή με το ρεύμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η οικογένειά του κατηγορεί τη ΔΕΗ, καθώς είναι η τρίτη φορά που κόβεται το συγκεκριμένο καλώδιο. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα Αχαρνών και η ΔΕΗ διεξάγονται.

    [10] Κοινωνία

    Συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα

    22/6/2006 2:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Διορίστηκαν σήμερα οι πέντε πραγματογνώμονες, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των πέντε ανηλίκων που σχετίζονται με την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ. Το πόρισμα τους, αφού εξετάσουν τα παιδιά για 90 ημέρες, θα επισυναφτεί στον φάκελο και θα δοθεί στον εισαγγελέα. Παράλληλα, συμφωνά με την ανακοίνωση του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, η προκαταρκτική ερευνά συνεχίζεται με την εποπτεία του εισαγγελέα και τη βοήθεια αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις των τριών παιδιών, δύο ελληνικής και ενός ρουμάνικης καταγωγής. Στις νέες καταθέσεις τους, οι ανήλικοι αρνούνται τη συμμετοχή τους στην υπόθεση. Την περασμένη Δευτέρα είχαν καταθέσει και οι δύο άλλοι ανήλικοι που εμπλέκονται στην εξαφάνιση του 11χρονου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρνούνται τη συμμετοχή τους

    [11] Κοινωνία

    Άμεσες προσλήψεις

    22/6/2006 12:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Έκκληση στο ΑΣΕΠ να προκηρύξει άμεσα το διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού στο ίδρυμα βρεφών "Μητέρα" έκανε την Πέμπτη από τη ΝΕΤ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, και διαβεβαίωσε ότι και οι δύο μαίες - η πρόσληψη των οποίων γίνεται μέσω του υπουργείου - θα βρίσκονται στο ίδρυμα μέσα σε ένα μήνα. Εξάλλου, ο υφυπουργός υποσχέθηκε την πρόσληψη 25 ατόμων για την κάλυψη κενών θέσεων βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων εντός του επόμενου 6μηνου, μετά από επίσκεψή του στο Κέντρο Βρεφών, το οποίο επισκέφθηκε και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ και μελών της διοίκησης και των εργαζόμενων. Από την πλευρα τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι οι προσλήψεις αυτές έπρεπε να είχαν γίνει από το 2004.

    Καθυστερήσεις στις διαδιακασίες υιοθεσιών

    Η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 25 εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" έχει υπογραφεί και αποσταλεί στο ΑΣΕΠ από τις 3 Μαρτίου και σήμερα ο υφυπουργός Υγείας κάνει έκκληση στην ανεξάρτητη αρχή για τις προσλήψεις να προκηρύξει άμεσα το διαγωνισμό.

    Οι ελλείψεις σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε κοινωνικούς λειτουργούς δημιουργεί, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, καθυστερήσεις στις διαδικασίες των υιοθεσιών.

    Κι αυτό συμβαίνει διότι, όπως τονίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα έχουν ψυχοκοινωνικό, κληρονομικό ιστορικό.

    Την Τετάρτη, η πρόεδρος του ιδρύματος, Μάρω Κοντού, υπέβαλλε στο υπουργείο Υγείας την παραίτησή της, η οποία έγινε δεκτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναταραχή στο "Μητέρα"

    [12] Κοινωνία

    Διακοπή της παροχής νερού

    22/6/2006 11:17:00 πμ

    Χωρίς νερό θα μείνουν περιοχές του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, από τις 23.00 βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου έως τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, θα σημειωθεί διακοπή:

    Στον Βύρωνα: υψηλά σημεία του δήμου, μεταξύ των οδών Αιγιαλείας, Καρέα, Διάκου, καθώς και σε όλη την περιοχή του Καρέα

    Στην Ηλιούπολη: υψηλά σημεία του δήμου, μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Αναστάσεως, Πυθαγόρα, Αριστοτέλους, Πλ. Παραθύρα, Αθ. Διάκου και Κεφαλληνίας. Επίσης, στο Πανόραμα Ηλιούπολης, καθώς στις υψηλές περιοχές της Αγίας Μαρίνας.

    Σχετικά Links:

    ΕΥΔΑΠ

    [13] Κοινωνία

    Σε 44 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων

    Ποινές για τους εισβολείς στην ΕΤ3

    22/6/2006 10:04:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ποινές φυλάκισης έξι και επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 44 νεαρούς, μέλη των οργανώσεων "Χρυσή Αυγή" και "Πατριωτική Συμμαχία", που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για εισβολή, το περασμένο Σάββατο, στις εγκαταστάσεις της ET3 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη διακοπή του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού.

    Έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο ανακοίνωσε αργά το βράδυ την ετυμηγορία του, κρίνοντας συνολικά τους 48 κατηγορούμενους -εκ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι τους οποίος το δικαστήριο έθεσε υπό γονική κηδεμονία- ενόχους για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.

    Σε επτά από τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης έξι μηνών, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Στους υπόλοιπους 37 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης επτά μηνών και χρηματική ποινή, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο.

