Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλία μαθητών για τη διάσωση του Έβρου
  • [02] Μπαράζ ληστειών
  • [03] Νέος οδικός χάρτης
  • [04] Ταχύτερες μετακινήσεις
  • [05] Παραπλανούσαν ασθενείς
  • [06] Διπλωματικός πυρετός
  • [07] Δώδεκα παιδιά νεκρά σε τροχαίο στο Νεπάλ
  • [08] Κατρακυλάει η δημοτικότητα των Εργατικών
  • [09] Ανεπαρκής η δύναμη στο Νταρφούρ
  • [10] Ζητά ανάκληση της ομολογίας του
  • [11] Σώοι οι Αυστραλοί
  • [12] Ένστολο προτείνει ο Μπους
  • [13] Εννιά τραυματίες σε συγκρούσεις Φατάχ-Χαμάς
  • [14] Διάλογος εν μέσω απεργιών
  • [15] Διακοπή συμβολαίου στον Σικαμπάλα
  • [16] Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Βασσάρας
  • [17] Πάλεψε για την έκπληξη ο ΠΑΟΚ
  • [18] Πρώτο βήμα για Ολυμπιακό
  • [19] Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό
  • [20] Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

    [01] Κοινωνία

    Μήνυματα στέλνουν 1150 μαθητές του Νομού

    Πρωτοβουλία μαθητών για τη διάσωση του Έβρου

    9/5/2006 11:03:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Κάτοικοι του Έβρου στο χέρι σας είναι να σώσετε τα σπάνια είδη όπως το μαυρόγυπα, γι αυτό ΣΤΟΠ στα δηλητηριασμένα δολώματα". "Είναι ευθύνη των πολιτών του Έβρου να προστατεύσουν τους βιότοπους της περιοχής μας, γιατί τη γη τη δανειστήκαμε και έτσι κάποτε θα πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Προστατέψτε τους βιότοπους της περιοχής μας". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν 1150 μαθητές απ όλες τις τάξεις των γυμνασίων του νομού Έβρου που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση με θέμα τις επιπτώσεις των δηλητηριασμένων δολωμάτων στον άνθρωπο και στην άγρια πανίδα. Η δράση σχεδιάστηκε από το WWF Ελλάς και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Νομαρχία Έβρου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις των δολωμάτων παρακολουθώντας μια διαδραστική ηλεκτρονική παρουσίαση στην αίθουσα πληροφορικής των σχολείων τους.

    Στη συνέχεια με την υποστήριξη των καθηγητών τους συζήτησαν το θέμα και έγραψαν μηνύματα με στόχο να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες σχετικά με το θέμα των δολωμάτων. Τα μηνύματα αποτυπώθηκαν σε πράσινα χαρτονένια φύλλα και συλλέχτηκαν από μέλη του γραφείου του WWF Ελλάς-Δαδιάς που μετέφεραν για το σκοπό αυτό 4 ξύλινα δέντρα από σχολείο σε σχολείο. Οι μαθητές φόρτωσαν τα δέντρα με εκατοντάδες μηνύματα.

    Στις 11 Μαΐου τα στολισμένα δέντρα θα εκτεθούν στο κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης, όπου οι μαθητές των γυμνασίων θα παρουσιάσουν ένα "συμπυκνωμένο" μήνυμα από την εργασία τους και μαζί τους, εκπρόσωποι της δασικής υπηρεσίας, της νομαρχίας και άλλων φορέων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση διατυπώνοντας τις σκέψεις τους για το θέμα των δηλητηριασμένων δολωμάτων.

    [02] Κοινωνία

    Από ένοπλη τριμελή συμμορία

    Μπαράζ ληστειών

    9/5/2006 8:46:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τρεις ένοπλες ληστείες διέπραξε χθες το βράδυ τριμελής συμμορία στο Νέο Ηράκλειο, στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα στις 9.30 οι δράστες εισέβαλαν στο φούρνο Βενέτη, στην οδό Μαρίνου Αντύπα 88 στο Νέο Ηράκλειο και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 1.000 ευρώ. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα στη διασταύρωση Βασιλέως Γεωργίου και Γρίβα στο Χαλάνδρι, με τον ίδιο τρόπο άρπαξαν από πρατήριο υγρών καυσίμων 700 ευρώ, ενώ στις 10:05 άρπαξαν 300 ευρώ από μίνι μάρκετ στην οδό Αγίας Ελεούσας 34 στο Μαρούσι. Οι ληστές διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Μία ακόμα ένοπλη ληστεία έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε βάρος οδηγού ταξί, στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης. Σύμφωνα με την καταγγελία του ταξιτζή, δύο άνδρες και μία γυναίκα που είχαν επιβιβαστεί στο ταξί ως πελάτες από τη διασταύρωση Κηφισίας και Σπύρου Λούη, τον απείλησαν με μαχαίρι, του πήραν 100 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγαν πεζή.

