Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιατροί στα πλοία
  • [02] Διάρρηξη πλησίον της Βρετανικής Πρεσβείας
  • [03] Στα χέρια του Τσακίρη ο Πανιώνιος
  • [04] Με άνεση το Μαρούσι
  • [05] "Πράσινο" προβάδισμα

    [01] Κοινωνία

    Στα δρομολόγια άνω των 120 ν.μ.

    Γιατροί στα πλοία

    31/5/2006 11:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Την τοποθέτηση αγροτικών γιατρών στα πλοία της ακτοπλοΐας που εκτελούν δρομολόγια απόστασης μεγαλύτερης των 120 ναυτικών μιλίων προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Οι γιατροί θα είναι επιφορτισμένοι με την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε επιβάτες και πλήρωμα.

    Ειδικότερα, οι ιατροί θα τοποθετηθούν σε συμβατικά επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα Δωδεκάνησα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Ικαρία, τις Κυκλάδες, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα και στις γραμμές που συνδέουν λοιπά ηπειρωτικά λιμάνια με τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

    [02] Κοινωνία

    Άγνωστοι παραβίασαν τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

    Διάρρηξη πλησίον της Βρετανικής Πρεσβείας

    31/5/2006 10:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Θορυβημένοι εμφανίζονται οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα μετά την διάρρηξη του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτήν, μόλις λίγες ώρες πριν την βομβιστική επίθεση που είχε στόχο τον υπουργό Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη. Σήμερα το πρωί άνθρωποι τις πρεσβείας έκαναν αυτοψία στο χώρο για να εξετάσουν τρόπους καλύτερης προστασίας της, καθώς οι δράστες μπήκαν και βγήκαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

    Οι διαρρήκτες είχαν σχετικά εύκολο έργο αφού ο ναός δεν διέθετε σύστημα συναγερμού. Οι κάμερες που επιτηρούν το χώρο της πρεσβείας αφήνουν ένα μεγάλο κενό στην πλευρά του ναού επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η χαμηλή περίφραξη δεν στάθηκε εμπόδιο για τους δράστες.

    Να σημειωθεί ότι πριν την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή στο προαύλιο της εκκλησίας έβρισκαν συχνά καταφύγιο τοξικομανείς.

    Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι τα όργανα της τάξεως είναι επιφορτισμένα αποκλειστικά με την προστασία της πρεσβείας και όχι της γύρω περιοχής. Τόνισαν δε ότι το σημείο που έγινε η διάρρηξη δεν είναι ορατό για κάποιον που βρίσκεται εκτός του περίβολου του ναού.

    Στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας το περιστατικό καταγράφηκε ως απόπειρα διάρρηξης. Οι δράστες απέτυχαν να εντοπίσουν το καλά κρυμμένο παγκάρι και αρκέστηκαν να αφαιρέσουν έναν ενισχυτή. Η περιοχή γύρω από την πρεσβεία φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από την αστυνομία αλλά και από ιδιωτική ασφάλεια.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα χέρια του Τσακίρη ο Πανιώνιος

    31/5/2006 10:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στο "Μέμπερς Κλαμπ" του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, ότι την ΠΑΕ αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Μετά από μια επταετία, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ αφού το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας πέρασε στην κατοχή του προέδρου του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνου Τσακίρη.

    "Υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τον κ. Τσακίρη", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, ενώ επισήμανε αμέσως μετά: "Έχουμε δώσει τα χέρια. Συμφωνήσαμε. Ελπίζω, ότι σε είκοσι ημέρες τα νομικά επιτελεία και των δυό μας να έχουν ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία. Εύχομαι στον κ. Τσακίρη να πετύχει ό,τι δεν πέτυχα εγώ και στους φιλάθλους του Πανιωνίου να πηγαίνουν στο γήπεδο. Δεν θα έχουν πλέον καμία δικαιολογία για να μη πηγαίνουν. Δεν θα μπορούν να λένε "Δεν πάμε γήπεδο για τον Μπέο". Αμέσως μετά υπογράμμισε: "Το έργο μου έχει αναγνωριστεί από την πλειοψηφία των φίλων του Πανιωνίου και θα αναγνωριστεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον".