    Η απόφαση ήταν αθωωτική όσον αφορά τα αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας και της πρόκλησης φθοράς κατά ξένης ιδιοκτησίας, τα οποία αντιμετώπιζαν. Επίσης, η έφεση έχει για όλους ανασταλτικό αποτέλεσμα

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι νεαροί συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη Νέα Παραλία για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στη μνήμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Αστυνομία όμως τους απομάκρυνε προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια, αφού την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη -στο ίδιο σημείο- εκδήλωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας. Εν συνεχεία, οι κατηγορούμενοι πορεύτηκαν προς τις εγκαταστάσεις της ET3, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου φορώντας κράνη και κρατώντας κοντάρια με καρφιά, λοστούς και αυτοσχέδιες ασπίδες, εισέβαλαν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, απαιτώντας τη διακοπή της ροής του προγράμματος, προκειμένου να μεταδοθεί ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφορικά με την απαγόρευση διεξαγωγής της εκδήλωσής τους. Με την επέμβαση της Αστυνομίας και μετά από μικρής έκτασης επεισόδια, συνελήφθησαν 48 άτομα.

    [14] Κοινωνία

    Νεκρός από ηλεκτροπληξία

    22/6/2006 1:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας νέος μόλις 21 ετών, το πρωί της Τετάρτης στις Αχαρνές. Ο δυνατός αέρας έκοψε καλώδιο από κολώνα της ΔΕΗ από το οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά σε ξερόχορτα. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, ήρθε σε επαφή με το ρεύμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Από την πλευρά της, η οικογένεια του εκλιπόντος κατηγορεί τη ΔΕΗ καθώς είναι η τρίτη φορά που κόβεται το συγκεκριμένο καλώδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

    [15] Κοινωνία

    Απεργία η ΑΔΕΔΥ, στάση εργασίας η ΓΣΕΕ

    Συλλαλητήρια και απεργίες

    22/6/2006 10:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 3:48:21 μμ)

    Πηγή: NET, NET 105,8

    Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας φοιτητές και καθηγητές στις προτεινόμενες αλλαγές για την ανώτατη εκπαίδευση. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους φοιτητές η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ στάση εργασίας 12 με 3 έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ. Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Μετρό ακινητοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός δεν θα λειτουργήσει από τη 13.00 μέχρι τις 15.00 και ο προαστιακός από τις 12.00 μεχρι τις 15.00. Τρόλεϊ, λεωφορεία και τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Στις στάσεις εργασίας συμμετέχουν 12 με 3 το μεσημέρι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την ακύρωση 22 πτήσεων (από Αθήνα μετ΄επιστροφής για Κω, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, δύο για Σάμο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Βουκουρέστι) και αλλαγή ώρας αναχώρησης σε άλλες 52. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 μετά το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ, νέο μήνυμα για διάλογο χωρίς χρονικούς περιορισμούς απηύθυνε προς όλες τις πλευρές η υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντας το προσχέδιο για την Ανώτατη εκπαίδευση. Τις προτάσεις απορρίπτει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το σχέδιο-πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ακυρώσεις πτήσεων

    [16] Κόσμος

    Στη περιοχή Σιντζάι της Ινδονησίας

    Φονικές κατολισθήσεις και πλημμύρες

    22/6/2006 7:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 9:46:22 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, REUTERS, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 210 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 104 αγνοούνται από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στην περιοχή Σιντζάι της Ινδονησίας, η οποία επλήγη περισσότερο με αποτέλεσμα μεγάλες εκτάσεις να έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Παράλληλα, στην ανατολική νήσο Σουλαουέζι συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις αρχές της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, πολλοί διασωθέντες εμφανίζουν συμπτώματα διάρροιας και δερματικών παθήσεων. Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και ομάδες της πολιτικής προστασίας "χτενίζουν" τις πληγείσες περιοχές και αναζητούν επιζώντες και σορούς θυμάτων. Συχνά αναγκάζονται να σκάβουν μέσα σε βουνά λάσπης για να αναζητήσουν επιζώντες. Αρκετές περιοχές παραμένουν αποκομμένες αν και τα νερά άρχισαν να υποχωρούν, σύμφωνα με τον Μέρσεν Μπουάνα, από την ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στη Μακασάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας. Οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο στην τροπική Ινδονησία. Ολόκληροι λόφοι διαβρώνονται και καταρρέουν λόγω της ανεξέλεγκτης υλοτομίας στο νησί, ενώ η έλλειψη χλωρίδας σημαίνει ότι συγκρατείται λιγότερο νερό και σημειώνονται ευκολότερα πλημμύρες, επισημαίνουν περιβαλλοντιστές.

    Το Σουλαουέζι είναι πλούσιο σε ορυκτούς πόρους, με πολυάριθμα ορυχεία, αλλά αυτά βρίσκονται μακριά από τις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος.

    "Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο νότο, όπου δεν βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε ορυχεία. Οι εργασίες σε ορυχεία σε άλλες περιοχές δεν αντιμετώπισαν ουδέν πρόβλημα", δήλωσε ο Μ.Σ. Μαρπάουνγκ, στέλεχος του υπουργείου Ορυχείων και Βιομηχανίας.