    [03] Κοινωνία

    Νέος οδικός χάρτης

    8/5/2006 11:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή δύο νέων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για την Ιόνια Οδό και την προέκταση προς τη νότια Πελοπόννησο του δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης. Τη Δευτέρα αναδείχθηκαν οι προσωρινοί κατασκευαστές των έργων. Η Ιόνια οδός θα έχει μήκος 196 χιλιομέτρων και θα συνδέσει το Αντίρριο με την Εγνατία στο ύψος των Ιωαννίνων, ενώ, θα ολοκληρωθεί σε 72 μήνες από την έναρξη της κατασκευής της. Η επέκταση της Κορίνθου-Τριπόλεως αφορά αυτοκινητόδρομο 100 χιλιομέτρων μέχρι την Καλαμάτα, και από το Λεύκτρο μέχρι την Σπάρτη.

    [04] Κοινωνία

    Ταχύτερες μετακινήσεις

    8/5/2006 11:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περισσότερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, θα εξασφαλίσει το δίκτυο παρκόμετρων, που θα λειτουργήσει από το καλοκαίρι. Δικές τους θέσεις έναντι συμβολικού τιμήματος θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες. Όσοι βεβαίως επιλέγουν τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διευκολύνονται ακόμη περισσότερο, καθώς δύο επιπλέον χιλιόμετρα λεωφορειόδρομων προστίθενται στο υφιστάμενο δίκτυο, ως το τέλος Ιουνίου. Το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων εξαπλώνεται, κόντρα στην επιθυμίες των οδηγών ΙΧ και ταξί, που αρέσκονται να τις παραβιάζουν καθημερινά.

    Νέοι λεωφορειόδρομοι

    Οι νέες λεωφορειολωρίδες θα βρίσκονται στο Παγκράτι στην οδό Ερατοσθένους, από τη πλατεία Πλαστήρα έως τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, μονό στην κάθοδο, και στη Παπαδιαμαντοπούλου, από την οδό Ξενίας ως τη Βασιλίσσης Σοφίας.

    Στις καλά φυλασσόμενες λεωφορειολωρίδες, η ταχύτητα των λεωφορείων αυξάνεται κατά 300%, και μπορεί να φτάσει τα 25 χλμ/ώρα, ενώ εκεί όπου παρανόμως κυκλοφορούν ΙΧ και ταξί η ταχύτητα των λεωφορείων δε ξεπερνά τα 7 χλμ/ώρα.

    Ως το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσουν και οι λεωφοριεολωρίδες στην Πατησίων από την Αγίου Μελετίου ως της πλατεία Κολιάτσου καθώς και στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά.

    Σε στάδιο μελέτης βρίσκονται οι λεωφορειόδρομοι στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα, στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο και στη Πέτρου Ράλλη, από το Γ Νεκροταφείο ως τη λεωφόρο Κηφισού.

    Παρά τη φύλαξη των λεωφορειολωρίδων από τους μοτοσικλετιστές της Τροχαίας και τους γερανούς του ΟΑΣΑ, οι παραβάτες μοιάζουν αμετανόητοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάμερες του ΟΑΣΑ καταγράφουν περίπου 30 παραβάσεις ανά ώρα αιχμής.

    Παρκόμετρα στην Αθήνα

    Την ίδια ώρα, εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα πρώτα παρκόμετρα του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι, με ξυστές κάρτες.

    Σε πρώτη φάση, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοστεί στο εμπορικό τρίγωνο, στου Ψυρρή, την αγορά Γερανίου, την Πλάκα και το Κολωνάκι. Στη συνέχεια θα επεκταθεί στις περιοχές του Θησείου του Μεγάρου Μουσικής και του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

    Το κόστος της δημοτικής στάθμευσης έχει διαμορφωθεί σε 50 λεπτά ανά μισή ώρα το πρώτο τρίωρο, και 6 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

    Οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν και πραγματοποιώντας μια κλήση από το κινητό τους.

