Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίο στον Τίτο
  • [02] Αιφνιδιαστικά στο Ιράκ
  • [03] Βαθαίνει η ρήξη
  • [04] Ολυμπιακός: Χωρίς "Ρίμπο" στον τελικό
  • [05] Προβάδισμα με ανατροπή ο ΠΑΟ
  • [06] Γυναίκες: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟ
  • [07] Βήμα τελικού για Ηρακλή

    [01] Κοινωνία

    Αντίο στον Τίτο

    26/4/2006 7:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 8:18:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το στερνό αντίο στον δημοσιογράφο Τίτο Κοντόπουλο είπαν το απόγευμα συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο Τίτος Κοντόπουλος, που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 45 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, είχε εργαστεί επί σειρά ετών στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ για δύο χρόνια διατέλεσε προϊστάμενος του Πολιτικού Ρεπορτάζ στην ΕΡΤ. "Ο Τίτος υπήρξε συνάδελφος, γεμάτος ανθρωπιά και αγάπη. Προσκολλημένος στο καθήκον, δηλαδή στη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, ο Κώστας Κιλτίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κώστας Γείτονας, η Βάσω Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χρήστος Παπουτσής, η Μαρία Δαμανάκη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Φώφη Γεννηματά.

    [02] Ιράκ

    Κοντολίζα Ράις και Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Αιφνιδιαστικά στο Ιράκ

    26/4/2006 9:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 11:41:16 μμ)

    Πηγή: BBC- NET

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποίησαν την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ , Ντόναλντ Ράμσφέλντ και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κοντολίζα Ράις. Μάλιστα, για την Ράις αυτή η επίσκεψη στη Βαγδάτη είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις εβδομάδες. Οι δύο Αμερικανοί Υπουργοί συναντήθηκαν με τον Αμερικανό πρέσβη Ζαλμάι Καλιζάντν και τον επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και εν συνεχεία είχαν μια συζήτηση 50 λεπτών με το νέο Ιρακινό Πρωθυπουργό, Τζαουάντ αλ Μαλίκι. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μιλώντας για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Ιράκ τόνισε, ότι "αντιλήφθηκε το ρόλο του και το ρόλο της νέας Κυβέρνησης: να αποδείξει, ότι είναι Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία θα μπορούν να εμπιστεύονται όλοι οι Ιρακινοί". "Ήρθαμε για να πούμε, ότι οι υπουργοί πρέπει να είναι υπουργοί εθνικής ενότητας, όπως πρέπει να είναι μία Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και τον ακούσαμε να το λέει αυτό πρώτος", πρόσθεσε η Ράις. Άπό την πλευρά του, ο Μαλίκι δεν έκανε δηλώσεις. Επίσημα η επίσκεψη Ράις και Ράμσφελντ είχε στόχο τη στήριξη της Κυβέρνησης του νέου Πρωθυπουργού, ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να συνδέεται με τα σενάρια απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, μετά τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται από την κοινή γνώμη ο Λευκός Οίκος.

    Πλάνα για αποχώρηση

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο Τζεν Τζωρτζ Κέιζι, επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ χαρακτήρισε την προσπάθεια για σχηματισμό νέας Κυβέρνησης στο Ιράκ "πολύ σημαντικό βήμα" προς την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη χώρα.

    Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει το χρονικό ορίζοντα της αποχώρησης αυτής. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είπε, ότι μίλησαν για το πώς θα μπορούσαν καλύτερα να συνεργαστούν με τη νέα ιρακινή ηγεσία σχετικά με τον επιμερισμό της ασφάλειας της χώρας στις αμερικανικές και τις εθνικές δυνάμεις. Επίσης, συνεχάρη της ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για τις οποίες είπε, ότι έχουν κάνει πολύ σημαντική πρόοδο.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της βελτίωσης της εικόνας της αμερικανικής Kυβέρνησης, ανήκει και η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού του Fox News. Ο 50χρονος Τόνι Σνόου αποτελεί τον πρώτο "γκουρού" των Μέσων Ενημέρωσης, που αναλαμβάνει τέτοια θέση στο Λευκό Οίκο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ιράκ η Ράις