    Η κυβέρνηση απέστειλε κουβέρτες, φάρμακα και ρούχα στους πληγέντες και διέταξε τις τοπικές αρχές να μετακινήσουν τους πολίτες σε ασφαλέστερες περιοχές.

    [17] Κόσμος

    Μετά τη Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στη Βιέννη

    Στη Βουδαπέστη ο Τ. Μπους

    22/6/2006 11:27:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έφθασε αεροπορικώς στη Βουδαπέστη, προερχόμενος από τη Βιέννη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Ο πρόεδρος Μπους θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα για τη λαϊκή εξέγερση του 1956 κατά της τότε κομμουνιστικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας, αυθημερόν δε θα ταξιδέψει αεροπορικώς για την Ουάσινγκτον. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ο πρόεδρος Μπους που συνοδεύεται από την σύζυγό του, Λώρα, έγινε επίσημα δεκτός από την υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Κίνγκα Γκεντς.

    [18] Κόσμος

    Προειδοποιούν τη Β. Κορέα

    22/6/2006 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πιθανή θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ν. Κορέα μία δοκιμαστική εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, και την καλούν να συμμορφωθεί με τις σχετικές συμφωνίες που έχει κάνει. Μάλιστα, η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει μία τέτοια ενέργεια ως σαφή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, ειδικά εάν πραγματοποιηθεί πάνω από το ιαπωνικό έδαφος. Πάντως, η Β. Κορέα δηλώνει ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία, από τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Εξάλλου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε την Κίνα, έναν από τους λίγους συμμάχους της Πιονγιάνγκ, να κάνει περισσότερα για να πείσει τη Β. Κορέα να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εκτόξευση πυραύλου τύπου Taepodong-2 με βεληνεκές 6.700 χλμ., που μπορεί να φτάσει ως τη Χαβάη.

    "Σοβαρές ενδείξεις"

    Από την πλευρά του, ο Αμερικανός διπλωμάτης, Τζον Μπόλτον, χαρακτήρισε "πολύ σοβαρές" τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι η Β. Κορέα ετοιμάζεται για δοκιμαστική βολή, αλλά παραδέχτηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν γνωρίζει το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φέρει ο συγκεκριμένος πύραυλος.

    "Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η Β. Κορέα. Μπορεί να πρόκειται για μία άσκηση. Θα μπορούσε να είναι μία πρόκληση. Θα μπορούσε να είναι πραγματική προετοιμασία για εκτόξευση πυραύλου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Μπόλτον.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Obey test ban, US tells N Korea

    Business Day : China warns North Korea over missiles

    [19] Κόσμος

    Μήνυμα αλ Ζαουάχρι

    22/6/2006 7:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 8:26:27 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Εκ νέου καλεί τους Αφγανούς, ο θεωρούμενος ως Νο2 στην ιεραρχία της Aλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου, να πολεμήσουν εναντίον των ξένων δυνάμεων στην χώρα τους. Το 3λεπτο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα δημοσιοποιείται την Πέμπτη σε έναν διαδικτυακό ιστοχώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από εξτρεμιστικές οργανώσεις και εικονίζει τον άνθρωπο που θεωρείται ως το δεξί χέρι του Οσάμα μπιν Λάντεν, να μιλά απευθείας στην κάμερα με ένα αυτόματο τουφέκι στο πλάι του. Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη σχετικά με το πότε μαγνητοσκοπήθηκε το μήνυμα αυτό. Η δημοσιοποίησή του συμπίπτει με την έξαρση των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, που ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν τις πιο σφοδρές από την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001. Πάνω από 1.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 47 Αμερικανών στρατιωτών και 18 άλλων ξένων στρατιωτών, έχουν βρει βίαιο θάνατο στο Αφγανιστάν το 2006.

    "Ξένα εγκλήματα κατά του ισλάμ"

    "Μουσουλμάνοι αδελφοί στο Αφγανιστάν, και ειδικά στην Καμπούλ, αντισταθείτε σαν μουτζαχεντίν (μουσουλμάνοι μαχητές) ώστε οι εισβολείς να εκδιωχθούν. Μην εμπιστεύεστε αυτούς τους άπιστους εισβολείς ή τους πράκτορές τους που θέλουν να σας μεταμορφώσουν σε καταπιεσμένους, σκλαβωμένους ανθρώπους. Καλώ τους μουσουλμάνους στην Καμπούλ και το Αφγανιστάν να ενωθούν για χάρη του Θεού εναντίον των ξένων δυνάμεων. . .τους καλώ να αντισταθούν στην κατοχή των απίστων και να κάνουν το καθήκον τους υπερασπιζόμενοι την πίστη και την τιμή τους", αναφέρει στο μήνυμα του ο Ζαουάχρι.

    Μια διεθνής δύναμη υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αναλάβει δράση στο νότιο Αφγανιστάν, που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αποσύρουν τουλάχιστον 3.000 από τους συνολικά 23.000 άνδρες που διαθέτουν στην χώρα.

