Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαι μαζί σας"
  • [02] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
  • [03] Πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Τούμπα
  • [04] Θαλάσσιο δυστύχημα
  • [05] Δολοφονίες Σιιτών με υπογραφή Σαντάμ
  • [06] Ανυποχώρητο το Ιράν
  • [07] Με 24ωρο πρόγραμμα το Σινέ Πλας

    [01] Πολιτική

    "Είμαι μαζί σας"

    24/4/2006 6:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Θερμό ενδιαφέρον για την οικονομική ανάπτυξη του ακριτικού Έβρου επέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ολοκλήρωσε τη Δευτέρα του Πάσχα την τριήμερη επίσκεψη του στο Σουφλί, όπου και γιόρτασε τη Λαμπρή. "Είμαι μαζί σας στον αγώνα για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του τόπου", τόνισε στους Εβρίτες, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα και διαπίστωσε το πλήγμα που δέχτηκε η περιοχή από τις πλημμύρες. Τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Σουφλίου, ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Νομάρχης και δήμαρχος ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τα προβλήματα, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του.

    [02] Πολιτική

    Την Τρίτη

    Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    24/4/2006 4:41:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λίγο πριν τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, η οποία φτάνει στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Στη συνέχεια, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, με αντικείμενο τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και την αδειοδότηση των σταθμών. Στη συνεδρίαση θα ενημερώσει ο κ. Ρουσόπουλος για το υπό προώθηση νομοσχέδιο και την πορεία του διαλόγου με φορείς και κόμματα.

    [03] Κοινωνία

    Πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Τούμπα

    24/4/2006 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα σε δωμάτιο του 2ου ορόφου στο "Χαρίσειο" γηροκομείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Η άμεση επέμβαση των υπαλλήλων στάθηκε σωτήρια για έναν ηλικιωμένο που διέμενε στο δωμάτιο, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και παγιδεύτηκε στις φλόγες. Ο 75χρονος υπέστη σοκ και έφερε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. Στο σημείο μετέβησαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και έσβησαν έγκαιρα τη πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε πρίζα.

    [04] Κοινωνία

    Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

    Θαλάσσιο δυστύχημα

    24/4/2006 3:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2006 6:54:02 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τραγικό θαλάσσιο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5.30 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, έξω από λιμάνι του Μύτικα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ταχύπλοο συγκρούστηκε με φουσκωτό με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματιστεί. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το ταχύπλοο με επιβαίνοντα τον 25χρονο χειριστή του, συγκρούστηκε με το φουσκωτό από το οποίο αλίευαν ο 39χρονος ιδιοκτήτης του και οι δύο αδελφοί του. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο 37χρονος επιβαίνων του φουσκωτού και τραυματίστηκε ο 34χρονος αδελφός του, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Οι δύο χειριστές των σκαφών είναι καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.

    [05] Ιράκ

    Σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων

    Δολοφονίες Σιιτών με υπογραφή Σαντάμ

    24/4/2006 12:53:00 μμ

    Με την παρουσίαση έκθεσης ειδικών εγκληματολόγων στην οποία επιβεβαιώνεται ότι ο Σαντάμ Χουσέιν και έξι συγκατηγορούμενοί του υπέγραψαν έγγραφα που τους συνδέουν με τη δολοφονία 148 Σιιτών κατά τη δεκαετία του '80, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του έκπτωτου Ιρακινού ηγέτη. "Οι υπογραφές και τα περιθώρια που δηλώνονται σαφώς στα έγγραφα ταιριάζουν με τις υπογραφές του Σαντάμ Χουσέιν σε προεδρικά διατάγματα", αναφέρεται στην έκθεση που ανέγνωσε ένας δικαστής. Η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει από το δικαστήριο να ορίσει μία επιτροπή ειδικών εγκληματολόγων, προκειμένου να διαπιστώσει το γνήσιον της υπογραφής και του γραφικού χαρακτήρα των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Ο Σαντάμ και ο ετεροθαλής αδελφός του Μπαρζάν αλ-Τικρίτι έχουν αρνηθεί να δώσουν στο δικαστήριο δείγματα του γραφικού τους χαρακτήρα, όμως και οι δύο έχουν δηλώσει ότι δεν ήταν έγκλημα η δίωξη των 148 σιιτών επειδή κατηγορούνταν για απόπειρα δολοφονίας του πρώην ηγέτη.