    Στο Ιράκ ο Ράμσφελντ

    [03] Μ. Ανατολή

    Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ

    Βαθαίνει η ρήξη

    26/4/2006 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 9:17:33 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-REUTERS-BBC

    Ανεβάζει τους τόνους το Ιράν λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας, που έχει δώσει ο ΟΗΕ, για την συμμόρφωση του με τα διεθνή αιτήματα για διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου. Στις 28 Απριλίου ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, θα παρουσιάσει ενώπιων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας την έκθεσή του για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, γεγονός που όμως όπως φαίνεται δεν επηρεάζει τη στάση που έχει διαλέξει να ακολουθήσει για το ζήτημα αυτό, παρά τις απειλές της διεθνούς κοινότητας για την επιβολή κυρώσεων. Σήμερα ο πνευματικός ηγέτης της ισλαμικής δημοκρατίας, Αλι Χαμενεϊ, έριξε εκ νέου λάδι στη φωτιά δηλώνοντας ότι το Ιράν θα προβεί σε αντίποινα εναντίον αμερικανικών συμφερόντων οπουδήποτε στον κόσμο εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη χώρα του.

    Σύμφωνα με τον Χαμενεΐ, τα αντίποινα του Ιράν σε περίπτωση επίθεσης εναντίον τους θα είναι διπλάσιας σφοδρότητας.

    Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ αντιστρέφοντας την επιχειρηματολογία της Δύσης δήλωνε πως η χώρα του δε θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή από τη διεκδίκηση των νομίμων και απαραβίαστων δικαιωμάτων της.

    Μόνον αν οι διεθνείς οργανισμοί σεβαστούν αυτά τα δικαιώματά μας- δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν- θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους και υπό τον όρο ότι δε μας στερούν τα δικαιώματά μας.

    Και όλα αυτά λίγο μετά τη δήλωση -και πάλι του Χαμενεϊ- ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να προσφέρει την πυρηνική της τεχνογνωσία, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται. Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν, ότι επιδιώκει "κλιμάκωση" στην κρίση για το πυρηνικό πρόγραμμά του τονίζοντας ότι ήλθε ο καιρός να επιληφθεί του θέματος το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

    Η Ουάσινγκτον θα επιθυμούσε να επιβληθούν κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει και τη ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

    Όμως Κίνα και Ρωσία είναι κάθετα αντίθετες και ζητούν διπλωματική λύση.

    Κι ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει το Ισραήλ εκτοξεύει κατασκοπευτικό δορυφόρο ο οποίος θα καταγραφεί από απόσταση μόλις 70 εκατοστών ό,τι συμβαίνει στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Iran leader issues warning to US

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποιεί το Ιράν

    Δεν κάνει πίσω η Τεχεράνη

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός: Χωρίς "Ρίμπο" στον τελικό

    26/4/2006 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μεγάλο απόντα τον Ριβάλντο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 6 Μαΐου στο Παγκρήτιο. Ο Βραζιλιάνος άσος των "ερυθρολεύκων", έδειξε μεν πως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, (υποβλήθηκε σε προγραμματισμένες εξετάσεις, οι οποίες άφησαν ικανοποιημένους τους γιατρούς, ακριβώς γιατί πάει καλύτερα), αλλά έδειξε πως δεν θα είναι έτοιμος για τον μεγάλο τελικό. Άλλωστε, προέρχεται από μια κατάσταση που τον εξασθένησε και τον κράτησε κλινήρη αρκετές μέρες, ενώ έχει χάσει και πολλές προπονήσεις. Τώρα, οι ελπίδες μετατοπίζονται για να προλάβει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, με τον Ιωνικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου θα γίνει και η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, όμως κι εδώ οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Στα υπόλοιπα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν σήμερα στις 5 το απόγευμα. Ο Γιάννου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Πατσατζόγλου παρέμεινε στο σπίτι του λόγω ίωσης. Ο Βενετίδης συνέχισε στο γήπεδο το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Αύριο οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν στις 11 το πρωί.

