Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Αιγαίο στο επίκεντρο
  • [02] Σε απεργιακό κλοιό
  • [03] Προφυλακίστηκαν τρεις
  • [04] Ο Ναπολιτάνο νέος Πρόεδρος της Ιταλίας
  • [05] Η τουρκική Κυβέρνηση εναντίον 82χρονου
  • [06] Οι στόχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [07] Στην ΕΡΤ οι δύο "αιώνιοι"
  • [08] Προχωρημένο φλερτ ΑΕΚ-Ογκουνσότο
  • [09] Στα ημιτελικά ο Άρης
  • [10] Πόλο: Στον τελικό ο Ολυμπιακός
  • [11] Μάχη πρωτάρηδων στον τελικό του UEFA
  • [12] Παρελθόν ο Μπλίντ από Άγιαξ

    [01] Πολιτική

    Στη συνάντηση Καραμανλή-Παυλίδη

    Το Αιγαίο στο επίκεντρο

    10/5/2006 2:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2006 2:54:52 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεργασία με τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ιδιαίτερα για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών νησιών το οποίο προωθείται με νομοσχέδιο στη Βουλή. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών νησιών θα γίνει με κοινοτικές επιδοτήσεις αρχικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά 44 μικρά νησιά. Παράλληλα, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της χρηματοδότησης ειδικών προγραμμάτων, μέσω του Δ ΚΠΣ στο νότιο Αιγαίο. Τέλος συζήτησαν για τις εξελίξεις όσον αφορά προγράμματα σε υγεία κι εκπαίδευση. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο, για την καθιερωμένη συνάντηση ενημέρωσης του Πρωθυπουργού πριν από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου. Ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και είχε πολύ καλό επίπεδο ενημέρωσης.

    Εθιμοτυπική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος τη επίσκεψη του προέδρου του ΣΕΒ και πρόσθεσε ότι γίνεται κάθε φορά που αποχωρεί ο πρόεδρος του συνδέσμου από τη θέση του. Ο κ. Αντώναρος ερωτηθείς για τη "χρονική σύμπτωση" της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον π ρόεδρο του ΣΕΒ, την ημέρα της απεργίας των συνδικάτων, διευκρίνισε πως επειδή το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι βεβαρυμένο, λόγω της αυριανής μεταβάσεώς του στην Αυστρία, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής η συνάντηση έγινε σήμερα και "δεν πρέπει να της αποδοθεί κάποια ιδιαίτερη σημειολογική σημασία".

    Στο μεταξύ αύριο το πρωί στις 11 π.μ. στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αύριο το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για τη Βιέννη.

    [02] Κοινωνία

    Λόγω 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Σε απεργιακό κλοιό

    10/5/2006 3:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Υπολειτουργεί Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην πρωτεύουσα επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, καθώς πολλοί δρόμοι έκλεισαν λόγω των συλλαλητηρίων. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει δάσκαλοι και καθηγητές όλων των βαθμίδων. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα δικαστήρια από τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων. Επίσης, η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ματαιώνει 101 πτήσεις εσωτερικού- εξωτερικού, ενώ συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τρια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

    Συγκεντρώσεις και πορείες

    Η ΑΔΕΔΥ με κυρίαρχη την παρουσία των εκπαιδευτικών πραγματοποίησε την συγκέντρωση της στα Προπύλαια, ενώ οι ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν την συγκέντρωση της πλατεία Δημαρχείου. Νωρίτερα, στην Ομόνοια πραγματοποίησε συγκέντρωση ο Συνδικαλιστικός χώρος του ΠΑΜΕ.

    Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τον τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, την καθιέρωση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό βασικό μισθό 1.200 ευρώ και την εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στο δημόσιο.

    Αντίστοιχα, οι ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες, απεργούσαν διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αποτροπή της ρύθμισης των αυξήσεων στους μισθούς στους χώρους αυτούς μέσα από κυβερνητικές αποφάσεις.

    Οι συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών συνέκλιναν σε μια κοινή διαδήλωση προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

    Ο προεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για κρίσιμο σημείο στις ΔΕΚΟ και στις Τράπεζες ζητώντας από την κυβέρνηση να επιλέξει τον δρόμο της συμφωνίας και όχι της νομοθετικής παρέμβασης. Ακόμη, χαρακτήρισε αναγκαία την αλλαγή της τροπολογίας για τους εργαζομένους στα κλωστήρια της Νάουσας. Τέλος, ο κ. Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για υπονόμευση του ΑΣΕΠ και κάλεσε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την επιλογή και την ρουσφετολογική πολιτική άμεσα.