    [06] Μ. Ανατολή

    Δεν θα αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου

    Ανυποχώρητο το Ιράν

    24/4/2006 11:41:00 πμ

    Το Ιράν δεν θα υποταχθεί στην απαίτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου έως την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μανουσέχρ Μοτακί. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μοτακί για την περιφερειακή ασφάλεια, υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη βοήθεια του Συμβουλίου, "θέλουν να εναντιωθούν στη σταθερή βούληση του ιρανικού λαού. Λένε: εμείς μπορούμε να κατέχουμε πυρηνικά όπλα, αλλά εσείς δεν μπορείτε να έχετε πυρηνική τεχνολογία". "Αυτή η λογική είναι καταδικασμένη και ο ιρανικός λαός θα το αποδείξει μένοντας σταθερός και ενωμένος", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Χθες Κυριακή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμίντ Ρεζά Ασέφι είχε επιβεβαιώσει τη θέση της Τεχεράνης σύμφωνα με την οποία ο εμπλουτισμός ουρανίου είναι "αμετάκλητος". "Ακόμη μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης δοκιμασίας", δήλωσε σήμερα ο Μοτακί, κάνοντας έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην επιθυμία του Ιράν να ελέγξει την ακολουθία πυρηνικού καυσίμου με την προσπάθεια της χώρας κατά τη δεκαετία του '50 να εθνικοποιήσει την παραγωγή πετρελαίου. Το 1951, η Βρετανία είχε επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία, να εξασφαλίσει μια καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας της κατοχής πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από τον ιρανικό στρατό. Το ιρανικό πετρέλαιο εθνικοποιήθηκε τελικά πλήρως το 1973. "Το ιρανικό έθνος αποφάσισε συλλογικά να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του" στην πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ο Μοτακί και πρόσθεσε ότι "τώρα ένα από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θέλει να επιχειρήσει και πάλι αυτό που έχει ήδη επιχειρηθεί".

    Η Ουάσινγκτον δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να εξασφαλίσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας κυρώσεις ακόμη και την εξουσιοδότηση για προσφυγή στη βία προκειμένου να κάνει το Ιράν να υποχωρήσει.

    Πτωτικές τάσεις του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

    Στο μεταξύ, στις αγορές της Ασίας, το πετρέλαιο φαίνεται να υποχωρεί, χάνοντας 48 σεντς, σε σχέση με το κλείσιμό του την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, οπότε ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι. Στη διάρκεια των συναλλαγών η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Ιουνίου κυμάνθηκε στα 74,69 δολάρια το βαρέλι.

    Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Σαμ Μπόνταμ, ο οποίος συμμετέχει στο ενεργειακό Φόρουμ στο Κατάρ, τόνισε ότι προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική, αλλά και σε άλλες οικονομίες από τις αυξημένες τιμές πετρελαίου και ότι θα ενθαρρύνει τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να εφοδιάζουν κανονικά τις αγορές. Σχολιάζοντας τα περί συμφωνίας για αγωγό αερίου ανάμεσα στο Ιράν, το Πακιστάν και την Ινδία, ο Μπόνταμ τόνισε ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές με το Ιράν ενισχύουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης.

    Εξάλλου, το Ισραήλ, σε έκθεσή του για τα πυρηνικά, επισημαίνει ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν μπορεί να κινητοποιήσουν και άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μη αναστρέψιμο"

    [07] Πολιτισμός

    Ξεκινάει από τις 25 Απριλίου

    Με 24ωρο πρόγραμμα το Σινέ Πλας

    24/4/2006 2:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με 24ωρο πρόγραμμα θα εκπέμπει από αύριο το πρωί στις 6 το Σινέ Πλας το δεύτερο κανάλι της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Το Σινέ Πλας θα είναι το κανάλι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας με κινηματογραφικές ταινίες, σειρές, παιδικό πρόγραμμα και ενημέρωση από τον χώρο του θεάματος. Στην Αττική θα εκπέμπει στο κανάλι 48 των UHF και από τους πομπούς Υμηττού, Πάρνηθας και Αίγινας. Στη Θεσσαλονίκη στο κανάλι 56 από τον Χορτιάτη και στη Θεσσαλία στο κανάλι 53 από το Πήλιο. Ήδη από τις 20 Μαρτίου εκπέμπει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία το Πρίσμα Πλας, ένα πολυσυλλεκτικό κανάλι φιλικό στα άτομα με αναπηρίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 April 2006 - 16:50:36 UTC