    [05] Κοινωνία

    Παραπλανούσαν ασθενείς

    8/5/2006 10:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παραπλάνηση ασθενών από ιδιωτική εταιρεία, που διαφήμιζε παροχή υπηρεσιών υγείας κάτ΄ οίκον, ανακάλυψαν οι ελεγκτές δημόσιας υγείας. Το διαγνωστικό κέντρο υποσχόταν πρωτοποριακή μέθοδο αιματολογικών εξετάσεων χωρίς ουρές και ταλαιπωρία, και μέσα σε λίγο καιρό εκατοντάδες πολίτες έπεσαν στην παγίδα. Όμως, όπως αποδείχθηκε οι αιμοληψίες γίνονταν όχι από νοσηλευτές, αλλά από γραμματείς και υπαλλήλους, ενώ η ταρίφα ξεπερνούσε τα 200 ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Εισαγγελέα.

    Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

    Κατ' οίκον αιματολογικές εξετάσεις ακόμη και για καρκίνο, χωρίς ο ασθενής να ταλαιπωρείται στις ουρές. Αυτή η υπόσχεση διαφημιστικής εταιρείας παγίδευσε τουλάχιστον 200 ασθενείς.

    Το διαγνωστικό κέντρο που εκτελούσε τις αιματολογικές εξετάσεις, βρίσκεται στον Άλιμο.Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου παραδέχεται πως συνεργάστηκε με την εταιρεία μόνο για 4 μήνες. Αν και αρνείται τις κατηγορίες έχει ήδη κληθεί να καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον εισαγγελέα και την Νομαρχία.

    Συμφωνά με το πόρισμα των "Ράμπο Υγείας", οι αιμοληψίες γίνονταν από γραμματείς. Τηλεφωνούσαν ακόμη και σε υγιείς προκειμένου να τους πείσουν για την πρωτοποριακή τους εξέταση και τη χρησιμότητα της.

    Το πόρισμα των ελεγκτών υγείας είναι ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα. Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τον νόμο οι αιμοληψίες στο σπίτι γίνονται μόνο σε όσους είναι κατάκοιτοι.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Υγείας

    [06] Κόσμος

    Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Διπλωματικός πυρετός

    9/5/2006 7:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2006 11:17:54 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξαν οι τρίωρες συνομιλίες που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ) και της Γερμανίας, παρουσία και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το βράδυ στη Νέα Υόρκη θα εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα σε συνεδρίαση των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι διπλωματικές προσπάθειες, επικεντρώνονται στο να ξεπεραστούν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας που ζητούν απόφαση που θα βασίζεται στο άρθρο επτά του Καταστατικού Χάρτη, που προβλέπει κυρώσεις αλλά και ανάληψη στρατιωτικής δράσης ενάντια της Τεχεράνης αν αυτή δεν συμμορφωθεί με τις διεθνείς επιταγές για διακοπή του πυρηνικού της προγράμματος, και της Ρωσίας και της Κίνας, που έχοντας δικαίωμα βέτο προωθούν διπλωματική λύση. Την ίδια ώρα, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Τεχεράνης, Αλί Λαριτζανί, καταφθάνει στην Αθήνα για διπλωματικές επαφές. Ο Λαριτζανί θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    Συμφωνούν στην ουσία διαφωνούν στον τρόπο

    Πάντως και στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν.

    Όπως εκτίμησε Αμερικανός αξιωματούχος "Οι προοπτικές για την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα δεν είναι ουσιαστικά καλές, καθώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για ένα κείμενο που θα κάνει αναφορά στο άρθρο 7".

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν μεν ότι το Ιράν πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για τη μη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά διαφώνησαν στη μορφή και τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης.

    "Δεν προχωρήσαμε σε λεπτομέρειες του κειμένου και αναθέσαμε στους πρεσβευτές και τους πολιτικούς διευθυντές των υπουργείων να εξετάσουν το πρόβλημα" δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί.

    Την ίδια ώρα Κίνα και Ρωσία συνεχίζουν να προβάλουν ενστάσεις, όσον αφορά την ααναγκαιότητα, της επιβολής κυρώσεων.

    "Όλοι συμφώνησαν πως το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά η επιθυμία της Μόσχας είναι να υπάρξουν "καρποφόρες " συνομιλίες με την Τεχεράνη" τόνισε σχετικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

    Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Λι Ζαοξίνγκ κάλεσε από την πλευρά του, το Ιράν να συνεργαστεί με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας και τόνισε την ανάγκη επίλυσης της ιρανικής κρίσης με διαπραγματεύσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάργκαρετ Μπέκετ κατέστησε πάντως σαφές ότι "ουδείς έχει την πρόθεση να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν".

