Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία η Ακαδημία Τεχνών
  • [02] Οn-line φορολογικοί έλεγχοι
  • [03] Στον Πειραιά ο Μπόρχα
  • [04] Παίκτη τύπου... Βερόν φέρνει ο "Τζίγκερ"
  • [05] Με Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ στον τελικό
  • [06] Στον τελικό ξανά η Μακάμπι
  • [07] Περισσότερο "άρωμα γυναίκας" στο Πεκίνο
  • [08] "Πόρτα" Σκολάρι στους Άγγλους

    [01] Πολιτική

    Συστήνεται η νομοπαρασκευαστική επιτροπή

    Στην τελική ευθεία η Ακαδημία Τεχνών

    28/4/2006 10:02:00 μμ

    Τη σύσταση κοινής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη λειτουργία Ακαδημίας Τεχνών με χρονικό ορίζοντα τριμήνου αποφάσισαν η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης σήμερα το μεσημέρι μετά τη συνάντησή τους για θέματα που αφορούν την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών. Μετά την κατάθεση επεξεργασμένων πορισμάτων τεσσάρων επιτροπών (Θεάτρου, Μουσικής, Χορού και Κινηματογράφου) αποφασίστηκε να ετοιμαστεί σχέδιο νόμου που θα αφορά τη σύσταση της πρώτης Ακαδημίας Τεχνών στην Ελλάδα.

    [02] Οικονομία

    Οn-line φορολογικοί έλεγχοι

    28/4/2006 8:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη δυνατότητα οn-line σύνδεσης των εφοριών με τις τράπεζες, ώστε να ελέγχονται άμεσα οι συναλλαγές με τις επιχειρήσεις, εξετάζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Την πρόταση είχε κάνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, και είδε θετικά ο Υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης. Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας υποστηρίζουν ότι: Είναι θετικό το γεγονός ότι γίνεται μια σοβαρή πρόταση και όχι στείρα αντιπολίτευση. Όλες οι σοβαρές προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και συζητούνται. Με αυτή την κίνηση το Υπουργείο Οικονομίας θα χτυπήσει την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων και ταυτόχρονα θα περιορίσει δραστικά το ξέπλυμα χρήματος. Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η πρόταση είναι να εκσυγχρονιστεί το ΤΑΞΙΣ και οι τράπεζες να δεχθούν να παραχωρούν απόρρητα στοιχεία των πελατων τους στις ελεγκτικές αρχές.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Πειραιά ο Μπόρχα

    28/4/2006 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε... γάμο κατέληξε πριν από λίγες ώρες το φλέρτ του Ολυμπιακού με το νεαρό άσο του Εκουαδόρ Φέλιξ Μπόρχα. Ο 23χρονος άσος της Ελ Νασιονάλ, όπως ανακοίνωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, συμφώνησε να φορά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τη φανέλα του πειραϊκού συλλόγου. Το "κελεπούρι" όπως χαρακτηρίζουν πολλοί τον διεθνή επιθετικό του Ισημερινού λόγω του νεαρού της ηλικίας του αλλά και του χαμηλού σχετικά κασέ του, θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Ιουλίου. Μετά λοιπόν από αυτή μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού, οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν την αναζήτηση αμυντικού. Έδαφος φαίνεται να χάνει η περίπτωση του Γιόζιπ Σίμουνιτς, καθώς η τιμή του είναι κάπως αλμυρή, ενώ ήδη ο τεχνικός της ομάδας Τρόντ Σόλιντ, έχει και άλλες εναλλακτικές λύσεις στο μπλοκάκι του: Τον πρώην ερυθρόλευκο άσο, Παρασκευά Άντζα, ο οποίος όμως το σκέφτεται και το Σωτήρη Κυργιάκο της σκοτσέζικης Ρεϊντζερς.

    Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

    Το πλήρες κείμενο της ερυθρόλευκης ανακοίνωσης: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ομάδα του Εκουαδόρ Ελ Νασιονάλ και τον ποδοσφαιριστή Φέλιξ Μπόρχα. Ο ποδοσφαιριστής, που θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Ιουλίου, θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παίκτη τύπου... Βερόν φέρνει ο "Τζίγκερ"