    Στο μήνυμά του, ο Ζαουάχρι διευκρινίζει διάφορες "επιθετικές ενέργειες" των ΗΠΑ σε πόλεις του Αφγανιστάν, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, που όπως είπε αποτελούν ξένα "εγκλήματα κατά του ισλάμ", ενώ αναφέρθηκε στην "γελοιοποίηση του αγίου Προφήτη μας από τους Ιταλούς, τους Δανούς και τους Γάλλους", αναφερόμενος στα σκίτσα του Μωάμεθ που προκάλεσαν σάλο.

    Ο Ζαουάχρι είχε εμφανισθεί σε βίντεο και την 9η Ιουνίου, όταν, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera, κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για μια πρόταση δημιουργίας κρατικής οντότητας υπό τον όρο της αναγνώρισης του Ισραήλ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Qaeda's Zawahri urges Afghans to fight foreign troops

    [20] Οικονομία

    Κατέθεσε επίσημα η Τράπεζα Κύπρου

    Πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής

    22/6/2006 10:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 4:56:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής με καταβολή μετρητών και μετοχών κατέθεσε η Τράπεζα Κύπρου. Το τίμημα ανέρχεται σε 3,78 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι κατά 680 εκατομμύρια υψηλότερο από αυτό της γαλλικής Credit Agricole, η οποία όμως θα καταβάλει ολόκληρο το ποσόν με μετρητά. Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει 3,25 μετοχές συν 6 ευρώ για κάθε μετοχή της Eμπορικής Τράπεζας, ξεκαθαρίζει, όμως, ότι η πρόταση της τελεί υπό την αίρεση ότι θα γίνει αποδεκτή από το 40% των μετόχων της Εμπορικής. Από το συνολικό ποσό της προσφοράς, τα 795-800 εκατομμύρια ευρώ είναι μετρητά, πράγμα που σημαίνει ότι το Δημόσιο, που κατέχει το 11% της Εμπορικής, θα εισπράξει 87 εκατομμύρια με βάση την πρόταση της Κύπρου και 343 εκατομμύρια με βάση την πρόταση της Credit Agricole.

    Στην περίπτωση εξαγοράς των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου, οι δύο τραπεζικοί οργανισμοί στην Ελλάδα θα ελέγχουν αθροιστικά το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε καταθέσεις (12%) και σε χορηγήσεις το 15%.

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Βασίλης Ρολόγης, ανέφερε ότι "η προσφορά της τράπεζας για την Εμπορική, θεωρούμε ότι είναι ελκυστική για τους μετόχους της, γιατί τους παρέχει τη δυνατότητα να επενδύσουν στη δημιουργία ενός σημαντικού ελληνικού τραπεζικού οργανισμού" και πρόσθεσε ότι "θα επέλθουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους μετόχους, πελάτες και εργαζόμενους".

    Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλλει προσφορά εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι η απόκτηση του 6% της Τράπεζας Κύπρου εντάσσεται στη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και τη Νοτιο - ανατολική Ευρώπη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προς εξαγορά της Εμπορικής

    [21] Οικονομία

    Θα καταργήσει 7.500 θέσεις εργασίας

    Απολύσεις στην Allianz

    22/6/2006 5:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την περικοπή σχεδόν 7,5 χιλιάδων θέσεων εργασίας ως το 2008, ανακοίνωσε ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της. Η εταιρεία θα απολύσει 5.000 εργαζομένους από τον κλάδο των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων και περίπου 2,5 χιλιάδες υπαλλήλους της Dresdner Bank, την οποία η Allianz αγόρασε το 2001. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Allianz, Μίκαελ Ντίκμαν, "δυστυχώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι απολύτως απαραίτητα". Όπως σημείωσε, "σήμερα είμαστε σε θέση να πάρουμε αυτά τα μέτρα από θέση ισχύος. Όποιος αναβάλλει σημαντικές αποφάσεις, κάποια στιγμή θα τις δει να επανέρχονται με μεγαλύτερη πίεση στο μέλλον και τότε θα εξαναγκαστεί να λάβει πιο δραστικά μέτρα". Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην Allianz αποδοκίμασαν την ανακοίνωση για τη μείωση των θέσεων εργασίας και το σωματείο "Verdi" απείλησε με προειδοποιητικές απεργίες. Η Allianz είναι η τρίτη ασφαλιστική εταιρεία που ανακοινώνει -μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες- μείωση των εργαζομένων της, μετά τη μείωση του προσωπικού της Royal & SunAlliance κατά 1.550 εργαζόμενους και την ανακοίνωση της διοίκησης της AXA ότι ο περιορισμός των θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτος μετά την εξαγορά της εταιρίας από την ελβετική Winterthur.Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,9%.