    Θεσσαλονίκη

    Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, στις οποίες συμμετείχαν δάσκαλοι μαθητές και καθηγητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στις Τράπεζες, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία και τις υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση της ΕΔΟΘ και του τοπικού παραρτήματος της ΟΤΟΕ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΕΔΟΘ Γιώργο Αναγνώστου, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη "περιφρούρησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τον σεβασμό των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων". Ακολούθησε πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μέσω των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

    "Για δημόσια, καθολική, κοινωνική, ασφάλιση" έκαναν λόγο και οι ομιλητές του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Μακεδονομάχων. Οι διαδηλωτές μέσω των οδών Αγ. Σοφίας, Ερμού και Βενιζέλου κατέληξαν στο ΥΜΑΘ, λίγο νωρίτερα από την πρώτη πορεία. Αντιπροσωπείες τους επέδωσαν τα ψηφίσματα τους και στη συνέχεια και οι δύο συγκεντρώσεις διαλύθηκαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος και απεργίες

    [03] Κοινωνία

    Από τους συλληφθέντες του Σαββάτου

    Προφυλακίστηκαν τρεις

    10/5/2006 2:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2006 2:22:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στις φύλακες του Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι 3 από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το περασμένο Σάββατο. Ανάμεσα στους προφυλακισμένους είναι και ο Ουκρανός ο οποίος αρνείται ότι πήρε μέρος στα επεισόδια. Η απολογία των 12 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα της Τρίτης, ενώ οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα. Από τους υπόλοιπους4 αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ένας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρω και 4 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

    [04] Κόσμος

    Σύμφωνα με την προσωρινή καταμέτρηση στη Βουλή

    Ο Ναπολιτάνο νέος Πρόεδρος της Ιταλίας

    10/5/2006 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κέρδισε κατά τον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας αρκετές ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος της Ιταλίας, σύμφωνα με την προσωρινή καταμέτρηση που συνεχίζεται στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Βουλευτές χειροκρότησαν καθώς οι ψήφοι υπέρ του Ναπολιτάνο, που ανακοινώνονταν από τον πρόεδρο της Βουλής, ξεπέρασαν το όριο των 505 που απαιτούνταν για να εκλεγεί αρχηγός του κράτους ο 80χρονος υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, πρώην κομμουνιστής και μαχητής της αντίστασης κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η καταμέτρηση συνεχίζεται και το επίσημο τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αργότερα

    [05] Κόσμος

    Θα τον προσαγάγει στη Δικαιοσύνη

    Η τουρκική Κυβέρνηση εναντίον 82χρονου

    10/5/2006 2:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη δικαιοσύνη αποφάσισε να προσαγάγει έναν 80χρονο, ο οποίος επέκρινε την κυβερνητική πολιτική κάνοντας λόγο για "ισλαμισμό", το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Η οργή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προκλήθηκε από μια επιστολή δύο σελίδων που είχε επικολληθεί στο βιβλίο επισκεπτηρίων στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Την επιστολή διάβασε και έσκισε από το βιβλίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνόδου κορυφής των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Στην επιστολή του ο Μεχμέτ Φετχί Ντορντουντζού, συνταξιούχος εργάτης, 82 ετών, κατηγορεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι απαρτίζεται από "άπιστους" που θέλουν "να χρησιμοποιήσουν το Ισλάμ ως ασπίδα" και "να εκμεταλλευθούν τα θρησκευτικά αισθήματα" των Τούρκων, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύονται στις τουρκικές εφημερίδες.

    Ο 82χρονος επιτίθεται προσωπικά στο Τούρκο Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι "δούλος" των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Χθες , μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Δικαιοσύνης Τζεμίλ Τσιτσέκ κάλεσε εμμέσως τους βουλευτές και τους Υπουργούς να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του συντάκτη της επιστολής λέγοντας ότι πρόκειται "για κάποιο είδος ανακοίνωσης παράνομης οργάνωσης". Πολλοί Υπουργοί απάντησαν στους δημοσιογράφους ότι είναι αποφασισμένοι να μηνύσουν τον συντάκτη της επιστολής για συκοφαντία.