    28/4/2006 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για όλους και για όλα μίλησε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά την έξοδό του από την σύσκεψη των μελών της Σούπερ Λίγκα, καθώς αναφέρθηκε στον Σουηδό τεχνικό, Χανς Μπάκε, τον Ιταλό προκάτοχό του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνή Δημήτρη Παπαδόπουλο. Παράλληλα ο κ. Βαρδινογιάννης προανήγγειλε σημαντικές μεταγραφές, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη της απόκτησης ενός παίκτη, της κλάσης του Αργεντίνου άσου Βερόν. Στη συνάντηση πάντως της Σουπερ Λίγκα, όπου έδωσαν το παρών εκτός του "Τζίγγερ" οι κ.κ. Γ. Στράτος (Παπανθηναϊκός), Ντ. Νικολαίδης, Γ. Ρόκκας (ΑΕΚ), Π. Κόκκαλης (Ολυμπιακός), Κ. Πηλαδάκης (Λάρισα) και Η. Δαμήλος (Καλαμαριά), υπήρξε πλήρης συμφωνία σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

    "Μεταγραφές θα γίνουν σίγουρα"

    Ψηλά έβαλε τον πήχη του Παναθηναϊκού, ενόψει της προσεχούς περιόδου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που έπλεξε το εγκώμιο του νεοπροσληφθέντα Σουηδό προπονητή Χανς Μπάκε, για τον οποίο το αφεντικό της πράσινης ΠΑΕ, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συμφωνία του με τον 54χρονο Σκανδιναβό προπονητή. "Δεν έχω να πω πολλά, θα τον δείτε μόνοι σας" ξεκαθάρισε ο κ. Βαρδινογιάννης και συνέχισε: "Ο κ. Μπάκε είχε το προφίλ που θέλαμε. Είναι σχετικά νέος, τεχνοκράτης, έμπειρος σε πρωταθλητισμό, άσχετα με το αν δούλευε σε μικρό ή μεγάλο πρωτάθλημα. Θέλαμε ο προπονητής μας να ξέρει τι πάει να πει "χτυπάω πρωτάθλημα". Είναι οργανωτικός και διαθέτει ευρωπαϊκό προφίλ. Είναι εγνωσμένης αξίας στην χώρα του και με πολλή δουλειά πιστεύω ότι θα κάνει αυτό που πρέπει".

    Ερωτώμενος για το αν ο Σουηδός τεχνικός θα συνεχίσει το πενταετές πλάνο του Ιταλού τεχνικού Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε: "Το πενταετές πλάνο το βγάλατε μόνοι σας (σ.σ. δημοσιογράφοι). Πρόκειται για ένα πλάνο, μέσα στο οποίο με πολλή δουλειά προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Αυτό ξεκίνησε από κάποιες αλλαγές που κάναμε, δυστυχώς ο νυν προπονητής φεύγει και θα το συνεχίσει ο καινούργιος" επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΠΑΕ που εξήγησε για το πρόβλημα του Ιταλού τεχνικού και τη λήξη της συνεργασίας τους: "Ήταν γνωστό σε μένα και σε όλους γενικά από τις αρχές του χρόνου. Επρεπε ή να σταματήσει να πηγαίνει στην Ιταλία ή να έρθει η γυναίκα του. Δεν κατέστη δυνατό κάτι τέτοιο κι ως εκ τούτου αναγκαστικά δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας".

    Η ενίσχυση της ομάδας είναι στα άμεσα πλάνα του "τριφυλλιού" σύμφωνα με τον κ. Βαρδινογιάννη ο οποίος προανήγγειλε ηχηρές μεταγραφές: "Μεταγραφές θα γίνουν σίγουρα. Δεν μπορώ να πω αν θα πάρουμε παίκτες από Σκανδιναβία ή από άλλες χώρες. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γνωρίζουμε σε ποιες θέσεις θέλουμε ενίσχυση και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και τρεις μήνες". Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον Βερόν, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ουσιαστικά απέκλεισε την απόκτησή του: "Είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν είναι μόνο να θέλεις ένα ποδοσφαιριστή, το θέμα είναι να θέλει κι αυτός να έρθει να παίξει. Υπάρχουν πολλές παράμετροι.

    Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι μεγάλης κλάσης, αλλά δεν αγωνίζεται στην θέση που έχουμε επιλέξει να ενισχυθούμε" τόνισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που όμως απέφυγε να "ανοίξει τα χαρτιά του" για το καυτό θέμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου: "Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα με τον Παπαδόπουλο. Συζητάμε με πολλούς παίκτες και δεν είναι απαραίτητο να τα λέμε όλα στα ΜΜΕ. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν προτεραιότητες. Θα συζητήσουμε, όταν θεωρήσουμε ότι πρέπει να το κάνουμε. Αυτό κάναμε με κάποιους παίκτες, όπως ο Γκαλίνοβιτς, ο Κώτσιος. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν θα διαπραγματευτούμε με κανέναν μέσα από τις εφημερίδες. Θα κάνουμε τις συζητήσεις μας και θα δούμε" συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    [05] Μπάσκετ

    Με Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ στον τελικό

    28/4/2006 11:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο διεθνής Θοδωρής Παπαλουκάς αναδείχθηκε νικητής του αποψινού "εμφύλιου" με 84-75 τον αρχηγό της Εθνικής, Μιχάλη Κακιούζη στον β ημιτελικό του φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα ή αν προτιμάτε η ρωσική ΤΣΣΚΑ επικράτησε με της ισπανικής Μπαρτσελόνα. Έτσι οι Ρώσοι, που ότι δεν κατάφεραν στο περσινό φαϊναλ φορ μέσα στο "σπίτι τους" το πέτυχαν στη "Skazna Arena" θα επιδιώξουν την Κυριακή (21:30, Supersport 3) να εκθρονίσουν την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για την ΤΣΣΚΑ πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο "δικός μας", Παπαλουκάς, που άλλαξε τη ροή του αγώνα και με 19 πόντους έσπρωξε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη ρωσική ομάδα σε τελικό φαίναλ φορ, όπου θα διεκδικήσει τον πέμτο της τίτλο, μετά από 35 χρόνια. Εκτός από τους δύο διεθνείς μας ο αποψινός ημιτελικός είχε μία ακόμη ελληνική νότα, αυτή που έδωσε με τα σφυρίγματα του ο διεθνής διαιτητής Νίκος Ζαβλανός. Μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο Έλληνες "αντίπαλοι" συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον με μία θερμή αγκαλιά.

    [06] Μπάσκετ

    Στον τελικό ξανά η Μακάμπι

    28/4/2006 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία επιβλητική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό του φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, η δις κάτοχος του τίτλου, ισραηλινή Μακάμπι επικράτησε στην Πράγα με 85-70 της ισπανικής Ταού Κεράμικα και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. Έτσι η "ομάδα του λαού" θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα για Τρίτη συνεχόμενη φορά στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα.

    "One...team show"

    Σε μία επανάληψη του περσινού τελικού, η Μακάμπι Τελ Αβίβ "σφράγισε" πανηγυρικά στη "Sazka Arena" της Πράγας επικρατώντας της Ταού με 85-70. Η ομάδα του Τελ Αβίβ με τον αέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, "σκόρπισε" τους φιλόδοξους Ισπανούς, που μόνο μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου κατάφερε να κρατήσει την επαφή στο σκορ, όπου πλησίασε την ομάδα του Πίνι Γκέρσον στους δύο πόντους, 24-22. Από κει και πέρα μόνο μία ομάδα υπήρχε στο παρκέ και αυτή δεν ήταν άλλη από τη δις συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι, που αποσυντόνισε την πανίσχυρη φροντ λαϊν των αντιπάλων της.

    Μολονότι οι Ισπανοί είχαν την υπεροπλία στα ριμπάουντ, ήταν αρκετά άστοχοι στις ελεύθερες βολές, ενώ δεν απέφυγαν και τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί με ατσάλινη άμυνα και ευστοχία τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα να δώσουν στον ημιτελικό χαρακτήρα "one team show". Κορυφαίος του παρκέ ο Αμερικανός Μάσιο Μπαστόν, ο οποίος πέτυχε και ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο παίκτης της Μακάμπι είχε προλάβει να κάνει πέντε κοψίματα στο ημίχρονο, νούμερο που δεν έχει επαναληφθεί ξανά σε 40 λεπτά αγώνα σε φάιναλ φορ.

    Έτσι με τη διαφορά στο σκορ να "χτυπάει" ακόμη και το +25, 73-48 στο 30ο λεπτό, υπό τις επευφημίες και τους πανηγυρισμούς των 9.000 Ισραηλινών φιλάθλων, που κατέκλυσαν τις εξέδρες της"Sazka Arena" οι Ισπανοί περίμεναν να ακουστεί η κόρνα της λήξης του αγώνα, που θα έβαζε τέλος σε αυτή τη μαρτυρική "βραδιά". Πολύ καλοί επίσης για τους νικητές και οι Πάρκερ, Βούιτσιτς, ενώ Σκόλα και Ερντογάν προσπάθησαν για την Ταού, που όμως δε θύμισε σε κανένα σημείο την ομάδα που απέκλεισε στον περσινό ημιτελικό της Μόσχας, την οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ ή το φετινό "δήμιο" του Παναθηναϊκού.