    [22] Οικονομία

    Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι

    "Πρωταθλητές" φορολογίας

    22/6/2006 5:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μισθωτοί και συνταξιούχοι κατέβαλαν τους περισσότερους φόρους το 2005, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2004 και φορολογήθηκαν το 2005, στους μισθωτούς και συνταξιούχους αναλογεί το 44,5% του συνολικού φόρου που καταβλήθηκε. Οι επιχειρήσεις κατέβαλαν το 42,5% του συνολικού φόρου και το 13,36% οι υπόλοιπες κατηγορίες φορολογούμενων. Περίπου το 70% των μισθωτών και συνταξιούχων δήλωσαν εισόδημα κάτω από 16.500 ευρώ. Οικογενειακό εισόδημα πάνω από τα 110 χιλιάδες ευρώ παρουσίασαν 13.643 φορολογούμενοι, ενώ τις 440 χιλιάδες ευρώ ξεπερνούν 266 φορολογούμενοι και τις 880 χιλιάδες μόνον 39. Από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε, περίπου τα μισά προέρχονται από το νομό Αττικής, με περισσότερους από 2 εκατ φορολογούμενους, ενώ ακολουθούν Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Τέλος, φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας κατέβαλαν το 2005 πάνω από 42 χιλιάδες φορολογούμενοι.

    [23] Οικονομία

    Έλεγχοι για φοροδιαφυγή

    Επί ποδός οι ελεγκτές του υπ. Οικονομίας

    22/6/2006 11:05:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η συγκρότηση ειδικών συνεργείων προληπτικών ελέγχων στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου για την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ, καθώς και ο έλεγχος 5.000 επιχειρήσεων, οι οποίες δεν υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2006, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Σε ό,τι αφορά τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων θα πραγματοποιούν ελέγχους στην αγορά τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα. Για παράδειγμα, στο νομό Αττικής καθορίζονται 61 συνεργεία που θα αποτελούνται από τρία άτομα το καθένα, ενώ κάθε εβδομάδα θα γίνεται ανασύνθεση των επιμέρους συνεργείων.

    Σε ό,τι αφορά τις 5.000 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ, τα στοιχεία τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα και δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχός τους.

    Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των ελεγκτών, η οποία θα εξετάζει με αντικειμενικά κριτήρια το έργο τους και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Καμπάνης φεύγει, ο Σαββίδης επανέρχεται

    22/6/2006 2:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εκεί που η εμφάνιση του εφοπλιστή Γιάννη Καμπάνη έκανε τον ΠΑΟΚ να πει "Δόξα σοι ο Θεός", ο "δικέφαλος του Βορρά" αναγκάζεται να πει ξανά "Βόηθα Παναγία"! Με μια λιτή ανακοίνωση ο εφοπλιστής, Γιάννης Καμπάνης, γνωστοποίησε σήμερα, ότι παύει να ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπαίνει ξανά σε προβλήματα. Πάντως λίγο μετά την έλευση της 48ωρης προθεσμίας που είχε θέσει ο ομογενής εφοπλιστής, Ιβάν Σαββίδης με νέα επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, δήλωσε πως παραμένει ανοικτό το ενδιαφέρουν του για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    [25] Πολιτισμός

    Μαζί τους γνωστοί Έλληνες μουσικοί

    Schoolwave στην Τεχνόπολη

    22/6/2006 7:08:00 μμ

    Ξεκινά την Παρασκευή 23 Ιουνίου το Schoolwave Festival, το φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το περιοδικό Schooligans και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Φέτος το φεστιβάλ είναι πανελλήνιο και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Δήλωσαν συμμετοχή 180 συγκροτήματα απ όλη την Ελλάδα και μετά από ακροάσεις, επιλέχθηκαν 21 που θα ανέβουν στη σκηνή. Την επιλογή έκαναν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, το συγκρότημα Raining Pleasure και ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός. Τα 21 συγκροτήματα (7 κάθε ημέρα) εκπροσωπούν πολλά είδη μουσικής (Rock, Pop, Metal, Hip-hop, Punk, Ska-punk ακόμα και Παραδοσιακά). Παράλληλα με τη μουσική θα υπάρχουν και εκδηλώσεις (πάντα από μαθητές) όπως breakdance, bmx-show, graffiti κ.α. Στο τέλος της κάθε ημέρας του φεστιβάλ θα παίξουν γνωστοί μουσικοί: οι Ρόδες (23/6), ο Γιάννης Αγγελάκας (24/6), οι Raining Pleasure (24/6), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (25/6) και ο Διονύσης Σαββόπουλος (25/6). Οι πόρτες κάθε μέρα θα ανοίγουν στις 19:01 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Πρόγραμμα Schoolwave

    Παρασκευή 23/6 No Profile (Hard Rock) Κρυστάλλινες Σιωπές (Rock) Looming Titties (Pop/ Punk) από Ρόδο Carbonated Lemonade (Pop/ Rock) Illusion (New-Alternative Rock) από Αγρίνιο Danger by Design (Hardcore/ Nu Metal) από Χαλκίδα Ska-Bangies (Ska-Punk) Ρόδες

    Σάββατο 24/6 Ακροβάτες (Rock/ Classic Rock) από Ναύπλιο Blackout (Hard Rock) Valkyries (Progressive Rock/ Metal) από Σάμο Γυάλινη Σφαίρα (Low Bap) από Xίο Yπόνοια (Low Bap) Rosebleed (Goth Rock) Ξωτικά (Παραδοσιακά) Raining Pleasure Γιάννης Αγγελάκας