    "Βεβαίως και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη", δήλωσε στη Σαμπάχ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μεχμέτ Αλί Σαχίν, ενώ ο βουλευτής Μαχμούτ Ντουρντού δεν θα αρκεσθεί στην μήνυση: "Θα τον φτύσω στο πρόσωπο", είπε.

    [06] Κόσμος

    Τους καθόρισε στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος

    Οι στόχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν

    10/5/2006 2:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο στην υιοθέτηση μιας "ενιαίας ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής" και θα "σεβαστεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στους παραδοσιακούς εταίρους της", τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος. "Η Ρωσία μπορεί να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο στην υιοθέτηση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής", υπογράμμισε ο Πούτιν αφού προηγουμένως παρέθεσε τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει η Ρωσία μακροπρόθεσμα "ένα σταθερό ηγετικό ρόλο στις ενεργειακές αγορές". "Πρέπει να κατακτήσουμε και άλλες πιθανές αγορές. Πρέπει να ικανοποιήσουμε πλήρως την εσωτερική ζήτηση, αλλά επίσης πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους παραδοσιακούς εταίρος μας", πρόσθεσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε επίσης ότι η ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο "παζαρέματος". Στις 29 Μαρτίου ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατύπωσαν προς τη Ρωσία "συμπληρωματικές" απαιτήσεις για την ένταξή της στο ΠΟΕ, γεγονός που εμποδίζει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η Ρωσία κατέθεσε το 1993 αίτηση για την ένταξή της στον ΠΟΕ, ένταξη η οποία εξαρτάται πλέον από το πράσινο φως της Ουάσινγκτον.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τη "διαφθορά" στη χώρα εκτιμώντας ότι αυτή αποτελεί ένα από τα "κυριότερα εμπόδια" για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. "Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να εξαλείψουμε ένα από τα κυριότερα εμπόδια για την ανάπτυξή μας, τη διαφθορά", τόνισε και πρόσθεσε: "Ένα από τα χαρακτηριστικά της ζωής στη χώρα μας είναι η μικρή εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες σε ορισμένα όργανα τους κράτους και σε ορισμένες επιχειρήσεις".

    Εξάλλου ο Πούτιν έθεσε ως στόχο σήμερα την πλήρη μετατρεψιμότητα του ρουβλίου πριν από την 1η Ιουλίου. "Στην ομιλία μου το 2003 είχα ορίσει ως στόχο την μετατρεψιμότητα του ρουβλίου. Σήμερα προτείνω να επισπεύσουμε την άρση των τελευταίων εμποδίων και να ολοκληρώσουμε την εργασία αυτή πριν από την 1η Ιουλίου εφέτος", τόνισε.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι το ρούβλι πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε πιο ευρεία κλίμακα ως νόμισμα αναφοράς στη ρωσική οικονομία, η οποία βασίζεται στο δολάριο.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η ρωσική οικονομία, η οποία βασίζεται ως τώρα κυρίως στις πρώτες ύλες, πρέπει να διαφοροποιηθεί και να γίνει μια καινοτόμος οικονομία. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας πρέπει να γίνει κυρίως στη βάση των επιστημονικών και των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων της. Ο Ρώσος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής "συγκεκριμένων μέτρων" για να αλλάξει η δομή της οικονομίας "χωρίς να πληγεί η ανακτηθείσα νομισματική σταθερότητα", ενώ προέβλεψε αύξηση των επενδύσεων στους τομείς των νέων τεχνολογιών της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, του διαστήματος και της νανοτεχνολογίας.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε εξάλλου ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι "το πιο σοβαρό πρόβλημα" που αντιμετωπίζει η Ρωσία και ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. "Το πιο σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης Ρωσίας είναι το δημογραφικό", τόνισε ο Πούτιν χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη καθώς στη χώρα αυτή των 143 εκατομμυρίων κατοίκων παρατηρείται μείωση του πληθυσμού κατά 700.000 άτομα ετησίως. Ο Πούτιν υποσχέθηκε μεταξύ άλλων να αυξήσει στα 1.500 ρούβλια (44 ευρώ) από τα 700 το μηνιαίο επίδομα για τις οικογένειες που έχουν ένα παιδί και στα 3.000 ρούβλια (λιγότερο από 90 ευρώ) το επίδομα για τις οικογένειες με δυο παιδιά.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην ΕΡΤ οι δύο "αιώνιοι"

    10/5/2006 5:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2006 5:55:45 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη σφραγίδα της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης θα έχει από τη νέα περίοδο το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με της Π.Α.Ε Ολυμπιακός και της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ Α.Ε απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Π.Α.Ε Ολυμπιακός για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κατά την περίοδο 2006-2007 και 2007-2008 με option έναν ακόμη χρόνο, ενώ απέκτησε επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός κατά την περίοδο 2007-2008 και 2008-2009 με option έναν ακόμη χρόνο.