    Παράλληλα, τόνισε, ότι είχε και άλλη μία πρόταση για την ΠΑΕ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Τέλος, αν και ο Αχιλλέας Μπέος δεν θέλησε να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αυτή έφτασε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

    [04] Μπάσκετ

    Με άνεση το Μαρούσι

    31/5/2006 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το πρώτο βήμα για τη Ευρωλίγκα της νέας περιόδου έκανε το Μαρούσι. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε επίδειξη ισχύος κατά του Άρη, του οποίου και επικράτησε άνετα με 74-59 στο κλειστό του Αγίου Θωμά στους "μικρούς" τελικούς για τις θέσεις 3-4. Το Μαρούσι έκανε το 1-0, ενώ υπενθυμίζεται πως η 3η θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα κρίνεται στις τρεις νίκες. Η σειρά μεταφέρεται για το Σάββατο, όπου ο Άρης θα προσπαθήσει να πετύχει στο Αλεξάνδρειο την ισοφάριση. Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-29, 64-43, 74-59.

    Διαιτητές: Πιτσίλκας-Μαστραφτσής-Γκόντας

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 17 (3), Νικολαϊδης, Μπουντούρης, Κυρίτσης 21 (1), Σέκουλιτς 2, Χόμαν 5, Στεφανίδης 10, Κολώκας 8 (2), Καϊμακόγλου, Γιαννουλάκος, Νοέας 3 (1), Καράγκουτης 8.

    ΑΡΗΣ (ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΣΟΝ): Κάστλ 7, Σιγάλας 3 (1), Ορφανός, Καμπερίδης, Μπρούερ 9 (1), Χαριτόπουλος 5, Ασημακόπουλος 3 (1), Ουίλκινσον 6, Πάντιους 9, Πέτροβιτς, Στακ 6 (1), Γκργκούρεβιτς 11 (1).

    [05] Μπάσκετ

    "Πράσινο" προβάδισμα

    31/5/2006 9:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/5/2006 9:45:41 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πραγματικός τελικός ήταν το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στον πρώτο των μεταξύ τους αναμετρήσεων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" τελικά έκαναν το πρώτο βήμα αφού επικράτησαν των "ερυθρολεύκων" στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 82-76 και πήραν το προβάδισμα. Η σειρά των τελικών μεταφέρεται πλέον στο ΣΕΦ (Κυριακή 19:00 ΕΤ-1), όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να φέρει τη σειρά στα ίσια και ο Παναθηναϊκός να κάνει το μεγάλο άλμα για την κατάκτηση του τίτλου. Δεκάλεπτα: 23-19, 45-44, 64-56, 82-76

    Ντέρμπι

    Μπροστά σε ένα σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 6 πόντων (10-4) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Καζλάουσκας ισορρόπησε το παιχνίδι και χάρις τα τρίποντα του Χατζή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο υπόλοιπο του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν κοντά με τους «πράσινους» να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (23-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα και το ημίχρονο έληξε με 45-44 υπέρ της ομάδας του Ομπράντοβιτς.

    Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός και πήρε προβάδισμα με 49-51. Οι «πράσινοι» πήραν στην συνέχεια τον έλεγχο και χάρις σε έναν πολύ καλό Γιάκα Λάκοβιτς και με δυνατή άμυνα πήρε προβάδισμα με 8 πόντους (64-56). Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι και πέντε λεπτά πριν τη λήξη μία καλή διαφορά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν και έφτασαν τη διαφορά στο -3 (77-74). Οι «πράσινοι» πάντως κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά μέχρι τη λήξη και να πάρουν με 82-76 τη νίκη.

    Διαιτητές: Ζαβλανός-Σχινάς-Παπαδημητρίου

    Συνθέσεις

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 4(1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 19(3), Μπατίστ 11, Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας 8, Σπανούλης 11(1), Τσαρτσαρής 6(2), Διαμαντίδης 12(1), Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς 9, Σάκοτα

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Έντνι 11(1), Παπαμακάριος 7(1), Πρίντεζης 2, Ζίζιτς 2, Λιούις 12(2), Χατζής 11(3), Σειμπούτις 2, Κόλιεβιτς 6(2), Μπάρλος 12(1), Βασιλόπουλος 4, Αγαδάκος, Σχορτσιανίτης 7


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 31 May 2006 - 20:50:30 UTC