    Η επιστολή του Αχμαντινετζάντ

    Την Δευτέρα σε μια απρόσμενη κίνηση ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, με επιστολή που απέστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, μέσω του Ελβετού πρεσβευτή στην ιρανική πρωτεύουσα, πρότεινε νέους τρόπους εξόδου από την κρίση.

    Στην 18-σέλιδη επιστολή της οποίας αντίγραφο εξασφάλισε το πρακτορείο Ρόιτερ, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ υπεραμύνεται της επιστημονικής έρευνας ως "ένα από τα βασικά δικαιώματα του έθνους", αλλά δεν διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση της κρίσης με τη Δύση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Παράλληλα επιμένει στη πάγια θέση του ότι εμπλουτίζει ουράνιο και βελτιώνει την πυρηνική τεχνολογία του αποκλειστικά και μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας.

    Τέλος καταδικάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στην αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ το 2003 και τις απειλές που διατυπώνει σήμερα η Ουάσινγκτον κατά του Ιράν.

    Σημειώνει μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ψέματα για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ και τώρα πληρώνουν τις συνέπειες.

    Την επιστολή απέρριψε η Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο, στα έως τώρα δεδομένα, ενώ όπως τονίζει δεν μετριάζει την διεθνή ανησυχία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC:US dismisses Iran leader's letter

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προτάσεις Ιράν σε Μπους

    [07] Κόσμος

    Έπεσε το σχολικό τους σε αρδευτικό κανάλι

    Δώδεκα παιδιά νεκρά σε τροχαίο στο Νεπάλ

    9/5/2006 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον δώδεκα παιδιά σκοτώθηκαν, εννέα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα δύο αγνοούνται όταν το τρίτροχο σχολικό που τα μετέφερε στο σχολείο τους έπεσε σε κανάλι στο ανατολικό Νεπάλ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Νεπάλ. "Το όχημα που μετέφερε 23 μαθητές, μικρότερους των 10 ετών, ανατράπηκε πριν πέσει στο αρδευτικό κανάλι της Σάτρα", δήλωσε αστυνομικός της περιοχής Σουνσάρι, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Τα πτώματα των δώδεκα παιδιών ανέσυραν από το κανάλι οι ομάδες διάσωσης, ενώ άλλα εννέα παιδιά διακομίστηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Άνδρες των ομάδων διάσωσης συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που αγνοούνται. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

    [08] Κόσμος

    Έχουν τη χαμηλότερη δημοτικότητα από το 1992

    Κατρακυλάει η δημοτικότητα των Εργατικών

    9/5/2006 9:43:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών έχει πέσει η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τάιμς". Παρά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, την περασμένη Παρασκευή, μόνο το 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Populus είπαν ότι θα ψηφίσουν τους Εργατικούς - πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος από το 1992. Οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον από την άλλη πλευρά υποστηρίζονται από το 38% του εκλογικού σώματος ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το τρίτο σε δύναμη κόμμα της Βρετανίας, λαμβάνουν ποσοστό 20%.

    Εξάλλου, μόλις το 31% (από 42% τον περασμένο μήνα) επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία ο Τόνι Μπλερ και μετά τον Δεκέμβριο. Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θεωρούν ότι "το κυριότερο πρόβλημα της Κυβέρνησης είναι σήμερα ο ίδιος ο Μπλερ".

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το τριήμερο Παρασκευής-Κυριακής σε δείγμα 1.509 ενηλίκων απ όλη τη Βρετανία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The Times: Support for Labour at lowest level since 1992

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρνήθηκε να παραιτηθεί

    [09] Κόσμος

    Ενισχύσεις ζητά ο διοικητής

    Ανεπαρκής η δύναμη στο Νταρφούρ

    9/5/2006 9:22:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επιπλέον ενισχύσεις για τους 7.000 στρατιώτες υπό τη διοίκησή του, η οποία αποδεικνύεται "παντελώς ανεπαρκής δύναμη " αναζητεί ο Νιγηριανός διοικητής των δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, του δυτικού Σουδάν, στρατηγός Κόλινς Ιχικέρε. "Ζητούμε περισσότερα στρατεύματα στο Νταρφούρ ενόψει των επερχομένων επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, στην Λιβερία διατηρούμε 15.000 στρατιώτες κι όλη η χώρα δεν έχει το μέγεθος ούτε του ενός τετάρτου του Νταρφούρ", δήλωσε ο στρατηγός από την Αμπούτζα. Καθώς εκφράζονται φόβοι γι αναζωπύρωση της βίας από τη δράση μίας αποσχισθείσας ομάδας από το ανταρτικό κίνημα του Απελευθερωτικού Κινήματος και Στρατού του Σουδάν (SLMA) υπό τον Αμπντούλ Ουαχίντ Αλ Νουρ, ο στρατηγός Ιχικέρε προειδοποίησε τους στασιαστές "να μην το προσπαθήσουν". "Είναι προς το συμφέρον τους να μην το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια παρόμοια εξέλιξη. Το μονοπάτι της τιμής για την αποσχισθείσα ομάδα είναι αυτό της ειρήνης", δήλωσε.