    Συνάντηση Κόκκαλη-Σόλιντ

    Από εκεί και πέρα την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΠΑΕ και έτσι θα υπάρξει συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Τροντ Σόλιντ,. Επί τάπητος θα τεθούν τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, με τον Νορβηγό τεχνικό να αναμένεται να δώσει την θετική εισήγηση εντολή για να προχωρήσουν οι επαφές με τον Μπόρχα, ενώ θα ξεκαθαρίσει και το αν ο Ολυμπιακός θα καταθέσει επίσημη πρόταση για τον Σίμουνιτς ή αν θα στραφεί προς άλλη κατεύθυνση και προς εναλλακτικές λύσεις.

    Παράλληλα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να ζητήσει από τον Νορβηγό τεχνικό την εισήγηση του για το ποιοι παίκτες θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Πειραιά ή να δοθούν δανεικοί, προκειμένου να "ελαφρύνει" το ρόστερ της ομάδας το οποίο μετά τις μεταγραφές έχει γίνει (επίσης από παίκτες που θα επιστρέψουν το καλοκαίρι και από τις ανανεώσεις συμβολαίων), πολύ "βαρύ". Πάντως η διοίκηση δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια κίνηση πριν από τον τελικό του Κυπέλλου.

    [05] Βόλεϊ

    Προβάδισμα με ανατροπή ο ΠΑΟ

    26/4/2006 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών πέτυχε ο Παναθηναϊκός και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" μετά από συναρπαστικό παιχνίδι, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να επικρατήσουν με 3-2 σετ. Πλέον ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται μόλις μία νίκη για να βρεθεί στον τελικό του Πρωταθλήματος. Το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (18:00) στο κλειστό της Γλυφάδας. Τα σετ: 25-20, 25-20, 15-25, 19-25, 8-15.

    [06] Βόλεϊ

    Γυναίκες: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟ

    26/4/2006 8:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 9:23:30 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινες" επικράτησαν με 3-0 σετ εκτός έδρας του Μαρκόπουλου στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ και με 3-1 νίκες κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα οι "πράσινες" έκαναν το νταμπλ αφού έχουν κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας. Τα σετ: 15-25, 19-25, 23-25.

    Η "ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ"

    2006: Παναθηναϊκός 2005: Παναθηναϊκός 2004: Βριλήσσια 2003: Φιλαθλητικός 2002: Πανελλήνιος 2001: Πανελλήνιος 2000: Παναθηναϊκός 1999: Βριλήσσια 1998: Παναθηναϊκός 1997: Βριλήσσια 1996: Βριλήσσια 1995: Βριλήσσια 1994: Ιωνικός Ν.Φ. 1993: Παναθηναϊκός 1992: Παναθηναϊκός 1991: Παναθηναϊκός 1990: Παναθηναϊκός 1989: Ιωνικός Ν.Φ. 1988: Παναθηναϊκός 1987: Φιλαθλητικός 1986: Φιλαθλητικός 1985: Παναθηναϊκός 1984: Φιλαθλητικός 1983: Παναθηναϊκός 1982: Παναθηναϊκός 1981: ΖΑΟΝ 1980: ΖΑΟΝ 1979: Παναθηναϊκός 1978: Παναθηναϊκός 1977: Παναθηναϊκός 1976: ΖΑΟΝ 1975: ΖΑΟΝ 1974: ΖΑΟΝ 1973: Παναθηναϊκός 1972: Παναθηναϊκός 1971: Παναθηναϊκός 1971: Παναθηναϊκός