    Τα δεκάλεπτα: 24-17, 51-32, 73-48, 85-70 Διαιτητές: Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Κουκουλεκίδης (Ελλάδα), Μπελόσεβιτς (Σερβία/Μ.)

    ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Πίνι Γκέρσον): Σόλομον 9, Σαρπ, Πένι, Σασόν, Άρνολντ 9, Γκριν, Μπούρσταϊν, 12, Μπαστόν 20 (2), Πάρκερ 19 (3), Βούιτσιτς 16 (2)

    ΤΑΟΥ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Σκόλα 17, Ούκιτς 8, Ερντογάν 12 (3), Ντάβιντ 12, Τζέικομπσεν, Χάνσεν 15 (3), Πριτζιόνι, Βιντάλ 2, Ντρόμπνιακ 2, Σπλίτερ 2

    [07] Περισσότερο "άρωμα γυναίκας" στο Πεκίνο

    28/4/2006 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το ντεμπούτο του στο πρόγραμμα αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο θα κάνει το BMX (ποδηλασία), όπου προστέθηκαν και αρκετά νέα αγωνίσματα. Στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του σημαντικότερου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη, που θα φιλοξενήσει η Κίνα σε δύο χρόνια, ιδιαίτερα έντονο θα είναι το άρωμα γυναίκας. Συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2008, όπου υπάρχουν 28 αθλήματα, 302 αγωνίσματα, εκ των οποίων 165 ανδρών, 127 γυναικών και δέκα μικτά τα γυναικεία αγωνίσματα, θα είναι κατά δύο περισσότερα (127 έναντι 125) σε σχέση με την Αθήνα, όπου βάσει του 2004, σε δύο χρόνια θα έχουμε 130 επιπλέον αθλήτριες. Στους αγώνες που θα διεξαχθούν 8-24 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν συνολικά 10.500 αθλητές και αθλήτριες, ενώ αναμένεται να διαπιστευτούν και 20.000 δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, μέλη τηλεοπτικών συνεργείων και άλλοι.

    Τα νέα αγωνίσματα στο ραντεβού του 2008

    Στα νέα αγωνίσματα του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 συμπεριλαμβάνονται τα 3.000μ. στιπλ γυναικών, το BMX ανδρών και γυναικών, το ξίφος ασκήσεως γυναικών και το ομαδικό σπάθης, ο μαραθώνιος των 10 χιλιομέτρων της κολύμβησης ανδρών και γυναικών, ενώ το διπλό του πινγκ πονγκ αντικαθίσταται από το ομαδικό.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πόρτα" Σκολάρι στους Άγγλους

    28/4/2006 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αρνητική ήταν η απάντηση του Βραζιλιάνου τεχνικού, προπονητή της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι στην πρόταση της αγγλικής ομοσπονδίας να διαδεχθεί στον πάγκο των "λιονταριών" το Σουηδό συνάδελφό του, Σβεν Γκόραν Ερικσον. Ο άνθρωπος που στο Μουντιάλ του 2002 οδήγησε τη "σελεσάο" στην κατάκτηση του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, τις τελευταίες εβδομάδες που το όνομά τους "παίζει" για τον αγγλικό πάγκο, έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ στο θέμα, καθώς ένιωσε μέσα σε λίγες μέρες την ιδιωτική του ζωή, να παραβιάζεται.

    Υπάρχει διαφορά κουλτούρας

    "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 ρεπόρτερ έξω από το σπίτι μου" τόνισε φανερά ενοχλημένος από τη Γερμανία, όπου βρίσκεται ο προπονητής της Πορτογαλίας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Ίβηρες, στο Μουντιάλ. "Αυτό είναι κομμάτι μιας άλλης κουλτούρας, όχι της δικής μου. Δεν είμαι και ούτε θα γίνω προπονητής της εθνικής Αγγλίας. Μέσα σε δύο ημέρες, και χωρίς να έχω συμφωνήσει για τίποτα, η προσωπική μου ζωή παραβιάστηκε", υπογράμμισε ο Σκολάρι, που στάθηκε μάλιστα σε κάποια δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Κάποια εξ αυτών μάλιστα επιχειρούσαν συγκρίσεις μεταξύ της συζύγου του και εκείνης του Έρικσον.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή Σκολάρι τα "Λιοντάρια"


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 April 2006 - 20:52:42 UTC