    "Σχεδόν όλοι είμαστε στο τραίνο της ειρήνης και όσο νωρίτερα ενωθούν οι φατρίες του Κινήματος, τόσο το καλύτερο", πρόσθεσε ο Ιχικέρε, επαναλαμβάνοντας την προσήλωση των δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης στην ουδετερότητα για την εξασφάλιση της ειρήνης στο Νταρφούρ και προκάλεσε τους ηγέτες των ανταρτών να προτάξουν πάνω απ όλα την ευημερία του λαού τους.

    [10] Κόσμος

    Ο Μουσαουΐ για την 11η Σεπτεμβρίου

    Ζητά ανάκληση της ομολογίας του

    9/5/2006 7:12:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Το άνοιγμα του φακέλου της δίκης εκ νέου αλλά και την ανάκληση της ομολογίας του πελάτη τους και καταδικασθέντα σε ισόβια για συνεργεία στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, Ζακαρία Μουσαουΐ, ζήτησαν την Τρίτη οι συνήγοροι του Γάλλου ισλαμιστή. Το αίτημα κατατέθηκε έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Μουσαουΐ, ο οποίος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην αμερικανική δικαιοσύνη και ζητά να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του. Στην αίτησή του παράλληλα υποστηρίζει ότι, η αποδοχή της ενοχής του έγινε διότι δεν είχε εμπιστοσύνη ούτε κατά τη σύλληψή του, ούτε κατά τη διάρκεια της δίκης, στους αμερικανούς συνηγόρους του. Το αμερικανό δίκαιο πάντως, απαγορεύει στον κατηγορούμενο να ανακαλέσει την παραδοχή της ενοχής του μετά την καταδίκη του, γεγονός το οποίο τονίζουν στην αίτησή τους οι συνήγοροι, επισημαίνοντας όμως πως προβαίνουν σε αυτή την κίνηση για να δώσουν μια ευκαιρία στον πελάτη τους, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης του η συνεργασία τους ήταν εξαιρετικά δυσχερής, λόγω της αρνητικής στάσης του Μουσαουΐ, απέναντί τους.

    [11] Κόσμος

    Σώοι οι Αυστραλοί

    9/5/2006 12:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2006 12:32:30 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο - ΑΠΕ

    Μετά από προσπάθειες δύο εβδομάδων, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να προσεγγίσουν δύο εργαζομένους, που είχαν παγιδευθεί στις στοές ορυχείου χρυσού στην Τασμανία. Οι δύο άνδρες, ο 35χρονος Τοντ Ράσελ κι ο 37χρονος Μπραντ Γουέμπ, ήδη ανασύρθηκαν στην επιφάνεια. Είχαν παγιδευθεί σε βάθος ενός χιλιομέτρου, σε μία στοά του χρυσωρυχείου Μπίκονσφιλντ, που κατέρρευσε έπειτα από μία ελαφρά σεισμική δόνηση. Οι ομάδες διάσωσης είχαν ενημερώσει προηγουμένως πως είχαν κατορθώσει να ανοίξουν μία σήραγγα μέσα στους βράχους για να φθάσουν στη στοά, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι οι δύο εργαζόμενοι μέσα σε μία εκσκαφική μηχανή. Ο οδηγός της μηχανής έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 14 εργαζόμενοι βγήκαν από τις στοές σώοι κι αβλαβείς.

    Σχετικά Links:

    BBC: Trapped Australian miners rescued

    [12] Κόσμος

    Ένστολο προτείνει ο Μπους

    8/5/2006 11:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2006 12:43:51 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον πτέραρχο Μάικλ Χέιντεν πρότεινε την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος για τη θέση του αρχηγού της CIA, παρά τις αντιδράσεις στο Καπιτώλιο. Ο Μάικλ Χέιντεν υπήρξε υπαρχηγός του Τζον Νεγκροπόντε διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας - και "αρχιτέκτονας" του προγράμματος υποκλοπών που ενεργοποίησε η κυβέρνηση Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Πολιτικοί αναλυτές μιλούν για επικείμενο πόλεμο και εντάσσουν την επιλογή του Χέιντεν στο σχέδιο ένταξης της CIA στη νεοσύστατη, πλην πανίσχυρη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ωστόσο, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Γερουσιαστές κρίνουν άστοχη την επιλογή ενός στρατιωτικού αξιωματικού στην ηγεσία μιας πολιτικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας. Μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζουν πως με το διορισμό του πτεράρχου διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Πενταγώνου, που ελέγχει το 80% του προϋπολογισμού των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Hayden named as Bush CIA choice