    ΟΙ ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

    13 τίτλοι: Θανάσης Τουρσούγκας

    5 τίτλοι: Γιάννης Νικολάκης 3 τίτλοι: Σάββα Γκρουστάνοβιτς, Μαρία Αθανασιάδου, Στέφανος Πολύζος, Δημήτρης Μπαχράμης

    2 τίτλοι: Νίκος Μπεργελές

    1 τίτλος: Νίκος Κριτσοταλάκης, Γέρζι Βελτζ, Γιώργος Δερμάτης, Δημήτρης Σολκίδης

    Το πανόραμα

    ΘΕΣΕΙΣ 1-8

    1οι αγώνες

    Παναθηναϊκός-Κτησιφών 3-1 (25-13, 23-25, 25-13, 25-13)

    Μαρκόπουλο-Ηρακλής Θεσ/κης 2-3 (20-25, 25-27, 25-21, 25-17, 13-15)

    Πανελλήνιος-Φιλαθλητικός 3-0 (25-18, 25-19, 25-14)

    Απολλώνιος-Ηρακλής Κηφισιάς 3-1 (23-25, 25-18, 25-19, 25-17)

    2οι αγώνες

    Κτησιφών-Παναθηναϊκός 0-3 (14-25, 19-25, 16-25)

    Ηρακλής Θεσ/κης-Μαρκόπουλο 1-3 (22-25, 24-26, 25-20, 21-25)

    Φιλαθλητικός-Πανελλήνιος 3-1 (11-25, 25-23, 25-18, 25-11)

    Ηρακλής Κηφισιάς-Απολλώνιος 1-3 (15-25, 25-18, 21-25, 31-33)

    3οι αγώνες

    Μαρκόπουλο-Ηρακλής Θεσ/κης 3-2 (24-26, 25-14, 25-18, 24-26, 15-8)

    Πανελλήνιος-Φιλαθλητικός 3-1 (30-28, 12-25, 25-23, 25-19)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1οι αγώνες

    Παναθηναϊκός-Απολλώνιος 3-2 (25-15, 23-25, 22-25, 25-19, 19-17)

    Μαρκόπουλο-Πανελλήνιος 0-3 (19-25, 19-25, 9-25)

    2οι αγώνες

    Απολλώνιος-Παναθηναϊκός 1-3 (25-27, 25-23, 22-25, 19-25)

    Πανελλήνιος-Μαρκόπουλο 1-3 (18-25, 16-25, 25-21, 21-25)

    3ος αγώνας

    Μαρκόπουλο-Πανελλήνιος 3-0 (25-19, 25-15, 30-28)

    ΤΕΛΙΚΟΙ

    1ος αγώνας

    Παναθηναϊκός-Μαρκόπουλο 3-1 (25-19, 27-29, 25-19, 25-12)

    2ος αγώνας

    Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός 3-2 (16-25, 25-16, 17-25, 28-26, 16-14)

    3ος αγώνας

    Παναθηναϊκός-Μαρκόπουλο 3-1 (21-25, 25-22, 25-15, 25-21)

    4ος αγώνας

    Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός 0-3 (15-25, 19-25, 23-25)

    [07] Βόλεϊ

    Βήμα τελικού για Ηρακλή

    26/4/2006 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα βήμα από την πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ Ανδρών βρίσκεται πλέον ο Ηρακλής μετά τη νίκη με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ, στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του Ρέντη. Ο "Γηραιός" έσπασε την έδρα των "ερυθρολεύκων", πέτυχαν τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον χρειάζεται μόλις μία στο παιχνίδι που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό. Από την άλλη ο Ολυμπιακός αν θέλει να βρεθεί στον τελικό θα πρέπει να πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων τα δύο στη Θεσσαλονίκη, για να κάνει την ανατροπή. Τα σετ: 23-25, 22-25, 22-25.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 April 2006 - 20:52:56 UTC