    Κυριακή 25/6 Pοζ Tοστ (Rock) Λευκές Σκιές (Rock) από Θεσσαλονίκη Tough Cookies (Pop/ Rock) English Handmade Must (Alternative Pop/ Rock) από Nαύπακτο Ladies First (Pop/ Rock) Steel Blood (Μελωδικό Hard Rock) από Σέρρες Entropia (Progressive Hard Rock/ Metal) Διονύσης Σαββόπουλος Αλκίνοος Ιωαννίδης

    [26] Πολιτισμός

    Πλιάτσικας, Φάμελλος, Όναρ, Ευσταθία και Κοντάκος

    Συναυλία κατά των ναρκωτικών

    22/6/2006 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μανώλης Φάμελλος, οι Όναρ, η Ευσταθία, τρίτη νικήτρια του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2005 και ο Θοδωρής Κοντάκος, τον οποίο γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις φωνές τους και δίνουν το δικό τους μήνυμα, σε μία συναυλία-γιορτή, που είναι αφιερωμένη σε όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στην τοξικοεξάρτηση. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στο θέατρο του Λυκαβηττού, για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος "Παρέμβαση". Εισιτήρια, στην τιμή των 20 ευρώ, προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, στα δισκοπωλεία Metropolis και στα γραφεία του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος "Παρέμβαση" (Σολωμού 27 Εξάρχεια, τηλ.: 210-33.02.426). Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην "Παρέμβαση".

    Σχετικά Links:

    Φίλιππος Πλιάτσικας

    Μανώλης Φάμελλος

    Όναρ

    Παρέμβαση

    [27] Πολιτισμός

    Επιστροφή έργων τέχνης στην Ιταλία

    22/6/2006 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμφωνία για την επιστροφή από το μουσείο Γκετί κλεμμένων έργων τέχνης στην Ιταλία κατέληξαν οι υπεύθυνοι του μουσείου που βρίσκεται στο Λος Άντζελες με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού. Η συμφωνία υπεγράφη από εκπροσώπους των δύο πλευρών, αλλά δεν έγινε γνωστό πόσα και ποιά έργα θα επιστραφούν στην Ιταλία. "Η ιταλική κυβέρνηση θα παραλάβει από το μουσείο Γκετί έναν αριθμό πολύ σημαντικών αντικειμένων, ορισμένα από τα οποία είναι αριστουργήματα. Σε αντάλλαγμα, η Ιταλία θα δανείσει στο μουσείο Γκετί άλλα έργα τέχνης ανάλογης ιστορικής αξίας", αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση του ιδρύματος Γκετί και του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού. Πάντως, οι "Λος Άντζελες Τάιμς" έγραψαν ότι το μουσείο Γκετί ενδέχεται να επιστρέψει στην Ιταλία κάπου 21 έργα τέχνης, διευκρινίζοντας ότι στα έργα τέχνης περιλαμβάνονται "δυο μαρμάρινοι γρύπες, ένα άγαλμα του Απόλλωνα, και ένα αγγείο του Έλληνα αγγειογράφου Ευφρόνιου, του 2600 πΧ". Τα έργα αυτά ήταν προϊόντα λαθρανασκαφών και λαθραίας εξαγωγής από την Ιταλία και την Ελλάδα, γράφουν οι "Λος Άντζελες Τάιμς".

    Αποκαλυπτική έκθεση

    Εξάλλου, οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" είχαν αποκαλύψει πρόσφατα εσωτερική έκθεση του ιδρύματος Γκετί που καταδεικνύει ότι 350 ελληνικές, ρωμαϊκές και ετρουσκικές αρχαιότητες, που ανήκουν στη συλλογή του μουσείου, αγοράστηκαν από εμπόρους τέχνης, τους οποίους οι ιταλικές και ελληνικές Αρχές θεωρούν ύποπτους ή έχουν καταδικαστεί για παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με την έκθεση, αποδεικνύεται ότι το συμβούλιο διαχείρισης του μουσείου Γκετί στο Λος Άντζελες αγόρασε τελικά πολύ περισσότερα έργα τέχνης από υπόπτους εμπόρους απ' ό,τι αρχικά αποκαλύφθηκε, συνολικής αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σχετικά Links:

    New York Times

    Los Angeles Times

    Μουσείο Γκετί

    [28] Υγεία

    Νέο κρούσμα "τρελών αγελάδων" στην Ολλανδία

    22/6/2006 5:04:00 μμ

    Ένα ακόμα κρούσμα της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ ή νόσου των "τρελών αγελάδων" σε άνθρωπο ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας. Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) δεν αποκάλυψε άλλα στοιχεία για την υπόθεση, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων του ασθενούς. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πιθανότατα το άτομο αυτό νόσησε καταναλώνοντας μολυσμένα προϊόντα. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 150 κρούσματα Κρόιτσφελντ Γιάκομπ σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως όμως στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νόσος των τρελών αγελάδων πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές να θανατώσουν εκατομμύρια βοοειδή.