    CNN: Bush nominates Hayden as CIA chief

    Σχετικά Links:

    CIA

    [13] Μ. Ανατολή

    Ανάμεσα τους και πέντε μικροί μαθητές

    Εννιά τραυματίες σε συγκρούσεις Φατάχ-Χαμάς

    9/5/2006 9:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εννιά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα στην πόλη της Γάζας ανάμεσα σε οπαδούς του ισλαμικού κινήματος Χαμάς και της Φατάχ, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των τραυματιών είναι πέντε παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο τους, τρία μέλη τη Φατάχ και ένας της Χαμάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν στην συνοικία Τούφαχ, στον βορειοανατολικό τομέα της πόλης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Φατάχ, οι συγκρούσεις άρχισαν όταν "άνδρες των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) μετέβησαν στην κατοικία του στελέχους της Φατάχ, Σάμι Μασάρουι και επιτέθηκαν στους φρουρούς του".Εκπρόσωπος της Χαμάς υποστήριξε ότι ένοπλοι μαχητές της Φατάχ επιχείρησαν "να απαγάγουν μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ".Χθες, σε συγκρούσεις ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς στον οικισμό Αμπασάν ,στο νότιο τμήμα της Γάζας, σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι και 11 τραυματίστηκαν.

    [14] Οικονομία

    Ξεκινά η συζήτηση για το ασφαλιστικό

    Διάλογος εν μέσω απεργιών

    9/5/2006 10:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2006 11:31:45 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Το φάκελο ασφαλιστικό ανοίγει και επίσημα την Τετάρτη η Κυβέρνηση, με την έναρξη του διαλόγου, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Βουλής. Την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έθεσαν όρους για την συμμετοχή τους, τονίζοντας την ανάγκη καθορισμού ατζέντας θεμάτων προς συζήτηση. Παράλληλα έχουν κηρύξει για αύριο απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ, διαβεβαίωσε πως εάν αλλάξει κάτι στα συνταξιοδοτικά δεν θα αφορά τους σημερινούς εργαζομένους ή τουλάχιστον αυτούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δηλαδή όσων εργάζονταν πριν το 1993. Παράλληλα προειδοποίησε πως εάν οι εταίροι δεν προσέλθουν στο διάλογο θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία. Στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αφιερωμένο το σημερινό πρόγραμμα του ραδιοφώνου ΝΕΤ 105,8, με εκπροσώπους κομμάτων, κοινωνικών φορέων και ειδικών, να καταθέτουν τη γνώμη τους, αλλά και να απαντούν σε ερωτήματα ακροατών, οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν στην έρευνα του σταθμού και μέσω της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, http://www.ert.gr/votes/debate1/vote.asp.

    Προβλήματα από την απεργία

    Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα θα κάνουν 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12.15 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην υπαγωγή της επικουρικής τους ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

    Λόγω της απεργίας ακινητοποιημένα θα είναι αύριο, και καθ όλο το 24ωρο- όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των ΔΕΚO, των τραπεζών και του Δημοσίου.

    Πρόβλημα θα υπάρξει και στις πτήσεις των αεροπλάνων, καθώς οι Oλυμπιακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ματαιώνονται 101 πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού και θα γίνουν μόνο τα δρομολόγια προς τη Ρόδο και το Ηράκλειο.

    Η ΓΣΕΕ διοργανώνει διαδήλωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και η ΑΔΕΔΥ στις 11 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προϋποθέσεις για διάλογο

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διακοπή συμβολαίου στον Σικαμπάλα

    9/5/2006 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε απολογία είχε κληθεί χθες ο Μαχμούτ Σικαμπάλα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο όπως και τους προηγούμενους μήνες, έτσι και αυτή τη φορά ο Αιγύπτιος απουσίαζε από την Ελλάδα, οπότε δεν απολογήθηκε. Έτσι μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να επιβληθεί στον Σικαμπάλα διακοπή συμβολαίου για τέσσερις μήνες. Ο Αιγύπτιος, από την πλευρά του, παραμένει στην πατρίδα του επικαλούμενος αδυναμία εξόδου από αυτήν, λόγω προβλήματος με το στρατό. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, έφτασε σήμερα και ο Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία. Στη σκέψη του υπάρχει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής για 150.000 ευρώ που του οφείλει ο ΠΑΟΚ.