    Άμεσα σε ισχύ οι "κόκκινοι" από του χρόνου οι "πράσινοι"

    Η ΕΡΤ θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Για τους "ερυθρόλευκους" η διετής (με οψιόν για ακόμη έναν χρόνο) συμφωνία έχει άμεση ισχύ και ξεκινά από τη νέα αγωνιστική περίοδο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το ματς της Κυριακής εναντίον του Ιωνικού είναι το τελευταίο που θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του Alpha.

    Όσον αφορά τους «πράσινους», που δεσμεύονται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την Netmed και το συνδρομητικό κανάλι, θα "μετακομίσει" στην ΕΡΤ τη σεζόν 2007-2008 και θα παραμείνει για το 2008-2009. Ωστόσο, από τη νέα σεζόν τα κρατικά κανάλια θα μεταδίδουν τους εντός έδρας αγώνες των «πράσινων» για το κύπελλο UEFA, αν φυσικά δεν υπάρξει δραματική διαφοροποίηση στη βαθμολογία, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    Το ποσόν που θα πάρουν οι δύο δημοφιλέστεροι σύλλογοι της Ελλάδας δεν δημοσιοποιήθηκε από την ΕΡΤ Α.Ε.

    Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη ολομέλεια της Σούπερ Λίγκας. Με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη, η λίγκα προβλέπει κεντρική διαχείριση των τηλεόπτικών δικαιωμάτων, με αρχή τη σεζόν 2008/2009 το αργότερο.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προχωρημένο φλερτ ΑΕΚ-Ογκουνσότο

    10/5/2006 2:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη φανέλα της ΑΕΚ προβάρει ο Νιγηριανός άσος του Εργοτέλη, Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, σε προχωρημένες συζητήσεις με τους κιτρινόμαυρους. Ο Ογκουνσότο μάλιστα δε διστασε να εμφανιστεί και στο ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου έχει καταλύσει η αποστολή του "Δικέφαλου", παρουσία που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της "Ενωσης". Μάλιστα ο παίκτης, που το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Κρήτης, είχε επαφές με τον πρόεδρο της ομάδας, Ντέμη Νικολαίδη και τον τεχνικό διευθυντή Ίλια ο οποίος στη συνέχεια δείπνησε με τον μάνατζερ του Ογκουνσότο, Πέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του Εργοτέλη να έχει κάνει γενναία προσφορά αύξησης του συμβολαίου το παίκτη, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα της Κρήτης και την επόμενη σεζόν.

    [09] Μπάσκετ

    Στα ημιτελικά ο Άρης

    10/5/2006 6:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2006 6:37:43 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση των πλέι οφ. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με 78-74 του Πανελληνίου εκτός έδρας, έκαναν το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και Η πρώτη περίοδος άρχισε με τον Πανελλήνιο να ξεκινάει δυνατά αφού η νίκη αποτελούσε μονόδρομο, καθώς είχε χάσει στο προηγούμενο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο. Έτσι στο δεκάλεπτο πήρε μία διαφορά 10 πόντων (22-12). Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ημίχρονο (29-33) Στο δεύτερο μέρος ο Άρης κράτησε την υπεροχή και με κορυφαίο τον Καστλ, (πέτυχε τους 15 από τους 23 πόντους στο δεύτερο μέρος) κράτησε την υπέρ του διαφορά (45-50 στην 3η περίοδο). Δια χειρός Μουλαομέροβιτς, ο Πανελλήνιος ήταν κοντά στο παιχνίδι αλλά ο Άρης κράτησε την υπέρ του διαφορά και κατάφερε να πάρει με 74-78 τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.πήραν την πρόκριση για τους τέσσερις του πρωταθλήματος. Αντίπαλος του Άρη στα ημιτελικά, ο οποίος κατάφερε να φτάσει σε ημιτελική φάση μετά από χρόνια, θα είναι ο νικητής της σειράς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος. Οριστικά την 5η θέση κατέλαβε ο Πανελλήνιος, καθώς δεν προβλέπονται αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Τα δεκάλεπτα: 22-12, 29-33, 45-50, 74-78.