    [29] Υγεία

    Λένε οι Γερμανοί

    "Nein" στο κάπνισμα

    22/6/2006 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Όλο και περισσότεροι Γερμανοί φαίνεται ότι κόβουν σιγά-σιγά το τσιγάρο και επιλέγουν μια πιο υγιεινή ζωή, όπως δείχνει έρευνα, που διεξήχθη, το 2005, σε άτομα άνω των 15 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 73% των Γερμανών δεν καπνίζουν, με το 19% εξ αυτών να είναι πρώην καπνιστές και το υπόλοιπο 54% να μην έχει βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα του. Μη καπνιστές δηλώνουν το 61% των αντρών και το 70% των γυναικών, μεταξύ 15 και 39 ετών, ενώ ο αριθμός των μη καπνιστών μειώνεται ακόμη περισσότερο στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, με το 68% των αντρών και το 78% των γυναικών να μην καπνίζουν. Στην έρευνα τονίζεται ότι, όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο του δείγματος, τόσο μειώνεται το ποσοστό των καπνιστών. Πάντως, παρά το γεγονός ότι στις γυναίκες παρατηρείται μεγαλύτερο ποσοστό μη καπνιστών, φαίνεται ότι οι κυρίες "το κόβουν" πιο δύσκολα καθώς μόλις το 14% δηλώνει ότι κατάφερε να σταματήσει το κάπνισμα, έναντι ενός 24% των αντρών.

    [30] Τεχνολογία

    Σε Πανεπιστήμιο της Σκοτίας

    Μαθήματα για χάκερς

    22/6/2006 12:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 2:15:55 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, University of Abertay Dundee

    Όλοι γνωρίζουν ότι η τεχνολογία και οι εξελίξεις της δε γνωρίζουν σύνορα. Ούτε και τα νέα μαθήματα, που προκύπτουν από αυτή την τεχνολογική πρόοδο. Έτσι, το πανεπιστήμιο Abertay, στη Σκοτία, αποφάσισε να αρχίσει να διδάσκει στους φοιτητές του πώς να γίνουν χάκερς. Σύμφωνα με τους διδάσκοντες, στόχος δεν είναι να μαθαίνουν στους διδασκόμενους πώς να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας για "πονηρούς σκοπούς", αλλά προκειμένου να μπορούν να ενημερώνουν τους οργανισμούς πώς θα πρέπει να προστατεύουν τα δίκτυά τους. Το μάθημα, που βρίσκεται στη φάση έγκρισης από την κυβέρνηση, προέκυψε από την ανάγκη προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των φοιτητών, που έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για τα συνηθισμένα μαθήματα πληροφορικής. Όπως τονίζεται στην περιγραφή του μαθήματος, οι απόφοιτοι θα γνωρίζουν όλες τις νέες εξελίξεις γύρω από την ασφάλεια των συστημάτων δικτύων, κάτι που γίνεται όλο και πιο χρήσιμο δεδομένης της εξάπλωσης του Internet, της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων.

    Νόμιμα "παράνομοι"

    Στόχος των καθηγητών είναι να διδάξουν τους φοιτητές πώς μπορούν να "σπάσουν" ένα σύστημα ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν τα αδύνατά του σημεία και να το βελτιώσουν.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα σπουδάσουν το αντικείμενο επί τέσσερα χρόνια, ενώ μεταξύ των μαθημάτων πληροφορικής, υπάρχουν και μαθήματα για Δίκαιο.

    Το Πανεπιστήμιο ελπίζει ότι θα πάρει την αναγκαία έγκριση από το Τμήμα Εμπορίου και Βιομηχανίας, που απαιτείται για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, καθώς και από τη Βρετανική Κοινωνία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

    Σχετικά Links:

    University of Abertay Dundee

    [31] Τεχνολογία

    Στην Ελλάδα η διαστημική κατασκήνωση της ESA

    "Από τους Αργοναύτες στους ...Αστροναύτες"

    22/6/2006 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ένα αξέχαστο καλοκαίρι θα περάσουν 150 παιδιά εργαζομένων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), που θα κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, που φέτος θα φιλοξενήσει τη διαστημική κατασκήνωση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Με κεντρικό άξονα "Από τους Αργοναύτες στους ...Αστροναύτες", τα παιδιά και οι συνοδοί τους, που προέρχονται από όλες σχεδόν τις 17 χώρες-μέλη του ΕSA, θα φιλοξενηθούν, από τις 18 έως τις 31 Ιουλίου, στο Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, στην Πάτρα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006. Στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται δραστηριότητες επιστημονικού, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των οποίων, τα παιδιά θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Ευγενίδου και συγκεκριμένα τη νέα μόνιμη διαδραστική έκθεση, για την επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ στην αίθουσα του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας τις ψηφιακές του παραστάσεις και τις ταινίες τύπου ΙΜΑΧ.

    Στόχος του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι να συμβάλλει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ελληνικού κοινού για την σπουδαιότητα του έργου του ΕSA και να ενημερώσει για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας μέσα από τη συμμετοχή μας στις δραστηριότητες του οργανισμού αυτού.

    Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμβολή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Σχετικά Links:

    ESA

    Ίδρυμα Ευγενίδου

    [32] Παράξενα

    Δανεικά και αγύριστα

    Φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι

    22/6/2006 10:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 11:03:34 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Ένα από τα πρώτα μαθήματα, που μαθαίνουν τα μικρά παιδιά, είναι η αξία της αποταμίευσης. Και μαζί με το μάθημα αυτό, παίρνουν από τους γονείς τους ένα κουμπαρά με την ευχή να τον γεμίσουν από το χαρτζιλίκι τους. Μήπως, όμως, τα πραγματικά κίνητρα των γονιών είναι πιο "πονηρά"; Έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία σε 400 γονείς και κηδεμόνες παιδιών, ηλικίας έως 17 ετών, έδειξε ότι ένας στους τέσσερις γονείς "δανείζεται" συστηματικά χρήματα από τους κουμπαράδες των μικρών αποταμιευτών προκειμένου να αντιμετωπίσει διάφορα έξοδα, δηλαδή από την αγορά ψωμιού έως και την πληρωμή πολυτελών διακοπών! Μάλιστα, οι μαμάδες είναι δύο φορές πιο πιθανό να ληστέψουν την "τράπεζα" των παιδιών τους, σε σχέση με τους μπαμπάδες. Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Bankwest, ενώ ακόμη και η επικεφαλής του τμήματος καταθέσεων της εταιρείας παραδέχθηκε ότι και εκείνη έχει υποπέσει στο αδίκημα του ξαλαφρώματος του κουμπαρά του παιδιού της.

    [33] Παράξενα

    Στην Ταϊλάνδη

    Ποδοσφαιρόπληκτοι μοναχοί

    22/6/2006 11:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2006 11:48:13 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Είναι γνωστό το ότι ολόκληρος ο πλανήτης ζει τις τελευταίες ημέρες σε ρυθμούς Μουντιάλ. Και ο κανόνας αυτός φαίνεται ότι έχει ελάχιστες εξαιρέσεις καθώς η τρέλα του ποδοσφαίρου φαίνεται ότι έχει επηρεάσει ακόμη και τη θρησκευτική ζωή, τουλάχιστον στην Ταϊλάνδη. Έτσι, λόγω της διαφοράς ώρας, μεταξύ Γερμανίας και Ταϊλάνδης, οι Βουδιστές μοναχοί αναγκάζονται να μείνουν ξύπνιοι έως αργά τη νύχτα για να παρακολουθήσουν τα ματς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σηκωθούν νωρίς το πρωί και να ανταποκριθούν στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Αυτό, που οι πιστοί προσάπτουν στους μοναχούς, είναι ότι δεν ξυπνούν για να επιδοθούν στην καθιερωμένη ελεημοσύνη, προς τους φτωχούς. Μάλιστα, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, μία γυναίκα είπε ότι η κατάσταση αυτή κατέστρεψε τη γιορτή των γενεθλίων της, καθώς όταν πήγε στο μοναστήρι για να δώσει την πρωινή της προσφορά, όπως προστάζει η βουδιστική παράδοση, οι μοναχοί κοιμούνταν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί το τελετουργικό.

    Από την πλευρά του, το Συμβούλιο που επιβλέπει τις δεκάδες χιλιάδες βουδιστικούς ναούς της Ταϊλάνδης, δεν έχει απαγορεύσει την παρακολούθηση των αγώνων από τους μοναχούς, όμως, έχει δηλώσει ότι αυτό δε θα πρέπει να επηρεάζει τις θρησκευτικές δραστηριότητές τους.

    Ήδη έχουν γίνει παράπονα για την "ανάρμοστη συμπεριφορά" μοναχών σε τουλάχιστον επτά ναούς, για την οποία είναι υπεύθυνοι οι επικεφαλής των ναών.

    [34] Ζωής ...σΤάσεις

    Λένε οι Γερμανοί

    "Nein" στο κάπνισμα

    22/6/2006 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Όλο και περισσότεροι Γερμανοί φαίνεται ότι κόβουν σιγά-σιγά το τσιγάρο και επιλέγουν μια πιο υγιεινή ζωή, όπως δείχνει έρευνα, που διεξήχθη, το 2005, σε άτομα άνω των 15 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 73% των Γερμανών δεν καπνίζουν, με το 19% εξ αυτών να είναι πρώην καπνιστές και το υπόλοιπο 54% να μην έχει βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα του. Μη καπνιστές δηλώνουν το 61% των αντρών και το 70% των γυναικών, μεταξύ 15 και 39 ετών, ενώ ο αριθμός των μη καπνιστών μειώνεται ακόμη περισσότερο στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, με το 68% των αντρών και το 78% των γυναικών να μην καπνίζουν. Στην έρευνα τονίζεται ότι, όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο του δείγματος, τόσο μειώνεται το ποσοστό των καπνιστών. Πάντως, παρά το γεγονός ότι στις γυναίκες παρατηρείται μεγαλύτερο ποσοστό μη καπνιστών, φαίνεται ότι οι κυρίες "το κόβουν" πιο δύσκολα καθώς μόλις το 14% δηλώνει ότι κατάφερε να σταματήσει το κάπνισμα, έναντι ενός 24% των αντρών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 22 June 2006 - 16:52:42 UTC