    Στο μεταξύ, υπό κατάληψη, για τέταρτη συνεχή μέρα, από οπαδούς του "Δικεφάλου", παραμένουν τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεδομένο που οι καταληψίες δηλώνουν πως δεν θα διαφοροποιηθεί αν η ομάδα δεν αλλάξει διοικητικά χέρια. Την ίδια στιγμή, που από το περιβάλλον του υποψήφιου ν΄ αναλάβει τα ηνία του ΠΑΟΚ Ελληνορώσου επιχειρηματία, Γιάννη Σαββίδη, διοχετεύεται πως εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων -ίσως και αύριο- θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωπος του τελευταίου για να συζητήσει με τους μεγαλομετόχους του «Δικεφάλου», Γιάννη Γούμενο και Βασίλη Παγώνη, την αγορά του ποσοστού των μετοχών της ΠΑΕ που έχουν στην κατοχή τους.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Βασσάρας

    8/5/2006 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον αντικαταστάτη του Κύρου Βασσάρα στους αγώνες του Μουντιάλ ανακοίνωσε σήμερα η FIFA, έτσι ο Έλληνας διαιτητής οριστικά πλέον αποχαιρετά το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Θεσσαλονικέας διαιτητής έμεινε εκτός διοργάνωσης, επειδή οι βοηθοί του Τσολακίδης και Μαυρόπουλος δεν πέρασαν τα τεστ της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Εκτός του Βασσάρα αντικαταστάθηκε και ο Ισπανός Μεχούτο Γκονζάλες, ενώ τις θέσεις των δύο διαιτητών παίρνουν ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι και ο Ισπανός Μεντίνα Κανταλέχο.

    [17] Μπάσκετ

    Πάλεψε για την έκπληξη ο ΠΑΟΚ

    8/5/2006 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο ΠΑΟΚ "πάλεψε" για την έκπληξη στην Α' φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να "σπάσει" το πλεονέκτημα της έδρας του Αμαρουσίου. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν το 1-0 με άνθρωπο της τελευταίας στιγμή τον Αλέξη Κυρίτση, αφού έφτασαν μετά από ένα χιτσκοκικό φινάλε στη νίκη με 61-59 επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Στην περίπτωση που την Τετάρτη (19.00) το Μαρούσι "αλώσει" το κλειστό της Πυλαίας, τότε προκρίνεται στα ημιτελικά. Διαφορετικά υποδέχεται και πάλι τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο (19:00) στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

    Η σκυτάλη της πρωτοπορίας στο σκορ άλλαξε πολλές φορές χέρια και τα πάντα κρίθηκαν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Συγκεκριμένα, στα 12" πριν τη λήξη ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος «έδρεψε δάφνες» στη σημερινή αναμέτρηση, ισοφάρισε σε 59-59 με λέι απ. Μοιραίος παίκτης του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος στην τελευταία επίθεση του «Δικέφαλου του Βορρά» έκανε μπρος-πίσω και η μπάλα -στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα- πέρασε στα χέρια του Αμαρουσίου. Ο παίκτης που ισοφάρισε σε 59-59, ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν και πάλι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Ο 24χρονος γκαρντ πήρε την τύχη της ομάδας του στα χέρια του και πάλι με μπάσιμο στα 4" χάρισε τη νίκη στο Μαρούσι με 61-59, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από εξέδρα και συμπαίκτες.

    Τα δεκάλεπτα: 17-16, 27-28, 49-45, 61-59 Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Σπυρίδωνος-Μητσόπουλος

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 7 (1), Νικολαϊδης, Μπουντούρης 3 (1), Κυρίτσης 22 (1), Σέκουλιτς 11 (1), Χόμαν 6, Στεφανίδης 2, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου, Νοέας 2, Καράγκουτης 6. ΠΑΟΚ (ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ): Ξανθόπουλος, Βασιλειάδης 20 (2), Μακσάντσεφ 6, Ζούγιοβιτς 8 (2), Γκαγκαλούδης, Μαυροκεφαλίδης 14, Σίμονς 2, Αλέξιτς 6, Χένιακ 2, Εντιαγιέ 1.