    Πανελλήνιος (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Μουλαομέροβιτς 20 (4), Κανταρτζής 1, Τσαλδάρης 13 (2), Μόρφης, Σακελλαρίου 3 (1), Τζόνσεν 20, Κοπρίβιτσα, Τσόπης 1, Μπούμτζε-Μπούμτζε 8, Τόμας 8 (2), Πασχάλης, Τσαμάτος.

    Άρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 23 (2), Σιγάλας 6 (1), Καμπερίδης, Μπρούερ 16 (2), Ουίλκινσον 5, Πάντιους 6 (1), Πέτροβιτς 4, Στακ 3, Γκργκούρεβιτς 15 (2).

    [10] Πόλο: Στον τελικό ο Ολυμπιακός

    10/5/2006 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πειραϊκή υπόθεση θα είναι ο τελικός του πρωταθλήματος Πόλο των Ανδρών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου με 11-8 στο κλειστό του Πειραιά στον 3ο ημιτελικό και με 2-1 νίκες πήρε την πρόκριση για τον τελικό των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Εθνικό. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τους "μπλε" με πλεονέκτημα έδρας και έχουν την κατάκτηση του 8ου σερί τροπαίου. Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 4-2, 1-1

    Ολυμπιακός: Ντόσκας 4, Νίκιτς 4, Σχίζας 1, Θωμάκος 1, Πλατανίτης 1

    Πανιώνιος: Αναστασιάδης 3, Μιράλης 1, Αφρουδάκης 2, Πέτροβιτς 1, Γεωργαράς 1

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μάχη πρωτάρηδων στον τελικό του UEFA

    10/5/2006 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ημέρα τελικών η αποψινή, καθώς λίγες ώρες μετά το δικό μας τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη, στο ολλανδικό "Φίλιπς Στάντιον" του Αϊντχόφεν, Μίντλεσμπρο και Σεβίλη (21.45, ΜΕGA) σε ένα αμφίρροπο ματς, διεκδικούν στον τελικό το τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA. Στο παιχνίδι, όπου οποιαδήποτε προγνωστικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν παρακινδυνευμένα, οι δύο ομάδες εμφανίζονται για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου και η πορεία τους προς την ολλανδική έδρα, αποδεικνύουν ότι δίκαια έφτασαν στο αποψινό ραντεβού και οι πιθανότητες κατάκτησης της "κούπας" είναι μοιρασμένες. Για τον τεχνικό της Μίντλεσμπρο, Στιβ Μακλάρεν αυτός θα είναι ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας στον πάγκο της "Μπόρο", αφού μετά το Μουντιάλ θα διαδεχθεί στο τιμόνι της Αγγλίας, το Σουηδό ομοσπονδιακό τεχνικό των "λιονταριών", Σβεν Γκόραν Έρικσον. Εκτός όμως από τις δύο ομάδες που κάνουν το ντεμπούτο τους σε ευρωπαϊκό τελικό, για πρώτη φορά σε ανάλογη διοργάνωση "σφυρίζει" και ο 42χρονος Γερμανός ρέφερι Χέρμπερτ Φάντελ. Η αποψινή πάντως μάχη ανοίγει την αυλαία των "βρετανοϊσπανικών" αναμετρήσεων, που θα κορυφωθεί στις 17 Μαΐου στο "Σταντ ντε Φρανς" του Παρισιού με τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ.

    Οι πιθανές συνθέσεις των φιναλίστ

    ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Τζόουνς, Ρίγκοτ, Σάουθγκεϊτ, Κεντρέ, Πάρναμπι, Ρόσεμπακ, Μπόατενγκ, Ντάουνινγκ, Τέιλορ, Χάσελμπαϊνκ, Βίντουκα.

    ΣΕΒΙΛΗ: Πάλοπ, Όσιο, Άλβες, Εσκούντ, Νταβίντ, Νάβας, Μάρτι, Μαρέσκα, Αντριάνο, Λουίς Φαμπιάνο, Σαβιόλα

    Η "Χρυσή Βίβλος"

