Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφάνεια στα έργα
  • [02] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • [03] Διορθωτική αύξηση

    [01] Πολιτική

    Περιοδεία Καραμανλή στη Μεσσηνία

    Διαφάνεια στα έργα

    6/5/2006 10:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2006 11:09:45 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Πλήρης διαφάνεια, σεβασμός στα χρήματα των φορολογουμένων, έργα σύγχρονα και ποιοτικά, είναι το τρίπτυχο του νέου θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη σήραγγα Ραψομμάτη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας. Ο κ. Καραμανλής που μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Λακωνία βρίσκεται σήμερα στη Μεσσηνία, μίλησε και για τα έργα που γίνονται γενικότερα στην Πελοπόννησο, τονίζοντας ότι περιοχή αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, αποκτώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμμετάσχει, με αυτοπεποίθηση στη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

    Νέα έργα

    Όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, τα έργα αποκατάστασης και ολοκλήρωσης του τμήματος Αθήναιο-Λεύκτρο προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα και σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα μεγάλο κομμάτι, που θα περιλαμβάνει τη σήραγγα Ραψομμάτη.

    Παράλληλα ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση για το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, ενώ αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι οικονομικές προσφορές για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, που θα γίνει με τη μέθοδο της παραχώρησης.

    Χθες από τη Σπάρτη, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε εκ νέου την αταλάντευτη πορεία της κυβέρνησης στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και στη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ για τακτική πόλωσης και λαϊκισμού, καθώς και απουσία πολιτικών θέσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα"

    [02] Πολιτική

    Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φόρουμ

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    6/5/2006 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2006 10:40:44 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι από το Πεδίον του Άρεως η πορεία όσων συμμετέχουν στο 4ο Πανευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ με προορισμό την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Τα μέτρα της αστυνομίας έχουν μετατρέψει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας σε απόρθητο φρούριο. Ήδη έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση, ενώ σταδιακά θα διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, σε όλο το μήκος των οδών Αλεξάνδρας, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ερμού, Αθηνάς και Μητροπόλεως.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται και στην Πατησίων από την Αγίου Μελετίου μέχρι την Πανεπιστημίου, στην Αιόλου από την Πανεπιστημίου μέχρι τη Σταδίου, στη Συγγρού από την Αθανασίου Διάκου μέχρι τη λεωφόρο Αμαλίας, στην Κηφισίας από Κατεχάκη μέχρι Αλεξάνδρας και στην Πειραιώς από την Ιερά Οδό μέχρι και την πλατεία Ομονοίας.

    Επί ποδός βρίσκονται 8000 αστυνομικοί, ενώ ελικόπτερα θα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των διαδηλωτών.

    Στους δρόμους όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση έχουν τοποθετηθεί από χτες κορδέλες ενώ γερανοί της τροχαίας όλο το βράδυ απομάκρυναν και τα τελευταία αυτοκίνητα .

    Οι άνδρες της Αστυνομίας μοίρασαν χτες φυλλάδιο με οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας ωστε να ασφαλίσουν τα καταστήματά τους.

    [03] Οικονομία

    Της τιμής του αργού στη Νέα Υόρκη

    Διορθωτική αύξηση

    6/5/2006 11:20:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα 70,19 δολάρια για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, έκλεισε χθες το βράδυ η τιμή του ελαφρού αργού στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας έπειτα από πτώση δύο ημερών ελαφρά άνοδο. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η τιμή του ελαφρού αργού υποχώρησε σχεδόν κατά πέντε δολάρια, φθάνοντας στο κατώτερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου. Η πτώση της τιμής ήταν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας για αιφνιδιαστική αύξηση κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης. Η κίνηση αυτή έφερε ηρεμία στην αμερικανική αγορά, καθώς εξασφάλισε τον ομαλό και χωρίς προβλήματα ανεφοδιασμό σε βενζίνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Πάντως οι αναλυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται από το ενδεχόμενο επιδείνωσης της ιρανικής κρίσης, εκτιμώντας ότι η πτώση ήταν υπερβολική και ανακοινώνοντας νέα διορθωτική αύξηση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 May 2006 - 8:50:20 UTC