    [18] Μπάσκετ

    Πρώτο βήμα για Ολυμπιακό

    8/5/2006 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κανένα περιθώριο νίκης δεν άφησε ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφς, ενώ το βαρύ 93-67 μάλλον δεν αφήνει και κανένα περιθώριο ελπίδας στην Ένωση για την συνέχεια των αναμετρήσεων με τους "ερυθρόλευκους". Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Γαλάτσι, όπου αν ο Ολυμπιακός πάρει την νίκη προκρίνεται στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση οι παίκτες του Καζλάουσκας φιλοξενούν την Ενωση σε τρίτο αγώνα στο ΣΕΦ το ερχόμενο Σάββατο (19:00). Στον αποψινό αγώνα η ΑΕΚ στην ουσία άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει "ταχύτητα" και να ξεφεύγει και στο σκορ για να φτάσει σε αυτή την μεγάλη διαφορά στο τέλος.

    Τα δεκάλεπτα: 18-12, 48-28, 75-49, 93-67 Διαιτητές: Βορεάδης-Αναστόπουλος-Φούφης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Εντνι 6, Παπαμακάριος, Αργυρόπουλος 1, Ζίζιτς 10, Λιούις 16(4), Χατζής 9 (3), Σεϊμπούτις 16 (3), Πρίντεζης 18, Μπάρλος 8, Βασιλόπουλος 3, Κόλιεβιτς, Σχορτσιανίτης 6. ΑΕΚ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ): Μπλάσινγκεϊμ 18(1), Ρίματς 2, Πελεκάνος 20(2), Παντελιάδης, Μαγκουνής, Καλαμπόκης 9(1), Παπανικολάου, Τσιάρας 3(1), Μπουρούσης 3, Παπαϊωακείμ 12

    [19] Μπάσκετ

    Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό

    8/5/2006 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο πρωτοπόρος στην κανονική περίοδο, Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στον όγδοο Πανιώνιο στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ και έγραψε το 1-0 στη σειρά της α΄ φάσης. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέτριψαν με 86-69 τους "κυανέρυθρους" στο κλειστό του Γαλατσίου και πλέον θα διεκδικήσουν τη νίκη-πρόκριση την Τετάρτη (21:00) στο κλειστό του Ελληνικού. Σε περίπτωση που ο Πανιώνιος καταφέρει να υπερασπιστεί μεθαύριο την έδρα του, ο τρίτος και τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (19:00) στο Γαλάτσι. Από τα 6.25 «καθάρισε» την αναμέτρηση ο νταμπλούχος Ελλάδας, απόσταση από την οποία είχε οχτώ εύστοχα τρίποντα... σε 26 όμως προσπάθειες. Με 15 ασίστ, εκ των οποίων τις έξι μοίρασε ο Διαμαντίδης και τις τέσσερις ο Σπανούλης, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να καλύψει τα όποια μειονεκτήματά του.

    Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-31, 67-53, 86-69 Διαιτητές: Ζαβλανός, Μουζάκης, Κορομηλάς Η.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Σάκοτα 5 (1), Παπανικολάου 5 (1), Λάκοβιτς 14 (2), Μπατίστ 9, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 12 (1), Σπανούλης 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 3, Στσεπάνοβιτς 6 (2), Τομάσεβιτς 15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Λινάρδος): Κέκελης 6, Βασιλόπουλος 3 (1), Περπέρογλου 5, Έιβερι 14 (1), Αγγελόπουλος, Ηλιάδης 5, Οικονόμου 4, Μαυροειδής 8, Ραντοβάνοβιτς, Ταπούτος 4, Όουενς 20 (10ρ.)

    [20] Βόλεϊ

    Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

    8/5/2006 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό θα κριθεί το δεύτερο εισιτήριο του τελικού της Α1 ανδρών στο βόλεϊ, αφού ο Ολυμπιακό επικράτησε σήμερα του Ηρακλή στο κλειστό του Ρέντη και έκανε το 2-2. Ο αγώνας ήταν δραματικός αλλά και επεισοδιακός, αφού διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω διαμαρτυριών της πλευράς του Ηρακλή, σε αποφάσεις των διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικό δε πως το τρίτο σετ κρίθηκε από μια κάρτα που έδειξε ο διαιτητής σε παίκτη του Ηρακλή που σημαίνει πόντος για τον αντίπαλο. Στο τέταρτο σετ ο Ηρακλής ισοφάρισε σχετικά εύκολα, όμως εξίσου εύκολα πήρε το τάι μπρείκ η ομάδα του Πειραιά για να κάνει το τελικό 3-2 και να στείλει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε πέμπτο ματς.

    Τα σετ: 34-32, 22-25, 25-22, 19-25, 15-7.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 May 2006 - 8:55:34 UTC