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ 1958: ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ-Λονδίνο 2-2, 6-0 1959: ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ-Μπέρμιγχαμ 0-0, 4-1 1960: Δεν έγινε 1961: ΡΟΜΑ-Μπέρμιγχαμ 2-2, 2-0 1962: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Μπαρτσελόνα 6-2, 1-1 1963: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2, 2-0 1964: ΣΑΡΑΓΟΣΑ-Βαλένθια 2-1 1965: ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ-Γιουβέντους 1-0 (στο Τορίνο) 1966: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Σαραγόσα 0-1, 4-2 1967: ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Λιντς 2-0, 0-0 1968: ΛΙΝΤΣ-Φερεντσβάρος 1-0, 0-0 1969: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-Ουίπεστ 3-0, 3-2 1970: ΑΡΣΕΝΑΛ-Αντερλεχτ 1-3, 3-0 1971: ΛΙΝΤΣ-Γιουβέντους 2-2, 1-1

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ 1972: ΤΟΤΕΝΑΜ-Γουλβς 2-1, 1-1 1973: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Γκλάντμπαχ 3-0, 0-2 1974: ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Τότεναμ 2-2, 2-0 1975: ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-Τβέντε 0-0, 5-1 1976: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μπριζ 3-2, 1-1 1977: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0, 1-2 1978: ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ-Μπαστιά 0-0, 3-0 1979: ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-Ερυθρός Αστέρας 1-1, 1-0 1980: ΑΙΝΤΡΑΧΤ-Γκλάντμπαχ 2-3, 1-0 1981: ΙΠΣΟΥΪΤΣ-ΑΛΚΜΑΑΡ 3-0, 2-4 1982: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-Αμβούργο 1-0, 3-0 1983: ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-Μπενφίκα 1-0, 1-1 1984: ΤΟΤΕΝΑΜ-Αντερλεχτ 1-1, 1-1 (4-3 στα πέναλτι) 1985: ΡΕΑΛ-Βιντεότον 3-0, 0-1 1986: ΡΕΑΛ-Κολονία 5-1, 0-2 1987: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-0, 1-1 1988: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-Εσπανιόλ 3-0, 0-3 (3-2 στα πέναλτι) 1989: ΝΑΠΟΛΙ-Στουτγκάρδη 2-1, 3-3 1990: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Φιορεντίνα 3-1, 0-0 1991: ΙΝΤΕΡ-Ρόμα 2-0, 0-1 1992: ΑΓΙΑΞ-Τορίνο 0-0, 2-2 1993: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Ντόρτμουντ 3-1, 3-1 1994: ΙΝΤΕΡ-Σάλτσμπουργκ 1-0, 1-0 1995: ΠΑΡΜΑ-Γιουβέντους 1-0, 1-1 1996: ΜΠΑΓΕΡΝ-Μπορντό 2-0, 3-1 1997: ΣΑΛΚΕ-Ιντερ 1-0, 0-1 (4-1 στα πέναλτι) 1998 Παρίσι : ΙΝΤΕΡ-Λάτσιο 3-0 1999 Μόσχα : ΠΑΡΜΑ-Μαρσέιγ 3-0 2000 Κοπεγχάγη : ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-Αρσεναλ 0-0 (4-1 στα πέναλτι) 2001 Ντόρτμουντ : ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Αλαβες 4-4 (5-4 στην παράταση) 2002 Ρότερνταμ : ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Ντόρτμουντ 3-2 2003 Σεβίλη : ΠΟΡΤΟ-Σέλτικ 2-2 (3-2 στην παράταση) 2004 Γκέτεμποργκ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Μαρσέιγ 2-0 2005 Λισαβόνα : Σπόρτινγκ Λισ.-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-3

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παρελθόν ο Μπλίντ από Άγιαξ

    10/5/2006 1:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πριν καλά προλάβει να ξεμεθύσει από το "νέκταρ" της κατάκτησης του Κυπέλλου Ολλανδίας, ο Ολλανδός τεχνικός του Άγιαξ, είδε την πόρτα εξόδου από την ομάδα του Άγγελου Χαριστέα. Ο σύλλογος του Άμστερνταμ, που τερμάτισε στην 4η θέση του ολλανδικούβ πρωταθλήματος, απέλυσε τον προπονητή της, ο οποίος εκτός από το θρίμαβο του Κυπέλλου, οδήγησε τον "Αίαντα" μέσω των πλεϊ οφ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου. Έτσι μετά από ένα χρόνο περίπου παρουσίας του Μπλιντ στον πάγκο του Άγιαξ, το τιμόνι της ομάδας θα αναλάβει επισήμως, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, ο 52χρονος συνεργάτης του Φρανκ Ράικαρντ στη Μπαρτσελόνα, Χενκ Τεν Κάτε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 May 2006 - 16:52:08 UTC